"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Talán ha követted volna a dolgokat, akkor megállapíthattad volna, hogy az nem családhoz méltó hogy jön egy tekés és hatalmas sportértékű eredményeikre tekintve leanyázza a sehol se követett focistákat...
Egyébként lehet sejteni hogy valamikor a közeljövőben miféle szúrkolói
megmozdulás várható? Az FSZSZ mikor mutatja az utat? Vagy most
mindenki kivár a kvi döntésig? Aszem most kéne még tenni valamit, mert
az emberekben még erős a tűz.
Én korrekten elmondta a véleményemet.ÉRDEMBEN nem tudtál rá reagálni. Asztalnál ez úgy nézne ki, hogy ülsz, s kussolsz. Tedd most is azt, ha csak ennyire futja, vagy cáfolj meg, ha megy.
Ez a beszéd. Látom lila köd nélkül is lehet társalogni.
A teke említését meghagyom a szakértőknek, én az érzést boncolgattam, mert az hajtja az embert akkor amikor mindenki összefog ellene.
Pszichés tertást ad, remélem nektek is. Támogatói klub nem hülyeség, rá kellene vezetnetek a górékat hogy nélkületek sincs csapat, egyesület.
Ezt csak demokratikusan, kultúráltan. Szerintem menni fog.
Akiknek meg csak annyit jelent a sziv hogy piásan randalírozik az meg menjen a francba, mert egy kis balhé jobban hátráltatja az ügyet mint 3 közepes siker.
Hagyjuk már ezt. Kissé megszaporodtak mai nap az ilyen felhangok.
Ahhoz hogy megváltozzon a vélemény, előbb teni kellene valamit !!!
Mondjuk VG kezdésképp, mint egy példa a jó zsidó mecénásnak, mondjon le a Club javára a Fradi márkanév jogdíjairól. Utána alakulni fog a pozitív megítélés !
A jelenlegi vezetés nem mond le, addig nem tudunk mit csinálni, de nyomást lehet gyakorolni nekik, úgy hogy a szponzorok megfenyegetik őket, hogy vagy távoznak, vagy nincs segítség. Kiváncsi lennék a spanyolokra is.
Demokratikus, törvényes utón kell megbuktatni a vezetést. Egyelőre ezt látom. Vkinek van más ötlete?
Amíg egyesek meg vannak róla győződve, hogy magyargyűlölő cionisták esküdtek össze a Fradi ellen, addig nem lesz nagy változás. Pont az ilyen hangok miatt nem áll egyetlen mecénás sem a Klub mellé.
Sztem minden játékosnak lehet üzenni az ftc@ftc.hu-n keresztül, ha beírod a tárgy rovatba, hogy neki szánod. Én már többnek üzentem a honlapjukon keresztül, de amit oda beírtam, valszeg ugyanígy még elküldöm az ftc.hu-nak is, biztos ami biztos. Sokan bizalmatlanok a játékosok oldalaival szemben, de sztem a szerkesztők kapcsolatban vannak a játékosokkal, és szólnak nekik, hogy sorra jönnek a levelek. Feltéve, ha tényleg sorban mennének a levelek...
Meg ajánlom az iwiw-et. Attól, hogy nem jelez vissza, még tetszhet neki a levél:)
OK. Engem nem érdekel a teke! Teke bábukat falusi kocsmák végében láttam eddig. Sajnálom. Valahogy nincs köztudatban. Leginkább a bowlinghoz hasonlít, ugye ? :)
Ha van értéke, akkor van értelme megpróbálni saját lábon megállni. Biztos lesz szponzor, aki felméri mekkora értéket képvisel.
Szét kell választani a szakosztáylokat a megfelelő elosztás érdekében.
És akkor nem lesz arról vita, hogy ki viszi a pénzt a másik orra elől.
Ezért is kell vezető és Clubmodell váltás. Minél előbb.
Az egyik ok, hogy sokkal ritkábban járok ide, épp az a szinvonal, amit ezek képviselnek, és az, hogy a beteges, gyerekes szarakodásuk, ordenáré ostobaságuk (sőt akár anyázásuk is), minden továbi nélkül bennmaradhat, élvezhetetlenné téve a komoly emberek, komoly gondolatit is.
Azt hiszem elterelődött a beszélgetés egy olyan irányba, amely nem segít a futballistáink jelenlegi helyzetén. Nem kellene visszatérni és kitalálni valami megoldást arra, hogy ne kelljen sokáig tűrnünk ezt a megaláztatást?????
Te viszont minimum közgazdász Doktor vagy, azért szereted annyira a zsidók pénzét...
Várszegi ha sportrajongó lett volna, akkor nem elvitte volna a kereskedelmi jogokat, hanem stadiont épített volna, de minimum most megvette volna kilóra az összes tartozást.
De mivel ilyet nem tett, nálam leszerepelt örökre.
Akkor is ha huszadíziglen tősgyöklerews magyar katolikus családból származna.
Na lehet elpályázni a Várszegis topikodba. Ide meg végleg ne találj vissza. köszi
Már bocsi hogy beleszólok, de én azt hittem hogy a Fradi az életérzés és nem eredményfüggő! Biztos hogy én tudom rosszul.
Jelzem hogy az az igazi fradi vagy bármilyen szives aki nem csak a focimeccsre megy ki hanem azután kimegy kézisek meccsére is pl. A sport egyébként a sikerek elérése mellett örömforrás is annak aki csinálja, emellett a tekések nemzetközi szinten komolyan jegyzett társaság nálatok, csak hogy tudd. Én nem vagyok tekés, kéziztem sokat, egykori világválogatottak ellen is és beszélgetések során világossá vált számomra hogy miről van szó. Ahhoz viszont nem csak hirdetni kell az igét, tenni is kell érte.
Régebben az Elektromos-család például úgy nézett ki hogy a blasz 600 szintű focimeccstől elkezdve a kézin át a vasárnap arról szólt hogy a szeretett egyesület sporteseményeit megnézte az ember a helyszíneken. Ezzel is támogatta az egyesületet, meg a társadalmi munkával....
Nem a Tromosban játszottam, de hadd kérdezzem meg hogy a székház falára fújt firkákat közösben mikor mostátok le utoljára? Ezzel is csak költséget termeltek a klubbotoknak.
Ja és vannak olyan sportágak is amelyek TV számára eladhatatlanok de a sportértékük ugyanakkora ha nem nagyobb, sokkal komolyabb teljesítmény van benne, például kajak. mert ugye kajakbajnokság mint olyan az nem x fordulós, viszont végezne el bármely focista egy olyan alapozást 8 fokos vízben.
Na ezért nem lehet különbséget tenni és amíg nem érzi valaki a különbséget addig az csak outsider.
Így van. Kit érdekel, hogy zöld szívű-e, ha másokkal ellentétben, ő legalább KITART a csapat mellett. Abszolut ilyen profikra van szükségük, nem csak ígéret-fradistákra.
GELLEI + LIPCSEI akik most mutatják a többieknek, mi az a HŰSÉG.
Ha két év múlva a Láki edzője lenne a mester, akkor is ugyanúgy emlékeznék rá, arra az emberre, aki KÚZDÖTT a csapatával, bármennyien tapostak a fejükre.
Te a ritka hülye fajtából való vagy. Gondolom sosem sportoltál, sosem tanultál közgazdaságot, de még csak általános gazdasági ismeretek sem. De ahogy így elnézlek, lehet, hogy soha semmit. Meg kéne tenni vezetőnek.
Egy szóval sem mondtam, hogy zöldvérű fanatikus fradista lett, hanem azt, hogy egy erkölcsileg példamutató sportember, akinek csak köszönettel tartozunk.
Aztán menet közben (az eredmények tükrében) változhat ez a vélemény, de most nem Ő az, akit támadni kellene akár egy szóval is.
Sziasztok srácok! Már egyszer kérdeztem, hogy valaki tudja játékosaink
esteleg Dragi, Töki imélcímét? Szeretnénk nekik elmondani hogy
imádnánk ha itt maradnánk, és kitartásra bíztatni őket. Kérlek segítsetek,
mert a honlapjukat megtaláltam, de azok nem igazán "élnek". Ha van valakinek
egy pár perce segítsen, s ide küldjön: kataa25@freemail.hu. Kösz!
Köszönöm szépen, a kijózanító, kultúrált, értelmes kioktatásodat! Biztos, hogy nagyon rosszúl esett.
Már csak azon gondolkodom, hogy ezt mind egyedül találtad ki vagy segítettek!?
Ha jól emlékszem a legutóbbi teke Vb egy két ember volt. Ja igen meg a Bajnok csapatok kupáján is voltak egy páran.
Figyelj, nincs semmi érdemleges eredményed amire büszkék lehetnénk, csak része "vagy a vízfejnek."
Akkor, ha már kigondolkodtad magad és lesz időd sétálj el az Üllői úti székházba. Nézd végig a dicsőség táblán a neveket számold össze (persze csak, ha tudsz) mennyi focista van fent, majd számold össz az egyéb szakoszályokból való emberkéket. Köztül a tekéseket. Ja és azt is nézd meg, hogy milyen szinten.
Az biztos, hogy nem a te szinteden. Olyan mélyre nem lehet menni, mert akkor már keszonbetegséget kap az ember!
Figyelj, nem kell kiforgatni a mester szavait. Nem a saját pénzét félti. akkor már rég a ZTE ksipadján ülne, ott legalább kapna fizetés félévente legalább egyszer.
Amit tegnap mondott, az a szponzorok felé irányuló 'odamondás' volt. Ti, hogy középszerű NB II-es csapatot nem vállal.
