Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Helló Urak! Van egy Grizzly ERS1200 elektromos fűkaszám,aminek a közlőmű része sajna feladta.A tengely üt,a damilfej deformálódott,a befűzők kitörtek.Van valakinek ötlete,mivel tudnám pótolni,vagy milyen egyéb megoldás lehetséges?Köszi.
Az új megszakító is tud ilyet csinálni, picit csiszold meg az érintkezőket és állítsd be újra a hézagot. Egyes gyártók lekezelik valami fura anyaggal hogy ne oxidálódjanak, főleg azoknál jellemző ami a távol keletről származik.
ha szimering baja lenne, akkor nagy gázon menne, alapjáraton nem
inkább a karburátort szedd szét (főfúvóka dugulás, főfúvóka visszacsapó szelep beragadás, membrán keményedés, benzinszűrő szita eltömődés lehet), meg a tankban lógó benzinszűrőt nézd meg
Lehet nem kap elegendő lónyálat. Szerintem ha gyujtás lenne akkor alapjáraton is kihagyna. Vagy nézd meg nem kap e testet valahol a gép ahogy rázkódik. Esetleg gyertyapipa környékén kábeltőrés.
..helló...összejelöltem, úgy szedtem szét ,de könnyedén a helyire pottyant, de mindegy ..
szóval sem az új sem a régi elektronikával nem jó még a régi gyertya gyújtás variáció mintha jobb lenne, ott legalább van néhány erőtlen durrogás, sem a hideg inditó spré, se az inditómotor(fúrógép,13-as crova) nem hatja meg, füstöcske a kipufogoból halványam, aztán egy vissza lövés a karbi felé, aztán semmi lehet pörgetni 3000 is, a gyertya meg tiszta nyál,.....
Szóval kezdem azt hinni hogy ez tényleg egy balkezes megoldást érdemel....
de elég pici. biztos, hogy úgy rögzítetted a tengelyen, hogy a helyén volt az ék?
odébb reszelni nem hiszem hogy van értelme.
gondolom, fordítva nem lehet feltenni
új gyertya?
létezik egyébként, hogy elromlott az elektronika, és ilyet csinál. csak nagyon nehéz rábizonyítani, és ugye nem szívesen vesz az ember 10.000 ft-os alkatrészt úgy, hogy vagy kell, vagy nem.
a belső, gombócra hajlított vég simuljon neki a tengelynek
a rugó (a külső kampótól eltekintve) végig egy irányban legyen feltekerve, ne legyen benne S betű
így rakd be, ahogy a képen van, a rugót tartó kis lemez fazék "fenekével" kifelé
óvatosan illeszd rá a tárcsát (a rácsavart kötéllel) úgy, hogy a gombóc belecsússzon a kötéltárcsa neki szánt résébe
forgasd meg 3-4-szer a tárcsát abban az irányban, ahogy húzod a rugót (nem tolod), tehát a képen látható rugó alapján az óramutató járásával egyező irányba
dugd ki a kötelet a lyukon
dugd rá a fogantyút, és köss csomót a kötélre
pattintsd vissza a tengelyre a rögzítő lemezt, ha eddig nem tetted volna
...köszi az ajánlatot, de szétszedés után kiderült hogy különálló a szimering,32x12x4 ami természetessen csak rendelésre kapható ide lent délen, de 5-ös van dögivel, na de nem fogott ki rajtam mert a 10mm csapágy vastagságot elsíkköszörültem 9re és így pont simán bement a helyire mindenki, kapott új gyűrűt is mert be volt kokszolodva a régi csak kitördelni lehetett, ma össze is raktam, lett kompresszió igen keményen, hiszen szinte kopásmentes volt a henger,...
sajna nem akar indulni, csak lődöz vissza a karbiba, vagyis az eredeti probléma jött elő amivel elkezdték a gányolását a gépnek, igaz a régi elektronikát szereltem be.És igen kihézagoltam a lendkereket szép kövérek a szikrák csak nem jó helyen...akkor most mi a teendő,
Az alsó rugónak, hogy kell állni? Nagyon idiótán alkották meg, ezt a részt hisz amibe becsévélem a rugót van rajt egy ca. 30mm-es "lyuk" a tengely meg 16mm-es a rugó vége (nem a "kampós") is mindíg kiugrál a kimunkált részből.... Most is összeraktam, akkor jó volt, de mikor összesreletem az egészet, kihúzva a berántózsinórt, az szépen, megakad nem rántja vissza rugó...ilyen egy fotalicskát...:-(
ha gázadásra hörög, akkor valószínűleg kevés benzint kap (vagy fals levegőt)
szokott lenni 2 csavar a karburátoron. a blokk felőli az alapjárati, a külső a nagy fordulati benzint állítja
ha az a jelenség, hogy hirtelen gázadásra hörög, nem pörög fel, de ha nagyon óvatosan adod a gázt, akkor fel lehet pörgetni teljes gázig, akkor az alapjáratin kell nyitni (kifelé csavarni) picit, kb 1/8 fordulatnyi lépésekben,
ha így se lehet felpörgetni, akkor a nagy fordulati csavaron (vagy azin is) kell nyitni
vagy lehet más probléma is
ha a cumi nem ereszti a benzint, és lehet vele pumpálni, akkor nem hiszem, hogy rossz
ami biztos, ránézve az említett 2 típusra: az egyik hajlított szárú, a másik szöghajtásos. a hajlított szárúban egy több szálból sodort hajlékony spirál forog, ott a damilfej fordulatszáma megegyezik a motorével. a szöghajtásnál a fogaskerekek fogszámával módosítani lehet a fordulatszámot, jellemzően lassításra, nyomaték növelésre. a motortól a szöghajtásig merev tengely, vagy olcsóbb, kisebb teljesítményű gépeknél spirál is szokott lenni.
haljított szárúra nem szoktak kést tenni. nem tudom pontosan, miért, talán mert a kés hirtelen meg tud állni, ha masszív tárgyba ütközik, és így könnyen el lehetne szakítani a spirált.
bár a spirálos (és szöghajtásos) mtd kaszákhoz szoktak adni kis méretű kést is. szóval nem tudom.
szomszédomnak 0.9 lóerős stihl fs38 szegélynyírója van, néha nekimegy vele a hátsó gazos területnek is.
én a kétszer akkora részemet, kétszer, háromszor akkorára hagyott fűvel levágom 3 óra alatt, ő 3-4 délután kínlódik vele, ahol már térdig ér, ott először félbe vágja, aztán következő menetben a tövénél, ahol meg még nagyobbra volt megnőve, feladta, és hívott kaszás embert.
bizony, létezik ilyen gonosz szimeringgel egybeépített csapágy, mcculloch, partner gépeken láttam. jó drága, 4000 körül volt 4 éve, amikor utoljára vettem.
van egy henger hiba miatt kiselejtezett parner gépem itt, abban olyanok vannak. ha mondasz méretet, megnézem, az állapotát is, és ha esetleg minden stimmel, és nem ragaszkodsz az újhoz, megegyezhetünk
ha 40 éves, akkor gondolom, megszakítós a gyújtása, tehát mindenféleképp hozzá lehet férni a primer tekercs nem-testre-kötött végéhez. azt kell letestelni, és akkor leáll, így működnek a leállítók.
tehát keresd meg azt az alkatrészt, amibe a gyertyakábel megy (esetleg a lendkerék alatt van, akkor többet kell szerelni). az egy vasmagos tekercs, egy transzformátor, aminek a szekunder tekercsének az egyik vége megy a gyertyára. van rajta egy másik tekercs (egyiket se látod, be van dobozolva, ki van öntve), aminek az egyik vége testen van, a másik meg megy a megszakítóhoz. azt kell kivezetni, és egy kapcsolóra kötni, a kapcsoló másik végét testre.
ha mégse megszakítós lenne, akkor is keresd meg a transzformátort, és keress rajta egy sarut, vagy leszakadt vezetéket, az lesz a leállító vezeték, azt kell testelni kapcsolóval.
..köszi a válaszokat , használok én is olyant a robogókhoz, csak azt gondoltam hogy ez valami speciálisabb anyag, mert ezeken a kis vacakokon miden olyan speciálisnak tűnik, mintha nem is csak egy motorka lenne...
Én motorkerékpár, robogó blokjainak összeszerelésekor, autó motorjának olajteknőjénél használtam hasonlót.
Mindig azt, ami a közelben lévő autósboltban kapható volt. Tucatnyi márkanévvel találkoztam már, de konkrétumot most nem tudok mondani (Loctite márkában nem fogsz csalódni, azt mindenhol ismerik). Ha normális az eladó, biztosan tud ajánlani.
Fűkaszához bőven sok a legkisebb tubus is, mindössze egy borsónyi kell az egészhez.
" Szinte bármely autós/motoros boltban kapható, kis tubusos kiszerelésben is.
A lényeg, hogy olaj, benzin és mérsékelten hőálló. "
Én egy Cabrio 261-et szedtem szét nemrégiben (belesült a gyűrű a dugattyú gyűrűhornyába) és miután úgy döntöttem, ha később esetleg össze is rakom, mindenképp új szimmeringeket/csapágyakat kap.
Megpróbáltam szétválasztani a szimmeringet a csapágytól. Nem sikerült csak roncsolással és alaposabban megvizsgálva, nagyon úgy tűnik, hogy egybe van építve (mintha össze volna "vulkanizálva", vagy a szimmering anyaga rá volna öntve az acél csapágyházra).
A tömítésre használt "szutymó" szvsz ugyanaz, mint amit motorkerékpárok, autók motorjainak, váltóinak tömítésére használnak.
Szinte bármely autós/motoros boltban kapható, kis tubusos kiszerelésben is.
A lényeg, hogy olaj, benzin és mérsékelten hőálló.
Az enyémben szürke színű volt, de láttam már feketében, szürkében, pirosban és kékben is az anyagot.
Helló, eljutottam égre, hogy szétkapjam a mculloch cabrio 291 szerkezetet, mint írtam még nem szereltem még ilyen kis győszt. Kérdésem annyi, hogy a forgattyúsház tömítésére milyen anyagot használhatok, mert látom ezen valami fekete gumis szutymó van felkenve, és hogy jól látom-e, hogy ezen nincsen szimering külön, hanem a csapággyal van egybe építve.Ha nem úgy lenne , akkor ki lehet e szedni a szimit, bontás nélkül, aki csinált már ilyent kérem írja meg...
Stihl megbízható, stabil, aránylag kényelmes heveder. Néha lecsúszik az alsó pántja a kasza súlya miatt, valószinüleg a müszál csúszik a rögzitésen. Válról is hajlamos elmászni a pánt oldalra. 6. órában képes a váll alatti, honaj részét szoritani a kissé rövid szivacsozás miatt. Izzadás szempontjából türhető. Nem olcsó!
Oleomac vékonyabb anyagú, nem olyan merev, de mégis kényelmes heveder. Jobban csúsznak a pántjai, izzadósabb, de ezekmelett jól használható. Olcsobb, ami othoni használatra szerintem hibátlan.
Csúzásra megoldás a varrás, vagy csomó kötése a pánt szabad végére.
