Keresés

Részletes keresés

Semmisem Creative Commons License 2011.04.18 0 0 110

Az nagyon érdekelne, h melegben miképpen próbálod a könnyeztetést. Már csak amiatt is, mert egy pici maradéka van a nagy allergiámnak, annyi csak, h a nyár vége felé 3-4 napokat iszonyuan viszket a szemem. Eddig az nagyon bevált, h olva olajat kentem a szem körül midnenhol a bőrre. De az a gyanum, h ha tudnék melegben is könnyeztetni jobban, akkor moshatnám esetleg rola a dolgokat.  (ez előtt meg ne is mond, olyan alleriám volt, tüdőm szorult, orrom folyt, köhögtem, viszketett a szemem, rémálom volt, de étkezéssel és megnyugvással kidolgoztam magamból pár év alatt, most még van a te szemléleted is, abbol is tanulgattam)

 

Szerintem már mondtam régebben is, h aza  véleményem, h a munkával amit magadon végzel a véred nagyon tisztul, és "sllang mentes" lesz, bizonyára ha jó rezgéssel stimulálod magad a véralkotók is "jobban érzik magukat" és fejlődnek. Az egészet onna gondoltam ki, h a rezgésben a testtel a fő közvetítő a csont, ezt kitapasztalgattam már én, és a csontban ott a csontvelő ami sok véralkotót termel. Szerintem te megfiatalithattada  csontvelődet, de legalábbis stimulálod nagyon.

 

"Elektromágneses hullámokat, tereket, földrengéseket, naptevékenységet, gravitációt meg ilyen."

Ezekről is szivesn venném, ha megosztanál ezt azt, ha időd engedi.

 

Én jelenleg legfőképp az izomzaton és esetelg ezzel együtt a belső fülön és agyon dolgozgatok. Sok gyógytorna van most nálam, napi több óra. elképesztő miket el leeht érni vele, és hol még a vége. Már 3-4 hónapja gyúrom keményen.Nemrég szereztem ilyen puha szivacszerű valmait, azon gyakorlok most tovább. Azután volna még 1 szint, amikor levegővel teli, na az nagyon instabil felszin.

És érdekes dolgokat figyelek meg ezek közben. Hogyan áll össze a sok izom jobban, hamarább szólnak egymásnak, h "működj" tehát az idegrendszer is stimulálva van. Emellett pedig a tudat is gazdagodik, azt tapasztalaom, hogy az egysg értését segiti, nem hiába kaptuk a testet, azzal kell és leeht tanulni. Gondolom h ez is valamiféle ezgés, változtatja az össz rezgést az biztos. te mit gondolsz ezekről?

Előzmény: ghepard (109)
ghepard Creative Commons License 2011.04.18 0 0 109

Hát igen a tapasztalat. A rezgésekről tudok egypár dolgot, kisérleti és tapasztalati úton is. Hisz már 38 éve ezeket kutatom kollégáimmal. Elektromágneses hullámokat, tereket, földrengéseket, naptevékenységet, gravitációt meg ilyen. Csak úgy kottyant a fejemben 2003 elején, hogy testünk is hasonló törvények és összefüggések alapján működik. Mikor ezt elhitették velem a rezgések, egész új lehetősegek nyíltak meg előttem egész egyszerűen....

 

Igen kint mikor hideg van semmi gond könnyeztetni, ezt mindig ki is használom. Vagy ha már nincs olyan hideg a bicajon a sebesség miatt is jól lehűlnek a szemek és jönnek a könnyek egy kis nyitvatartás után. Mint már említettem a könnyekben több lehet az ellenanyag, mint a nyálban, talán azért is mert a szemet jobban kell védeni, hisz talán ez a legfontosabb szervünk a világ megismerése terén. Na és a felesleget megisszuk, ami növeli az immunrendswzer erejét. Ez valóban így lehet, persze csak következtetek. Mikor kezdtem 2009 elején foglalkozni a szemeimmel (már 2008 karácsonyától) már azon a télen nem kaptam el a torokfájást és azóta nem is volt és még csak taknyos se voltam. Na ez számomra nagyon nagy eredmény. Ezzel meg tudom magyarázni. remélem folytatódik a dolog. Az a sok könnytermelés valóban kihathat aztán a szem működésére - én is észrevettem, hogy a jobb működésére. Még ma is csodálkozom, hogy hogy a francba tudtam elviselni, mikor letettem a szemcsit, hogy egész nap melózhassak a monitor előtt. Hát az a sok könnyeztetés, pislogás, na meg a hangok is megteték a magukét.

