Keresés

Részletes keresés

almakk Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233670

MÉG CSAK FÉLÚTON JÁRSZ. 

Előzmény: Prisztcilla (233669)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233669

Mindenkinek meg van a személyes felelőssége abban, ha egy ilyen rendszerben részt vesz. Nekem is meg volt. Éppen ezért lélekben és szellemben is kell kijönni belőle, nem csak fizikailag. Ennek egyetlen módja, hogy közvetítők nélkül keressük az Urat és megbocsátunk a Sándor féle hamis atyafiaknak, bármilyen nehéz is.

Imádkozzunk, olvassuk az igét és bízunk Isten szeretetében és kegyelmében.

Előzmény: Kútásóóó (233665)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233668

"és semmmi jót sem talál benne"

Mindenben lehet jót találni még a RKE-ban is. Attól függ, hogy Isten szerinti jót vagy emberi kegyesség szerinti jót keresünk. A HGy-ben az ott lévő, valóban újjászületett testvérek a jók. Semmi más. Mára a HGy mint szervezet eljutott a szellemi rekatolizáció küszöbére. Szinte hihetetlen, de egy olyan pápát hívtok Istentől jövőnek és nagy szolgálónak, aki testestől lelkestől, életében és halálában is Szűz Máriának ajánlotta magát, még a halálos ágyán is őt hívta. Sőt az egész Egyházat Máriának ajánlotta.

Egy olyan szolgálót csodáltok (BH) aki a fenti pápáról így nyilatkozott:

 

"II. János Pál pápasága alatt milliókat vezetett Jézus Krisztushoz.

Úgy hiszem, hogy Isten Szellemének a földön valaha megtapasztalt legnagyobb kiáradásában veszünk részt. A szellemi éhség, amit itt látok Rómában és másutt a világon, hatalmas lehetőséget kínál az egyház számára. Az emberek éhesek és keresnek. Nekünk keresztényeknek az a feladatunk, hogy megmutassuk nekik az utat. Hogy Jézus a válasz. Milyen csodálatos nap ez! Bámulatos…! A Mindenható Isten úgy rendelte, hogy új pápa lépjen a színre – pontosan akkor, amikor a világ olyan nagy bajban van. Az emberek rettegnek a jövőtől. Atomháborúról beszélnek mindenütt. Háborúk itt is, ott is, és nagy problémák. Miért pont most történik ez? Miért döntött Isten úgy, hogy most hívja magához a pápát? Ennek oka van. Azért imádkozom, hogy a Mindenható Isten hozza el Isten új hullámát az egyház számára.”

 

Attól veszitek a kenetet, aki maga is a RKE hagyományait követve, egy halottól nyert erőt, kenetet.

 

Szerintem a HGy-ben szellemi értelemben lekapcsolták a villanyt.

Isten óvja az ott lévő testvéreinket.

Előzmény: puntooo (233664)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233667

Semmi sem tökéletes az Úron kívül, így természetesen a HGy sem az. -De aki ördöginek ítéli, és semmmi jót sem talál benne, az valójában a diabolikus személy. Esetleg "csak" lelki beteg. 

 

 

Amikor Luther a Katolikusoknak kimondta az igazságot szakadások jöttek létre és állítólag 4 millió keresztény hallt meg az ezt követő zavargásokban, mégis pozitív történelmi alaknak tartják őt a protestánsok (gondolom a kik már a föld alatt vannak miatt azok nem...)

 

Az igazság kimondása mindig jó, de Amikor Luther a zsidóknak mondta meg az igazságot, később a pogromokban még több millió volt a halálos áldozat  későbbi évek során.

 

 

Na mármost, ha a kereszténységről ki lehetett mondani az Igazságot, még amikor hatalmon voltak akkor és  a zsidókról is ki lehetett mondani, akkor a Hit gyülekezetéről miért ne lehetne?

 

Ki lehet, de nyilván ez is áldozattal járó és mérlegelendő, hogy megéri-e ez?

 

 

 

 

Előzmény: puntooo (233664)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.10 0 1 233666

Az a baj, hogy nalatok valoban sok hamis tanitas keveredik az igazzal. Tisztaban vagyok vele, hogy nem mindenki veszi be a hamisat, es a kozosseg kedveert jarnak, de sokakat el is hitettek. 

Előzmény: puntooo (233664)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.10 0 0 233665

"Ez a szabadulás kulcsa..."

 

 

Ilyen egyszerű  lenne a dolog?

 

Vagyis, az történt hogy boldogan éltünk, mind addig, amíg meg nem ismertük Sándort és a gyülekezetet és onnantól kezdődtek el a bajok.

