Keresés

Részletes keresés

növénybubus Creative Commons License 2008.12.22 0 0 59

nagyon köszönöm

 

agicza Creative Commons License 2008.12.17 0 0 58
Ha emlékeim nem csalnak, akkor Tradescantia, és ha szerencséd van, akkor apró fehér virágokkal is meg fog örvendeztetni: http://images.google.hu/images?gbv=2&hl=hu&q=tradescantia&start=20&sa=N&ndsp=20
Egyébként rettentő igénytelen jószág, csak a közvetlen, tűző napfényt nem bírta anno otthon...
Előzmény: növénybubus (57)
növénybubus Creative Commons License 2008.12.17 0 0 57
sziasztok! szeretném megtudni,hogy ő itt kicsoda:
hibis Creative Commons License 2008.11.29 0 0 56
szia nbanna

Köszönöm szépen a segítséget.

üdv

Előzmény: nbanna (55)
nbanna Creative Commons License 2008.11.28 0 0 55
Chlorophytum 'Green Orange'.
Előzmény: hibis (54)
hibis Creative Commons License 2008.11.28 0 0 54
Bevásárló központban (nem virágboltban ) vettem ezt a növénykét.
Hálás a gondozásért, szépen fejlődik, még így télen is, de ne a környezetemben senki nem tudja a nevét.
Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni
Előre is köszönöm a segítséget, a szándékot is.


Szép narancssárga a levelek szára amint a képen is.
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 53
^Rendben; én mostanáig kapáltam:)
Előzmény: tromai (52)
tromai Creative Commons License 2008.07.04 0 0 52
szerintem menjetek ki egy kicsit a szabadba. elég zoxigén hiányos lehet a levegő már bent a számitógép előtt:):):)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 51
Te szerencsétlen! Elvakult gyülöletedben nem sikerült értelmezned a brilliáns ravaszsággal kinyomozott részletet, mint ahogy nem sikerült észrevenned a beírásaim és szándékaim mögött rejlö halálos következetességet sem.
1. Mindenkor tisztességesen, emberi és szakmai méltóságukat tiszteletben tartva, korrekt érvekkel vitázom minden arra méltó ellenfelemmel. Perszke ilyen. Te meg nem.
2. Gyülölök MINDENFAJTA moderációt, és megvetek mindenkit, aki ilyen szánalmas eszközökhöz folyamodik, ahelyett, hogy érvekkel gyözné meg ellenflét, vagy emelt fövel vállalná, hogy alulmaradt.
3. Rendületlenül hiszek minden topic közösségének egészséges öntisztító erejében, melynek segítségével képesek külsö segítség nélkül is kivetni magukból az oda nem való elemeket.
Előzmény: Erdeye (49)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 50
Na és???
Csak nem te is erre készülsz? csak nem már megint elfogytak az érvek?
Mér nem lep ez meg engem?
Előzmény: Erdeye (48)
Erdeye Creative Commons License 2008.07.04 0 0 49
No, ez egy korrekt beírás volt:-) Egy rúgás ide, egy oda, ugyanide egy nyalintás, majd amoda egy rúgás... Mindez váltogatva, mikor mihez van érdeked.
Gratula! Ez egy karakteres, egyenes jellemre vall:-))) Miután felkavartad a pöcét, rohanhatsz a modikhoz csahintani egyet.
Csak ne felejts el ártatlanul pislogni...
Anyám, micsoda lények élnek a Földön!
Előzmény: taormina1 (47)
Erdeye Creative Commons License 2008.07.04 0 0 48

Aki mondja... van is oka rá:-)

 

"taormina1 válasz | megnéz  2008.07.02 14:43:55 © (7235)
Nemigen írtam még moderációs topicba, de most nem tudom visszafogni magam.
Ennél mocskosabb, kisstílübb, szánalmasabb eljárást el sem tudok képzelni; kifogyok az érvekböl, mert keserü, frusztrált, sekélyes, sikertelen és dilettáns képviselöje vagyok a hivatásomnak, ezt mások észreveszik és szóváteszik, erre diadalmasan kimoderáltatom az illetöt."

