Keresés

Részletes keresés

Tereza Creative Commons License 2007.04.21 0 0 123
A topicindító szerint - ide tartoznak: csakis receptek és főzési technikák -nem tartozik 2 kategoria : -értékesités -fikázás. Akkor ez nem inkább offolás? Bár azért nem árt tájékozódni, de nem kellene elriasztani a jószándékú, segítőkész embereket, és nem utolsósorban bántani őket.
Előzmény: leszúrt Rittberger (119)
Tereza Creative Commons License 2007.04.21 0 0 122
Olvasd el még egyszer a 91-es hsz-ást : ...ha így is érdekel....akkor szívesen leírom. Benne van a "ha így is érdekel". Válaszoltál rá, hogy igen? Akkor miért csodálkozol? Ezek után már lehet, hogy nem is lesz hozzá kedve.
Előzmény: cserella (120)
cserella Creative Commons License 2007.04.21 0 0 121
a dolog egyik részében egyetértünk.
Előzmény: leszúrt Rittberger (119)
cserella Creative Commons License 2007.04.21 0 0 120
köszi szépen hogy nekem nem írtad le.....


Ez a topik a kezdetektől halálra van ítélve. és ez nem csoda.
Előzmény: marta2 (91)
leszúrt Rittberger Creative Commons License 2007.04.20 0 0 119
Tőlem küldhetsz oda, ahová akarsz. :-DDDDD Szerencsére megtiltani nem tudod, hogy írjak. Abszolút ontopik kérdést tettem fel, még csak offolással sem vádolhatsz. :-) Viszont egyet elárulok: az, hogy nem válaszoltok az egyszerű kérdésemre, számomra nagyon sokat mondó válasz. Százezres edény, ami egy fikarcnyival sem tud többet, mint a tízezres. Ki az a bolond, aki ezek után ilyet vesz? Ne válaszoljatok! Tudom. Akit megdumáltak, elhitte, és most önmaga előtt próbálja igazolni a helyes döntését. Az Il Ferro ügyfelek is ugyanígy gondolkoznak, sokan még a mai napon is. Pedig a cég már hetekkel ezelőtt bedőlt.
Előzmény: bmari62 (118)
bmari62 Creative Commons License 2007.04.20 0 0 118
Szerintem küldjük jégre a leszúrt rittbergert, ott a helye, ott ugrálhat, pattoghat kedvére, sőt le is hűlhet......békén hagyhatná végre a topikot..Én is nagyon várom már a következő recepteket, remélem nem vette el e kedved ez a kötekedés.Az eddigieket is nagyon köszönöm.....szia....
Előzmény: leszúrt Rittberger (116)
Tereza Creative Commons License 2007.04.19 0 0 117

Szia Marta!

 

Ennek a topicnak nem az a célja, hogy győzködjön embereket, hanem azok, akiknek van ilyen edény, tanácsot adjanak egymásnak és recepteket cseréljenek (és te voltál olyan rendes, hogy ezt ajánlottad). Ezért nem is kell tudnod, mennyi a nyomás és más technikai részletet.

 

Kérlek, ne hagyd magad és ne figyelj a sértő hszólásra. Én sem szeretem a pacalt, de ez nem ok arra, hogy aki szereti, azt kigúnyoljuk.

 

Remélem, hogy nem vették el a kedvedet és visszatérsz a topicba és írsz nekünk recepteket.

 

 

leszúrt Rittberger Creative Commons License 2007.04.03 0 0 116

ebben az edényben egy kicsivel nagyobb nyomás van, mint egy kuktában, de sz.tem nem láttál még gyorsfőzőtetőt

 

Miből gondolod, hogy nem láttam? :-O :-O :-O   Ettől függetlenül elmondom, hogy képtelenség, hogy egy rögzített (plusz szilikon v. gumigyűrűvel szigetelt) rozsdamentes kukta nyomásánál nagyobb legyen egy olyan edényben, aminek szabadon van a teteje. Tudod, fizika.... :-) És a fizika törvényeit nehezen lehet "átírni". Azokat nem a magyar parlament hozza. :-))))

 

Számszerű adatokat írj, kérlek! Hány bar nyomás van a ti "gyorsfőzőtökben"? 

Ha nem válaszolsz, az is válasz...  Más topikon is így szokták, amint konkrét kérdésre konkrét választ kéne írnotok.

