Elkepesztoen hamar lemerul benne az elem, szakadasvizsgalatra nem a legjobb, mert halal idegesito hogy 30mp-kent kikapcsol, ha pedig nem akarsz egy gombot folyamatosan nyomni vizsgalat kozben akkor meg varazsolni kell mire "folyamatos" szakadasvizsgalat uzemmodba atall (majd kikapcsol 30mp mulva...)
A Weidmüllerből a legelső, amit próbáltak elterjeszteni idehaza, az még terhelő ellenállás nélküli volt, az inkább csak kétpólusú fázisceruza volt."
Nálam vagy húsz éve került használatba, a fázisceruzánál annyiban mindenképpen jobb volt, hogy "mérni tudott" egyenfeszt is, kijelezte a polaritást is.
A fázisceruza szerintem felejtős, inkább egy próbalámpában bízok. ( volt eset, hogy egy kolléga az egyen/váltó világítási hálózaton fázisceruzával kereste a feszültséget. )
(A mai teszterek már tényleg szuperek, némelyik fázis sorrendet is kijelez.)
Annyit tennék hozzá, hogy a 75 wattos pillanatforrasztó pákák bizonyos munkákhoz enyhén komolytalanok, legalább 100-125 wattosat vennék (nekem is 100 wattos cseh pákám van, tökéletes).
"Megnéztem a My 68-at. Ez jobbnak számít, mint a Maxwell?"
A MY68 jóval komolyabb műszer annál, mint amit én javasoltam. Ha nem fáj anyagilag a kétszeres ár (az első műszerét mindenki vagy leejti két méter magasból, vagy elveszíti, vagy ellopják :), akkor megveheted azt is.
Vagy csak folyamatosan fejleszt majd. Meg azért a Knipexet se hagyjuk ki a srból, de kaptam Hager csavarhúzó készletet, az is jó. Túllihegni lehet, régi jó kis Felo már nem is nagyon létezik, én teljesen jól elviselem a KSTools vonalat. Bit/kis szerszámbólvan egy csomó Makitám, műszerből olcsótól a Metermanon át a mindenig is. Cseh páka kötelező darab a Wellerek mellé :-D Bár most volt nagy szelektálásom, szomszédok csöppet jól jártak.
Tanyára meg vettem egy ilyet, 12ezer volt házhozszállítva és ezzel bármit merek tákolni. Most pár szerszám 5+ év alatt lekonyult belőle, így vettem egy másik komplett szettet 3ezresért, mert csomagolás sérült:
Sokszor cipeltem a ládám, de már unalmas volt, viszont mindig lötyög valami. Akkor webboltban nekiálltam összerakni egy minimál készletet, de hát nálam a minimál sem olcsó. Ez meg pont arra való.
van egy Elpumps házi vízmű letéve az aknába.Tavaly gond nélkül üzemelt, a csőrendszerből leengedtem télre a vizet, a szivattyú részben benne maradt. +5 foknál hidegebb nem volt lent (bő 2 m mélyen van). Ma be akartam indítani, de a motor (230V) csak búg, de nem indul. A tengely nem szorul, csavarhúzóval átforgatható.Annyi ,hogy az aknában nagyon nagy volt a pára, csöpögött mindenhol a víz, esetleg ez tehetett be neki? A nyomáskapcsolóban volt pára, a motor tetején lévő dobozban viszont nem jellemző. Esetleg tudna valaki segíteni?