Keresés

Részletes keresés

Veritka Creative Commons License 2002.11.30 0 0 455
Halihó Karvaly!!!!
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat.A szakirodalomból tudom, hogy a Gloster roller és border változatok keresztezéséből származik. Engem a mókás külseje kapott meg de azért remélem még ha zárt csőrrel is de a hím tud énekelni.Pesti bérházban lakom nem kell még a 16.
szomszédnak is az én madaram énekét hallgatni ingyér.))))))))))))A mail. címem tökéletes és ha nem teher akkor kérném a tf.számokat.Addig is döm-dö-döm helyett csipp-csiri-csippes üdvözletem
Előzmény: KARVALY (454)
KARVALY Creative Commons License 2002.11.30 0 0 454
Szia, neked meg erről akkor:)
van egy kollegám, akinek most ajándékoztam egy szép gloszter hímet, hétfőn megkérdem a telefonszámát.
Ha tegnap olvasom a beírásodat, elkérem az egyik klubtársam számát. A tegnapi klubnapon pont ő tartott előadást (meg én:)), ő kimondottan rolleres és ez mellett glosztert is tenyészt.
Azt tudod, hogy a gloszterek is rollerek, nem?
Én a csapper madarakat szeretem, ezért igazán nem is tenyésztem őket, csak pasztázásra használom őket.
Ha az itt megadott mélcímed jó, akkor tudok küldeni telefonszámokat és egy kiváló tenyésztőttársam elérhetőségeit. Ő Dunakeszin lakik, de ő az egyik legprofibb a környéken. 3ezerért árulja a madarait, és azok echte Gloszterek, nem csak gloszter beütésűek!!!!
üdv karvaly
Előzmény: Veritka (452)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.11.30 0 0 453
Na már keverem a nickjeimet:) Bár mindkettő ugyan azt takarja:)
Az elnöknél nem volt ott a telefonelérhetőségek. Abban maradtunk, hogy hétvégén nem zaklatom, de hétfőn rácsörgök, addig néhány debreceni elérhetőségnek utánna néz.
Ideális kalit méret. Hát erre ugye csak a kanári az illetékes válaszoló:) Én már minden féle méretben láttam sikeres költését, még olyan pici kutricában, mint egy hívókalit.
Nálam a tenyész kalitok asszem 50x25x30cm-es formakalitkák. Ebből 12 db-ot üzemeltetek, a többi madaram füttykalitban van, illetve egy szabadtéri röpdében. Az 3.5x2.5x2méter. Ebből egyharmada szép kis zöld faházikó. Itt általában egy 20-25 madaram van vegyesen, és minden gond nélkül költenek és kitelelnek. van benne rengeteg ág és élő növény is. Persze a fészkek a házikó fedett részében vannak, bár a minden beültetett borókában is van költés. Azért csodálatos ez az élővilág. Totál össze-vissza tenyésztett kanári el sem hiszed milyen szép fészket tud építeni a borókában, minden segítség (fészekalap, műfészek) nélkül. És amikor napokig esik az eső, ő ott ül és kotlik, és a tollai sem vizesek! Az is klassz dolog, hogy a kinti volierben felnövekedő fiatal madaraim sokkal erősebbek, nagyobbak. No ja a rengeteg repüléstől. Ezért én a kalitkában kelt, majd kirepült fiókákta is a röpdébe helyezem az első vedlésükig, azaz augusztus végéig. Ekkor már a hímek erősen elkezdik az éneklés, és kerülnek füttykalitkába, hogy magnóról és az öreg tanító füttyöseimtől tanulják a szép stílust és éneket:)
És persze az is butaság, hogy fagymentes helyen kell a kanárit teleltetni. Nála a minusz 20-ban csak a gyémánt gerlék voltak picit fázósak, bár nekik sem lett kutya bajuk sem. Viszont tenyész vitalitása mindegyik kint telelt madárnak 100%-os volt, a kalitkában, bent a házban telelt hasonló korú és ivarú egyedekéhez képest.
Kaltitkáról még. Ha nem párban tartod őket, hanem néhány tojóra egy hímed van, akkor a kikalitkázott tojóknak kisebb férőhely is megfelel, hiszen csak a pároztatási időre van bent náluk a hím madár. Bár ha rám hallgatsz, akkor a termékenyítés és fiókanevelés biztosabb kimenetele érdekében párban tartod a madarakat.
üdv spar
Előzmény: moxee (449)
Veritka Creative Commons License 2002.11.29 0 0 452
Üdv Karvaly!!!
Bocsi, hogy belepofátlankodok a levelezésetekbe, de írtad, hogy van 1 csomó pesti tenyésztő ismerősöd. Tudnál nekem 1 jóravaló tenyésztőt ajánlani , aki Gloster kanárival foglalkozik???
Meg nagyságrendileg milyen árban van 1 hím Gloster kanári???Köszi addig is
Előzmény: KARVALY (448)
SEMSZ Creative Commons License 2002.11.29 0 0 451
Üdv Ohiki!
Már nem tartok ilyesféléket, és sosem voltam dísztyúkos sajnos. Ez eddig kimaradt. De biztos feletettem volna őket.. Araucana ügyben pedig van Svájcban! egy famili, akik több ezres farkatlanpofapamacsoszöldtojatú tömeget vezetgetnek, tőlük kaptuk mi is a tojásokat. Igazán nem vagyok benne szagértő, de azok nagyon tetszettek. És egyiknek sem volt farka. Így hát nem is voltak túl fordulékonyak nyilalló repülésük közben...:))) Nna, régmúlt témákkal nem fárasztalak titeket.

