Keresés

Részletes keresés

atherton Creative Commons License 2013.07.15 0 0 1777

Üdv, Igen arról már hallottam hogy csak a hagyaték mértékéig kell az adósságot megfizetni, viszont pont az érdemi részt nem tudom értelmezni.

 

"az örökhagyó a betudást kizárhatja. (erről külön nyilatkoznia kell)"

Ez mit jelent pontosabban? Az ajándékozási szerződésben csak valami olyasmi szerepel hogy az ajándékozó "szavatol a tárgybani tulajdoni illetőség per-teher és igénymentességéért".

Előzmény: kicsimag (1776)
kicsimag Creative Commons License 2013.07.15 0 0 1776

Szia!

 

Természetesen lehetőség van arra, hogy valaki az örökséget visszautasítsa (ebben az esetben nem felel a hagyatéki tartozásokért, de nem is fog kapni semmit)

Megjegyezném, hogy a hagyatéki tartozásokért is "csak" a hagyaték értékéig felel. TEhát, ha úgy dönt mégis kéri az örökségét, abból kell a tartozásokat kiegyenlítenie, és ha a hagyaték erre nem elég, akkor sem kell a saját vagyonából a maradékot megfizetni!  (tehát ha 5M -t örököl, a tartozásért alapesetben 5M Ft-ig felel) 

 

 

Az ajándékozás során a az örökhagyó a betudást kizárhatja. (erről külön nyilatkoznia kell) TEhát ha az ajándékozási szerződés ezt tartalmazza, akkor elméletileg nem lesz vele probléma. 

Előzmény: atherton (1775)
atherton Creative Commons License 2013.07.15 0 0 1775

Sziasztok, egy kérdés: Adott egy alkoholista illető, akinek ha a kocsmában fizetnek egy felest, akkor bármire hajlandó, történetesen mindenféle kölcsönöket vett fel másoknak, plusz kezzességet is vállalt, kb. összesen 6-7millió Ft értékben amiket persze nem bír törleszteni, és már behajtási szakaszba lép egyik másik tartozása. Most végstádiumos beteg és a kb. 2 milliós értékű házrészét neki ajándékozta a lányának. Egyéb ingósága nincs amit örökül hagyhatna, csak az adóssága. Szerintetek ha a lánya lemond az örökségről, akkor megmarad neki a kapott házrésze és elkerülheti, hogy az adósságok az ő nyakába szakadjanak?

hollosikrisztina Creative Commons License 2013.06.07 0 0 1774

Tisztelt Hozzáértők!

 

Két kérdésem lenne, kérem, segítsenek!

 

- Végrendelet kedvezményezettje lehet hivatalos házi gondozószolgálat tagja?

 

- A lakásban lévő ingóságnak számít-e egy - a lakás címére szóló -  megtakarítási számla?

 

Válaszát előre is köszönöm!

 

Üdvözlettel:

Hollósi Krisztina

ObudaFan_ Creative Commons License 2013.05.11 0 0 1773

A gyámhatóság csak akkor járul hozzá a kiskorú nevében történő visszautasításhoz, ha a visszautasítás a kiskorú érdekében áll.

Azt a Jogi fórumon már begbeszéltük, hogy a te esetedben miért nem jár kötelesrész.

Előzmény: Gabaan (1772)
Gabaan Creative Commons License 2013.05.09 0 0 1772

Megpróbálom az előzmények leírásával érthetőbben megfogalmazni a kérdésem:


Tehát, édesanyám elhalálozott 2012 októberében.Testvérem elhalálozott 2011 áprilisában.Én vagyok az életben maradt leszármazó.Két ügy van tehát, egyik sem tárult meg le.A két ügyet összevonták, együtt fogják tárgyalni.Édesanyám öröksége egy ingatlan, fele-fele arányban örökölné a két testvér, de az egyik kiesett. A kiesett testvérnek két gyermeke van, akik negyed-negyed részben öröklik a testvér részét. Ez az egyik ügy.A testvérem után csak hitel maradt. Ezt örökölte volna a két gyermeke, de visszautasították. (a kisebbik gyermek kiskorú, így a törvényes gyámja, az édesanyja utasította vissza az örökséget) Utána örökölt volna a testvérem még életben lévő apja, de ő is visszautasította. Igy maradtam én az utolsó örökös, akinek még vissza kell utasítani a testvérem örökségét.Erre a kérdsemre megkaptam a váalszt, köszönöm.