Mert azt ne feledjük, hogy hermény Csaba az ítélethirdetés után azt niylatkozta maradnak, de kevesebbért !
Erre utalt gellei, hogy azé' annyira ne vonják meg a pénzt a csapattól, hogy ifikkel kelljen megküzdenie a visszajutásért. És ebben igaza van.
A Fradi az NB II-ben is ugyanolyan reklámértékű, ugyanúgy benne lesznek Lipcseiék fotói a lapokban, sőt, mivel csak NB II-re van TV-közvetítés, most ér csak igazán sokat!
Így pénzünk nincs, de van egy bajnoki címünk és becsületünk.
Kicsit drága bajnoki cím, hogy cserébe tönkremegyünk két év múlva.
És nem mindegy, hogy szerezzük azt a bajnoki címet.
Ha van 500 milliós bevételem, de 800-1000 milliós kiadásom az nem sok jót sejtett a jövőre nézve.
Ha kötünk szerződéseket, tudod melyeket szinte úriemberek között még írásban sem kell rögzíteni, elég egy kézfogás, nos azokat illik be is tartani.
Nehéz úgy becsületről beszélni, hogy tudjuk, hogy XY úgy sem fogja megkapni a 20-30-40 millióját, mert nincs pénz, de azért szerződést hosszabbítunk vele és a többiekkel is ezzel az összeggel.
Persze nem is fogja megkapni, vagy majd 2-3 év múlva, de cserébe az utána járó pénzeket nem kapja.
Ez nem túl szép, és főleg nem becsületes, és akkor a te kedvedért finoman fogalmaztam.
Ha 2003ban kezdünk el takarékoskodni, akkor most nem itt tartanánk, persze nem lenne több bajnoki címünk, de első osztályban lennénk és lenne esély újabb címekre is később megerősödve.
2004 nyarán pénz nélkül bajnokok lettünk
Értsd már meg, az nem pénz nélküli bajnoki cím, hogy szerződéseket kötök hatalmas fizetésekre, prémiumokra, de nem fizetem ki. Ezzel csak kitolom a fizetést későbbre.
Ezeket ki kell fizetni, így vagy úgy, ha meg nem tudjuk, akkor ide jutunk, ahol most vagyunk.
Kis túlzással ingyen akkor lett volna, ha a bevételekhez mérten csökkentik a juttatásokat, csökkentik a keretet, elküldik a sztár játékosokat és ennek ellenére hozzuk a címet.
Persze, hogy a sport, a versenysport a bajnoki célokról, címekről szól, főleg a Fradinál, de nem mindegy milyen áron.
Ha az a fizetség, hogy teljesen eladósodik a Klub és visszasorolják a másodosztályba, úgy nem nagyon éri meg.
Ismétlem egyszerűen képtelenség, hogy nincs felelős ezért a helyzetért, senki. Ez nagyobb szégyen talán, mint a helyzetünk
A lokinak való bajnoki cím eladást meg nem értem, ez honnan ????
Én nem vagyok FSZSZ tag és nem is leszek, de nem hinném, hogy ők ilyesmit akartak.
Ja, igen a szerdai piloták elleni mérkőzésre meghívták lipcsei Petit is! A javaslatom a következő: nem botrányt, hanem egy jó nagy hangos Hajrá Fradit kéne kiabálni, és tovább mondnai, hogy nem adjuk fel! Részt fog venni Gellei Imre is, Tököli Attila, varga Zoli, Ifj. Alber Flóri is ha jól tudom!
Ez a te véleményed. Ha ismernéd Gelleit, tudhatnád, Gellei éppen annak a csapatnak a nagy szurkolója ahhol éppen dolgozik. Ha később a Debrecenhez kerül, akkor nagy lokista lesz.
Rendben, de akkor is tisztességesen viselkedik, mint Pintér Attila! Őt miért nem hallom ugatni a Fradiért? Na ez mondja meg nekem vki!
A Fradidrukekren, viszont van egy remek ötlet!
1)"újpesti soha
Csatlakozott: 2005.06.15., Szerda, 6:50 Hozzászólások: 212 Tartózkodási hely: Ferencváros Elküldve: Pént. Júl. 28, 2006 10:07 am Hozzászólás témája: Abszurd dolog, de egyik vezetőnk megpróbálkozhatna azzal, hogy kiutazik a szomszédos Ausztriába az éppen ott edzőtáborozó Real-hoz, vagy As. Romához. Vázolná nekik a helyzetet, mekkora szarban vagyunk és megkérné őket, hogy jöjjenek már át egy ulibuli edzőmeccsre, melynek a bevétele egy éves költségvetésünket simán fedezné ha a népstadionban rendeznénk. Tudom nagyon abszurd a dolog, de hátha...."
2) "újpesti soha
Csatlakozott: 2005.06.15., Szerda, 6:50 Hozzászólások: 211 Tartózkodási hely: Ferencváros Elküldve: Pént. Júl. 28, 2006 10:18 am Hozzászólás témája: Továbbmegyek ide kell hívni zöld-fehér testvércsapatainkat. Népstadionban telt ház előtt, egy négyes torna még a nyáron: Ferencváros, Rapid, Celtic, Panathinaikos. Vagy a hasonló helyzetben lévő Juvét, a vvk döntő miatt tuti eljönnének. _________________ "
A ditvatfradimajmozást kikérem magamnak. Én egész életemben fradista voltam, játszottam is a színükben (igaz már elég rég).
Te viszont eldönthetnéd, hogy most az MTK vagy a Fradi meccsekre jársz-e szívesebben,mert ez itt nagyon nem világos.
Vagy csak azt akarod bebizonyítani, hogy te egy fasza zsidó fradista vagy ?
Befektető pedig lenne, de nem ilyen kondíciókkal. És nem meghívásos tenderen.Fogadjunk, ha nem lenne kikötés a területre, még a bajnai Gordon is leszopta volna náncsit ?
Mondtam már neked kis barátom, nyitottam egy topikot A Várszegi UL és a tények címmel. Ott hozakodj elő újfent a Várszegi sztoriddal!
Ez a zsidó Várszegi, akit istenítesz pedig soha nem fizetett 2 milliárdot, úgyhogy be lehet fejezni az értelmetlen pofázást!
Megmondtuk, nem a zsidókkal van itt senkinek baja (lásd Sugár), hanem a hazug gecikkel, mint például a VG.
Nem kel itt gerjeszteni az antiszemita hangokat, mert visszafelé sül el a puskád.
Gellei Imrének hogyan lehetne üzeni? Lipcsei Petinek is üzennék, a többi Fradistának perceken belül irom mélt az iwiwn. Sőt Tökölinek is írok! Lisztesnek nem fogok, egyszer írtam neki, de nem reagált.
Nem a hazai, hanem a nemzetközi eredményekről beszéltem. Hülye példa, de ez kb. olyan, mintha azt feltételeznénk egy idegen országról, hogy Magyarország imázsát a labdarúgásunk tönkretételével akarná lerombolni, pl. azzal, hogy ki akarna fúrni minket a FIFA-ból.
Nincs mit már tönkretenni !
Abban egyetértünk, hogy a Fradi hazai szinten az egyik legeredményesebb és legnépszerűbb csapat.
Egyébként drukkolok, hogy rendbetegyétek a dolgokat, itt már tényleg csak a szurkolói összefogás segít, és akkor valóban vonzó lehet a klub egy befektetőnek, hisz újra fel lehetne építeni egy nemzetközi élmezőnyhöz közelítő csapatot, még attól függetlenül is, hogy a többiek döglődnek. Annak az egész ország örülne.
Hány ember tud róla ? Hány ember látta és rágta le a körmét ?
Én nem fogok izgulni, ha holnap egy petanq csapat szeretne zöld-fehérben golyózni a gyakorlópálya mögött, vagy beállítana egy repülőmodell csapata... Ha én döntenék, udvariasan elköszönnék tőlük.
Olyat pedig még KLeinteleki sem mondott, amit te feltételezel, eléggé vitatható módon.
NA, gyerekek, zárjuk rövidre: MINDENKI hibás, akinek a fradihoz köze van, a játékosok kivételesen nem (annyira).
1.Vezetőség: korrupt szar
2.Hiába pampogott valamelyik szűklátókörű divatfradimajom, amikor azt írtam, h a befektetők le se szarják a fradit, hogy most állt ki mellettük a T-Mobile, meg a Nike. Az nem befektető. Az reklám. Pici agyaddal érzékeled a különbséget?
Befektetők közül SENKI nem érdeklődik. Tudjátok miért? Mert volt egy komoly befektető. Tudjátok ki? Úgy hívták, hogy VÁRSZEGI GÁBOR.
Ugyanazok, akik most itt hüppögnek a zöld tetem fölött, ott zsidóztak a székház előtt pár éve. Ennyi eszetek van. Nem kell a 2 milliárd egy zsidótól. Akkor éljetek a Celladam pénzéből. TI SZURKOLÓK UGYANOLYAN HIBÁSAK VAGYTOK.
3. A példaképetek éveken át egy kétszínű ...nem is találok rá szavakat, ki volt. Drága Szűcs Lalánk lehúzott Újpesten pár évet, s előszeretettel rázta az öklét a fradi tábor felé. Távozása után azt nyilatkozta, mindig zöld volt a szíve. Akkor ne anyázzon a fradistáknak újpest mezben. Védjen csendben, majd amikor átigazol, akkor mondja el a véleményét. Így irtó gáz. EZ AZ EMBER A PÉLDAKÉPETEK.