 

 

 

Előzmény: marta2 (113)
marta2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 115
Most csülkös bablevet főztünk!
Felaprítod a zöldségeket/ répa, zeller, fehérrépa stb/, a csülköt is felvágod kockára, és az egészet a babbal együtt /nem kell beáztatni/, beleteszed a fazékba, ízesíted, amivel szoktad, vöröshagyma, fokhagyma, fűszerek és lezárod a tetőt. ja vizzel felöntöd. Amikor lezárt a tető, kb. 10 percig főzöd a turbóban és lezárod. Mire kienged a tető , kész a leves. Utána berántod rendesen ahogy szoktad, vagy tejfölle behabarod. Sót ne tegyél bele!!!A csülök miatt!
Gomba pörkölt!!
5 dkg füstölt szalonnát pirítassz, belevágsz vörös-fokhagymát, azt is pirítod egy kicsit, beleteszed a felvágott gombát, sok petrezselymet, fűszerezed/bors, só, pirospaprika stb./ és megfőzöd, ezt nem kell gyorsfőzővel csinálni, amikor megfőtt, tejfölbe teszel egy kis lisztet és azzal behabarod. Ez jó magában is vagy körettel, de mi palacsintába töltve ettük, úgy hogy a palacsintát megkened tejföllel, szórsz rá reszelt sajtot, feltekered és ráteszed a gombás ragut, sztem nagyon finom kajci!!
Előzmény: bmari62 (112)
marta2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 114
Főzni szeretek benne, meg tudok is, de a hús leég, a fasírtot úgy kellett lekaparni az aljáról, de kb. 20 éve főzőgetek ilyen olyan edényben, és ez sütésre nem vált be
Előzmény: Kyrandia (110)
marta2 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 113

Egyébként a pacalt én sem eszem meg, a férjem viszont imádja, és ha a gyorsfőzővel készítem semmi szag nem jön ki belőle, nem úgy mint a kuktából, ebben az edényben egy kicsivel nagyobb nyomás van, mint egy kuktában, de sz.tem nem láttál még gyorsfőzőtetőt, úgy hogy nincs miről vitázni!!!

Senki nem mondta, hogy bárki is, aki nem akar ilyen edényben főzzön, én azoknak próbálok segíteni, akiknek már van és szeretik, csak kevés a receptjük.

Előzmény: leszúrt Rittberger (111)
bmari62 Creative Commons License 2007.04.02 0 0 112

Szia Marta!

Először is nagyon köszönöm az eddigi recepteket, rendes vagy.Még többet is szívesen fogadnánk, remélem lesz időd.

Egész ügyesen állod a sarat a beszólásokra, nekem is az a véleményem, hogy mindenki arra költi a pénzét amire akarja valamint amiben örömét leli.Közük????Sok embert érdekli a korszerű főzés és lehet hogy ehhez nem kell AMC edény, mégis mindenki abban főz, amiben akar.Egy ilyen főzőtanfolyamon szívesen résztvennék, sajnos nem Bp.-ten lakom.Szóval ne törődjünk a piszkálódó emberekkel, lapozzunk és mi várjuk a jó ötleteket köszönettel mindenkitől.......üdv..

Előzmény: marta2 (109)
leszúrt Rittberger Creative Commons License 2007.03.31 0 0 111

Előszor is pacal: broáf.... :-( De hát ízlések és frottírtörölközők.... :-DDDDDD

 

Másodszor:  álljunk meg egy szóra!

Nyomás alatt főzöd ennyi idő alatt a csülköt? Azaz mint a kuktában? Mert ne hasonlítsunk már össze normál fazekat kuktával!!!!!!! Hány bar nyomás van a ti NASA edényetekben?

Előzmény: marta2 (107)
Kyrandia Creative Commons License 2007.03.31 0 0 110

A berghoff nem ér semmit, nekem van, sütni semmit nem lehet benne , minden leég

Nem gondolod, hogy ezt meg te nem tudod használni? :) Azért, mert a Z. töredékébe kerül, még ugyanúgy jó. Sőt...

Előzmény: marta2 (99)
marta2 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 109
Egyébként ma már szinte semmi nem egészséges, csak vannak fokozatok a rossz és mégrosszabb között, én próbálok a sok rossz közül minél kevesebbet enni.
Egyébként nem az edény hiperegészséges, hanem ahogy főzöl benne!!Zsír nélkül sütsz és víz nélkül főzöl, persze itt nem a levesre gondolok, hanem a párolásra.
Előzmény: kékhagyma (106)
marta2 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 108
Bioboltban vettem a leveskockát, nincs benne semmi káros anyag, már ilyet is lehet kapni!!!
Előzmény: kékhagyma (106)
marta2 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 107
És megtudja főzni a pacalt 25 perc alatt az ismerősöd? Vagy egy csülköt 20 perc alatt? De még sorolhatnám a többi ételt is, ma pl. rizseshúst főztem 10 perc alatt, olyat, hogy pörögnek a szemek, nem ragad össze a rizs. a húsleves is max 10 perc, és isteni finom. Nehezen tudom ezt elképzelni egy egyszerű rozsdamentes edényben, mert olyanom is van egy pár db., de eddig egy fél napom ráment a főzésre, ami most leredukálódott max. fél órára.
Bocs a szófosásért, de most nem értek egyet az ismerősöddel!
Előzmény: leszúrt Rittberger (100)
kékhagyma Creative Commons License 2007.03.31 0 0 106
No, az állítólag hiperegészséges edényedben jól hazavágtad a az egészséget a leveskockával. :-)))
Előzmény: marta2 (105)
marta2 Creative Commons License 2007.03.31 0 0 105

Sziasztok!

