Email-ben kontaktáltam velük s valóban, kaptam egy telefonszámot (igen, a weboldalukon is megtaláltam, mint szervíz elérhetőség :D ) amint lehet, a leszerelt vezérlőfedél mellől felhívom őket..mert ez így nagyon nem jó.
Köszi a tippet...kíváncsian várom, megoldódik-e (nagyon remélem)
Azt azért megkérdezném Tőletek, akiknek TwistER 230-uk van.
A leírás alapján NEM kell a FOT és a COM pontokat rövidzárni (Twister 230 esetén) ...nem is tettem..... emailben azt az infót kaptam, hogy mégis kell. További netbúvárkodás után kiderült számomra, hogy amennyiben rövidzárom, úgy a gép azt "hiszi" hogy van infra és állíthatóvá válik az automata zárás funkció...ami szép lesz, ha épp ott készülök üdülni a kapuk között, az meg óttómatán lezárna (infrakontroll nélkül - mert az még nincs az oszlopokon)
De első körben megpróbálom ezt a mégisrövidrezáromaFOTésCOM verziót (elvileg az auto zárást jelenleg letiltottam - "Program 1"- gomb nyomvatartása, és 10mp-en belül felengedése) majd meglátjuk.
A-gomb hogy becsukjam...3 villanás A-gomb, villogás de a kapu nyitott állapotban megint kifele teker...A-gomb hogy megálljon.
A-gomb villogás kifeleteker, A-gomb hogy megálljon.
A-gomb elindul befelé, de a zárási ciklus 1/3-nál megáll.
A-gomb elindul megint nyitásra
A-gombbal megállítottam, hogy ne nyíljon, majd újabb A-gomb tovább kifelé. Megvártam, míg 1percet feszíti az oszlopot (blokkolás nincs, végigtekeri a beállított nyitási időt)
A-gomb megnyomására elindult zárásra, és be is zárt.
Felgyújtom ezt a sz.rt!
Proteco...lehet rossz választás volt?
Kellene egy how-to hogy mi a helyes beállítás (jelenleg) infra NÉLKÜLI használathoz. Egyedül az automata zárás funkciót állítottam LE...
Mindegy, egy pillanatig vakartuk a fejünket miatta, de maradt így.
Viszont nálam is akadnak problémák..mégpedig a következő
Olykor.... kb 3ból egyszer, kiskapu funkció nyit... kinyitott állapot után zárnám vissza és semmi. A lámpa hármat villant...utána megpróbálom megint, ekkora a kapu nyitott állapotban megint szenvedne a nyitással. Próbálom megin a "B"-t ekkor megáll. Újra "B" megint nyitással szenved nyitott állásban. Próbálom 'A'-t, akkor a másik szárny kinyílik.. majd 'A'-val csukatnám be, akkor mindkét szárny megáll kb középúton.
Teljesen random mozog a két kapuszárny...sokatik próbálkozás után tudom mindkettőt becsukatni.
Annyit még tudni kell, hogy az infrák MÉG nincsenek fenn, de az automata zárás funkciót tiltattam (Program1 gomb 10mp-en belüli elengedésével)
Ja és akkor is megzavarodik, ha nyitott kapunál túl sokáig hagyom nyitva. TEljes kinyitás után 5-10másodperccel ha nem záratom, akkor megint jön a félig nyit, rossz felé mozdul stb.... Valami hatalmas geb.sz lehet. A kapu nyílik rendesen, nem blokkol sehol, a power és block potik szimmetrikusak illetve szerintem jól beállítottak.
A Proteco KIT-LEADER egy jó választás, ugyanis 2 év garanciával nem bízzák a véletlenre. A legtöbb gyártó csak akkor vállal két évet, ha biztos a terméke működésében, és a PROTECO elég biztos. Ennek a szériának is több típusú terméke van, itt fontos lenne tudni a kapu súlyát és méretét szárnyanként, illetve, hogy szeretne-e villogót vagy nem. Működésüket tekintve több funkcióval rendelkezik, ugyanis gyalogosként nem muszáj az egész kaput kinyitni, mert van benne kiskapu funkció, továbbá a szettek tartalmaznak infra sorompót is, így nem fog semmire és senkire rácsukódni a kapu amíg ott van valaki, vagy valami.