36 köbös gép nem eszi meg terhelve sem az 53 köbös gép benzinjét.
Az kétségtelen hogy az 53 köbössel haladósabb a meló, ha az ember fia mutat készséget a gépi kaszálás iránt. Ha nincs ilyen jellegü szakmai beálitotság, akkor mindegy ki mivel kaszál. :-)
Nem valószínű. Ugyanis gyengébb. Az meg keményebb munkában simán többet is kajál. Ha jól be van állítva egy kínai, akkor jó fogyasztása van. Adalék meg mind a kettőbe ugyan annyi kell. 1:40 be normális olaj. Persze csak sztem.
Az enyém 370-T és 1.8 lovas. Meg vagyok vele elégedve. Igazán pörgetni csak nagyobb, kegalább fél méteres fűben szoktam, de bírja. Negyedik éve úgy működik mint újkorában. Három családi ház kertjét és környékét tartom vele rendben. Hozzá kell azonban tennem, hogy más gépet még ki sem próbáltam, tehát a véleményem éléggé szubjektív.
Azért az olcsók között is van egy két használható.
Após Budgetjével tegnapelőtt ismét maszekoltam kicsit. A múltkori kedvező tapasztalatok után zsinórban kinyomtam vele 3.5 tankot. Tankonként 10perc pihenővel és persze déli napsütésben. Ma csak két tank ment el. Egész szépen dolgozott és nem esett szét rajta semmi. Viszont rohadt kényelmetlen a fogása a 182es magasságomhoz. Ezt törpékre tervezték... :-)
Az Fs 90-et nem ismerem, de az FS 120-200-at azt igen, és nem hinném hogy a 90-hez tudnád használni az alkatrészeket.
Nem egyezik a lökethossz, meg gyanítom hogy más egyéb sem(hajtókar, csapszeg, henger felfogatás stb.)
Itt a manualban megnézheted a 120-200-250-et, ezeknél ha jól tudom bármelyikre felteheted bármelyik hengert dugóval együtt, mert a blokk+hajtókar +lökethossz azonos.
A 120-200 biztosan, a 250-ről csak olvastam hogy igen.
Vagyis akkor jó, ha összelehet szerelni. Mivel nemismerem még egyiket sem, és nemtudom az alkatrészeket sem összehasonlítani, ezért annyi a buktató az ötletnek, hogy, ha nem összeszerelhető, abban az esetben nem jó az FS200-as komplett henger FS90-es kaszára.
Valaki esetleg látott-e már összehasonlítás szintjén mind 2 típus hengereit/dugattyúit?
Érdekes, hogy az fs120 a manuál szerint 35mm-es furattal készült. Csináltak belőle 38mm-est is? Vagy elírták a weboldalon, és amit linkeltem az valójában FS200, vagy Fs90 lenne?
Stroke ütemet jelent, (2vagy 4) itt szerintem löketet. Nem tudok angolul, csak nekem így tűnik logikusnak. Főleg ha az egyik méret a furat, akkor a másik valószínű a löket.
Elkezdtem böngészni a Stihl fs 90 manuálját. Ha véletlen vennék egyet használtan és ne adj Isten vennemkell vele komplett hengert, előbb megnézem mit és mennyiért lehet kapni.Kérdésem a következő.Bevágom ide a manuál pontos szavait angolul :-DDisplacement: 1.72 cu. in. (28.4 cm3)Bore: 1.50 in. (38 mm)Stroke: 0.98 in. (25 mm)Ebből a Bore az a henger furat mérete(angolul a bore furatot is jelent..)? És a Stroke ( ez pedig ütés a google szerint)lenne a dugó méret? Vagy mi? nem értem : /Mi lehet az a Stroke?
Beszereztem 1 liter Power 1 Racing 2T-t. Áttöltöttem egy üres pirosStihl flakonba, így az illúzió is tökéletes, merthogy majdnem ugyanolyan piros ez is :) Másodsorban azért, mert a gyári flakonon negyedliteres osztások vannak, ezen meg decisek. Hosszútávú tapasztalat még nincs, ez most történt.
Hát ha csak arra gondolsz, hogy megjelent a katalizátor, már a kínai gépekben is, akkor érthető.
Szerintem, igaza van az öregnek, annyira hiányzik egy ízzó kipufogó, közvetlen a dugó mellett, egy léghűtéses motorban, 40 fok külső hőmérséklet mellett, mint a franc. A többi hátrányáról nem is beszélve. Persze, jó lenne a károsanyag csökkentés, de nem ilyen áron.
Ezért kell a lehető legjobb hőtűrésű olaj bele sztem. ;)
Pár éve ez nem így volt. A te fűrészedbe sincs, ha jól emlékszem...
Persze, nem értelek félre. Csak annyit jegyeztem meg, hogy ez egy uj motor, mint a teszteken iy látszik . Hiába ugyan az a forma, belül és az anyghasználat változott.
Én az elejétől fogva mondom, vagy probáltam mondani... de felesleges. ... aki nem érti miért jo, annak nehéz megmagyarázni. Most is csak 1 dologgal lehet érvelni, hogy a szintetikus elég, az ásványi meg lerakodik...
Egyenlöre nem kell vele semmit csinálni. 25ös keverék, majd 2-3 tank után 35-40re lehet felvinni. CSAK szintetikus olajjal! Lényefg még, hogy a tankopt ne öntsd tele, inkább kb félig háromnegyedig.
Szia, végül Fuxtec mellett döntött a szükség, igyekszem "nagykönyv" szerint csinálni mindent. A bejáratás után állítani "kell" a karburátoron ez mit takar? Mik a tünetek ami miatt kell és mit tekerjek hogy és honnan tudom hogy most oké :)
Ha jól olvastam 2-3 tank 25-ös után át lehet térni 35 környéki keverékre, ez oké. Szöghajtást zsíroznom kell az első indítás előtt ? ha igen mennyit nyomassak bele (van zsírzóm rádugós). MIlyen damilt javasolsz, inkább gondozott normális udvari használat 30 centis fű max, kevéske gaz.
Hirtelen ennyi, jah és kösz a gyors rugalmas szállítást, 1-2 napon belül beüzemelem.
Volt szó olyanról itt hogy bejáratásra kisebb fordulatra van állítva a gép, ezt hol lehet állítani és érdemes-e felszabadítani később?
Ma jártam egy iparcikk üzletben és rákérdeztem az ott látható fűkaszára. Az eladó tájékoztatott: Ez egy 3.2 LE-s kínai, Príma nevű fűkasza, stihl alkatrészekkel szerelve. Az ára 4OOOO Ft. 1év garanciával.
A start/stop kapcsolótól jövő vezeték a motor előtt a gégecsőből kijőve kb. tíz centin szabadon volt. Kérdésemre, hogy ez miért van így, a válasz: Az összerakásnál nyilván be kellett volna tenni a motorburkolat alá.
a gyertyahézagra gondolsz? az elektronikát még a tulaj cserélte állítólag nem lehet állítani, még nem szedtem szét teljesen , csak a szokásos benzin-gyújtás-kipufogó eltömödés 3szöget jártam be amit a robogóknál, motoroknál szoktam...
Helló kis segítséget kérnék, mcculloch cabrio291, leállítás után nem indult el a tulajnak, neki állt buherálni, a végén hozzám került, hogy csináljak valamit.Kapott új gyertyát már, karbi tisztitást, új gyújtás elektronikát, amivel érzésre nehezebb rángatni mint az eredetivel( lehet utógyújtásos??), szemre a szimeringek okésak kifújási nyom nem látható....
Minden 5let érdekel....
Köszi...
Ja a trollok se kiméljenek, van mikor a "hüjeség" a nyerő....
Partner P25 damilfej pont ugyanaz mint a T25 husi, csak narancs fekete színben, ugyanannyiba is kerül, ugyanúgy minden van hozzá, és jár hozzá a csomagban vagy 4 db adaptercsavar is különböző méretekben.
Ez itt épp rossz példa meret itt drága, de nálunk a helyi husi boltban ugyanúgy 5.500 mint a T25 husifej.
Valahol láttam konkrétan ezekhez a damilfejekhez adapter csavart, de most nem találom.
De szerintem a linkelt oldalon is megtalálhatod azt amit te akarsz, csak előtte mérd meg milyen csavar van most a fejben (négyszög vagy hatszög és hány mm-es).
üdv, kis segítséget szeretnék kérni , aki tud, a husi t25- vagy t35-ös m10-es ( ami csapágyas koppintós) fejet elvileg egy átalakítóval rá lehet tenni az m8-as oleo-ra ,úgy tudom szokták cserélgetni ? és valószínű kapok is valamelyik boltban,?
A véleményeteket kérném a timbertech ms 52 fűkaszáról.Nem lenne nagyon használva, csak az itthoni udvar, és a kert melletti árok part lenne vágva (max:1,5 óra) Nem lesz ipari használat, kb 3 hetente lenne ez. Esetleg ha nem ez , akkor valami ajánlás,tapasztalat....olvasni itt mindenféle gépekről jót is rosszat is.
Tudom mi megy. Én azon pöccentem be mostanság, hogy nekem jönnek a levelek, a fenyegetések, a NAV, + mindenki... Az ilyenek, meg a Domkingfélék meg csak röhögnek...se számla se garancia, se semmi... ha egyáltalán küldenek valamiz, nem csak a pénzedet nyulják le.
Na a NaV nak ezt kellene felszámolni, nem a normális kereskedelmet pokollá tenni.
Én most kaptam rendbe egy ezer éves kis habverőt, (Stihl FS80) amin olyan a gázkar, mint a kerékpárok fékkarja, de még azon is egy nagyon korrekt gumiszelep van a tank tetején, "szuszogóként".
Szerintem se, nekem se törik el. Az a baj, hogy , azon fekszik a gép. Van egy védő, de az is a terhelést az emlitett csavarokra adja. Igy észre se veszik, de ott terhalödik, ezért nem alul reped el, ahol kellene ilyen esetben. + probléma a tank szellözése. A stihlnek is szelep van, itt erre nincs keret, igy tanksapka szellöztet. + most már egy + cső. Itt az a gond, hogy ezeket szinte senki nem takaritja ki. Idehozzák, tele van olajjal, kosszal... Na most innen szerintem érthető, hogy a hegesztés nem birja. Ez látszik is a hibáknál, meg hogy miért felül reped el.
Tudod nem nagyon értem ám én ezt . Nekem volt 2 db kína ékköve fűrészem a tecsoból. Azok néha szétmentek (berántó), de MINDIG kölcsön adva . Az én kezemben sosem . Aztán megtaláltam a kulcsot. Levágtam a zsinórból 15 centit . Soha többet nem ment szét a berántó . Ez a tanktörés is úgy van szerintem, hogy nekem nem törne el . Persze lehet, hogy csak magamnak hízelgek . Az tény, hogy az FS450 tankja akkor se törik el, ha rátehénkedik a delikvens, de szerintem nem az a normális .
