Keresés

Részletes keresés

karikaV43 Creative Commons License 2014.04.15 0 0 610

Szia!

Pont arra gondoltam,de azon a doboz tetőn szögletesebb a mozdony formája mint egyébként a valódi játék vasút.

Úgy látom mind hármunknak igaza van valamelyest így holt versenyt hirdetek,már ha tehetem.

Üdv

Előzmény: Roglin (609)
Roglin Creative Commons License 2014.04.15 0 0 609

Sziasztok!

Nagy jóindulattal rá lehet fogni, hogy a Vörös szikra mozdony ihletője az akkor modernnek számító V55-is lehetett, de azért nagyon kevés a hasonlóság a két gép között. Az egyetlen ami erre utal az a háromszög alakú ezüstszínű orrdísz a mozdonyon, ez tényleg utalhat a V55-ös orrdíszére, de a V55-nek nem voltak oldalt ablakai (leszámítva a prototípust, de annak is kerek ablaka volt oldalt) és a mozdony orra is lekerekítettebb volt. Igazándiból kevés a hasonlóság. Ettől függetlenül nagyon bájos kis gép, én nagyon szeretem a szokatlan 3 tengelyes megoldásával. A kaszni alsó "szoknyás" kialakítása pedig egyáltalán nem hasonlít a V55 alsó részére. Konkrétan nem tudom melyik dobozon lévő mozdonyra gondolsz ami nagyon hasonlít a Vörös Szikrára, mert ott a képeknél én csak egy Vörös Szikra doboz tetőt látok amin ez a kis játékvonat van rajta egy szerelvénnyel.

Üdv: R.

Előzmény: karikaV43 (607)
pg54 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 608

Oké, én mostam össze a két dolgot...

Köszi a pontosítást!

Előzmény: Roglin (604)
karikaV43 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 607

Elég erősen hasonlít főleg a dobozon lévő a korai német villany mozdonyokra,de a V55 is szoba kerülhet,ha múzsáról beszélünk,mert a sínen lévő piros mozdony erősen hasonlít arra is.

Nem is értem miért szeretem a villany mozdonyokat amikor elektronikai analfabéta vagyok,a mechanikai dolgok sokkal jobban mennek,de gyerekkorom óta a villany mozdonyok a kedvencek,persze nem a maiak azok nem tetszenek.

Előzmény: Roglin (605)
nohabrok Creative Commons License 2014.04.14 0 0 606

Egy rajzom a Kandóról.

Roglin Creative Commons License 2014.04.14 0 0 605

Előbb eltűntek a képek a Vörös Szikráról, ha megint nem megy át akkor ha vissza keresitek, az előző oldalon megtaláljátok. Tehát én erre a gépre mondtam, hogy semmi köze a Kandókhoz...

Roglin Creative Commons License 2014.04.14 0 0 604

Kedves pg54!

Félreértések elkerülése végett, ha figyelmesen elolvasod amit írtam, abból kiderül, hogy a Tibi által felrakott zöld mozdonyról én is azt írtam, hogy meglepően hasonlít a Kandó-ra, tehát pont egyet értünk. Én a Vörös Szikrával kapcsolatban írtam -ami egy 3tengelyes játékvonat, és korábban, ha jól emlékszem Gondos Árpád felhasználó írta róla, hogy a Kandó V40/V60 asokról mintázták- hogy semmi köze hozzá, csak nem írtam két külön írásban.

Elnézést ha félreérthető voltam.

Vörös Szikra mozdony (szerintem nem volt hasonló gép a Máv állományában, de ha talál vki hozzá hasonló magyar mozdonyt amiről mintázhatták és felrakja én is örülnék neki)

Előzmény: pg54 (600)
karikaV43 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 603

Igen ez így van,egy idős bácsi mesélt nekem hasonlóról Győrben ahol mi is találkoztunk.

Igazából Tóth úr tudná megmondani,hogy csinált-e ilyet vagy sem.

