A csillárkapcsolókban nálunk is csak fekete drótok vannak. 3 van ugye, az egyik mindig ráz, azon jön az áram amit a kapcsolóval kapcsolgatsz. A másik kettő meg viszi tovább a lámpához, ha felkapcsolod. Ha a konnektornál csak feketék vannak, az elgondolkoztató. Nem lehet, hogy a külső fekete burkolaton belül van egy színezett réteg, dettó úgy mint a szürke MMfalinál? Mivel német, a konnektorok pont olyanok mint nálunk.
Sziasztok! Kültéren, olyan oldalon ahol dől a déli UV, célszerű használni gumikábelt, nem mállik szét pár év alatt? Esztétikai okokból kellene fekete, de ahol néztem, nem volt fekete MT-kábelük.
Na akkor szedjetek ki minden kötöződobozt, azokat a drótokat ígyis-úgyis újra meg kell húzni, ha elment az áran, ha nem. És kiderül hogy mit gányoltak nálatok akkoriban a szakik. A bevakolt MMFalit valószínűleg ki lehet vésni, természetesen teljes hosszában cserélni kell azt a szakaszt.
Ha az emberekről beszélek, akkor általánosítok ha néha ez nehéz is, de a mindannyiunk szót soha nem írnám le itt, mert az azt sugallná, hogy pl. veled egy szinten vagyok, ezt meg kikérem magamnak, ahogy az önálló vállalkozóval sem állnék szóba IRL.
Általánosítva, mindenki másról, ellenkező esetben valahogy így fogalmazott volna: "azért mindig mondom, hogy mindannyiunkról egy nagyon jó tükör ahogy itt viselkedik a nickünk."
Most ezt vegyem úgy, hogy megpróbáltál beszólni? Nagyon gáz lett...
Mint már említettem, nálunk fejlesztők IS dolgoznak, nem csak "önálló vagyok" alvállalkozók. Elárulom a nagy titkot, van egy csomó adatrögzítés nálunk, amihez magyarul sem kell tudni és kiemelkedő képességek sem kellenek, magic.
Időnként én is jelentkezem érdekesnek tűnő pozíciókba. Ha eléggé rugalmas lenne a munkaidő, akkor még a pénz se számítana (van bevételem egyéb irányokból is).
Persze Magyarországon a rugalmas munkaidő ugyanolyan, mint a távmunka: rohadt sokan szeretnék, de a valóságban nagyon kevés főnök képes/hajlandó megoldani, a kisfőnökök többsége ragaszkodik ahhoz, hogy minden alkalmazott az egész munkaidő alatt folyamatosan "szem előtt legyen" korbácsütésnyi távolságban. Ezért aztán hiába vagyok esetleg alkalmas az állásra, ha az állás (időbeosztása) nem alkalmas nekem :)
Valószínűleg megszakadt a nullvezető (pl meglazult vagy elégett kötés kék színű vezetéken) valahol a mennyezet alatti valamelyik kötődobozban. A szakadás helyét ki lehet következtetni abból, hogy a villanyórától/főelosztótól távolodva a lakás melyik részén van/nincs villany.