Amikor meg kisodródtunk belőle, újra minden jó lett és tökéletes?

Vagyis amióta nem vagyunk a Sándor hatása alatt, eljött volna az Isten Országa?

 

Vagyis; Vakok látnak, sánták járnak és a szegényeknek az evangélium hirdettetik valahol kellő távolságban Sándoréktól?

 

 

Szerintem nem ilyen egyszerű a dolog, hanem inkább amit szellemben kezdtünk el, testben fogjuk befejezni, ha így folytatjuk, de  csak, ha így folytatjuk,  eddig is azért már elértünk valameddig. 

De ne folytassuk így, csak valahogy elfogott a "fogás"...

 

 

 

 

Előzmény: hiddenstone (233663)
puntooo Creative Commons License 2019.07.10 -1 1 233664

Semmi sem tökéletes az Úron kívül, így természetesen a HGy sem az. -De aki ördöginek ítéli, és semmmi jót sem talál benne, az valójában a diabolikus személy. Esetleg "csak" lelki beteg. 

(Megjegyzés: A Rágalmazó vádiratát terjeszteni is bűnrészesség.)

Előzmény: hiddenstone (233663)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 -1 1 233663

Egy olyan ember véleménye, aki már a kezdeteknél tűzközelben volt.:

 

 

...a Hit Gyülekezete és Németh Sándor nem elhajlott, hanem mindig is ilyen volt.

Az "elhajlás" elmélet nincs összhangban a Bibliával. A Biblia szerint minden mag és minden fa a maga gyümölcsét termi meg. A rossz magból nem lesz időközben jó fa, és fordítva, a jó magból való jó fa nem hajlik el egy idő után.

Ez nem azt jelenti, hogy bárkinek ne lehetnének tévedései, hibái, bűnei, de végeredményben és alapjaiban a jó magból jó fának, a jó fából jó gyümölcsöknek kell származni. Amit a P. nagyon helyesen és nagyon pontosan leírt a gyülekezeti felépítésről, vezetési módszerekről, gyülekezeti működésről, az alapjaiban kérdőjelezi meg ennek a közösségnek az igei, bibliai alapjait. Ez pedig kezdettől fogva így volt.

Aki nem hiszi, az gondoljon csak az alapokra, a kezdetekre, a Tallér történetre.

Akinek olyan élményei vannak, hogy régen nem így volt, az nem volt az ismeretek birtokában.

 

Németh kezdetben is ilyen volt, ő egyetlen dologban hasonlít Istenre, hogy hozzá a változás árnyéka nem fér. Ember esetében azonban ez nem egy dicsőség, nem egy érdem. Ez azt jelenti, hogy évtizedek alatt meg sem érintette az Ige.

Már az illegalitás idejében is ugyanolyan kavarásokat folytatott, mint azóta is mindig. Ugyanúgy verte a szolgatársait, ugyanúgy uralkodott felettük, a pénzzel ugyanúgy bánt. Ugyanúgy a törvényt hirdette az új szövetség, a kegyelem, a hitből való megigazulás helyett. Ugyanúgy a megfélemlítés volt az eszköze. Az anyagi visszaélés egyértelmű a Biblia tanításában. Vagy az Úrnak szolgáltok, vagy a Mammonnak. Nem lehet ezt a két urat egyszerre szolgálni.

Az a tetemes vagyon, amit Németh felhalmozott, lopás, mert lelkészi fizetésből ekkora vagyont nem lehet felhalmozni. Meg kell nézni, hogy a közösség pénzén szerzett vagyon, ingatlanok, egyebek, ma milyen offshore cégek nevén vannak, és kik az offshore cégek tulajdonosai. Ha a Németh család tagjai, akkor az sima egyszerű bűncselekmény is, az lopás. Ez a kettő kizárja egymást.

 

Azok az ellenvetések, hogy a sok megtérő az ő gyümölcse, alapvető tévedések. Azok az Ige gyümölcsei. Az Ige hullik a szívbe, mint jó talajba, mindegy, hogy ki prédikálja. Amikor még voltak "kijelentések", akkoriban Németh felesége fordította az amerikai tanításokat, azokat adta Németh elő. Még azokat is "lopta". Ma már magára támaszkodik, úgy tűnik, mert csak handabanda és közhelyek puffogtatása zajlik, ami ráragadt. Beszéljetek régebbiekkel, akik megmondhatják, hogy a HGY és Németh korábban is ugyanilyen volt, én is megkérdeztem nálam régebbieket, azok is azt mondták, hogy az ő idejükben is ugyanilyen volt. Szerintem téves megközelítés, hogy Németh jól indult, aztán elhajlott.

