Keresés

Részletes keresés

lacam83 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 489

Email-ben kontaktáltam velük s valóban, kaptam egy telefonszámot (igen, a weboldalukon is megtaláltam, mint szervíz elérhetőség :D ) amint lehet, a leszerelt vezérlőfedél mellől felhívom őket..mert ez így nagyon nem jó.

Köszi a tippet...kíváncsian várom, megoldódik-e (nagyon remélem)

Azt azért megkérdezném Tőletek, akiknek TwistER 230-uk van.

A leírás alapján NEM kell a FOT és a COM pontokat rövidzárni (Twister 230 esetén) ...nem is tettem..... emailben azt az infót kaptam, hogy mégis kell. További netbúvárkodás után kiderült számomra, hogy amennyiben rövidzárom, úgy a gép azt "hiszi" hogy van infra és állíthatóvá válik az automata zárás funkció...ami szép lesz, ha épp ott készülök üdülni a kapuk között, az meg óttómatán lezárna (infrakontroll nélkül - mert az még nincs az oszlopokon)

De első körben megpróbálom ezt a mégisrövidrezáromaFOTésCOM verziót (elvileg az auto zárást jelenleg letiltottam - "Program 1"- gomb nyomvatartása, és 10mp-en belül felengedése) majd meglátjuk.

Köszönöm Szépen!

Üdv

Előzmény: Trabee (488)
Trabee Creative Commons License 2016.09.30 0 0 488

Szerintem szívesen segítenek ott ahol vásároltad, nekem is szükségem volt rá a motorerő és a worktime miatt, és nagyon jól elmondta a szervizes. 

Előzmény: lacam83 (487)
lacam83 Creative Commons License 2016.09.30 0 0 487

Ma hajnal 5kor 10 percet szenvedtem azzal, hogy becsukjam a kaput.

A-gomb ...3 villanás
A-gomb mégegyszer kapu nyílik...

A-gomb hogy becsukjam...3 villanás
A-gomb, villogás de a kapu nyitott állapotban megint kifele teker...A-gomb hogy megálljon.

A-gomb villogás kifeleteker, A-gomb hogy megálljon.

A-gomb elindul befelé, de a zárási ciklus 1/3-nál megáll.

A-gomb elindul megint nyitásra

A-gombbal megállítottam, hogy ne nyíljon, majd újabb A-gomb tovább kifelé. Megvártam, míg 1percet feszíti az oszlopot (blokkolás nincs, végigtekeri a beállított nyitási időt)

A-gomb megnyomására elindult zárásra, és be is zárt.

Felgyújtom ezt a sz.rt!

Proteco...lehet rossz választás volt?

Kellene egy how-to hogy mi a helyes beállítás (jelenleg) infra NÉLKÜLI használathoz. Egyedül az automata zárás funkciót állítottam LE...

Kérlek segítsetek.

Vagy hibás lehet a Twister 230?

üdv.

lacam83 Creative Commons License 2016.09.29 0 0 486

Pont ezt tapasztaltam én is a bekötésnél. Múlthéten indult be nálam is:

Motor1 barna, szürke, fekete...motor kettő fekete, szürke, barna...így nyílik mindkettő kifelé! :)

Mindegy, egy pillanatig vakartuk a fejünket miatta, de maradt így.

Viszont nálam is akadnak problémák..mégpedig a következő

Olykor.... kb 3ból egyszer, kiskapu funkció nyit... kinyitott állapot után zárnám vissza és semmi. A lámpa hármat villant...utána megpróbálom megint, ekkora a kapu nyitott állapotban megint szenvedne a nyitással. Próbálom megin a "B"-t ekkor megáll. Újra "B" megint nyitással szenved nyitott állásban. Próbálom 'A'-t, akkor a másik szárny kinyílik.. majd 'A'-val csukatnám be, akkor mindkét szárny megáll kb középúton.

Teljesen random mozog a két kapuszárny...sokatik próbálkozás után tudom mindkettőt becsukatni.

