Keresés

Részletes keresés

Storm07 Creative Commons License 2017.05.12 0 1 73

Üdv! Ennek őszintén örülök és a kérésnek igyekszem most hétvégén eleget tenni! :)

Előzmény: IFBBL (72)
IFBBL Creative Commons License 2017.05.12 0 0 72

Kedves Storm,

hianyoljuk a kepeket :) 

udv,

IFBBL

Storm07 Creative Commons License 2017.05.12 0 0 71

Ez sok mindentől függ (aktuális piaci helyzet, projekt sajátosságai, stb.), de ha konkrétan a Bolero -ra vonatkozik a kérdésed, akkor nyugodtan veheted fixnek az árat.

A lakások még külső szemmel is nagyon jól fogynak, egyszóval a beruházó nincsen rászorulva, hogy árengedményt adjon. (kivételes eset lehet ha sok lakást vásárolsz, de attól tartok ez most nem opció :)  )

Sajnos vagy szerencsére ez nézőpont kérdése...

Részemről inkább arra számítok, hogy az árak tovább fognak emelkedni ahogyan közeledünk az átadáshoz. Ez egyébként minden új építésű projektnél megfigyelhető.

Amiben némi rugalmasság lehet az a fizetési kondíciók, tehát a fizetési részletek "tologatása", persze itt is számíts rá, hogy a valamit valamiért elv fog érvényesülni a beruházó részéről.

Előzmény: rokaaa (70)
rokaaa Creative Commons License 2017.05.12 0 0 70

Sziasztok!

Első lakás vásárlása előtt állok, így egyáltalán nincs tapasztalatom ilyen téren: újépítésű projekteknél lehet szó árrugalmasságról? Vagy amit a projekt oldalán találok, azt fixnek vehetem?

Nagyon köszönöm előre is!

Bnece Creative Commons License 2017.05.10 0 0 69

Igen. Előszerződtünk egy F épületben lévő lakásra.

Előzmény: marci94 (68)
marci94 Creative Commons License 2017.05.09 0 0 68

Vásároltál is már lakást a lakóparkban?

Előzmény: Bnece (67)
Bnece Creative Commons License 2017.05.09 0 0 67

Az én aggodalmam két dolog csökkentette:

1) A készültségi szinthez ütemezik a fizetési mérföldköveket. Ha hitelből veszed, akkor csak 20%-ot kell előre befizetned.

2) A kondorosi lakóparknak is elkészült jó néhány üteme (ugyanaz a csapat).

Nyilván bármi közbejöhet és mindig lesz kockázat, de azért az megnyugtató, hogy meg van részükről a rutin.

Egyébként az építkezés is jól halad ránézésre. A 3 ütemből már 1,5 szerkezet kész ;)

Más projektekben (szintén XI. kerület) úgy adnak el lakásokat, hogy még csak egy gödör van, vagy az sincs...

Előzmény: marci94 (66)
marci94 Creative Commons License 2017.05.08 0 0 66

Mi is lakásvásárlást tervezünk a XI. kerületben. Tetszik is a Budai Bolero, de  bennünk is az merült fel, hogy kockázat van benne, hiszen belefekteted a pénz, de másfél év alatt sok minden történhet.

Storm07 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 65

Szia! Az "A" és a "B" épületekben már minden lakás elkelt.

Előzmény: lazyisnot (64)
lazyisnot Creative Commons License 2017.05.07 0 0 64

Sziasztok! Lehet, hogy valamit rosszul nézek/keresek, de az "A" és a "B" épületekben egyáltalán nem látok eladó lakásokat. Ennek az az oka, hogy már mind elkelt, vagy ezt még el se kezdték értékesíteni? Köszi!

Storm07 Creative Commons License 2017.04.20 0 0 63

Szuper látványtervek, köszi!

IFBBL Creative Commons License 2017.04.20 0 0 62

Bnece Creative Commons License 2017.04.20 0 0 61

Az anno nekem is jól jött volna, mert az értékesítőm kommunikációs hajlandósága (e-mail válasz, visszahívás, stb.) nem volt mindig kielégítő...

De ennek ellenére mégis sikerült eljutni az előszerződésig :)

Előzmény: GJanos11 (60)
GJanos11 Creative Commons License 2017.04.18 0 0 60

Sziasztok!

