Keresés

Részletes keresés

Trabee Creative Commons License 2017.06.09 0 0 668

A működéséből és a csapok holtjátékából adódik, az enyém is ilyen zárásnál, de nem vészesen, meg az én kapuim kisebbek és könnyebbek is, de észrevehető.

Előzmény: zoolla (667)
zoolla Creative Commons License 2017.06.09 0 0 667

Sziasztok! PROTECO KIT LEADER 5 tp kapunyitót vettem és szereltem fel az 1szárnyú kapumhoz ami 3m széles és kb 70kg. Amikor a kapu nyitva van és csuknám be,akkor nem egyenletesen csukódik,hanem 2,3 hirtelen (mintha megrántaná) mozdulattal csukódik és utána már rendesen egyenletesen működik mig be nem csukódik. EZ miért lehet?

inas1 Creative Commons License 2017.06.02 0 0 666

Proteco kit leaderhez vettem külső antennát, beszereltem jó magas, látható helyre, de a hatótáv nem nőtt. Mitől lehet? Nem rossz így sem a táv, csak gondoltam, ha kicsit több lenne, akkor kinyílna a kapu, mire odaérek. A bekötés leírás szerint, úgyhogy nem értem. Talán a távirányítónak is van egy maximuma, hiába tesz fel az ember bármilyen antennát?

dreizwanzig Creative Commons License 2017.06.01 0 0 665

köszi! viszont ez 433,92Mhz, nekem meg 434,075 kell. Ez tuti, hogy jo lesz hozza?

Előzmény: handesen (664)
handesen Creative Commons License 2017.06.01 0 0 664

Szia! 

A tipus szerint ő:

http://www.ebay.de/itm/433-92-Mhz-Handsender-Fernbedienung-past-zu-Ansonic-SF-433-1-433-2E-3E-Mini-M-/201889805830?hash=item2f0191f606:g:GpkAAOSwAuNW75m4

Letudja másolni, a kérdés működik-e. 

Ez a link németből van, így vámmentes, s 24 EUR-ban megáll a történet. 

Itt nézhetsz még szét : 

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2047675.m570.l1313.TR1.TRC0.A0.H0.Xansonic+SF+433-1.TRS0&_nkw=ansonic+SF+433-1&_sacat=0

Feltanítása ha mindenigaz egyszerű, adott gombot(okat) hosszan lenyomva tanuló üzemmódba lép az új irányító(max 1cm erre legyen a 2) s a régi gombon megnyomva egy gombot az új irányítón szintén lenyomva átmásolja a jelet, így azt fogja küldeni onnantól. 

De szerintem az adott eladó biztosan jobban letudja írni ezt, avagy videót küldeni. 

Persze amennyiben elérhető a régi kapcsoló.  De szerintem írj az egyik eladónak mit szeretnél, hátha tudnak segíteni.

Előzmény: dreizwanzig (662)
handesen Creative Commons License 2017.06.01 0 0 663

Szia!

Nálam 230vac van írva, azt kitalálom. A wifis antenna bevállni látszik, ha mástnem csak amiatt, hogy a kapu tetején lett az antenna ( mint kiderült számomra mágneses így valószínűleg alapjáraton erre a feladatra van árulva, csak odaírnak hogy mindenhez jó ) Jelenleg megduplázódott a hatótávom ( minimum ) a napokban majd az éles teszt eldől jobb lett-e . 

A refit máshonnan tápolnám, de az még a jovő zenéje, legrosszabb esetben egy mozgásérzékelő lesz a segítségemre. Addigis valahogy a villogót kellene feliktatni. 

Előzmény: K-api (660)
dreizwanzig Creative Commons License 2017.05.31 0 0 662

sziasztok!