Miután vettem új tankot rá és heggesztettem neki talpat is, ráadásul átszoktattam magam a felemelt állapot beli berántásra, utána is ki repedt. Az a fém kis távtartó alátét (ami a tankba van olvasztva a felfogató csavarnál) na, ott szokott elolvadni és repedni. Pedig van a fuxtecnek 4 csavaros tankja is. Hogyhogy nem az került még a kaszára?
Az attol reped ki, hogy inditásnál ráfekszel :) + a vákum, ha nincs a tanksapka takaritva. + a Fuxtec-be van + szűrö, a dugó meg 44mm a Berlan 40mm. Ha a videon nem érzed a különbséget, akkor mindegy mit irok :) Igen a 30ezres van a videon.
Ahogy látom, a tank felfogatás 2 csavaros, mint a Berlannál. Illetve a Berlanra is 52ccm van írva. Akkor mitől lenne erősebb a Fuxtec? 2 csavaros tank pedig nekem mindig kireped a csavarmellett. Gondolom a hőtől.
A 4üremü nem egy nagy eresztés. Tartos, meg halk, meg minden, de nem tudom. Most kinlodok a sajátommal, vagy alapjárat nincs, vagy fel nem pörög... :D
De ezt én tekergettem el, szal a gép jo, de a kétütemü erösebb. Sokkal! A berlannál is. Kb mint a videon, a Demon a tied, a Fuxtec meg Fuxtec. Szerintem fasza. Az ymen husijával is tartottam magam, de persze az nem egy kategoria és nem is akarom ahhoz hasonlitani.
NA ennek az lesz a vége, hogy veszek egy Straus kaszát... Aztán arrol is csinálok egy videot. Ugy látom, a fűrészes és a demon -os nem elég még egYeseknek :D
Már vettem valószínüleg tőled Berlan-t vaterán ha jól tudom 2011-ben. Első kaszám volt. Mostmár okosabban vágnék, de még csak most tanultam meg mit hogyan szabad. Henger kellene rá. Több adalékot kellett volna illetve több benzint adni neki.
De nemis ezért próbálom kerülni ezt a kategóriát. Hanem mert, rengeteget kell kaszálnom. Ahhozképest elég jó volt ez a Berlan. Azthittam fele ennyi idő alatt megdöglik. Jó kis kasza, de túls sok volt a számára a feladat. Fuxtec milyen ahhoz képest?
Mennyit fogyaszt vajon a Berlanhoz képest? Illetve milyen erős? melyik az erősebb a 2 ütemő, vagy a 4? Gondolom kipróbáltad már egymásután mind 2 típust. 2 vs 4 ütem.
Ha meg tudsz győzni, talán veszek egy Fuxtech-et :-D
Szerintetek mennyi tér egy használt Stihl fs90? Erősebb a Daemon-tól, meg a Straus féléktől? Aki használta már mind2-t, attól kérdem :D? Vagy csak jobban pörög?
Mármint úgy értem, hogy a Straus hoz egy 2.5 paripát, a Fuxtec meg 3 at vagy 3.5 öt. De persze azt ne felejtsük el, hogy a Strausok közül van jobb és gyengébb összeszerlés is. A jobbak azok bitang jók, a rosszabbak meg tényleg csak 1.5-2 lovat tudnak hozni.
Szerintem az lehet,hogy könnyebben "szétfújja" a damil a sok gazt ha először félbevágod és ezért nem tud feltekeredni annyira.Illetve a gépet sem tudja annyira megfogni.
én négykerekű villany-talicskával szokom úgy vágni (pláne szabi után, mikor hazaérek) - két első kerék a levegőben.
Nálam így kevesebb kerül a kidobó dobhoz (nem tömődik el, könyebb továbbitani azt). Fűkaszánál gondolom a magas fű súlya lesz csak a fele damilos vágásnál (fele erő?) - majd az okosabbak megmondják.
Ezt a félbevágást már használati utasításban is olvastam, de nem értem azóta sem. A félbevágott fű sűrűsége és a fűszálak vastagsága nem változik akkor sem.
Már régóta meg akartam kérdezni egy hozzáértő kaszástól. A választ előre is köszönöm.
Akkor ott részben a gyakorlat hiánya okozta a többlet fogyasztást.
Én úgy kaszálok az olcsó kaszámmal, ha nagy a fű akkor először félbevágom (amikor jobb irányba vágok) utána pedig talajszintig(amikor bal irányban vágok). Gyengébb gépekkkel nagy fűben, így sokkal jobban lehet haladni. És kicsivel takarékosabb is. Persze ezt a példát damillal értem.
Ezenkívül meg kell találni az ideális damilhosszúságot is. Ha megtalálod , akkor elég jó lesz a fordulat a kaszálás közben, és ezzel is időt spórolsz. Az idő fontos az üzemanyag szempontjából is.
A Fuxtecről pár szót mivel egyike vagyok a tavalyi akciós vásárlónak.
610 m2-es , szilvás kertemet vágom vele évi 3-4 alkalommal. Tudom nem nagy terület. Eddig minden gond nélkül. Könnyen indul, erős gép.
Januárban jutott eszembe, hogy még maradt benne benzin tavalyról, ami nem jó dolog hát akkor most kijáratom belőle. Egy - két rántás es már pöfögött is.
A fogyasztásáról annyit, hogy nekem 1 liter benzin kell ehhez a területhez ami szerintem sok.
Ti mit szóltok hozzá? Nagy fü szilvafa növésekkel kevés gyakorlat.
Igaz, bár annak egy kicsit drága volt. Azért a damilfejekbe jobban bíztam. :( Mert a régi bolti kaszám damilfeje, nagyon sokáig jó volt, és soha nem repült szét. Igaz, hogy én nem szoktam piacon, meg hírdetésből venni semmit, és azt hiszem, ezen lehetőségeket, a jövőben is messzire kerülni fogom. ;)
De hamár úgyis benne vagyok, és már ennyibe benne van, akkor azért csak leírom a véleményem, erről a démonról, straus fűrészről, meg a többi piacos vaterás fosról. Összelapátolnak egy csomó filléres sz.rt, és azt árúlják szépen tálalva jó drágán. ;) Még alkatrésznek se jó, mert mindene hulladék. Selejtesek, töröttek, anyaghibásak, vékonyak, hiányosak stb. Aztán meg, megy a hazudozás rendesen... 55 köbcenti, 5 lóerő, rezgéscsillapító, könnyített berántó, német, oszták, svájci minőség, legjobb minőségű csapágyak. ;) Há persze, hogy az... Ipari hulladékból összelapátolt, szemét domb. Ez lehet megvenni a piacon meg a vaterán, garancia és számla nélkül... ;).
Láttáto volna tegnap... :) Forrott a vére, vörösödött :D Nem tudott dolgozni, 10 perces melobol 8at szerelt :D :D 2x damilfej csere, + töltés 8 perc alatt! Ez a fasza :D :D
Az a baj, hogy abból a sok izéből (kiegészítőből) lassan már semmi nem jön össze. A két damilfej már le van nullázva, (az egyik 5 perc sem volt) a hozzáadott damilokat inkább ne is említsem. Ha azt használod, akkor tuti hogy szerelsz percenként. Aztán csak letört a szálvágó is róla. A rezgéscsillapító nem az, csak egy akasztó, a motorja gyenge, és valami ciripel. Van még egy papír vékony háromágú kés, meg egy olyan félelmetes fűrésztárcsa... de azok ránézésre se túl bizalomgerjesztőek... Szóval kezdem nem érteni, hogy tulajdonképpen, akkor mit vettem 30-ért ??? :(
Csak a Fuxtec nem jó ugy látom... Az AL-Ko, amit ugyan ott gyártanak, mint mi a Fuxtecet, + 20ezerrel t9bbe kerül, az már fasza? :D :D
Rigacs Rigacs, neked Straus kell!
Ja!
Tegnap ismét dolgoztam a Démonnal, ami ugye Straus. A bamilfejek eltörtek, szétestek, elrepedtekk. A Fuxtec feje nem. A védőburkolat és az ál rezgéscsillapito már lötyög. A fele munkaidó a javitásokkal cserékkl, damilfűzésekkel telt. A FELE , NEM VICC:
Hihetetéen, de erről beszélek évek ota. Lehet nem annyira szar. de mindene szarabb. Minden szétesik, meg kel huzni, kicserélni, beállitani. A FUxtecet meg ugyan itt ugyan olyan használattal, csak kasza kasza kasza... Hozzá se nyultunk. Elleneben akinél a Demon volt, az szerelt...
ennyi
Minden ki jol gondolja meg ezeket a 20 ezres szarokat, hogy vesz e pl Straust!! ?? Mert többünk vélemyéne az, hogy szélezni jo, de másra nem...
Mondjuk ha a kínaiak akik talán a japók mellett a legnagyobb koponyák, egy kicsit is ráfeküdnének a minőségre a mennyiség helyett, akkor nagyons imán kitenyésztenének egy 10-15 lóerős nagyon sok köbcentis, teljes mértékben tönkretehetetlen fűkaszát 6-7 kilós súlyban és azt adnák olcsón de 3 év garival, akkor romá kereshetnék magukat. Na persze így is ezt teszik, enélkül is.
Ugy látom nem érted. Mi nem egy mezei otthon hekkelöként vásárolunk. Egy konkrét termék gyártását végezzük el, ebben az esetben a Kawasaki egy motorjával szerleve.
Ha ezt sem fogod, akkor leirom még egyszerübben:
Elmentünk hozzájuk, megmondtuk mit és hogyan akarunk gyártani. Amire bólintottak. Mi ezután forgalomba hoztuk.
Nem értem a szörözést ismét. Probáld ezt meg te! Gyártass! Keress! Ez nem ugy megy, hogy csinálok 10db-ot, vesszek valamilyen motort...stb azt majd lesz valami.
Bár már hoztam vissza kaszát idegen udvarból. Arra járt a versenyző, a kaszások persze sehol.Gondolta hazaviszi a gépet levágni az udvart. :-)
Olyan is megtörtént, hogy ősszel benzinnel gyújtottak be, csak belobbant a kanna.Mire odaértem már csak az összeolvadt kanna füstölgött. 10 liter benya elégett!
Persze azért van egy csepp rossz érzésem . 27 ccm-es fuszekli 90 rugó ? Még ha Kawa motoros is ... A motor számolgatva minimum 60 rugó ( persze jóval több, mert le kéne vonni a fuszekli motor árát, stb) .Nincs ez picit túlárazva ?
Nekem egyszer a rugót hagyták csak el a pipábol. Természetesen néztem, hogy ez most mi? PErsze mondták, hogy áá ez ilyen amiota megvették, csak eddig ment... 2 hónapig... :)
Nem sűrű. Jó leves. Ringlót most főztem először. Eddig még soha nem volt ilyen gondom. Sőt két napja a körtével sem. Amúgy ez egy duplafalú edény közte vízzel. Elkezd szépen folyni ahogy kell aztán egyszer csak a sűrű majd a végen újra átlátszó És ez a sűrűbb meleg is.. Olyan mintha behabzana. Először fával csináltam. Azt hittem az a gond, hogy nem egyforma a hőfok. Most gázzal megy és mégis. Most felraktam ezt a sűrűt ami kijött egy kis vízzel. Meglátjuk. Csak az a gond hogy még ott van 180 liter.
