Keresés

Részletes keresés

Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.14 -1 0 233967

A hitrendszerem nem fog osszeomlani, mert mar regen elfogadtam, hogy van sok minden, amit nem ertek. A masodik bekezdesed raglmazas, de bizzunk benne, hogy csak felreertettel. Semmifele kicsinyeket nem karhoztattam, ez tenyszeruen hamis. Az aldozatok reszvetet erdemelnek. Akik a mediat terelik koncepciozusan, azok se nem kicsinyek, se nem aldozatok.

Előzmény: Prisztcilla (233964)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 233966

Dehogy kerdojelezem, csak azt irtam, hogy nem biztos, hogy jol ertelmezzuk, de nem lenyeg, mert amikor betelik, akkor kiderul. 

Előzmény: Prisztcilla (233965)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.14 -1 1 233965

Egyáltalán nem mindegy, mert nem csak a zsidóságnak, hanem nekünk is erő ígéreteink vannak erre vonatkozólag az Úrtól. 

 

"Ezután ismét láttam: egy angyal szállt le a Mennyből, aki a kezében tartotta a feneketlen mélység kulcsát és egy nagy láncot. Foglyul ejtette a Sárkányt, azt a Régi Kígyót — akit neveznek Ördögnek és Sátánnak is —, azután megkötözte ezer évre. Majd ledobta a feneketlen mélységbe, a lejáratot pedig bezárta és lepecsételte, hogy a Sárkány ne tudja többé becsapni a népeket, amíg az ezer év le nem telik. Ezer év múlva a Sárkányt egy kis időre szabadon kell majd engedni.

Azután trónokat láttam, és akik rajtuk ültek, azok hatalmat kaptak, hogy uralkodjanak.

Majd láttam azoknak az embereknek a lelkeit, akiket azért fejeztek le, mert Jézusról és az Isten Igéjéről tanúskodtak; akik nem imádták a Szörnyeteget, sem annak bálványszobrát, és nem engedték sem a homlokukra, sem a kezükre tenni a Szörnyeteg jelét. Ők ismét életre keltek, és uralkodtak Krisztussal együtt ezer esztendeig. A többi halott azonban még nem támadt fel, amíg le nem telt az ezer év. Ez az első feltámadás.

Áldottak, boldogok és szentek, akik részt vesznek az első feltámadásban!

Rajtuk nincs hatalma a második halálnak, hanem Isten és Krisztus papjai lesznek, és együtt uralkodnak vele ezer esztendeig."

 

 

Az egész üdvtörténetet kérdőjelezed meg, pusztán azért, hogy kihagyd belőle a zsidóságot. Megjegyzem a RKE is ezt teszi.

Előzmény: Zsebihal18 (233963)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.14 -1 1 233964

 "hogy a hus-ver katolikusokon lattam"

Ezek a katolikusok vajon miben hisznek? Hisznek e Jézus mellett Szűz Máriában (mint a kegyelem egyik forrása)? Hiszik-e, hogy egy darab ostya maga az anyagba megtestesült Jézus?

Csak bátran kérdezd őket meg, de ne csak felszínesen a jézusozás szintjén. Kérdezd meg, hogy hiszik-e, hogy Jézus a Krisztus? Szóval bátorítalak, hogy vizsgáld meg őket alaposan. Gyanítom, hogy úgy sem fogod, mert akkor összeomlana a hitrendszered...

 

"allitolag pusztan az aldozatok iranti egyutterzesbol, valojaban a RK lejaratasanak es kifosztasanak celjabol. Bun van sok, es lesz is, ahol emberek vannak, de az egyiket gorcso ala veszik es felnagyitjak minden bunet, a masiket rejtegetik. "

Tudod eljutottál arra a pontra, amikor azokat a kicsiket kárhoztatod akiket a RKE rendszere, a bűnei, sokszor egy életre tönkretettek. Egyébként ezt a vádló módszert a HGy-sektől is lehet hallani, amikor valaki szót emel azok mellet akiket a HGy rendszere tönkretett. Szomorú, hogy mindkét oldalon ugyan az a módszer azokkal szemben akik szót mernek emelni.

