Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Correction Fluid Creative Commons License 2010.02.02 0 0 852
Helló!

5 centis emelőszettet lehet kapni vmelyik weblapon.
Ha ennél nagyobbat akarsz, nem biztos hogy a kardánok átérik a nagyobb távolságot. Ha csak hátul emeled meg, kb 5 centit lehet emelni elöl a torziós rugókkal (zsblans autója ilyen volt? sajnos közben átnyergelt pajerora). Hátul meg lehet emelni a kengyelek átfordításával is.
Ha csak a kasznit emeled, a differenciál épp olyan alacsonyan marad, azt csak nagyobb gumikkal tudod megemelni (viszont a lejtő tetején kevésbé fekszik fel). Emelés nélkül is elfér a 31-es gumi, a 32-es is, csak annak elöl útban lesz a spoiler forduláskor.
Előzmény: Kisherczeg80 (850)
Correction Fluid Creative Commons License 2010.02.02 0 0 851
Ajánlanám:
BFGoodrich Mud Terrain

Előzmény: pray10 (844)
Kisherczeg80 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 850
Végül még az is lehet, hogy elég ha a kasznit megemeljük, 5 ajtós a verda és hosszú a terepre amelyiken használjuk. Ha a laprugót egy kicsit megerősítjük lehet, hogy segít megemelni a kasznit. De még az eleje így is kérdéses.

A héten megnézem a radiátort, remélem az a bűnös!
EndurosTaki Creative Commons License 2010.02.01 0 0 849

nekem új hűtőt tettek be (36e) és haveri áron (17e)... De elvileg egy ügyes ember magának is be tudja szedni, csak le kell bontani a műszerfalt - én nem mertem elkezdeni, szerencsére a szomszéd karosszériás - ketten csinálták minimum 2 óráig.

Amúgy a régi radiátoromat megtartottam - elképzelhető, hogy javítható, bár senki nem javasolta, mindenki az új mellé tette a voksát. Bontottat láttam valahol 20e körül.

Én még soha nem akadtam el a kocsival - valalahogyy bírja ez a gépezet a strapát... Amúgy az emelés igyis-úgyis kénytelen leszel majd gumiméretnőveléssel megtámogatni (az emelés nagyobbik részét a gumi fogja kitenni - az vázat csak azért emelik meg, hogy beférjen a nagyobb kerék)... és az soha nem olcsó.

Előzmény: Kisherczeg80 (848)
Kisherczeg80 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 848

Köszi!

Érdekes. hogy ha belső keringetésre állítjuk kevésbé párásodik!:-) Annyira párásodik, hogy ronggyal kell törölni folyamatosan!  Meg kell nézni a fűtőradiátort, ha cserélni kell akkor ez kb mekkora ktg?

A híddal kapőcsolatban igazad van, csak mopst nekem úgy tűnik mintha az eleje magasabban lenne, de lehet, hogy csak érzéki csalódás!

Kisherczeg80

EndurosTaki Creative Commons License 2010.02.01 0 0 847

a párásodás egyik leggyakoribb oka az szokott lenni - autótól függetlenül - hogy véletlen belős kiringetésre állítják a fűtésnél... olyankor minden kocsi párásodik.... Nézd meg és ha lehet tedd át külsőre.

Aztán az is előfordulhat, hogy neked is lukas a fűtőradiátord - olyan kor is párásodhat, hisze mindig jön az utánpótlás... persze ezt egy vájtorrú emberke hamar kiszimatolná, mert a fagyállónak elég jellegezetes szaga van...

Ha nagy a luk, akkor a fagyálló fogyása is jelzés lehet - de pl. nekem alig-alig fogyott valami... Havonta féldeci... Ellenben a fűtésem is gyenge volt.

A radiátor csere óta a fűtés tökéletes - párásodás előtte sem volt nagyon jellemző, most sem - tehát ez nagy valószínűséggel nem frontéra betegség.

A hátsó hidat biztos, hogy könnyedén meg fogod tudni emelni, mert ugye ott a diffeneciál mű... de ha az elejét úgy, hagyot, akkor mit érsz el vele?

Előzmény: Kisherczeg80 (846)
Kisherczeg80 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 846
Tisztelettel üdvözlök Mindenkit!

Segítséget szeretnék kérni a nálam nagyobb Fronterás tapasztalatokkal bíró emberertől! Tavasszal vettünk egy 2,4 benzines Frontit vadászni. Télen jött elő vele olyan gond amit először "opel" betegségnke hittem, de az autó rettenetesen párásodik ás nincs az a ventillátor (ami szerintem elég gyenge) ami leszárítja, ezen felül nem igazán fűt rendesen az autó.
A másik kérdésem, hogy lehet-e a hátsó hídon emelni, a Mátrában elég nehéz a terep és szükség lenne még egy 10 centire. Megoldható?