Feltennék egy offos kérdést. Adott egy 25l-es pálinkafőző 100as hűtővel. Ringlószilvát kellene főzni. Amint elindul a durda elkezdi kinyomni a meleg sűrű szines levet. Majd egy idő múlva jönn a rendes átlátszó durda. Mi lehet a gond? Pár napja körte lett főzve azzal minden okés volt. Szerintem a ringló az áruló. Próbáltuk félig rakni akkor is ez volt. Van hasonló tapasztalatotok? Azért ide írtam mert a pálinkás fórum már vagy 10hónapja halott.
Tulajdon képpen szerintem amit itt hallani lehet az ideális fordulat a gépnek. NEm is magas, de ha meg alacsonyabb, akkor ugya az a szitu, mint a demonnál. A demon ellenben fel lett huzva, mert azonos beállitásokkal nem vitte igy se, ahogy a videon. A belemarás ellen a pihentetéssel is védekezhetsz, azért ezek a gépek nem arra valok, hogy 2 hektárt lekaszáljunk vele 1 nap alatt. 30 perc, után pihi. :) De igen, vigyázni kell, mert ha emelsz a fordulaton és nincs üzemanyag, + nem jo az olaj, akkor igen belemar. :)
Faszául bevan állítva :D. Úgy állítottad be, hogy elérte a legnagyobb fordulatot fűvágás közbe, és utána még kijjebb tekerted, hogy kicsit több benzint kapjon? Persze így kicsit alacsonyabb lesz a fordulat, de erősebb lesz sűrű fűbe. Tapasztalatom szerint.
Saját hibámból tanulva én sajnos csak úgy állítottam(a Berlan-om) be, hogy nagy legyen a fordulat. És nem adtam több benzint neki mint az első mondatban, mert kicsit sokalltam a fogyasztást. Megis lett az eredménye. Beleamart a hengerbe a kipuogó toroknál.
Ezért gondolom , hogy úgy a helyes, ahogy az második mondatban írtam. Illetve javaslom is mindenkinek.
Hát az. :) De mostmár, legalább sejtem mennyi lehet. Ráadásul, most láttam az újságban 43 ccm es 1,8 le kaszát. Sztem, ez az adat hihetőbb ezekre. Vagy nem? :)
Stihl sövényvágót keresek , mert szeretnék 1db ot beszerezni szerintetek melyik a legjobb. Most amit láttam egy mezőgazdasági boltban ( Szfvár, Plaza mellett) egy HS45 -ös . vélemény?
Olyan undi vagy ! Most ki ne találd már, hogy a DEMON nem lehet 5 lóerős ! IGENIS, HOGY LEHET !!! Hogy csak kb 40 köbcentis ? NA ÉS ???? A hülye varrógépesek, meg a Stihl direkt nem csinál ilyet, pedig tudna . De akkor hol adnák el a fűnyíró traktorokat ? Gondold el, egy 5 lóerős fűkasza olyan, mint egy álom . Kicsi, ügyes, és mint a piros hetes . A minősége meg CSÚCSSZUPI !!!
Mellesleg a röhej az, hogy itt is igaz, hogy a remény hal meg utoljára . :-))))
Igen, az a Démon. Na pont ez a lényege ennek a videonak.
A démon elvileg 55cc 5Le
A berlan meg 43cc 2,8Le...
A fuxtec pedig 52cc 3Le
Akkor a straus mennyi lehet :d :D
Olyat vágtam ma, hogy hihetetlen :D Igen jo volt. Bár szerintem nem csak én vadultam meg délutánra :) Valami álllat letörte a damilvágo burkolat felét baszki... :D
Az az igazság, hogy a fuxtec a uj volt akkor , a gyári beállitásaival. Kb 1,5 óra multán löttem be FüLRE! :D NA akkor mmár jobb lett, sokkal... a démonnak meg letölrt a damilvágoja, meg elkezdett sziszegni valami bennek :D
Még jü, hogy a Fuxtec bemelegedett addigra :D
Szóval a video lényege itt nem a fordulat meg a 5 lóerö. Csupán a moraj, vagy zörgések, vagy egyenletes járás, reagálás a gázra... stb.
AZ első kasza a Demon ugye? Nekem jobban tetszik a hangja. Talán mert különbözik a másodiktól (ugyanolyan a Berlan-om hangja) vagyis szokatlanul éles a demon hangja, és nemtudom, nem jobb annak a fordulata?
Hát ez nem lett túl jó... ;) Nem igazán sikerült, a hangot megörökíteni...
De a lényeg, hogy a démonka ténylegesen, csak 43 ccm 40 mm es dugó...
A fuxi kasza meg 52ccm és 44 mm es dugó... nem tudom mennyi le, de jóval erősebb, nem egyszerű lefogni. Nagyon jó, ki is próbáltam. Bár még nincs beállítva. ;)
A Stihlhez, még a régebbi típusokhoz is általában mindig kapni alkatrészt. Az Eihellnek is jó az ellátottsága úgy tudom. Güdénél nem tudom mi a helyzet. A Stihl ritkán megy tönkre, így szerintem azt vedd meg.
Lehetőségem van venni egy Stihl Fs 86-os fűkaszát 35 e Ft-ért. A gépet külföldről hozzák be, így nem tudom, hogy ki és hogyan használta korábban. Jó állapotúnak tűnik, de belülről ki tudja....
Tapasztalatokat, véleményeket kérnék ezzel a géppel kapcsolatban, ugyanis nem tudom eldönteni, hogy vegyem meg ezt a gépet, vagy ugyan ebben az árkategóriában vegyek egy teljesen új gépet, amire ráadásul garancia is van!
Einhell és Güde gépeket nézegettem ebben az árfekvésben. A gép egyébként egy kiskert rendbentartásához kellene.
Ha esetleg elromlanak ezek a gépek, mennyibe kerülnek a pót alkatrészek hozzá? Mennyi a szervizigénye egy Stihl-nek és a többi gépnek? Jobban járok, ha egy új gépet veszek?
Ilyet még nemhallottam :O. Bizonyára nemjól szellőzik a motor. Illetve a kánikula is közrejátszik most. Meg az a kasza igencsak nagy teljesítményű, szóval van mit leadnia, hőből.
Hát a karburátor és a benzintank is tele volt szmötyivel. A légtelenítő gumiharang (pumpa) és a karburátor között repedt volt a benzincső (megette a benzin és az idő). A tűszelep be volt ragadva és a végén lévő gumihegy elöregedett, berepedezett. A véletlen szerencse folytán a McCulloch-hoz tartozó felújító készletben az egyik tűszelep megegyezett vele (hurráááá). A membránok és a tömítések szemrevételezéssel rendben vannak. Alapos tisztítás, átfújás és apróbb hiányosságok pótlása után, ketyeg, mint egy svájci óra.:-) Nem volt nehéz beállítani ezt a fajta karburátort, sokkal közelebb áll felépítésre, rendszerileg egy robogó karburátorához, mint a mai fűkaszák üzemanyag-rendszeréhez.
Már csak a megtöredezett gázbovdent kell kicserélnem ( a szomszéd településen van egy vállalkozás, aki mindenféle bovdent legyárt hozott minta alapján, fillérekért) és remélem egy darabig csak tölteni kell bele az üzemanyagot és húzni neki a gázt.:-)
Hiába a Stihl az Stihl, pedig ez a kis gép a külsejéből ítélve, azért nem mai gyerek és nem "vitrindarab" volt az évek során.
Írtam múlkor ,hogy mit művel a sparta 370T . Kimostam az levegő szűrőt egyből fel akart repülni a gép. Viszont amióta nem oleo olajat használok azóta nem köpdösi tele levegő szűrőt.
Létezhet az hogy a motul 710 olajjal jobban elégeti a benyát és nem szól vissza a levegő szűrőbe ?
Stihl olajjal volt használva, a kézikönyvében ajánlott keverési arányok alapján. Minden használat után gondosan eltisztítva, légszürő kifújva (ha szükséges volt cserélve újra). Full gázon sosem ment, túl sokat egyhuzamban sem volt használva, nagyobb részeknél időnként pihentetve volt. Ennél gondosabban, nem hiszem, hogy bárki is bánt volna vele. Hogy mitől történt, ami történt, nem tudom (lehet már a kor, a gondos használat mellett is összegyűlt lassan a korom a gyűrű alatt, bár a hengerfejben és a dugattyú tetején alig volt szutyok.
Az alapszakmám autószerelő (ami tudom, hogy azért nem áll túl közel a fűkaszákhoz), de az évek során rengeteg segédmotoros kerékpárt, motorkerékpárt bütykölgettem és azok annyira nem állnak messzire szerkezetileg egy fűkaszától.
A szimmeringet külön nem tudtam megvizsgálni, mert egybe van építve a csapággyal, de ami látható volt a futógyűrűből az éppnek tűn. A csapágyat levegővel megpörgettem, semmi különös.
A henger szárazra törölve alaposabban megnézve, szvsz még esetleg használható. A dugyattyú azonban a beégett gyűrűszakasz alatt csúnyán "összekarcolva/megkenődve", pedig anyaghiányt nem nagyon látni sehol.
Ha fel is újítanám a dugattyút, a gyűrűt a csapágyakat/szimmeringeket nem szívesen tenném vissza a régit, egyikből sem. A tömítésekkel együtt ez már így is, ha az eredeti henger menne vissza bőven 20 fölött van és ugye nem fiatal a gép. Ki tudja mik jönnének még ki az újabb alkatrészekkel.
Egyenlőre marad "kosárban", mert minden más alkatrész kiváló állapotban van.
A kis FS 80 a belinkelt oldalon, az első képen látható őskövület és jelen állapot szerint szvsz max egy karburátor felújító készlet kell hozzá, de majd holnap az is kiderül.
Az más kérdés, hogy ehhez a típusú karburátorhoz, lehet-e egyáltalán még bármit is kapni.
Mára eddig jutottam.:-)
Remélem nem untattam senkit, még nem mentem senki idegeire.:-)
Továbbra is szívesen veszem a tippeket, tanácsokat.
Na akkor csak meg lett a hiba, gondolom a "jó minőségű olaj" végett történt, amiből esetleg a jobb kenés végett jó sűrűre is lett keverve a benya. :-)))
A szimeringet nem megpörgetve szoktam megnézni, hanem hogy az él rendesen meg van-e még, nincs legömbölyödve, megkeményedve, esetleg még meg is szokott repedezni.
Ezt csak úgy látod meg, ha leveszed a szimeringet, mert kívülről a porvédő "él" takarja a belsőt, ami tömít a tengelyen.
Ha nem cseszte nagyon össze a henger falát, akkor fel lehet esetleg polírozni, a gyűrű hornyot kitisztítani, és rakni bele új gyűrűt.
Sokszor bejön még, és nem nagy kiadás egy jobb minőségű gyűrű sem.
De ha van egy Stihl kaszád akkor szüret, mert azt talán érdemesebb felújítani. :-)))
Most nem tudom hogy a nagyon régi FS 80 vagy már a mostaniak közül való, ami hasonlít a mai Stihl kaszákra?