4. Megvertétek a saját játékosaitokat. Ezt nem kell bővebben kifejtenem, ugye?
5. Ugattok, hogy van több százezer fradi drukker. Egy sincs közte, aki a pénztárjájába nyúlna. ÉRdekes, pár tízezer újpestiből akadt befektető, pár tízezer győri, debreceni talált magának, a hatalmas fradi-család nem. MERT NEM VONZÓ EZ A TRÁGYADOMB.
Ott vagytok, ahová juttattátok magatokat. NEm más a hibás. TI.
Szerintem nem vitatkozunk, sak eszmét cserélünk! Tudom, hogy itt mindenki a fradi jobb sorsáról beszél, gondolkodik. Csak bánt, hogy amikor más szakosztályok bajban vannak akkor valahogy elfelejtődik a "Nagy család" eszme.
"Kleinteleki azt nyilatkozta, hogy ha csak a labdarúgó szakosztály lett volna, ma is gond nélkül megélne. Lehet, hogy fele igaz, de azért jól jellemzi, hogy szponzorokat (értsd: PÉNZT) csak a focisták hoztak a Clubhoz."
akkor biztos azt is elmondta, hogy amikor bármelyik szakoszály szerez magának szponzort abból a focistának mindig cseppegtetnek egy kicsit.
"Nem tudom te milyen szakosztálynál vagy az FTC igazolt sportolója, de az a tény, hogy ha nem lenne labdarúgócsapat, akkor te sem lennél ma itt."
Én a tekeszakosztálynál vagyok. Ez már kiderülhetett a hozzászólásaimból! És ismét végig kellene gondolnod, hogy mit mondasz. A szakosztályok már jó ideje alig vagy nem is kapnak támogatást a fraditól.Szinte minden szakosztály önellátó. De így is próbálunk mindent megtenni azért, hogy ne hazai, ha nem világszínvonalon öregbitsük a Fradi hírnevét!
Nem tudom te milyen szakosztálynál vagy az FTC igazolt sportolója, de az a tény, hogy ha nem lenne labdarúgócsapat, akkor te sem lennél ma itt.
Könnyen fürdőznek a szakosztályok a Fradi legenda fényében!
Amit maga a focicsapat vívott ki a 28 bajnoki címével, 20 kupagyőzelmével, valmint 20-30 ezüst és bronzrémével.
Engem nem vonz a "hajráfradi" közösségi fíling ha valaki zöld-fehérben gurítja a golyót, vagy zöld cskíos trikóban jár atletizálni...
Talán csak a női kézisek azok, akiket megtartanék. A többiek boldoguljanak, ahogy tudnak.
Kleinteleki azt nyilatkozta, hogy ha csak a labdarúgó szakosztály lett volna, ma is gond nélkül megélne. Lehet, hogy fele igaz, de azért jól jellemzi, hogy szponzorokat (értsd: PÉNZT) csak a focisták hoztak a Clubhoz.
Meg kell nézni a többi szakosztályt, hanyadik helyen végeztek az illetékes bajnokságokban, valamint hogy mennyit ér a szakosztályuk sikere egy labdarúgó csapattal szemben!
Mert ne mondja senki, hogy a Ferencvárost mondjuk a kerékpár, ne adj Isten a teke szakosztálya tette európa hírűvé. SZVSZ
azok a hülye tekések több elismerést hoztak, a fradinak, mint a foci összesen fennállás alatt eddig. megnéznélek tekézés után. másnap az ágyból nem tudnál felkelni.
az inárcsi pedig kb. egy hónapot volt a tekeszakosztály élén, és nem tett értünk semmit!
tehát, amiről nem tudsz arról ne alkoss véleményt!
Valamit nem értek. Miről folyik itt a vita? Én a fradiban sportolok, de nem nagyon érzek együtt a focistákkal. Kivétel persze egy két olyan játékost, mint Lipcsei Peti!
Az összes többi pénz éhes, falábú, idióta.
Részemről nem csak a fradit, ha nem az összes "NB I" -es csapatot elküldeném havat lapátolni, mert amit foci néven művelnek az vicc.
Meg kell nézni a fradiban az összes többi szakostály, hogy mennyi pénzből tartják fent magukat. Még sem panaszkodnak. Ott tényleg él az:
jelzem abszolut jókat írtál de ez a szurkolói balhé túl van misztifikálva nem kell annyi retek klubot és csiga kettőt nézni ellenben ki kell jönni egy sima meccsre, mondjuk egy Fradi - Győrre
Gellei Imre megkezdte a tárgyalásokat az Zrt. egyik tagjával, valamint a Zrt. igazgatójával a szerződése megkötésének ügyében. A tegnapi sajtótájékoztatón ezt maga a vezetőedző is megerősítette, majd azt is hozzáfűzte: úgy érzi, hogy olyan, saját nevelésű, a klubhoz érzelmileg kötődő játékoskerete van, akik - bárhogyan is alakuljanak a dolgok - a pályán vívja majd ki az első osztályba való visszajutást
Kivagyok tiltva a dózsa topicból, de légyszives valaki ezt a napok óta csak velünk és nem a szánalmas vaduz verő csapatával foglalkozó siroki brijeg nevezetű floorballos gecit küldje már el a jó édes kurva anyjába!
Érdekes módon eddig minden évben voltak ilyen anyagi helyzetű klubok, mégsem lázadt egy kieső sem. Te beszélsz nézőszámokról? 20 év után lett volna egy olyan sikeretek, amit mi majd minden második évben elértünk az utóbbi évtizedben, erre pár villamosmegállót megtettetek jóindulattal félezren. Mi a kispest elleni utolsó edzőmeccsünkön többen voltunk, mint ti a kupadöntőn.
Nem tudom megérteni, hogy lehet az, hogy a Tepszics bemegy és azt mondja a sok fiatal játékosnak, hogy mehettek amerre láttok!
Azért - jó esetben - ez csak egy év, nyugodtan kölcsön is adhatnánk őket, legalább a legtehetségesebbeket és ha visszajutunk akkor nem 0ról kell kezdeni.
Elhiszem, hogy ilyenkor az ember elveszti a józan ítélőképességét, valószínűleg én se tennék másként, de ezt azért nem gondoljátok komolyan, ugye ?
Most őszintén, kit érdekel, hogy ki indul az NB 1-ben, és ki nem, ez az összeesküvés-elmélet az 50-es években igaz volt. Állandóan arról hallunk, hogy a Fradi nemzeti kincs.
Az volt !
Úgy kb. a 70-es évek közepéig, amíg az országot remek eredményekkel képviselte (na jó, ott volt a BL is).
De most ? MTZ Ripo Minszk ? Meg 200 ember tüntetett összesen ? 30 éve ebből népfelkelés lett volna !
Aki meg tudja, hallotta, mit jelentett pl. Mészöly Kálmánék idejében egy Vasas-Fradi, fel sem tételezi ezt a baromságot.
Egyértelmű, a már megírt üzeneteimben is ezt próbáltam nyomatáékosítani egyik másik játékosnak. Te is írogass szorgalmasan, abból baj nem lehet, de haszon annál inkább! És másokat is buzdíts!
Sztem ha egy nap alatt befutna vagy 100 mél, valakinek csak szemetszúrna, annál is inkább, mivel a szerkesztő mél címe is ott szerepel, neki is fel lehet hívni rá a figyelmet. Ezek a szerkesztők, ahogy én kiveszem, mellesleg kapcsolatban vannak a játékosokkal, mert a feltett kérdéseket közvetítik, és erre a fiúk válaszolni is szoktak. Más kérdés, hogy ritkán. Én írok az egyik szerkesztőnek mindjárt. Ha nem válaszol, annyit mindenképpen lehet tenni, hogy azt az üzenetet, amit a játékosnak írsz, elküldöd az ftc@ftc.hu-ra is, és a tárgy mezőbe beírod, hogy pl. Laczkó Zsoltnak.
Gondolom, amire utaltál az a pénzről és valakik anyagi beszállásáról a klubba/focicsapatba szól. Szerintem, ha tényleg az NB2-ben indulunk, ezt még fel lehet használni a keret egyben tartására. Mivel az NB2-ben nem kellenek profi játékosok, minden játékossal amatőr szerződést kell kötni, emellett ez a bizonyos csoport, vagy vállalkozói kör alkalmazhatná a játékosokat teljesen törvényesen a saját cégében. Így egyfelől megmaradna a legnagyobb érték a játékos, másfelől úgy támogatnák a Fradit, hogy a slepp nem tudná lenyúlni a pénzt. Emellett ez talán egy lépés lehetne a futball szakosztálynak a leválásához. Meggyőződésem, hogy ezt az adósságot 3 év múlva Laczkó, Bartha, Gyömbér árából simán ki lehetne fizetni, de ha most elmennek a töredékét kapnánk vissza. A másik a juniorcsapat. El kellene tényleg indítani a legalsó osztályban vagy esetleg feljebb egy megszűnő csapat helyén, és ebben is segíthetnének azok akik esetleg a klub mögé állnának a slepp távozása esetén. Ebbe bele lehetne vonni Tepszicset, talán maradt benne szikrája a Fradizmusnak és Nyíl is megemelhetné a seggét, mivel a fiát is kirúgták. A most a juniorba felkerült korosztály az egyik legtehetségesebb korosztály és mivel a játékosok nem egyformán érnek, a kidobásukkal potenciálisan sok pénz dobunk ki az ablakon. Szerencsére tudomásom szerint az U19-től lefele a visszaminősítés nem érinti a csapatokat, tehát Ők maradnak a kiemelt korosztáylban. Az Ő működtetésüket át kellene vállani az önkormányzatnak, mivel állítólag arra hajlandó áldozni. Emellett folyamatosan nyomás alatt kell tartani az enökséget az FSZSZ, a szurkolók, közéleti Fradi szurkoló személyiségek, volt Fradi sportolók által. Ezek csak kósza ötletek, embrionális formában de szerintem el kellene gondolkozni rajta, akár Tepszics bevonásával is. Benne több fantáziát látok mint a sleppben.
