Akkor a tűzoltók nyugodtan locsolhatják a napelemtüzet, nem lesz bajuk?
Napelemnél gondolom a keret a földelt, tehát nem csinálják azt mint az aggregátnál, hogy az egyik pólust földelik, vagyis egy fogyasztónál ( inverter) nincs is értelme.
Vagy ha az egyik pólus összeég a földdel, a másikat meg locsolják?
A napelem egyenfeszültséget ad . Ha a két vezetékét fogod meg --Biztos a siker --mert a 100....800V ból nem fogsz kikeveredni.
Ha csak 1 szálat érintesz? Akkor a 0,5mA .......15mA közötti"rázással találkozol"! Függ a földhöz képesti szigetelési ellenállástól , és a kapacitástól .
Én már jártam úgy, hogy pislákolt a csillár. A tulaj elhozta hozzám, én át vezetékeztem, mert valóban nagyon tré kötések voltak benne. Ez alatt értem, hogy oxidosak voltak.
Aztán elmentem hozzá felszerelni, és továbbra is pislákolt.
Üdv. Adott egy Metrel 3125 műszer , valaki letudná írni, hogy ezzel a tipussal hogyan lehet földelési (szonda) ellenállást mérni segédszonda alkalmazása nélkül? Köszi
Takarítás, rendberakás, javítás igény és szükség szerint.
Vezetékek- és csatlakozók/bekötések szemrevételezése + szigetelés mérés, legalább multiméterrel Szükség szerint vezeték- és csatlakozó csere. Újra bekötés elektromosan.
Összerakás üzemkészre.
és
Első szerelői ellenőrzés, úgymint. - szemrevételezés (látható hiba, bekötés helyesség, stb.) - szigetelés mérés, legalább multiméterrel - próbaüzem - írásbeli összefoglaló jelentés készítése (elszokott maradni)
Egy csillárjavítás egy villanyszerelőnek nem egy atomfizika, még a bronz MTL beszerzése sem, amennyiben roncsolás nélkül végezhető.
Az már egy más kérdés, ha fém testű és ÉV I osztályba kell sorolni átalakításkor, akkor már MT 3x0,75 arany-al kell elvégezni, azt meg lehet nem lehet befűzni.
Ez ma már semminek nem megfelelő, "rázós" csillár így,....
Az egyszeres szigetelésű vékony összepöndörödött elöregedett vezeték a kb 101% biztosan nem földelt láncon/testen feszül, benne a 230V.
Saját érdeked is, hogy ne legyen életveszélyes/üzembiztos legyen. Érdemes szakemberrel rendbehozatni.
Egyre nagyobb értéket képviselnek, nem maradt már sok, kidobálták az emberek, búrák eltörtek, zárlatos lett, csúnya lett, melléképületekben, fészerekben, lomosokban végezték
5évet nem bírnak ki ezek a szar kínai dugasztápok, nemhogy 25öt. A többségét eleve nem úgy építik (még a jobbakat, szabványoknak megfelelőeket sem), hogy állandóan be van dugva, plánehogy állandóan terhelés is van rajta.