Megtudnátok adni Csőke Krisztián, avagy a vezető értékesítő telefonszámát? 

Köszönöm! :)

Storm07 Creative Commons License 2017.04.18 0 1 59

Szia,

Kb. 17 méter a távolság az épületblokkok között. A (C,D) és (E,F) között néhány méterrel több.

Példaként az Alíz utca/Hengermalom u. sarkán található irodaépület kinyúló részei közti távolság kb. ez a kategória. (lásd. lenti kép)

Amennyiben te is használod a Google maps "távolságmérés" funkciót, kereshetsz hozzád közelebb eső épületeket is és akkor személyesen is meg tudod nézni, hogy a valóságban mit jelent ez a távolság.

Manapság sajnos már nem "divat" a laza beépítés. Minden beruházó igyekszik a magas telekárakat a lehető legtöbb értékesíthető négyzetméter kialakításával kompenzálni (természetesen a maximális profit elérése mellett)

Ahol ez nem így van, ott a vételárban vaskosan megjelenik a tágasabb terek miatti felár.

Katt a képre:

Előzmény: IFBBL (58)
IFBBL Creative Commons License 2017.04.18 0 0 58

Sziasztok,

Megtudja mondani valaki, hogy a (A,B) illetve (C,D) kozott mennyi hely van? a pontos szam (meterben) mellett ha tudna erzekeltetni egy hasonlattal megkoszonnem.

Felelmem, hogy tul kozel vannak. Akik alul lesz a lakasuk sotetben lesznek, illetve a szomszedok nem csak a frissen sult kacsat erzik, de latjak is pontosan hol kapott oda egy kicsit.

Szep nagyok az erkelyek, de a privat szfera megmarad-e?

Koszonettel

IFBBL

levious Creative Commons License 2017.04.18 0 0 57

Köszönöm!

Előzmény: Storm07 (56)
Storm07 Creative Commons License 2017.04.17 0 0 56

Szia Levi,

A legegyszerűbb ha kértek egy szerződéstervezetet, abban le van írva, hogy meddig terjed az ún. "garancia" ilyen esetekben.

Annyit előrebocsátok, hogy teljesen megnyugodni nem fogtok, de ez nem csak erre a beruházásra érvényes hanem úgy általában az új építésű projektekre.

Amennyiben ez a kockázat nem fér bele, akkor olyat kell venni ami már készen van.

Előzmény: levious (54)
Storm07 Creative Commons License 2017.04.14 0 1 55

2017.04.14. állapot

levious Creative Commons License 2017.04.11 0 0 54

Sziasztok!

Lakás vásárlását fontolgatjuk a lakóparkban, de mivel éppen épülő házról van szó, vannak aggályaink.

Főleg azoktól kérdezem, akik már vásároltak, vagy van hasonló tapasztalatuk:

Milyen garanciát vállal az építtető, hogy elkészül a ház? Vagy például arra, hogy nem fog beázni? Esetleg vállalnak kötbért, ha nem készül el időben, vagy visszaadják a pénzt, ha valami miatt félbemarad a dolog?

Bármilyen infonak a témában nagyon örülnénk!

Természetesen a vállalkozónál is érdeklődünk, de hát az nem ugyanaz. :)

Előre is köszönöm!

Levi

Dóra1982 Creative Commons License 2017.04.07 -2 0 53

Kedves Szülők. Gyermekfelügyeletet vállalok a Boleró lakóparkban. Akár óvodából vagy iskolából hazahozatal is lehetséges. Referenciával illetve tapasztalattal rendelkezem. Rugalmas vagyok. Várom a megkereséseket.

gyerekcsosz34@gmail.com

Storm07 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 52

Sziasztok!

A beruházó ma megerősítette, hogy a UPC lesz a szolgáltató (  CAT6 rendszeren, ha netán valakit ez is érdekelne :)    )

Márti1977 Creative Commons License 2017.04.03 0 0 51

Kedves Storm07!

Nagyon szépen köszönöm :)

Márti

Előzmény: Storm07 (48)
Bnece Creative Commons License 2017.04.03 0 0 50

Kedves Márti!

Az igazat megvalva nekem nincs problémám az Amtel szolgáltatásával, az ügyfélszolgálatuk is korrekt és könnyen elérhető (pl. visszahívják az embert).