Jól és viszonylag könnyen szerelhető a készülék, ha rendelkezik valaki torx csavarlazító készlettel, kétkörmös külső csapágylehúzóval és egy vaskosabb vasdarabbal, amiből 20-30 percnyi munkával és egy sarokcsiszolóval kiváló célszerszám készíthető a röpsúly meglazításához.
A csapágyakkal egybeépített szimmeringeken látszik a pár év, de alapos szemrevételezés, megpörgetés után szvsz még elmentek volna egy darabig. A főtengely úgyszintén, jóideig még helytállt volna.
A dugattyúgyűrű azonban kb. egyharmad kerületen bele volt sülve a dugattyú horonyba és bár el nem tört mind a dugattyún, mind a hengeren látható nyomot hagyott valami elszabadult/letört darabka. Ezeket újra cserélni, a csapágy/szimmering cserével együtt lenne érdemes, plusz a két tömítés ami egyben hőszigetelőlap isl a karburátor és a kipufogó felöl is cserére szorul, már közel járna egy hasonló tudású új készülék árához.
Köszönöm a tanácsokat, tippeket.
Mielőtt költségekbe verném magam, maradt még egy próbálkozásom. Kaptam egy ősrégi (de tavaly nyáron még működött) STIHL FS80 fűkaszát. "Saját erőből" nem indult be, viszont egy kis üzemanyag befecskendezése után pöccre röffent, és felpörgött.
Valószínűleg a karburátorban van némi elkoszolódás, esetleg ennél is van egy-két elöregedett műanyag alkatrész.
Egy próbát megér, ha már így belejöttem a fűkasza szerelésbe. Hátha megúszom az új készülék vásárlását.
ENgem az érdekelne ennek kapcsán, hogy mialapján döntitek el, hogy már hibás-e a szimering? A főtengelyéről van szó gondolom az előző hozzászólásban. Szóval mi alapján nézitek meg? Megmozgatjátok a hajtókart oldalirényba, hogy kotyog-e a főtengellyel együtt? Vagy, ha nemis kotyog, akkor is lehet hibás a szimering?
Hát tudod ... nem hagytál sok mozgásteret . 60-ig szerintem strapabíró fűkasza nem kapható . Kb a feléből kapsz egy fuszeklit garanciával, és garantált alkatrész ellátást, ráadásul olcsón . Otthonra szerintem megteszi . Ráadásul helyből minimum a duplája lóerő, ami nem hátrány kaszálásnál . Tudom, kínai, de én ugyan kaszát nem vettem, viszont sövényvágót igen . Az csúnyán kapott, és bírja . Nálam nem állandóan, de egész napos munkára van fogva, és munkások dolgoznak vele . Nem nagyon kímélik, ennek dacára eddig teljesen üzembiztos.
Nagyon jól szolgált eddig, a 2 évvel ezelőtti karburátor felújításon kivül még nem volt vele gond. Kb. egy futbalpályányi erület van vele "rendszeresen" nyírva, idönként durva gazzal benőve. Meg voltam vele elégedve, de most egy kicsiot el vagyok keseredve, amolyan márkahű révén ragaszkodom a bevált megszokott műszaki cuccaimhoz.
Köszönöm a tippet!
Nekem is ilyesmi jutott eszembe, esetleg gyűrűtörés, bár zörgésre csattanásra, egyéb zajra nem lettem figyelmes.
Most láttam először, hogy néz ki a burkolat alatt és szvsz nem lehet nagy dolog teljesen szétbontani. Első ránézésre a röpsúly leszereléshéhez kell egy célszerszámot csinálni (egy téglalap alakú középen kivágott "dugókulcsot"), más különösebb szerszámozottságot első ránézésre nem igényel. Ha nincs valami egyszerűbb meghibásodásra utaló dolog és tipp a leírásom alapján, holnap szétszedem. A szimmeringeknél sem volt trutyis bár tudom (lehet, hogy csak befelé szív farsot) attól még lehet az a gond. Az okozhatja ezeket a tüneteket?
Ha már ennyire szétbontom, nem lenne-e érdemes rögtön új csapágyakat, gyűrűket is venni bele?
Mennyi lehet ezeknek a költsége?
Elég szűkösek most az anyagi lehetőségeim és ha már eléri a 20-30 ezret az összeg lehet érdemes lenne egy új gépet venni.
Nagyon ajánlgatták az Ole- Mac 250 T Sparta gépet, ami legalább ugyanannyit bír és az ár/érték aránya nagyon jó.
Ha nagyon muszály, max. ennyit tudok összesöprögetni egy új gépre.
Ebben a topikban még nem jártam, de a fórumnak régi tagja, más topikok rendszeres olvasója, írója vagyok.
SOS segítségra lenne szükségem.
Adott egy 6-7 éves, szezonban kíméletes üzemmódban és gondos karbantartás mellett használt MC Culloch Cabrio 261.
2 évvel ezelőtt nem akart beindulni, csak akkor, ha egy pici üzemanyagot fecskendeztem be a karburátornál, akkor is csak egy "felpörgésre". Kiderült, hogy a benzincső már berpedezett és a karburátorban a membránok és a gumiszelep elöregedtek.
Vettem hozzá egy karburátor felújító készletet és gondosan kitisztítottam összeraktam az új cuccokkal.
Nehezebben indult mint előtte, de jól működött. Idén a hidegindítás rendben ment minden alkalommal, de ha üzem közben leállítottam, hogy utána-adagoljam a damilt, már csak szivatóval volt hajlandó indulni, még pár másodperces állás után is és rövid alapjárt után le isállt. Fordulaton ment szépen és erő is volt benne. Aztán kifogyott a benzin és leállt. Azóta sajnos nem tudom beindítani.
Próbáltam a régebben bevált próba-módszert, kevéska befecskendezés a szívónyíláson keresztül, de semmi eredmény.
Szikra gyönyörű és mint később a további, már befecskendezés nélküli próbálkozásnál kiderült üzemanyagot is kapott (lucskos volt a gyertya).
Kissé tanácstalan voltam, de mivel volt még egy originál karburátor felújító készletem, gondoltam, egy próbát megér.
Ha már nekiálltam szét is szedtem amennyire a forgattyúsház és a főtengely két végén lévő (az egyiken a röpsúly, a másikon a berántóhoz kapcsolódó fém "forgattyú" leszerelése nélkül ment. Mindent szépen eltakarítottam a szennyeződésektől (inkább csak egy kis kipufogótrutyival keveredett por) és összeraktam az "új" karburátorral, bizva a sikerben.
Hidegzuhany!
Meg sem pöffen. Szikra van, lucskos a gyertya némi rángatás után. Ha befogom a gyertyanyílást odaszívja, majd ellőki az ujjamat, úgy tűnik, kompresszió is van valamennyi.
Mi lehet a gond?
Bontsam jobban szét, hátha a forgattyúsházban, dugattyútyűrűk, henger környékén van gáz.
Mennyi lehet egy ilyen készüléknél az anyagköltség egy totális felújításnál?
Érdemes-e vele behatóbban foglalkozni, vagy inkább egy újba kell már gondolkodnom, ami további 6-7, vagy több évet kibír?
egy-két napon belül meg kellene oldanom a problémát, mert nagyon kellene a gép és később időm sem lesz vele foglalkozni.
Messze nem biztos, hogy nem nyomta neki a kövérgázt . Te is tudod kaszásként, hogy normális esetben a munkapont táján pörög a kasza, mert a damil hossza, meg amennyire tolod neki ott műxik jól . Üresbe meg minek bőgesse ??
Kicsivel tud csak többet teljes gázon, mivel lead minden nyomatékot kb félgáz felett. Én is csak sűrű fűbe húzom neki teljesen, mert egyszerűen nincs szükség a teljes gázra.2,2 lóerő nem tud csodát gyári beállítással. A fej viszont forog, mert süvít a damil!
Szerintem ház körül bármire elég 2 ló. Max késsel vágja a nagyon gorombát . Ha nem repül a szórásvédő ezer felé az első találkozáskor a damillal, akár egy nagy barátság kezdete is lehet . :-)
Mielőtt félreértés lenne. Az oleó leverné. Inkább úgy mondom, hogy a 2 ló "megvan" benne. Szerintem, kb ez volt várható tőle. De olyan hatalmas nagy különbség nincs erőben. Persze csak szerintem. Egyébként otthonra nem olyan rossz. Az meg, hogy viszi a 44 cm -es hármas damilt, meg hogy nem vágta le azonnal azt a kis vézna szálvágót, védőstül együtt, hanem egyből elvágta, az még rendesen meg is lepett. ;) (metszőollóval vágom el, mikor felrakom :) ) Sőt az az autocut 25-2 se hullott még szét. A hevederje elég kényelmes ehhez a súlyhoz, és jó szellős is, úgyhogy elfogadható. Szóval szerintem otthonra mükszik. De én nem vennék ilyen, csak érdekelt mit tud. Majd szerzek helyette egy fuxit. Nagyon bízok benne, hogy nem ugyan olyan motor van rajta... meg annak azt írják 11.000 res a fordulata... :o meg szétszedhető a szára, így könnyebb bedobni a csomagtartóba.
Egyébként az érdekes, hogy sehol nincs ráírva, hogy 55 köbcenti. Sőt semmi ilyesmi... csak a dobozán van a 3,8KW/5,2 KM. Ennyi a motor adat, meg a használatiban csak az, hogy max 8000 rpm. (szerintem 40 valamennyi lehet) olyan 43 ccm.
A fuxi márkánál, eddig még nem olvastam óriási furcsákat. Hellyel-közel a többi gépnél is stimmelnek az adatok. A kaszának a típusszáma MFS520, arra meg azt írják 52 ccm... 3 ló?!?! ... de persze, ebben nem hiszek ám, :) nekem az is elég, ha a démonkától picit nagyobb. ;) :)
Holnap, azért még lenyomok démonkával 3500m2-t. ;) :)
Szerintem is bátortalanul kezdett neki :D. Ha nemnagyon megy a dolgo, én mindíg félbevágom a füvet és utána vágom talajszintbe. Gyenge géppel tanultam :D Illetve a stihl manuálban is ezt írják xD
Ja,bocs igen Demont :))) Lehet kellene vennem egy démonkát.Amennyit beszélünk itt róla,szerintem pár év múlva egyre feljebb megy az ára ennek a legendának :D
Na meg azt is, hogy a francba, mégis inkább Demont kellett volna venni . :-))))))
Nem akarok vitát, de szerintem az FS400-at is megfogja az ilyen vágnivaló, nem is kicsit . Jó érces hangja van ennek a masinának . És szép is ... szerintem .