Ez az ember soha életében nem fogadta el az igazi evangéliumot, mert azt a mai napig tagadja, és az ószövetséget hirdeti, ha megtartod a törvényt, és a halálod pillanatában nem vagy éppen bűnös, akkor üdvözülsz. Ez eretnekség, ehhez nem kell Megváltó, nem kell engesztelő áldozat. Ez a Biblia teljes félreértése.

Aztán az átokról és áldásról szóló Derek Prince tanítások, amik ugyanolyan tévedések, mint az általuk indított Tanítványság mozgalom, a szellemi harcnak nevezett fekete mágia, átkozódás, a politikai tevékenység, eljutva egészen a fasiszták támogatásáig, a politikai katolicizmusig, mert most az fizet jobban, mind cáfolják ennek az embernek és a vallási magánvállalkozásának, lelki terrorral irányított szervezetének bibliai alapjait. Felejtsétek el, hogy ez az ember valaha is Isten embere lett volna.

 

 

Ez a szabadulás kulcsa, az ezzel való varázslás a rabság gyökere. Ezt ki kell vágni a szívből, mert különben soha nem szabadultok meg, és soha nem tudtok Istennel egy felszabadult jó kapcsolatban lenni. Csak az Urat imádd, nincs közvetítő, nincs Isten embere bálvány. Egyébként meg fussatok ki Babilonból, és ne vigyétek magatokkal Babilont. Az "elhajlás" teóriában még benne van Babilon.

 

... Szerény véleményem szerint az előre jutás az lesz, amikor nem mint elhajló egyházzal foglalkoztok a Hit Gyülekezetével, mint amit gyógyítani kell, vagy lehet, hanem szembenéztek azzal, hogy ez a gyökereiben egy hamisítvány, rossz a mag, ez nem egyház, a vezetője egy képesítés nélküli állelkész, aki visszaél a hívőkkel, eladja őket kilóra hol ennek, hol annak, hogy rá szavazzanak, gyűlölet a kovász, nem a szeretet.

Németh egy közönséges hazudozó, uszító, mocskolódó és rágalmazó ember. Az ellenem indított lejárató kampány, náci fajelmélet, ügynökvád, mindent elmond erről az emberről. Egy jobb érzésű ateistának a nyomába sem léphet. A bűnös pogány világ morális szintjét nem üti meg. Így kell tekinteni rá, így kell viszonyulni hozzá, le kell rombolni a bálványt minden volt hitesnek, különben soha az életben nem lesz szabad ember. Ez ördögi. A Biblia elég világosan eligazít ebben...." (B.L.)

 

Előzmény: friss szél (233656)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 -1 2 233662

Dehogy eloitelet, hat klasszikus virtue signalling, amit csinaltal! Ugyan  nem vagyok pasztor, de nem leszek nema eb, a kedvedert sem.

Akivel vitazhattam volna az ilyen kenyes kerdesrol, mint megfutamodott. Nem mondhatom, hogy nyertem a vitaban, mert meglogtak elole. Ha te ugy erzed, igazad van, nagyon szivesen megbeszelem veled valahol.

 

Ezt irtad: Jó lenne abbahagyni a zsidók fikázását és inkább magunkba nézni. Nem azért, mert jobbak, mint mi, hanem mert mi sem vagyunk jobbak, mint ők.

 

Ez ugyanaz, amikor Benny Hinn hamis predikator es szelhamos eloadasa elott nehany kereszteny alldogalt a jardan a parkolonal, es kerlelte az embereket, ne hallgassanak BH-re, ne adjak oda keves penzuket, nem lesz belole bovolkodes, sem gyogyulas, es azzal vagtak vissza jo kereszteny emberek, hogy inkabb torodjenek a gerendaval a sajat szemukben, ne Benny Hinnebol akarjak eltavolitani a szalkat.

Előzmény: menora (233641)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233661

Nem tudom. En nem Pesten tertem meg, es amikor felcipeltek, nem volt ram nagy hatassal, majd elaludtam. Mar az elejetol (mar ami nekem az eleje volt) voltak hamis tanitasok, csak akkor meg nem tudtam megitelni. Meg tevedni is lehet, nem tokeletessegrol beszelek. Judit forditott angolrol tanitasokat, mar akkor elindultak egy iranyba. Ki tudja, lehet, Sandor az ugynok, nem Bartus :)

Előzmény: friss szél (233659)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233660

"Benny Hinn 1974-ben kezdett prédikálni és azóta, közel 45 éve folyamatosan szolgálja Jézus Krisztust, gyógyító-evangélistaként, szerzőként, televíziós műsorvezetőként, tanítóként és közéleti személyiségként. Több mint 200 nemzethez és mintegy egy milliárd emberhez jutott el üzenetével, személyesen vagy televízión keresztül. Keresztény vezetők közül a 20. században egyedül Billy Graham és II. János Pál pápa szolgálata ért el ennél nagyobb tömegeket világméretekben." Hetek 2019

 

http://www.hetek.hu/hit_es_ertekek/201905/istentol_erintett_tomegek

 

Idáig jutottunk...

