Keresés

Részletes keresés

flatliners Creative Commons License 2011.09.18 0 0 355

Hogy állsz ezzel a sztorival? Van már kép?

Előzmény: ép-it-ész (354)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.09.06 0 0 354

Hali

Le ült ez az ol dal !!!

Most kezdek egy polikarbonát tetőt ami egy meglévő fő épület hajlatához csatlakozik és a tetősik ereszvonalában csatlakozik az épülethez.

Küldök képet is.

cs

flatliners Creative Commons License 2011.08.31 0 0 353

Jelen pillanatban egy 10 mm-es polikarbonát durván 2600 ft-ba kerül nm-ként. A 25 mm-es, amit én javasoltam, 5990. Az 1,3 W/m2K azért elég jó érték, ennél jobbat a jelenlegi alá épített 10-essel sem tudnál csinálni, ráadásul annak az említett hibáit tutira nehéz lenne jól orvosolni. Szóval árban lehet, hogy olcsóbb, ha csak a lapot tekintem, de a pc lap ára a teljes költség durván harmadát szokta kitenni, amiből mindjárt következik, hogy ha megveszed a 25-öst, és a mostani beépítési profilokat újrahasznosítod - kivéve a véglezáró profilokat meg a ragasztószalagot - akkor majdnem ott vagy, mintha szívtál volna a plusz réteg aláépítésével.

A 25-ös lapból készült télikert hibátlanul működik télen is lakótérként.

ui: Vigyázz! Nem minden 25-ös lapnak van a ilyen jó U értéke!

ui: A korábban belinkelt segédletben van egy jó diagramm, ami alapján meg tudod állapítani, hogy milyen külső/belső hőmérséklet esetén, melyik hőszigetelő értéknél, mekkora az a belső relatív páratartalom, mainél kondenzáció jelentkezhet. (-20Ckívül, +20Cbelül, 1,3-es U érték esetén ~70%-os relatív páratartalomnál kondenzál a pára)

Előzmény: zsupla (352)
zsupla Creative Commons License 2011.08.30 0 0 352

Hát, igen, lassan mi is ide jutottunk. Főleg a páralecsapódás miatt. Az egészet le lehetne cserélni, mert van már akár 25 cm-es is, de horror összeg. Ez a Mekk Mesteres megoldás még telt volna, hiszen az egészet is olyanformán gyártuttuk régi bontott ablakokból. Bár szerintem nem lett annyira gagyi...

Ha biztosan tudnánk, hogy valóban működne, és télen is használhatnánk, nem csak virágok teleltetésére, még rá is szánnánk az összeget, de ezt nem lehet megsaccolni.

Az ablakok tesauer (?) rendszerűek, néhol pedig legyártatott hőszigetelt. Egy fűtőtest van benne. A tető most 160mm-es.

A kutya szeret ott aludni télen is.:)

Előzmény: flatliners (348)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.30 0 0 351
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.30 0 0 350

Hali

Hogyan tudnék egy új fórumot indítani ??

Tudtok segíteni  --- lépésről -lépésre .??

cs

ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.30 0 0 349

Hali

Igen, ez meggondolandó !

cs

Előzmény: flatliners (348)
flatliners Creative Commons License 2011.08.29 0 0 348

Üdv!

Én ehhez még hozzátenném, hogy nem véletlen a 4-16-4-es hőszigetelő üveg, 16 mm-es légrése!

Meg még azt is, hogy ép-ít-ész által felvetetteken túl gond lesz még a két réteg közé bejutó porral, az esetleges rétegek közötti párakondenzációval, valamint a kondenzvíz elvezetésével.

Én biztos nem gondolkoznék ilyen öszvér megoldásban - más pénztárcájában turkálni persze könnyű - de ha az egészet lecseréled egy 25 mm-es polikarbonát lapra, aminek 1,3 W/m2K-es hőszigetelő képessége, azért már elég jó, és sokkal kevesebb szívás van vele.

Előzmény: ép-it-ész (344)
flatliners Creative Commons License 2011.08.29 0 0 347

Szia!

Milyen fedésre gondoltatok végső megoldásként?

Azért kérdezem, mert gondolom nem véletlenül lett/lesz 4800 mm a tető szélessége, ami sajnos polikarbonát esetében nem a legszerencsésebb, illetve akkor nincs gond, ha találsz majd 2-3 év múlva is 1200/1250 mm széles lemezt a piacon. Ha nem, akkor elég nagy szívás lesz ezt gazdaságosan és szakszerűen lefedni.

(Egyébként a torzítás nem a 3d ábrázolás és a sketchup hibája, illetve nem csak azé, hiszen a perspektíva így működik, hanem a sketchup-ban használt túl nagy látószögé :) )

Előzmény: Kis Kata (331)
Kis Kata Creative Commons License 2011.08.29 0 0 346

Szia!