 

Ami engem illet én minden alkalmat megragadok, hogy könnyeztessek ha lehet. Meg kell tanulnom, hogy ez gyorsan és slangmentesen menjen egész melegben is, na ott sokkal nehezebb, talán azért, mert akkor igencsak az egész ember izzad. Nem elég inni sok vizet......

 

A hangok és a rezgések is megteszik a magukét. Én minden nap mérem a pulzusomat is többször (éjjel), tudom mire hogyan ver a szíven, mennyit és hogyan. Mérem minden munkanap a tüdőm kapacitását és a sejtjeim tűrőképességet, melóbajövet. Egy bizonyos helyen. Lemérem meddig tudok elmenni két lelegzetvétellel. Tehát úgy kezdek, hogy beszívok annyi levegőt amennyit csak tudok és megyek, innen már csak kétszer vehetek levegőt. A cél az, hogy így elmenjek minél messzebbre. Kb két éve felállítottam magamnak egy csúcsot, azt hittem ezt már nem fogom tudni soha megjavítani, hiába öregszem. De nézzünk oda, két hete két egymásutáni napon megjavítottam. De előtte már jóval felfigyeltem, hogy valami történt, mert folyamatosan egész közelre menetem a rekordomhoz, már úgy két héten át. Először 5 méter adtam rá, majd másnap még további hét métert. Ma ez kb 160-175 méter lehet (van benne lépcs‼ről le és egy ki dombocska is). MIkor kezdtem, alig volt 110-120méter). Gondolkodtam, hogy ez meg mitől lett, gondolom a rezgéstől, de nem a hangrezgéstől, mert kezdtem  úgy februárban még valami mást is tanulgatni. Az alvásnál írtam valami hasonlót az irományomban.........

Előzmény: Semmisem (108)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.15 0 0 108

Szerintem tartsd tisztán tapasztalati úton amit eddig tudsza rezgésekről.Őszintén megmondva a hangokról és rezgésekről te többet tudhatsz mint akik a könyveket firkálják.

 

Eddig is olyan eredeti dolgokra jöttél, rá írtad le őket, ami meghökkentő. Ne hagyd h összekatyvasszanak mindenfélét neked.

 

Amit csinálok a szemmel amióta nem beszéltünk :

- könnyeztetem. amikor hidegvolt akkor csak úgy patakzott már egy kevés nyitva tartástól. NEmrég meg azt próbálgatom, h járás közben nyitva tartom és forgatom a szemgolyót, nagyon frissitő érzés.

- számitógépen olvasás közben tágra nyitom a szemem, és 10-15mpig van így aztán fáj, és szépen bekönnyez, utána hátrébb ülök, és marad aze lőz élesség, jó kis móka. és eza  könny sűrűbb, nem olyan mint a kinti, járás közbeni.

 

Kiváncsian várom a zegés kontra szem észrevételeidet.

 

ja azt elfeledtem, h a legutobbi duma után, elkezdtem hazsnálnia  könneztetést tudatosan ha éreztem h jön valmai fertőzés, vagy nagy tömegbe mentem. ma már taknyom nyálam könnyem megindul ha könnyeztetem magam kicsit. nagy összefüggések ezek, köszönet a felderitésért!

Előzmény: ghepard (105)
ghepard Creative Commons License 2011.04.15 0 0 107

Hát akkor üdv a topikban. Hát ami azt a betett ábrát illeti, az nem olvasható, mert a fórum progija igencsak elcseszte a beillesztésnél. Annak ellenére, hogy rákattintva a nagyyobb kép 190KB  - nem olvasható. Én 250Kb PNG formátumot csináltam a PDF fájlból és nálam éles volt. De ott van a link, ahol elérhető vektoros PDF fájl éles betűkkel...... Ha valakinek meg szeretnéd mutatni, akkor mindenképpen inkább a letöltött PDF fájlt mutasd neki, mert ami itt van beillesztve, az nem olvasható. Persze valahogy olvasható, de az nem ér semmit........

Előzmény: Semmisem (106)
Semmisem Creative Commons License 2011.04.15 0 0 106

NA itt vagyok. még átolvasom előlről. viszont megláttam ezt az ábrádat, még anno olvastuk és pont nemrág emlitettem valakinek ezt az eljárásodat, örülök, hogy itt van esetleg könnyebben megutathatom neki.

