Keresés

Részletes keresés

tata Creative Commons License 1999.04.30 0 0 21
Nem gondoltam volna az elmúlt pár hónapban, hogy én itt egyszer OVi idézettel jelzem véleményemet (nem szó szerint):
Az autonómiáról lehet beszélni, de jelenleg nem időszerű.
gavrilo Creative Commons License 1999.04.30 0 0 20
Kedves csoro!

Ne legyünk inkább újra három tenger országa?
Vagy inkább követeljük vissza az Urálon-túli területeket is!
Előre a Magyar Világbirodalomért! Kitartás!

Mr Spock Creative Commons License 1999.04.30 0 0 19
Kedves csoro,

SZVSZ Izraelnek nem azert van joga teruletekhez, mert valami osi odatartozasa van, hanem azert mert MOST ott vannak, es az ovek a terulet. Ez MINDEN orszagra vonatkozik. A tortenelem kezdete ota, minden orszag eroszakkal formalta a sajat hatarait, ez soha nem volt maskeppen. JOGA senkinek sincs semmilyen teruletre, azt mindig el kellett foglalni, es ez minden valoszinuseg szerint igy is fog folytatodni a jovoben.

Gabor

Előzmény: csoro (-)
gavrilo Creative Commons License 1999.04.30 0 0 18
Csórikám, erre apám csak ezt szokta mondani: Álmodik a nyomor...

A gépemet azért még megtartanám. Ha engeded...

Előzmény: csoro (13)
brendi2 Creative Commons License 1999.04.30 0 0 17
NEM, NEM SOHA!!!
csoro Creative Commons License 1999.04.30 0 0 16
Kedves teja,

latom, az istenfogalmad eleg szines, asorrend sokatmondo (nato, usa, oroszok, csurka....) :)))
komolyra forditva: emlexel, mi tortent 1920-ban? A nagyhatalmak szetdaraboltak az orszagot, nekunk semmilyen beleszolasunk nem volt annak mikentjebe sem. Bizony, elg sok revizionistat hagytak maguk mogott..
En jartam eleget ahhoz Erdelyben, hogy visszasirjam.
Ha Ajropa ugy akarja, hogy revizio lesz, akkor ad hozza gazdasagi tamogatast is. Nem erdeke, hogy Mo. megjobban leszakadjon. Nyilvan ez nem lenne kis aldozat reszunkrol sem.
A reviziot valoszinuleg egy hosszabb autonomia-idoszak vezetne be. Akkor pedig a nepesseg viszonyok is alkulnak ide-oda. Ha a mi javunkra, akkor kesobb lehet szo reviziorol.
Esetleg kerdezzuk meg a kintieket is, ok mit szeretnenek (ez amugy is kotelezo). En meg nem nagyon talalkoztam olyannal, aki nagyon ellenkezne...
Ezzel a hangvetellel meg inkabb menj el szabaddemokrata filozofusnak, vagy moderald magad, legyszi.
maradok csoro

teja Creative Commons License 1999.04.29 0 0 15
T. revizionistak...
Ti, akik veresre sirjak magatokat NMO (gyengebbeknek: Nagy Magyarorszag:) miatt, annak javaslom, gondolkodjon a kovetkezon:

t.f.h. visszacsatolja a Joisten (NATO, USA, oroszok, CSurka, mittomen) a Vajdasagot. (Erdelyt plane, tizszerannyi lakosa van:)
Visszater kebelunkre 300 000 magyar, es TIZSZER ANNYI nem magyar... Meg a szegenyseg (jartatok ti mar pl. Romaniaban T. Revizionista polgartarsaim? Pardon, Erdelyben.)
Szoval lenne rogton egy olyan MO., ahol egybol szamottevo (es biztos, hogy nagyon revizionista:) idegen ajku nepesseg lenne, meg lenne nekunk egy jo nagy gazdasagi fekete lyuk... Ez kell?
De oszinten? Es akkor meg nem beszeltem arrol, hogy onnantol kezdve a szomszedban utnek fel a fejuket olyan revizionsita iranyzatok, akik "vissza" kovetelnek az "elcsatolt" teruleteket. Ping-pong, kelet-europai modra?
Marhasag.
Ne kavarja senki a szart ezzel a poros dumaval, mert mindenki kohogni fog tole ha ez eleg hangos lesz, es intezmenyesedik.... Es a leginkabb azoknak art vele az ember, akiket "megmenteni" akar: A kivulre rekedt magyaroknak. Vagy ok nem szamitanak?
Csak a FOLD? Akkor menjetek ki, es kapaljatok meg, attol meglatjatok milyen szep rendezett lesz a hatar revizionista urak...