Részben... majd ha kész lesz, rakok fel képet! (Két hetente tudjuk csinálni, mert vidéken van) Köszönök szépen minden tanácsot! :)

Kata

Előzmény: ép-it-ész (345)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.28 0 0 345

Hali

Mi van a tetővel ??

Áll már ??

cs

Előzmény: Kis Kata (339)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.28 0 0 344

Hali

Minden képpen mutasd meg egy mérnökembernek .

Muszály méretezni .

Innen csak tippelni lehet .

Ha tippre van szükség : 1,5 cm körüli légréssel lehet majd gondolkodni .Az új lemezt el kell tartani valamivel : pl alu profillal és jöhet a következő réteg .

De mi lesz a falakkal vagy a csatlakozásokkal ??

Na ezért kell látnia egy tervezőnek ott a közeletekből .

cs

Előzmény: zsupla (343)
zsupla Creative Commons License 2011.08.28 0 0 343

Bocs, nem illesztettem be. Íme a télikert. A muskátlis a miénk.

zsupla Creative Commons License 2011.08.28 0 0 342

Kedves Fórumozók!

Nagy örömmel találtam rátok, remélem megteszitek, hogy segítetek egy problémában

Van nekünk egy télikertünk (képet mellékelem) aminek szeretnénk a hőtartását fokozni. Első lépésben arra gondoltunk, hogy a meglévő polikarbonát alá belűlről felteszünk mégegyet. Kérdésem az lenn, hogy számít-e hőszigetelás szempontjából (W/m2k), hogy mekkora a kettő között a távolság? Laikusként azt gondolnám igen, de örülnék, ha nem kéne  nagy (akár semmi) rés a kettő közé.

Egyéltalán, szerintetek javula a hőszigetelés így.

Jelenleg egy normál télen 10-14 C körül szokott lenni, sosem fagy. Jó lenne, ha üldögélhetnénk télen is benne.

Köszönöm a segítséget!

ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.25 0 0 341

Hali

Rajzot és a méreteket nézegetve az a benyomásom, hogy a két oszlop között 2,4 m a távolság + karpánt.

Ez kérlek egy elefántot is elbír az idomárjával együtt.

Ha esztétikus és megoldást akarsz nyerni , készíts 5 / 12-13 - as szarufát . Arányosabb, jobban mutat .

Ha az 5/10 esben van valahol egy csomó, csak gyengíti a teherbírást. Az ajánlott keresztmetszet jobb teherbírással is rendelkezi.

Itt az inercia a lényeg azaz a hajlítással szembeni ellenálás.

Előzmény: Kis Kata (339)
kattantyú Creative Commons License 2011.08.25 0 0 340

Sziasztok!

Még mindig az esőt várom, most bezzeg nem akar esni pedig ebben a hőségben eshetne.

Erről a hőségről jutott eszembe jól bírja a polikarbonát a meleget, a napot?

Hány évig lesz szép nekem a tető? Itt én most hullámosodásra puposodásra gondolok.

A minap láttam egy biciklitárolót úgy saccolom úgy 7-8 éves biztos van ívesen van meghajlítva és rettenetesen hullámos az alja. Persze a zárószalagok "eltüntek" róla az idő folyamán amit nem pótólt senki és rettenetesen be is koszolódott ezmiatt de ami miatt csak néztem, hogy nagyon hullámos volt végig az alja. Ez azért is lehet mert hajlítva van vagy azért mert már megélt egy pár nyarat a tető?

Valamelyik oldalon azt olvastam, hogy kb 15-20 év a várható élettartama.

Kedves építész válaszodat várom vagy bárkiét is.

Kis Kata Creative Commons License 2011.08.25 0 0 339

Sziasztok, itt a méretekkel ellátott terv! :)    (dőlésszög 10 fok) lehet kritizálni! :)

Kedves ép-it-ész!

ha a hóterhelés elviselésének érdekében sűrítem az 5x10 cm-es, pontosan 2,9 m hosszú tetőtartó pallókat (5 db helyett 6-ot teszek), vagy 5x10-es helyett 5x15-ös pallót veszek, akkor is elbírja ezt a 10x10 cm-es gerendákból álló váz?

(lebetonozott oszloptartókon álló fenyőgerendák lesznek)

Köszönettel, Kata 

Előzmény: ép-it-ész (332)
Zöldár Creative Commons License 2011.08.25 0 0 338

Nekem van egy hasonló méretű (??? )  4,2  x 2,3  méretű teraszfedésem, igaz az acélszerkezet, összesen 2 lábon áll , másutt mindenütt a fal tartja, a lejtés a 2,3m-en olyan 35 cm. Korábban műanyag hullámlemezzel volt fedve, azt a szél mindig el akarta vinni, de végül üvegtetőt kapott és azzal már 23 éve jól elvan.

És a hiedelemmel ellentétben birja az üveg a terhelést.

Vagy 10 x voltam már rajta (jobbanmondva a szerkezetre fektetett deszka takaráson ). Az üveg  fordított T tartókba van szabva,  ezek a "szarúfák",  ennek gerincére lehet a takarást tenni.