Előzmény: ghepard (91)
ghepard Creative Commons License 2011.04.11 0 0 105

Erről a témáról én nem sokat olvastam. Most olvasom az első olyan könyvet, ami ezzel is foglalkozik. Deepak Chopra: Tökéletes egészség ajurvéda segítségével. Ott ír erről az elég nagyszabású kisérletről. Ajurvéda azt jelenti, hogy élet tudománya (ajusz élet, véda tudomány). Azt írja, hogy egy bizonyos hangot (mantra) hallatnak a transzcendens meditáció alatt. Hogy miért pont ezt a szavat - hogy ezt választották a régi bölcsek. Én sokat kisérletezgettem a hangokkal (ezt a mantra szavat nem is használtam, nem is ismertem tulajdonképpen), vibrálásokkal a szemekre gyakorolt hatását is figyeltem az utóbbi 2 évben.

Előzmény: Törölt nick (104)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.11 0 0 104

A mantrázás nem meditáció.

Előzmény: ghepard (103)
ghepard Creative Commons License 2011.04.11 0 0 103

Hát ez nagyszerű. Látod, valami mozog benned. Igyekszik rendezni a dolgokat. Sok helyen lerakódások vannak, voltak - azok indulnak kifelé és ezért érzed, hogy valami zajlik. A rossz dolgokat el kell szállítani a testen kívülre.......

 

Az ember nem is tudja, mennyi minden szajrajt van benne mindenhol..... Itt van egy döbbenetes nagyszabású kisérlet. Egypár keleti orvos átment Amerikába, hogy a nyugati orvoslást megismertesse a keletivel. A régi hagyományokon alapulót. Némelynek saját klinikája is van ott. A régi orvoslás szerint nagyon hatásos a meditáció. Sok ember nem is tudja, hogy mi az. Sok úgy tudja, hogy le kell ülni és csendben ülni és elmélkedni, kikapcsolni. De az igazi a hangos meditáció. Egy bizonyos szavat kell hangoztatni állandóan, nyugodtan ülve (én bármikor meg tudom csinálni) és teljesen elfeledkezni mindenről. Kijárták egy amerikai  egészségügyi biztosítótársaságnál, hogy lehessen ilyen biztosítást kötni: az ügyfélnek alá kellett írni, hogy minden nap megcsinálja ezt a fajta meditációt (30-40 perc) és 2-3 hónaponként bejön ellenőrzésre, hogy csinálja e és jól csinálja e. Más dologra nem volt semmi megkötés (étrend, alvás stb)....... Dr. D.O. Johnson (kutató pszichológus) megvizsgált 2000 ilyen amerikait és az adataikat összahasonlította az átlagameriaki adataival (kb 600ezer ügyfél ugyanattól a biztosítótól), ami nagyon nagyszabású kutatás volt, le a kalappal - most olvasom a könyvet, most találtam csak rá.........  Egész megdöbbentő, amit kibogozott:

 

   0-19 évesek     46.8%-al kevesebbszer mentek orvoshoz

   19-39 évesek   54.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz

   40 év felett        73.7%-al kevesebbszer mentek orvoshoz

 

 87.3%-al ritkábban kerültek kórházba szívbetegséggel (!!!)

55.4%-al  ritkábban kerültek kórházba jó és rosszindulatú daganatokkal (!!!)

 

Tehát nem véletlen, hogy rajtam annyit segített a saját hangom és a saját rezgéseim, bőven 40 felett vagyok. egész pontosan 59. A szemeimnél is megtették és megteszik a magukét. Minden új dolog amit csinálsz, az új rezgésekkel bombázza szervezetedet. Most Te is nagyot változtattál. Le tetted a szemcsit. Eltart egy kis ideig, míg a sejtjeid átrendeződnek és rájönnek, hogy mit is akar ez a pasi tőlük............ :)

Előzmény: Törölt nick (102)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.10 0 0 102

Az elmúlt 2 napban úgy érzem mintha gyökeres változás állt volna be.

Konkrétan semmi sem jobb,ugyanolyan homályosan látok,de érzem,hogy valami történt. Valami olyan,ami nagyon is érződik,de nem tudom mi az.