Annyit még tudni kell, hogy az infrák MÉG nincsenek fenn, de az automata zárás funkciót tiltattam (Program1 gomb 10mp-en belüli elengedésével)

Ja és akkor is megzavarodik, ha nyitott kapunál túl sokáig hagyom nyitva. TEljes kinyitás után 5-10másodperccel ha nem záratom, akkor megint jön a félig nyit, rossz felé mozdul stb.... Valami hatalmas geb.sz lehet. A kapu nyílik rendesen, nem blokkol sehol, a power és block potik szimmetrikusak illetve szerintem jól beállítottak.

Hol lehet a gond?!?!

Előzmény: hamuka84 (473)
ilias Creative Commons License 2016.09.28 0 0 485

Ez mennyire jó típus egyébként? Gondolok itt a megbízhatóságra.

Illetve milyen napi szintű használatra van felkészítve (nyitás/nap)? 2 kocsink van.

Köszi!

Előzmény: eadams (483)
Trabee Creative Commons License 2016.09.28 0 0 484

Köszönöm, megvettem és 3 hónapja használjuk elégedetten. A kapuaruhaz.hu-tól.

Előzmény: KamEmil (481)
eadams Creative Commons License 2016.09.27 0 0 483
eadams Creative Commons License 2016.09.27 0 0 482

Kedves Kam!

Így első hozzászólásra igen szép linket sikerült reklám céljából idebiggyeszteni.

Azt gondoltam ez a fórum nem a hol vegyek jó pénzért valamit kezdetű.

Ezért én azt mondom a fórumtársaknak, hogy ezek a szettek máshol is kaphatóak. Jobb áron is, talán jobb háttérszolgáltatással is (mondom talán).

Érdemes szétnézni.

KamEmil Creative Commons License 2016.09.27 0 0 481

A Proteco KIT-LEADER egy jó választás, ugyanis 2 év garanciával nem bízzák a véletlenre. A legtöbb gyártó csak akkor vállal két évet, ha biztos a terméke működésében, és a PROTECO elég biztos. Ennek a szériának is több típusú terméke van, itt fontos lenne tudni a kapu súlyát és méretét szárnyanként, illetve, hogy szeretne-e villogót vagy nem. Működésüket tekintve több funkcióval rendelkezik, ugyanis gyalogosként nem muszáj az egész kaput kinyitni, mert van benne kiskapu funkció, továbbá a szettek tartalmaznak infra sorompót is, így nem fog semmire és senkire rácsukódni a kapu amíg ott van valaki, vagy valami.

Előzmény: Trabee (413)
hamuka84 Creative Commons License 2016.09.24 0 0 480

Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba.. :)

Megpróbálom "resetelni" az egész rendszert.. mert az elején még működött.. aztán valamit lehet elnyomkodtam az agyában a gépnek... de akkor próbálkozom! :)

Köszönöm. :)

Előzmény: eadams (478)
ilias Creative Commons License 2016.09.23 0 0 479

Telikapu lesz, de mellette merőlegesen hálós kerítés van (telek szélén van a kapu). Szél alapból nem jellemző, viszonylag védett is, ha éppen fúj.

Megnézem, amit belinkeltél.

Köszi!

Előzmény: eadams (477)
eadams Creative Commons License 2016.09.23 0 0 478

Nem gond, a TW... vezérléssel nem egyforma sorkapocsban a sorrend. A lényeg ha elveszed az áramot első parancsra mindkettő nyisson. De semmiképpen nem kellene egyszerre indulniuk, eltolásnak lennie kell (ezt abban a vezérlésben nem is állíthatod át).

Ez viszont érdekes. Azzal, hogy simán feltanítod a távirányítókat ilyen hibát nem tudsz produkálni.  A két csatorna nem ugyanaz. Először próbáld resetelni a vezérlés és törölni a távirányítókat.

Előzmény: hamuka84 (473)
eadams Creative Commons License 2016.09.23 0 0 477

Igen a 24V-os motorok általában ilyen nyomatékot tudnak, egy Nice 2024 is 1500N.

Összehasonlításképpen: egy "klaszikus" kitolós proteco/euromatic/mpc/gr, stb... motor olyan 2800n (közel a duplája), de egy Roger R20 is 2500N.