 

Amiért írok, az a következő:Néhai édesanyám anyja, azaz a nagymama még életében ráiratta a néhai testvéremre az ingatlanát, amiben élt, úgy, hogy ő holtig tartó haszonélvezetet kapott. Erről gondolom készült ajándékozási szerződés.Tehát tulajdonképpen a néhai édesanyám lemondott még életében a testvérem javára az ő majdani örökségéről. Az ingatlanról is, és a benne lévő ingóságokról is.Mikor nagymamám meghalt, én kértem, hogy adjuk el, és osszuk el az árát, mert így lenne igazságos.Azt felelték, hogy majd az a másik ingatlan, amiben édesanyánk él(t), annak idején az enyém lesz.

 

Hát, lehet, hogy nem lesz az enyém, csak a fele, pedig járna az egész. Akik ezt a kijelentést tették, már nem élnek.De az bizonyítható, hogy néhai testvérem nevén volt a nagymama lakása, azaz a néhai anya öröksége, ez megvan a Földhivatalban.Mivel a testvérem az ajándékba kapott ingatlant elveszítette, már az sincs meg.S az is tény, hogy a gyermekei erről semmit sem tehetnek.De én sem.

 

Kérdésem:

1. Érdemes ügyvédet megbíznom, hogy a fentiek ismeretében engem képviseljen a hagyatéki tárgyaláson, és esetleg tudna hatni az örökösökre, hogy mondjanak le az örökségükről?

2. Vagy legalább elérne valami méltányosságot felém ez ügyben?

3. .A Gyámhivatal is képviselteti magát a hagyatéki tárgyaláson?

4.. Jól tudom, hogy a Gyámhivatal nem fogja engedélyezni a kiskorú gyermek érdekében az örökség visszautasítását?

Gabaan Creative Commons License 2013.05.08 0 0 1771

Köszönöm a választ.

 

Ez az előzménye, ami nem érthető, az ezt megelőző hozzászólásomban, de bemásolom mégegyszer:

 

"Előzmény, amit tudni kell erről, hogy néhai anyai nagymamám még életében a néhai 
testvéremre iratta az ingatlanát, az ő holtig tartó haszonélvezetével. Ezzel 
tulajdonképpen néhai anyám lemondott az örökségéről a testvérem javára.Nekem pedig azt mondták, hogy az az ingatlan, amiben néhai anyám élt, majd az enyém lesz.Sajnos erről nem készült írásos egyezség, mivel erre nem készült fel senki, hogy ilyen hamar, hirtelen, és majdnem egyszerre elmennek.

 

Az ingatlant, aminek így birtokába jutott a testvérem, el is veszítette, s halálával 
jelentős tartozást, hiteleket hagyott csak maga után."

 

 

Ezért kellene, hogy hasson rájuk.

 

 

dr_ius Creative Commons License 2013.05.08 0 0 1770

1. Közjegyző előtt lehet, nem tudom érvényes-e a Pp. rendelkezése, hogy esetleg közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalt nyilatkozat kell, utóbbit próbáld ki vagy kérdezd meg az eljáró közjegyzőt. Alapvetően személyesen, a hagyatéki eljárás befejezéséig lehet. "-es: így nem késő, ha még nem adta át az örökséget a közjegyző.

 

3: Nem tudom miről van szó, miért kéne hogy hasson, miért cserébe? Csak úgy nem mondanék én le... Így a kérdésre sem lehet válaszolni.

 

4-5. Tulajdoni lap a fölhivatalban hozzáférhető bárki számára. Betekintésre ingyenes, pénzért hiteles másolatot kapsz. Teljes másolat kell, erre sokszor nem figyelnek, hogy a régi karton alapú is kellhet. Ez bizonyíték, olyannyira, hogy közhitelesen tanúsítja a tulajdonjogot (is). A bejegyzés alapjául szolgáló iratok megismerhetősége mindig változik, ezt megmondják a földhivatalban, ha nem adható ki, akkor a bíróságnak kiadják.

 

 

Előzmény: Gabaan (1769)
Gabaan Creative Commons License 2013.05.08 0 0 1769

Kérdéseim kicsit rendesebben:

 

1. Milyen módon, hol, és mikor utasíthatom vissza én is az örökséget? Ha visszautasíthatom, csak személyesen van módom rá (az ország másik végében van), vagy a közjegyzőnek írásban is címezhetem?