Akkor megnyugodtam, hogy nem nálam van a hiba.. :)
Megpróbálom "resetelni" az egész rendszert.. mert az elején még működött.. aztán valamit lehet elnyomkodtam az agyában a gépnek... de akkor próbálkozom! :)
Nem gond, a TW... vezérléssel nem egyforma sorkapocsban a sorrend. A lényeg ha elveszed az áramot első parancsra mindkettő nyisson. De semmiképpen nem kellene egyszerre indulniuk, eltolásnak lennie kell (ezt abban a vezérlésben nem is állíthatod át).
Ez viszont érdekes. Azzal, hogy simán feltanítod a távirányítókat ilyen hibát nem tudsz produkálni. A két csatorna nem ugyanaz. Először próbáld resetelni a vezérlés és törölni a távirányítókat.
Segítséget szeretnék kérni. Beépítettem a Leader 3 KIT kapunyitómat. A csomagban található rajz szerint a 2 motor kábeleit úgy kellene bekötni (balról jobbra: Barna-szürke-fekete) AMennyiben viszont mind a kettőt így kötöm be, akkor az egyik kapu nyit.. miközben a másik csuk! Megcseréltem a 2. motor vezetékeit, így most egyszerre csinálják amit kell... Találkozott már más is ilyen problémával? vagy én vagyok a ""szerencsés"""...
Valamint olyan kérdésem lenne még.. (nem tudom esetleg az agyában elállíthattam-e valamit) de a B gomb megnyomásával is kinyit mind a két kapuszárny... a kiskapu funkció nem üzemel... (ment egyszer.. de azóta nem tudom előhozni)
Garázsnyitókhoz általában lehet vezetékes kapcsolót tenni? Nagyon kényelmes lenne ha a falon lenne gomb amivel lehet fel-le húzni, ha nincs nálam a kocsikulcs.
A konkrét példányon keyautomation.it felirat van, a viper model lesz az.
Szeretnénk elektromos kapunyitót kétszárnyú kapuhoz. Van valamiféle toplista a márkák közül? Nagy a kínálat, nehezen tudok dönteni, jól jönne minden tapasztalat.
Másik kérdés, hogy zsalukőre legyen felfogatva a kapu vagy lehet zárt szelvény is? Mik a minimum paramétereik? Egy szárny kb. 1.5x1.8-as lenne 40x40x2-es zártszelvénykeretből, fa borítással.
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Van egy Proteco roller 5 kapunyitóm és rá szeretnék kötni egy Mobilgate 31/a gsm rendszerű nyitót.
Problémám, hogy nem találok bekötési rajzot a kapunyitóról. A mobil gate 4 bekötése van AC/DC ill NO COM. Kérdésem az lenne hogy a NO COM -ot hova kell bekötni a kapunyitó elektronikájába? Köszönöm a segítséget előre is.
Segítséget szeretnék kérni. 10 éve magam által telepített KIT-ELITE 2 szárnyas Q36A vezérlésű szettem a mainap azt produkálta, hogy nyitáskor rándult eggyet a jelző a villogásról(lassú) átváltott folyamatos ra majd újra villogásra(gyors). Ha menetközben nyomogatom a gombot akkor tovább lép a programon.
Aztán többszöri próbálkozás után egyszer csak rendessen nyilt majd zárt.
Hol keressem a hibát mit javasoltok?
A gondom ezzel az hogy a kocsi ki-beállása igy szinte lehetetlen mert a nyiláshoz hátra kell tolatnom viszon így meg nem tudok kiszállni.
A kiszálláshoz meg előre kell gurulnom így félek, hogy magától esetleg kinyilik és rányilik a kocsira.
Úgy hallottam, hogy ez utóbbi sokkal megbízhatóbb. Előfordulhat, hogy az előbb felsorolt olcsóbbak műanyagok ? Mármint a munkahengerben műanyag alkatrészek mocorognak? Nemtudom mennyire igaz ez az információ....s a Gritalia kapunyitót mondták sokkal jobbnak, hogy "ez már fém"