 

Kínai kaja: a  vékonyra vágott húst bepácolod  pár óráig/páclé:kicsi szójaolaj, kicsi vermuth,fokhagyma,szezámmag/. Vokban csinálták, póréhagymát kicsi olajon megpárolod, kiszeded, beleteszed a husit, megsütöd, visszateszed a husit, utána 1 húsleveskockát 1 deci vízben feloldassz, teszel bele 2 kávéskanál étkezési keményítőt és ráöntöd a húsra. A végén még teszel rá pirított szezámmagot.

Előzmény: bmari62 (102)
Kinley77 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 104

Van valakinek arról tapasztalata hogy a lepiritáson kivül mennyire más az atmoszférán illetve villany főzőlapon főzni? 

Ugy gondolom semmi, de hátha nem igy van.

Vagy a lepiritás funkcióban  a meleg edény + lepiritás együtt már inkább a sütőhöz hasonlit ?

 

Az aranygaluska illetve más recept (és minden tapasztalat) engem is érdekelne, előre is köszi ha beirjátok

Kinley77

Kinley77 Creative Commons License 2007.03.23 0 0 103

Sziasztok,

 

új vagyok a topikban, de örömmel olvastam minden hozzászólást. AMC-t használok néhány éve, az árát már kinyögtem, nem volt egyszerü. Hogy mi a drága, arról nem érdemes beszélni, mindenki másra költ. Ki a tengerparton sütteti magát  xnap/évben minden értelmesebb program nélkül, ki AMC/ZEPTER edényben főz xnap/évben,  ki mindkettőt  stb...

Tény, hogy az AMC-ben kicsit máshogy kell főzni, ezt szerintem mindenkinek ki kell kisérletezni. Otto ver...-nak is igaza van a pörkölt ügyben (bár elég negativ a hozzászólása) Én ugy érzem két különböző dologról vitatkoztak. A paprikást és a pörköltet ne keverjük össze. A paprikás szerintem "hosszú lével "készül, a pörköltnek "csak" szaftja van. Nem okoskodni akarok, de ismerőseim közül aki paprikást készit, azt nevezi pörköltnek, és neki igy temészetes. Pörköltet is lehet AMC-ben késziteni, és szándékosan nem irtam "főzni". A hús mennyiségétől függően nem mindegy az edény tipusa, mérete. Ez szerintem a hagyományos edényeknél is igy van. Magas falú fazékban inkább fő a hús mint sül, viz hozzáadása nélkül is.

Alacsony falú edényben, (persze nem serpenypő) és nem sokkal több hússal mint ami az alján elfér lehet igazi jó pörköltet késziteni.

Sajnos már nem emlékszem ki irta, hogy sok levet engedett a hús, és inkább főtt mint sült. Az elején a húst csak úgy tudom rendesen lepiritani, ha nem sok hús van egyszerre az edényben.  Ha több a hús akkor inkább több részletben piritsd le, és vizet soha ne adj hozzá, enged annyit a hús amennyi kell. Inkább arra kell vigyázni hogy  ne sokat.Ha a lepiritás után nagyon kis hőfokra állitom a tüzhelyet, nekem sok vizet enged, és ismét csak fő a cucc, igaz a végén lepirul, de ugy nem az igazi. Ezért kb az 5-ön (9 fokozat van)készitem a sült húst és a pörköltet is kb 15 percig, és ha lezárom a tüzhelyet még rajta hagyom és a maradékhőn marad kb 5 percig, és kész.

Még a pihenőidő alatt is puhul, de már nincs a tüzhelyen.

A rizs (nem zacskóst készitek) olyan hamar elkészül, hogy nem láttam értelmét a gyorsfőzőt elővenni miatta.

Apropó gyorsfőző : nagyon hamar szét lehet vele főzni a húst ehetetlenné, de az nem az ő hibája. "Sajnos" túl jó. Nekem akkor " fekete" a húslevesben a zöldség, ha kicsit tovább fő,  de az ize kiváló. Kb 30 perces főzéssel a disznúhús csontját ujjal szét lehet morzsolni, sajnos már igy is jártam.

Hétvégén húsvéti házi sonkát-csülköt főztem (esti áztatással),  kb 30 perc volt.

Gyorsan befejezem, hogy mit kapok én ezért a hosszú rizsáért, még egyszer bocsi ha senki nem érdekelt.

Szivesen olvasnék kipróbált AMC-s recepteket, illetve bármilyen tapasztalatot róla. Vennék is ha valaki nem használja. 