 

2. Azzal, hogy összevonták a két hagyatéki ügyet, lesz egyáltalán lehetőségem visszautasítani a bátyám örökségét, vagy már késő? Még hagyatéki előtt vagyunk)

 

3. Érdemes-e ügyvédet megbíznom azért, hogy a fent leírt eset (néhai bátyám anyai örökségéből egyedüliként való részesedése) miatt tudjon hatni az örököstársakra, hogy lemondjanak javamra az örökségükről? 

 

4.Meg lehet szerezni a régi tulajdonlapot, és ajándékozási szerződést bizonyíttékként?

 

5.Ha igen, csak ügyvédnek vagy nekem is kiadják? (birtokomban is van néhány dokumentum, levél ezzel kapcsolatosan).

Gabaan Creative Commons License 2013.05.08 0 0 1768

Még volna az üggyel kapcsolatban néhány kérédésem.
Az ügy sajnos kissé bonyolultabb. 

 

Most jutott tudomásomra, hogy a két hagyatéki ügyet (néhai testvérem és néhai anyám 
hagyatéka ügyét) összevonták, és áthelyezték az ország túlsó végébe.


Előzmény, amit tudni kell erről, hogy néhai anyai nagymamám még életében a néhai 
testvéremre iratta az ingatlanát, az ő holtig tartó haszonélvezetével. Ezzel 
tulajdonképpen néhai anyám lemondott az örökségéről a testvérem javára.Nekem pedig azt mondták, hogy az az ingatlan, amiben néhai anyám élt, majd az enyém lesz.Sajnos erről nem készült írásos egyezség, mivel erre nem készült fel senki, hogy ilyen 
hamar, hirtelen, és majdnem egyszerre elmennek.

 

Az ingatlant, aminek így birtokába jutott a testvérem, el is veszítette, s halálával 
jelentős tartozást, hiteleket hagyott csak maga után. A testvérem örökségét már minden élő örököse visszautasította, így én maradtam az utolsó.


Kérdéseim:
1. Milyen módon, hol, és mikor utasíthatom vissza én is az örökséget? Ha 
visszautasíthatom, csak személyesen van módom rá (az ország másik végében van), vagy a közjegyzőnek írásban is címezhetem?2. Azzal, hogy összevonták a két hagyatéki ügyet, lesz egyáltalán lehetőségem visszautasítani a bátyám örökségét, vagy már késő? Még hagyatéki előtt vagyunk)3. Érdemes-e ügyvédet megbíznom azért, hogy a fent leírt eset (néhai bátyám anyai örökségéből egyedüliként való részesedése) miatt tudjon hatni az örököstársakra, hogy lemondjanak javamra az örökségükről? 4.Meg lehet szerezni a régi tulajdonlapot, és ajándékozási szerződést bizonyíttékként? 
5.Ha igen, csak ügyvédnek vagy nekem is kiadják? (birtokomban is van néhány dokumentum, levél ezzel kapcsolatosan).

 

Köszönöm a válaszokat előre is.

Gabaan Creative Commons License 2013.05.06 0 0 1767

kedves ObudaFan!

Köszönöm a gyors választ!

ObudaFan_ Creative Commons License 2013.05.05 0 0 1766

1. A hagyatéki eljárásban megállapított értéknek egyetlen szempontból van igazán jelentősége: ez alapján róják ki az illetéket. Mivel édesanyád után örökölsz, ez eleve illetékmentes, így nincs jelentősége. (Esetleg ha öt éven belül el akarod adni az ingatlant, akkor nem mindegy, mennyi szja-t fizetsz majd, akkor pedig a most megállapított minél magasabb érték a jó neked.) De a közjegyző eljárásában lesz módod vitatni az értéket, ha bármiért szeretnéd.

 

2. Meg lehet tenni a hagyatéki tárgyaláson is, vagy azt követően is.

Előzmény: Gabaan (1765)
Gabaan Creative Commons License 2013.05.05 0 0 1765

Még pár kérdés. Nem becsülték fel még az ingatlant.  A hagyatéki osztályon a leltár felvételnél annyit mondtak, hogy nem biztos, hogy kijönnek felbecsülni a helyszínre, mert ismerik ezeknek a lakásoknak az árfekvését. De az azért nem mindegy, milyen állapotban van egy ingatlan, mielőtt felbecsülik, vagy nem jól gondolom? (ez nagyon rossz állapotú).