Előzmény: taormina1 (46)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 47
Tisztelem és nagyrabecsülöm Pereszkét és botanikai tudását olyannyira, hogy magam is csak hozzá fordulnék, ha hasonló problémám adódna
Előzmény: Erdeye (45)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 46
Te szerencsétlen!
Előzmény: Erdeye (44)
Erdeye Creative Commons License 2008.07.04 0 0 45
Nem jogokról, létjogosultságról van itt szó. Hanem arról, hogy beesik valaki tájékozatlanul a Kertészet-be, és ha nem találja meg elsőre azt a topikot, ahol kérdésére választ kap, akkor jóindulatúan útbaigazítják, mint azt Pereszke tette. És biztos vagyok benne, hogy kizárólag a jószándék vezette, semmi más.

Ezt ti most rendesen félremagyaráztátok... Miért is? Mert nem szeretitek Pereszkét?
Kérdezzétek meg már lécci, hogy a személyes bánatotok kit érdekel! És én majd szívesen megmondom...
Na, ERRE a kérdésre ITT kaphattok választ. Ez a topik is jó valamire...
Előzmény: taormina1 (43)
Erdeye Creative Commons License 2008.07.04 0 0 44

Mi is a valós helyzet?

Pereszke akart segíteni egy másik szerencsétlenen azzal, hogy innen, a halott topikból áttereli oda, ahol forgalom van, ugyanis ott az esély, hogy választ kap, sokszoros.

Ebből ti ketten pofozkodást csináltatok egy régi ügy miatt, mert ökölbe szorult ujjaitokból még most sem múlt el a görcs. És most megjátsszátok, ti mennyire akartok segíteni. De mégis mivel? Mert a növényt mégiscsak Pereszke mondta meg, ti csak csaholni jöttetek... A segítő jószándék szinte "lerí" rólatok, hogy úgy mondjam. Csak hitelesebb lett volna csöppet, ha ti jöttök a segítséggel, megfejtéssel, mondjuk az ócsárlás helyett. Ja, persze ehhez az kéne, hogy a botanikához konyítsatok picit.

Így viszont csak az látszik innen, hogy ti csupán öncélú balhéból vagytok itt.

Ez annyira kicsinyes:-(

Nem tetszik, hogy őszintén megírom, amit leplezni akartok?

Ha a cél csupán a meccs (no nem itt, mert vannak a fórumon arravaló helyek, és ez itt nem az), akkor szóljatok, gyerekek. Nekem. Mert ezt a naiv kis tinikorában járó Pereszkét nem cucc kiakasztani, de ha akartok egy balhét, gyertek. Mégegy ilyen ostoba-személyeskedő "szerencséten"-ezés, aszt úgy elküldelek benneteket a (most még csak képzeletekre bízom, hová), hogy még a Polidiliben is elszégyellik magukat...

