Keresés

Részletes keresés

attamatta Creative Commons License 2016.12.10 0 0 1640

Semilyet, 250e-nél kezdődik az igazi buli.

Előzmény: Tommy_Angelo (1639)
Tommy_Angelo Creative Commons License 2016.12.10 0 0 1639

Sziasztok!

 

140ezer Ft-ig milyen biztonsági ajtót ajánlanátok panel lakásba? Ebbe az összegebe jó lenne, ha a ki/be szerelés és régi ajtó elszállítása is benne lenne. Sok minden néztem és olvastam és bizonytalan vagyok már, hogy mi lenne a legjobb megoldás.

 

Köszönöm!

merQree Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1638

Ha kertesházról van szó, felesleges tul nagy felhajtast csinalni az ajto kerdesbol, mert ablakon is be lehet jutni egy hazba.

Előzmény: Kisfiatal (1635)
Normali Creative Commons License 2016.11.06 0 0 1637

Sziasztok

 

Bejárati ajtón gondolkodom, vagyis a meglévő cseréjében.

 

Mi az alapvető különbség az A és a B kategóriás között? mind a kettő szép új fehér színü nem? továbbá feélpítésileg sincs különdség...akkor mégis mi ez a nagy felár. Megéri?

Miros Creative Commons License 2016.10.19 0 0 1636

Sziasztok. nem találtam sima bejárati ajtós fórumot, remélem itt is tudtok segíteni. Kültéri bejárati ajtót szeretnék venni, a biztonság kevésbé fontos (mivel földszintes családi ház, ha akarnak akkor úgyis bejönnek az ablakon) inkább a jó hőszigetelés (Ud 1.0 alatti érték ) az modern, esztétikus megjelenés, és stabil kialakítás lenne. Kaptam ajánlatot belül fehér műanyag kívül szürke festett alu panel 100*225 + 100*45cm felülvilágítóra 660e-ért, ezért úgy gondoltam tovább nézelődök. :-) A hörmann szimpatikus (Az ThermoPlus 700A ajtó ~400eFt) de ott a felülvilágító drága azért szeretnék javaslatot kérni: Hol nézelődjek még? Köszönöm

Kisfiatal Creative Commons License 2016.10.10 0 0 1635

Üdv!

 

Ajtócserében gondolkodunk, jelenleg egy régi ezeréves tüzépes(?) ajtó van a házon, vas tok maga az ajtó pedig vas keretben falap. Egy hengerzár és egy tollas zár van rajta. Elsődleges a betörésbiztonság lenne, már-már megrendeltem az új(amúgy nem barkácsos gagyi) műanyag ajtót, de most olvasgatom, hogy ezek a legkevésbé biztonságosak, az acél pedig a legjobb. Akkor inkább ne cseréljük le? Korábban terveztem hogy "felújítom" ezt az ajtót, hungarocellt és új burkolatot rakok rá, a tokot meg fával takarom. Vagyonokat nem akarunk rákölteni a dologra 100-130e körüli ajánlatokat kaptam műanyag ajtókra. 

Andrav33 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 1634

Unisec biztonsagi ajtorol van valakinek tapasztalata?

Amit meg neztem az a DTP, ok tunnek a legprofibbnak, de nem annyira olcsok (250) es nekem igazabol a biztonsag nem annyira erdekes, inkabb csak a hangszigeteles. A PRS is jonak tunik.

Egy 95*205cm-es nyilasba keresek ajtot, a legtobb helyen mondjuk meretre gyartanak, ami egyreszt jo, masreszt viszont sajnos 4-5 het..

horex Creative Commons License 2016.09.11 0 0 1633

Simán másolták kártya nélkül a kétoldalt furatkódolt Yardenit és a Mauert is

Előzmény: sanyaboj (1631)
sanyaboj Creative Commons License 2016.09.08 0 0 1632

Szia! Minden betét nyitható, csak idő és felkészültség kérdése. A finom nyitásnál jellemzőbb a roncsolásos betörés.

Előzmény: Tücsök-koma (1629)
sanyaboj Creative Commons License 2016.09.08 0 0 1631

Szia! Másolásvédett kulcsot javaslok mindenképpen, a zárbetétek prémium kategóriáját képviselik!

Előzmény: Amonka (1630)
Amonka Creative Commons License 2016.08.09 0 0 1630

Sziasztok!

 

Véleményeteket szeretném kérni. 

Biztonsági ajtót fogunk hamarosan rendelni. A választás a Betörésvédelem KFT.-re esett.

Arra vagyok, hogy kíváncsi, hogy érdemes kódkártyás másolásvédett kulcsokat rendelni, vagy maradjak a normál változatnál?

