Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6155

A képlet alkotás dolognak a fizikában másként kellene történnie. Mint néha csak kitaláció. Tudom, mert magam is alkottam már képleteket. Sok-sok mérésre, kell ráilleszteni egy, az azt legjobban lefedő matematikát.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6154

Tegnap este, illetve éjfél körül már átnéztem a nyitott topikjait. Persze köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, mert nem feltétlenül figyelek mindenre. Ere most figyeltem és olvasni és tanulmányozni is tervezem. Nem csak "a tömeg meghatározás pontatlan" témakör miatt, ami úgy néz ki bizonyítva lett, hanem a elmevírus fertőzött zombik viselkedése miatt is. 

Előzmény: őszszakál (6153)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.21 0 1 6153
Előzmény: MemetikaTan (6151)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6152

Sőt ettől még Einstein munkássága a relativitás elméleteteket illetően nem válik áltudománnyá. Egyszerűen bizonyos dolgokról még nem tudott. 

Előzmény: MemetikaTan (6148)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6151

Köszönöm.

Akkor Egyesített Mező Elmélet az elnevezése?

Még csak a címet néztem meg, olvasni most fogom.

Előzmény: őszszakál (6150)
őszszakál Creative Commons License 2024.12.21 0 1 6150
Előzmény: MemetikaTan (6149)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6149

Az adott videóból egy képkocka, amely a témát összefoglaló könyvének a boritóját is bemutatja.  

Aki tudja, kérem írja már le, hogy mi az ezt összefoglaló elméletének az elnevezése. Mert még nem tartok ott a kutatásban, hogy ezt tudjam. 

Előzmény: MemetikaTan (6148)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.21 0 0 6148

LÉNYEGI ELŐRELÉPÉS:

Nekem Szász Imre Gyula ejtő kísérletének a lényege "most esett csak le" (gondolatilag és megértésileg)  az adott videó megnézése után. Miért? Mert eddig nem is figyeltem fel rá komolyabban, bár láttam, hogy itt egyesek írogatnak róla és hivatkoznak rá. Nos, most már sok mindent még tisztábban látok az itteni zombi támadások okát illetően is.

Az most már kellően bizonyos, hogy Einstein leghíresebb E=mc² képlete KUKÁZHATÓ. Mert nem elég pontos és nem eléggé tudományos. Több okból is. Sem a tömeget nem határozta meg kellően pontosan, sem a fénysebesség maximumával való bűvészkedése sem tartható. 

Persze ettől még az einsteni relativtás elméletetek teljes egésze nem fog bedőlni és megbukni, de jelentős változásokat hoz. 

JimmyG Creative Commons License 2024.12.20 -1 0 6147

Addig mind a ketten eljutottak, hogy mégiscsak létezik valamiféle fényközeg, sőt még abban is egyetértettek, hogy a közeg ne lehet abszolút nyugvó. De Einstein nem jutott tovább. 

Jánossy viszont igen.  

Előzmény: destrukt (6146)
destrukt Creative Commons License 2024.12.19 0 0 6146

Sajnos Jánossy munkásságának csak azt a részét emlegetik, amelyik ugyanúgy rossz, mint az einsteini elmélet.

De Jánossy tovább jutott, mint Einstein.  

Előzmény: pk1 (6143)
Run like hell Creative Commons License 2024.12.19 0 0 6145

Én vagyok az egyik, aki ismeri. 

Te egy bohóc vagy, öcsike, akinek csak a pofája nagy.

Előzmény: destrukt (6140)
destrukt Creative Commons License 2024.12.18 -2 0 6144

A fényközeg mibenlétét feszegeti. 

Ahogyan Einstein is tette idősebb korában. 

Ettől kiváló. 

Előzmény: pk1 (6143)
pk1 Creative Commons License 2024.12.18 0 1 6143

Olyasmit írtam volna, hogy nem kiváló?

Előzmény: destrukt (6142)
destrukt Creative Commons License 2024.12.18 -1 0 6142

Ha nem is ismered, akkor honnan tudod, hogy nem kiváló?

Előzmény: pk1 (6141)
pk1 Creative Commons License 2024.12.18 0 1 6141

Ha nem vitte végig, honnan tudni, hogy kiváló?

Előzmény: destrukt (6140)
destrukt Creative Commons License 2024.12.18 -1 1 6140

Mivel a Jánossy-nak tulajdonított elmélet tulajdonképpen Lorentz hibás elméletének a továbbfejlesztése volt, így ez is hibásra sikeredett. 

"Jánossy azt írta, hogy a relativitás és az ő elmélete között kísérletekkel nem mutatható ki eltérés."

Ebben nagyot tévedett. De tök felesleges azon vitázni, hogy két hibás elméletet között kimutatható-e eltérés.

Viszont Jánossy-nak voltak más irányú kiváló elképzelései is, amelyeket nem vitt végig, így ezeket csak nagyon kevesen ismerhetik. Én vagyok az egyik, aki ismeri. 

Előzmény: pk1 (6139)
pk1 Creative Commons License 2024.12.18 0 0 6139

Jánossy azt írta, hogy a relativitás és az ő elmélete között kísérletekkel nem mutatható ki eltérés.

Előzmény: destrukt (6138)
destrukt Creative Commons License 2024.12.18 -1 1 6138

Szerintem inkább te nem érted. 

Én alaposan utána néztem Jánossy életének és munkásságának, Mihály fiával évekig leveleztem.

Sok anyagot küldött nekem, de más munkatársai is, pl. a KFKI-ról. 

Előzmény: pk1 (6137)
pk1 Creative Commons License 2024.12.18 -1 1 6137

Lehet, hogy még Jánossyt sem érted? A jelek erre mutatnak.

Előzmény: destrukt (6136)
destrukt Creative Commons License 2024.12.18 -1 2 6136

Soha nem is voltak.