Előzmény: ghepard (100)
ghepard Creative Commons License 2011.04.08 0 0 101

Nagyon szépen röviden és velősen válaszoltál. Szerintem a válasz pontos  és a másik mondatodat nem is kell értelmezni...... :)

Előzmény: Törölt nick (99)
ghepard Creative Commons License 2011.04.08 0 0 100

Már 1001 is válaszolt röviden, de velősen. Hát azt tényleg nem lehet megmondani, hogy mikor lesz javulás, lesz-e egyáltalán. Ez igencsak egyéni. Mennyit áldoz rá az emeber, nyugodt tud e maradni. A nagy akarás maga nem vezet gyakran a célhoz. A nyugalom hamarébb. De már írtad, hogy tapasztaltad azt, hogy jobban bírja a szemed és már 4-5 mp-re beugrott a rosszabbik szemednél is az éles kép. Hát ez haladás, dicsérd meg magad, ezt tarthatod, majd idővel javulhat 10-15 mp-re és gyakrabban, majd lehet hosszú percek is lesznek élesen.

 

Esély van, hogy javulhat a látásod. Te sokkal fiatalabb vagy, mint én (persze ezt csak gondolom abból, hogy még cssak akarsz mozdonyvezető lenni) és rugalamasabb minden porcikád, ami több eséllyel kecsegtet.

 

Én se csinálok sokat nap közben, csak úgy vagyok, de a 27 hónap alatt már annyi kis részletmozgás, ismeret rakódott rám, hogy szinte automatikusan tudják a szemem és testem sejtjei, hogy most ezt vagy erre mozduljak, pislogjak, becsukjam egyiket vagy csak a másikat stb. És még mindig nincs vége. Hosszú az út, hogy tökéletes legyen megint a szemem. Nekem 2009 elején már annyira szúrtak a szemeim, hogy már kezdtem aggódni, hogy valami komolyabb baj lesz ettől. Azt pár hét alatt észrevettem, hogy a sok pislogástól kint a szabadban rendbejöttek ebbő a szempontból. Maga a látásom lehet ugyanolyan, mint volt 27 hónappal ezelőtt (lehet azért mérhetően javult is), csak most sokkal többet tudok kihozni mindeféle megerőltetés nélkül.

 

Hát egyáltalán attól kellene javulnia, hogy használod őket szemüveg nélkül. A Te esetedben távolra, mert az a rossz. Én 9 évig nem használtam a szemeimet közelre, mert a szemcsi elvégezte helyettük a fókuszt. A sugárizmom legyengült, mert nem kellett összehúzni a szemlencsét, a szemlencsében meg olyan kémiai elváltozások keletkeztek ennek kapcsán ami miatt nagyon nehezen lehetett összenyomni. Magyarul valami emiatt lerakódott benne, ami nagyon nehezen oldódik csak ki. De kezdi megadni magát és lassan lassan rugalmasodik és a sugárizmom erősödik......

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.08 0 0 99

Ez teljesen egyéni. Van, akinek gyorsan, van, akinek sohasem. Aki erre azt állítja, h válaszolni tud, az konkrétan hülye. (MAx még vmi, de az meg nem állítja rendszt.)

Előzmény: Törölt nick (98)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.07 0 0 98

Egyébként az érdeelne még,hogy mennyi idő elteltével tapasztalható a javulás?

Van esély arra,hogy a nyárra valamicskét javul a látásom?

Mert konkrétan,ha úgy vesszük,semmit nem teszek érte.

Úgyértem szemtornázni tornázok,meg szedem ami írtam,de mást semmit.

Egyáltalán mitől kéne javulnia?

 

Előzmény: ghepard (96)
ghepard Creative Commons License 2011.04.07 0 0 97

Igen, igazad van. No meg aztán a könny hűt is, mivel párolog. Ezért néha néha nap közben pontosan lefelé nézek (melóban is néha néha), hogy pont a pupilla körül maradjon meg legtovább a könny és a pupilla körül hamarébb száradjon ki. Az aztán ott vékonyabb lesz (lehet) és pont a pupillán pedig vastagabb. Ettől tehát lassan lassan egy kicsit még görbültebb lehet ott a szaruhártyám felülete, ami nekem kell, hogy jobban lássak közelre........... Na ezt már észre is vettem........ Persze sok minden mást is csinálok a nap folyamán....... például csak egy szemmel pislogni egyszerűbb és nem is kell megszakítani a melót miatta, mint az előbbi hsz-ban írtam.....

