"Debrecenben és Fehérváron nem akarják felfogni, hogy semmi különös nem történt/történik, csak egyszerűen végére értünk a Gyűrűk Urának, az orkok, hobbitok, buzitündék meg a vidéki lakógödrök egyéb torzonborz népeinek az ideje lejárt, és a Király visszatért. " /Nem fog lefeküdni, James/
Én már megkaptam, hamarosan tolom is a pénzt, de nem ártana még 1X kiírni,. mire is gyűjtünk, mert hátha nem olvas vissza mindenki egy halom hozzászólást.
A három leggyorsabban utaló Sporttárs között 1 db Fidel Castro pólót, 1db machetét (cukorrépa darabolásra), valamint 1 doboz Bacardi-ízű gumióvszert sorsolunk ki! :D
Itt megint a "szokásos" dologról van szó. Az elnökség köt egy a Fradi számára rendkívül hátrányos szerződést, a magas fix díj + jutalék elviszi a bejövő pénz 70%-át. A másik fél teljes joggal kéri az elmaradt pénzét, de ezt úgy beállítani, hogy ezzel ők csak segítették a klubot elég képmutató dolog.
Szurkolói ankétra valamiért én úgy emlékeztem, hogy rendeztek...
Jegyet és bérletet lehet(ett) venni. Igaz tényleg 2-3 órát kellett sorbanállnia annak aki pl. a Jászapáti elleni meccsre akart bejutni. De azért ez még is csak összejött nekikm mégha nem is túl jól.
Ide most első lépcsőben egy kisebb összeg is elég lenne a túléléshez, mert időre van szükség.
Ezt a tagsági rendszert mindenképen fel kéne futtatni, egyre közelebb van karácsony, ki kéne használni az ünnepet. Legalább 2-3 héttel előtte már működnie kéne az új konstrukciónak.
Ha a hétfői kicsit meglepő és ijesztő Dámosy nemzeti sportos interjú ezzel a célból készült, hogy a figyelmet felkeltse itthon és külföldön a Klub iránt akkor sikeres volt. Bár akkor nem értettem én sem miért kell, erre a beismerésre miért van szükség, de tényleg jól jött ezek szerint.
Kácsor Attila, illetve Horváth K. József biztos nem fogják annyiban hagyni a dolgot, ott (is) kemény harcra kell felkészülni.
Több frontos harcban állunk a világgal.
> Nagyon szép ez a 12 pont, de ebből alig teljesült valami. Mondani lehet, hogy mi akartuk, de valaki állandóan megvétózta és ezért nem sikerült. Ezek a feladatok az előkészítés, tervezés fázisában meghiúsultak, nem lettek befejezve. <
Én is éreztem valami ilyesmit. Ha meg tényleg a hétfejű sárkánnyal is meg kellett küzdeni az alapdolgokért, akkor miért nem került ez nyilvánosságra? A marketingeseknek tudniuk kell, hogy a nyilvánosság nagy fegyver. ( S itt nem a szerződés titkosságáról van szó.)
A pontokhoz:
Szurkolói ankétok. Hány darab volt az elmúlt 2 évben? Most nyáron volt?
Bérletek: Idén végig több órás sorbanállás ment. 2 db pénztár volt nyitva. A hét végére el is fogytak a plasztiklapok. Ez nem volt jól megszervezve.
Dámosy Zsolt SOS-jelzéseit nemcsak itthon, külföldön is vették. Az FTC elnöke lapunknak adott hétfői interjújában kijelentette, reális a veszély, hogy a Fradi futballcsapatát a másodosztályból is száműzhetik, akár a BLSZ-negyedosztályig. A cikk után rengetegen keresték a határon túlról is Dámosy Zsoltot, aki egyik tárgyalásról a másikra siet. A helyzet azóta sem lett jobb – bár a csapat az MK nyolcaddöntő első mérkőzésén 1–0-ra verte meg a Gyirmótot.
Információink szerint Németországból érkezhet a segítség, például ahhoz, hogy tavasszal talán már nyugodtabb körülmények között kezdődjön el a stadion Üllői úttal szemközti oldalán a lelátó felújítása, ahová a jelenlegi bódék helyére elegáns, modern VIP-páholyok kerülhetnének. Ehhez persze a Ferencvárosnak túl kell élnie története legmélyebb válságát.
Nem lesz könnyű, de ezt pontosan érzékelik a klub vezetői, játékosai és szimpatizánsai. Lassan nincs olyan nap, hogy ne bukkanna fel újabb nehézség. Az újabb zűrzavart két korábbi alkalmazott okozhatja: a volt gazdasági igazgató, Kácsor Attila, illetve a kommunikációért felelős Horváth K. József. Egyikük sem közös megegyezéssel távozott, vagyis búcsújuk enyhén szólva is keserűre sikeredett; mindketten jogi lépéseket fontolgatnak a Fradival szemben.