Maxwell, Lorentz és Jánossy képleteiben a v sebesség az éterhez képesti abszolút sebességet jelenti. 

A c fénysebesség szintén, vagyis náluk csak az éterhez képest 300 000 km/s a fénysebesség, az éterben mozgó testről mérve már nem. 

Einsteinnél minden másképpen van.

A v sebesség nála relatív sebességet jelent, mert szerinte abszolút sebesség nem létezik.

A c fénysebesség pedig abszolút állandó !!!!!, minden rendszerben ugyanannyi. (annak ellenére, hogy szerinte abszolút sebesség nem létezik).

Szóval hiába néznek ki ugyanúgy a képletek, a jelentésük teljesen más. 

Jánossy még azzal is kilóg a sorból, hogy ő hitt az éterben, de elfogadta az idődilatációt is. 

Maxwell és Lorentz elméletében idődilatáció nincs. 

Einstein fiatal korában tagadta az éter létezését, idősebb korában pedig elfogadta valamiféle "új éter" létezését, amelynek még szerepet szánt a jövő fizikai világképében. (szerintem is lesz szerepe)

Szóval elég zavaros a mostani helyzet, ebben fog rendet tenni a Szuperfizika. 

Előzmény: pk1 (6135)
pk1 Creative Commons License 2024.12.18 0 0 6135

De akkor Jánossy egyenletei sem kompatibilisek Einsteinével, ugye?

Előzmény: destrukt (6134)
destrukt Creative Commons License 2024.12.17 0 1 6134

"Cornelius Lanczos karrierjét nagyban befolyásolta Einstein munkája, így ketten barátok és közeli munkatársak lettek. Lanczos bátran dedikálta 1921-es doktori értekezését "A Maxwell-éteregyenletek kapcsolata a funkcionális elmélettel".

Nézd csak, hiszen Maxwell egyenletei az éterre, vagyis a fényközegre vonatkoztak. 

Hogy mik vannak? (Én mindig is ezt állítottam)

Ezek szerein egy orbitális hazugság, hogy Einstein egyenletei kompatibilisek Maxwellével, hiszen a fiatal Einstein szerint nem létezik semmiféle fényközeg. 

Előzmény: MemetikaTan (6132)
pk1 Creative Commons License 2024.12.17 0 0 6133

Köszönöm a háttérsztorit.

Előzmény: MemetikaTan (6132)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.17 -1 0 6132

Annak, aki nem tudja esetleg mire van célzás:

Lot - Albert Einstein ALS On Rik = 0 & "It is therefore a generalization of the old gravitational equations through a single differentiation" (universityarchives.com)

Mint sokszor írtam .... nem a fő témám. Ezek mind csak a fő kutatási területem mellékes dolga. Nem merülök ezért bele jobban. Nem az én dolgom megoldani, sem pontosítani.

Egyedül annyit tettem, hogy néhány emberi elmehibára felhívtam a figyelmet a területen. Amit a csatolt mémképeken láthattál is.  

Előzmény: pk1 (6131)
pk1 Creative Commons License 2024.12.17 0 0 6131

Rik = 0 ?

Előzmény: MemetikaTan (6125)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.17 0 0 6130

"A relativitáselmélet általában Albert Einstein két egymással összefüggő fizikai elméletét foglalja magában: a speciális relativitáselméletet és az általános relativitáselméletet, amelyeket 1905-ben, illetve 1915-ben javasoltak és publikáltak.

A speciális relativitáselmélet minden fizikai jelenségre vonatkozik gravitáció hiányában.

Az általános relativitáselmélet megmagyarázza a gravitáció törvényét és kapcsolatát a természeti erőkkel. Ez vonatkozik a kozmológiai és asztrofizikai szférára, beleértve a csillagászatot is. Az elmélet a 20. század folyamán átalakította az elméleti fizikát és csillagászatot, felváltva a 200 éves mechanikai elméletet, amelyet elsősorban Isaac Newton alkotott meg. Olyan fogalmakat vezetett be, mint a 4-dimenziós téridő, mint a tér és az idő egységes entitása, az egyidejűség relativitáselmélete, a kinematikai és gravitációs idődilatáció, valamint a hossz-összehúzódás.

A fizika területén a relativitáselmélet továbbfejlesztette az elemi részecskék és alapvető kölcsönhatásaik tudományát, valamint bevezette a nukleáris korszakot. A relativitáselmélet segítségével a kozmológia és az asztrofizika olyan rendkívüli csillagászati ​​jelenségeket jósol meg, mint a neutroncsillagok, a fekete lyukak és a gravitációs hullámok."

Előzmény: MemetikaTan (6127)
pk1 Creative Commons License 2024.12.17 -1 0 6129

Nem emlékszem, hogy itt bárki is teljesenbiztosozott volna. Jómagamnak elég annyi, hogy rábízhassam életemet.

("Hova költözzek, hogy se természeti, se emberi katasztrófa ne figyeljen be?")

MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.17 0 0 6128

"A relativizmus olyan filozófiai nézetek családja, amelyek tagadják az objektivitásra vonatkozó igényeket egy adott területen, és azt állítják, hogy ezen a területen az értékelések relatívak a megfigyelő nézőpontjához vagy a kontextushoz, amelyben értékelik őket. "

Előzmény: MemetikaTan (6127)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.17 0 0 6127
Előzmény: Run like hell (6126)
Run like hell Creative Commons License 2024.12.17 -1 0 6126

magam is detektáltam már logikai és elvi hibákat.

Jómagad ostobaságát detektáltad, semmi egyebet. A relativitáselméletnek még az alapjait sem ismered. Ha látnál egy részletet az általános relativitáselméletből, még azt sem ismernéd fel, miről van szó.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!