Előzmény: pg54 (602)
pg54 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 602

Előzmény: pg54 (601)
pg54 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 601

Valahogy így:

Előzmény: pg54 (600)
pg54 Creative Commons License 2014.04.14 0 0 600

Hát egy picit ellenkeznék...

Egymás mellé raktam egy V40-es képét meg ezt a most emlegettet:

- a homlokfelület az ablakokkal,

- a sarkok levágása,

- az oldalán a szellőzők és az ablakok elosztása,

- a tető viszonylag lapos volta,

mindez fölöttébb hasonlít.

Persze nem egy profi modellező szintjén, hanem az akkori játékvasutak szintjén - ez bizony egy Kandó-modell.

(Legalább annyira hasonlít, mint a PV Előre a V55-re!)

Előzmény: Roglin (599)
Roglin Creative Commons License 2014.04.14 0 0 599

Szia Tibi!

Aranyos darab, nehéz lenne megmondani ki csinálta, így a fénykép alapján egy picit a motor és a kefetartó híd -már amennyi látszik belőle- valóban emlékezetet a Tóth féle mozdonyokéra, viszont főleg az alváz nem olyan szépen kidolgozott, és amennyire előttem van a Tóth nem "fülezte" a mozdony kasznikat, hanem forrasztotta, ráadásul az ütközője is egészen más mint a Tóth dolgoké. Mondjuk érdekes, hogy a kaszni engem nagyon emlékezetet a Kandó V40-esére, de léteztek azért külföldön is hasonló gépek amik mintául szolgálhattak. Volt két osztrák gyártó, akiknek a dolgai szintén kicsit hasonlítanak, az sem kizárt hogy valamelyik a kettő közül -az egyik a Ditmar a másik a  Gnadler. De ez inkább tipp. Még az sem kizárt, hogy valamilyen magyar kisiparos terméke, de a fentiek figyelembevételével nem gondolnám, hogy Tóth.

Ami a vörös szikra mozdonyt illeti, semmi köze a Kandó mozdonyokhoz, bár tény, hogy akkoriban úgy forgalmazták, hogy "Kandó típusú" mozdony, de akkoriban minden villanymozdonyra rá mondták, hogy "Kandó" így ismerték a gyerekek. Valójában ha kerestek képeket a Kandó mozdonyokról még véletlenül sem hasonlít sem a V40-es sem a V60-as Kandóra de még a prototípus változatokra sem. Egyszerűen egy nagyon szép fantázia mozdony. Legalábbis én nem tudok olyan magyar mozdonyról ami így nézett volna ki.

Előzmény: budapestjatekgyar (588)
tomlindudek Creative Commons License 2014.04.13 0 0 598

Szervusz!

A második képen látható PV mozdonyt megvenném!

Üdv.

Kocsis Zoltán

Előzmény: budapestjatekgyar (589)
jgyurka Creative Commons License 2014.04.13 0 0 597

Sziasztok! Én egy erősen rossz állapotú pannónia mozdonynak örülnék :) Van valakinek ilyesmi?

Üdv: gyurka

Gondos Arpad Creative Commons License 2014.04.12 0 0 596

Kandó V40/V60 az eredetije. És erről mintázták a Vörös Szikra mozdonyait is (bordó villany, zöld villany, mindkettő 3 tengelyes eredetileg, nemrég volt róla szó és pár kép).

Gondos Arpad Creative Commons License 2014.04.12 0 0 595

A MEJA járműveket, alkatrészeket, romokat  szeretném-szeretnénk megvenni nyilvános gyűjteménybe (Füsti modellezőklub - Magyar Vasúttörténeti Park állandó modellkiállítás részére).

mavoe1kukacfreemailponthu

Előzmény: budapestjatekgyar (586)
pg54 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 594

Engem a romos dolgok is érdekelnének!

karikaV43 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 593

Bár én fiatal vagyok hozzá,egy kiállításon valaki mesélt erről a mozdonyról.

Elvileg PV alkatrészek felhasználásával Tóth-ék csináltak ilyet,a leírás alapján eléggé hasonló a dolog.

karikaV43 Creative Commons License 2014.04.11 0 0 592

Marklin nekem is jöhetne.