Előzmény: Törölt nick (95)
ghepard Creative Commons License 2011.04.07 0 0 96

Hát gratula, 1 hónap már elég hosszú idő szemcsi nélkül. Látod az a vicces, hogy nem is zavar. Engem se zavar egy cseppet se, hogy már 27 hónapja nincs rajtam. Már az is jó dolog, hogy jobban bírja a szemed meg úgy az agyad, hogy nem nagyon protesztál, hogy miért nem teszed fel a szemcsit. Na ez ellen én is sokat küzdöttem. Jó sokáig mindig ott motoszkált a gondolat, hogy ha miért nem teszem fel a szemcsit, hisz azzal máris jól látok. Annyira jól, hogy nem is igaz. De mindig elhesegettem ezeket a gondolatokat és inkább tanultam ezt azt, hogy még könnyebben viseljem a dolgokat....

 

Az az éles néhány mp-s látás attól lehetett, amit már 1001 is említ. A könnytől. Jól kenődött szét és elsimította az egyenetlenségeket a szaruhártya feletti nyákos rétegekről. Ha többször fogod csinálni, rájössz, hogy hogyan tarthatod minél tovább ezt az állapotot. Nem mindegy mennyi ideig van csukva a szem, nem mindegy milyen gyakran pislogsz, nem mindegy milyen gyorsan nyitod ki a szemeidet. Nekem a nap folyamán hol az egyik szemem lát jobban, hol a másik.  Kinyitom mindkettőt tágra és várom melyik fog hamarébb kiszáradni (kezd szúrni néhány mp után) - na az a rosszabbik általában. Ezen úgy segítek, hogy csak azzal pislogok (nehéz de meg lehet úgy ahogy tanulni) addig míg a másik is kiszárad. Az a jobbik akkor sokkal tovább bírja a nempislogást. Így elérem, hogy egyforma könnyesek legyenek és így a két szemmel aztán megint sokkal jobb lesz a látás, mint eggyel volna. Ha az egyik szem gyengébb, akkor az agy elnyonja - ezt nem is tudatosítjuk...... Pontosan ezért is segí, mikor pontosan lefelé nézek és olvasok. Akkor lassan még amolyan lencse is keletkezik a könnytől. Láttál már biztos jégcsapot. Mikor olvad, akkor az alján megjelenik a víz, majd egyre gömbölyödik és végül leesik. Már 10 mikron vastagság kb 1D-t jelent. A könnyréteg simán lehet 100 mikron is (0.1mm ha jól gondolom), tehát jól megtörheti a fénysugarakat és így éles lesz a kép...... Na meg sima is és így kristálytiszta képet látok.........

 

Mindig magadra, a tapasztalataidra hallgass - ne másra. Én csak itt dumcsizok és nagyjából csak elmondom tapasztalataimat. A csodavitaminokról is csak a véleményemet mondtam. Olvastam, hogy nem fűzték be a reményt a kutatások alapján. Egyszer hozott a kolléganőm a melóba, hogy a kislánya vette 100 euróért (nem tudom, az valami 30000 forint - Te jó ég). Nem is tudom mennyi vitamintabletta volt benne. Kérdeztem, hogy miért hozta, aszonta hogy neki nem kell. Nem e kell nekem? Mondom neki, hogy még ingyért se kell (pedig oda akarta adni), ha nem akarod haza vinni ott a szemétkosár, dobb bele - bele is dobta.

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 95

Uszoda-effektus.

A pislogás nedvesíti a szemet, a nedvesség változtatja a féyntörést.

Előzmény: Törölt nick (94)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.06 0 0 94

Na lassan egy hónapja lesz,hogy szemüvegmentes vagyok.

A vicces az az egészben,hogy egyáltalán nem zavar.

Változást még nem érzek,talán annyi változás mégis csak van,hogy jobban bírja a szemem a terhelést.

Egyre kevesebbet vagyok sz.gép előtt,sokszor csak leülök,és 20-30 percig nézek ki a fejemből szó szerint,jó távolra.

Volt egy nagyon fura élményem is.

A jobb szememet letakarva próbálgatam a rosszabbat. Becsuktam és kinyitottam. Nem tudom hogy történt,de 3-4 másodpercig olyan tisztán láttam a kb 100 méterre elhaladó autót..azt hittem valami nagyítót nézek..teljesen ki tudam venni a benne ülő emberkét és minden kis részletet.

Mitől lehetett?

A vitamint végül nem endeltem meg,szót fogadok ghepard-nak,de szőlőmagot és OMEGA 3 zsírsavat minden nap fogyasztok.