Sparrowhawk! A könyv tudod Te is, nem alku tárgya. Vagy kell ajándékba, vagy nem kapsz kutyafaszát sem, témát lezártam! Csók!

Poroszlay Pálma Creative Commons License 2002.11.29 0 0 450
Szia Moxee!

A Siroki Zoltán Díszmadártenyésztő Egyesület címe:
4024. Debrecen, Holló János u. 4. VII/64.
Ez tulajdonképpen Iván Lajos elnöknek a lakáscíme.
Az egyesület taggyűlést szokott tartani, ami épp most lesz 2002. december 1-jén 10.00 órakor.
Helye: Debrecen, Ady Endre u. 1.szám. Nagyerdei Kultúrpark Igazgatósága.
Igazából én is most megyek ide először, mert ismerem az elnököt és kaptam rá meghívót. Remélem, megtalálom majd az irodát.
Egyébként Iván Lajos (az elnök) szintén kanári tenyésztő.

Üdv.:
Pálma

Előzmény: moxee (449)
moxee Creative Commons License 2002.11.29 0 0 449
Köszi KARVALY!

Kedves vagy! Várom a címet/telszámot! Már nagyon szeretném, ha meglennének a madárkáim!
Tényleg, Te (illetve Ti, aki illetékesnek érzi még magát kanáriügyben), mit javasolnátok ideális ketrecméretként?
pl egy 60*40 alapterületű, 60-70 magas? eddig mindenkitől azt hallottam, hogy nem kell nekik nagy,de én nem akarom hogy rosszul érezzék magukat.
Igazság szerint inkább olyan kalitkát keresnék, ami 80 hosszú, 60 magas, tehát inkább hosszú mint magas,de ilyet egyszerűen még nem találtam sehol se, pedig már jó pár helyen néztem itt Debrecenben.
Üdv:
Moxee

Előzmény: KARVALY (448)
KARVALY Creative Commons License 2002.11.29 0 0 448
Megkérdezem neked ennek az egyesületnek az elérhetőségét és ide beírom jó?
Állatkertben nem tudok kanári tenyésztésről. Igazán picit nem is ajánlanám. De ha pestre jönnél érte, itt van számos tenyésztő barátom, akik sárga, narancs, mozaik stb. tenyésztők. Nálam bronzot még tutsz.
canári1 barátunk is nagyon jó mozaik tanyésztő.nekem is van tőle egy klasz tojóm:) bár ő fehérvári, és az ottani egyesület, vagy szakosztály is rendelkezik egy rakás tenyésztővel. Az uccsó börzén állítom túlkínálat volt kanáriból.
Előzmény: moxee (447)
moxee Creative Commons License 2002.11.29 0 0 447
Kedves Spar!