Nem túlzó, van abba vastagabb is elég sok. ;) Tavaly túrt terület. Mostanra be is sűrösödött a színtíszta dudva... 2,4 es alu poros damillal, egyhelyben álltam benne. :DDDDD Amúgy ezt huspárnával szoktam, ismerem a területet. :)
De azt mondom gyengébb, mint az 545 rx (2,8 ló) olyan 2 - 2.2 ló lehet benne. Ugyan még nincs is beállítva. De szerintem elég jól be van lőve. Ettől több nem nagyon lesz. De elég erős gép. És ez is nagyon szép tőle. És ha a fuxi tényleg erősebb, ahogy gondolom...?!?!?!? Akkor érdekes világ lesz. :))))
A másik 2 meg elfutott félelmében :) Ez csávó nem tud kaszálni,vagy nem akarja leégetni az 5 lovat a kisfűben.Csak a teteját simagatja meg....Bezzeg a fa driftes :D :D
Most ki ne találd itt nekünk, hogy még is van az 5.2 LE mert menten lepetézek itt. :-)
Tudod azt úgy tapasztalhatod meg igazán, hogy az RX-hez képest milyen is, hogy kinyomsz 1-2 tanknyit az RX-el, utána meg felmarkolod a démonkádat, és beleereszted ugyanakkora gazba. :-)))
Na és megnézed azt is, hogy ugyan akkora területtel melyikkel is végeztél előbb, könnyedébben, és utána lehet véleményt alkotni. :-D
Kaszálgattam ma démonkával kicsit. Gondoltam belerakom a 3 as trimmer cord damilt, hogy legyen egy kis röhögés.
De a röhögés elmaradt. ;) :o 44 cm - t szinte erölködés nélkül viszi, kb 50 cm magas és 1 cm vastag gazban.
Ki is szaladt 3 liter benzin... ;) ritkásabb helyeken elfelejtettem, hogy nem az 545 rx van nálam... illetve csak majdnem, mert ez jóval könnyebb. ;) :))))
Kiváncsi vagyok, vajon mit tud a fuxi kasza... ?!?!?!? ;) :)
Próbáld meg ne az orsón lévő lukakba füzd a damilt,hanem az orsón középen lévő vályatnál felez meg a damilt és úgy egy darabban tekerd fel.Nem tudom érthetö-e,ne két fél darab damilt tekerj,hanem egyet középen összehajtva.Plussz az orsót mindid próbáld bele a damilfej fedélbe forditva,hogy könnyen forog-e benne,ha nem akkor tisztis ki a fedél közepét.
Én két hete a Metróban vettem 12700-ért akcióban egy Black and Decker 550 Wattos gépet. A neten rákerestem 20.000 volt a legolcsóbb. Nagyon jó kivitelű massziv, erős gép,nem fejmotoros, hanem spirálhajtású, a markolatban van a motor.kipróbáltam, prima volt, törölt mindent,visszamentem, és vettem még egyet. De lehet, hogy csak egyedi akció volt, mert a gyengébb Bleki mellette 17000 volt. Azt hiszem ilyen: http://www.blackanddecker.hu/strimmer/cordedheavy/detail/catno/GL741/
A másik: Van egy ilyen fűkaszám; Oleo Mac BC 240T. Jó kis gép, rendesen megy, de a damilfej damiladagolása nem működik. Akárhogy paskolom a földhöz egy picit sem jön ki a damil belőle. Mindig le kell szednem a fejet és újra kell betekerni a damiltekerővel, ezt egy nyírás alatt 2-3 szor is el kell játszanom sajna a 200 négyzetméter során. Mit lehet tenni? Cseréjem ki másikra a fejet? Milyet vegyek szerintetek hozzá?
Sziasztok! Makita dbc2910 karburátorjának beállításához valami hasznos dolgot tudnátok, nagyon megköszönném. Beállítási adatok, trűkkök stb, mert egyszerűen nem bírok alapjáratot állítani, pedig egy-két gép már volt a kezem között. Meg van gyűrűzve, szimmeringek cserélve. Köszi.
Ó, hát befogtam már . Ez az úszós karbis izé laposon kb műxik . Nagy röhögés volt . :-))))
Beindításkor 2,4-es olasz profi damillal egy lendületből leverte a szálvágót, meg vele a szórásvédő kb 1/4-ét .Az erejével igazából nem volt baj, kb hozta a minimum szintet (Stihl FS300, kb 2 ló). A damilfeje még viccnek sem jó . Ezekkel a csodákkal első sorban NEM az erő a baj . Persze oda sem szagolnak a 3 lóhoz, de azért lehetne használni . A hám kiérdemelte, hogy az első 20 másodpercben sikítva megtapossam, és elhajítsam a 3,14csába . Amikor azt láttam, hogy a szár cső MEGCSAVARODIK, azért elkerekedett a szemem . Ezt úgy értsd, hogy maradt az KÖZEL normális, de gázadásra a szöghajtás ÉREZHETŐEN elfordult . Na ezt most próbáld agyilag összerakni . Azért ez nem semmi ! Persze a karbira jótékonyan ráhatottam, mert eredetileg szerintem tán 6-7.000-et pörgött . Na utána nem így volt ! Aztán lenyaklott a kormány ... majd hallottam, hogy hallhatóan esik a fordulat . Ekkor foglalta el méltó helyét a sufni mélyén .
Csak egy érdekesség nekem egy Oleo Mac AM 162,van,és egy Stihl SR 430-s gép,de volt Maruyama MD 150-s is.Az oleónál előfordult,hogy eldugult a túlnyomáscső,és összeszívta a tartályt.A Fuxtex gép tetszik talán abszurd a 26,literes tartály,nem semmi vinni.A kezelésiutmutató valyon kitér-e az egyik legfontosabb adatra óránként mennyi levegőt tud a gép szállítani,és az egyes szórófej fokozatok folyadék fogyasztására.Árban jónak látszik,az alkatrész ellátás szintén nem elhanyagolható,a Stihl ebben verhetetlen minden van 1-2 nap alatt.Szinte olyan üzlethálózatuk van mint aMolnak.Árban viszont gépeik arany áruak,alkatrészeik nem különösebben drágák a motor alkatrész kivételével.
Az egyik legkedveltebb típus volt évtizedeken keresztül,és ma is kapható a Maruyama ennél a permetlécső nem a tartály közepén van a nehézségi erővel nem is folyik ki csak kb a fele vegyszer.Tehát túlnyomás kell ehhez.Ha a léelvezetés csak a nehézségi erővel tőrténne,akkor változna a folyadék áramlási sebessége,a tartály üresedésével kisseb lé mennyiség kerülne kipermetezésre.Változna a permetezés minősége,mégyegyszer leírom a tartály túlnyomásos,a túlnyomást a turbina állitja elő.A túlnyomás a légkörinyomásnál valamvel nagyobb.
A permetlé vezeték átmérője valóban befolyásolná az átfolyást,de a permetezőcsap ismét szűkítené,és a szórast(liter/perc) az adagoló nyílása határozza meg.A gyártók meg is adják ezt az értéket.Néhány gépnél nem is a tartály alján van a permetlé kivezető cső.A gépek egyrészénél lehetőség van a ventilátortengelyére szerelhető szivattyú beépítésére pl Solo,Stihl,ezek a permetlevet is állandóan keverik,és evvel a vízszintes,és horizontális permetezési távolság is ugyanaz.Van gép ami alapkivitelben is szivattyús az Oleo Mac AM 162.De ezek a szerkezetek elég drágák.
Hát igen. Engem pl rettentően felháborít, hogy össze-vissza hazudnak (nem csak a kínai cuccokról, sokkal "nevesebb" gyártók is megteszik), de ez csak azért van, mert vén hülye vagyok . Én még úgy nőttem fel, hogy "a kruplileves legyen krumplileves" . Ma már a"fogd a kéményt, míg felveszem a lóvét" elv uralkodik .
Az elsődleges szerepe a tartály "nyomás" alá helyezésének szerintem az, hogy függőlegesen felemelt szórószár esetén is lehessen permetezni, ha magasabbra kerül a vegyszert szállító cső vége.
Tuti feljelenteném a kínaiakat, ha ilyen nevet használnak egy saját kaszára? Ez olyan, mintha egy magyar cég gyártana egy kaszát és úgy hívná, hogy Ferrari.
Az ilyen elven működő/légporlasztásos/motoros permetezőknél a levegő a tartályba azért van bevezetve,hogy túlnyomást hozzon létre a tartályban a folyadék áramlása független legyen a folyadék szintjétől.Egyszerűen,ha nem lenne akkor tőbb permetszer jönne ki teli tartályból,mint a félből percenként.Üdv.
A nyomás nem azért kell, hogy messzebbre hordja a permetszert. Sokan ezt hiszik. Csak annyi a szerepe, hogy felfelé is lehessen irányitani, ne csak lefelé. Legalábbis ebben a kategóriában. Nálunk a Fuxtec-nél ez 60cm a kiengedő nyilástol. Ez pont arra elég, hogy felemelve is porlasszon.
Ami inkébb lényeges itt, az a motor. Mint pl a kaszáknál, fűrészeknél, ebben az esetben is az erősebb. pl. 10 gáz állitási lehetősége van a Fuxtec-nek. Az összes többinek max . 6 :)
Én még nem láttam ebben a kategoriában , amiben ténylegesen lett volna pumpa. Csak mondják sokan. Két tipus van, az egyik ejtő, a másik a levegő keringés miatt kialakuló vákumot használja. Tulajdonképpen amit irsz, a FUxtec is ilyen.
Én az Auchanban vettem nemrégen 21990-ért, Graashopper néven, 43 ccm, vágókés, +1 damilfejjel, 1 év garanciával. Én úgy látom ugyanarról a kinai egyengépről van szó, amit különböző,-köztük Strauss néven is forgalmaznak. Egyszer próbáltam ki, két órát ment, jól dolgozott, csak a heveder, az egy nulla. Ahányszor, és amire nekem kell úgy látom megfelelő lesz.
Mintakasza,ez tetszik :). Én is úgy gondolom,hogy amire nekem kell arra jó lehet,most kb elmegy összesen 2 tank mert azért már elég nagy a fű (40-50cm),régen vágtam,de utána nem hagyom nagyra nőni így kímélem a gépet rendesen. Nem is igen foglak már titeket zargatni a kérdéseimmel mert kb "tudok" mindent egyenlőre. Köszi neked és a többieknek is.
Igen, az FS 55 csak hobbi kategóriás Stihl házkörüli munkára.
Ismét az jön le nekem, hogy nem túlzottan vagy képben gépek között sem, nem csak kaszálás ügyileg(most nehogy megharagudj).
Ahogy látom neked mindegy mekkora az a Stihl, mindjárt a Straushoz hasonlítod, csak egy legyen a lényeg, hogy Stihl legyen.
Volt aki itt az FS 350-hez hasonlítgatta a Straust (talán te is) nem egy pöcsköszörű FS 55-ös "kaszához" kellene hasonlítani, ha már a teljesítményt nézzük.
Hülye hangja meg szerintem azért van, mert minden húzásnál ismételten felpörgeti a motort, nem egyenletesen húzza neki a gázt.
A bovden hajtásos kaszáknak van ilyen hangja, még sokszor akkor is, ha egyenletesen van adva a gáz neki, viszont a terhelés nem egyenletes a bovden meg rugalmas, csavarodni tud sokat(valami ilyesmi).
