A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
van valahol összehasonlító teszt_szerűség az ese podos gépekról?
merthogy nem sok állítási lehetőség van rajtuk, max temp_surf, azaz a szakértelem_faktor eléggé kilőve, így viszont talán egyszerűbben össze is lehetne hasonlítani őket.
terjednek ezek a pirinyó gépek, egészen valószínű hogy a nagyobb tömeg itt előnyösebb lenne a hőstabilitás miatt.
vagy akkor máshogy kérdezem: ha nem a legolcsóbbat veszem meg (la lollina), de új példányban gondolkodom, akkor mi az amiből a legjobb kávé jön? és: van-e egyáltalán érezhető különbség ha megduplázom a vételárat?
Ha meg volt égetve vagy "dohos" volt vissza kell küldeni! Meglepne, ha nem ajándék mellett kérnének elnézést. Egyszer nekem sem ízlett egy tétel (kicsit olajos volt, amit én már nem szeretek) és én így jártam. Mindenki tegyen belátása szerint! Én pl. biztosan kipróbálom a Pacificaffe-t!
Mi vele a baj? Ahogyan te azt mondod hogy jó, ajánlod, nekem egy barátom mondta, hogy meg van égetve, kerüljem. Van több kávés ismerősöm, adok a véleményükre. Szóval nem értem a problémádat...
Én ha jól emlékszem valamikor 2018-ban kezdtem onnan (is) rendelni. Magyarlackó listája a Pacifi-n kívül több körben is meg volt, szóval nem arról van szó, hogy nem láttam még mást. Tényleg nem védeni akarom őket, de tudtommal azóta költöztek is. De majd akkor én is készítek pár képet, ha nem felejtem el! Egyébként aranyos ez a "barátom mondta" megközelítés...
Sajnálom a rossz élményt, és nagyon meg is lep. Nekem az a tapasztalatom, hogy a pörkölés kérhető igény szerint. Mikor volt ez a rossz tapasztalat? Illetve akkor honnan lehet nem elszállt áron vásárolni?
Ebben a formában nem lehet válaszolni a kérdésre, sokféle szempont létezik. Én pl a kavegourmet.hu-ról szoktam rendelni: webshopként jól működik, a kávé meg ízlés kérdése. Az én kedvencem onnan a Cartapani Espresso casa.
Bár lassan kúsznak az árak itt is felfelé, az én titkos tippem a Bourbon cafe! Ár-érték arányban szerintem továbbra is verhetetlen! És ha már ajánlás: MEXICO ALTURA (tejes dolgokhoz zseniális!)
Sziasztok, ismer valaki olyan üzletet, ahol árulnak Seeger-gyűrűt, de nem kizárólag 2-300 darabos kiszerelésben? Elvesztettem az MD50-esről a Szent Egyetlen Darabot, és így tökéletesen használhatatlan.
"a hagyományos kávéfőzőt melegíteni kell, elvétve van csak thermoblokkos közülük" ebből valaki még azt a következtetést vonná le, hogy a thermoblokkos gépeket keresni kell, mert azok a jók. Közben a valóság, hogy a legolcsóbb kategóriában még előfordulnak, feljebb meg nem, mivel a stabilabb bojleres megoldás kiszorította őket. Persze egy elég nagy thermoblokk tudna kellően hőstabil lenni, de az meg drága.
most épp szabad az itthon lévő odea vagymi nevű automata (a legolcsóbb kommersz philips/saeco) kisgömbőc. pár éve vettem, egy hét használat után családtag megkapta. most épp szabad a gép, kiszedtem a kávét ami benne van, tettem bele jobbat, azonnal van kávé, de sajnos ez továbbra sem az iható kategória.
amúgy fejlődnek az automaták, legalábbis tartósság tekintetében: a munkahelyemen van egy drágább (200e Huf körül) automata, szépen megkapja a kis tablettáját ha kéri, ami kipucolja, meg vízkőteleníti, és ezen túl semmi törődést sem kap, ahogy számolom 20ezer adag körül jött ki belőle az évek során. azt nem tudom hogy milyen kávét főzNE, ha rendes alapanyag lenne benne, de hogy elég masszív cucc, az látszik.
de egy normális ese pod az más liga. azt hiszem az átlagos felhasználó ha gyors és jó kávét szeretne, akkor csak ez marad, vagy a kapszulás. a hagyományos kávéfőzőt melegíteni kell, elvétve van csak thermoblokkos közülük, gyorsaságban nem versenyképes. meg: abban sem versenyképes, hogy bizony munka amíg jót húz az ember belőle. oké, hogy a nem jól sikerült kávé is általában jobb mint az automatás, de van azért jó és rossz eredmény.
ez a pod-nál megszűnt: nincs mit állítani nagyon, cserébe a szórás sem nagy: minden kávé elég jó.
Szóba került még nem azt jelenti, hogy igaz -- valaki mondta, de szerintem alaptalanul. A termoblokk tömegét alumínium adja és ebben egy nagyon kacskaringós hosszú-vékony csőben fut a víz. Ennek a csőnek a bélése tudtommal lehet acél, réz, de nagyon gyakran csak teflon, gyártótól és modelltől függően.
most akkor mi az igazság thermoblokk ügyben? felmerült hogy mindegyik acélbetétes, így nem érzékeny a vízkőtisztításra használt szerre, vagy pedig az a helyes válasz hogy nincs benne acélbetét, vagyis ebből is réz a jobb választás?
nyilván hőtechnikailag a réz a jobb, de kifejezetten tisztítás szempontjából az alu thermoblokk kevésbé jó mint a réz?
van árkülönbözet, az alu pod-os gépek elterjedtebbek, a réz blokkos dupla ár.
Megmondom őszintén este próbáltam ki. 4 kV t főztem vele. Hosszútávú tapasztalatom nincs. Szerintem a min. Felora kell hogy stabil legyen. Az árat kB 500 euróra saccolom, vagy több.ujonnani ára 1000 euró fölötti volt. Most amit nálunk árulnak, ennek az ujabbik változata, más a burkolat, 1600+ euró. Énnekem sikerült ennek a töredékéért megvennem