Köszi a válaszod!
Egy újabb kérdésem lenne: a kanáris fórumon Plimplin azt ajánlotta, hogy állítólag van Debrecenben egy bizonyos "Siroki Zoltán Díszmadártenyésztők Egyesülete". Mit tudsz Te erről? Hol lehetne megtalálni őket szerinted?
Felvetődött bennem még egy kósza ötlet a kanáritalálással kapcsolatban: állatkerti madárház. Mit gondolsz, ott esetleg nem szokott lenni felesleges szaporulat amit eladnának? Vagy szintén nem megbízható forrás?
Köszi, minden jót:
Moxee

Előzmény: sparrowhawk (446)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.11.29 0 0 446
Sziasztok
Duli, vándort manapság a voliereimen kívül:), szinte mindenhol lehet látni, még a székes felett is. nem vicc. Mivel klassz idő van, hihetetlen vonulási tapasztalatokat lehet most gyűjteni. De ha tutira akarsz menni. irány a hévvel Pomáz. itt lesétálsz a Duna irányában. A nagy pampán átlósan egy nagy traverz húzódik. A középső kettő valamelyikén néhány órán beül meglátod a vándort, vagy vándorokat. Most egy calidus tojó is beállt ide, az öreg ott fészkelő páron kívül. ha van távcsöved és nem nagyon fázol, akkor várjál ki, mert a pomázi rétre sok városi galamb jár ki. és igen... láthatsz csodát! pedzésileg!

moxee: pest melleti faluban lakom. Én elsősorban bronzokat tenyésztek, mert hangorgánumuk, sokkal erőteljesebb (zöldeknek is) mint a színre tenyésztett kanáriké, bár ez is szerintem tanítás kérdése. Most beszereztem néhány sárgát én is, és jövőre ezek szaporulatának énekre való tanítását tervezem.
Még van néhány szép bronzom eladó, bár a 90%-át már elvitték. ma lesz éppen díszmadaras klubnapunk, így megérdeklődöm, hogy felétek ki lakik, már kanáritenyésztő. Igazad is van, a tenyésztőnél; olcsóbban és megbízhatóbbat is tudsz venni. Bár azért ott is vannak zsiványok:)
üdv spar

moxee Creative Commons License 2002.11.29 0 0 445
Kedves Sparrowhawk!

Olvastam, hogy foglalkozol kanárikkal is.
Jómagam is szeretnék egy párat beszerezni, főleg sárga, narancsárga érdekelne vagy nem túl sötét bronz színű. Debreceni vagyok, ajánlanál légyszi valaki tenyésztőt akihez fordulhatnék? Jobban szeretnék tőlük venni mint kereskedésből.
Te egyébként hol vagy helyileg?
Előre is köszi:
Moxee

Dulifuli Creative Commons License 2002.11.28 0 0 444
Vándort hol láttál?
Én láttam valamit a Somlón, amit vándornak véltem, lehet, hogy valóban az volt?
Sajnos, már sötétedett, és amúgy sincs teleobjektívem...
Előzmény: sparrowhawk (427)
ohiki Creative Commons License 2002.11.27 0 0 443
SEMSZ:már nem tartasz dísztyúkot?
Hová lettek az Araucanák?
Egyébként a farkatlanság és a zöld tojás mellett a harmadik fontos jegy a pofatollpamacs.
Vannak változatok amelyeknek van farkuk, de a pofapamacs és a zöld tojgli a legfontosabb.
A törpéket Ameraucana-nak hívják, ezeknek mindig van faroktolluk. Az USA-ban elterjedtek.
Nevezik még a fajtát Easter egger-nek is. De szintén a tengeren túlon.

