Keresés

Részletes keresés

egyfiú Creative Commons License 2017.04.01 0 0 1663

Mi hosszas kutakodás után végül a Nivó plus extra mellett döntöttünk. 280de biztos hogy szigetelt, és jó.  

Peet14 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 1662

Szia, mire jutottál végül? Kíváncsi vagyok, mert hasonló cípőben járok

Előzmény: Miros (1636)
Peet14 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 1661

Sziasztok,

 

átmelném ide egy bejegyzésemet.

 

Műanyag bejárati ajtó után kutakodok, ami mind szigetelésben, mind esztékikailag megállja a helyét, de nem az aluminium ajtók árával ér fel. 140cm*200cm méretben lenne rá szükségem, a preferált, hogy a 40cm-es oldavilágító is nyitható legyen.

 

Lenne részetekről gyártó, kereskedő, akit ajánlotok? Mi a véleményetek a gavaplast betétekről vagy a Hofstadter ajtókról? Szeretném, valahogy feldobni az ajtót. Tetszenek az aluminium betétek (gavaplast), nagyban feldobják a műanyag ajtókat, de nem tudom, mennyire tartós, van-e hátulütője.

 

Nagyon jól illene a házhoz a szürke nyílászáró, de nem szeretném, ha 5 év múlva a nap kiszívná a színét. Ajánlanátok így a szürke színt? Az ajtó a ház déli oldalán van, éri a nap.

 

Egy közelítő példa, hogy mit szeretnék (nem tudom, hogy ez fóliás, vagy anyagában színezett)

http://hofstadter.hu/ablak-ajto/Elegance-02.php

 

Illetve beltéri ajtóknál a festett mdf mellett szavaztunk, amiből kellene 2 db, illetve 2 db kívűl futó toló, remélhetőleg egy fajtából. Lenne ajánlott kereskedő?

 

köszi

gvarga82 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 1660

@egyfiú

csak most néztem az előző kommentedet... a DTP sajna nem fog kijönni abból a büdzséből, amit írtál... 

A NIVO ajtó egyébként nekem sem tetszik esztétikailag, de ott az alapkategória talán közelebb van az általad megjelölt árhoz...

A PRS-nél is van egyszerűbb kategória (Simple), az jelenleg 124+ÁFA + amit még kérsz (ha kérsz) + beépítés... Náluk a beépítés 32+ÁFA, szóval ott is ~200.000 bruttó a legolcsóbb...

Én amikor bementem hozzájuk, akkor megkérdezte a srác, hogy milyen árkategóriában gondolkodok. Mondtam, hogy jó lenne, ha 200-ba beleférnénk... Rögtön mondta, hogy, akkor csak egy ajtót tud megmutatni...

Illetve annyit még hozzátett, hogy ha nem akarok sokat költeni, akkor se kínai ajtót vegyek, hanem inkább valamelyik barkácsáruházból (vagy akárhonnan) egy tömör fa ajtót, mert az klasszisokkal biztonságosabb, mint a hisec meg társai...

 

 

Előzmény: egyfiú (1657)
gvarga82 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 1659

A DTP-nél egy zárasajtók vannak. Az oldalukon van egy tervző is, ahol "összerakhatod" igényeidnek megfelelően az ajtót és kiadja az árat is.

Én kértem be tőlük ajánlatot, és csontra megegyezett azzal, mint amit a tervező kiadott.

http://www.ajtovarazslo.hu/

Előzmény: egyfiú (1657)
gvarga82 Creative Commons License 2017.03.22 0 0 1658

Végül is 3 ajánlatot kértem be: PRS, DTP, Zárka.

A PRS és a DTP gyakorlatilag egy áron mozognak...

A Zárka Kft. nálam kiverte a biztosítékot azzal, hogy a honlapjukon hirdetett ajtó... és most idézet következik:

„ZT 1/15 jelölésű biztonsági ajtó ára szállítva, szerelve, tölgy, bükk, mahagóni színekben: 224.000 HUF-tól"

Értem én, hogy –TÓL, meg lehet, hogy NETTÓ az a 224.000 (bár odaírva nincs), de adtak nekem árajánlatot bruttó 527.050 Ft-ról erre az ajtóra (kizárólag kukucskálót és toktakarást kértem „extraként").

Biztos, hogy jó minőségő az ajtó, de ennyit nem szánok rá...

Én végül a PRS mellett döntöttem, remélem nem bánom meg...

Előzmény: Freddy Dust (1655)
egyfiú Creative Commons License 2017.03.18 0 0 1657

Olyan ajtóra lenne szükségünk ami egy kulccsal több ponton záródik, és nem cilinderes a zár.