Nem nagyon vagyok otthon a temaban sajnos. Egy kapunyitot szeretnek potolni, de nekem eleg speckonak tunik. Nemet oldalakon talaltam olyat, amire szuksegem van, de kicsit huzosnak tartom az arat. https://www.handsender-shop.de/handsender-ansonic-sf-433-1-minim-434075-p-836.html

433,075 MHz, 10 dip switch van benne a kodolashoz es "Kanalgruppe" B kell nekem (barmit is jelentsen ez).

Tudtok erre valami alternativ megoldast? En nem nagyon talaltam ilyet, ami ezeknek a parametereknek megfelelne.

Esetleg, ha valaki el tudna mondani, hogy mit jelent ez a Kanalgruppe A B C D azt kulon megkoszonnem :)

oAk2 Creative Commons License 2017.05.30 0 0 661

Igen, egy eco dobozzába raktak be vmi vackot.

Előzmény: eadams (643)
K-api Creative Commons License 2017.05.30 0 0 660

Hi. Nálam a Proteco kisfeszültségű villogó jelet ad. Eltérő ütemben villog nyitás és zárás közben. A szünet idő közben folyamatosan világít. Talán legolcsóbb megoldás egy bontott kocsi antenna bekötése ( biztos van valakinek ). Reflektor bekötésénél figyelembe kell venni, hogy honnan veszel le vezérlő jelet. Valamint a refi teljesítménye túl lő-e a biztosítékon, ha onnan táplálod meg. Ha a kapura teszel végállás kapcsolót az biztosan nem zavar bele a kapu vezérlésébe. Üdv Kapi

Előzmény: handesen (659)
handesen Creative Commons License 2017.05.29 0 0 659

Hello. Köszönöm az instrukciókat, Véglegesítve lett a szerkezet. Mivel nálunk olyan nagy tolongás nincs a kapu nyitása szempontjából, így nálam nem szükséges a szerkezet. 

Emellett, az antenna részhez ráköthető egy Wifi-s router antennája? (wifi routeres dugalj kb 2m vezeték majd az antenna maga is 25cm lehet) vagy mindenképp nézzek valami gyáriasabb megoldást? Emellett a villogó része, a leírás alapján 230vac-ot ad. Ez egy fix jelet küld? avagy pulzálót, vagy indításnál - megállásnál küld egy jelet ?

Szeretnék lámpát tenni a tetejére, Akár bevilágítás lévén, s egyenlőre ötletelés szintjén onnan szedném le a jelet s egy szerkezet segítéségével felkapcsolni a refiket :) 

Előzmény: K-api (658)
K-api Creative Commons License 2017.05.28 0 0 658

Hi. Nálam szükséges volt egy tiltó kapcsoló is mert hárman  használunk távirányítót hozzá. Előfordul, hogy nyitva kell tartani a kaput és rosszul jönne ki, ha az éppen haza érő másik családtag az utca sarokról beindítaná a kaput. Egy darab három állású Siemens 3SB sorozatú kapcsolóval megoldható mindkét funkció. Egyik oldalra fix ( stop ), a másik oldalról visszarugózó ( start v. léptető gomb ). Természetesen középen semmi. Üdv Kapi

Előzmény: handesen (654)
cinyoka Creative Commons License 2017.05.28 0 0 657

Üdv Urak!

MInt korábban írtam felszereltem az Avidsen szettemet, de az automata zárás funkcióra nincs szükségem. Így a megrendelt infra-kapuk is feleslegessé váltak. ha valakit érdekel egy pár teljesen új szett infrakapu 3000Ft-ért, keressen !(+posta). Személyesen Székesfehérvár-Szbattyán - Köszárhegy - Polgárdi vonalon lehet átvenni. Mailem publikus, de ide is írhat akinek kell :)

Előzmény: K-api (656)
K-api Creative Commons License 2017.05.28 0 0 656

Hi. Egyszer szétszedtem zsírozás végett, de teljesen zárt rendszerű. Időnként zsírspray-vel lefújom a teleszkóp szár fényes részét. Üdv Kapi 

K-api Creative Commons License 2017.05.28 0 0 655

Hi. 2A-es is elég lenne, de nem biztos, hogy kapsz. Ha nincs vegyél 4A-est. Üdv Kapi

handesen Creative Commons License 2017.05.28 0 0 654

Szia, köszi, bekötöttem, a gyári felfogatókat használtam, azt faragtam nekem megfelelőkre. 