Fekete tojásról a tyúkfajban nem tudok. A nandu, emu,kazuár ezek ugyebár nem tyúkok, a tojásuk szinét nem ismerem.
Fekete pigmentűek a selymek és az Ayam Cemani, de ez utóbbinak is sötétszürke a tojása. A házityúkok között a legsötétebb tojást egy Holland fajta a Marans csinálja. Ez sötét csokoládé szinű.


Előzmény: SEMSZ (435)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 442
Köszönöm.
Képet már láttam róla, csak kiváncsi voltam, a tojása szine is fekete-e!
Előzmény: sparrowhawk (441)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.11.26 0 0 441
igen, de nandu-tyúknak híjják:)
Előzmény: kismacskáim (440)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 440
De még mindig nem tudom, hogy a feketehusú csirkék fekete tojást tojnak-e?
Előzmény: ohiki (428)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 439
Már voltam tyukász ügyben ott is {{{{psssssszt}
Csak tájékozódom errefelé is!
Előzmény: ohiki (433)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 438
Úgy tapasztaltam, hogy a vekker nem segit a tojásköltögetésben!
A huszonegy nap inkább.
Előzmény: sparrowhawk (434)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.26 0 0 437
Zöld tojás,narancsvörös sárgájával, VALAMI!
nem semmi...
És amit nem keltetsz ki, megeszitek?
Előzmény: SEMSZ (435)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.11.26 0 0 436
és már nem akarsz csirkéket? az én lábtollas germánjaim és wayand (asszem ) eladó, de a akármi is jó bartelben. pölö könyv:))))))
Előzmény: SEMSZ (435)
SEMSZ Creative Commons License 2002.11.25 0 0 435
Szia Ohiki!
Araucana-t keltettem és tartottam párat, tényleg zöld a tojatja és koleszterinben nagyon szegény! A sárgája narancsvörös. A legjellemzőbb azonban mégis erre a típusra, hogy nincsen "püspökfalatja". Ezáltal farka sem nagyon van, innen azonnal megismered. A kakasa meg nagytestű, rühedt agresszív jószág, de legalább gyönyörű, hatalmas sarkantyúval. No, nem akartam belepofázni, csak úgy kijött belőlem.
Csá
sparrowhawk Creative Commons License 2002.11.25 0 0 434
Fácánokat csak tanállatnak tartom, nem szaporítási céllal, a fglyok meg csak hobbyból, mert szeretem. A német lábtollas csirkéktől kapott 30 tojglit keltettem és persze géppel, kotlós híján. Bár ez a faj kiváló kotló:)
Nem érdemes készíteni gépet, mert igaz kicsit többe kerül, de minden igényt kielégítő és fajtájú keltető gépet lehet venni Vértesszöllőn.
Különben kölcsön kaptam a gépet, ez egy automataforgatós masina, sok dolgom nem volt vele, csak a vízutánpotlás és napi szellőztetés és hömérséklet ellenőrzés.
Mijjjjért? Mit akarol költögetni?
Van, hogy egy vekker is bejátszhat, eredményességében:-)
Előzmény: kismacskáim (431)
ohiki Creative Commons License 2002.11.25 0 0 433
Van távcsömem is, de nincs mindig nálam. Amikor az udvaron vagyok meg egyáltalán nincs nálam.
tyúkász ügyben gyere a dísztyúkos topicba, ott van már egy pár dolog, pl a feketehúsúakról is.
Előzmény: kismacskáim (432)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.24 0 0 432
Távcsöved még nincs?
Előzmény: ohiki (421)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.24 0 0 431
Mivel fácánjaid is vannak, meg a sok tojás { 30 db }
, igaz { off} nem olvastam végig, -
de természetes uton kelteted őket , vagy készitettél, netán vettél keltetőgépet?
Előzmény: sparrowhawk (425)
kismacskáim Creative Commons License 2002.11.24 0 0 430
A feketehusú csirkék meg fekete tojást tojnak?
Előzmény: ohiki (428)
sparrowhawk Creative Commons License 2002.10.11 0 0 429
Nem megkérdeztem, tényleg majacsirke, és fehér a tojglija, bár lehet, hogy a jércéjének fehér, és később, ha betyúkosodik, ződöl:)
Porcelánban csak kakasok keltek, nemtom miért? A tyukok mind barna tonúsúak, vagy inkább vörösnek mondják, a kakasa meg dettó, mint a Bhrémai muzsikusok kiskakasa:)