 

Előzmény: Zsebihal18 (233960)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.14 -1 0 233963

Ezekben nem vagyok olyan biztos, hogy jol erted, az ezer ev jelkepes jelentosegu is lehet, de mindegy, mert ugyis kiderul a maga idejen. Nem szoktam vele foglalkozni. A Malakias profeciaja, "Az atyak szivet a fiakhoz forditja" valoszinuleg a zsidokrol es a keresztenyekrol szol.                              

Előzmény: Prisztcilla (233961)
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.14 -1 0 233962

" közülünk váltak ki, mert nem voltak közülünk való".. 

 

Na ez az az Ige , amire sokan gondolnak a hgy- ben, ha valaki elhagyja a gyülekezetet. Ezért merik kiközôsíteni. Hulljon a férgese alapon. ( bocs) 

Igaz, ott van a folytatás is, " aki hisz a Fiúban, az az Atyában marad". Ezt viszont a távozókkal kapcsolatosan nehezen hiszik el. 

Vélemény? 

Előzmény: Kútásóóó (233953)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.14 -1 1 233961

Isten arra hívta el a zsidó népet, hogy rajtuk keresztül bemutassa milyen az Isten uralma.

Ha engedelmeskednek, olyan áldásokban, szeretetben részesülnek, ami például szolgál minden népnek és megtérésre hívná a pogányokat. Ennyi volt a terv.

(Isten már a bűnesetnél kijelentette (hiszen tudta), hogy ez nem fog működni ezért a megmentésünkre más tervet (is) készített, a hit általi üdvösséget. De most nem ez a lényeges.)

Az eddig nem következett be, mert e zsidóság folyamatosan lázadt, lázad, de ettől még nem válik okafogyottá Isten terve. Mindennek rendelt ideje van. Isten tökéletes uralmának nem csak Izrael, hanem a földön élő emberek felett az ezeréves királyságban fog megvalósulni.

 

Azután, hogy a zsidóság maradéka egységesen megtér. Ezután tölti be Jézus a 3. elhívását. (Próféta, pap, király.)

Ezelőtt még sajnos beteljesedik lázadásuk és az AK-t fogják imádni, a mostani cionizmus, a cionista kereszténység valószínűleg ezt készíti elő.

Tehát a zsidóságnak még van jócskán szerepe a földi történelemben.

Azt fontos megérteni, hogy ami megíratott az be is fog következni, nem kell Istennek alternatív megoldásokat javasolnunk. :-)

 

Előzmény: Zsebihal18 (233958)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.14 -2 0 233960

Ugy ertettem, hogy a hus-ver katolikusokon lattam azt, amirol a Galata ir: De a Léleknek gyümölcse: szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség. Az ilyenek ellen nincs törvény.

 

Igen, ket evezred alatt bunok is gyultek fel. De az nem veletlen, hanem szandekos, hogy RK ellenes hangulatkelto cikkek, konyvek, filmek stb jelennek meg, allitolag pusztan az aldozatok iranti egyutterzesbol, valojaban a RK lejaratasanak es kifosztasanak celjabol. Bun van sok, es lesz is, ahol emberek vannak, de az egyiket gorcso ala veszik es felnagyitjak minden bunet, a masiket rejtegetik. 

 

Ez olyan, mint mikor egy no istenigazabol bantani akarja a ferjet, es sorolni-karalni kezdi Adamtol-Evatol, mi mindent rontott el. Igazat szol, de a szerencsetlen mar nem tud javitani rajta, csak egy rakas szerencsetlensegnek erzi magat. Vagy egy gyerekre raolvassak, mi mindent csinalt rosszul, kezdve regi dolgokon. Van benne igazsag, de igazabol az a gyerek se rosszabb, mint a tobbi, de a gyerek ugy fogja erezni, hogy o alabbvalobb a tobbinel. Es a tobbi gyerek is, aki hallja,, es megutaljak.

 

 

Előzmény: Prisztcilla (233959)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.14 -1 1 233959

"Es mivel olyanok gyulolik oket, akik viszont kifejezetten antikrisztusiak, ebbol azt ovetkeztettem, hogy Jezus miatt gyulolik. "

Ez teljesen önkényes következtetés. Két okból is. Az egyik, hogy sokan akik az ige alapján vizsgálják meg őket, megítélik ugyan, de nem gyűlölik. 

