Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Ja, egyebkent nekem az uj uj volt, hogy a podcastokba nem csak boritot, de valahogy fejezeteket is tudnak rakni, ezek kozott lehet lapozni. Fel kene meg iratkoznom egy parra, jelenleg 2-n vagyok csak. Tenyleg, videopodcastbol van olyan, amit erdemes kiprobalni?
Keress visssza a hozzaszolasaim kozott, megtalalod, en mire jutottam az audiobook-okkal. Hogy mi ertelme? Semmi onnantol kezdve, hogy mas mp3-ra is be lehet allitani, hogy onnan folytassa, ahol abbahagytad.
Vettem pici bortokot, ez ovcsipteto nelkuli. Hihetetlen kinalat van, szoval tudtam valogatni. Szerintem ezt meg a masik nanohoz terveztek, ezert kicsit szukos az ujnak (szerintem szelesebb), de a celnak megfelel.
Volna 1-2 kérdésem:) Szóvala létező összes dolgot kikapcsoltam, semmi sync semmi ilyesmi. A kérdésem az, hogy ha DVD-n van mp3-am, és kreálok egy play-listet eddig nincs gond, ezután jön a gond, szóval ha megvan a playlist, akkor hozzáadok könyvtárakat, és ekkor mi történik, csak megjegyzi a file-ok helyét, mint pl. a winamp, vagy másolja is a zenét a kijelölt itunes library-ba? még nem kötöttem össze az iPOD-ommal, de ha összekötöm hogy lehet másolni rá? Egyelőre csak ennyi kérdésem volna, a többit kitalálom:) Előre is köszi a helpet.
Apropo, ha apple, akkor érintőleges: ugye a mostani gépek Inetles Duo core processzorral vannak szerelve, erre megy a Tigris. De fordítva tehát ha van ineteles, duo core-os gépem akkor arra rá lehet rakni a tigrist? Kiváncsi vagyok:)
Volna 1-2 kérdésem:) Szóvala létező összes dolgot kikapcsoltam, semmi sync semmi ilyesmi. A kérdésem az, hogy ha DVD-n van mp3-am, és kreálok egy play-listet eddig nincs gond, ezután jön a gond, szóval ha megvan a playlist, akkor hozzáadok könyvtárakat, és ekkor mi történik, csak megjegyzi a file-ok helyét, mint pl. a winamp, vagy másolja is a zenét a kijelölt itunes library-ba? még nem kötöttem össze az iPOD-ommal, de ha összekötöm hogy lehet másolni rá? Egyelőre csak ennyi kérdésem volna, a többit kitalálom:) Előre is köszi a helpet.
Apropo, ha apple, akkor érintőleges: ugye a mostani gépek Inetles Duo core processzorral vannak szerelve, erre megy a Tigris. De fordítva tehát ha van ineteles, duo core-os gépem akkor arra rá lehet rakni a tigrist? Kiváncsi vagyok:)
most az EphPOD van fenn, ez is csak azért hogy gyorsan átrakjam a fileokat. Amúgy semmi másra nem jó:) Ja anno az iTunes nem akarta felismerni az iPODom így nem raktam újra, és lett ez. Nem szarakodtam sokat:)
Zeusz, Roger: köszi szépen, így világos volt. Hát fene se tudja, lehet hogy feltolok egy iTunes-t:) apropo az új 7-esben kijavították már azt a bug-ot ami volt? Úgy olvsatam mintha volna valami problémája...
és miért mondja azt az ipod hogy Do no disconnect amikor az itunes-ban az van kiírva hogy ipod update is complete???????
