Keresés

Részletes keresés

_Igazságkereső_ Creative Commons License 2011.11.07 0 0 200

Azok akiknek egyáltalán nem kell szemüveg, legalábbis az első 40-45 évben, ők vajon mit csinálnak teljesen másképpen, mint azok akiknek pl. iskolás korukban elkezd romlani a látásuk?

 

Pl. ismerek olyan embert, aki egész életében programozóként, számítógép előtt ülve dolgozott, de nem lett rövidlátó. Ő vajon mit csinált másképpen?

Előzmény: ghepard (199)
ghepard Creative Commons License 2011.11.07 0 0 199

Hát mondjuk a 3 év alatt egypár dologra rájöttem. Tudom mitől romlik, mitől javulhatna a látásom. De nem tudom tartani egész nap tökéletesen. Sok mindent kell(lene) egyensúlyban tartani. De az egyirányú olvasás meg a gravitáció nagy ellenfél.

 

Hát mondjuk én soha nem akartam senkit rávenni valamire és ez most is érvényes. Mindenki azt tesz, amit jónak lát. De a másik oldalon, elégedettség árasztana el, ha tudnám, hogy másnak is sikerült pont ezért vagy azért. Csinálok, vagy csináltam egypár dogot, amit más nem nagyon, mindenirányú színesbetűs olvasás, direkt sötétben való létezés. Hidegben, melegben, napon, esőben, hóban tesztelem a dolgokat.

 

Érdekes dolgokat tapasztalok az utóbbi két napon a melóban. Szinte már biztosra veszem, hogy most nagyon fején találtam a szöget.  Már nem szárad ki sokkal jobban a bal szemem. Sőt az egyiket se érzem száraznak, a jobb szememet sose éreztem száraznak. Most már tudom is hogy miért. Az nem is szárazság, hanem sósság. Mivel a könny jó sós, de 90% víz, a víz elpárolog (mikor nem pislogunk) - de só nem. Sokkal nagyobb lesz akkor a töménysége és lassan lassan kimarja az alatta lévő hámsejteket.

 

Majd meglátjuk mit hoz a jövő. Nagyon nehéz onnan kioldatni a lerakódásokat, mert a só nehezebb mint a víz és így a felső régiókból nem tud kimászni. Valahogy azt ki kellene rázni, vagy sokat lenni lefelé a szemekkel (például alvás közben, vagy bárhol). Ezt csináltam, de keveset, mert mi az az 1 óra naponta - semmi........

 

Most nekilódultam, csak azt tettem a monitorral, ahogy a TV-t nézem. Majd leírom hogyan......

 

Azért irogatok ide, mert innét nem törlöm ki és itt megtalálhatom, meg bárki más is.........

Előzmény: _Igazságkereső_ (198)
_Igazságkereső_ Creative Commons License 2011.11.07 0 0 198

Szerintem érdemes lenne majd valamiféle rendszerbe foglalni a módszeredet/megfigyeléseidet, aztán kipróbáltatni másokkal is, ezáltal lehetne kapni valamiféle képet arról, hogy mennyire univerzális az amit csinálsz. Szerintem érdekes lenne. Ki tudja, lehet, hogy tényleg valami hasznos/használható dolog kerekedne ki ebből... 

Előzmény: ghepard (196)
ghepard Creative Commons License 2011.11.07 0 0 197

De nekem -4,5 és -5 dioptriám van.

 

Na, és tudod, hogy hogyan, miért jutottál hozzájuk? 

Előzmény: WebMester (195)
ghepard Creative Commons License 2011.11.07 0 0 196

ghepard, te a Vén Péter-féle szemtornát használod? Én is voltam már a szemtréningjén.

 

Én semmiféle szemtornát nem nem használok, nem művelek. Ha elolvasod a topikot elejétől, akkor megtudhatsz egy két dolgot, hogy mit is csinálok (szinte semmit). Én igazából szórakozásképp kutatom, kisérletezgetk, hogy mi javíthatja tényleg a látást és miért, tehát milyen körülmény. Aztán ha valamire rájövök, azt megosztom itt is. Elsősorban azonban felhasználom a mindennapi életben. Rengeteg dolog van, amin javítani lehet. Apránként lassan összeáll a kép. Péter oldalát is megtaláltam,mikor már 40 napig nyomtam azt, ami rávezetett a jobb látásra. Nagyon kellemetlen lehettem neki, mert szinte semmire nem tudott érdemben válaszolni. Illetve mindenre ugyanazt mondta. Végül ki is tessékelt a fórumáról.

De nekem -4,5 és -5 dioptriám van. Nem tudom letenni a szemüveget, mindenhez kell. Pedig az az első tanács, hogy el kell dobni a szemüveget, de én már itt megakadok.

 

Hát igen, az gond mikor leteszed. Te rövidlátó vagy ezek szerint. Ez igen csak elszaporodott mostanában, már a fiatalok körében is sajnos. Hát, mint írtam is itt, nekem is nagy gondjaim voltak az elején. Nekem nagyon sokat segített mindjárt az elején az a dolog, amit nem is a szemek miatt kezdtem el. De, mint írtam, fogalmam se volt, hogy tulajdonképpen mi segített.

Meg mikorra lesz ebből 0 dioptria? Elég szekptikus vagyok, hogy ezt tényleg le lehet vinni nullára. Van egyáltalán olyan ember, akinek ez sikerült?

