Rémlék valami olyasféle U/f áramkör, ahol az 555-ösnek a tápfeszültsége volt a feszültség bemenet és annak függvényében változott a kimenő frekvencia :)
ebben a "hangjelzés" szó jelentheti azt is, hogy csipogással jelzi, hogy a érés (érintkezés) megtörtént.
Nekem viszont az kell, hogy más feszültség esetén más hangot adjon ki.
Az itt látható a videónál pl 2:00 percnél éppen a sípolást mutatják egy három fázisú dugaljban. Ha az egyik vezetéket a fázisról áttenné a nullára egy pillanatra és én hallhatnám, hogy 230V-nál más a hangja mint 400V-nál, akkor azt mondanám, hogy a teszter tudja amit szeretnék. De a filmben csak egyféle gangot hallok, aztán kirántja, tehát feltételezem, hogy másféle hangot nem képes kiadni (máskülönben nem lennének annyira hülyék, hogy ne mutassák meg ezt a képességét is, hiszen csak egy mozdulat lenne a filmben)
A pdf -t nem tudom idemásolni ;Ezeket meg igy keveri
Rendelésszám 9918870000 9918850000 9918920000 1279330000 9918860000 9918880000 Rend.szám 2 mm-es változat 9201580000 9201590000 9201570000 1279550000 9204230000 9201260000 Névleges fesz. tartomány 0.3 - 690 V AC/DC 0.3 - 690 V AC/DC 5 - 500 V AC/DC 6 - 690 V AC/DC 6 - 690 V AC/DC 6 - 400 V AC/DC Kijelző digitális LCD digitális LCD digitális LCD LED LED LED < 6 V x x x 6 V x x x x x x 12 V x x x x x x 24 V x x x x x x 50 V x x x x x x 120 V x x x x x x 230 V x x x x x x 400 V x x x x x x 690 V x x x x Hangjelzés x x x x Polaritás+/–) x x x x x x Optikai szakadásvizsgálat x x x x x x Akusztikus hangjelzés x x x x Egypólusú fázis ellenőrzés x x x x x Egykezes ellenőrzés x x x x x x Mérőtüske-megvilágítás x x x x Tartás (HOLD) funkció x x x Frekvencia mérés x x Fázissorrend ellenőrzés x x x Bekapcsolható terhelés x x 30 mA RCD terhelés x x Elem 2 x 1.5 V AAA 2 x 1.5 V AAA 2 x 1.5 V AAA 2 x 1.5 V AAA 2 x 1.5 V AAA 2 x 1.5 V AAA
"Ennél tapasztaltam, hogy 3 fázisú - eldro - motorok tekercseire "mérve" észlelhetően megváltozott a hangja a menetzárlat mértékében."
Én motorokkal ritkán találkozom, viszont az a szakadásvizsgáló amit én barkácsoltam, az meg feszültségmérésre volt alkalmas, mert amikor olyan vezetéken próbáltam vele szakadást mérni, amin feszültség volt, akkor szép sípolás helyett "halálsikolyt" hallatott és egy idő után meg tudtam különböztetni egymástól a 220 voltos és a 380 voltos halálsikolyt és attól kezdve feszültségmérésre is használtam :)
persze az általam kitalált kb két forintos túlfeszültség védelem (1 db ptc termisztor) csak kb egy másodpercig tudta tartani a frontot és egyszer túl sokáig hagytam rajta a túlfeszültséget, amitől jobblétre szenderült szegény ketyere.
Nem jó, mert éppen a villámgyors informálódás az egyik előny. Mire Imre bácsi a maga komótos stílusában végigmondana egyetlen feszültséget, annyi idő alatt mezei sípolással akár akár 10 kismegszakítón is végig lehet ellenőrizni a feszültséget.
"kétszázharminckét volt."
Ennyi idő alatt le is lehet olvasni a kijelzőről :)
Az első házas évek után épen ellenkező lesz a hatás: a női hang olyan lesz, mint a feltámadó szél, vagy a madárcsicsergés: az ember tudatalattija tudomásul veszi, de mivel hasznos információt szinte soha nem tartalmaz, ezért az agy nem pazarol energiát az odafigyelésre. Maximum beindul a biztonsági üzemmód: bólogatsz és hümmögsz, amíg a zajforrás abba nem marad.
Ha a lakóknak van érvényes végrendelete, akkor tetszik ez a megoldás. A földelés a dugaljaknál meg gondolom egy-egy virágcserépben van megoldva és akkor működik a FI relé is.
"Egy Pálházai régi parasztházban láttam"
Azon a környéken bármi előfordulhat (szomszéd faluban a kastélynál lakik egy haverom, asse normális :)
Pedig ott van nálad. Kicsi áram, kicsit ráz, kicsit ordítasz, hallod. Nincs áram, nem ordítasz, nem hallod. Nagy áram, nagyot ordítasz, jól hallod. Agyonver, akkó meg már mindegy neked mi van evilágon, hallgatsz mint a sír.