Előzmény: taormina1 (42)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 43
Szerintem ez nem jó érv, hogy attól függjön egy topic létjogosultsága, hogy a létrehozója elérte-e a célját, vagy egyáltalán jelen van-e még.
Igazad van, csak nagyon specifikus topicocnál szoktam elolvasni a létrehozás körülményeit, különben pedig csak megnézem, hogy mi a címe, és ha odavaló mondanivalóm van, beleírom. Söt, mielött gondatlanul új topicot létesítenék, beírom a kulcsszót a keresöbe, és ha már van ilyen, eccerüen kiválasztom az egyiket, létrehozója céljára, személyére, körülményeire való tekintet nélkül. Nyilván ez az enyémhez hasonló "gondatlanság" lehet az oka annak is, hogy idöröl-idöre fölszínre kerül ez a topic a mulatságos vastagbetüs címével és fölszólító tartalmával. Nekem különösebb ragaszkodásra hozzá nincs okom, de kiirtását sem gondolnám szükségesnek támogatni. Aki hosszú idöre kíván elmélyülni a témában, úgyis észre fogja venni, hogy ti vagytok a jobbak.
Előzmény: Lila Pereszke (35)
taormina1 Creative Commons License 2008.07.04 0 0 42
"Hát téged ki küldött"?Már megint, te szerencséten! Mér nem egyszerüen azon az oldalon írsz, ahol szeretsz lenni, és hagyod, hogy a többiek is ezt tegyék?
Előzmény: Erdeye (37)
Deep Down Creative Commons License 2008.07.04 0 0 41
De azt ugye nem gondoltad komolyan hogy azon oldal alapján fügét lehet határozni? :-o
Előzmény: agicza (40)
agicza Creative Commons License 2008.07.03 0 0 40
'az ottaniak többsége olyan mélységes imádattal és alázattal vannak a növények iránt, amit te el sem tudsz képzelni...'

~:-)))) Így is látszik, mennyire nem ismersz, ugyanis ezzel nagyon melléfogtál, de sebaj, vegyük úgy, hogy a lelked megnyugtatására írtad. 8-)

Meggyőződésem, hogy több embernek segítettem eddig kerten-tavon belül, mint azt te valaha is elhinnéd, úgyhogy... :-P

Ha meg máskor a fügekérdés feljön, itt egy oldal, használd egészséggel: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/fuge2.html

Derelye doktor míves hozzászólásai miatt pedig azt hiszem, én is elkezdem használni a tüziróka troll-irtóját, így én lezártam a kérdést, ráadásul a jövőben a nullára csökken majd az esetleges interakciók száma. Így hát ha nem válaszolok, az nem a véletlen műve lesz. :-D Béka legyen veletek is. :-)





Előzmény: Lila Pereszke (36)
Erdeye Creative Commons License 2008.07.03 0 0 39
Csetkáka.
Előzmény: Rudi1988 (38)
Rudi1988 Creative Commons License 2008.07.03 0 0 38
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni!
Milyen növény ez itt???
Erdeye Creative Commons License 2008.07.03 0 0 37

Höhö... milyen mélyen gyökerezhet az a régi sérelem ebben a két emberben a milyennövénykertes topikjuk miatt, hogy még ennyi idő múlva is mondvacsinált okból rádcuppannak...

öhöhö...

Láttam egy kutyaidomítást vhol a neten, a gazdi felcukkolta a kuttyot, fellógatott neki egy rongyot, amire az ráharapott, aszt lógott. Állítólag elment boltba, fél óra múlva a kutya még fenn volt a szeren. De ez a több hónap mindegyikre űber:-)

Sztem osztogass gumicsontot...

Amúgy rá se ránts. Múltkor engem is megtaláltak a kompenzáció-kényszeresek, akikbe a boltban belerúgtak, vagy talán elvették a homokozólapátjukat, aszt egyikük a velem való személyeskedéssel próbálta a feszültségét levezetni, csak szóltam egy moderátornak, aztán gyalulta, mint macskát székelni.

Az ilyen vita értelmetlen, mert érzelemből a másik már úgyis elítélt, ilyenkor nem lehet észérvekkel hatni.

Előzmény: Lila Pereszke (36)
Lila Pereszke Creative Commons License 2008.07.03 0 0 36

Kedves Ágicza! Sztem meg az a gáz:

 

1. te sem olvastad el, hogy ez a topik miről szól, mert akkor talán számodra is kiderült volna, hogy ez egy rég halott topik és nem miattam... hanem mert pl. a topiknyitó is már rég elfelejtette...

 

2. te nagyrabecsült topikodban, ami elvileg kerti növényekre specializálódott volna és "megtörte volna a Milyen növény? topik hegemóniáját", nem tudják pl. Kiskertésznek azt mondani, hogy nem, az nem egy kerti Saxifraga, hanem egy Draba... vagy hogy egy Sedum spurium 'Tricolor' KERTI fajtára rámondják, hogy kecskerágó... stb. Hát mit mondjak, így tényleg nehéz lesz megtörni a hegemóniát...