1.Ha nem jönnek ki mégsem, akkor csak ott a hagyatéki tárgyalásnál tudom meg, hogy mennyit ér, vagy nekem van valami teendőm ezzel, hogy megtudjam az ingatlan forgalmi értékét, és ez esetben hová, kihez fordulhatok? 

2.Másik kérdés még, ha az egyik örökös tulajdonrészét szeretném esetleg megvásárolni, azt ott a hagyatéki tárgyaláson kell, vagy ez külön ügylet ügyvéd bevonásával a hagyaték átadása után? Vagy a hagyatéki előtt is meg lehet egyezni (...)

Köszönöm előre is.

Gabaan Creative Commons License 2013.05.04 0 0 1764

ÓbudaFan kösöznöm a válaszokat!

ObudaFan_ Creative Commons License 2013.05.04 0 0 1763

1. Akkor nincs tenni9valótok ez ügyben, a közjegyző átadja atörvény szerint a hagyatékot.

2. Többlethasználati jogot csak akkor követelhetnének, ha te akadályozod meg, hogy beköltözzenek. Ha ők maguk nem élnek azzal a jogukkal, hogy használják az ingatlant, akkor nem követelhetnek többlethasználati díjat.

3. Ha nem velük együttműködve újítod fel, akkor legfeljebb a gazdagodás rájuk eső részét követelheted, gazdagodás meg egy sima felújítás után nem is feltétlenül van.

4. Nem jelent problémát.

5. Ha meg tudtok egyezni, egy ügyvédet kell felkeresni. Ha nem, közös tulajdon megszüntetése iránt indíthat pert.

6. Akkor el lehet rendelni végrehajtási árverést és kitehetnek.

Előzmény: Gabaan (1760)
nézek Creative Commons License 2013.05.04 0 0 1762
Csak vélemény:
1. A hagyatéki előtt egyeztess e kérdésben(is) a gyerekek gyámjával...
2. Ha lemondanak róla, akkor nem, de ha kérik a lakáshasználat rájukeső részét, ne lepődj meg...olyan, mintha albérlőd lenne.
3.Természetesen az előzőektől függ, de ettől függetlenül minden számlát tegyél el.(Nálam is húsz év után kellett bizonyítani valamit)
4.Nem testvériesen, hanem arányosan kell elosztani a felújítás ktgét, ez későbbiekben a megváltáskor számít...
5. szól, hogy kell a lóvé...tehát: vagy fizetsz, vagy költözöl.
6. akár...
(erre találták fel a kölcsönt..)

lényeg: egyeztetni, felvenni a baráti kapcsolatot a résztulajdonosokkal, ill képviselőjükkel, és megegyezni még hagyaték előtt. Írásban rögzíteni, és tanúkkal is aláíratni.ez ugyan itt nem ér sokat, de mégis.


szerintem

(most buktam öt millát, mert nem volt írásos egyezségem).
Előzmény: Gabaan (1760)
Gabaan Creative Commons License 2013.05.03 0 0 1761

Kérem, valaki válaszoljon, mert nagyon fontos lenne, előre is köszönöm!

Gabaan Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1760

2012 októberében édesanyám elhalálozott, s így megürült az öröklakása, melyben én születésem óta be vagyok jelentkezve. Bár nem mindig tartózkodtam itt, munkáimból kifolyólag más városokban is dolgoztam, de anyu betegsége alatt már visszaköltöztem ápolni őt, s most jelenleg, halála után is itt élek, a számlákat én rendezem, közüzemi tartozás nincsen az ingatlanon, viszont nagyon rossz állagú, alapos felújításra szorul.

 

A lakáson, amiben jelenleg tartózkodom, ha meglesz a hagyatéki tárgyalás,50 % tulajdonrészem lesz. A másikat a szintén nemrégiben elhalálozott testvérem gyermekei öröklik 25-25 % részben, melyből az egyik kiskorú, 8 éves, a másik pedig 20, egyetemre jár.Kérdéseim a következők: 

 

1. Ha szeretnénk megtartani az ingatlant, azaz a felek mindegyike meg akarja tartani a tulajdonrészét a lakáson, hogyan kell megegyezni a hagyatéki tárgyaláson, mi a teendő ilyen esetben? Jelenleg csak én lakom, és használom, (persze ez később változhat, hisz tudom, hogy nekik is joguk van a lakásban tartózkodni, de most mindegyiknek van saját lakóhelye, élettere más városban - így nem szándékoznak ide költözni) -

 

2. Ebben az esetben tartozom valamivel a többi örökösnek, hogy csak én használom az ingatlant? 

 

3. Ha időközben fel is szeretném újítani, saját költségemből, akkor mire kell odafigyeljek, elég, ha elrakom a számlákat, vagy mást is szem előtt kell tartani ilyenkor?