A másik, hogy a világ nem a krisztusi dolgaiért, Jézusért gyűlöli őket, már ha azt teszi, hanem a címeres bűneikért, az évezredes hatalmi visszaéléseik miatt.

A "gyümölcsök" amit te előszeretettel összekeversz a Bibliában leírt gyümölcsökkel, egyáltalán nem kompenzálják a rosszat amit tettek és a mai napig tesznek. A legrosszabb, ami a HGy-ben is az, hogy az embereket, sőt a kicsiket megbotránkoztatják Jézusban.

Az egyetlen gyümölcs ami a Biblia szerint fontos, a Lélek Gyümölcse, de ez csak azokon terem, akik bibliai értelemben hisznek. Majd ez, a hittel együtt vezet el a jó cselekedetekre. Csak ezek számítanak Isten előtt, nem pedig az emberi kegyességből jövő cselekedetek.

 

Előzmény: Zsebihal18 (233945)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.14 -2 3 233958

Akkor a HGy sikeresen betoltotte kuldeteset. A Rothschild penzelte Scofield jegyzet alapjan magyaraztak nalunk a Bibliat, amibol a ciokeresztenyseg lett. Jezust azert emlegetik, hogy kozel ferkozzenek a keresztenyek szivehez, a lenyeg, hogy a cionizmus tamogatoi legyenek, hittel telve, racionalitast felfuggesztve. Ahogy mondta Jezus: Jaj néktek képmutató írástudók és farizeusok! mert megkerülitek a tengert és a földet, hogy egy pogányt zsidóvá tegyetek; és ha azzá lett, a gyehenna fiává teszitek őt, kétszerte inkább magatoknál. Nincs uj a nap alatt.

 

Friss szel, az SZPA jegyzetedrol irkaltam tegnap magamnak, itt az elso fele:

 

Az SZPA jegyzet teologiailag es tortenelmileg is hibas. Eloszor lassuk a teologiai oldalat!

Izraelrol egyedul oszovetsegi igeket ir, es egyertelumen ugy, mintha feltetel nelkuli, orok igeretekrol lenne szo.  Az ujszovetsegben Izrael kitagul, nem testi leszarazottsag alapjan, hanem a Jezushoz teres az alapja az odatartozas. A fold Istene, es feltetelekkel adta Izraelnek, a jegyzet szerint valami orokke tarto foldi orszag lenne, holott tudjuk, hogy uj eg es uj fold lesz, tehat mar itt logikailag nem stimmel. Jezus pedig mennyei kiralysagba hivja a benne hivoket, nem egy foldi orszag kiralya akart lenni, ahogy a zsidok akkor is (es most is) kepzeltek a Messiast. De ha rosszul ertem, es Isten szandeka helyreallitani a foldi Izrael orszagat Palesztina foldjen, akkor is megbanas es megteres kellene megelozze a helyreallitast, aminek semminemu nyoma nincsen egyelore.

Aztan egy bator, huszaros vagassal meghamisitja a bibliat, es kijelenti, hogy a folemelkedes vagy kudarc attol fugg, hogyan banunk a mostani zsido neppel es Izrael allammal. Szo sincsen ilyenrol a Bibliaban, az van megirva, hogy igaz itelettel iteljunk, reszrehajlas nelkul, gyuloljuk a gonoszsagot, szeressuk az igazsagot, es nincs erte foldi jutalom, siker igerve.

 

4.A fölemelkedés, ill a kudarc azon múlik, hogyan bánunk Izraellel!

1Móz 12:3 "És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és

                    megáldatnak benned a föld minden nemzetei."

Isten oldalára úgy lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban odaállni, ha v.ki a szükség óráiban Izrael állama és a zsidó nép mellé áll.

 

Ezzel szemben:

És monda az Úr Ábrámnak: Eredj ki a te földedből, és a te rokonságod közül, és a te atyádnak házából, a földre, amelyet én mutatok néked.

2

És nagy nemzetté tészlek, és megáldalak téged, és felmagasztalom a te nevedet, és áldás leszesz.