reménykedő Creative Commons License 1999.04.29 0 0 14
Derék ötlet volt ez a topic! Köszi érte!Aki meg borzong tőle az lehet,hogy ismeri a magyar történelmet, de nem biztos, hogy érezte is(az én felmenőim,a felvidéki kitelepitések után máshogy értelmezték a száraz összefoglalókat) Egyetáértek ezzel az autonomia-törekvéssel,csak nem tudom mit takar, területit,avagy nemzetiségit!?Bár lehet ez eleinte mindegy volna,és ha netán egy demokratikus inditványra mondjuk nészavazás É-Bácska visszatértét jelentené,nem okozhatna megrőkönyödést a marxista történelemszemléleten nevelkedett társanknak,mert bizony már más időket irunk -remélem-más jogok illetnek megmindenkit! De idejében kell tudni élni velük,és nem megijedni már a kérdés felvetésétől is!Milyen egy gyámoltalan népség lettünk! Mi már csak bocsánatot tudunk kérni!? S a "világ legdemokratikusabb szervezeté"-nek tagjaként se merünk a nemzetközi jog ba nem ütköző inditványt tenni, ami a saját nemzetrészünk sorsát érinthetné?Miért kellenel ettől a gondolatoktól "elhatárolódnunk"?Határolódjunk el Milosevics elvtárstól, ha már Nato-tagok lettünk! Mondom ezt azoknak a karrier-politikusainknak, akiknek csak a tét nélküli saját- haszonelvű felelőtllenség tetszik,most ők akarnak mindentől elhatárolódni(nem ilyen lovat akartak?) De barátocskáim az előrelátás nagyon fontos erény egy valódi politikusnál,l. D-Tirol stb. Ezért kell máris bátran foglalkoznunk azzal, mi lesz a jövendő sorsa a délvidéki magyarjainknak. S ha nemzetiszin zászló leng majd a horgosi csárda tetején, határolódjanak el majd onnan akiknek az nem tetszik!
Előzmény: csoro (13)
csoro Creative Commons License 1999.04.29 0 0 13
Kedves Simre!

En az autonomia hive vagyok. SZVSZ az elcsatolt teruleteken az orokosok nem voltak kepesek epiteni, ertekeket letrehozni. Erdelyi barataim a kovetkezokeppen fogalmaztak: Nezz csak korbe, Csorokam, ezek (ti. a romanok) nem epitenek itten semmit. Nem erzik, hogy az ovek, es mindennap arra gondolnak, hogy egyszer vissza kell adniuk.

Ahogyan Europa el tudta venni ezeket a teruleteket (tehat bennunket ert nagy serelem, a mi erzekenysegunk hol van?), ugy most Europanak JOGA VAN autonomiat eszkozolnie az adott teruleteken. Nagyon sok elvandorolt (reszben uldozott) ismerosom akad, akik barmikor hajlandoak lennenek visszaterni hazajukba.
Amennyiben allamalkoto tenyezo voltunk ezer evvel ezelott, es bennunk van a fennmaradas osztone, ugy erzem, idovel visszaszereznenk szellemi es letszambeli sulyunkat is a tersegben.

Senki nem reagalt az izraeli parhuzamra. Miert? (kerem a szokasos anyazokat, hogy csak siman lapozzanak tovabb innen, senkinek sem kotelezo ide jonni)

Hogy mekkora a nepesseg aranya, azt nem tudni pontosan, meg saccolni is nehez. Ehhez egy fuggetlen nepszamlalasra lenne szukseg, hogy az emberek ne feljenek magukat magyarnak nevezni (nem kivanva elesni elonyoktol).

Hogy miert kell errol most beszelni? Mikor, konyorgom? A nyito hozzaszolasomban megjegyeztem, hogy itten beketargyalasok lesznek, ki tudja milyen hatarmodositasokkal. Egyetertve tobbekkel lentebb, ehhet nekunk szavunk kell hogy legyen. Ha hallgatunk, akkor telleg birka nep a magyar. Es megerdemeljuk. De ha csak elhallgattatnak minket, akkor is. Ne hagyjuk magunkat.

Szamomra Erdely felig meddig a szulohazam. Bar csak dednagyanyam szuletett ott, de soxor jartam arra, es mindannyiszor konnyeket csalt a szemembe az ottani emberek elete, nyomora, de leginkabb embersege. Kolozsvaron, a Matyas szobor elott egy roman elkezdett kopkodni, amikor meglatott minket, magyarokat es valoszinuleg cifran feldicserte fel es lemenoinket (nem ertettuk, hal'Istennek). De oriasi elmeny a Karpatok oldalan megallni es szetnezni. Mindenkinek ajanlom! A Gyilkos- es Anna-torol ne is beszeljunk. Tordai-hasadek: a romanok elbontjak, es beton alapanyagkent szallitjak bukaresti epitkezesekhez (megjegyzem, a laza kozet erre igen alkalmatlan, viszont egy okkal tobb egy paratlan szepsegu helyet tonkretenni).
Mindezek nosztalgiat ebresztenek bennem, noha mint mondtam is en magam nem ott szulettem.
Ezenkivul a hataron tuli emeberek megerdemlik, hogy vegre emberkent banjanak veluk. Ismerve szomszedainkat, ezt en csak egy szigoruan ellenorzott autonomia eseten latom biztositottnak.