A kérdésem annyi lenne, a kismegszakító hány A legyen? 

Mellesleg minden működik, tökéletesen, a kapcsolós megoldásnál nem kellett stop gomb, hisz ugyanaz a gomb megnyomására áll meg. 

Az orsó zsírozásához milyen zsír, milyen időközönként ajánlott utánakenni ? A dobozban találtam talán kis zacskó zsírt talán azt kenjem is rá?

Jelenleg infrasorompó, villogó nélkül üzemel, később a villogót pótolom. 

Legnagyobb munka a felfogatásokkal ( fém kapu, fém oszlopokkal ) illetve a vezeték elrejtésével ( kavicsos talaj ) volt, ezen kívül tényleg egyszerű, érthető a felszerelés :) 

Előzmény: K-api (653)
K-api Creative Commons License 2017.05.27 0 0 653

Hi. Én írtam, hogy nálam kilenc éve megy a Proteco és én is szereltem fel. Több elektromos végzettségem is van, szégyen lett volna kiadni szerelőnek a munkát. A gyári felfogató vasakat kezdés képen kidobtam mert az én kapumhoz másképp kellett. 5-ös kazánlemezből csináltam másikat és felhegesztettem. A kondenzátorok a gyári kapcsoló dobozba kerültek ( bőven van helye ). A nyomó gombos vezérlésnek nincs távolsági határa, de mindenképpen kösd be a stop gombot is ne csak a startot. MTK 3x0,75-ös vezeték elég hozzá. A villogót is felvittem a ház sarkára ( onnan jobban látszik ), ahhoz is elég ilyen vastag vezeték. Sikeres munkát kívánok. Üdv Kapi

Előzmény: handesen (651)
Trabee Creative Commons License 2017.05.25 0 0 652

Enyém ugyanez, magamnak csnáltam. Igen, én tettem kis kötöződobozokat a motorokhoz, abba tettem a kondikat is. Megszakítót külön nem tettem, a garázsén van. Kapcsoló nincs nekem, de szerintem nincs  max távolság. Beüzemelés után az egyik motor visszafelé működött, ott meg kellett cserélni a vezetéket. Jó szerelést! A leírás nagyon jó, benne van minden.

Előzmény: handesen (651)
handesen Creative Commons License 2017.05.25 0 0 651

Sziasztok! 

Mai nap megjött a Proteco KIT Leader 3 szettem, a kapuaruhazról. 

Van itt olyan, aki szerelte össze, mivel mielőtt nekiállnék szívesen hallanék tapasztalatokat, tanácsokat.

Pl: Kondenzátorból kijövő vezetéket csak rákötöm a motoron lévő megfelelő vezetékre, s ennyi? Megszakítót, elég csak a betápra rakni a vezérléshez ügye? 

Szeretnék csengős megoldást hogy ne csak távirányítóval lehessen nyitni, ennek van valami maximum vezetékhossz, ami felett már nem működik? 

Lehet alap kérdések, de szeretek biztosra menni, s első ilyesmi vállalkozásom :) 

cinyoka Creative Commons License 2017.05.19 0 0 650

Igen arra. Én azt futtattam le és minden állást (nyitás-zárás, gyalogos autó funkció) letesztelt és már kész is volt. Utána már csak a távot kellett felprogramozni. Nekem ilyen vezérlőm van, a legfelső sorban van az AutoLearning, alatta a táv programozás ikonja (autós illetve a gyalogos)

Előzmény: jenogrof (648)
Zsiray Creative Commons License 2017.05.18 0 0 649

nekem is az van 2 db.....

sohase működött jól sajnos és meguntam..