 

3. NEM HISZEM, HOGY BÁRKINEK PANASZA LEHET A MILYEN NÖVÉNY?TOPIKBAN, AZÉRT, MERT NEM VÁLASZOLTUNK A SZOBAI, KERTI VAGY AKÁRMILYEN NÖVÉNYÉRE. Szerintem mindenkinek megpróbálunk segíteni, akármilyen növényt is hoz...

Sajnos tényleg nem mindig tudunk segíteni... ha kicsit értenél hozzá, akkor talán tudnád, hogy pl. füge-fajtákat lehetetlen határozni.

 

Tehát ha te tényleg úgy gondolod, hogy odaát "nem foglalkozunk" kerti és szobai növényekkel, akkor valószínűleg nem olvasod figyelmesen a topikot. Mondjuk nem is neked való, mert azt hiszem, hogy az ottaniak többsége olyan mélységes imádattal és alázattal vannak a növények iránt, amit te el sem tudsz képzelni...

Előzmény: agicza (34)
Lila Pereszke Creative Commons License 2008.07.03 0 0 35

Szia! Ne haragudj, de Te elolvastad hogy ez a topik miről szólt és mért jött létre???

 

2000-ben nyitotta valaki azért, hogy megkérdezze mit evett, majd miután megtudta, a topik bevégezte küldetését és közel 8 évre megszűnt!!! Nem értem miért kellene feléleszteni, amikor van erre egy kiválóan működő topik... arról nem is beszélve, hogy a néha betévedőkön és rajtam kívül senki sem olvassa, tehát abszolút nincs közönsége, akik ragaszkodnának hozzá... téged és agiczát leszámítva...

Előzmény: taormina1 (33)
agicza Creative Commons License 2008.07.02 0 0 34
OFF Monnyuk az is gáz, hogy abban a bizonyos, nagyra becsült Milyen növény-ben a tisztelt nagytudású társulat mintha nem tudna (akarna?) mit mondani se' a szobanövényre, se' a fügére... és ez nem az első eset. Pedig máskor milyen promptra szoktak ugrani az erdő-mező irányultságú képekre. Heh.

Egyébként csak gardéniás topicból kettő van, kaktuszosból legalább öt, de a növényhatározósdi hegemóniáját nehogy má' egy másik, néha felszínre kerülő, hasonló témájú topik megtörje... Ugyan már. ON
Előzmény: taormina1 (33)
taormina1 Creative Commons License 2008.06.30 0 0 33
Szia Pereszke, miért küzdesz ilyen szívósan e topik müködése ellen?
Amikor a "Milyen növény a kertben" megszületett, megértettem, az el is foglalta azóta az öt jogosan megilletö helyet:-) De ezzel mi a gáz?
Előzmény: Lila Pereszke (32)
Lila Pereszke Creative Commons License 2008.06.15 0 0 32
Khm... mosnemazé' de csak 5, azaz öt hozzászólást kellett volna visszaolvasni ahhoz, hogy kiderüljön, ez a topik 7 éve megszűnt, de van helyette egy működő topik ITT... :(
De amúgy kutyabenge (Frangula alnus).
Előzmény: Claret2 (31)
Claret2 Creative Commons License 2008.06.14 0 0 31
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy a fényképeimen milyen növény van? Magról kelt néhány éve nálunk, akkor beültettük egy cserépbe, de már kb. 2 éve ki van ültetve. Lombhullató, de fogalmam sincs, hogy milyen fa akarna lenni.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Claret

01noveny
02noveny
03noveny
cukibogi Creative Commons License 2008.03.31 0 0 30
Köszönöm, és a topik ajánlót is.
Előzmény: Lila Pereszke (29)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!