Tudatosítani lehet egy-egy értelmesebb játékosban, hogy AKI MOST ITT MARAD, az legendává válhat a Ferencvárosban. Már egy listára megírtam, hogy már most születik egy legenda (Lipcsei) ... mint a hûség embere - így fognak emlékezni rá. Tudom, tudom ... már öreg, nincsenek nagy perspektívái, könnyû neki ...
De ez egy olyan helyzet - amit nyilván õ sem akart - amit jól kihasználhat. Ha végigcsinálja az nb2-õt, s a fiatalokkal feljut, s talpraállunk, Istenként fogja tisztelni az is, aki egyébként - mint játékost nem szerette.
http://gportal.hu/portal/laczko18/ erről az oldalról elérhető szinte az összes játékos honlapja. MIndenütt van olyan menüpont, hogy írj neki, vagy tedd fel kérdésedet.
Ara számítok, hogy ha észbekapunk, és mindenki elküld vagy 6-7 mélt, akkor pár nap alatt több száz futhat be a játékooknak, ami sztem nem kicsit volna elgondolkodtató, illetve ösztönző számukra!
Akit meg nem találsz meg ilyen módon, azoknál még mindig ott van az iwiw (pl. Bartha Laci esetében)! Ha nem vagy fent, szólj, és küldök meghívót!
Csak tényleg kérlek téged is, és másokat is, hogy ne habozzatok, ÍRJATOK!
Már ne haragudj, de sikerült megint nem a lényeget észrevenned!!!
Ha egy ember lépten-nyomon azt hangoztatja, hogy ő a munkájáért nem vesz fel semmilyen pénzt, akkor ne derüljön ki róla később az, hogy BÁRMENNYIT is kap!! Az meg főleg ne, hogy 1 milliót...
Újfent kérek mindenkit, hogy küldjétek az elismerő, bíztató e-maileket a játékosoknak szép számmal! Ebben a nehéz helyzetben ennyit mindenképpen tennünk kell!
Lehet, hogy lemaradtam, de még mindig nem tudom, kik hozták a kizáró határozatot. A Fradinak átadott irastoknak tartalmaznia kellene a bizottság tagjaitis megnevező jegyzőkönyvet, jelenléti ívet, aláírásokat. Ezek nélkül maga a határozat meghozatala is megkérdőjelezhető. Jogállamban ilyen jellegű titkosság nem létezhet. Ennyi erővel bárki hozhatnA egy dózsát kizáró határozatot titkos tanácskozásra hivatkozva név nélkül...
évek óta, évtizedek óta az megy a fociban, hogy szar szerződéseket kötnek és ha nicns eredmény/vagy éppen van és kirúgják az edzőt, akkor ő tartja amarkát és jár neki a lé, hihetetlen azthittem amikor a Csankkal megkötötték azt a szerződést, hogy az első 3-ban kell lenni és ha X forduló után nincs így, akkor le is út, fel is út, mehet a levesbe, pénz az ablakba
erre fel itt van nekünk a Pintér tizmilliói és a László pénze is
hihetelen egy balfasz bagázs vezeti a klubot vagy csak a jogászunk szar, aki a szerződéseket írja/átnézi
Lehet, hogy az MLSZ titkosan kezeli a vészbíróság összetételét, de úgy látszik, hogy a tagok nem elég elővigyázatosak. Ez derül ki a Kelet Magyarország július 21-i számából:
"A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége háromtagú ad hoc bizottságot választott, melyben szerepet kapott Helmeczy László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szövetség első embere."
A cikkből az érintett nyilatkozata alapján kiderül, hogy a Vác még megmenekülhet, de a Ferencvárost valószínüleg ki fogják zárni.
Mindez négy nappal a független, elfogulatlan bizottság határozata előtt, amikor még egyetlen ülést sem tartottak, tehát még munkához sem láttak.
Végül pedig egy elég érdekes dolog: "Egy félreértést is el kell oszlatni: az ad hoc bizottság nincs döntési helyzetben, javaslatot tesz a másodfokú licencbizottságnak a rajtengedélyeket illetően, valamint vizsgálati munkájának eredményéről tájékoztatja az MLSZ elnökségét." - mondja Helmeczy
Mintha nem ezt kommunikálták volna Kistelekiék. Aki mától fogva patkányképű néven fusson itt, azt javaslom. Az elődje rókaképű volt, ő patkányképű. Mindkettőnek Lombroso-arca van. (Ő volt az a névadó pszichológus, aki a bűnözők tanulmányozása során arra a következtetésre jutott, hogy a jellem bizonyos antropológiai tulajdonságokban - például arc - visszatükröződik.)
Én sem vagyok jogász, de az egyetemen kötelezően tanultam 6 félévig jogot is, s ennek alapján állíthatom, jól fogtad meg a jogi nonszensz helyzet lényegét.
Éppen ezért bizok abban, hogy a Fradi jogi fellebbezésének van, lehet pozitív kimenetele!
Persze, ha így lesz is, ennek a vezetésnek elnökségestől menni kell!
Sőt! A körülötte lévő slepp, akik jól látták (vagy látniuk kellett volna) a gondokat még el is hitették vele, milyen nagyszerű vezető! Az elnökségről meg ne is beszéljünk!
Addig nem lesz Fradi megújhodás, amig a jelenlegi vezetésből egyetlen ember is a helyén marad!!
Egyébként visszatérve a liszenszhez. Elfogultan írom, de szerintem valóban a május 31-i állapot a mérvadó. Hiszen a szabályzatban feketén-fehéren benne van, hogy a végső határidő május 30. Aztán ez a legfontosabb szabály : "3.2.4.1. Fellebbviteli licencadó testület dönt a kérelmező fellebbezése esetén. Döntése végleges és megfellebbezhetetlen a tekintetben, hogy a licenc kiadásra kerül vagy sem. " egyértelművé tesz. Függetlenül a 2005. végi könyvvizsgálói jelentéstől, független, hogy a liszensz kiadásakor kaptunk egy csomó teljesíteni valót. A liszensz megvan, azt visszavonni nem lehet, ha meg nem teljesítettük a pótolni valót, max. szankcionálni lehet. Így látom. De nem vagyok egy jogész.
Igen! Furulyásnak már minimum 1 évvel a megválasztása után le kellett volna mondania! Ennyi idő alatt illő lett volna belátnia, hogy ez nem egy szoc.tsz, sőt már a "dicső" szocializmus is a multé, Ő pedig nem tud, nem képes megváltozni!
Persze ehhez az is kellett volna, hogy a pénzkereseti lehetőség helyett valóban a Ferencváros érdeke legyen a legfontosabb a számára!
Ezért 2004-ben már végképp jogos volt a távozását követelni! Talán ha már akkor lemond! Bár, ha arra gondolok akkor is a mai, vagy a maihoz hasonló vezetés követte volna, akkor cseberből vödörbe!
Lopott az ingem, s lopott a cipellőm Angliába lopta, sej a szeretőm.. Nem is tudja tán, a rendőrkapitány hogy lopott az ingem, s lopott a gatyám. tolvajok gyilkosok f*szszopó rendőrök! SIMON TIBI! SIMON TIBI!
Tegnap nézted a Mészőlyt? Mondta, hogy a csapatok nem vették komolyan a klublicencet. Végül csak velünk basztak ki. Kiváncsi leszek a hétfői Helmeczi féle beszélgetésre, ami a Sport1-n lesz, és állitólag bemutatja a papírokat.
Megnézném azt a 7-8 csapatnak a papírját is... Ki van benne?
A másik meg az, hogy 2004 nyarán pénz nélkül bajnokok lettünk, ősszel az első meccsen már Furulyás takarodj kiírásban álltak derék szurkolóink.
Mert őket nem vakította el a bajnoki cím, hanem nézték mi történik közben a Klubbal.
Pont azért követelték a Furulyás takarodj-ot, mert jól lehetett látni, hogy az adósság növekedés, és a felelőtlen gazdasági irányítás mit eredményez !
Ezerszer leírtuk úgy nem kunszt bajnokságot nyerni, hogy közben semmi fedezet nincs rá, több százmillióval nő a hiány, erre bárki képes volna.
Ott akkor el kellett volna kezdeni egy totális takarékossági programot, drasztikusan csökkenteni a költségvetést, elküldeni a magas keresetű játékosokat, felülvizsgálni a szerződéseket a játékosokkal, szállítókkal, a kiadásokat a bevételhez igazítani !
Ha középmezőnybe kerülünk, oda, ez van, de fel kellett volna vállalni.
Hány vita ment veled ezen akkor is, a szokásos gúnyos kioktató hangnemben tudattad, hogy hülyeség, minden jó, ahogy van Jani megoldja, hát megtette.
Mikor már késő volt, és nem volt más választás, mert az élet ki kényszeríttette a kisebb költségvetést, csak akkor kezdődőt el valami, későn.
A bajnoki cím volt a demagógia, meg az hogy pénz nélkül.
Pénzből, csak éppen hitelből, melyet valamikor vissza kell fizetni.
Mindenért fizetni kell.
Máshol is bajok vannak/voltak/lesznek.
De olyan nem fordul elő, hogy egymilliárd a hiány, ami ráadásul napról napra nő.