3

És megáldom azokat, akik téged áldanak, és aki téged átkoz, megátkozom azt: és megáldatnak te benned a föld minden nemzetségei.

 

Az aldas Abramnak szol, azokat aldja meg Isten, akik Abramot aldjak, azokat atkozza, akik Abramot atkozzak, es Abramban aldatnak meg a fold minden nemzetsegei – be is teljesedett Krisztus Jezusban. Az SZPA ferditese a Scofield jegyzet alapjan keszult, amit Rothschild cionistak diktaltak.

A jegyzet tobbi resze ennek a hamisitvanynak az eroltetett bizonygatasabol all, ami soran megragalmazza Luthert, a katolikus egyhazat, Adolf Hitlert es az egesz nemet nepet. Veletlen, hogy a talmudista zsidok is engesztelhetetlenul gyulolik a keresztenyeket es a nemeteket? Dehogy veletlen, hat azert lett a ferdites, hogy a megtevesztett keresztenyek is gyuloljek ugyanezeket.


  Jézus maga mondta: "az üdvösség a zsidók közül támadt" (Jn 4:22). A zsidóság nélkül a kereszténység nem születhetett volna meg. A próféták, a patriarchák, az apostolok, a Biblia szerzői / kiv. Luk.= görög /, Mária, József, Jézus - mindnyájan zsidók voltak.

Jezus azt is mondta a zsidoknak, hogy ne bizzanak a testi szarmazasukban, kivalasztott mivoltukban. A Mate 3:7-12-ben Keresztelo Janos igy szol: Mikor pedig látá, hogy a farizeusok és sadduceusok közül sokan mennek ő hozzá, hogy megkeresztelkedjenek, monda nékik: Mérges kígyóknak fajzatai! Kicsoda intett meg titeket, hogy az Istennek elkövetkezendő haragjától megmeneküljetek?

8

Teremjetek hát megtéréshez illő gyümölcsöket.

9

És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

10

A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.

11

Én ugyan vízzel keresztellek titeket megtérésre, de aki utánam jő, erősebb nálamnál, akinek saruját hordozni sem vagyok méltó; ő Szent Lélekkel és tűzzel keresztel majd titeket.

12

Akinek szóró lapát van az ő kezében, és megtisztítja az ő szérűjét; és az ő gabonáját csűrbe takarítja, a polyvát pedig megégeti olthatatlan tűzzel.

 

Lathato az ujszovetsegbol, hogy megteres nelkul nincs semmifele kulonleges kezeles a zsidoknak igerve. Sot! Lukacs 3:7-9:

Monda azért a sokaságnak, amely kiméne hozzá, hogy általa megkereszteltessék: Viperák fajzati, kicsoda intett meg titeket, hogy a bekövetkező harag elől meneküljetek?

8

Teremjetek azért megtéréshez méltó gyümölcsöket, és ne mondogassátok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! mert mondom néktek, hogy az Isten ezekből a kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.

9

Immár pedig a fejsze is rávettetett a fák gyökerére: minden fa azért, amely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és a tűzre vettetik.

 

 Az en ertelmem szerint nem a zsidokon mulott az udvossegunk, hanem Jezus Krisztuson, es a zsidok ugyan a fejukre is allhattak volna, amit Isten akar, bevegzi.

 

Előzmény: Kútásóóó (233955)
Prisztcilla Creative Commons License 2019.07.14 0 1 233957

Hirtelen rájöttem, hogy mi a különbség a vallás és a bibliai hit között. A vallást lehet gyakorolni Jézus Krisztus nélkül, de hinni nem lehet Őnélküle. Ezen folyik itt a tusakodás hol a HGy, hol a RKE kapcsán.

Előzmény: random seed (233952)
L?da Creative Commons License 2019.07.14 0 0 233956

:(

Előzmény: Kútásóóó (233955)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.14 -1 2 233955

Volt egy pár éves szakasza a Hgy.-s múltamnak, ami alatt sokat tettem bizonyságot embereknek és emberek váltak hívővé. Voltak nagyon érdekes tapasztalataim, amit mostanában kezdek feldolgozni.