Kissé szkeptikus vagyok ezzel a rendszerrel. Meglátásom szerint csak egy kártyára másolják fel a kulcskombinációt.

 

Tücsök-koma Creative Commons License 2016.07.25 0 0 1629

Nem tudom van-e egyáltalán nyithatatlan zár, de az elektromechanikus zárak elvileg nem finom nyithatok.

Illetve elvileg sima mechanikus közül elvileg a Tokoz sem finom nyitható, mivel nincsenek benne rugó által feszített csapok.

És most itt kizárólag cilinderes zárbetétekről beszéltem.

Előzmény: mylza01 (1628)
mylza01 Creative Commons License 2016.07.22 0 0 1628

Rábeszéltek a GORDIUSZ PAJZSRA,mert nyithatatlan......Azota valoban kiderült,h lehet nyitni.Söt be is jutottak a lakásb,mikor távoztak visszazárták.55 000Ft volt a felszerelés.A szerelö (maga a gyárto) azota is állitja,h lehetetlen kinyitni.Ön szerint akkor ma melyik a megbizhato,finomnyitás ellen kaphato zár,mert ez volt az utolso reményünk.Távoli & nem lakott ez a lakás,nem tudunk gyakran odamenni.

Előzmény: UnitedParcelService (827)
Solisar Creative Commons License 2016.06.12 0 0 1627

Sziasztok!

 

Én is egy biztonsági ajtót szeretnék venni panellakásba. A házban nagyon sok a Hi-Sec, így én is majdnem ilyet rendeltem, de egy pici utánaolvasással kiderült, hogy nem éri meg, akkor már rendeset vennék.

A fórum alapján a Nívó tetszett meg, de páran írtátok, hogy baj van vele. Mik voltak ezek? Ezek egy panel bejárati ajtó esetén is előjöhetnek? Mennyit érdemes rászánni? Én olyan 150 körül gondoltam, ennyiből meg lehet egy jót csináltatni?

 

Köszi előre is :)

 

Andrav33 Creative Commons License 2016.05.30 0 0 1626

Sziasztok,

 

egy lepcsohazra nyilo biztonsagi ajtot, es 3 belteri ajtot szeretnek venni. Jo ar ertek de fontosabb a jo minoseg, es a biztonsagi ajtonal az hogy jol hangszigeteljen.
Tudnatok cegeket illetve markakat ajanlani?

Koszi!

help_kene Creative Commons License 2016.05.15 0 0 1625

Sziasztok,

 

Egy olyan problémám lenne, hogy egy panelben le kell cserélni egy lépcsőházi fém bejárati ajtót egy másik ugyanilyenre (megrugdosták az ajtót és lett rajta egy nagyon enyhe horpadás, meg nyitáskor van egy kis zaja az ajtónak)

 

Megnéztem és a mostani ajtó az 96 cm széles és 205 cm magas (tök ugyanilyen ajtókat lehet kapni bármelyik barkácsáruházban.)

 

A kérdés az lenne, hogy hogy vannak ezek az ajtók beszerelve a panelbe? Nem csak simán be van csavarozva oldalra felülre meg alulra a panelbe? Mert ha igen, akkor az ajtó csere nem annyiból áll, hogy ki kell csavarni a csavarokat, ki kell szedni az ajtót a helyéből, betenni a másikat, csavarokat be a falba és kész.

 

Vagy nagyon leegyszerűsítettem a dolgot?

 

A másik kérdésem, hogy a kiszedett ajtó (gyakorlatilag semmi baja nincs, csak a tulaj ragaszkodik a cseréhez) felhasználható-e egy másik lakásba ahol esetleg ugyanekkora a panelben a kivágás? Mármint roncsolás mentesen megoldható-e a kiszedés?

 

Mert ha igen, akkor ki se kéne dobni az ajtót, hiszen semmi baja nincs gyakorlatilag...

 

Előre is köszi a választ.

 

Kértem pár árajánlatot ilyen ajtó áruló beszerelő cégektől, de többe kerül a beszerelés mint egy ilyen ajtó... Meg a szállításra is többet mondtak, mintha tehertaxival odaviszek egy ajtót a praktikerből pl.

 

50 kg egy ilyen ajtó, ezt tetőcsomagtartón simán odaviszem ha ezen múlik. De ha csak pár csavart kell ki-be csavarni, akkor még be is szerelem...

 

Sajnos a régi ajtót nem tudom megnézni.... de az obiban megnéztem párat és elég egyszerűnek tűnt ahogy oda fel volt szerelve (megkérdem majd ott is, de csak kedden lesz legközelebb nyitva nekem meg jó lenne már most tudnom, hogy mi a helyzet.