Közben a csapat nem tud lemenni Felcsútra, a vidéki gárdának kell egy buszt küldenie egy Ferencvárosnak.
Ez nem hirtelen derült égből villámcsapásként történt meg a Klubbal.
Évek óta lehetett tudni így nem lehet, így nem, szabad, ennek nem is lehet más a vége.
Minden alkalommal, mikor valaki leírta/ 3-4 ember volt ki ezt rendszeresen jelezte előre/, hogy ebből gond lesz, közölted nyugodjunk meg nem lesz semmi baj, minden a legtökéletesebb.
Története folyamán eleször nem vagyunk az első osztályban, lehet teljesen megszűnünk és nincs felelőse az ügynek.
A Ferencváros ott áll, ahol, és egyszerűen senkit nem lehet megfogni, hogy ő tehet róla.
Megmondom őszintén két dolog volt, amire korábbi híradások kapcsán felkaptam a fejem. Az egyik az volt, amikor velünk együtt másik (talán) négy csapatot is megneveztek, hogy nem kapták meg az első körben a licencet. Úgy gondoltam, hogy ha ki akar fúrni minket Kisteleki, csak úgy fogja megtenni, ha az első körben mások is vannak a kalapban. Kisebb a figyelem és senki nem veszi komolyan..főleg, hogy az Újpest is benne volt a kalapban....
A másik ilyen hír az volt, hogy az RTL lemondott a közvetítések jogáról. Sokan örültek neki itt, így utólag arra gondolok (és akkor is volt egy ilyen érzésem), hogy előttük már akkor tudott volt, hogy nem lesz Ferencváros az első ligában. Egy RTL-lel még Kisteleki sem mer szembemenni, nem kockáztatták volna az alacsony nézettséget vagy pereket.
"Ügyesen" volt ez megcsinálva.
Pár dolog:
- Ne felejtsétek, hogy nem azért lettünk másodosztályúak, mert a teljesítményünk gyenge volt, hanem mert máshogy nem tudtak minket félreállítani...és a Dózsával bajnokságot nyeretni.
- Láttam az egyik német adón egy rövid filmet arról, hogy amikor a Kaiserslautern jópár éve kiesett a német első osztályból, a másodosztályban rendszeresen teltház előtt játszottak (ez kb. 55.000 embert jelent) és a szurkolók olyan szurkolást nyomtak, hogy az valami lélegzetelállító volt. 10-15 perces dalokat énekeltek, meg volt bolondulva a teljes stadion. Vissza is kerültek egy évre rá az első ligába.
- Most ott ül ez a ritka gusztustalan arcú fasszopó Kisteleki és azt hiszi, hogy milyen ügyes és okos volt, röhög a markába, hogy kiszaszerolt minket a Ligából. De igazából ez a magát okosnak képzelő sunyi kis köcsög, csak a saját ostobam, zsidó, sportemberhez méltatlan logikájában sikeres.
Úgy kell felfogni ezt, mint amikor elvették a nevünket és próbáltak víz alá nyomni minket a kommunisták. Nem elkedvetlenedni kell, hanem demonstatíve minél többen megjelenni a meccsseken. Hogy arról cikkezzenek, hogy beszarás, hogy mennyi fradista megy ki a meccsekre a másodosztályban, hogy ILYEN szurkolás még nem volt Magyarországon, hogy nem lehet megrendezni a vidéki meccseinket mert akkora a felfordulás, hogy a lezárt stadionok körül is fradisták ezrei szurkolnak, énekelnek, hogy megszálltuk az országot, hogy a bajban is összetartóbbak és erősebbek vagyunk mint valaha.
És AKKOR a Kisteleki és mögötte ez a hulladék csőcselék leszophat. Mert hiába nyeri meg kedvenc lila csürhéjük a 2006/2007 évi Újpesti Dózsa Ajándékbajnokságot: az erkölcsi győztesek mi leszünk! Nagyobbak és erősebbek mint valaha. És amikor jövőre visszakerülünk az első osztályba, a megtisztultak lendületével megnyerjük a bajnokságot és helikoperes-sztorihoz méltón tort ülünk a sírjukon. :)) És akkor kuss lesz megint. Mert megmutatjuk, ahogy annyiszor már megtettük, hogy MI A FERENCVÁROS.
Azt hiszem az mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fradi esetében elsősorban a klubmodell rossz. A rendszerváltás után megmaradt a sokszakosztályos klubmodell, amit Szívós megalomán elképzelései csak erősítettek. Legyen 20 szakaosztály, abból 10 csapatsport és mindegyik a bajnoki címért küzdjön. Ez a mai magyar sportfinanszírozási lehetőségek között nem megy. Az ehhez szükséges összeget, pláne a sport iránt közömbös multik térnyerésével egyetlen magyar sportklub sem tud összeszedni. Utoljára a Dunaferr volt ilyen, de mihelyst a cég veszteséges lett megszünt a pénzforrás és most ott is szakosztályok vegetálnak.
A Fradi esetében az elnökséget ugye a szakosztályok által delegált tagok alkotják, akik a megváltást még mindig a futballszakosztálytól várják. Pontosabban várják, hogy eladják a focistákat és akkor nekik is csurran-cseppen valami. Emiatt nem lehet struktúrát váltani. Kökény Bea világklasszis kézilabdázó volt, ez tény, de ez nem jelenti azt, hogy automatikusan világklasszis menedzser, sőt.
Az első lépés a gödörből, ha a futballszakosztályt ténylegesen leválasztják a klubról.
Egyébként nyugaton talán csak a spanyolok és a görögök esetében van olyan, hogy a zászlóshajó focicsapat mellet egyéb szakosztályok is vannak és azok is elenyésző számban. A Realnál kosárcsapat, a Barcánál kézi és talán kosár, a Panathinakosznál talán kosár. De ki hallott már a MU vagy a Bayern esetében a focicsapaton kívül valami másról?
A többi klub legalább abban előrelépett, hogy nem egy kézilabdás, egy tekés egy vízilabdás dönti el, hogy ki legyen a labdarúgó Rt. vezetője. Vannak mindenütt tulajdonosok, akik legalább megpróbálják a bevételekhez igazítani a kiadásokat.
Nálunk már lassan harmadik éve csak a várakozás megy, hogy a megjelenő mágikus befektető kihúz minket a szarból és minden eddigi adósságot kifizet. Közben a rossz működés miatt folyik ki a pénz a klubból, mint egy lyukas vödörből.
Pintérrel kötöttünk egy rossz szerződést, ami alapján egy rakat pénz jár neki a szerződésbontás után is. Tanultunk belőle? Kötöttünk egy ugyaolyan rosszat László Csabával.
A baj az, hogy jelenleg egy olyan nehezen (vagy egyáltalán nem) kontrollálható elnökség tagjai döntenek a legfontosabb számokról és személyi kérdésekről, akiknek semmilyen anyagi felelősségük nincs.
Senki nem foglalkozna Furulyás pénzével, ha saját tevékenységével nem mélyítette volna tovább a Fradi válságát. Lehet mutogatni az államra (régi sláger Magyarországon), MLSZ-re, de egyértelmű a személyes felelőssége.
tudjátok, Ujpest szurkolóként én rendkívül elégedett voltam, hogy Torgyán meg Furulyás félék az elnökötök. Aztán mikor megláttam Ináncsy-t, úgy gondoltam, jobb utódot még kérni sem tudtam volna. Biztos voltam benne, hogy amíg ilyenek vannak nálatok, nem lesznek befektetők, milliárdok, és erős Fradi.
de a franc se gondolta, hogy ennyire "jól" végzi majd a dolgát.
ezt még én sem kívántam...
szóval, nem szánalomból, tényleg, de nektek részvétem.
zavarjátok el ezt a léhűtő senkiházi bandát a francba, aztán álljatok talpra.
JÁTÉKOSVADÁSZAT. Nehéz volt eldönteni: futballistából vagy menedzserből van többMegjelentek a hullarablók
H. k., V. gy., Sinkovics Gábor - 2006-07-28
Nehéz volt eldönteni: futballistából vagy menedzserből van több. Mint keselyűk az elhullott vadak körül, úgy gyülekeztek csütörtök reggel a menedzserek az Üllői úti székház előtt Megjelentek a hullarablók jegyezte meg az egyik elkeseredett szurkoló. Hatalmas paksaméták, szerződéstervezetek, kötegnyi szabályzat lapult a jól öltözött menedzserek hóna alatt, s egyáltalán nem lenne meglepetés, ha a hétfői edzésre már csak egy fél csapatra való labdarúgó jelentkezne. Majd mindenki ott volt a csütörtök reggeli gyakorláson, csupán Takács Ákos és Balog Zoltán hiányzott. Úgy hírlik, az ötszörös válogatott Takács lehet az első, aki a nehéz helyzetben búcsút int a Ferencvárosnak. A középpályás Belgiumba utazott próbajátékra, s könnyen megeshet, hogy már vissza sem tér az Üllői útra.
De nem csak Takács Ákos kapós. Szinte valamennyi labdarúgót megkörnyékezték már az ügynökök. Tehetik, hiszen a többségnek lejár a szerződése, így Lipcsei Péternek is, akit december végéig ugyan egyezség köt a Fradihoz, de a másodosztályra nem érvényes a szerződése. Nem kis feladat vár Tepszics Ignácra, a sportigazgatónak két nap alatt, az átigazolási szezon lezártáig kell nyélbe ütnie az új megállapodásokat, s mert minden bizonnyal módosulnak a szerződések, és továbbra sincs remény a bérek kifizetésére, nem lesz könnyű rávenni a labdarúgókat az aláírásra. Ráadásul akadnak olyanok, akik, az első emelet kipucolásához kötik az aláírást...