Kedvesemnek macera a több kulcs használata (ki érti ezt), és a cilinder kulcs is nagy. 

egyfiú Creative Commons License 2017.03.18 0 0 1656

Olyan kérdésem lenne, hogy szeretnénk venni biztonsági ajtót egy sorházba, amit kinéztem az a Nívó biztonsági ajtó, de nem nagyon értek hozzá hogy milyet is érdemes venni?

Laikusként azt gondolom, hogy az már jó, és alkalmazható kültérre is ami min. 5 ponton záródik, és van benne szigetelés, de láttam hogy kategorizálva vannak, bel és kültérire, de nem a lehúzásról van itt szó?

Miért nem jó egy panelba való kültérre? Miben másabb? Azért szereléssel együtt megszeretnénk úszni 130-150-böl.

Freddy Dust Creative Commons License 2017.03.12 0 1 1655

Kedves gvarga82!

 

A Zárka Kft-s ajtó szerintem jó választás. Én már vettem tőlük 10 évvel ezelőtt panelbe, de azóta elköltöztünk és most is csere előtt állok. Az biztos hogy régi cég, saját gyártású ajtókat forgalmaznak, egyedi méretben gyártják le, tehát nem kínai tucat termék. Szerintem ár /értékben sem rossz, nekem még esztétikailag is elfogadható. Nagyon masszív, van benne anyag rendesen, egyedül a mottura (széf zár, régi két tollú kulccsal) zár kicsit régimódinak tűnhet, de ők erre esküsznek mert nagyon biztonságos.

A kommunikációjuk nem a legkifinomultabb, gyakorlatilag úgy állnak hozzá ha kell, kell, ha nem nem, de a termék jó. Budapesten ingyenesen felmérik. Én most is őket favorizálom, pedig azóta van pár újabb cég a piacon.

A szintén magyar Nivó ajtó lehet még jó választás, de az nekem esztétikailag nem tetszik...

Előzmény: gvarga82 (1654)
gvarga82 Creative Commons License 2017.03.10 0 0 1654

Sziasztok,

Én is bejárati ajtó csere előtt állok, és szeretném megosztani az eddigi tapasztalataimat.

Első ötletem az volt, hogy egy füst alatt letudom a 2 beltéri ajtóm cseréjét is (egy 1,5 szobás panelről van szó, ajtó csak a fürdőn és a hálón van).

És akkor jött a megvilágosodás… Nincs Budapesten olyan cég, aki minőségi biztonsági ajtókkal ÉS beltéri ajtókkal is foglalkozna… Na mindegy akkor először jöjjön a bejárati ajtó cseréje.

Arra hamar ráébredtem, hogy a 80-100 eFt körüli kínai csodák (Hi-Sec meg társai) ki vannak zárva. Na nem azért, mert paranoiás vagyok, csak, ha veszek valamit az legyen jó! Egyébként én is abba a hülye állatfajba tartozom, mint egyik fórumozó társam… évek óta az előző tulaj kulcsát használom :) Szóval még zárat sem cseréltem, nemhogy ajtót.

Ma elmentem a PRS nevezetű cég bemutatótermébe, hogy tájékozódjak.

Mindenképpen ajánlatos egy ilyenbe elmenni, mert sokmindent megtud az ember az ajtók felépítéséről, láthatja kettévágva a kínai óccó csodaajtót (basszus az tényleg 2 minimál lemez közte papírral…)

Aztán kértem tőlük árajánlatot az igényeimnek megfelelően:

A “Prémium 5” ajtó kukucskákóval, kívül-belül toktakarással, beszereléssel 303.530; előre fizetés esetén -6% (285eFt). Nem óccó az biztos…

Ma kértem be ajánlatot ugyanezekke a kiegészítőkkel a Zárka Kft-től is, a “ZT 1/15” biztonsági ajtóra is.

Kíváncsi leszek, hogy ott mennyibe fáj…

Egyelőre ennyi…

jattila48 Creative Commons License 2017.03.06 0 0 1653

Az Andalf kft.-t ismeritek? Van tapasztalatotok vele?

És az A-Tech-Bau Bt. (http://www.biztonsagi-ajtok.hu)?

asztalos sanya Creative Commons License 2017.01.26 0 0 1652

A NIVO ajtókkal nincs semmi baj. Nem erődítmény építése a cél, gondolom. Tökéletesen megfelel a célnak.

Előzmény: Tommy_Angelo (1641)
Csa-ba Creative Commons License 2017.01.24 0 1 1651

sziasztok !

Érdekelnének friss tapasztalatok a mostanában családi házra biztonsági ajtót vásárlóktól, hogy sikerült-e a gyártóknak kiküszöbölni a téli izzadás problémáját. Melyik gyártót ajánlanátok aki vidéken is dolgozik ?

előre is köszi minden választ

Gergo999888 Creative Commons License 2017.01.11 0 1 1650

Tisztelt Hozzászólók!