Hogy mit szolnanak a szomszedok? Hat erre most mit mondjak? Talan teljesitettek volna a trianoni szerzodesekben foglaltakat, ti. ennek felyeben hullott olukbe Mo. 2/3-a. Mivel szerzodesszegok, ezert csak ervenyesiteni kell ellenuk a nemzetkozi jogot.
Ha mar egyszer felvettek minket a natoba (en szkeptikus voltam, vagyok), akkor mitol kellene tartanunk? Vagy a nyugat nem mindig tarja be a szerzodeseket? Ja, az mas...

Minket nem MEGINT vennenek ellensegek korbe, hiszen eppen ebben az allapotban vagyunk jelenleg is. S ha belevesszuk a romaniai meg szloval almodozos terveket a jelenlegi Mo. tovabbdarabolasarol, akkor meg eppen nincs ennek a kerdesnek ertelme. Ok nagyon szepen lobbyztak 1920-ban. Most rajtunk (lenne) a sor.

egy off megjegyzes simre2-nek: te figyi, ha valaki maskent latja a dolgokat, akkor az mar konzekvensen balfasz?
Vagy te vagy szelsoseges es kirekeszto? ha meg nem tetszik a topic, minek irsz bele ilyen hosszan? Erthetetlen vagy szamomra, ne haragudj. Az osszefoglalasert viszont koszonet jar.

Gavrilo: szerintem add el a sz.gepedet, mert ezert nem erdemes tartani.

Gedeonbacsi: mi olyasmit mutatunk be itt, amit sokan el sem hisznek: egy miepes meg egy zsido osszebaratkozik.
Mi hiszunk a csodakban, nem igaz?

maradok csoro

gavrilo Creative Commons License 1999.04.29 0 0 12
Aludjál még erre egy párat csórikám!
Előzmény: csoro (-)
Kham Creative Commons License 1999.04.29 0 0 9
Azért mi is haladunk a korral, fehér Mercedesben fog ülni.
Előzmény: outer (7)
Törölt nick Creative Commons License 1999.04.29 0 0 8
A kérdés (Vesszen Trianon! Revizio v. autonomia?) rossz. Trianon (és aPárisz környéki békék) ugyanis jó ideje halott. Csak a mi internacionalista, hol kommunista, hol szélsőbalos hol meg ultracionista kormányaink egy a globális világba illeszkedő Magyarországot akarnak, ahol a magyaroknak nincs keresnivalójuk és nincs is beleszólásuk az életükbe, csak az alaj munka elvégzésére valók. Hát ezért ez a nagy hallgatás a határok helyreállításáról. :-( Ideje lenne OVI csapatának felébredni és példát venni a MIÉP-ről, mert ilyen lehetőség egyhamar nem lesz megint.
outer Creative Commons License 1999.04.29 0 0 7
Télleg, tud az OVi lovagolni ?
Nehogy majd leesen már arról a szép fehér ménről, amikor beüget Szabadkára!
:))))))))))))))))))))))
outer Creative Commons License 1999.04.29 0 0 6
Mult héten a Csurka topicban már írtam a témáról. Röviden : szerintem a legjobb a részleges revízió és az autonómia kombinációja lenne. A délvidék egyik felét kapjuk mi, másik fele marad a szerbeknek, és mindkét fél köteles a területén autonómiát kialakítani. Igy beállna az egyensuly.
Ellenvetés : gazdaságilag nem biztos hogy jót tenne a területnek a szétszabdaltság.

A Párizs környéki békéknek már sokszorosan vége. Csak mi nyögjük még Trianont. Úgyhogy télleg Vesszen! (csak csendben, csak csendben, hogy senki meg ne hallja, :)))

Ha Orbán el tudna érni valamit ezügyben, akkor neki is nyert ügye lesz a belpolitikában 2002-ben, szóval ez komoly dolog.
Kár hogy kicsi az esély.

gedeonbacsi Creative Commons License 1999.04.29 0 0 5
T melos

Ezt nevezi majd a bölcs utókor az un. anarchista nyilatkozatnak !