 

4. Ha a kiskorú gyámja is szeretne a felújításban részt venni, a gyermeke jövője érdekében, s ha ez esetben a felújítás költségei megoszlanak, ez mennyiben jelenthet későbbiekben problémát?

 

5. Ha időközben a felnőtt örökös meggondolná magát, s mégis szeretné a részét megkapni, akkor ezt az igényét mi módon tudja érvényesíteni?

 

6. Ha esetleg nekem nem állna rendelkezésemre ekkor a teljes összeg (ami előfordulhat mindenkivel a mai világban), akkor kitehetnek akár a lakásból is? 

 

Elnézést a sok kérdésért, és köszönöm előre is szíves válaszotokat!

ObudaFan_ Creative Commons License 2013.04.28 0 0 1759

Ha ajándékozás jogcímén jutott hozzá, akkor csak abban az esetben felelős bármiért, ha az ajándékozással elvonásra került ennek a tartozásnak a fedezete.

Előzmény: Baby621 (1754)
ObudaFan_ Creative Commons License 2013.04.28 0 0 1758

Mivel ingatlan tulajdonjogának átruházásáról szeretnétek szerződni, így ügyvédhez kell fordulnotok.

Előzmény: Bomber23 (1755)
ObudaFan_ Creative Commons License 2013.04.28 0 0 1757

Ez az az eset, amikor szerintem még a tulajdonostárs ellen is lehet elbirtoklásra hivatkozni, és érdemes lenne talán az elbirtoklási pert megindítani, akkor is, ha nem kerül elő (hirdetményi idézéssel, ügygondnokkal).

Ha mégsem volt elbirtoklás, vagy erre hivatkozni nem szeretnétek, akkor a ráépítésre tekintettel édesanyád tulajdoni hányada annyival nőtt, amennyi a ráépítés értéke a teljes ingatlan értékéhez képest.

Előzmény: madonna67 (1756)
madonna67 Creative Commons License 2013.04.14 0 0 1756

Sziasztok! segítségeteket kérném aki tud a témában az segítsen!

Vissza kell menni a múltba is ott kezdödik a történet!

Anno édesanyámék egy szobás lakásban laktak melyhez külön állt egy rozzant kamra. édesanyám volt egy fiú testvére aki már rég meghalt és akkor örökösként a felesege lett meg jelölve mivel szegény világ volt így nem lett az ő része kifizetve, nem tartotuk a kapcsolatot vele, tudjuk,hogy férjhez ment  de sosem jött ,hogy az örökrészét kérje de nem is mondott le róla! az évek alatt a kamra le lett bontva, majd a szobához lett építve még egy szoba egy konyha és egy fürdő szoba és külön álló kiskonyha ! 1980 édesanyám testvérei az örökrésziükről lemondtak így édesanyám lett az örökös kerestük az elhunyt testvérének lányát de nem járt sikerel ő még mindig szerepel örökösként de most sem tudunk semmit róla édesanyám nem rég elhunyt és szeretném meg kérdezni ,hogy az elhunyt testvérének az örököse most előkerül a hagyatéki tárgyalásra akkor a régi épület értékét örökli vagy már a felújított egész ház részéből jár neki öröklés.

Bomber23 Creative Commons License 2013.04.10 0 0 1755

Sziasztok!

 

A következő problémával küzdök:

Édesanyám után örököltem a húgommal 50-50%-ban egy házat.

A házat jelenleg ők lakják, de most hirtelen szükségem lenne az

én részemre (ők nem tudnak kifizetni engem).

A ház felépítéséből adódóan nem osztható egyenlően ketté,

ezért a megegyezésünk alapján az enyém lenne a nagyobb rész,

amiért én fizetnék, megváltanám.

 

Hogyan lehetne ezt jogilag megnyugtatóan rendezni?