 

Fogadjak-e erre embereket vagy ez tök fölösleges. ha én is meg tudom csinálni, akkro elmegyek megveszem és be is szerelem.

rolm Creative Commons License 2016.04.11 0 1 1624

Sziasztok!

 

Mit gondoltok a Hörmann vagy Hofstader ajtókról? Prémium kategóriásként olvasok róluk, az áruk is ezt tükrözi. De tényleg tudnak ennyit? Köszönöm előre is a véleményeket!

Törölt nick Creative Commons License 2016.04.10 0 1 1623

mi is prs-t vettünk. rendben van a cucc, minőséginek mondom laikusként. a  nálunk járt beszerelők ügyesek.

Előzmény: metaljesus (1622)
metaljesus Creative Commons License 2016.04.09 0 2 1622

Sziasztok,

Már jó ideje szerettünk volna új bejárati ajtót, és ez a fórum nagyon sokat segített a keresésben.
Külön köszönet Turpi Úrfi 1361-es hozzászólásáért, amiben összeszedte a jobb gyártókat.
Most, hogy túl vagyunk az ajtócserén, gondoltam én is leírom a tapsztalataimat.

Egy sima óbudai panelban lakunk, a folyosón rács van, a lépcsőház földszintjén pedig kamera, szóval alapból elég biztonságos épület.
Első körben persze mi is a 70-80 eFt-os HiSec ajtókkal találkoztunk, aztán amikor elkezdtem keresgélni, nagyon hamar rá kellett jönnöm, hogy mégsem ez az ami nekünk kell. A Nívótól pedig a fórum nagyon elvette a kedvem, a sok jó és sok rossz közül nem sikerült kimazsoláznom, hogy mi lehet az igazság.

Így maradt a többi, már említett jobb minőségű gyártó.
A szokásos dolgokon kívül, amit mindenki néz ajtóvásárlásnál, nekem fontos volt, hogy 3 vagy 5 perces betörésvédelem legyen az ajtón, és ne 15 perces. Mindezt abból a megfontolásból, hogy ha esetleg valaki rosszul van a lakásban, vagy bármi más zűr van, akkor nem csak a betörő, de a mentős sem jut be negyed órán keresztül. Egy 3/5 perces ajtót pedig nagyobb eséllyel be tudnak törni mondjuk a tűzoltók/rendőrök.


Andre's
Itt maga a cég szimpatikus volt, a honlap is szépen van felépítve, de nem tetszett, hogy nincs árlista, és csak ajánlatot lehet kérni, aztán ki tudja hol áll meg a vége.

Szeretem ha tudom mennyi az annyi.

Knapp Péter
Lehet, hogy az ajtókhoz értenek, de nem igazán tudtam kiigazodni, látszólag több különböző honlap is hozzájuk tartozik, és mindtől felállt a szőr a hátamon, úgyhogy inkább hagytam.

DTP
Bár elég drága, ez tetszett a legjobban, viszont minden ajtó 15 perces, így nekem sajnos kiestek.

Omega
Elég jó ár-érték aránynak tűnt, de 2 problémám volt velük:
- minden ajtó 15 perces, így megint csak nem volt favorit
- annak ellenére, hogy 15 percesek az ajtók, nincs hozzá MABISZ tanúsítványuk, ami azért ennyi pénzért lehet, hogy illene

PRS
Az eddigiekből már sejthető, hogy végül a PRS lett a nyertes.
Hátránya, hogy valószínűleg kategóriájában a legdrágább ajtó, illetve itt a beépítést külön számolják hozzá az alapárhoz (ez eléggé meglepett, úgy láttam Omegánál és DTP-nél beépítéssel együtt vannak az árlisták).
Nekünk valamivel 300 alatt lett a vége, bár tény, hogy kértünk mindenféle extrákat, mint fordítógombos másodzár, extra kulcs szettek, külső/belső ajtószegély, stb. Viszont mindenről pontosan tudtuk, hogy mi mennyibe fog kerülni.

Az ár ellenére nagyon sok pozitívat tudok róluk elmondani:
- a bemutatóterembe negyed órával zárás előtt érkeztem, de még zárás után 15 perccel is ott volt velem a szaki, és mindent megmutatott és elmagyarázott (ide egyébként tényleg érdemes elmenni, ha másért nem, a félbevágott kínai "biztonsági" ajtó miatt)
- a helyszíni felmérésre és a beépítésre is pontosan érkeztek
- a két szaki, aki jött az ajtót beépíteni, szintén normálisak és udvariasak voltak, szépen dolgoztak (annyira, hogy mindenhol össze is takarítottak maguk után, és semmi utómunkát nem kellett csinálnom, bár erre nyilván nincs garancia)

Szóval összességében bár drága, de nagyon profi a PRS.
Itt egyébként előre fizetés esetén 6% kedvezményt adtak a teljes árból, ahogy a fórumban láttam régen ez 10% volt.