Kérdés az is, hogy a játékosok meddig hisznek még a sportvezetőnek, meddig bíznak az új befektető érkezésében. Bár csütörtök délelőtt a juniorkerethez tartozók is együtt készültek az első csapattal, sorsuk máris megpecsételődött. Az NB II-ben nem kell tartalékcsapatot szerepeltetni, ezért a Ferencváros több mint tucatnyi labdarúgónak adta ki az útját. Csupán a két nagy öreg, Udvarácz Milán és Keller József marad hírmondónak az tartalékcsapatból.
A csütörtök délutáni sajtótájékoztatón nagy volt a fogadkozás a vezetők részéről, hogy mindent elkövetnek a csapat együtt tartásáért, ám egészen bizonyos, hogy a legjobbak odébbállnak. Közéjük tartozhat Leandro és Balog Zoltán is, mindkét játékost csábítja a Debrecen. Látható, most már morálisan is megrogyott a Ferencváros. A játékosok tanácstalanok és hitetlenek. Nem tudják mit tegyenek, közben pedig szirénhangok csábítják őket. Többen, köztük Lipcsei Péter is, egyelőre a szívükre hallgatnak, és maradnak, mások, mint Dragóner Attila, a Ferencváros ajánlatára várnak.
Gellei Imre üzenete
Gellei Imre, a Ferencváros vezetőedzője a sajtótájékoztatón a hátsó sorban húzódott meg, majd az esemény végén szót kért.
Idő kell a történtek feldolgozásához mondta a szakember. Amikor kedd este tudomásomra jutott, hogy a másodosztályban kell szerepelnünk, úgy éreztem magam, mint egy bokszoló, akit kiütöttek. A csapat velem együtt nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Jelenleg minden bizonytalan a klub háza táján, ebben a helyzetben csak akkor írom alá a szerződésemet, ha a szponzorok és támogatók továbbra is az együttes mellett maradnak, és a cél az azonnali feljutás lesz. Továbbra is azt mondom, hogy a Ferencváros legnagyobb értékei a játékosok, hiába hozunk külföldről légiósokat, a Fradi-tábor leginkább a saját nevelésű labdarúgókat szeretné a pályán látni az NB II-ben is. A szurkolóknak üzenem: tartsanak ki szeretett csapatuk mellett, mert most nagyon fontos az összefogás a klubért!
Amiért megdolgoztak, azt egy tollvonással elvették tőlük. Hiába dolgozott lelkesen s egyre eredményesebben a Ferencváros sikereiért Gellei Imre és ifjabb Albert Flórián, s hiába szerezték meg a hatodik helyet, a másodosztályba kerültek. Hogy lehet mindezt feldolgozni, s egyáltalán, hogy lehet egy ilyen helyzetből talpra állni? Szerződése senkinek nincs, a klub kasszája üres, a vezetők továbbra is tehetetlenek, és fizetés, valamint jövőkép helyett csak hitegetéssel szolgálhatnak. Ifjabb Albert Flórián egész életét a Ferencvárosban töltötte, s ebben a pokoli helyzetben sem akar elmenekülni az Üllői útról.
Felfogta már mindazt, ami történt? Nehezen megy felelte az 1996-ban még a Bajnokok Ligájában szereplő csapatot a pályán erősítő kis Albert. Itt van előttem egy papír, nézem a sorsolást, s azt látom, hogy a Jászapátival és a Tuzsérral játszunk. Félre ne értsen, nem nézem én le ezeket a csapatokat, magam is játszottam a megye egyben a Felsőpakony színeiben, de a Fradinak nem itt van a helye. Nekünk az Újpesttel kell rivalizálnunk.
Úgy érzi, igazságtalan döntés született? Nézze, a Fradi hatodik lett, a csapat túlteljesítette a tervet, és ha együtt marad, most már akár dobogós helyezésekért is küzdhetne. Mi nem estünk ki, s azt hiszem, nem a játékosokat, hanem a vezetőinket kellett volna a másodosztályba száműzni. Azokat az embereket, akik afféle munkahelynek tekintik az Üllői úti székházat és a Ferencvárost. Pedig ez nem az. Sokkal több annál. A vezetőink nem fradisták, ez meg is látszik a hozzáállásukon s a munkájukon. A kérdésére válaszolva: valóban nincs pénz, rendszerint hét-nyolc havi pénzzel tartoznak mindenkinek. S ez így sokáig nem mehetett büntetlenül. A licencügy persze már más téma. Mondok egy példát: Magyarországon jó, ha három pálya felel meg a feltételeknek. Akkor miről beszélünk?
Innen hogyan tovább? Maradunk, és dolgozunk a Fradiért. Gellei Imre, Lipcsei Péter s jómagam mást sem csinálunk, mint telefonálgatunk, s megpróbáljuk együtt tartani a csapatot. A szurkolók rengeteget segítenek, úgy érzem, újra egymásra talált csapat és közönsége. Ha másra nem, hát erre az egyre jó mindaz, amit most átélünk. Biztos vagyok benne, hogy pokoli évad vár ránk, mindenki minket akar majd legyőzni. De rajtunk nem múlhat a siker. Ha jönne egy új menedzsment, ha kicserélődne a vezetőség, ha valaki pénzt, fantáziát látna a Fradiban, biztosan visszajutnánk a leggyorsabban. Persze az rt.-nek le kell válnia a klubról.
Kit látna szívesen vezetőként? Nyilasi Tibort!
A játékosok többsége marad a másodosztályban is? Lehet, hogy lesz, aki elmegy, de a fiatalok szeretik ezt a klubot. Akit lehet, itt kell tartanunk. Legalább mi vigyázzunk az értékeinkre
Kifejezetten érdekes lehet, hogy az élvonal néhány klubjának tulajdonosa, vezetője mit gondol az ősi rivális száműzéséről. Volt, aki szűkszavúan, volt, aki annál bővebben mondta el véleményét.
Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa Sajnálom, ami a Ferencvárossal történt. Hiányozni fognak a Fradi elleni telt házas debreceni mérkőzések. Bízom benne, hogy a zöld-fehérek a lehető legrövidebb idő elteltével, morálisan megerősödve, az anyagi problémákon túljutva visszakerülnek az élvonalba. Egy rendezett körülmények között működő Ferencvárosra ugyanis nagy szüksége lenne a magyar labdarúgásnak.
Kovács Péter, az Újpest FC tulajdonosa Engem kizárólag az Újpest érdekel, nem foglalkozom a Ferencvárossal. Ami történt, az a Fradira tartozik, kizárólagosan a zöld-fehér klub belügye. Az utóbbi időszak eseményeivel nem szeretnék foglalkozni.
Kiss Zsolt, a Budapest Honvéd kisebbségi tulajdonosa Rendkívül sajnálom a Ferencváros kizárását, még akkor is, ha ez a döntés jogszerű volt. Tudomásul kell venni, hogy a háttérben komoly lobbizás folyt a zöld-fehér klub ellen. Jelen pillanatban haldoklik a labdarúgásunk, és az FTC kizárása csak egy újabb kés a magyar futball szívébe. Nem értem viszont, hogy miért az élvonalból kieső Vasast kellett felkérni az NB I-es indulásra. Döntsön inkább a pályán elért eredmény, gondolok itt a másodosztályban jól szereplőkre. Amúgy pedig a Fradi kizárásával megoldódnak majd a problémák az Üllői úton? Sajnos szerintem ugyanúgy nem lesz pénz a jövőben sem a Ferencvárosnál.
Illés János, a Kaposvár ügyvezető elnöke Bevallom őszintén: meglepődtem, amikor meghallottam a döntést. A marketing és a bevétel szempontjából egyértelműen jobb lett volna a Ferencvárossal játszani, de ezzel aligha mondtam újat. Arról nem is beszélve, hogy a hét végi programfüzet és az egész szakmai stáb az FTC-re készült. Ha jogos is az MLSZ licencadó bizottságának határozata, jobb lett volna korábban meghozni. A Ferencváros kizárása az egész magyar futballnak hatalmas presztízsveszteség."
Neked is mindegy már, hogy mivel érvelsz, csak hangozzon úgy, hogy mindenkinél jobban szereted a Csapatot és mindenkinél jobban tudod mi a jó neki és mindenkinél nagyobb titkok őrzője vagy...
Sztem meg a Kistelekinek igaza van, ha zsidó, ha nem.
Mindig van valaki, aki az alsó néposztályoknak akar megfelelni.
Ki azzal, hogy a TV-ben nagy nyilvánosság elött bemond egy összeget, ki hordóra áll a székház elött és játszik az egyszerű tömeg érzemeivel, lemegy kutyába.
Ha valóban ennyi volt egy Rt igazgatótanácsának elnökének a pénze (nettóban talán a jó fele), akkor kétszer annyit keresett, mint egy betanított szobafestő a fekete gazdaságban.
Mind a ketten tudjuk, hogy ebben a városban a betanított szobafestők keresete fölötti összeget már becsületsértésként élik meg a betanított szobafestők és vagyonosodási vizsgálatot indítanának.
Arról nem beszélve, hogy a mi jó Tököli Attilánk ennyiért fel sem kellne reggel.
Én nem tudom, hogy valóban ennyit keresett -e a Jani bácsi, nem is érdekel, ahogy a Kisteleki keresete sem.
Érdekes, hogy mindig a zsidók vetik fel érvként a jövedelmeket, egyenes adásban.
Én például a Jani helyett peresíteném a Kisteleki nyilatkozatot.
