Ezt a topikot azoknak a rutinos és kevésbé rutinos háziasszonyoknak és (amatőr) szakács uraknak nyitnám akik csakis a receptek és főzési technikák okán néznek be ide és szívesen osztják meg egymással a felvetődő kérdésekre az általuk a konyhájukban főzés közben megtapasztaltakat. Csak olyanokat várok akik nem isteníteni akarják a szóbanforgó termékeket, hanem csak egyszerűen főzni akarnak! :)
Kétféle hozzászólás kategóriát nem látnék szívesen: Értékesítési céllal érkezőket és az AMC és Zepter edények fikázóit. Erre már van topik ezért arra szeretném kérni az ilyesféle célzattal garázdálkodókat, hogy ezt itt most ne! :)
Nagyon örülök, hogy beírtál a topicba. Végre valaki, aki konkrét hasznos dolgokról ír. Nem számít, hogy még csak 2 honapja van AMC-d; lehet, hogy már többet tudsz azoktól, akiknek régebben van.
Remélem, hogy még be fogsz nézni ide.
Nekem kb. 2 éve (már nem tudom pontosan) van AMC-m, de alig főztem benne. Pontosabban egyáltalán nem főzök benne. Elfelejtettem már azt a keveset is, amit tudtam.
Van két edényem + kuktagyorsfőző fedő, amely mindkettőre jó (plusz lyukacsos betétkosárka, ami talán pároló névre hallgat, de asszem ahhoz picike a lábazata). Asszem úgy különboztetik meg ezeket az edényeket, hogy 20 vagy 24 cm-es az átmérőjük - nekem a 24-es van. Gondolom, most is valami hasonló lehet forgalomban. Atmoszférám nincs.
Fontos kérdés : TE MINDEN EGYES FŐZÉS UTÁN SZÉTSZEDED A KUKTAFEDŐT a mososgatáshoz? Olyan dög nehéz, ettől ment el a kedvem.
Nagyon örülök, hogy írod a recepteket, engem is érdekelne minden, amit főztök, pl.a kínai is.Készülök venni atmoszférát én is.Megírnád, hogy Neked hány literes a fazekad és úgy tudom az atmoszférából is kétféle van.Te melyiket használod?
Leírhatom ide a receptet, de kell hozzá atmoszféra,amivel felülről is lehet sütni, azaz csőben sütni, mert a tetejét ezzel sütötték, ha így is érdekel és van ilyen sütőd, akkor szívesen leírom.
Ja azt kifelejtettem, hogy mindent beleteszel a fazékba egyszerre, zöldségek, hús, fűszerek, bármi ami kell, ráteszed a gyorsfőzőtetőt, a tűzhelyet rákapcsolód kakaóra és amikor hallod, hogy lezárt a tető, onnantól számítva csirke 6-8 perc, marha 16-17 perc, csontos disznó kb. 12 perc, és lezárod a tűzhelyet. A tető alatt még fő a kaja, meg kell várni, míg saját magától kienged a fedő-és lám kész az átlátszó húsleves!
Bocs, hogy nem a répafül vagyok, de nagyon szupi húslevest csinálok gyorsfőzővel kb. 15 perc alatt. Ez a legegyszerűbb, mert ugyanúgy készül, mint akármilyen edényben, csak nem 3 órát főződ, hanem a hústól függtlenül 10-20 percig
Sajnálattal nézem, hogy elég kihalt az oldal, próbálok én is írni, hátha felfrissül!!
Nekem kb. 2 hónapja van AMC-m. Tény, hogy rettentő drága, de az időm is az. Azóta csak ebben az edényben főzök-ált gyorsfőző tetővel és mondhatom, hogy azóta nem töltöm a szombat délelőttöt a konyhában. Ráérek 11 körül odarakni az ebédet. Én járok főzőtanfolyamra és ott rengeteg jó kaját tanulunk főzni/azok szervezik akiktől vettük az edényt/. Mindenféle kajcsit megmutatnak, hogy hogy kell csinálni? Sztem nagyon finom leveseket, húsokat stb. lehet 10-20 perc alatt rottyantani. tegnap pl. sólettet, aranygaluskát és kínai szerű húst csináltunk. Szuper volt minden. Ha valakit érdekel valami kaja, kérdezzen!!!!