 

Üdv.

ghepard Creative Commons License 2011.04.05 0 0 93

Itt van egy link éles, vektoros, színes, mindenirányú szövegre.......

 

ftp://geofftp:rEadfTp@web.sav.sk/bl-graphs/animation/rect-pdc.pdf

Előzmény: ghepard (92)
ghepard Creative Commons License 2011.04.05 0 0 92

Persze itt nagyon rossz a felbontás és nehezen olvasható, ha netán valaki ki szeretné olvasni vektorosan élesen, belinkelhetek........

 

és így néz ki az aura a betűk körül.....

Előzmény: ghepard (91)
ghepard Creative Commons License 2011.04.05 0 0 91

 

Az olvasás és látásunk

 

Az olvasás is olyan dolog, ami nagyban befolyásolja látásunkat és talán nagyban felelős a sok fiatal rövidlátásáért. Nekem nagy gond volt olvasnom szemüveg nélkül, hisz egész nap kell a munkám miatt. Nagyon nehéz volt, sokszor nem tudtam, hogy másnap le fogom e tudni húzni az egész napot. Mikor véletlenül rájöttem, hogy a gravitáció hat az olvasásra is, kezdtem gondolkodni, hogy mit tehetnék annak érdekében, hogy jobban bírja a szemem az egész napi olvasást.

 

Az olvasás nagyon rossz tevékenység a szemnek. Mert egy felületen van az olvasmány, egyirányú mindig, ráadásul még egyszínű is. Ez nagyon egyoldalúan terheli a szemeket. Nem csoda tehát, ha a közelre rosszullátónak hamar elfáradnak. Mindenféle ötlet járt a fejemben, végül összedobtam egypár progit, hogy átkódolhassak bármilyen szöveget és színesben, minden irányban olvashassak naponta, legalább a napi híreket, egypár mailt stb. Ennél az olvasásnál minden irányban megterhelődik a szem és tele van színekkel. Mert ugyebár csak a központtal olvasunk - s ott csak színérzékelők vannak. Minden betűnek meg van a maga színe, így tehát az agy felismeri még akkor is, ha nem jól látjuk - és kitisztítja a képét. Pontosan 3-szor több távolságot kell megtenni a szemeknek, mint normálisan, mert az összes szavat megfordítottam a menetiránnyal. Befelé a sorok betűi kisebbednek és a betűk körül van fehér aura, ami ha nem volna ott, akkor úgy festene, mintha a más színű betűk nem volnának egyvonalban. Fent kell kezdeni és az a sor fejjel lefelé van (és a szavak a menetiránnyal szemben), majd a jobboldali következik fentről lefelé, majd alul jobbról balra, végül bal felén lentről felfelé. Itt van egy kis ízelítő, elsőre fejbevágó, de a szemnek és az agynak semmi gondja sem lesz egy kis gyakorlás után..........

 

 

.....

 

 

ghepard Creative Commons License 2011.03.31 0 0 90

Hát ezt el is hiszem. Nem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz úgy a leírásom alapján. De talán úgy van ahogy leírtam, azt tapasztaltam, persze sok gyakorlatozás után. Gondold például azt, hogy 5 teniszlabdát kellene dobálnod magad előtt, hogy egyik se essen le. Eleinte az lenne a benyomásod, hogy ez Neked sose fog menni. De elkezded kettővel, megtanulod, majd hárommal is fog menni. Amikor már egész jól megy, megpróbálod néggyel - nehezen, de lehet ez is sikerül végre. Aztán öttel egyszerre már nem lesz olyan lehetetlen. Vannak egypáran a Földön akik talán 6 labdával is megcsinálják (lehet még héttel is)......

 

Úgy tudom, Te rövidlátó vagy, tehát közelre jól (lehet nagyon jól) látsz. Ezért az is lehet, hogy Neked ilyenkor már túlgörbül a szaruhártya. Tehát mikor lefelé nézel pontosan már annyira meggörbül nálad, hogy talán ettől Nálad ilyenkr már homályos lesz és nem tisztul, mint nálam. Nálam meg lehet pontosan annyit görbül, hogy tökéletesen látok akkor. Az annyira tökéletes, hogy falhoz tudnék futni, hogy miért nem lehet ilyen, mikor vízszintesbe helyezem fejem és így a szemekre már más irányba hat a gravitáció. Ezért a monitort is igyekszem a szemeim alatt tartani, tehát a szemeim alatt van a monitor úgy 20 cm-re. Így tehát egy kicsit lefelé kell néznem (és a fejet is egy kicsit megdöntve), ami jótékonyan hat az egésznapi olvasásomra.