 

Jézusról tettem a bizonyságot és hozzá tértek meg az emberek.

(talán a rocker hátteremnek köszönhetően nem a bővülködés teológiát nyomtam ezerrel)

Némelyek megmaradtak kevesen a gyülekezetben de még többjük nem.

 

 

Ez volt  a papírforma:

Az első szeretet lángja után (kb 2-3 év) miután kihunyt tűz "zsidót faragtak belő" és egy nagy arcú szolgáló lett, de csak a "alsó stábban".

Csak (kb. 10-20) év után kopott ki az átlag.

 

-Az Írással való közösség totál megszűnt.

-Házastárstól (legtöbbjük) elvált.

-Ima élet megszűnt

- A szentség, böjtölés Úrnak szentelt életmód is már a múlté.

 

Viszont megmaradt a cionista identitás, abban viszont nagyon stabil.

 

 

 

 

 

 

Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.14 -1 0 233954

Lehetséges-e üdvözülni úgy is, hogyha az ember nem hajtja bele a nyakát felemás igába cionistákkal, kik nem hiszik, hanem tagadják, hogy Jézus a Krisztus?

 

Lehetséges-e úgy imádni szellemben és igazságban az Atyát, hogy ezeknek  megkerülésével, hogy ne keljen tizedet fizetve elismerni az alárendeltségi szolgai viszonyt?

 

Ugyan is sok embernek nem Jézus Krisztussal van  tulajdonképp tusakodása a HGy-vel kapcsolatosan.

 

 

 

 

Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.14 -1 1 233953

Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra.

 

Közülünk váltak ki, de nem voltak közülünk valók; mert ha közülünk valók lettek volna, velünk maradtak volna; de hogy nyilvánvalóvá legyen felőlük, hogy nem mindnyájan közülünk valók.

 És néktek kenetetek van a Szenttől, és mindent tudtok.

 Nem azért írtam néktek, mivel nem ismeritek az igazságot, hanem mivel ismeritek azt, és mivel semmi sincsen az igazságból, a mi hazugság.

Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút. Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan.

 

A mit azért ti kezdettől hallottatok, az maradjon meg bennetek.

 

Ha bennetek marad az, a mit kezdettől fogva hallottatok, ti is az Atyában és a Fiúban maradtok

1 Ján 2,18

random seed Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233952

jó tanítás, benny hinn is szóba kerül :)))))

https://youtu.be/-P0AVaTo1m4

random seed Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233951

durva

Előzmény: pastenger (233892)
friss szél Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233950

Van olyan jó, mint betöltekezni a Homok a szélben c. nótára...

 

Előzmény: pastenger (233892)
friss szél Creative Commons License 2019.07.13 0 0 233949

Ha van Bibliád, és legalább egyszer elolvastad, és imádkozol, akkor lehet elegendő tudásod.

Azt látom, hogy szívesebben elfogadod ezeket a dolgokat, ez pedig szíved joga.

Nem is zavarlak tovább ebben.

 

Előzmény: Zsebihal18 (233948)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233948

Szerinted en fel vagyok szerelkezve eleg tudassal ezt eldonteni? Sokkal egyszerubb a gyumolcsok megtekintese, az vagy jo, vagy nem. 

Arra tippelnek, hogy magaval az adaptacioval nincs akkora gond, kiveve, ha rossz a gyumolcs.

Előzmény: friss szél (233946)
Kútásóóó Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233947

 "Pedig olvashattak a sokat lengetett bibliajukban,  hogy a zsidok uldoztek a keresztenyeket."

 

 

 

látták, hogy én reám van bízva a körülmetéletlenség evangyélioma, mint Péterre a körülmetélésé;

(Mert a ki erős volt Péterben a körülmetélkedés apostolságára, bennem is erős volt a pogányok között).

Gal. 2, 8

 

 

Mi lett a "körülmetélkedés apostolságával "?  írmagja sem maradt?

 

 

Mi meg itt szörnyülködünk az inkvizíció pusztításán.

Megint az a helyzet áll elő, amikor bagoly mondja a verébnek, hogy nagy fejű.

 

Tudunk valami adatot arra vonatkozóan, hogy a Magyarországi inkvizíciónak hány halálos áldozata volt?