Mivel benne vagyok minden őrült állatos gruppan, így én is ismerek kanárisokat doszt.
Rolleresek, kimondottan rollerest, csak olyat ismerek, aki gloszterezik.
Többsége színkanárit, vagy formát (norvich, trombitás, york, stb.) tenyészt és a hang az másodlagos.
Nálam fordított a helyzet, ezért csak bronzokat tartok és persze csappereket, vad, hangos torkúakat. A "panelkanárinak" csúfolt rollereket meghagyom olyanoknak, akik rá vannak kényszerítve a szomszédaik lévén, hogy ilyeneket tenyésszenek.
12 olyan hímem van, amit három utcával arréb is meghallok:) és persze magnóról a fülemülét tanítottam nekik. Néhány hímem több mint fél percet is képes így csattogni, több soros énekük közben.
:)

Előzmény: ohiki (428)
ohiki Creative Commons License 2002.10.11 0 0 428
Sparrowhawk: Szia, Maja csirkéről még nem hallottam, de délamerikai az Araucana és az Ameraucana. Zöld szinű tojást tojnak.
A németlábtollasok milyen szinűek? nekem is vannak porcelánban.
Ismerek egy öreg urat aki Gyöngyösön kanárikat tenyészt, több mint rengeteg van neki. Sárgák és zöldek. Rollernek mondta őket, szerinte nagyon ritkák. Én nem értek hozzá, csak lestem mint a vett malac, én Chabo csirkék miatt menten oda.
sparrowhawk Creative Commons License 2002.10.11 0 0 427
Igen hálistennek egyre több a ragadozó madár. Számomra mindig is örvendetes ez. Igaz, hogy én naponta látom a sajátjaimat, de a természetben is mindig csodálattal töltenek el. Hmmm, nem is tudom hirtelen, ven e olyan nap, hogy vad ragadozó madarat nem látnék? Talán szerencsés helyzetben vagyok, meg lakom, de ölyveket, vércséket, kerecseneket, karvalyokat és héjákat napi gyakorisággal látok jövet menet a munkából és persze minden napos röpítéseim során. Hab a tortán, ha valami ritkább fajt látok, pl. vad vándor, parlagit, vagy barna kányát.
Sajna kis kedvenceimből még nem sikerült látnom most egyet sem, pedig már itt vannak:)
Igen a törpe, vagy kis sólymok...
imádom ezeket a kis röpcsiket. Picik, hatalmas bátorsággal, zsákmányolni akarással, hihetetlen repülési tudással és valami elbűvölő bájjal:)
Előzmény: Dulifuli (426)
Dulifuli Creative Commons License 2002.10.10 0 0 426
Én meg a múltkor Rajkára mentem, és útközben, főleg Rajkátől Győrig, annyi sólyomfélét láttam, hogy ennyit még életemben összesen sem. Nem tudom, mitől van olyan sok arra, de legalább 5-6 volt, amit láttam hazafelé. Azt sajnos nem tudom, hogy pontosan milyenek voltak, lehet, hogy főleg vércsék.
Ölyveket pedig a 61-esen szoktam látni, Nagykónyi és Dombóvár között, szintén nagyon sokat. De persze vannak másfelé is. Egyszer legalább egy tucatot számoltam meg egyetlen úton, igaz, hogy télen, amikor már kopaszok voltak a fák.
Előzmény: sparrowhawk (420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!