 Mivel kevés volt az edényem VMF-t (interspar, annyiért megérte)is vettem, azokat is szeretem, bár lassabb az AMC-nél. Mivel villanyos főzőlapom van, ezért nem mindegy meddig főzők. A nagy üvegtetős serpenyője viszont szuper.

-A 6 literesben a szürő (pici lábakkal) az nem párolóbetét, hanem szürő. Ha pl húslevest főzöl egyben ki tudod  emelni a cuccot, nem kell leszürni a levest.

- sosem volt fém ize az ételnek.

 

Nyugodtan szóljatok le ha senkit nem érdekel.

 

Üdv mindenkinek

Kinley

 

bmari62 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 102
Szia Marta!Nagyon vártam a jelentkezésedet és örülök hogy komolyan veszed az ígéretedet.Beírnád azt a bizonyos kínai félét is  - ezt is nagyon köszönöm, amit beírtál.Sokkal könnyebb nekem a szájbarágós módszer, különösen ha ki van próbálva.Addig is kösz...
Előzmény: marta2 (97)
Otto Normalverbraucher Creative Commons License 2007.03.22 0 0 101
Lelírtam én ezt már egy párszor, de itt nem tényekről, hanem HITről van szó. :-)
Előzmény: leszúrt Rittberger (100)
leszúrt Rittberger Creative Commons License 2007.03.22 0 0 100

profi szakács ismerősöm kipróbált vagy féltucat rozsdamentes, réteges talpú edényt, többek között ezeket a hiperdrága ügynökös terjesztésű A-t és Z-t.

Semmi különbség nincs a 100ezres nagynév és a 10-12 ezres normál boltban kapható edények között. Jó nagy marketingtrükk, semmi más.

Előzmény: agikas2 (98)
marta2 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 99
Szia

Hasonló mind a kettő, csak a zepter mindent gyárt, az AMC meg csak edényt, én jobban bízok az AMC-ben.
A berghoff nem ér semmit, nekem van, sütni semmit nem lehet benne , minden leég , de ez nem is drága edény.
Előzmény: agikas2 (98)
agikas2 Creative Commons License 2007.03.22 0 0 98

Szia!

Csak a kérdésem az, hogy mia a különbség az AMC és a Zepter edény között.

Más a gyártója? Melyik a jobb??Hallottam BERGHAUS edényről, ez már harmadik???

Előzmény: marta2 (97)
marta2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 97
Bocs hogy a beígért receptek elmaradtak, de én kutyakozmetikus vagyok, és beindult a munka, alig van időm gépezni, de ami késik nem múlik.
Nekem van 20 és 24 cm.-es edényem is. Az atmoszféra a régi változat/használtan vettem/, de a célnak ez is megfelel.

Sütés: felmelegíteni az edényt az első pirosig, régi edénynél 11 óra állásig, utána zsír nélkül beletenni a húst, egy picit odakapja, de majd utána feljön magától. Ha pörköltet csinálsz ugyanígy beletenni a húst, kifehéríteni és utána jöhet minden fűszer bele meg a hagyma, lezárni a tetővel és lezárástól kb, csirke 5-6 perc, marha 10 perc, pacal 18 perc, stb.
Előzmény: bmari62 (92)
marta2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 96
Ja még elfelejtettem, hogy a barátnőmnek is régebbi fedele van, és nem szedi szét, csak néha-néha. Elmossa úgy ahogy van, oszt jóvan.
Kérdezzél nyugodtan, ha akarsz!
Előzmény: Tereza (93)
marta2 Creative Commons License 2007.03.21 0 0 95
Sziasztok!

Nekem már az újabb gyorsfőzőfedelem van, amit 2 felé kell csak szétszedni. De most vettem használtan régi fedelest is, hát az tényleg nem egyszerű dolog!
Én szinte mindent ebben főzök, 10-20 perc alatt kész a kaja.!!
Egyre több embertől hallom, hogy nem is használja, sztem nem tudjátok használni-az a baj. Én járok főzőtanfolyamra is, és itt mindent elmagyaráznak.
Bár a szakácskönyvben is le van írva minden.

Egyébként ha valakinek van eladó 2.6 vagy 2l körüli edénye, szívesen megvenném, mert nekem inkább csak nagyok vannak.
Most is pl. rizibizit csináltunk gyorsfőzővel, sztem tök jó lett!
A pacal is kb. 20 perc alatt kész volt.
Előzmény: Tereza (93)
Tereza Creative Commons License 2007.03.09 0 0 94

Én is a húsleves főzésnél mindent egyszerre szoktam belerakni  a kuktába -most az egyéb kuktára gondolok, de az, úgy tudom,  az AMC-re is érvényes, ahogy Te írtad. Csak az idővel és a lezárással hadilábon állok.

Előzmény: marta2 (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!