A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
Sajnos (vagy inkább szerencsére) kevés tapasztalatom van garancia terén. Nem igazán tudom, h hogyan lehet kikerülni a forgalmazót. Hét második felére ígértek választ, meglátjuk addig mit tudtak intézni.
Kindle e-book kijelzője tönkre ment. Telefonáltam amerikába, elmondtam, hogy nem működik a kijelző, mondta, hogy küldi az újat, milyen szinben kérem. A régit majd adjam át a futárnak. Emailben küldte a dobozra ragasztandó címkét (ők fizették a viszfuvart is). Megkérdezte, hogy milyen egyéb költségem merült fel a garancia érvényesítése során. 3 nap múlva itt volt az új e-book. Csak néztem, hogy így is lehet.
egyelőre még nem szeretnék emlegetni, megvárom, h milyen eredmény lesz. természetesen ha minden kötél szakad, akkor lépni fogok.
másik: én általában nem szeretem túlmelegíteni a tejet, amikor már nagyon melegnek érzed a kiöntőt, túlhúztad. a videón látszik, hogy alapból úgy viszem be a levegőt, hogy elkezdődjön a forgás, így ezzel térfogatot is növelek és pörgetem is. viszont nagyon lassan csinálom a bevitelt, pont a nagy bubik elkerülése végett, így jobban melegszik ebben a fázisban, mintha pikk-pakk feéhúznám és utána pörgetném.
parci: erő az megvan benne, ha nem jó szögben tartod a kintőt, kicsapja a tejet. már jártam így vele :) Paljoc is habosított egyet, sajnos arról nem csináltunk videót, pedig teljesen más technikával tette és öntött utána egy szépet. Legközelebb ezt pótoljuk :)
jól teszed, hogy nem hagyod annyiban! tulajdonképpen a Te szempontodból mindegy is, hogy ki javitja meg, akár a forgalmazó is cserélhetné. Felemlegetheted például a kávékorzót, hogy ki fog kerülni oda, ha nem javul meg, hátha akarnak még eladni ilyet... sajnos garancia többnyire csak addig van amig beépitik a termék árába :( utána -főleg m.o.-n- megpróbálnak elhajtani, keményen kell eljárni!
nekem idáig egyetlen pozitiv garis élményenyem volt, az is itt finnben. fél év után meghalt az SSDm, a helyi nagy elektro áruházban vettem. már vizionáltam egy nagy szivást, de felhivtam őket. Elmondtam, hogy sekép sehang, a gép be se indul, ha be van kötve, mondja "vigyem be, adnak egy újat". Bementem, egy másik alkalmazottnak mondtam a gari osztályon, hogy kampó, meg már telefonon beszélem egy kollégájával. Szó nélkül állitotta ki a termék áráról az utalványt (kifutott a tipus már, igy csere nem lehetett), odaadtam a dobozt, bele se nézett, üres is lehetett volna, nem ellenőrizte le, hogy van-e baja egyáltalán.
ezt csak azért irom, hogy ilyen is van, én is meglepődtem eléggé :)
Ezután hangozzék el az is, hogy a Magister Stellával is pont ugyanolyan jól lehet, a tejet még intenzívebben pörgeti, mint itt a videón látható volt! :-)
Na, azt már nem!! :)) Egyszer aprítottam pörkölthöz csilipaprikát, "élesben", amikor hirtelen viszketni kezdett a szemem...., ettől pedig azonmód 3,14sálnom kellett..., hát, majdnem összesz.rtam magamat. :d :d
Autsch! Das tut weh. Egy nemileg hasonlo esetben engem a nemet gyar az importorhoz hajtott, aki az elso kisasszonyrol (a nemet gyarban) lepattant. Akkor meg levelezgettem egy darabig az exportabteilungsleiterrel, majd elkuldtuk egymast melegebb videkre (tel volt). Jol esett. Meg ha nem is karpotoltak. Az a ceg (nagy kerekpargyarto) nem tudta mi az a customer care. Vaskos meglepetes volt.
no, sikerült elérnem a szervíz vezetőt. elmondása szerint a mahlkönig nem nagyon akarja érteni a problémát. hangos, hangos, daráló. ettől függetlenül kicserélték a csapágyat tatalmazó alakatrészt, de a szervíz szerint ez nem hozott érdemi javulást a hangban, tehát továbbra sem tudják az okot. holnapi napon lesz a következő kör a gyártó felé, viszont sok jóval nem kecsegtetett az úr. én továbbra is a garanciális cserét preferálom, de a fentiek tükrében erre vajmi kevés esély van. szép, innen is gratulálok a MH németországi gyárának. ha lezárul az ügy, vagy így, vagy úgy, egy levél formájában megköszönöm a kedvességet és a korrekt hozzáállást amit a 130 ezer forintos "prémium" kategóriás termékükkel kapcsolatban mutatnak.