Amennyi instrukciót itt kaptál, szerintem a te kaszád lesz a mintakasza. Bár meglátásom szerint arra pont jók, amire neked kell. Az enyémeknál gyengébbek, mind erőben, és minőségben is, de arra, hogy leszélezz, meg 2x vágjál vele, ezt a szezont simán ki fogja birni. Szerintem jövőre is max gyujtás, vagy karburátor kell majd rá, ha kell...
A FUXTEc, azért nagyobb területekre is alkalmas, + évekig jó, otthoni felhasználás esertén. Pl mint amiket a Straussreklámmen kolega emlitget. Az apámé 5 éves. Az elsőkböl adtam neki, eddig egy csavart nem huztam meg rajt. :)
Reméljük a motornak lesz legkésőbb baja. Ma is kaszáltam keveset,nem pörög ki teljesen,de gondolom ez direkt így van beállitva. Így is jónak tünik,szöghajtás nem forrósodik motor stb eddig oké.
Benne van, de lehet, hogy csak sürgősen pénzre van szüksége az eladónak. Mivel tudja, hogy ha 100 ért hirdetné meg, akkor a kutya sem venné meg, így alább adta. Régóta figyelem az ilyen jóféle fűkaszákat, mivel az eladók tudják, hogy az embereknek nincs pénzük, így gyakran az aktuális ár töredékéért mennek el a termékek. Gyakran mikor meghirdetnek ilyen terméket, akkor pl látok egy Makitát ami még jótállásos, pl 100 ezerért pár hónaposan (boltban pl 120 az), mondom én 75 ért elvinném. Mindig azt apom, hogy áá, nem adom oda ennyiért, többet ér. Aztán persze mindig az a dolog vége, hogy senki sem veszi meg és megy lejjebb az ára, már 80 ért adná oda, de akkor sem veszi meg senki. Ilyenkor jön az, hogy pár hét vagy hónap uán még ők írnak nekem, mikor rájöttek, hogy igazam volt, hogy nem-e kellene a gép 75 ért akkor? De akkor már én irányítom a dolgot és le tudom vinni az árat 68-70 ezerre is. De ugyanez volt velem vagy 5 ször a tavasszal, mikor Galaxy S 3 at akartam venni, 3 hónaposat. 95 ért árulta a krapek és 85 öt adtam volna érte, de ellenezte. Persze senki sem vette meg és 5 hét után írt nekem, hogy nem-e kell még a gép? Úgyhogy úgy működnek a dolgok, hogy néhány eladó vagy nincs tisztában az aktuális árakkal és rárohad a termék, vagy jól áron alul adja, mert tudja, hogy az embrek 80% ának nincs pénze és eladja így. Persze most én vagyok úgy, hogy el szerteném adni 5 ezer ftért a Partner Colibri hibás fűkaszámat. Egyelőre nincs ré vevő. Holott a motorja pöpec, csak a spirállal lehet valami a toldásnál, mert elégtelenül forog a damilfej. 4 ért vennék csak meg, azt meg én keveslem.
Ez a stihl FS280K szerintem több mint 15 éves, delehet hogy 20. Úgyhogy az alkatrész hiánya miatt kicsit kockázatos vétel lenne. Javítson ki valaki, ha tévednék.
Úh, csak az a baj, hogy a fedőrész, a legteteje nekem elveszett róla, alatta egy nagy fém csavar van, azt csavarozom le meg fel, ha damilt akarok cserélni. Amúgy ennek a típusnak nem jó a damiladagolása, hiába ütögeted a földhöz.
Pedig az Oleo oldalán is azt írják róla, hogy balos 8x1,25-ös menet van rajta. Tehát mintha a sima csavart meghúznád úgy kell leszedni(óra járásával megegyezően).
Van hogy nekem is két kézzel keményen tekerni kell hogy lejöjjön a fej valamelyik gépről.
Teszek még egy próbát, hátha valakinek van ötlete. Ő az, akit azóta sem tudok lecsavarni (Oleo-Max TR61E). Többször, többen próbáltunk, de egyszerűen nem nyílik.
Amit olvasgatok hibaként,damilfej, karburátor,berántó üzemanyag tank eltörhet. Haveromnak is ilyesmi van,deneki a damilfej 20 perc után eltört. Persze tegyem hozzá,hogy előtte szinte soha nem kaszált és mellé még pici ember is :)
A Fuxtec is minimum 10-12ezerrel drágább,náluk gondolom működik a szerviz is,de a többinél rohangáljon az ember várjon heteket és stb-stb. Nem láttam értelmét többet költeni olyan vágáshoz,hogy egy tankot nem használok el egy teljes rendberakásra. Számolgattam a különbözetet és ha elromlik a motoron kivűl bármi még akkor is olcsóbban jövök ki,ha gond van akkor megcsinálom magamnak a gépet.
Azért én a Straus gari nélküli kasza helyett, lehet áldoztam volna kicsit többet, egy valódi garival rendelkező kaszára. Mondjuk egy Fuxtec is jó választás lett volna, vagy akár a Lidl-s is, hidd el sokat érhet néha a gari, na meg azért ellenőrzött gépek még is csak.
Ház körüli munkákra bevállhat végülis. Most csak részszintetikus olajat kaptam,azzal bejáratom meg egy keveset már vágtam vele,még 1 tankot nem járattam ki belőle.
Ha megadod neki a jó minőségű olajat, és rendben bejáratod, na meg nem hajtod túl, akkor használható gépek tudnak lenni.
Persze kompromisszumokkal, mert fényévekre vannak egy profi, de még félprofi gépektől is.
Attól függetlenül hogy vigyázol rá, lehet nem sokáig bírja, mert korántsem olyan minőségű alkatrészekből vannak összerakva mint mondjuk 2-3 éve vagy előtte.
Nekem is volt, és én elégedett voltam vele, igaz én garival vettem(valódival), és drágábban mint amiért most kínálják.
Aki hülye az úgy járt,érdeklődni kell,kinek mi a véleménye stb-stb. Én ezért vagyok itt,eddig nem csalódtam a társaságban. Nem istenitek egy ilyen gépet,lehet hamar tönkremegy a berántó és stb,de ezt számitásba vettem és nézem az alkatrész árakat is.
Én úgy vagyok vele,hogy majd én eldöntöm meg akarom-e venni vagy nem,nem lehet megdumálni. Egy majdnem Stihlt nem fogok megvenni amikor látom,hogy kínai az egész és csak a 2 markolat más rajta. Kipróbáltam ma a gépet,kb 15 percet vágtam vele damillal,nem pörög ki teljesen,de türhető,nem fullad stb,volt benne fél méteres fű is azért. Söghajtásba tettem zsírt,de valami kék zsír volt benne kevés.
"Igen, de mégis van aki belehúz a jóba. Sok ismerősöm nyúz Ed Johnson, Straus, Mtd kaszákat 5-6 éve és még egy hajszáluk sem görbült meg a gépeknek. Tehát van aki jól belenyúl a lecsóba és nagy húst halászik ki olcsón. Persze sokan vannak, akiknek pár hónap után ronggyá megy az egész."
Ahogy látom te teljesen másképpen értelmezed a nyúzást és a kaszálást.
Amiket írsz sokszor, abból nekem az jön le, hogy fogalmad sincs róla, hogy mi az az igazi kaszálás, nyúzás, ami a gyenge minőségű olcsó kaszákat rövid úton átküldi a másvilágra a hulladékok közé.
Ahogy isteníted, meg szinte már tukmálod ezeket a gépeket, és sugallod hogy lehet van olyan jó mint a Stihl (ami röhej) az merült fel bennem, hogy vagy annyira nem vagy képben ezekről a dolgokról hogy mit ki kell bírnia egy komoly lóerővel rendelkező profi kaszának és azért írsz ennyi zöltséget össze, vagy te is ezekkel kereskedsz. :-D
Én is voltam már úgy, hogy jobb híjján bementem egy kínai cipősbolta, mert szerettem volna ilyen munkáscipőt vásárolni. Felpróbáltam 5 párt, de mindegyik olyan rossz volt, hogy fájt tőle a lábam szó szerint. De az eladó már mondta, ha ennyit felpróbáltam, meg ott volt, adott instrukciókat, akkor már jó lenne ha vennék egy párat belőlem. Aztán nem vettem, láttam rajtuk, hogy iszonyat rosszul esik nekik. Mikor legközelebb mentem, mert jött egy jobb fajta cipő oda, akkor már megjegyezték az arcom és fapofával álltak hozzám, nem voltak készségesek. Ugye az ember meg szereti ha jó kapcsolatot ápol mindenkivel, főleg ha visszajáró vevő. Ezért nem szeretne mindig neme mondani.
Márpedig rengeteg eladó nagyon jól csinálja ezt, szó szerint beleszugerálja a vevőbe, hogy ez a Güde a legjobb, ami a piacon van, ha most nem viszi el, akkor élete végéig bánni fogja, mert csak most van rá akció (20 ezerről 16 ezer, mert a kutya sem viszi). Képesek gyakran fél órát is rágni a vevő fejét, hogy vigye el, adnak hozzá egyéb kínai kacatokat is sokszor ajándékba. Szegény vevő, meg nem akar nemet mondani, már ha ott van és ennyi ideig tömte az eladó a fejét és ő meg ennyi ideig tűrte, hogy tömjék a fejét, akkor már illetlenségnek tartja, ha nem viszi el a terméket.
Igen, de mégis van aki belehúz a jóba. Sok ismerősöm nyúz Ed Johnson, Straus, Mtd kaszákat 5-6 éve és még egy hajszáluk sem görbült meg a gépeknek. Tehát van aki jól belenyúl a lecsóba és nagy húst halászik ki olcsón. Persze sokan vannak, akiknek pár hónap után ronggyá megy az egész. Ilyen ez a sámánosdi dolog is. Ugye afrikában egyes törzseknél ezek gyógyítják az embereket és ha hiszitek ha nem, jó aránnyal gyógyulnak meg. Persze ez azért más, mert ha az ember töretlenül hisz a gyógyulásában, akkor jobb esélyllel épül fel, mint aki beletörődik abba, hogy neki lőttek. Ez csak az embernél lehetséges. Sajnos gépeknél, fűkaszáknál ha nem csinálok vele semmit, akkor hiába hiszek abban, hogy ez 5 évig pöpec gép lesz, sajna akkor sem fog indulni. Bár csodák vannak, hogy volt nekem is gépem, ami fél évig nem indult, aztán egy kemény tél után, mikor végig fűtetlen helysiégben állt, hirtelen beindult. De ez 100 ból 1.
De az ember hisz, mert hülye ! Reménykedik, hogy csak ő, csak most megfogta az Isten lábát !!! Olyan ez, mint a halálos beteg . Azt mondják neki, kend be sárral, és MEGGYÓGYULSZ !!! És elhiszi ! Mert reménykedik . De aki ezzel visszaél, az csaló, és egyetlen megérdemelt pozíciója a "talpuk alatt fütyül a szél" lenne . Szerintem .
