Keresés

Részletes keresés

Levestészta Creative Commons License 11 órája 0 0 187368

biztonsági szelepet még egy szivattyú (réz)

lábszelepből (visszacsapó) is lehet csinálni, ha töltesz rá -egy csőben-

minden alkalommal egy méternyi vizoszlopot.

Bár ez csak 0,1 barg

 

De a lényeg hogy messze, biztonságos helyre fújjon le.

Messze a tűztértől

és a zárt tértől.

 

Bár ez vákuum ellen nem véd. 

Előzmény: Levestészta (187366)
öreg_néne_b Creative Commons License 11 órája 0 0 187367

A békazár az üstfedőt tartja, a nyomás meg a két fal között van.

Előzmény: Levestészta (187366)
Levestészta Creative Commons License 11 órája 0 0 187366

1,5 barg

soknak tűnik nekem.

Mielőtt kinyílna lehet lerepül a békazáras fedő

Előzmény: robhun (187365)
robhun Creative Commons License 14 órája 0 0 187365

Köszi
Mindenképpen lesz rajta egy 1.5bar-os is, csak a kettős védelem érdekében....

Előzmény: endrepp (187363)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 0 187364

Copper Safety Valve A28X-16T

 

Talán ez nagyobb.

Előzmény: robhun (187362)
endrepp Creative Commons License 2 napja 0 1 187363

Ezzel óvatosan, mert a kis furatok adott esetben, több kW teljesítmény esetén nem elegendőek a termelődő többlet gőztömeg elengedéséhez, gyárilag 3/4-es átömlő keresztmetszetű szerelvény van az üstökön.

 

Előzmény: robhun (187362)
robhun Creative Commons License 2 napja 0 0 187362

Ilyet keresnék
https://vi.aliexpress.com/item/1005005710993093.html
Csak remélem itthon is kapható, ne kelljen már mindent kintről rendelnem...
kösz!

Előzmény: robhun (187361)
robhun Creative Commons License 2 napja 0 0 187361

Sziasztok

Keresgélek de google nem barátom most valahogy... 

1 bar alatti (0.6bar) biztonsági szelep beszerezhetősége érdekelne Magyar honban.

Valaki esetleg tud ilyen boltot, kérem ossza meg velem.

 

Dupla falú üst víztérvédelme lenne a a cél.

 

Köszi!

obsitos3 Creative Commons License 3 napja 0 0 187360

nem keverném semmivel,kisérlet alanyaként viszont szórakoznék vele,külön kierjesztve,alszesz formájában már többet megtudhatsz róla,nem mellesleg abszolut győztes lennél,itt nem hiszem,hogy van,aki próbálta már ezt a receptet

Előzmény: zsorsz (187348)
zsorsz Creative Commons License 3 napja 0 0 187359

A végén a jam megússza a pálinkafőzést.

Előzmény: öreg_néne_b (187358)
öreg_néne_b Creative Commons License 3 napja 0 0 187358

Vajaskenyérrel szerinte nem is olyan rossz.

 

Így keletkeznek az új ételek. ;)

Előzmény: zsorsz (187357)
zsorsz Creative Commons License 3 napja 0 0 187357

Képzeld vett 10 kilót, 15 rugóért, olyan íz, zamat ippeg. A saját gönci ahhoz képest ingyen egy aromabomba. És megsózza….húúúhhh….


Tegnap felbontott egy üveggel, az egész konyhát beillatozta. Vajaskenyérrel szerinte nem is olyan rossz.

Előzmény: Levestészta (187356)
Levestészta Creative Commons License 3 napja 0 0 187356

Akkor ok.

 

Jó kis történet, jót mosolyogtam.

Szegény asszony biztos nem így élte meg.

De vannak sikertelen befőzések.

Nekem volt amikor 2 hónap múlva erjedni kezdett mind, és ki kellett dobni.

No akkor nem voltam ennyire vidám..

Előzmény: zsorsz (187355)
zsorsz Creative Commons License 4 napja 0 0 187355

Kicsit régen foglalkozom cefrézéssel hogy ezt a hibát elkövessem!

Előzmény: Levestészta (187354)
Levestészta Creative Commons License 4 napja 0 0 187354

Vajon rakott e bele szalicilt vagy nátrium-benzoátot?

Előzmény: öreg_néne_b (187353)
öreg_néne_b Creative Commons License 5 napja 0 1 187353

Ha nem sok a só, akkor erjesztésnél is hozzáadható. Egyébként tényleg érdemesebb főzés előtt hozzáadni.