Eddigi műveletek :

2 x csatorna mázolás, egyszer csere , így a mázolás 25évre  felejtős, klimaszerelés - javítás 3-4 alkalommal.

És az üveg még ép !!!

kettő évente slaggal lemosom.

Viszont kacérkodom egy máshelyen a polikarbonát előtetővel !!

vajon melyik lenne az olcsóbb ?

Itt tákolmány nem jöhetne számításba, mivel egy társasházban lenne a bejárat előtt - a lakótársak sokkot kapnának !!

Előzmény: Kis Kata (334)
Zöldár Creative Commons License 2011.08.25 0 0 337

Jó lesz ez, a fa stabil építmény.

De pl. az oszlopoknál nem mindegy a magasság, habár ilyen hossznál a kihajlás kizárt,

és akkor mutat jól, ha a fa szépen van megmunkálva !!

Zöldár Creative Commons License 2011.08.25 0 0 336

Szép szép, csak méretek nincsenek.

Így  pl. a lejtés homályos , a fesztáv homályos.

Maga a szerkezet jó, de mint írtam nem ártana a méret sem !!

ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.24 0 0 335

Hali

Ez nagyon szép lesz.

ha leírnád, hogy milyen lesz a műveleti sorrend és a felhasználni kívánt anyag ,szívesen segítek .

cs

és kérünk fotókat , sokat !!

Kis Kata Creative Commons License 2011.08.24 0 0 334

jaaa megvan, bocs

Előzmény: Kis Kata (333)
Kis Kata Creative Commons License 2011.08.24 0 0 333

remélem most ott marad elküldés után is

Előzmény: ép-it-ész (332)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.24 0 0 332

Hali

Nem találom a tervet, hova lett csatolva ?

Szerintem a szaruzat gyanánt használt 5/10 - es ,, gerendázat ,, gyengusz ekkora fesztávolságban és sűrűségben .

Rakj inkább eggyel több szarufát, megnő a stabilitása hiszen több gerendán oszlik meg az ugyan akkora terhelés .

Küldj egy skiccet ha nem nyitható a terv !!

Cs

Kis Kata Creative Commons License 2011.08.24 0 0 331

Sziasztok!

Köszönöm szépen ép-it-ész és flatliners eddigi segítségét!

Most jutottunk el odáig, hogy az aug. 27-28 hétvégét rászánjuk a teraszépítésre, sajnos anyagi okokból  ideiglenesen (2-3 évig) olcsóbb tetőfedő anyaggal. Csatolom a tervet (a sketchup kicsit torzít, de hát ez a 3D tervezés hátránya).

A fenyőfa szerkezet:

- 10x10 cm gerenda:

+ az álló oszlopok

+ a könyökfák

+ a fönti összekötő elöl és hátul (a terasz hosszabb oldalain)

- 5x10 cm palló:

+ a váz stabilitásának érdekében a terasz rövidebb oldalain fönt a gerendákat kívül belül összekötő pallók

+ a tetőtartó (méterenként elhelyezett) 5 db 3 méteres palló

- 5x5 cm léc:

+ az olcsó ideiglenes tetőfedő anyag miatt 5 db léc keresztben a pallókon

Kérem szépen a segítségeteket, hogy ez a vázszerkezet stabil-e vagy összedőlős?

Megbírja-e a hó súlyát az 5x 10 cm palló és az 5x5 cm léc?

Köszönettel: Kata

Előzmény: ép-it-ész (306)
flatliners Creative Commons License 2011.08.23 0 0 330

Üdv!

Ez nem lehet kétséges, a leszorító profilos megoldás a szakszerű és hosszú távon is jól működő megoldás.

Előzmény: N.Zoli74 (328)
ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.23 0 0 329

Hali

Mit nevezel rögzítő profilnak ?

cs

Előzmény: N.Zoli74 (328)
N.Zoli74 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 328

Sziasztok!

A tapasztalatok szerint melyik megoldás a jobb a pontonkénti vagy a rögzítő profil segítségével történő rögzítés?

Köszönöm

Zoli

ép-it-ész Creative Commons License 2011.08.20 0 0 327

Hali

Bölcs dolog egy vödör vízzel hejettesíteni 5 percnyi essőt.

Azért remélem nem fellülről kezdtétek el a locsolást ?

Egyébbként, ha odafigyelsz a munkádra és amikor behajtod a csavart a meglévő furatába , akkor érzed és látod, hogy hogyan viselkedik. Amennyiben indokolt , cselekedj. használj neutrális szilikont de ne egy tubus / lyuk hanem csak a kívánt mennyiséget.

OK ?

cs

Előzmény: kattantyú (323)
kattantyú Creative Commons License 2011.08.19 0 0 326

Igen van slag és mindjárt megyünk ki is próbáljuk, amúgy én is gondoltam rá.

Előzmény: flatliners (325)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!