1/ Csak, nem bug, feature :-)) 2/ Talán azért, mert az iTunes ugyan elvégezte a dolgát, de az oprendszer még nem biztos -write cache, stb. Unmountold (eject) az ipodot, akkor azon sem lesz "do not disconnect"
Valaki mongya már meg, hogy ennek az audióbooknak milyen előnye van, mert én ezt még nem tudom. Most hamvatszórok a fejemre, meg zsákruhát öltök, de utána... Elmondjátok?
most az audiobook-kal van gondom... az itunes is át tudja konvertálni a file-okat aac-be viszont hogy tudom azokat áttenni az audiobook folder-be? és hogy kerülnek át egyáltalán az ipod audiobook könyvtárába? mindenképpen külső progit kellene használnom hogy aac formátumba konvertáljam át a file-okat vagy elég lenne ha az itunes megcsinálja? mit tegyek? ja és hogy tudom a több cd-s audiobook-ot úgy rendezni hogy cd-ként legyen? mert áthúztam az itunes-ba és minden összekeveredett... a neveket manuálisan kellene átírnom esetleg? vagy válasszam ki azt az opciót amikor az itunes maga rendezi és nevezi át a file-okat?
és miért mondja azt az ipod hogy Do no disconnect amikor az itunes-ban az van kiírva hogy ipod update is complete???????
Ha nincs sync, akkor rácibálod a kiválasztott számokat az ipodra (persze az itunesban) az meg rátölti. Nem foglalkozik azzal, mi van vagy nincs rajta, milyen média könyvtár van, mi van benne.
Ha van sync, akkor a média könyvtárat szinkronizálja az ipoddal. Ilyenkor lehetnek "rendkívüli események" és az ipod esetleg megint teljes kapacitással állhat rendelkezésre. (nem ad semmi error-t, csak töröl)
A sync azt csinálja, hogy az iTunes Libraryjában talált fájlokat rátolja az iPododra. Ha két Windows usernek két iTunes Libraryja van, akkor megoldható az autósynchelés. Ez van nálunk. Nekem egy harminc gigásom van, neki egy négy. Nekem életem a syncelés, ő leszarja. (Persze azért néha beloggolok hozzá, csak hogy synceljem a ipodját, hahaha.:) ) Neki ottvan a saját kis U2, Kowamegavega, Pink Floyd, satöbbi kollekciója, nekem meg a saját librarymban bennevan a saját cuccom, U2, Kowamegavega nélkül.
értelek, és a sync funkció ez gyakorlatilag mit csinál?
Tehát ha kikapcsolom, és mondjuk csak 1 file-t akarok rárakni akkor a többit nem törli? Azt hiszem, hgy az iTunes valahogy úgy működik, hogy a media könyvtárba kell fileokat importálni, ugye? Ezt szinkronizálja össze az iPOD-dal? tehát ha a sync be van kapcsolva, és a gépemről valamit törlök ,értelem szerűen a könyvtárban nem lesz a file megtalálható akkor errorral elszáll, vagy amit nem talál azt törli az iPOD-ról?
Nem tudja. A windózban kell két júzer, mert azok My Documentse alá pakolja be a dolgait. Legegyszerübb a szinkronizálást kikapcsolni, onnantól nem kell júzerekkel bajmolódni, mind a ketten azt pakoltok rá, amit akartok.
tényleg ezt a két useres dolgot az iTunes tudja? Mármint hogy ne windózból kelljen állítani? nekem nincs iTunes, de egyre jobban gondolkodom, hogy legyen:)
w8: nem tudod hol találhatnék az iPOD minihez universal dockba (régi típus, nem a távirányítós) való adaptert, hogy ne lötyögjön? Ha nincs akkor van egy eladó universal dockom:)
Hello! Felmerult nalam egy kerdes amire eddig nem talaltam valaszt, pedig lehet hogy nagyon egyszeru, de remlem itt valaki tud majd segiteni.. Szoval a helyzet a kovetkezo, ha csaladon belul ket ipod van es kulon szeretnenk hasznalni az itunes, akkor az hogyan oldhato meg,(hogy ne ugyanazokat a szamokat toltsuk mindkettore)?
En is gondoltam a hivatalos zoknira, de nagyon draga, alig ved valamit, es allitolag karcol is. :( Szoval lehet, hogy tenyleg kotni kene egyet neki. :)