Tudtommal UPC szolgáltatást szolgáltatnak tovább, vagy a UPC rendszerét használják, vagy valami ilyesmi.

Egyedül a kizárólagossággal lehet probléma és az ebből következő kicsit magsabb árral, de ez sem volt vészes (internet+telefon+tv 6200 Ft/hó volt).

Amikor bejött a digi, mert lejárt a 10 éves szerződés, a díj 4500 ft/hó körüli összegre mérséklődött.

Üdv:
Bence

Előzmény: Márti1977 (46)
Storm07 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 49

Kedves Bnece, Stunt02!

Szolgáltató: Az előszerződésben valóban Amtel szerepel (ennek a verziónak én sem örülnék), viszont a legutóbbi műszaki egyeztetés alkalmával fél füllel hallottuk, hogy egy kedves lakásvásárló párnak mintha azt mondták volna, hogy UPC lesz, a hölgy pedig sajnálkozott, hogy miért nem Telekom. Természetesen erre azért nem innám meg a ciánt és lehet, hogy rosszul hallottuk, de jövő héten megyünk be személyesen úh. rákérdezek és megírom a fejleményeket.

(Márti kérdésére válaszolva, ha több részlet érdekel az Amtellel kapcsolatban, akkor lapozz bele a Kondorosi fórumba)

Bank: Lásd. Bnece válasza, de majd erre is rákérdezünk. Egyébként nem gondolom, hogy a leszerződött bankoknál problémás lenne a hitelügyintézés, feltételezve persze, hogy egyébként hitelképes az illető. "Küldős" bank esetén valóban problémát jelenthet az albetétesítéssel kapcsolatban leírtak.

Ár: "Ami szintén izgatja a fantáziám, hogy miért ilyen olcsóak?"  -  Olcsónak semmiképpen nem mondanám, persze értem én, hogy a többi új építésű projekt viszonylatában érted, de én sem látok akkora eltéréseket mint ahogyan azt írod. Egyedüli ilyen projekt valóban a Sasad liget, de szerintem az erősen túl van árazva.

Az ár mellett mi nagymértékben figyelembe vettük a korábbi referenciákat, illetve az azokkal kapcsolatos lakói visszajelzéseket. (lásd. korábban hivatkozott Kondorosi fórum).

Az építkezést követjük az első kapavágás óta és a műszaki leírásban sem "gagyi" beépülő elemek szerepelnek, ezért emiatt kevésbé aggódunk.

Értem, hogy fenntartásokkal kezeled a dolgot, de azért mert egy másik projektben 10 millióval drágábban adnak el egy hasonló kategóriájú lakást nem feltétlenül jelenti azt, hogy minőségben is jobb (vagy annyival jobb) lesz.

Nem akarom védeni ezt a projektet, ha számodra a magasabb ár megnyugtató akkor nincs mese azt kell választani.

Parkolás: Az Alíz utca már most is fizetős magánút, tehát annak aki autóval rendelkezik és a keretbe belefér, érdemes egy beállóhelyre is beruházni. A magánút jellegéből adódóan itt biztosan nem lehet majd kiváltani a budapesti kerületekben már jól működő éves várakozási hozzájárulással igénybe vehető kedvezményes parkolást. Sok sétával és szerencsével biztosan lehet ingyenesen is parkolót találni a környéken, de szerintem ilyen tekintetben nem túl rózsás a helyzet.

Storm07 Creative Commons License 2017.04.02 0 0 48

Kedves Márti!

Az alábbi linken keresztül eléred az eredeti fotókat. Amennyiben készülnek majd újabbak, akkor erre a tárhelyre is fel fogom őket tölteni.

https://drive.google.com/open?id=0B6p8QFwZTxYTR1FoWkI4elVUblU

Előzmény: Márti1977 (47)
Márti1977 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 47

Kedves Storm07!

Szuperek ezek a képek és nagyon jó ötletnek tartom, hogy rendszeresen képeket raksz fel az építkezésről. Fel tudnád esetleg valahova rakni olyan méretbe is, ahonnan rendes méretben letölthető lehetne?

Köszönöm: Márti

Előzmény: Storm07 (43)
Márti1977 Creative Commons License 2017.03.31 0 0 46

Kedves Bence!