De nézzünk a dolog háta mögé is.
Hoztak a magyar labdarúgást irányító zsidók egy döntést.
Kizárták bizonyos körök nyomására az utcák, terek csapatát.
2003 május 30-a óta ez a céljuk, ismerjük el.
Most egy bátor zsidó áll az MLSZ élén, meg is merte tenni.
És csontként egyből odavetik a betanított szobafestőknek ( szinte a döntés indoklásaként ), hogy mennyi volt a Furulyás zséje.
Cserébe a hordóról sem az MLSZ-t okolják, hanem próbálják elfogadtatni a tömeggel az MLSZ döntést.
És mint látjuk, már nem is a jogtalan kizárással foglalkoznak a betanított szobafestők, hanem szociológiával.
És a cion bölcsei és a szobafestők művezetői kezet fognak.
A Fradi sírja fölött.
Ugye, nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy te sem keresel ennél sokkal kevesebbet.
És nem tartod soknak, hiszen drága az élet Pesten.
Ráadásul az az élet, amit érdemes is leélni.
Nem a luxus, és még csak különösebben nem is színvonalas.
Egy picit a betanított szobafestők életszinvonala fölött.
Tegnap a Meggyesy Gusztávnak ( vagy hogy írja a nevét ) volt egy találó mondata.
Ma nem a legendás Fradi-szívre van szükség, hanem a legendás Fradi-agyra.
Igaza van, ismerjük el.
Szobafestő vagy őrző-védő intellektussal Fradit nem lehet csinálni, csak sörösüveget dobálni.
Látszik is ez a mindennapjainkon.
Ezért lettünk mi Budapest Ózdi Kohásza.
És e szellemiség mögé sohasem fog a pesti középosztály odaállni.
És mint látjuk, nélkülük nem megy.
Ha meggebedünk, akkor sem.
Ja, és tudom, hogy nem mindenki betanított szobafestő a tömegben.
Mint irod a nick nem jelent semmit. Rólad sem feltételezem hogy a debreceni csapat sérült védekező középpályása iránti tiszteleted rovod le ilyeténkáppen... Az enyém
is csak egy nick. Üzenet valakiknek. Ők tudják mit jelent.
13 éves szinten irt. A kora lényegtelen. A lényeg hogy normálisan kellene beszélni
egymással. Ha valaki provokál nem válaszolni. A foci nem 500 mérges ember
ügye kellene hogy legyen. Még ha ok is van a haragra. Ahogy alattam is irja valaki: Zsidózás cigányozás fasszopózás itt is, székház előtt is, pályán is, minek?
(Elöljáróban: nem fikanick vagyok, már 5 éve is írtam ebbe a topicba.)
Próbáljatok kicsit higgadtabban olvasni. Tudom, hogy megrázó, ami veletek történt és tökéletesen megértem az indulataitokat - bár a cigányozást, zsidózást, faszszopózást, meg ilyeneket elég nehéz és erre majd kitérek még -, de Ti is megérthetitek, hogy a teljesen jogos indulatokat is háttérbe kéne időnként szorítani. Jogilag egyelőre ezen a szinten átláthatatlan a helyzet, nincs infó arról, hogy milyen papírok,domumentumok forogtak a Fradi és az MLSZ között, aminek a vége a kizárás lett. Lehet, hogy az jogtalan volt, lehet, hogy jogos, who knows ?
Mi kell a Fradinak ma ? Diagnózis - Analízis - Terápia Diagnózis: nem igaz, hogy ne foglalkozzunk a múlttal, csak a jövőre koncentráljunk, mert akkor ugyanazok a múltbeli hibák jöhetnek vissza. Nem elsősorban az a lényeg, hogy pontosan kinek a fejét kéne venni, ki szórta el a pénzt, - erre is ki kell térni, de a jövő szempontjából ez nem elsőrangú kérdés. A jövő szempontjából az érdekes, hogy, milyen ellenőrzési mechanizmusok voltak vagy hiányoztak és ezeken hogyan korrigálni. Tervezés - döntési mechanizmusok - forráshozzárendelés - kontrolling stb. és folyamatos pénzügyi ellenőrzés hogyan folyt. Ez a diagnózis a befektető és a vezetés dolga, ebbe a szurkolók laikusként nem nagyon fognak belelátni érthető okokból, ebbe bele kell nyugodni. Ezt követheti az analízis, hogy hol voltak lukak, hol volt túlfutás, hol nem volt ellenőrzés, miért volt rossz a tervezés, miért voltak olyan döntések, amilyenek stb. és hol mit kell átalakítani a folyamatokon, szervezeten. Ez is a befektető és a menedzsment dolga, és bár némi tájékoztatást várhattok, de a teljes egészét nem fogjátok megkapni, erre is felkészülhettek.
Bár több, különérdekkel rendelkező egység van - csapat, menedzsment, befektető, szponzorok, szurkolók - egyben mindenki érdekelt, hogy minél több néző legyen: ebben tudtok ti segíteni. Ne legyetek kirekesztőek, cigányozók, zsidózók, faszozók, hülye vidékiezők, mert nemcsak ti vagytok, a törzsszurkolók a potenciális jegybevétel, hanem a nem ennyire lelkes, amatőr meccsrejárók a nagyobbik rész. Őket pedig - higgyétek már el - sikerült elriasztania néhányszáz embernek.
Ezt már leírtam 5 éve ide: 95-97 körül, amikor a két fiam 6-9 év körüliek voltak, mentek volna meccsre, mégpedig Fradi-meccsre. Én meg az akkori helyzetben úgy gondoltam, hogy nem viszem ki őket oda, féltem őket, ki tudja, nem keveredünk-e véletlenül valami kétes, veszélyes szituációba, szóval nem mentünk. (Én, aki még arra is emlékszem, hogy Mucha József volt 1974-ben áprilisban az akkori Népsportnál a hónap játékosa, Szőkére, Géczire, Vépi szólójára, amikor 9 emberrel verték meg a Rábát stb. mert annyira szerettem a Fradit akkor győriként is...) Aki ezt nem érti, nem érti, én a gyerekeimet nem kockáztattam se a metrófeljáróban, se a stadionban, hogy véletlenül eltalálják, inzultusba keveredjünk, az ott elhangzó szövegek se épp ekkora gyereknek valóak, nem jártunk, pedig Fradi-drukerek voltak. Ma már eszükbe se jut a Fradi.
Az akkori szurkolói magatartás miatt a család 4 tagjából a potenciális 3 nem lett meccsrejáró. Ma már bevételi forrás lehetnénk. Nem lettünk, és teljesen egyértelműen a Fradi-szurkolók kisebb részének akkori magatartása miatt. Lehet, hogy utána 5 évvel már nem ez volt, de értsétek meg, hogy sokkal könnyebb eljátszani a bizalmat, mint visszaszerezni. És ezzel messze nem vagyok egyedül. Több ezer hasonló potenciális szurkoló esett ki emiatt és ha utánaszámoltok, mondjuk 5 év 1000 Ft-os jegyár, ez kb. félmilliárdos kiesés. Higgyétek már el, hogy a Fradi mai pénzügyi helyzetének egyik oka ez a magatartás volt. Meg persze egyéb sok más is, ami nem a szurkolók hibája, hogy minek kellett Hrutkának olyan szerződést kínálni - amiből lefogadok, hogy legalább 20%-ot visszaosztott valakiknek -, ami irreális terhet rakott a pénzügyi vonalra, mi folyik az átszerződéseknél, meg egyebek, szóval amit a menedzsment lát csak, ti nem nagyon. Azon Ti nem tudtok javítani, de a szurkolói részen igen. És ott is kellene, higgyétek el.
Tőlem most anyázhattok, azt betudom az elkeseredésnek és azt megértem. De ha az az anyázás indoka, hogy outsider vagyok, ezért kuss nekem, akkor az azt jelzi, hogy nem akarjátok bővíteni a tábort, jól elvagytok magatokban is. Pedig higgyétek el, hogy bővíteni kell, mert jelenleg az csak egy illuzió, hogy százezres-milliós tömegek állnak mögöttetek. Nem, jelenleg nem állnak.
.....Gellei egyébként világossá tette: csak akkor írja alá a szerződését, ha már látni, milyen kerettel vághat neki az NB II-nek. "Középszerű másodosztályú csapatnál nem vagyok hajlandó dolgozni. A játékosok fejében most nagy a káosz. Azt hiszik, mehetnek oda, ahová akarnak, de meg kell értetni velük, hogy ez nincs így. De már vinnének többeket is, most vesztem össze a Filipoviccsal." (Vladan Filipovics FIFA-licences futballmenedzser, Lothar Matthäus korábbi meccsnéző partnere.) Erkölcsi kötelesség lenne a lemondás
A tájékoztatón jelen volt Boros Bánk Levente, a Ferencváros Szurkolók Szövetségének (FSzSz) alelnöke. Ő nem kertelt, egyértelműen a felelősök között nevezte meg - az MLSZ és a mindenkori kormány mellett - klub jelenlevő vezetőit. Név szerint említette Petrót és Kácsort, Ináncsyt pedig azért hibáztatta, mert ugyanazzal az emberekkel vette magát körül, mint elődje, Furulyás János. "Szerintem a koncepció is rossz volt, mert az ország legnépszerűbb futballklubja nem alapozhat arra, hogy minden értékét eladja. Sorozatos hibák történtek és ha a vezetők ha csak ennyit tudtak tenni, akkor le kell mondaniuk. Erkölcsi kötelességük lenne lemondaniuk." Boros elnézést kért, hogy a klub hivatalos sajtótájékoztatóján fogalmazta meg éles kritikáját. El nem fogadott lemondások
A tájékoztatón egyébként többen és többször is firtatták a vezetők felelősségét, de erre mindannyiszor kitérő választ adtak. A konklúziót Kácsor Attila vonta le: "Nem állapítható meg személyes felelősség."
