Nekem annak idején, mikor először tette föl, a zelnicemeggy ugrott be, de nem írtam, mert azonosítható bélyegeket nem láttam, csak érzésre saccoltam, meg a korai lombosodás gyanús volt. Tele van vele a kertünk, magról kelnek és gyorsan nőnek. Persze gyomlálom, hiába szép, nem férne el.
Most se mondok biztosra semmit, a saccolás marad. A virág szerintem nem szilva, lehet elfuserált zelnicefürt.
A zelnicemeggynek hosszabb virágfürtje szokott lenni, bár ennek hiányát magyarázhatja, hogy kezdő még. Ha hagyod termést hozni, kiderül; annak borsszemnyi, sötét gyümölcse van. Hamarabb észlelhető jellemzők, hogy a zelnice levelének szélén az erek újra egymásba olvadnak - a képet nem tudtam annyira nagyítani, hogy ez látsszon nekem -, továbbá a fiatal kéreg megsértve jellemző, intenzív szagú. A keserűmandulához, vagy a meggy feltört magbelsejéhez hasonló. De a levelek alakja nekem inkább szilva, a zelnicénél a külső harmad táján szokott legszélesebb lenni.
A kép kereső alapján Zelnicemeggy...de annak meg kúpos a virágja... Mikor először feltettem a képet,még csak levele volt, nagyon hamar kihajtott.Atultettem,és ma vettem észre rajta egy pici virágot.
Nem gyümölcsfa az biztos,és nem is aranyeső lesz, ahogy először gondoltam.
Üdv Nóra! Ha jól emlékszem, ez a sárga özönvirág a vasúti sínek mellett a tavaszi aggófű. (Ott is fotóztam ma.) Csak azért hozom szóba ismét, mert a napokban az M4-es út mellett is sárga tengereket láttunk belőle. Úgy látszik, oda is elterjed most már.
Szeretném megkérdezni tőled, hogy ez egy nálunk őshonos növény vagy valami invazív betelepülő?
Sziasztok.Mi lehet az a fa vagy cserje, aminek már kis levelkei vannak? Orgona bokrok közt nőtt ki , cseresznye fa van a közelben,de még mindkettő csak rugyezik.Ennek még már kis levelei vannak.Probalok képet feltölteni róla.
megjelent a szárazkertnek kialakított, öntözetlen előkertemben ez a növény(balra, a csenkeszek közt). Örülök neki, mert ha bírja ezt, nem bánnám ha szaporodna is. A magtokjai is szépek, meghagyom. Valami veronikára tippelek, nem tudom hogy került ide, lehet hogy az egyik kertészeti csenkesz cserepével (bár az már 2 éve volt, de lehet hogy csak most tört utat magának?)
Ennyiből meg tudná valaki tippelni ez milyen futónövény?
Erre a fára 6-8-8+ méter magasra is felfutott.
Most virágzik, amiről sajnos nincs fotóm. Fehér a virágzata és sok apró kis virágból tevődik össze. Azt hiszem felfelé álló és talán a keserűfűre hajaz.