Mondom ez akkor érdekes, ha teli a kapud és felétek sokszor erős szél fúj. (nálunk pl. szinte álladóan fúj)

Nekem egy Roger R20-am van, azt tapasztalatom szerint nem ijeszti meg semmi.

ECO vezérléssel az ára is elmegy..

https://www.google.hu/?gws_rd=ssl#q=roger+r20-300+eco+sz%C3%A1rnyaskapu

Előzmény: ilias (474)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.23 0 0 476

Köszi!! Este egy drótdarabbal rápróbálok.

Előzmény: eadams (471)
ilias Creative Commons License 2016.09.23 0 0 475

Ditec OBBI-t néztem ki.

Előzmény: eadams (472)
ilias Creative Commons License 2016.09.23 0 0 474

Szia!
Mennyit értesz nagy nyomaték alatt? 24 V-ra a Ditec 1500 N-t ad meg.

Előzmény: eadams (472)
hamuka84 Creative Commons License 2016.09.23 0 0 473

Hello Szakik. :)

Segítséget szeretnék kérni. Beépítettem a Leader 3 KIT kapunyitómat. A csomagban található rajz szerint a 2 motor kábeleit úgy kellene bekötni (balról jobbra: Barna-szürke-fekete) AMennyiben viszont mind a kettőt így kötöm be, akkor az egyik kapu nyit.. miközben a másik csuk! Megcseréltem a 2. motor vezetékeit, így most egyszerre csinálják amit kell... Találkozott már más is ilyen problémával? vagy én vagyok a ""szerencsés"""...  

Valamint olyan kérdésem lenne még.. (nem tudom esetleg az agyában elállíthattam-e valamit) de a B gomb megnyomásával is kinyit mind a két kapuszárny... a kiskapu funkció nem üzemel... (ment egyszer.. de azóta nem tudom előhozni)

Köszönöm a hozzászólásokat! :)

eadams Creative Commons License 2016.09.22 0 0 472

Szia!

Fával borított teli kapunál nagy a kapu súlya, és az ellenszél is, így lehetőleg nagy nyomatékú motorokat nézz.

Tele kapura inkább 220V-os motor, mint 24.

Ha lehet legyen bronz az orsó, ez megint fontos ha teli kapud van és nagyon nyomja a szél, egyébként szerintem ez nem elsődleges szempont.

A zsalukőnél vedd figyelembe, hogy ha a kő közepén lesz a kapupánt, akkor esetleg hosszabb löketű motorra lesz szükséged.

Előzmény: ilias (469)
eadams Creative Commons License 2016.09.22 0 0 471

Szia!

Általában lehet. A Key 900-as sorozatánál a COM és a P/P (1 és 2 sorkapcsok) fogadják a külső nyomógombot.

Előzmény: halaloszto (470)
halaloszto Creative Commons License 2016.09.20 0 0 470

Sziasztok,

Garázsnyitókhoz általában lehet vezetékes kapcsolót tenni? Nagyon kényelmes lenne ha a falon lenne gomb amivel lehet fel-le húzni, ha nincs nálam a kocsikulcs.

A konkrét példányon keyautomation.it felirat van, a viper model lesz az.

ilias Creative Commons License 2016.09.20 0 0 469

Sziasztok!

Szeretnénk elektromos kapunyitót kétszárnyú kapuhoz. Van valamiféle toplista a márkák közül? Nagy a kínálat, nehezen tudok dönteni, jól jönne minden tapasztalat.

Másik kérdés, hogy zsalukőre legyen felfogatva a kapu vagy lehet zárt szelvény is? Mik a minimum paramétereik? Egy szárny kb. 1.5x1.8-as lenne 40x40x2-es zártszelvénykeretből, fa borítással.

Köszi előre is a válaszokat.

horex Creative Commons License 2016.09.11 0 0 468

Gugliba beirod és meglesz a manuál

Elsőre a

metroman.hu/

8840_mobilgate-6-gsm-mobiltelefonos-kapunyito-taviranyito-telepitesi-utmutato.pdf

"A kisáramú relés kimenet max. terhelhetősége 48V / 1A.