Mi kell ehhez a jogi procedúrához?

A ház elég öreg, még hivatalos rajzról sem tudok.

 

Előre is köszönöm a segítséget!

 

B.

Baby621 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 1754

Köszönöm a hozzászolásod. Ez hagyatéki eljárás volt, de szerintem már elvolt napolva, mert a férjemet is beidézték,  ezen lett a hagyatéki végzés is átadva, meg az ajándékozás is akkor történt. A fia a férjemnek ajándékozás jogcímen átadta a birtokot, mivel neki nem kellett. Nem tudom nem értek semmit sem! Csak már nem egy ilyen tartozás van, hanem már több is, a végén mindent mi fizetünk akkor!Az lesz kell keresnünk egy ügyvédet, mert a végén tényleg mindent ránk ruháznak át!

Előzmény: zsanna (1753)
zsanna Creative Commons License 2013.04.05 0 0 1753

Nekem elég fura ez az egész.  Előre bocsátom, nem vagyok jogász.

Amiket nem értek, azok a következők:

1. Azt írtad az eredeti hozzászólásodban, hogy a hagyatéki tárgyaláson történt az ajándékozás. Anno, mikor a nagynénim meghalt, négyen örököltünk. Az egyik örökös a hagyatéki eljárás során szerette volna, ha az ő részét eleve a fia kapja, aki nem szerepelt a 4 örökös között. Az eljáró közjegyző (?) azt mondta, külső személyt nem lehet ilyenkor bevonni, csak a 4 örökös "boltolhat" egymás között.  A férjed "külső" személy volt, eredetileg nem örökölt (volna). Mégis a hagyatéki eljárás során lett bevonva az ügybe? Vagy a hagyatéki és az ajándékozási eljárás az két külön eljárás volt, csak egyszerre, egy helyszínen történt a két ügylet, és ezért vonod össze?

2. Ha utóbbi a helyzet, akkor az örökös a fiú. Követeleni csak tőle lehet. Az egy másik dolog, hogy mit kezdett az örökséggel, a hitelező - szerintem - nem követelhet semmit a megajándékozottól. Max csak akkor, ha bebizonyosodik, hogy csalás volt a dologban, és az ajándékozás azért jött létre, hogy kibújjanak a tartozás alól.

 

Vagy laikusként rosszul gondolom? Szerintem nagyon nem ártana ügyvédhez fordulnotok.

Előzmény: Baby621 (1752)
Baby621 Creative Commons License 2013.04.05 0 0 1752

Kicsit értelmetlenül írtam le, nem azon a birtokon van kölcsön, amit a férjem megkapott ajándékozási cmen. Itt Más bakok felé volt hitele amiről nem tudtunk! És ezt a hagyatéki tárgyalás után felszólításból tudtuk meg és a fia is az élettársa tudott róla, de senkinek nem mondta!

Előzmény: nézek (1751)
nézek Creative Commons License 2013.04.05 0 0 1751
akkor fennáll a jóhiszeműség esete..

azért én megnézném a tulajdoni lapot. az döntő, a többi csak gumicsont...
Előzmény: Baby621 (1750)
Baby621 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 1750

Köszönöm a tanácsot, de még a fia sem tudott az egészről. Csak hagyatéki után tudtuk meg, nem is szerepelt benne!

Előzmény: nézek (1749)
nézek Creative Commons License 2013.04.04 0 0 1749
ha bizonyítani tudja, hogy ti tudtatok a tartozásáról az ajándékozás előtt.egyébként megtévesztés...
és az ajándék szó is jelentőséggel bír..

nézd meg a gúgliban az ingatlanajándékozás fortélyait...
Előzmény: Baby621 (1748)
Baby621 Creative Commons License 2013.04.04 0 0 1748

Üdv Mindenkinek!

Sürgös segítséget kérnék ha valaki tudna tanácsot adni! A férjem testvére meghalt és van egy fia, hagyatéki tárgyalás meg volt ő volt az örökös, de volt egy birtok amit a hagyatéki tárgyaláson oda ajándékozott a férjemnek! Most jön a bibi, kiderült van egy kölcsöne amit most a férjemen akarnak behajtani, hogy ő is örökös, mert elfogadta az ajándékozást! Most akkor tényleg fizetnünk kell? Sürgös lenne, előre is köszönöm a  segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!