 

Majd még írok az olvasásról is, ami megint egy másik dolog  - ami szintén egyirányú (mert a szöveg  mindig balról jobbra olvasandó) megterhelést nyom a szemekre. Ezen is segítettem azzal a mindenirányú szöveg olvasásával, amit végül nagynehezen kitaláltam és leprogramoztam, hogy át tudjak kódolni bármilyen szöveget és aztán úgy olvashassam......

Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.30 0 0 89

Hát nemtudom..nekem sehogy sem sikerül,pedig mindenhogy próbáltam.

Előzmény: ghepard (88)
ghepard Creative Commons License 2011.03.25 0 0 88

De nem olyan egyszerű, nem fog rögtön sikerülni az éles látás, ha pontosan lefelé nézünk. Nekem már elég gyorsan sikerül csaknem mindig. Tehát becsukom a szemeim pár mp-re, aztán gyorsan kinyitom és nem pislogok. Igyekszem megtalálni a legjobb képet, legélesebb szöveget. Ez lehet az egyik oldalon, másik oldalon egy kicsit, pont alattam, vagy előttem, vagy az orrhoz közelebb. Vagy a fejem mozgatom, de úgy, hogy pont lefelé maradjon, csak a szemek követik a szöveget - vagy a kezeimmel mozgatom lassan a papírt. Közben lehet magasabbra vagy alacsonyabbra kell menni. Ha megvan a legélesebb, akkor itt várunk addig, mig nem kezd szúrni a nempislogástól. Most becsukjuk, majd 2-3 mp után megint kinyitjuk. Majd mindig egész más kép tárul elénk, nálam majd mindig jobb. Megint ugyanúgy, mint az első körben - meg kell találni és fogni a fókuszt. Harmadik nekifutásra általában már sokkal tovább bírja a szem, mert ott marad az olajos könny, ami sokáig kitart és addigra már teljesen ki is tisztulhat a kép. Aztán már csak tartani kell a fókuszt, ha megy el, követni kell (távolabb, közelebb, oldalra) és a szem lassan fog tudni igazodni. Remek móka és nagyon élvezetes a kristálytiszta éleslátás. Lehet, akár 5D feletti szemüveg levetése ellenére is így be lehetne állítani az éles fókuszt pár mp alatt (tehát szemüveg nélkül), persze egy kis gyakorlás és türelem kell hozzá. Ez aztán igencsak gondolkodóba ejti az embert. Hogy is van ez, mit tehetek majd a nap folyamán és főleg éjjel. Nagyon megnyugtató, hogy a gravitáció képes éles képet varázsolni. De egyben nagyon nyugtalanító is - mert ilyen könnyen el is ronthatja szemeinket, ha nem figyelünk oda, hogy hogyan tartjuk szemeinket a nap 24 órájában.

ghepard Creative Commons License 2011.03.22 0 0 87

 

A  gravitáció és a tökéletes kátás

 

Azt hiszem mindenki tudja kb, hogy mi az a gravitáció. Nem sokat tehetünk ellene, a nap minden pillanatában hat ránk (már ha nem vagyunk valamilyen űrobektumban). Az is igaz, hofgy mindig lefelé hat, a Föld belseje felé. Logikusnak tűnik tehát, hog a szemekre is hat. Mikor fejlődik az ember ez a hatás a szemekre lehet nagyobb, mivel akkor még puhábbak az ember csontjai, inai - naa meg fejlődik is. Lehet nem mindegy melyik irányba.

 

Még az én koromban is tapasztalom, hogy nagyon hat. Ha csak arról volna szó, hogy élesen kell látni, akkor elég bevetni a gravitációt és a türelmet. Ha meg egy kis hideg is társul, akkor egy kettőre tökéetes lehet a látásunk. Nekem közelre látni volt nagy probléma. Egyszer észrevettem, hogyha balra fordulok és a könyvet is úgy fordítom, akkor rosszabbul megy az olvasás. Ha viszont jobbra fordultam (tehát a bal szemem volt felül és jobb szem alul), akkor érezhetően jobban lehetett olvasni. Ha rendesen olvastam akkor a kettő között volt a helyzet. Akkor még az eszembe se jutott, hogy lehet másképp is.

