A képlet alkotás dolognak a fizikában másként kellene történnie. Mint néha csak kitaláció. Tudom, mert magam is alkottam már képleteket. Sok-sok mérésre, kell ráilleszteni egy, az azt legjobban lefedő matematikát.
Tegnap este, illetve éjfél körül már átnéztem a nyitott topikjait. Persze köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem, mert nem feltétlenül figyelek mindenre. Ere most figyeltem és olvasni és tanulmányozni is tervezem. Nem csak "a tömeg meghatározás pontatlan" témakör miatt, ami úgy néz ki bizonyítva lett, hanem a elmevírus fertőzött zombik viselkedése miatt is.
Nekem Szász Imre Gyula ejtő kísérletének a lényege "most esett csak le" (gondolatilag és megértésileg) az adott videó megnézése után. Miért? Mert eddig nem is figyeltem fel rá komolyabban, bár láttam, hogy itt egyesek írogatnak róla és hivatkoznak rá. Nos, most már sok mindent még tisztábban látok az itteni zombi támadások okát illetően is.
Az most már kellően bizonyos, hogy Einstein leghíresebb E=mc² képlete KUKÁZHATÓ. Mert nem elég pontos és nem eléggé tudományos. Több okból is. Sem a tömeget nem határozta meg kellően pontosan, sem a fénysebesség maximumával való bűvészkedése sem tartható.
Persze ettől még az einsteni relativtás elméletetek teljes egésze nem fog bedőlni és megbukni, de jelentős változásokat hoz.
Addig mind a ketten eljutottak, hogy mégiscsak létezik valamiféle fényközeg, sőt még abban is egyetértettek, hogy a közeg ne lehet abszolút nyugvó. De Einstein nem jutott tovább.
Mivel a Jánossy-nak tulajdonított elmélet tulajdonképpen Lorentz hibás elméletének a továbbfejlesztése volt, így ez is hibásra sikeredett.
"Jánossy azt írta, hogy a relativitás és az ő elmélete között kísérletekkel nem mutatható ki eltérés."
Ebben nagyot tévedett. De tök felesleges azon vitázni, hogy két hibás elméletet között kimutatható-e eltérés.
Viszont Jánossy-nak voltak más irányú kiváló elképzelései is, amelyeket nem vitt végig, így ezeket csak nagyon kevesen ismerhetik. Én vagyok az egyik, aki ismeri.
Maxwell, Lorentz és Jánossy képleteiben a v sebesség az éterhez képesti abszolút sebességet jelenti.
A c fénysebesség szintén, vagyis náluk csak az éterhez képest 300 000 km/s a fénysebesség, az éterben mozgó testről mérve már nem.
Einsteinnél minden másképpen van.
A v sebesség nála relatív sebességet jelent, mert szerinte abszolút sebesség nem létezik.
A c fénysebesség pedig abszolút állandó !!!!!, minden rendszerben ugyanannyi. (annak ellenére, hogy szerinte abszolút sebesség nem létezik).
Szóval hiába néznek ki ugyanúgy a képletek, a jelentésük teljesen más.
Jánossy még azzal is kilóg a sorból, hogy ő hitt az éterben, de elfogadta az idődilatációt is.
Maxwell és Lorentz elméletében idődilatáció nincs.
Einstein fiatal korában tagadta az éter létezését, idősebb korában pedig elfogadta valamiféle "új éter" létezését, amelynek még szerepet szánt a jövő fizikai világképében. (szerintem is lesz szerepe)
Szóval elég zavaros a mostani helyzet, ebben fog rendet tenni a Szuperfizika.
"Cornelius Lanczos karrierjét nagyban befolyásolta Einstein munkája, így ketten barátok és közeli munkatársak lettek. Lanczos bátran dedikálta 1921-es doktori értekezését "A Maxwell-éteregyenletek kapcsolata a funkcionális elmélettel".
Nézd csak, hiszen Maxwell egyenletei az éterre, vagyis a fényközegre vonatkoztak.
Hogy mik vannak? (Én mindig is ezt állítottam)
Ezek szerein egy orbitális hazugság, hogy Einstein egyenletei kompatibilisek Maxwellével, hiszen a fiatal Einstein szerint nem létezik semmiféle fényközeg.
Mint sokszor írtam .... nem a fő témám. Ezek mind csak a fő kutatási területem mellékes dolga. Nem merülök ezért bele jobban. Nem az én dolgom megoldani, sem pontosítani.
Egyedül annyit tettem, hogy néhány emberi elmehibára felhívtam a figyelmet a területen. Amit a csatolt mémképeken láthattál is.
"A relativitáselmélet általában Albert Einstein két egymással összefüggő fizikai elméletét foglalja magában: a speciális relativitáselméletet és az általános relativitáselméletet, amelyeket 1905-ben, illetve 1915-ben javasoltak és publikáltak.
A speciális relativitáselmélet minden fizikai jelenségre vonatkozik gravitáció hiányában.
Az általános relativitáselmélet megmagyarázza a gravitáció törvényét és kapcsolatát a természeti erőkkel.Ez vonatkozik a kozmológiai és asztrofizikai szférára, beleértve a csillagászatot is. Az elmélet a 20. század folyamán átalakította az elméleti fizikát és csillagászatot, felváltva a 200 éves mechanikai elméletet, amelyet elsősorban Isaac Newton alkotott meg.Olyan fogalmakat vezetett be, mint a 4-dimenziós téridő, mint a tér és az idő egységes entitása, az egyidejűség relativitáselmélete, a kinematikai és gravitációs idődilatáció, valamint a hossz-összehúzódás.
A fizika területén a relativitáselmélet továbbfejlesztette az elemi részecskék és alapvető kölcsönhatásaik tudományát, valamint bevezette a nukleáris korszakot.A relativitáselmélet segítségével a kozmológia és az asztrofizika olyan rendkívüli csillagászati jelenségeket jósol meg, mint a neutroncsillagok, a fekete lyukak és a gravitációs hullámok."
"A relativizmus olyan filozófiai nézetek családja, amelyek tagadják az objektivitásra vonatkozó igényeket egy adott területen, és azt állítják, hogy ezen a területen az értékelések relatívak a megfigyelő nézőpontjához vagy a kontextushoz, amelyben értékelik őket. "
Jómagad ostobaságát detektáltad, semmi egyebet. A relativitáselméletnek még az alapjait sem ismered. Ha látnál egy részletet az általános relativitáselméletből, még azt sem ismernéd fel, miről van szó.