 

Ajánlom szíves figyelmükbe a Hisec álbiztonsági ajtóról írt cikkemet: http://zetdigital-eu.webnode.hu/news/a-hisec-ajto-biztonsagtechnikai-ertekelese2/

 

Elöljáróban annyit mondanék, hogy a Hisec és az egyéb kínai "csodaajtók" (pl. Secdoors, FUDA, Max-Sec) megvásárlása nagyon rossz ötlet, az ilyen ajtók ugyanis semmivel sem érnek többet a "legegyszerűbb" fa- vagy műanyag ajtóknál. Az ilyen ajtók természetesen panellakásba sem ideálisak! 

A védelem minden ingatlan esetén fontos. Nem szabad azt gondolni, hogy "hozzám úgysem törnek be." Bárki válhat betörés áldozatává! Inkább előzzék meg a bajt, minthogy a saját kárukon tanuljanak! Higgyék el, nem érdemes kockáztatni! 

 

Néhány jó biztonságiajtó-márka / biztonságiajtógyártó-cég:

- PRS

- Nívó

- DTP

- Omega

- Knapp Péter biztonsági ajtói

- Andre's Kft.

- Zárka Kft. 

- Tűz '92 Kft.

 

Nem mindegyik biztonsági ajtó kerül 200-300 000 forintba. Megfizethető árkategóriájú biztonsági ajtókat is gyártanak. De nem feltétlenül muszáj biztonsági ajtót vásárolni; vannak más védelmi megoldások is, pl. biztonsági rácsajtó beépíttetése.

 

Ha biztonságtechnikai kérdésük van, forduljanak hozzám bizalommal a zetdigital@gmail.com e-mail címen!

SIMTDIToledo Creative Commons License 2017.01.05 0 1 1649

A megfigyelő-osztagról annyit, hogy nekem törték fel lakásomat, ahol nem sokkal korábban mikor lefestettük az ajtót, jöttek, hogy mi ez a zaj (az ecset súrlódása)-

Mikor valakik letörték róla a pajzsot (nem a tömör, "csak" a kb 3 mm anyagvastagságú pajzs volt, tehét biztos volt hangja), ée eltörték a komolyabb TESA zárat akkor érdekes módon senki nem hallott semmit. Papírkutyák mind, csak az ismerőssel mernek packázni....

Tehát kell a jó ajtó, vagy rács.

SIM

 

Előzmény: combi27 (1648)
combi27 Creative Commons License 2017.01.05 -2 0 1648

a régi "gyári" ajtónál  bármi jobb, mindegy milyen olcsón veszed.....nem értem miért akar bárki is 200-300 ezres ajtóra rábeszélni...

akkor családi házba 500 ezres bejárati ajtót vennének az ilyenek? Csak mert egy panelban a humán térfigyelők miatt (nyugdíjasok) a betörés lehetetlen..ezek azonnal felfigyelnek bármilyen zajra, költözésre stb...családi ház elé meg odaáll egy "költöztetés" feliratú autó, aztán kipakolják az egész házat nyugiba amig a család nyaralni van...pláne egy balatoni üdülőövezetben..

Nem tudom miért van annyira túllihegve egy panel lakás ajtaja..Én speciel jobban fosnék attól hogy családi házat feltörnek, mint egy panel lakást..

 

 

Előzmény: Tommy_Angelo (1639)
Törölt nick Creative Commons License 2017.01.03 -2 2 1647

Sziasztok! Panelban cseréltem ajtót. Sokat keresgéltem biztonsági ajtók között, mert nem akartam egy vagyont költeni rá, de el akartam kerülni a hitvány kínai csodákat. Végül 110+áfáért találtam acél DELTA ajtót. Sokkal igényesebb mint a kínaiak vagy mint egy műanyag. Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve. 

Az_Agg Creative Commons License 2016.12.14 0 0 1646

lemaradtak a fotók:

Az_Agg Creative Commons License 2016.12.13 0 0 1645

Zárszakértők segítségét kérem: A fotókon látható zárbetétre van szükségem (3 db). IKEA iratkonténerből származik, mely abban a korban készült, amikor itthon azt sem tudtuk, hogy mi az IKEA... IKEÁban nem tudnak segíteni. Valami ötlet?

attamatta Creative Commons License 2016.12.11 0 0 1644

Ja...Most simán ajtót akarsz cserélni vagy biztonságit berakatni? Merthogy akkor nem ugyanarról beszélünk, az előbbi bőven kijön 100-120-ból is.

Előzmény: Tommy_Angelo (1641)
attamatta Creative Commons License 2016.12.11 0 0 1643

Ahogy az utánad szóló mondta, egy az ajtó, egy a zár. Ajtót kapsz annyiért, mint írtad, aztán majd nézd meg, mire lesz elég ha komolyabban nekidolgoznak. 