Előzmény: K-api (646)
jenogrof Creative Commons License 2017.05.18 0 0 648

Ha az automatikus tanulásra gondoltál, szerintem nincs. Vagy én nem tudok róla.

Előzmény: cinyoka (644)
votinka Creative Commons License 2017.05.18 0 0 647

Sziasztok!

Proteco KIT Leader 3 szettet szeretnék venni!

Szerintetek melyiket lenne érdemesebb megvenni?

Ezt(beépített elakadás érzékelés, techno vezérlés):

http://digitalmind.hu/hu/ketszarnyu-teljes-szett/26-proteco-kit-leader-3t-szarnyas-kapunyito-keszlet.html?search_query=proteco+leader&results=13

Esetleg ezt(külön 2db elakadás érzékelés, twist vezérlő):

http://www.kapuaruhaz.hu/kapunyito-szettek/ketszarnyu-kapunyito/proteco-kit-leader-3-full-ketszarnyu-kapunyito-szett-588

http://www.kapuaruhaz.hu/block230-akadalyerzekelo-kiegeszito-panel-1380

Köszönöm!

K-api Creative Commons License 2017.05.17 0 0 646

Hi. Nekem kilenc éve megy egy Metróból vásárolt Proteco készlet. Mindent tud és nem kell telente állítani a nyomatékon. A lakáson belül kézi nyomógombos vezérlésre is bekötöttem. Most is kapható. Üdv Kapi

Előzmény: Zsiray (645)
Zsiray Creative Commons License 2017.05.15 0 0 645

Sziasztok!

Ki milyen kapunyitót ajánlana?

Kétszárnyú kapun lenne?

Nice?

beninca?

ditec?

Köszönöm, a segítséget!

cinyoka Creative Commons License 2017.05.15 0 0 644

Szia! Ezek a nyavajás franciák nem készítettek más - emberi - nyelven leírást. Már írtam a gyártónak és kértem tőlük...de hát nincs :(  Ha megy az angol töltsd le pdf-be az user's manuált és google fordító angolra nagyon érthetően fordítja, magyarra meg se próbál vicc, vagy inkább sirelmas :)

A tiéden nincs autol-earning? 

Előzmény: jenogrof (642)
eadams Creative Commons License 2017.05.15 0 0 643

Jó, ez egy Eco, de a fotón nem ez van.

Előzmény: oAk2 (640)
jenogrof Creative Commons License 2017.05.15 0 0 642

Üdv Mindenkinek!

Az Avidsen tolókapuhoz szeretnék hozzászólni. Nekem is van Avidsen Orea 104404 tolókapum. Elállítódot a programja. Sajnos csak francia és spanyol nyelvű műszaki leírást találtam. Talán német, angol, ne agy Isten magyar leírást tud valaki?

Köszönöm előre is!

ceko Creative Commons License 2017.05.14 0 0 641

Sziasztok! 

Egy gardengate Twister 230 vezérlőt szeretnék GSM modullal bővíteni. Aliexpress-en kinéztem egy, RTU5015 modult. Netán van valakinek tapasztalata ilyennel?  Működhet ezzel a dolog szerintetek? 

Link: 

GSM SMS Gate Opener RTU5015 Mobile Phone Remote Control Switch QUAD band 850/900/1800/1900 MHz Free shipping New CL1-GSM app
http://s.aliexpress.com/ziEZBf6f
(from AliExpress Android)

Köszönöm a válaszokat! 

oAk2 Creative Commons License 2017.05.10 0 0 640

Köszi az infókat. Egy ilyen képet sikerült még beszereznem:

Előzmény: eadams (637)
csakez1971 Creative Commons License 2017.05.09 0 1 639

proteco q34 vezérlo panelt keresek rossz is erdekel.   csakez 71@gmail.com  telefon:06306334348

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!