 

Pontosan lefelé tartani a fejet. Persze így nem lehet sokat olvasni, de kisérletnek mindenképp megfelel. Ha tehát pontosan lefelé nézünk és nem pislogunk, akkor a könnyek is pontosan lefelé igyekeznek és szinte tökéletes lencsét képeznek a pupilla felett. Mivel nem pislogunk a pupilla körül gyorsan megszárad a könny és így a hidegtől jobban összehúzódik az a rész. Így tehá egy nagyobb görbületű lencs képződik a szaruhártya felett, ami azt eredményezi, hogy a sugarak közelebb fognak fókuszálni, tehát pontosan a retinán és nem mögötte. Ez tökéletes látást eredményez. De még akkor is, mikor nem tudunk többletkönnyet termelni, a gravitáció miatt minden lefelé igyekszik és akkor is egy kicsit nagyobb lesz a görbület.

 

Tehát, ha lefelé nézünk, akkor olyan alak varázsolódik a szaruhártyánk elé, ami közelre tökéletes fókuszt eredményez. Ha távolra akarunk jól látni, akkor laposabb felület kellene. Tehát akkor lehet pontosan felfelé kellene nézni. Akkor a könny és minden kifelé fog igyekezni és így laposabb lesz a domborulat, ami a távolbanézéshez kellene. Persze én ezt nem nagyon tudom kipróbálni, mert nekem akkor romlik a távolbalátásom. De akinek rossz a távolbalátása, lehet ebben az esetben kitisztulhatna a kép.........

ghepard Creative Commons License 2011.03.22 0 0 86

Rendben, én hülyeséget hülyeségre halmozok. Te akkor biztos sokkal többet tudsz. Sajnos eddig nem tudtam meg Tőled sokat, hisz majd semmit se írsz. Ha nem akarsz velünk megosztani ezt azt, hát nem kell, ha meg valamit el szeretnél magyarázni akkor bátran......

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 85

Hülyeség hülyeségre halmozva, a szavaim ilyen méretű kifacsarása már hazugsággal felér, teszlek vissza ignórba.

Előzmény: ghepard (84)
ghepard Creative Commons License 2011.03.21 0 0 84

Nézd, kezdted ezzel a 64-ben:

 

Helyesbítés: középen lila, ha jól csinálod.

 

Próbáltam megírni, hogy a közepén nincs semmi lila, amit el is ismertél aztán. Továbbra is rejtélyes vagy, nem tudom hova akarsz kilyukadni. Kérlek, hogy magyarázd el, mit hogyan gondolsz és akkor ilyen szövegekkel jössz, hogy ne személyeskedjek. Én nem akarlak (és senkit sem) valamire rávenni, csak dumcsizni a dolgokról. A többiekkel el lehetett eddig szépen dumcsizni. Két szóból, hogy értsen meg az ember.........

Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.21 0 0 83

Sürgősen fejezd be a személyeskedést, igen gusztustalan, ráadásul cska magadat járatod le vele... oszt még csodálkozol, ha nem állok veled szóba...

Előzmény: ghepard (81)
ghepard Creative Commons License 2011.03.21 0 0 82

Hát valahogy úgy gondolom. A színreceptoraink rezegnek a színektől függően. Ha elég nagy a felület, akkor lehet egy összetevő lassabban vagy gyorsabban rezeghet és mintegy rezeg akkor is ha már nem oda nézünk. Ha egy kicsit tovább nézünk az egy pontba, akkor egy idő után már nem lesz olyan összehangolt az a sok mozgás és egy szín mintha kiszakadna. Például, ha egy szobából, ahol kevesebb a fény nézel ki az ablakon. Pár mp után becsukod a szemeid, akkor még akár 20 mp át lehet látni az ablakot csukott szemmel. Valami ilyesmi lehet a színekkel is, ha egy idő után mellé nézün - megjelenik a kiregett szín. Na akkor most Te hogy gondolod ezt a jelenséget? Megint elégedjek meg azzal, hogy én így gondolom? Te biztos jobban és másképp, de megtartod magadnak........

Előzmény: Törölt nick (80)
ghepard Creative Commons License 2011.03.21 0 0 81

Nem zavar annyira, hogy szóra legyen érdemes ezentúl......... Hát igen, sok mindent nem tudok, már kezdem gondolni, hogy Tőled nem igen sokat fogok megtudni..... :)

Előzmény: Törölt nick (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!