Mindezzel Dámosy Zsolt is tisztában van, aki csütörtök délután, két tárgyalás között a következőket mondta: „Óriási visszhangja volt a Nemzeti Sportban megjelent interjúnak, amelyben a nehézségeinkről és az egyre mélyülő válságról beszéltem. Ennek is köszönhető, hogy azóta folyamatosan keresnek itthonról és külföldről. Mindenkivel tárgyalóasztalhoz ülök, aki segíteni próbál, legyen az hazai vagy határon túli üzletember. A helyzetünk persze továbbra is kritikus, hiszen egyfolytában szorongatnak bennünket azok, akik a pénzüket várják. Nem tudom, milyen lépésre készül Kácsor Attila és Horváth K. József, de az tény, nem barátsággal váltunk el tőlük, hiába szólt hosszú távra a szerződésük, mi nem kívántunk velük együtt dolgozni. Velük kapcsolatban is fel vagyunk készülve a legrosszabbra, de azt nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy jövő tavasszal még biztosan nem a Budapest-bajnokság negyedosztályában fogunk játszani. Erre leghamarabb a következő bajnokságtól kerülhet sor. Legkésőbb a jövő héten összeül a klub elnöksége, szeretnénk alapszabályt módosítani. Azt szeretnénk, ha mondjuk barcelonai mintára a klub szurkolói, szimpatizánsai is bekerülhetnének a küldöttek közé egy bizonyos összeg befizetése után. Úgy gondolom, tíz-húszezer fradista élne ezzel a lehetőséggel, amely már jelentős anyagi bázist is jelenthet számunkra. Újabb lehetőség a túlélésre. És nem kell hozzá más, csak összefogás.”
EX!
Nagyon szép ez a 12 pont, de ebből alig teljesült valami. Mondani lehet, hogy mi akartuk, de valaki állandóan megvétózta és ezért nem sikerült. Ezek a feladatok az előkészítés, tervezés fázisában meghiúsultak, nem lettek befejezve. Akkor ezek nem elvégzett feladtok, munkák.
Összességében nagyon balfék vezetése volt a csapatnak ha ezek a feladatokért megbíztak valakit kívülről.
A feladatok:
Szurkolók kiszolgálása… „…egyik sem valósulhatott meg.” Ez tapasztalható minden alkalommal, hiszen pl. bokáig jár abban a dologban mindenki aki betér a WC-re. 0 (nulla) pont
Szurkolói ankétok: ez rendben. 1 pont
Sportszergyártó: itt nincs napi kapcsolat, és állandóan nem kell kérni, hogy küldjenek 2 labdát meg 4 gatyát, persze csak akkor ha először jól fel lettek mérve a szükségletek. Legyen ez is rendben. 1 pont
Jegyek, bérletek: Ez is rendben, van jegy és van bérlet. (Igaz ahogy más is említette évekkel ezelőtti csapatképpel, de van.) 1 pont
VIP belépők. Kb. 1300-ról felére csökkenteni a létszámot nagy eredmény de közel sem jó eredmény, közel 3 év alatt. 0 pont (ez a felsorolási pont a 4-esbe nagyon jól elfér miért kellett külön venni?)
Folyamatos kapcsolattartás a szponzorokkal. Szponzor nincs nagyon, kapcsolatot sem kell tartani nagyon. A feléjük fennálló kötelezettségek betartásának ellenőrzése. Ez csak azt jelenti, hogy pl. kint van-e a reklámtáblája és esetleg az mennyire látszik a Tv-ben, vagy itt pénzügyi és kontrolling feladatok is voltak? Nálam ez csak 0,5 pont.
A mérkőzések előtt…: Ezt el lehet fogadni, de akkor minek van a csapatnál pl. technikai vezető, (meg a többi mihaszna)?
Eseti vendégek bejutása: Ez VIP és a 10, pontba nagyon jól elfér. (Kár volt külön venni, de tudom valamit ki kellett szenvedni, hogy úgy tűnjön, mintha rengeteg lenne a feladat) 0 pont
Reklámtáblák… kapcsolatot érzek a 6. ponttal. 0 pont
Sajnos ebből az igyekezetből semmi sem látszik. 0 pont
Új szponzorok. Nem sok látszik a dologból. (Kapcsolat a 10-es pont.)
Ez rendben, tényleg vannak karácsony előtti jótékonysági akciók (igaz egy évben egyszer van általában Karácsony), van pl. gyereknap… 1 pont.
(Szerintem a 12 pont inkább csak 7.) 12-ből 4,5 sikerült. Ez aztán a szép teljesítmény!Túl sok a HA! Úgy érzem nem kellene annyira a melleteket döngetni. Persze az teljesen egyértelmű, hogy szerződés szerint, SAJNOS a követelésetek jogos, csak nem tisztességes.
- Az NS-ben benne van egy interjú Dámosyval. A lényege, hogy Kácsor és Horváth K. úrak beakarják perelni a Fradit... Nonszensz, amit ők műveltek. Nagy az érdeklődés itthon és külföldön, amit a Dámosy a hét elején tett kijelentése miatt. Meglátjuk, hogy mi lesz.
- A Sport Pluszban jó pár cikk van rólunk. Az első három oldalban Serényi Péter irt, majd Bocsák, Kovács, Medgyesi, és még egy ember írt egy gondolatott a fradiról. Továbbá Csapó, Benkő, Csötönyi, Farjasházy és Nyilasi is elmondta a véleményét. Érdemes elolvasni. (Nemcsak velünk foglalkoznak, hanem az nb1-el is, mert ÉRDEKTELEN az első osztály! :D; a Váccal is eleget foglalkoznak).