Előre is köszönöm a segítséget!

Kisherczeg80
EndurosTaki Creative Commons License 2010.02.01 0 0 845

Terepre nem ajánlom - ez tipikusan országuti mintás...

Ellenben tudom ajánlani azt ami az enyémen van - mondjuk az se egy nagy szám, de kb. 50% terep, 50% aszfaltra ideális: http://www.vatera.hu/terepjarogumi_goodride_h280_235_75_r15_161795885.html

mondjuk ez újonnan szlovákiából behozatva (legolcsobbgumi.eu) olcsobb...

Amúgy ha tényleg csak terepen használod akkor tegyél rá terepgumit: http://www.papp-gumi.hu/

Előzmény: pray10 (844)
pray10 Creative Commons License 2010.02.01 0 0 844
Köszönöm a segítséget!

Utána jártam én is és tényleg cudar kicsik...
Milyen típusúak azok a gumik Taki? Nekem Terepre kellene, keveset járunk vele közúton inkább sár hó meg ami csak létezik..Nekem is ilyen méretűek vannak fent csak az egyik a 4 ből az nem ugyan az a mintázatú.
Előzmény: EndurosTaki (832)
Jorec Creative Commons License 2010.01.30 0 0 843
Köszi szépen! Fel is vettem velük a kapcsolatot. Remélhetőleg tudnak hozni Olaszból. Ha esetleg közben eszedbe jutna még valami ne habozz, osztd meg lécci:-)
Előzmény: cecy 68 (842)
cecy 68 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 842
Szia Jorec!

Én fejér megyében, Agárdon található bontoból szoktam rendelni hál égnek csak kisebb dolgokat de érdemes megkérdezned őket mert elég rugalmasak és az áraik is elfogadhatóak a tel számuk:06 30 224 8974! Ja Győrben is van 1bonto de a számukat nem tudom de a neten hirdetik magukat!

Sok szerencsét!

üdv:cecy!
Előzmény: Jorec (840)
cecy 68 Creative Commons License 2010.01.30 0 0 841
Szia!

Kőszönöm a gumival kapcsolatos infokat,most zsír új Matador téli gumit használok megvagyok vele elégedve de nyáron és terepre nem igazán alkalmas ezért keresek olyat ami majd mindenre jó !
Köszi még egyszer!

Jorec Creative Commons License 2010.01.29 0 0 840
Sziasztok Frontérások!

1992 -es 2.3 -as TDI frontihoz kersesek komplett bontott hátsó hidat.
Alapvetően a hídtest és a difi kell, így akár hiányosan is - féltengelyek és fékek nélkül is érdekel. Hálás lennék, ha valakinek lenne eladó, vagy tudna bontó címeket, ahol korrekt áron hozzáférhető.

köszi előre is

mailto: jorec@freemail.hu
Mazur75 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 839
Üdv.

99-es 2.2Dti frontera-hoz keresnék automata váltó vezérlőt.
Előre is köszönöm.

l.mazur75@gmail.com
luki-luk Creative Commons License 2010.01.29 0 0 838
Most találtam meg:-)
Nyári,és most 19900 az ára:-)
Előzmény: cecy 68 (836)
luki-luk Creative Commons License 2010.01.29 0 0 837
Szia!

Valami futózott gumik,egy olasz cég vívmánya.
Basszus,valami offrodos oldalról rendeltem,Malatesta Kobra M/T M/S
Nagyon jó vele a friss hóban hajtani,oda mégy,amerre szeretnél:-)
Parkolni,viszont szinte nem is lehet,ha négy kerékben van:-)
Csúszós,uton is,egész kezesen viselkedik.
Mivel középen nincs szint külömbség a bütykök teteje között,igy egészen sík a futó felülete,ami meg is lepett,hogy aszfalton,100-as tempónál sem produkál nagy hangot.
Am sajna elkerűlhetetlen
az a cserélgetés.
Kb 6-7 ezret raktam már beléjük,s az elsőknél,szépen látszik,hpogy kissé jobban kopnak a kűlső bütykök!
Erre fel is hívta a gumis,még felszereléskor a figyelmemet,hogy majd illik ugy 5 ezrenként cserélgetni őket.
Mivel kanyarban ,mindíg a kűlső peremét gyűri maga alá a kerék,igy ez van.
Ja,és valami akcioba futottam bele,mert 48 ezer helyett,23-ért hozták ki darabját.
Üdv:Luki!
Előzmény: cecy 68 (836)
cecy 68 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 836
Szia!
Csak kérdezném hogy milyen tipusu gumik és hogy viselkedik le taposott havas,és jeges úton? 4évszakos vagy terep?

