Vártam már a hozzászólásod, ezért is vettem a példát egy termékforgalmazón/gyártón keresztül (Zzemoki) , hogy ne valami összehasonlító lista kerekedjen belőle...:-)))))) Igényesség??? Akár a csillagos ég is lehet...:-)))))
honlapon a termékek között ott figyelnek a Fuggerth kocsikhoz való világítás panelek, ezek már integrált DCC dekodert is tartamaznak!
Belső berendezés + fém kerekek + áramszedés már egyéb beszerzési forrásokból is működ(het)nek.
Amúgy egy rendes, ilyen kocsi ára nem nagyon áll meg 13-14.000Ft alatt, boltból. És abban nincs még DCC dekoder...
Na most akkor mihez képest drága a Fuggerth?
Nem tisztáztuk, hogy mik az igényei a kérdezőnek:-)))
Egy sima MÁV kocsi az minimum 9-14.000Ft belső berendezéssel, fém kerekekkel. Egy belső világítás hozzá olyan 3-4.000Ft, és még ez nem digitális! Vagyis egy kocsi 12-18.000Ft + a DCC fukció dekoder hozzá.
Egy Fuggerth kocsi kb. 4000Ft, fém kerekek + kb. 2.000Ft, belső berendezés + kb. 3500Ft, egy DCC dekoderes világítás a műhelyben beszerelve max. 4.650Ft. Összesen kb.: 14.150Ft. Ez akkor is olcsóbb egy kicsit, ha a kevésbé drága külföldi gyártású kocsit vesszük alapul.
Annó a 81-es vonalon amikor beütött a kocsihiány sokszor lehetett látni ilyen összeállításokat (sőt egyszer láttam M41 + BDt 100-ast is:)) Ezek elég pénztárca kímélő megoldások:
Tisztelt cssz74 Topictárs, most néztem http://zzemoki.hu/keretx.htm honlapját (Szili vezérlőjét M43-nak írta--szóljon neki valaki!!) , háááát nem éppen annyira olcsó a Fuggi kocsi sem (ezt a csontot is már ezerszer lerágtuk itt), főleg ha még belül be is akarom rendezni. Ezért javasoltam a Nohab felhasználását tehervonathoz. Három kocsi az M41-hez (1db vezérlő + 2db Bhv) plussz ezek teljes tuningolással (kerékcsere + áramszedők + világítás panelek + belsőtér ) mintegy 32-33000 Ft :-)))
Most nézem, hogy 020-as, "bajszos" a nohabod. Ahhoz korban lehet jobb 1db zöld Ap, 1db zöld By és 1db zöld Bhv kocsi, vagy drágább megoldás a Tilligtől kapható keskeny csíkos gyorsvonati kocsik. Ettől függetlenül mehet az előző kék összeállítással is, mivel a 90-es évek végén az északi parton már ment visszafestett nohab kék kocsikkal.
Csörgő mögé én a helyedben egy ingaszerelvényt kötnék, 2-3db Bhv és egy BDt kocsival. Ha csak 2Bhv-t kötsz, akkor abból létezik 2 különböző pályaszámú, a 387-es és a 499-es. Egyik vége sima, a másiké behúzott.
Nohab mögé olcsó megoldásban szintén Fuggerth kocsikból állítható össze egy igazi "balatoni" vonat. Ami kell bele, 1db Ap, 1db WRy/BRy, 1db By és vagy 1db Bhv vagy 1db BDbh poggyászteres kocsi. Ha az utóbbit választod, akkor a két vonatban nem lesz azonos pályaszámú kocsi!
Szeretnék összeállítani két szerelvényt, egy M61 20 és egy M41-es mozdony után. elsősorban anyagiak miatt keresném az olcsóbb megoldásokat. Max 4 -4 kocsira gondoltam.
Most nem otthonról írok, így pontosan nem tudom megmondani a gyártót. Még az is lehet, hogy szlovák... Elnézést a tudatlanságomért!
A cuccnak makett jelege van pl. a műanyag kerekei miatt. De szépen fel lehet javítani és át lehet alakítani. Az átalakítás és a festés eredménye látható a képen.
1/43-ban több mint 20 féle mesterdarab van már kész. Például: D-450- billencs kétféle,nyerges, hűtőgk., platós nyitott és ponyvás, sitt konténeres, coca-cola szállító, szemetes. D-350 katonai 4 féle, billencs,platós, D-352,D-344, D-710 stb.