Kivezetésre került a relé záró (NO) kontaktusa és a relé közös pontja. (Com)"

Gondolom ebben nem különbözik a 4-es változattol

Esetleg a cégnél érdeklődsz

Előzmény: alhabandi (466)
lacam83 Creative Commons License 2016.09.07 0 0 467

Na, meg lett rendelve

Proteco Kit Leader 3... meg a "sallang"

Pontosan 10cm van az oszlop és a kapu forgáspontja között. :)

Köszönöm szépen!

alhabandi Creative Commons License 2016.09.07 0 0 466

Sziasztok Fórumozók.

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Proteco roller 5 kapunyitóm és rá szeretnék kötni egy Mobilgate 31/a gsm rendszerű nyitót.

Problémám, hogy nem találok bekötési rajzot a kapunyitóról.  A mobil gate 4 bekötése van AC/DC ill NO COM. Kérdésem az lenne hogy a NO COM -ot hova kell bekötni a kapunyitó elektronikájába? Köszönöm a segítséget előre is.

Trabee Creative Commons License 2016.09.06 0 0 465

Nekem eddig bevált.

Előzmény: lacam83 (464)
lacam83 Creative Commons License 2016.09.06 0 0 464

Nevető harmadikként befutott a
Proteco KIT Leader 4

...ami lehet hogy visz mindent. Twister 230 vezérléssel (a lámpavezérlés miatt....most még nincs rá szükségem, de évek múlva kitudja, talán lesz)

+2 távadó + 1 antennás lámpa ...cakkumpakk 110.000HUF. Számomra kicsit borsos, de ennyiért nemigen találok másik -esetleg minőségibb?!- megoldást.

Egyenlőre próbálok infomrációkat szerezni a kapunyitóról, hátha belefutok negatív tapasztalatokba (persze a pozitív az alap :D)

Pzsolt64 Creative Commons License 2016.09.02 0 0 463

Segítséget szeretnék kérni. 10 éve magam által telepített KIT-ELITE 2 szárnyas Q36A vezérlésű szettem a mainap azt produkálta, hogy nyitáskor rándult eggyet a jelző a villogásról(lassú) átváltott folyamatos ra majd újra villogásra(gyors). Ha menetközben nyomogatom a gombot akkor tovább lép a programon.

Aztán többszöri próbálkozás után egyszer csak rendessen nyilt majd zárt.

Hol keressem a hibát mit javasoltok? 

A gondom ezzel az hogy a kocsi ki-beállása igy szinte lehetetlen mert a nyiláshoz hátra kell tolatnom viszon így meg nem tudok kiszállni.

A kiszálláshoz meg előre kell gurulnom így félek, hogy magától esetleg kinyilik és rányilik a kocsira.

Vezérlő vagy valamelyik motor rakoncátlankodik?

Köszi

lacam83 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 462

Sziasztok,

Senki nem tudna segíteni ebben?

KIT TITAN 300 (Kapu24)

SW200 (kapunyito-bolt.hu)

...és most felmerült mégegy, kicsit drágábban:

Gritalia Swing S300

Ez kicsit drágább.

Úgy hallottam, hogy ez utóbbi sokkal megbízhatóbb. Előfordulhat, hogy az előbb felsorolt olcsóbbak műanyagok ? Mármint a munkahengerben műanyag alkatrészek mocorognak? Nemtudom mennyire igaz ez az információ....s a Gritalia kapunyitót mondták sokkal jobbnak, hogy "ez már fém"

Volt ezzel tapasztalatotok?

Köszönöm szépen a válaszokat!

Üdv.

Előzmény: lacam83 (445)
dini1981 Creative Commons License 2016.09.01 0 0 461
Sziasztok ,hogy tudom a MICRO TX1 Távirányító gombját áthelyezni pl.jobb oldalival nyit most nekem pedig a középsővel kéne. KÖSZI
hamuka84 Creative Commons License 2016.08.31 0 0 460

Köszönöm a választ! Akkor megnyugodtam, hogy nem teszek semmit sem tönkre :)

Előzmény: Trabee (459)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!