Előzmény: melos (4)
melos Creative Commons License 1999.04.29 0 0 4
Nem egeszen revizio ez.
Uj rend alakul a vilagban.. legalabbis remelem. Uj evezred, uj rend .. epp ideje. Ha koszovo elszakad vagy autonomiat kap akkor dukal montenegronak es a vajdasagnak is, kulonben hasonlo tisztogatas elinditasatol senkit nem riadna el. Ha leszakadnak (adja az isten) akkor kialakulhat egy uj vilagrend a I-II vh kornyeken megkotott -tegyuk rogton hozza igazsagtalan elcsatolasoknak- itt lesz a visszavagoja. Jogosan elcsatolhatjak az uj rend szerint azokat a reszeket az illeto allamtol aki nem tudott elni a kapott lehetoseggel. A nagy jugoszlavia eszmeje (A 'la Tito) mindorokre agyoncsaphto. Sosem letezett es nem is fog, de ha most egyben hagyjak akkor fasiszta eszmekkel etc tarthato fent csak, ami ujabb haborus ovezette teszi idovel a balkant.
Ha elszakadnak a jelenlegi taromanyok akkor be van torve minden hasonlo uralomra toro orszag politikusainak a feje illetve a hangoskodoknak, mint a roman nacionalistak szaja is. Azzal az egyszeru es ertelmes indokkal, hogy nepirtast vegzett a "rabizott" teruleteken ami senkinek nem all jogaban.
Mert nem kepes fenttartani a rendet es nem kepes eberhez melto modon viselkedni sem a nep, sem a kormanya..etc.... magyarul osszeferhetetlen.
Ez nem ujkeletu dolog. Volt mar ilyen a tortenelemben.
Igy nem ugralhat senki sem, hogy az elcsatolt terulet esetlegesen miert kerult vissza az anyaorszaghoz. Van ra ok es es a tovabbiakban nezetkozi jogi precedens, es alap, hogy a NATO-nak politikai szerepvallalasa is lehessen. Ne kelljen 1000 evig varni az ENSZ es a BT javallatara.
Joga lesz beavatkozni ilyen esetekben egy-egy orszag eletebe ha az durvasagokat csinal. Vilgrendorseg ? Igen, ra kell kellene mar vegre jonni nehany evezred utan hogy az ember az ember es mindenutt ugyanolyan jog illeti meg.S ha az illeto orszag nem vedi meg akkor legyen joga masnak ebbe beleavatkoznia es a renitenseket helyre tennie. Ha ez nem igy lenne akkor a II vh idejen nem lett volna ok es jog az europai orszagokban a nacikat agyoncsapni azt a rendszert feloszlatni kulfoldi (mindegy milyen nemzetisegu es anyanyelkvu) katonaknak. Kivanja barmely normalis ember azt az allapotot visszahozni ?
Ezt a kerdest egyebkent erdemes lenne megszavaztatni nem ?
Okos emberek olvassatok es irjatok!
rezső Creative Commons License 1999.04.29 0 0 3
Kiváncsivá teszel. Kik éltek ott a honfoglalás előtt, és kik nyerték az első világháborút?
Előzmény: A nagymarosi (1)
gedeonbacsi Creative Commons License 1999.04.29 0 0 2
T csoro

Autonómia, majd egy kicsit később, ha már nem bombákkal érvelünk.
Csak baráti vélemény,ide azért hogy el ne süllyedjen !!!!

Előzmény: csoro (-)
A nagymarosi Creative Commons License 1999.04.29 0 0 1
Oreg !!!!

Probalj egy kicsit vissza emlekezni a tortenelem orakra !
Kik eltek e osi teruleten a honfoglalas elott ?
Milyen eredmennyel zarodott az elso vilaghaboru ? Gondold at a dolgot megegyszer , kerlek .

rezső Creative Commons License 1999.04.29 0 0 0
Az lenne a legjobb, ha továbbra is maradnál...
csoro Creative Commons License 1999.04.29 0 0 topiknyitó
Kedves Barataim!

Mivel haboruban vagyunk, torvenyszeruen ezt egy bekeszerzodessel fogjak lezarni, remeljuk legalabbis.
Csurka Istvan felvetette, hogy ama beketargyalasokon ne hallgassuk el Trianonban szerzett serelmeinket es ennek szellemeben targyaljunk, mint egyenrangu nato- es europai partner.
Egy masik topicban Izrael allam tortenelmi helyzetet targyaljuk. En ugy erzem, Magyarorszagnak legalabb annyi joga van osi teruleteihez (es az azon fekvo szellemi es materialis ertekekhez, mint Izraelnek, de ott ezer eves tavlatban beszelunk osi jogokrol.
Trianon pedig e szazad szulotte.
Varom ertelmes hozzaszolasaitokat pro es kontra.
Akinek esetleg leragott csont, annak bocs. En uj vagyok.
maradok csoro

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!