A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
helló Jimmy66! láttam a fórum korábbi hozzászolásaid közt ahol megosztottál egy magyarosított 5238 sw fájlt rns 510-hez, de sajnos már nem elérhető, esetleg fel tudnád tölteni ismét vagy egy linket kérhetnék? igazából az sw szám sem lényeg, ha a menet közbeni dvs lejátszás is benn marad.
Adott egy Audi RNS-D. Gyárilag DX formatumu cd kell hozza es nincs hozzá magyar térkép, csak ausztriaig. Meg lehet-e oldani hogy vigye az EX cd-t, amibol van magyar terkepes, vagy barmi okossag hogy DX formatumu magyarorszagi CD legyen?
Egyelőre még nagyon gyerekcipőben vagyok, szóval biztosan nem fogok egyhamar beleugrani a történetbe, előbb bőven körbejárom. De csináltam Én már elég sok hasonlót csak más márkával, azért van valamennyi rálátásom, egyelőre úgy néz ki, hogy keret is lesz rá, szóval majd megírom a tapasztalatokat!
Nekem egy ‘16-os Rapidom van, 5” érintős Swing rádióval. Én is szeretnék egy okosabbat helyette, amire a telefonom tudnám tükrözni. Sajnos nem találtam mėg megfelelőt. Prívátban tudok küldeni linket, ahol talán van hozzáillő, de nem merem bevállalni. Publikus a címed ?
Egy 2015-ös Skoda Rapid vásárlás előtt állok, és kissé fapados a lelkem. Szeretnék bele egy olyan fejegységet ami támogatja valamilyen úton-módon a MirroLink-et (IOS-el használnám).
Tudtok ezzel kapcsolatban esetleg valami tanácsot, elérhetőséget adni?
Amit ezzel kapcsolatban gyorsan össze tudtam fórumozni az a következő:
- Ami jó lehet, az a Bolero I vagy II (?), bár ez ilyen Octavia line ahogy láttam, de találtam egy videót ahol bent volt egy Rapid-ban és működött az MFA-val is. Valamint azt láttam, hogy ehhez külön fizetős opció volt a MirrorLink vagy SmartLink, vagy fene tudja már, hogy mi az elnevezése. Ennek van valami hack módja, vagy érdemes olyat keresni amiben már engedélyezve van?
Valamint kérdés lehet még gondolom a keret ehhez, ránézésre az Octavia-val megegyezik a keret, de ezt így nem tudom megállapítani, illetve a meglévő CAN-BUS-al hogy fog összeveszni? Kell esetleg valamiféle programozós feketemágia?
Egyelőre ennyi lenne, megköszönöm ha tudnátok benne segíteni!
Az én esetemben, ami kb egy éve történt, a progi hibásan egy más régiót töltött volna le a kiválasztott helyett. Ezt gondolom azóta javították.
Elméletileg az eredeti kártya sem olyan cluster mérettel van formázva amivel a leírás szerint kellene legyen, ezért a sok kis méretű fájl miatt egyszerűen nem fog ráférni egy nagyobb térképállomány, hiába össz helyfoglalás miatt elméletileg rá kellene férjen.
Először én is a gyári progival próbálkoztam, de ezen fiaskók után maradtam a manuális térkép letöltés és frissítés mellett.
Biztos úgy van, ahogyan írod, de nekem tegnap tökéletesen sikerült a DiscoverCare progival, amit természetesen a hivatalos VW oldalról töltöttem le. Arra kell vigyázni, hogy a megfelelő régiót válassza az ember, mert alapból a varázsló nem biztos, hogy azt ajánlja fel. Legördülő menüből végig lehet kattingatni, hogy melyiket akarod. Mutatja térképen a telepíteni kívánt országokat, kiírja a telepíteni kívánt fájl méretét. Ugyanabból a régióból több fájl is rendelkezésre áll, ezek fájlméretben különböznek csak, az országok ugyan azok. (Ezt mondjuk én sem értem.) Nekem a program nem formázta az SD kártyát, ilyen opciót nem is láttam benne, egyszerűen csak a térkép adatbázist cserélte le. A lényeg: müxik. :-)
Ez nem mindig működik! Nekem pl.: eleve rossz térképváltozattal akarta frissíteni, azután a formázást sem olyan cluster mérettel csinálta és így a térképfájlok nem fértek fel a gyári kártyára. Annak idején nekem a VW importőre segített a frissítésben mert sehogyan nem sikerült. Akkor Ők is azt mondták, hogy felejtsem el a DiscoverCare programot és feltétlenül manuálisan csináljam. Az eredeti VW-s leírásban is csak a manuális módot adják meg, és valójában sokkal egyszerűbb mint ahogyan kinéz a dolog. ...még kattintásban is kevesebb így csinálni mint a DiscoverCare-rel.
Először kiválasztod az autó típusát, majd a navigációs rendszert, utána letöltöd a tömörített fájlt. Csak ki kell csomagolni, nem kell telepíteni. Csatlakoztatod az eredeti SD kártyát valamilyen kártyaolvasón keresztül (először a kis bütyköt tedd át a clock állásból az írhatóba). Elindítod a programot és követed a varázsló lépéseit.
Automatikusan csinál backup (biztonsági másolat) fájlt, letölti, ha van frissítés és fel is telepíti. Ennyi. Most csináltam WV SportsVan-ra 2020/21-es frissítést ezzel.
Akkor ez évjárat függő. A lényeg az hogy ha nincs rajta akkor nem fogja tudni. Megkérdezheted egy márkaszervizben, hogy van-e lehetőség egy firmware frissítéssel "magyarítani" az eszközt, de szerintem ez nem ilyen egyszerű...ű
Egyébként ha jól emlékszem, akkor a 2016-os modellévtől létezik magyar nyelv támogatás. (2015 második féléve után gyártott autók)
Ők foglalkoznak a dologgal. Ez persze pénzes mutatvány és szerintem azért némi kockázat is van a dologban. Szerintem kifizetődőbb megtanulni az a pár kifejezést angolul vagy németül ami elengedhetetlenül szükséges a navigáció kezeléséhez, vagy "B" opcióként: hagyni kell a csudába a beépített navit, és egy dizájnos, nem bazári kinézetű telefontartóval inkább a telefont kell használni a Waze vagy a Google Maps alkalmazással, ezekhez képest a mai offline vagy TMC frissített gyári navik is csak az őskort képviselik!