Kedves Répafül, nagyon érdekelne a 25 perces húslevesed.Nálunk ui, sajnos,levesnek,ez az alapértelmezett!Ha leirnád,pontosan,hogy készül...igaz,igazán nagy fazekam még nincs..Köszi/Staffirung
Nagyon lámer lehetsz, ha ilyesmit írsz. Nem mindegy, hogy először lezárod a húskockák pórusait a forró olajban (és nem vízzel higított hagymában), és így a húsban lévő természetes húsnedvek által puhul meg a hús - és így benne marad az összes ízanyag. Vagy pedig az általad használt módszer: amikor a csapvíz hozzáadásával csak főzöd a húst, és gyakorlatilag az összes értékes táp- és ízanyag kifő a levébe. És ottmarad egy íztelen-szagtalan "rágógumi".
A legelső fázis, hogy "odapörkölöd" a húst a legfontosabb. A pörzsanyagok adják meg a jellegzetes ízét a pörköltnek. Persze ha soha nem ettél még ilyet, akkor nem is tudod, milyenre kell csinálni...
Ajánlom, hogy olvasgasd egy kicsit Erdei Ferenc: Néprajzi ínyesmesterség c. könyvét, vagy egyéb veretes :-) szakácskönyveket. De még csak véletlenül se a felkapott "médiasztárok" baromságait.
Teljesen magánügy, hogy utálom az összes parasztvakítást, amit pl. a Zepter előad - de most nem részletezem, mert ugye a topiknyitó direkt felkért erre. :-)
csodálattal olvasom, hogy a te pörköltödben nem a víztől puhul meg a hús. :) nem értem, hogy miért ellenzed a z.pter dolgait enyire, én 7 éve főzök benne, és nagyon szeretem az edényeimet. gondolom, már minden edényüket kipróbáltad. különben meg csak egy kérdésre válaszoltam,és a cégtől teljes mértékben független vagyok.
Nem akarok kekeckedni, de hiába a csúcs edény, ez minden, csak nem pörkölt. Leginkább főtt hús. A pörköltnek épp az a lényege, hogy pörkölődik. Nem pedig vízben fő. Uff. :-D
hali ! mivel enélkül is minden elég gyorsan elkészül, csak akkor szoktam használni, hogyha nagyon-nagyon gyorsan kell valami húsféle, pl pörkölt. a pörköltöt gyorsfőzőben úgy szoktam, hogy a hagymát nagyon kevés olajon megpárolom,felöntöm pici vízzel, hogy épphogy ellepje.azért így , mert a hagyma így szétfő) ezután belerakom a húst, átforgatom, hogy kifehéredjen a felszíne, + fűszerek, pici víz,hogy ellepje a húst, lefedem. amikor a piros feléig elér a mutató, visszaveszem 2-es fokozatra(takarékra)a főzőlapot. kb 1/4 óra, és kész. húslevest is csináltam már , köreteket, stb.
nekünk is van sparos ajándék edényünk és zepter edényünk is. Semmivel sem rosszabb a sparos wmf, mint a másik! Sőt kimondottan jó érzés, hogy csak a töredékébe került. A nagy üvegfedeles serpenyőben csináltam párolt káposztát és tök jó volt ebben csinálni, mert kellően nagy volt és nem ragadt le a káposzta. Nekem mindig az volt a baj , hogy a végén ugyan kis mennyiség a káposzta de az elején még baromi nagy a térfogata. Szóval teljesen megéri és ajánlom mindenkinek sokkal inkább mint a zeptert.
Előkelő helyen végzett a WMF mindkét edénycsaládja. És érdemes az ár-oszlopra is odatekinteni. Különös tekintettel a nagy különbségekre azonos minőségi eredmény mellett...
Szerencsémre én már használok többfélét. Nagyon jók ! a 28 cm es magasfalú üvegfedeles serpenyő egyszerűen fenomenális. Szóval nyüjtsd a pontokat megéri. Pénteken váltottam be az előző füzetet és az újban is van már 9 szivecském :)
Én ugyan nem használok ilyet, de szeretnék. :-) NAgyon jó német minőség, bőven tudja azt, amit a Zepter, AMC - csak nem kell hozzá előadást és ügynököt végighallgatnod. :-)
Semmi extra. Amit tud, azt tudja más is ötöd annyiért és nem a minőség rovására.
A többi terméknél is arra jutottam, hogy feltalálták a meleg vizet, ha nem lennének a személyes termékbemutatók ügyesen felépítve, a kutya nem venné. Na jó, a sznobok biztosan.
Tehát nem az derült ki számomra, hogy rossz - bár meséltek érdekes dolgokat páran -, hiszen nem használom, hanem hogy az ár-érték arány miatt nem fogok ebbe beruházni.