Még az elején elhangzott, hogy Ináncsy Miklós lemondott az elnökségi ülésen, de azt nem fogadták el az elnökségi tagok. Az Index szintén a felelősséget firtató kérdése után Tepszics Ignác elcsukló hangon azt mondta, lemond, most, hogy mindenki hallja. Ináncsy Miklós ezt nem fogadta el.
Nincs pénz. Ha a spanyolok - ma már majdnem kimondták a klubban - nem nyerhetnek, akkor elképzelhetetlen lesz a Fradi életben maradása. Azaz nincs tartalékban semmi és senki.
Keresd meg a szótárban a független szót. Esetleg az "egymással nem összefüggő" kifejezést.
Az adósság egy dolog. Azt a saját vezetőinkkel kell elszámolni. (meg a mocskos politikusokkal, háttéremberekkel akik keresztbe tettek, másodsorban).
Meg nem ölöm, mert ezekért is büntetés járna. De ha megjárnák, nem lennék szomorú, és még finoman fogalmaztam.
Csúnya példa jön, hátha érted így: édesapádat elkapják az utcán, és megverik nagyon. Nyilván "nem old meg semmit" (dehogynem, csak nem mindent), de azért csak szeretnél valami büntetést az elkövetőknek, ugye ?
Azt a szegény lányt nem akarom belekeverni. De úgy látszik képtelen vagy felfogni, hogy nem csak egy bűnös lehet, hanem több is. Kináld vissza őket kenyérrel, én szívesebben nézném meg, ahogy beverik a képüket a kővel.
ezt a mondatra erdemes lenne odafigyelni: "A bíróságot nem emlegetik annyiszor a ferencvárosiak, mint első felindultságukban tették, bizonyára végiggondolták, hogy nemcsak a szövetség, hanem a zöld-fehérek ügyeit is alaposan kivizsgálják az ítélethirdetés előtt." ekkor legalabb kiderulne egy-ket sumak dolog....
A labdarúgó NB II-be visszasorolt Ferencváros vezetői jelezték, hogy az ügyészségen, polgári bíróságon és az európai futballszervezetnél (UEFA) is tiltakozni kívánnak a döntés ellen. Kolláth György alkotmányjogász az MTI-nek elmondta, hogy melyik fórumon mire számíthatnak a zöld-fehérek. "Ha rangsort kellene felállítani, akkor az UEFA kerül a harmadik helyre, az európai szövetség egy egyeztető fórum, amely feltehetően nem foglal majd állást a kérdésben, hanem azt kéri, hogy a magyar szövetség és a Ferencváros rendezze egymással vitáját" - mondta Kolláth a távirati iroda érdeklődésére. "Az ügyészség az MLSZ felügyeleti szerve, tehát hivatalból is kötelessége ellenőrizni a szövetség munkáját, a döntések törvényességét, más kérdés, hogy ez mennyire valósult meg a gyakorlatban." Kolláth szerint ha a ferencvárosiak kérik, akkor az ügyészség ki fogja vizsgálni, hogy a különböző testületek döntései megfeleltek-e a hatályos jogszabályoknak. "Itt rengeteg érdekes kérdés felmerül. Hiszen a törvény szerint az MLSZ testületeinek maximálisan elfogulatlannak kell lenniük, ezt azonban nem lehet ellenőrizni, ha a tagok névsorát nem hozzák nyilvánosságra. Ugyanakkor azt is megvizsgálja az ügyészség, hogy a Ferencváros milyen dokumentumok alapján kapott május 31-én rajtengedélyt. Hiszen a klubnak többek között azt is igazolnia kellett, hogy nincs adótartozása és egyéb elmaradásai sincsenek. Május végén vagy a bizottság hibázott, vagy a beadott papírok nem tükrözték a valós helyzetet, a vizsgálat kideríti, mi az igazság, ami komoly büntetőjogi következményekkel járhat." Az alkotmányjogász hozzátette: a polgári bíróság az egyesülési jogról szóló törvényi előírások betartását ellenőrzi. "Feltételezett törvénysértéseket vizsgál ki, bekérve a Ferencváros és az MLSZ dokumentumait is. A bíróságot nem emlegetik annyiszor a ferencvárosiak, mint első felindultságukban tették, bizonyára végiggondolták, hogy nemcsak a szövetség, hanem a zöld-fehérek ügyeit is alaposan kivizsgálják az ítélethirdetés előtt." Az alkotmányjogász úgy véli, hogy mindenkinek az lenne a legideálisabb, ha a zöld-fehér klub belenyugodna a döntésbe, mert a perek kimenetele nem annyira egyértelmű, mint ahogy azt a ferencvárosiak gondolják.
ahogy latom te nem tudsz ertelmezni. mar bocs. azt kerdeztem, hogy mit old meg a "resztvevok" halala? erre felvetettem: talan nem lesz adosag?
es ha rohog, akkor megolod oket? az az erkolcsi tartas, hogy nem sullyedsz le a szintjukre ezzel. tobbek kozott.
egyebkent meg senki nem mondta, hogy artatlanok. annyit mondtam, hogy eltuntetesuk nem old meg semmit.
azt pedig, hogy ebbe belekevered a szerencsetlen lany esetet, az azert eleg gaz... de ha mar megkerdezed, akkor ez kicsit komolyabb filozofiai kerdes, hogy ezen elmelkedjunk. szemely szerint a halalbuntetes mellett vagyok...
Hol írtam olyat, hogy eltűnik az adósság, vagy hogy a Fradi vezetők rendben vannak ?
Csak szólok, hogy a "szomszéd tehene" most ott röhög a markába otthon. De mehetsz esetleg sajnálni a mészöly familyt.
És mi köze ennek erkölcsi tartáshoz, mi ? Olyannak ne legyen baja, aki ártatlan, az igaz. De magyarázd már el, mitől ártatlan az exlila, exmtks lópofa, vagy kádár édesgyermekei, esetleg az mlsz-ben ott virító tolvajok. És ez független (tudod, nem összefüggő) attól, hogy a mi vezetőink milyenek.
Mondd csak, erkölcsi tartásból nem bántanád a szerencsétlen 18 éves lányt felgyújtó gyereket sem, ugye ?
szerintem eleg lenne annyit mondani, hogy addig nincs zse, amig ezek itt vannak... :) a foci csapat osszes szponzora egysegesen fellepne ellenuk, akkor csak elhuznanak mondjuk a tekepalyara :)
A Fradit ne társadalmi munkában irányítsák, mert az olyan is lesz.
Tőlem egy milliót is kereshet a vezető, de akkor tegyen le valamit az asztalra.
Az a baj és az elkeserítő, hogy az a féreg Furulyás csődbe vitte a Klubot, és most vígan éldegél, időben lelépett, a balhét mások viszik el.
nem azt mondtam, hogy igaza van, hanem, hogy azt igerte hetfon megmutatja a papirokat...
egyebkent pont ez a baj, amit Te is irsz... es mi lesz akkor, ha meghal mindenki, akinek koze van a jelenlegi helyzethez? lesz penz? eltunik az adosag? inkabb azzal kellene foglalkozni, hogy hogyan tudjuk ezt a jelenlegi helyzetet atveszelni. igy akarjuk megmutatni, hogy a fradistakban van erkolcsi tartas, hogy mindenki halalat kivanjuk? tipikus "dogoljon meg a szomszed tehene is" eset...
Az NB2-be nem kell vmi hitelesnek tűnő pénzügyi terv? Azt nem értem,hogy a -999999999Ft az Nb1-hez nem elég az NB2-höz igen. Ezt miért nem kérdezik meg mészöly és kisteleki elvtárstól???
Ez a baj veletek! Exkomcsik, zsidók, cigányok, nemzetírtók! Csak ezeket a fogalmakat ismeritek. Rajtatok kívül mindenki hibás! Ezért tartotok itt! Mindenkit elüldöztök a csapattól, tökmindegy, hogy magyar, zsidó, spanyol, angol stb. Szánalmas volt a tegnapi híradókban az a 300 ember aki 1 millió fradistára hivatkozva szidta a kormányt. Ez már rég nem a fardiról szól! Ezt érdemlitek!
két barátom fiát akarom magammal vinni.belenevelni a fradizmust.egyik legjobb barátom sváb-magyar.most itt él magyarországon.lassan nagyobb fradista mint én.
Halkan mondom, a Magyar Kupában hazai pályán fogunk játszani, mert nb2-k vagyunk (édes istenem... lassan 48 órája mondták ki ezt, nehezen tudom elhinni, de muszáj). Aki jön ide, poklot kell teremteni!
Gyere! Minden egyes ember erőt ad ahhoz, hogy VÉGRE változzon valami, és IGAZI szakemberek vezessék a klubbunkat. Pénzügyi, marketing szakemberek.Ne TSZ elnökök, meg exkomcsik...
nb 2-ben vagyunk jövöre meglátjuk.bajnoko leszünk.ez a vegetálást ugyis utáltam.lehet hogy 8-év után ujra mecsre megyek.mert a fradi sziv kb akkor halt meg.azota látok lelketlen embereket mindenhol
Vazze, a Csodálatos Jani bá tényleg havi 1 miskáért elnökölt társadalmi munkában? Ezt azért még róla sem tételeztem fel, node sebaj, majd az Öreg elmagyarázza miért is volt ez jó a Fradinak.