Gyurco78 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1621

Én el nem tudom képzelni, hogy épeszű beépítő így csinálta, ha nem direkt így kérték.

Előzmény: merQree (1620)
merQree Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1620

Bakker ezt nem is szúrtam ki...

Én még ilyet nem láttam, hogy egy lakásajtó kifelé nyílna...

Ne fordítva szerelték be esetleg?

Előzmény: Gyurco78 (1619)
Gyurco78 Creative Commons License 2016.04.08 0 0 1619

És tényleg kifelé nyílik :) Meg ha már biztonsági: a pántok elérhetőek a behatoló által.

Előzmény: numizmata (1617)
fisher22 Creative Commons License 2016.03.21 0 0 1618

Sziasztok.

 

Bejárati ajtót szeretnék venni zárt lépcsőházba, tégla lakásba.

 

180-200 ezer ft körül szánnék rá beépítéssel együtt, amiket kinéztem:

 

- Nívó nem az alapáras zárral (nem tudom sajnos még, hogy milyen is pontosan a feláras)

- Dierre Go trezorzárral

- Omega Beta

- Unisectől Gerda TT

- DTP ajtó

- Alfa ajtó

PRS SIMPLE 3'

 

Ezek közül melyiket érdemes kihúzni a listáról vagy melyik az igazán ajánlott? Esetleg más jó ajánlat ezen az áron?

 

köszönöm

numizmata Creative Commons License 2016.03.15 0 0 1617

Ez a menekülési utvonalba belenyíló nyílászáró kurva nagy büntetést fog eredményezni.

Előzmény: gyu. (1608)
merQree Creative Commons License 2016.03.11 0 0 1616

Minden szubjektív.

Én mindhárom alkalommal fehéret vettem ;)

Előzmény: Törölt nick (1615)
Törölt nick Creative Commons License 2016.03.10 0 1 1615

Jó hogy kiraktad a képeket, mert aki eddig azon gondolkozott hogy esetleg ilyen kéne neki, az jó eséllyel meggondolja magát, ez az ajtó olyan bűnronda. Legalábbis lakásajtónak az, pinceajtónak elmenne, de lehet hogy csak ebben a színben ilyen rettenetes.

Előzmény: gyu. (1611)
gyu. Creative Commons License 2016.03.10 0 0 1614

Látom:) Nem magyarázkodásnak szántam, ahogy írtam nem is vettem magamra. Próbáltam tényszerű maradni, nyilván senkit semmire sem rá,sem lebeszélni nem akarok. Véleményem szerint akár negatív akár pozitív egy vélemény fórumra akkor van értelme kiírni ha az ember próbál tényszerű maradni, aztán mindenki azt szűr majd le belőle amit akar.

Előzmény: merQree (1613)
merQree Creative Commons License 2016.03.10 0 0 1613

http://biztonsagiajto.hu/vasarloi-velemenyek/

 

Keress rá a nick nevemre ;)

Előzmény: gyu. (1611)
merQree Creative Commons License 2016.03.10 0 0 1612

Nekem nem kell magyarázkodnod, három lakásunkhoz is ők csináltak ajtót :)

Előzmény: gyu. (1611)
gyu. Creative Commons License 2016.03.10 0 0 1611

Igen az, a közeli képből kiderül,de a régebbi hozzászólásaimban már írtam is. Valahogy kimaradt a neve az utolsóból, biztos azért mert már úgy éreztem, hogy aki olvassa a fórumot, annak egyértelmű. És kicsit az is lehetett az oka, hogy többen reklám gyanúsnak ítélnek ( okkal-ok nélkül ) más userek véleményét, amit szerettem volna elkerülni.

Tudom akinek nem inge nem veszi magára, én sem tettem. Gyakorlatilag két fő oka volt annak, hogy végül is tettem ki fotókat, az, hogy ténylegesen látszódjon, hogy mit választottam, és mit véleményeztem. A másik oka pedig, hogy a fórum  amit pár éven keresztül időnként átnéztem, engem is segített abban, hogy ne teljesen vaktában kelljen bármelyik gyártó ajtaját is kiválasztanom. És ezzel talán másoknak én is tudok viszont segíteni.

Előzmény: merQree (1610)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!