Vagy szereltess fel rácsot egy komolyabb zárral, oszt megvan 100-ból.

Előzmény: Tommy_Angelo (1641)
Sanyika71 Creative Commons License 2016.12.11 0 0 1642

Sajnos 200-220+FA körül kezdődnek a valamit is érő ajtók... vagy maradsz a kínai hulladéknál, ami azért a réginél jobb lesz, de számolni kell a zárbetétcserével is (én legalábbis nagyon messzire dobnám el belőle a hozzáadott zárbetétnek látszó tárgyakat).

Előzmény: Tommy_Angelo (1639)
Tommy_Angelo Creative Commons License 2016.12.11 0 0 1641

Ja, persze... nem hiszem, hogy nem lehet ennyiért bejárati ajtót venni a ~20-30 éves panel ajtó helyett. Nívó ajtók is szarok? Ha igen, miért? Nincsenek nagy igényeink, egyszerűen csak ki akarjuk cserélni a régi ajtót, mert már esztétikailag se szép és ennél azt hiszem, csak jobbat tudunk venni ennyiért, nem?

Előzmény: attamatta (1640)
attamatta Creative Commons License 2016.12.10 0 0 1640

Semilyet, 250e-nél kezdődik az igazi buli.

Előzmény: Tommy_Angelo (1639)
Tommy_Angelo Creative Commons License 2016.12.10 0 0 1639

Sziasztok!

 

140ezer Ft-ig milyen biztonsági ajtót ajánlanátok panel lakásba? Ebbe az összegebe jó lenne, ha a ki/be szerelés és régi ajtó elszállítása is benne lenne. Sok minden néztem és olvastam és bizonytalan vagyok már, hogy mi lenne a legjobb megoldás.

 

Köszönöm!

merQree Creative Commons License 2016.11.07 0 0 1638

Ha kertesházról van szó, felesleges tul nagy felhajtast csinalni az ajto kerdesbol, mert ablakon is be lehet jutni egy hazba.

Előzmény: Kisfiatal (1635)
Normali Creative Commons License 2016.11.06 0 0 1637

Sziasztok

 

Bejárati ajtón gondolkodom, vagyis a meglévő cseréjében.

 

Mi az alapvető különbség az A és a B kategóriás között? mind a kettő szép új fehér színü nem? továbbá feélpítésileg sincs különdség...akkor mégis mi ez a nagy felár. Megéri?

Miros Creative Commons License 2016.10.19 0 0 1636

Sziasztok. nem találtam sima bejárati ajtós fórumot, remélem itt is tudtok segíteni. Kültéri bejárati ajtót szeretnék venni, a biztonság kevésbé fontos (mivel földszintes családi ház, ha akarnak akkor úgyis bejönnek az ablakon) inkább a jó hőszigetelés (Ud 1.0 alatti érték ) az modern, esztétikus megjelenés, és stabil kialakítás lenne. Kaptam ajánlatot belül fehér műanyag kívül szürke festett alu panel 100*225 + 100*45cm felülvilágítóra 660e-ért, ezért úgy gondoltam tovább nézelődök. :-) A hörmann szimpatikus (Az ThermoPlus 700A ajtó ~400eFt) de ott a felülvilágító drága azért szeretnék javaslatot kérni: Hol nézelődjek még? Köszönöm

Kisfiatal Creative Commons License 2016.10.10 0 0 1635

Üdv!

 

Ajtócserében gondolkodunk, jelenleg egy régi ezeréves tüzépes(?) ajtó van a házon, vas tok maga az ajtó pedig vas keretben falap. Egy hengerzár és egy tollas zár van rajta. Elsődleges a betörésbiztonság lenne, már-már megrendeltem az új(amúgy nem barkácsos gagyi) műanyag ajtót, de most olvasgatom, hogy ezek a legkevésbé biztonságosak, az acél pedig a legjobb. Akkor inkább ne cseréljük le? Korábban terveztem hogy "felújítom" ezt az ajtót, hungarocellt és új burkolatot rakok rá, a tokot meg fával takarom. Vagyonokat nem akarunk rákölteni a dologra 100-130e körüli ajánlatokat kaptam műanyag ajtókra. 

Andrav33 Creative Commons License 2016.09.14 0 0 1634

Unisec biztonsagi ajtorol van valakinek tapasztalata?

Amit meg neztem az a DTP, ok tunnek a legprofibbnak, de nem annyira olcsok (250) es nekem igazabol a biztonsag nem annyira erdekes, inkabb csak a hangszigeteles. A PRS is jonak tunik.

Egy 95*205cm-es nyilasba keresek ajtot, a legtobb helyen mondjuk meretre gyartanak, ami egyreszt jo, masreszt viszont sajnos 4-5 het..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!