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.04.11 0 0 591

Ó be sok szép holmi :-)

A Marklin vagonokat átvenném......

Cserébe tudok adni   A Tonal Diktatur koncerbelépőket !

Illetve keresek a fenti banda pólóját.

Üdvözlettel !

Ervin komád

Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.04.11 0 0 590

jajjjjj, itt a LGy "lapos autója"  :-D

Előzmény: budapestjatekgyar (587)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 589

Az eladó holmikhoz köthető pár kép de majd csinálok többet:

Előzmény: budapestjatekgyar (586)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 588

Ki, Mit, Tud?

Erről a 0-ás bádog mozdonyról?

Előzmény: budapestjatekgyar (584)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 587

Erwin!

Csatoltam fotókat de nem jelentek meg az elküldés után. Biztos van valamilyen moderálási idő. Soxor üdvözöllek: M. Tibor

Előzmény: Király Ervin(Bocus2ervin) (585)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 586

Eladó 0-ás vasút régiség:

- Zeuke "T-48"-as mozdony óraműves és elektromos.

- Zeuke 0-ás dobozos készlet sínekkel.

- Märklin 880-as vagy 890-es óraműves gőzös a hozzávaló szerkocsival.

- 2 Szerkocsi külön.

- Märklin buheratúra elektromos gőzös.

- 1 Kraus kis óraműves gőzös.

- Märklin és Kraus, Bub alap és kicsit jobb 2 tengelyes vagonok (kb. 20 db).

Mindez barkács, játszani való állapotban.

- Egy Shell és egy marhavagon. Mindkettő fékezőházas. Azt hiszem Paya-féle. Jó állapot, kicsit hiányos.

00-ás:

- Cseh Jabloneci keki műanyag mozdony és készlet.

- Meja nyitott, csukott tehervagonok.

0-ás házak:

Van egy csodaszép fa, részletes kidolgozású Német, háború előtti formát idéző emeletes családi házam ami tökéletesen passzol a 0-ás vasúti világhoz.

Továbbá egy hatalmas, papírból, fából készített parlament-szerű, ódon egyetemi vagy valami Magyar híres középület. Amikor vettem még megmondták, hogy az minek a modellje de annak már több mint 15 éve... Nagyon részletes, egyedi készítés és tökéletesen illik egy 0-ás terepasztalra, vasúti, akár vasút nélküli környezetbe. Csere-bere lehetséges de csak gyűjtői jellegű darabokra.

1-es:

- Bing postavagon hiányosan.

- Nagy bádog állomás felújítandó.

- Ritka régi Märklin gőzmozdony felsőtest.

budapestjatekgyar@freemail.hu tel: 06-30-282-53-70

Előzmény: Gondos Arpad (568)
Király Ervin(Bocus2ervin) Creative Commons License 2014.04.11 0 0 585

Egy kép sokat segítene

:-D !

Előzmény: budapestjatekgyar (584)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 584

Emberek!

Valaki tudna nekem bővebb tájékoztatást adni erről a 0-ás bádogmozdonyról? Nagyon hálás lennék! Köszönöm.

budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 583

Köszönöm! Fékfülke nélkülit is veszek jó pénzért, ha meggondolod esetleg vagy bármi hasonlót! Köszönöm: Tibor 06-30-282-53-70

Előzmény: nohabrok (582)
nohabrok Creative Commons License 2014.04.11 0 0 582

A vagon sajnos nem az én tulajdonom, nekem fékfülke nélküli van, de annak is nagyon örülök.

Előzmény: budapestjatekgyar (581)
budapestjatekgyar Creative Commons License 2014.04.11 0 0 581

Üdvözöllek! Vannak hasonló vagonjaim mivel gyűjtöm őket! Szívesen megvásárolnám ezt a példányt, ha eladod! Az alatta Magyar modellsín, házi készítés vagy Csehszlovák Merkur vagy valami más? Megadom az elérhetőségem és várom szíves válaszod: Tibor

budapestjatekgyar@reemail.hu

06-30-282-53-70

Előzmény: nohabrok (455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!