 

"Az Apostoli Palota Szent Péter térre néző oldalán látható a Mater Ecclesiae (az Egyház Anyja) című mozaik. Szűz Mária képét II. János Pál akarata szerint 1981. december 7-én helyezték el a palota falán. A mozaik alatt ott a lengyel pápa címere és jelmondata: „Totus Tuus” (Egészen a tied).

De miért helyeztetett II. János Pál Szűzanya-mozaikot a Szent Péter térre? A lengyel pápa az 1981. május 13-án, a téren elkövetetett merénylet után Mária oltalmának tulajdonította megmenekülését. De már egy évvel korábban, amikor a nagyhéten több ezer fiatallal találkozott, egy diák felvetette neki az ötletet, hogy a Szent Péter téren, egy jól látható helyen helyezzenek el egy Mária-ábrázolást – ami különös módon addig hiányzott onnan."

 

https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-egyhaz-anyja-oltalmazza-szent-peter-terre-latogato-zarandokokat

Előzmény: Zsebihal18 (233658)
friss szél Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233659

Micsoda?

 

Előzmény: Zsebihal18 (233658)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233658

Van egy erzesem, hogy a megteres, keresztseg es Szentlelek keresztsegen kivul (amik rendben voltak) valami hamis volt mar kezdetektol is.

Előzmény: friss szél (233656)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233657

Hoppa, pongyola voltam: nem azt mondja BH, hogy kulcsa van KK sirjahoz, hanem azt, hogy egyike azon keveseknek, akik bemehetnek. Nem egeszen ugyanaz.

Előzmény: Zsebihal18 (233646)
friss szél Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233656

Igen, valami történt, és eltért az egyenestől...

 

Előzmény: Prisztcilla (233655)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233655

Valami mégsem stimmelt, hogy ilyen gyümölcsöket terem. 

Előzmény: friss szél (233652)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233654

Már az, hogy összeszedjem a bizonyítékokat. 

Előzmény: Prisztcilla (233653)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233653

Köszönöm! :-) Nekem ez egy évszázadig tartott volna.

Előzmény: Zsebihal18 (233646)
friss szél Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233652

Végül is ott feküdt, előttem van az arca, Isten érintése volt rajta, a lábainál pihent, és ez a lényeg.

 

Előzmény: hiddenstone (233650)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233651

Szivesen. A fura az, hogy a mai napig Kuhlman is, McPherson is ugy van szamontartva tobb gyuliben, mint Isten emberei. Sztar kultuszuk van, vagy mi a mano. Kozben ott se gyogyult meg senki, csak nehanyan jobban ereztek magukat egy rovid idore. Magam is ismerek egy urget, angolul kicsit torve beszel, de csodalattal idezte KK-t: I believe in miracles! Meg a hangsuly is ugyanaz volt. Kozben elvonora kellene mennie, de nem megy, mert "Jezus azt mondta, ne hivjatok mast doktornak". Az, hogy iszik, mint a godeny, az nem zavarja a bizonysagtetelben. 

Előzmény: hiddenstone (233649)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233650

Ott voltam, de  feltételes mód akkor is áll, mivel honnan tudnám, hogy mi mozgatta NS-t, a saját akarata, vagy természetfeletti erő? Mindenesetre szándékos leborulásnak látszott.Látszott.

Előzmény: friss szél (233648)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233649

Köszönöm!

Előzmény: Zsebihal18 (233646)
friss szél Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233648

Ott voltál akkor, és láttad, vagy csak hallottál róla?

 

Előzmény: hiddenstone (233645)
random seed Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233647

rettenet, iszonyat...

Előzmény: Zsebihal18 (233646)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233646

https://www.youtube.com/watch?v=uIzX-psjKzs

Sajat maga beszel arrol, hogy meglatogatta Aimee Semple McPherson sirjat es reszketett  a kenettol. Ugyanitt beszel arrol, hogy Kathryn Kuhlmannak is le szokta roni a tiszteletet, fallal van korulveve a sirja, es neki van hozza kulcsa.