Ezt kellene össze vetni azokkal az áldzatokkal arányosan, akiket a zsidók  tettek el láb alól.

 

 

Jézus mondta a választott népnek elit vezetőinek:

 

 

Jaj néktek! mert ti építitek a próféták sírjait; a ti atyáitok pedig megölték őket.

 Tehát bizonyságot tesztek és jóvá hagyjátok atyáitok cselekedeteit; mert azok megölték őket, ti pedig építitek sírjaikat.

 Ezért mondta az Isten bölcsesége is: Küldök ő hozzájuk prófétákat és apostolokat; és azok közül némelyeket megölnek, és némelyeket elüldöznek;

Hogy számon kéressék e nemzetségtől minden próféták vére, mely e világ fundamentomának felvettetésétől fogva kiontatott,

Az Ábel vérétől fogva mind a Zakariás véréig, ki elveszett az oltár és a templom között: bizony, mondom néktek, számon kéretik e nemzetségtől.

Lk 11, 47

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (233924)
friss szél Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233946

Figyelj! Egy egyszerű kérdést tettem fel: összeegyeztethető-e az adaptálás a Bibliában megírtakkal?

igen.... nem...

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (233945)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -2 0 233945

De hat en nem vagyok katolikus! Csak nem fogadom el, hogy ok az antikrisztus, mivel  nem tagadjak a testben megjelent Kriszus Jezust. Es mivel olyanok gyulolik oket, akik viszont kifejezetten antikrisztusiak, ebbol azt ovetkeztettem, hogy Jezus miatt gyulolik. 

Előzmény: friss szél (233943)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233944

Ezt is mondja az orthodox ugyanott: "Gyakorlatilag a Biblia sose volt igazan megszerkesztve. Nem voltak nagybetuk, stb, az egyhaz ugy ertelmezte, ahogy akarta. A mi szempontunkbol a mi konyvunk, azt csinalunk vele, amit tetszik. Tudod, az emberek azt mondjak, "a Biblia azt mondja, tedd ezt,vagy tedd azt!", mi meg: "haver, mi irtuk, azt csinalunk vele, amit akarunk." Ettol a falra masznak. A tanacsnak, akik osszeraktak az evangeliumokat, megvan a historiaja. Peldaul azt mondtak, Tamas nem tartozik bele." 

 

Előzmény: friss szél (233943)
friss szél Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233943

Megkerülted a kérdést, rendben.

Úgy veszem, hogy nem akarsz erről beszélni.

 

Előzmény: Zsebihal18 (233941)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -2 0 233942

Marmint a szokasaikkal nem foglalkozom, nem itelgetem. 

Előzmény: Zsebihal18 (233941)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233941

Furcsa, de nem foglalkozom vele. Ha odajutok, akkor majd egyenkent megszaglaszom, hogy melyik szokas nem jo szerintem, de nem itelgetem oket messzirol. De ha valasztanom kellene, az orthodoxot valasztanam. A katolikusokat meg Istenre bizom. Meg halat adok ertuk.

Előzmény: friss szél (233940)
friss szél Creative Commons License 2019.07.13 -1 1 233940

Gondolom, Te olvasod a Bibliát.

Nem találod összegyeztethetetlennek ezt a gyakorlatot, szokást, akárhogy is nevezhetjük, a Bibliában megírtakkal?

 

 

Előzmény: Zsebihal18 (233938)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233939

Most hallgatom, azt mondja, nem az Iras a forras. Hanem a tortentek. Jezus szoban tanitott, es majd' 100 evvel kesobb irtak meg az ujszovetseget. Nyomda sem volt, hogy tomegevel lehetett volna terjeszteni az irasokat (Gutenberg Luther kortarsa volt). 

Előzmény: Zsebihal18 (233938)
Zsebihal18 Creative Commons License 2019.07.13 -1 0 233938

Igen, az orthodox, akivel a neoprotestans beszelget, mondta, hogy az egyhaz mindig adaptal. Nem tudom, milyen alapon, gondolom, azon, hogy joguk van hozza. Es nem imadjak az idegen isteneket. Tiszteletben tartjak a szentjeiket.

Előzmény: friss szél (233937)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!