A hozzászólásotok alapján arra következtettem, hogy az Amtel nem jó? Gond van velük? Amikor én kötöttem az előszerződést, akkor még tárgyalások voltak és nem tudták, hogy kivel fognak szerződni.

Üdv:

Márti

Előzmény: Bnece (45)
Bnece Creative Commons License 2017.03.30 0 0 45

Kedves Stunt02,

Mi is már előszerződési fázisban vagyunk :)

A műszaki melléklet szerint a hálózatot az Amtel fogja üzemeltetni :(

(Vígasz lehet, hogy a kondorosi I. ütembe, 10 év elteltével már betört a digi, és egy csapásra az Amtel árai is kb. 30%-kal csökkentek.)

A hitellel kapcsolatban annyit tudok, hogy az értékesítő tájékoztatása alapján csak azokhoz a bankokhoz lehet/érdemes fordulni (OTP és FHB), amelyek nem albetétesítéshez kötik a folyósítást. Esetünkben az albetétesítés csak az E és az F épületek átadása után kezdődik. Az említett két bankkal kötöttek szerződést, akik már használatba vételi engedélyre is folyósítanak. Én azért még körbe fogok kérdezni hitel ügyben. A szerződéses szövegben nincs szó kizárólagosságról.

A parkolástól nem tartok annyira, az előszerződés szövege szerint a 437 lakáshoz, 490 parkoló kerül kialakításra, bár itt, a kondorosi lakópark környékén már kezd tragikus lenni a helyzet...

Ami az árakat illeti én nem látok ilyen különbséget:

60 nm, 3 szoba, 10 nm terasz

Tetrisház: 32-39 MHUF

Bolero: 33-37 MHUF

Elitpark: 36-39 MHUF

Sasadliget valóban kicsit drágább, bár az a környék szerintem más kategória, illetve a 3 szobás lakások is kicsit nagyobbak (66 nm, 3 szoba, 17 nm terasz 42 MHUF), így kb 60 nm-re számolva 38 MHUF.

Üdv:
Bence

Előzmény: Stunt02 (44)
Stunt02 Creative Commons License 2017.03.30 0 0 44

Sziasztok,

Tök jók a képek, bár engem mondjuk a háttérinfók jobban érdekelnének. A magam részéről most állok épp a vásárlás kapujában, és érdekelne, hogy tudtok e arról pl. valamit, hogy ki lesz a hírközlési szolgáltató? Sikerült megszabadulni a fosteltől, vagy ezt is benyelték az ide költözők?

Továbbá úgy tudom, hogy az építtető le van szerződve (most már) több bankkal is. Igazából nem is a számuk a lényeg. Van esetleg valakinek tapasztalata konkréten itteni vásárláshoz hitel felvételről? Tudom, hogy a tényleges hitel felvétel majd csak a műszaki átadás környékén történik, de addig is, mit mondtak a bankban? Minden simán megy? Jelent e bármi segítséget, hogy leszerződtek konkrét bank(ok)kal, vagy akár intézhetem másnál is a hitelemet?

Ami a magánutat illeti, én eléggé félek tőle. Ahogy a kondorosiban is megkötötték a lakók számára baromira előnytelen kizárólagos szerződést az Amtel nevű "garázscéggel" (és érdekes módon - a mai napig a média törvények változása után sem hajlandó bejönni más szolgáltató, még ha hívják sem), úgy a magán út esetében sem vagyok biztos, hogy a megállapodás egy percig is védené a leendő lakók érdekeit. E téren én eléggé szkeptikus vagyok.

Viszont az infrastruktúrát szinte biztosra veszem, hogy fejleszteni fogják a környéken. Reggeli és délutáni dugó pedig egész városszerte van, a Szerémin is megvolt már jóval az építkezés előtt is. A parkolás viszont tényleg elég kritikus lesz.

Ami szintén izgatja a fantáziám, hogy miért ilyen olcsóak? Ez ugye mindig gyanús az embernek. Mára szinte minden most épülő lakóparktól kaptam ajánlatot, és ugyanazért a kategóriáért amiket itt megnéztem, mindenhol máshol +10M-t kérnek. Ez pedig elég jelentős különbség, és nem hagy nyugodni...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!