De megkérdezték tőle, hogy ez Straus gép-e és azt mondta, hogy ez soha nem volt Straus. Akkor valami kooperáció lehet ez is, pl Stihl motor és Straus alkotóelemek. Meg előtte is leírták, hogy a Straus jó kis gép, bár a Stihl szintjét még nem éri el. De amit az eladók manapság művelnek, az tényleg botrány. 3 hónap gari? Ha ez ízig-vérig Stihl verő Stihl-Straus kooperáció, akkor miért csak ennyi a gari? Miért nem 1 vagy inkább 2 év? Nem értem. Valami átcseszés lehet ebben és ráadásul 60 ezerért? Azért egy Spartát lehet venni, ami lehet odavágná az 1 lócskájával a hihetetlen 5 lovat.
Hát dehogynem . Az átbaszás, az AZ !! Nem vitattam én sosem, hogy NEM profi munkára megfelel. De az ÁRUS (!!) felelőssége, hogy hülyét csinál a vevőből . De most tényleg . El lehet azt hinni, hogy egy 200.000 Ft-ba kerülő élvonalbeli profigépet lenyom a nevetlen 15.000 Ft-os versenyző ? Ott a hiba ezzel az arcátlan marketinggel(hazudozással), hogy ha valaki rallye versenyen indulna, nem vesz Tata Nanot . Mert korrektül leírják, hogy az NEM 200+ LE !!!
Itt van pl a basztatós polgártárs, aki leírja a "tutit". Aztán amikor leírom, hogy szerintem nem így van, akkor "basztatom" . Ezt pl nem is értem: "30-as damillal azt tudja, mint az FS350 . Márhogy mit ? Ugyanúgy 8 kiló ? Nem ázik be esőben ??? Ugyanúgy szereti a tejszínhabot ???
Szerintem ezeknél a fűkaszáknál nem kell foglalkozni azzal,hogy mit írnak Le-be,minnél nagyobb cm3 és akkor használható a házkörüli munkákhoz. Ilyet vettem én is csak pirosba,erre futotta.
Jujj már ! Életedben nem volt VALÓDI 3,5 lovas kaszád !! Miről beszélsz ? :-))))))))
És akkor mér nem is beszéltem a 4,8/5,2 lovas (hogy mi a fenétől megy fel egy rezgéscsillapítótól még 0,4 LE-vel, nem tudom) DEMON (Stihl kooperáció!!!) csodakaszáról !!! ;-)
Ez az igazi bejáratás :)Én letudtam még sötétedés előt 2×15 perc alapjárat és néha kis gázzal a bejáratás egy részét. Holnap pár perc járatás és használom is kicsit reggel.
Az agyam elszáll, embeeeer :D se félgáz, csak pumpálja világba, azt les, hogy nem indul :D Meg talán nem ártott volna, ha alapjáraton pöfög egy órácskát, neem, ő beleküldi rögtön a gazba :D bátor legény :D Ez a videó teljesen jó arra, hogy hogyan NE járassunk be egy új gépet...
Azért gondoltam megmutatni ezt a videót , mert én is úgy gondolom, hogy elég jó minőségű cuccokat az említett áruházban.
Javítva:
Azért gondoltam megmutatni ezt a videót , mert én is úgy gondolom, hogy elég jó minőségű cuccokat lehet kapni az említett áruházban. Lehet, hogy ez a kasza is a jobb minőségű kínaihoz tartozik.
Azért gondoltam megmutatni ezt a videót , mert én is úgy gondolom, hogy elég jó minőségű cuccokat az említett áruházban. Legalább is amiket én vettem ,azok mai napig működnek. Lehet, hogy csak azok nem tudják mire való a kés , akik a marketing videót készítették. :)
3év... Mag az a kasza... A videojukban azt hirdetik, a 3 águ késsel kell fás szárukat vágni... na itt a bibi, az a kés fuvekhez valo, na most ha azt se tudják mit mire használhato, akkor milyen a gép? :D
Semmi ilyen nincs,egyedül a keverék 1:25,de még az olaj se,hogy milyen stb. Aki még soha nem használt ilyen gépet annak gond lehet. Én használtam sima ásványival és szintetikussal is,de már használt gépeket így a bejáratás miatt érdeklődök,meg,hogy igazából mi a jó. Most kb így kevertem talán pici eltéréssel,utána meg 1:40 jó lesz ahogy már ajánlották ha jól emlékszem.
Erről mintha már olvastam volna valahol valamikor.Mint látom meg amit használtam cégnél az volt grafitos is és olyan is mint az Lzs. Ezek szerint akkor nem csak a grafitos jó. Még a régebbi Carrier-es Lzs van.
Sztem is. Nekem zsírzószem van mindben, és úgy pumpálom tele. És ugyan azt kapja mint a többi zsírzószem. :) Kaptál hozzá zsírzószemet? ill. van e hozzá pumpád. Ha nincs, akkor tárgytalan, csak ezért ne vegyél.
Hali. Nem vettem szöghajtáshoz zsírt (elfelejtettem),milyen zsír kell bele? Van grafitos meg LZS EP2. Beinditottam ma a kaszát,könnyen indult,korrekt hangja van. Igaz csak részszintetikus olajat tudtam venni,mert full nem volt csak ásványi.
Akksis Stihl fűkasza öcshéjm, nagy fűben :D . Apró fűben elméletileg 50 percet kibír 1 feltöltéssel. Ha mégegyszer ennyit kibírna már igencsak elgondolkodnék rajta :D Persze nem nagy fű vágásrahasználnám.
Az helyett hogy itt a teljesítményeken lovagolsz, meg mindenféle marhaságot írkálsz, inkább néznéd meg hogy maguk a gyártók mit írnak a saját termékükről, és ők valószínűleg nem hazudoznak mint az eladók.
Miért nem nézelődsz mekkora teljesítményt is írnak egy 52 ccm-es gépnél?
Bogarássz a különböző gyártók között(van sok belőlük), de nézd meg az oldalukat is hogy milyen gépeket gyártanak, és rájössz hogy mit is tudnak ezek a gépek.
Az biztos, hogy 3,5 lovas ! :-)))))Leírták már, nyugodj bele. Még a 2 LE sincs meg benne . 3,5 LE azt jelentené, hogy szinte a legerősebb kapható kasza lenne . A Stihl(FS550) és a Husqvarna(555RX) legerősebb gépe egy szörnyeteg, és azok 3,8 lovasak.
Nehogy azt gondold,hogy sértődős vagyok,egyáltalán nem. Kiváncsi leszek beválik-e a gép arra amire nekem kell. Hiba esetén Fuxtec-nél veszek hozzá alkatrészt és még mindig jó leszek árban. Nem hasonlitom semilyen géphez mert nem egy szinten vannak,hülyeség lenne. Stihlt sokat használtam,az bírja a kiképzést, 4ü Makitát is,de azt nem igazán szerettem,nem forgott annyit és szerintem gyengébb is volt. Viszont folyamatosan bírták napról napra a tempót. De az más kategória teljesen.
Nem lenézik, csak nem ugy hirdetik, ahogy azt kellene. Valótlan adatokkal, egekig magasztalva. Miért nem lehet azt irni, hogy otthonra szélezni jó lehet, vagy 2 Le a teljesitmény, amit maxon lead, tehát a korrekt az 1-1,3 Le.. ...
Nem a kaszával van itt a baj, valami err, valami arra valo. ennyi...
Nincs bennem cinizmus, bízom benne, hogy beválik neked. Az meg, hogy az eladó szerint nem panaszkodtak egy a jó is gépecskére, csak jelent valamit, hogy nem is annyira rossz az, mint itt sokan lenézik.
Cinizmust érzek a hozzászólásodban. Nem Donking-tól vettem,az eladó nem magasztalta,leírta nincs vele tapasztalata és pár hónapja árulja,eddig még nem panaszkodtak rá. Én soha nem hasonlítottam semilyen géphez,keversz valakivel rendesen,én tudom nekem mire kell és mit várhatok tölle. Füvet fogok vágni vele,nem próbáltam mert nincs itthon csak ásványi 2T olajam. Itt pedig nem azt ajánlották bejáratáshoz meg utána használathoz se.
Használd egészséggel, ez a gép egy királyság. Legalábbis Donking ezt állítja. Remélem erdőket fogsz tudni kivágni vele hiba nélkül. De kipróbáltad már? Jobb valamiben, mint a stihl?
Én meg azért írtam le a véleményem, mert ezt használom már két éve.Igaz megpatkoltam az orsót, de más baj nincs vele.Nem betont, követ vágok vele, csak füvet. Azt bírja eddig! :-)
Hali. Megjött a csoda Straus gép. Összeraktam,műanyagok minősége szemmel láthatóan elég silány,nem lyukas és stb csak látni,hogy gagyi. Meglepő módon minden csavar meghúzva rendesen. Légszűrő egyszerűnek tünő szivacs,nem mint a Stihl és Makitánál amiket eddig használtam. Gyakori tisztitást fog igényelni és nem vagyok biztos benne,hogy tökéletesen zár a légszűrő házban. 9 bordás 26mm tengely szár. A kar elég kicsi bal oldalt,markolat és a gázkar minősége is tükrözi az árát. Röviden ennyi.
A Stihl vagy husqvarna 3 ágú kések mennyivel vannak keményebb anyagból, mint mondjuk egy tescoban is beszerezhető? mert a két nagy márka kése 8000 körül van, a tesco-s 4500ft volt tavaly de idénre a 300mm átmérőből maradt 25 szűken, tehát mondhatnám " no perc alatt" elnyíródott...
És egyáltalán melyik az a fajta kés ami haladós is, de a füvet minél inkább rendre lehet vele vágni? ( nem darálja szét..)
Ne rongálj mán'. Eddig asz'ontad osztrák. Most meg japán? :D
3,5 lóerő? :O
A Husqvarna 545 rx 2,82 ló. 223.000 Ft. Megeszi 26 szor.
Rosszul mondtam az előbb, nincsenek ezek még 2 lovasak se. Max a fuxiból nézem ki.
Beleraknám a 3 as damilt, hosszúra hagyva, szálvágó nélkül, azt' belemennék vele a másfélméteres gazba, egyből széttszaladna a hucul ménes. :) Még a szöghajtás is leolvadra róla, ha megkapná a beosztását. ;)
Úgyhogy, jóvagy mán, ezekkel az izékkel. ;) Ócsóoszkész. Maradjunk meg ennyiben. ;)
De ezzel a résszel egyetértek: Straus Austris így kellet volna elnevezni. :DDDDD
Ugyan hagyd már ezt a sok zőccséget, megírták már neked mások is itt, hogy nem valós adatok amik ilyen gépeknél szerepelnek, és bizony kínai mind amiket árulnak ezek az eladók, bármit is írnak ott le.
Vegyél egy Fuszeklit amire valódi garancia van, és hidd el jobban jársz vele, mint ha 10-el kevesebbet fizetsz egy olyan vacakért.
De ha ennyire nem hiszed el amit itt leírnak neked, és te annyira bízol azokban az eladókban, akkor vegyél csak tőlük nyugodtam a brutál LE-s akármilyen nevű "Stihlverő" vackot, és örülj hogy mijen ügyes és okos vagy te.
Nem úgy mint a többi lökött aki elfogadja a hasznos és jó tanácsot. :-D