Előzmény: luki-luk (835)
luki-luk Creative Commons License 2010.01.28 0 0 835
luki-luk Creative Commons License 2010.01.28 0 0 834
Üdv mindenkinek
Nekem most 265/70x r 16-os gumik vannak fent:-)
És nagyon szeretem őket
bár most használaton kivűl van a járgány,mert a jobb oldali kézifék
be van ragadva
cseréltetnem kell a kábeleket
meg a fékdobban a betéteket:-(
Bacskai 25 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 833
Csatlakozom az előttem szólóhoz szerintem is eléggé kicsi 195/65 r15!
Bár attól függ, hogy mire szeretnéd használni:terepen nem ajánlatos peres gumit használni, mivel ezzel úgymond leülteted a hasmagasságot.

Ha viszont városban vagy országúton fogod használni akkor jó mert kevesebb lesz a fogyasztásod!

Jó fórumozást!!!
EndurosTaki Creative Commons License 2010.01.28 0 0 832

szerintem az nagyon kicsi... :))

De van origi új (még nem volt felrakva!!) 235*75/15-ös 4 db országuti terepjáró gumim... 52e-t lehet vinni...

Előzmény: pray10 (831)
pray10 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 831
Üdv megint!

Egy olyan kérdésem lenne még hogy 195/65 r15 ös gumikat érdemes felrakni a Frontira ?? Valakinek tapasztalat????
pray10 Creative Commons License 2010.01.25 0 0 830
Ha neked így derült ki akkor szerintem ez sem lesz különb. De majd beszámolok az állapotról ha sikerül kicserélnem! :)

És még 1x köszönöm a gyors segítséget..
Előzmény: EndurosTaki (829)
EndurosTaki Creative Commons License 2010.01.23 0 0 829
pray: én nem értek hozzá és nem akarok marhaságokat mondani, de nálam így nézték meg...
Előzmény: pray10 (827)
kalászi froncsi Creative Commons License 2010.01.23 0 0 828

Az én gépemen is ott keresték aztán mégis elől találták meg. Végül is a száítógépes hibakeresés egy jó dolog

pray10 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 827
Az lesz a baj fűtés nélkül felmelegít akkor melegít akkor forró utána langyi levegő...
Akkor raidátor csere??

:((
pray10 Creative Commons License 2010.01.23 0 0 826
Köszönöm szépen a segítséget meg fogom próbálni, ezeket ha nem megy akkor radiátor csere.... Csak most cudar hideg van hozzá. Van csereradiátorom csak sokat kell hozzá bontani.

A motordiagnosztikai lámpa nekem is szokott világítani néha ha járatom, a tigrámmal is ugyan ez volt arra azt mondták hogy nincs meg a kellő kipufogógáz csere és a lambda szonda küld hibajelet. Rálépsza gázra és el kellene aludnia. Ha nem akkor passz.

A számítógépes csatlakozási lehetőség ha jól emlékszem az enyémen a jobb oldalon a kesztyűtartó alatti oszlopon a műanyag burkolat alatt van. De nem bizti mert rég volt mikor darabokba volt az autó... :)

Még egy szer köszönöm a segítséget Taki.. Jelentkezem ha meg lett a probléma!
cecy 68 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 825
Nagyon szépen köszönöm az infot,remélem nekem is ilyen apró problémám lesz a gépel!
Előzmény: kalászi froncsi (824)
kalászi froncsi Creative Commons License 2010.01.22 0 0 824

Sziasztok megint.

Ennyi hiba, szinte nem is hiszem el, hogy ez mind Frontera.

CECY-nek üzenet: a computer csatlakozó, ha szembe állsz az autóval akkor a

bal első lámpa mögött vagy ennek a környékén van. Legalább is az enyémen ott találtuk meg. ( Frontera Sport  2l. 1995 évj. 3 ajtós) Hasonló hibám volt és egy hőmérséklet jeladó ( 5000 Ft) volt a bűnös. 

Bp. a Bécsi u.-i Opel szervizben javították.Nagyon baráti áron. Lényegében a keresgélés tovább tartott mint a javítás . Sok sikert.

Bacskai 25 Creative Commons License 2010.01.22 0 0 823
Helló mindenkinek de különösen La.tech-nek, ha még ránézz a fórumra!

Az én problémám is ez lenne(terepváltó kitolja 4X4-et, ha valakit mégis érdekelne nézzen vissza kettőnk írásaira).

Sikerült megjavítattni??????
Mi volt a baja??????

Ha tudsz bármit a témáról kérlek jelentkez: bacskai.gabor@citromail.hu

Cserébe Opel EPC progi!!!

Jó fórumozást a többieknek!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!