Előzmény: zsorsz (187351)
öreg_néne_b Creative Commons License 5 napja 0 0 187352

Ugyanúgy, mint gint is.

Előzmény: Levestészta (187347)
zsorsz Creative Commons License 5 napja 0 0 187351

Az igazság az hogy nem találta elég édesnek és után akart cukrozni, akkor valami elvonta a figyelmét( talán a “csodálatos asszony”) ekkor nyúlt mellé és kissé megsózta.

Előzmény: Levestészta (187350)
Levestészta Creative Commons License 5 napja 0 2 187350

Inkább ne...

Az élesztő törzsek nem kedvelik a sót.

A tejsav termelő baktériumok sótűrőek.

Viszont a tejsav termelő baktériumok komoly mellékreakciókat okozhatnak, és 

kellemetlen aromákat szabadíthatnak fel.

 

Ha használni akarnám, nem erjedésnél raknám bele, hanem kifőzés előtt.

Bár alkohol tartalmat nem igen növel, de az aromáknak jót tehet.

Ha nem romlik addig meg.

Mert a cukor meg a só lehet másképpen tartósít.

Előzmény: zsorsz (187348)
Levestészta Creative Commons License 5 napja 0 0 187349

:-))))))

Előzmény: zsorsz (187348)
zsorsz Creative Commons License 5 napja 0 0 187348

A Ténsasszony a göncinkből jam-et főzött. Olyan aromája volt a harmadik szomszédba is érezni lehetett. De történt egy kis baleset, annak ellenére hogy a cukor és a sótartó közt ordító különbség van, cukor helyett sót rakott bele. 7 üveg jam, az agyam eldobom.

 

Mi a véleményetek, szilvacefre most forr. Bele merjem keverni?

Levestészta Creative Commons License 5 napja 0 0 187347

Tudnánk mi is Ouzót csinálni?

Előzmény: öreg_néne_b (187344)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.07.24 0 0 187346

Nem próbáltam, de állítólag a mandarin forrázás után könnyen hámozható. 

Előzmény: robhun (187345)
robhun Creative Commons License 2025.07.24 0 0 187345

Esetleg préselni mint a szőlőt?
Már csak hogy a hámozása tényleg elég munkás.

Viszont nem tudom a héjban lévő olajok mennyire okoznak problémát, na meg ügye a héj maga vegyszerrel kezelt, szóval a hámozás lehet még sem úszható meg...

 

( csak tűnődtem) 

Előzmény: rézműves1 (187342)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.07.23 0 1 187344

Az ouzó egy görög eredetű, ánizsos ízesítésű szeszes ital, melyet finomszesz desztillálásával és ánizs, valamint más fűszerek hozzáadásával készítenek. 
Az ánizs illóolaj tartalma válik ki hígításkor, attól lesz fehér.

Előzmény: Levestészta (187343)
Levestészta Creative Commons License 2025.07.23 0 0 187343

Az ouzó miből van?

Előzmény: rézműves1 (187342)
rézműves1 Creative Commons License 2025.07.23 0 0 187342

Jó pár évvel ezelőtt, volt hozzá szerencsém...nagyon kellemes itóka lett belőle. Érdemes olyan fajtát választani (pl: klementin), aminek könnyen lejön a "kabátja", mert egyébként egy kínlódás pucolni és ahogy öregnéne is említi, azokat a fehér hártyákat is jó ha leszeded, mert attól kicsit keserű lesz.

Egyébként semmi extra, normál cefrézés...

A naranccsal is ugyanez...vannak fajták, amit könnyű pucolni. Ja és nem megijedni, amikor csurog az alszesz, mert olyan fehér, mintha OUZOT főznél. De finomításnál már szép tiszta lesz...

Előzmény: gaboor75 (187339)
öreg_néne_b Creative Commons License 2025.07.13 0 1 187341

Főztem, jó program volt hámozni.;) Keverőszárral pépesítettem, kapott minden szokásos kegyszert. 
Nem túl magas a kihozatala.

Előzmény: gaboor75 (187339)
obsitos3 Creative Commons License 2025.07.13 0 1 187340

úgy rémlik,a cefrézése nem különbözik más gyümölcsökétől,a tisztítása viszont munkás,meg kell szabadítani a belső fehér héjtól is, ti attól keserű lesz

Előzmény: gaboor75 (187339)
gaboor75 Creative Commons License 2025.07.11 0 0 187339

Sziasztok!

Mandarin cefrézésével és főzésével kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Köszi.

Gábor

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!