 

A video atirata egy masik oldalrol:

http://www.apologeticsindex.org/9937-benny-hinns-graveside-anointing

“One of the strangest experiences I had a few years ago [was] visiting Aimee’s tomb in California. This Thursday I’m on TBN. Friday I am gonna go and visit Kathryn Kuhlman’s tomb. It’s close by Aimee’s in Forest Lawn Cemetery. I’ve been there once already and every so often I like to go and pay my respects ‘cause this great woman of God has touched my life. And that grave, uh, where she’s buried is closed, they built walls around it. You can’t get in without a key and I’m one of the very few people who can get in. But I’ll never forget when I saw Aimee’s tomb. It’s incredibly dramatic. She was such a lady that her tomb has seven-foot angels bowing on each side of her tomb with a gold chain around it. As—as incredible as it is that someone would die with angels bowing on each side of her grave, I felt a terrific anointing when I was there. I actually, I—I, hear this, I trembled when I visited Aimee’s tomb. I was shaking all over. God’s power came all over me. … I believe the anointing has lingered over Aimee’s body. I know this may be shocking to you. … And I’m going to take David [Palmquist] and Kent [Mattox] and Sheryl [Palmquist] this week. They’re gonna come with me. You—you—you gonna feel the anointing at Aimee’s tomb. It’s incredible. And Kathryn’s. It’s amazing. I’ve heard of people healed when they visited that tomb. They were totally healed by God’s power. You say, ‘What a crazy thing.’ Brother, there’s things we’ll never understand. Are you all hearing me?”

 

A vastag betus forditasa: "Erezni fogjatok a kenetet Aimee sirjanal. Hihetetlen. Es Kathrynenal is. Csodalatos."

 

http://theendtimes.news/2016/04/13/benny-hinn-convinced-that-sucking-spiritual-power-from-the-bones-of-the-dead-is-totally-biblical/

 

 

 

Erre nem talalok videot, ez egy kritikus kereszteny oldalarol van, hogy latomasban (maskor ugy mondta, "alomban, ami valojaban latomas" volt) latta KK-t, es egy hetre ra az eletet elontotte a kenet:

"Seven and a half years ago, just before the ministry started, before these crusades began, I was in prayer when suddenly in front of me I saw a group of people. I couldn't even tell you who they were. I recognized only one of them. It was Miss Kuhlman... (At least fifty to seventy of them were sitting in a group), and they were saying to me, "Pray! Ask God to give you a healing ministry that will touch the world!" And suddenly, I heard Kathryn's voice, ... suddenly there - there she was, it's crystal clear. And she in her beautiful smile, the way she said, "Ask! We're waiting for you to ask! We're praying with you to ask "And the vision disappeared. And suddenly I said, "Lord!" and I asked. A week later the anointing hit my life. (Honolulu Crusade, February 28, 1997).

 

http://www.letusreason.org/Pent28.htm

Előzmény: hiddenstone (233638)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233645

Feltételes módban írtam. De azért láttunk már elesést is leborulást is, azért van különbség láthatóan.

Előzmény: friss szél (233643)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233644

1) bizonyítsd be, hogy a szerinted "zsidókeresztény" gyülekezetekben (pl hgy?) zsidó származásúak vannak főleg a klérusban,
2) ezek után bizonyítsd, hogy ők a tagok lenyúlásából gazdagodtak meg.

 

 

A kereszténységből a görögök filozófiát csináltak

A rómaiak vallásrendszert,

Mi nemzet egységet, vagy nemzeti kereszténységet, meg női isten imádást, az amerikai zsidók: pénzt, nagyon sok pénzt csináltak belőle....

 

Előzmény: menora (233630)
friss szél Creative Commons License 2019.07.09 0 0 233643

Honnan tudod?

 

Előzmény: hiddenstone (233642)
hiddenstone Creative Commons License 2019.07.09 0 1 233642

De nem az erőtől esett el, ha jól tudom, hanem leborult. Imádni az Urat. Akkoriban, hát igen...

Előzmény: friss szél (233640)
menora Creative Commons License 2019.07.09 -1 0 233641
Érdekes, tőled nem nagyon hallok más kritikát, a zsidókat veszed legtöbbször elő. Ez is elég árulkodó mentalitás, nem gondolod?

Felőlem nyugodtan kritizálj, akit csak akarsz, de mindig el fogom mondani, hogy te és Kutásó szerintem igazságtalanul elfogultak vagytok.

És ezzel nem a jogos kritikának szeretném elvenni az élét.

Ja, és az első mondatod szintén tömény előítélet. Csak szólok.
Előzmény: Zsebihal18 (233634)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!