 

Hát talán sose. Én is szkeptikus vagyok, már a melómból kifolyólag is. Lejjebb már írtam, hogy mivel foglalkozom. Tehát nagyon is tudom, hogy ha valamit mondok, azt alá is kell támasztatom. Magamnak alá is támasztom rengeteg kisérlettel és ismétléssel. Van azonban sok eredményem, amik arra engednek következtetni, hogy lassan javul a dolog. Minden le van írva, amin átestem 2009 elejétől. Az a felismerés, amit nemrég pötyögtem ide be óriási gyakorlati hatással bír. A múlt pénteken már úgy melóztam a monitor mögött, hogy egy icipicit változtattam két dolgon. Tehát még csak 1 nap tapasztalatom van vele, de mellbevágott az eredmény. Ennek a dolognak az a nagy előnye, hogy egész nap hat és még a kisujjamat se kell ezért megmozdítani. Majd bepötyögöm, hogy mit változtattam és miért.....

 

Mondjuk nekem az is elég lenne, hogy a romlást megállítsam, mert igaz hogy az utóbbi években lassult a szemem romlása, de sajnos nem állt meg.

 

Pedig meg lehet állítani a romlást. Sokkal nehezebb azonban elindulni a javulás felé. Az csak rajtad múlik, nem rajtam és senki máson sem. Csak rajtad. Mennyit leszel képes változtatni a jó irányba.

S
ajnos a Bates-módszerről (amit Vén Péter is tanít) a Wikipedia azt írja, hogy tudományos bizonyítékai nincsenek. Nincsenek dokumentált gyógyulások, csak anekdoták.

 

Igen, én sem tudok egy emberről se, akinek ettől bizonyítottan tökéletes lett a látása. Péter oldalán van több mint 700 ember regisztrálva, rengeteg ott a hsz. De a három év alatt (továbbra is olvasom a fórumot) egyetlen ember se számolt be arról, hogy neki már tökéletes a látása.........

 

Én a három éves tapasztalataim alapján ki is jelenthetem, hogy nem is lehet. Ennek azt hiszem nagyon egyszerű oka van. Az összes gyakorlat csak amolyan lazító gyakorlat. Ez valóban segít, mikor csinálja az ember, majd ha nem felejtem el sorra veszem őket és leírom, hogy szerintem mi hat akkor. Na, de ennek van egy icicpici szépséghibája. Pont az, amit már le is írtam. Akkor hat, mikor csinálja az ember. Ha nem csinálja, annyi volt. Na most ha naponta 1 órát fogod csinálni, akkor 1 órát fog hatni - és tedd oda a másik felét, 23 órán át nem fog hatni. Ha 2 órán át fogsz gyakorlatozni, akkor 22 órán át nem fog hatni. Lehet így már érthetőbb....... Ha meg hintázol, meg tenyerezel, vagy zombizol, vagy bármit is csinálsz - akkor áll a meló. Így meg benne van az ember egy ördögi körben, amiből nem látja a kiutat.

 

Én máshogy állok hozzá. Pontosan tudni akarom, mik azok a tényezők, amik elrontották a szemeim. Ha tudom, akkor már tehetek ellene valamit. Láthatatlan ellenséggel nem nagyon lehet megküzdeni........

 

Előzmény: WebMester (195)
WebMester Creative Commons License 2011.11.05 0 0 195

ghepard, te a Vén Péter-féle szemtornát használod? Én is voltam már a szemtréningjén.

 

De nekem -4,5 és -5 dioptriám van. Nem tudom letenni a szemüveget, mindenhez kell. Pedig az az első tanács, hogy el kell dobni a szemüveget, de én már itt megakadok.

 

Meg mikorra lesz ebből 0 dioptria? Elég szekptikus vagyok, hogy ezt tényleg le lehet vinni nullára. Van egyáltalán olyan ember, akinek ez sikerült?

 

Mondjuk nekem az is elég lenne, hogy a romlást megállítsam, mert igaz hogy az utóbbi években lassult a szemem romlása, de sajnos nem állt meg.

 

Sajnos a Bates-módszerről (amit Vén Péter is tanít) a Wikipedia azt írja, hogy tudományos bizonyítékai nincsenek. Nincsenek dokumentált gyógyulások, csak anekdoták.

ghepard Creative Commons License 2011.11.04 0 0 194

Hogy a melóban miért lesz sokkal jobb a jobb oldali szemem, azt már próbáltam ecsetelni. Most nézzük, hogy miért lesz sokkal jobb otthon a TV-nél és úgy általában éjjel - a bal szemem. Ez volt a nagyobbik rejtély, ez nemigen ment a fejembe. Milliószor feltettem magamban a kérdést, ez meg hogy lehet. Az összefoglalómban (amit tavaly májusában fejeztem be) főleg a hőmérsékletkülönbségre gyanakodtam. De éreztem, hogy valami még hiányzik. Télen nincs majd semmi hőmérsékletkülönbség a bal oldal és a jobb oldal között, mivel a fürdőszoba ablaka be van csukva (ami bal felé van tőlem).

 

Tehát nézem a TV-t a hálószobában, mégpedig fekve (az asszony kint nézi a sajátját az ebédlőben). A TV a szemközti sarokban van, tőlem balra és pont szembe néz velem. Az ágy párhuzamos a fallal ugyebár, én meg a jobb oldalán vagyok. Tehát a TV kb 2 méterrel van tőlem balra és úgy kb 3.5 méter messze. Tehát még ha fejreállok, akkor is bal felé kell egy kicsit fordulnom, mivel az ágy párhuzamos a fallal. Mivel fekszem, a fejem majdnem felfelé néz (kb 45 fokos szögben van), de a TV kb egymagasságban van a szemekkel. Az a kis bal felé kanyarodás azt eredményezi, hogy egy kicsit balra is dőlök és így a bal szem könnymolekulái lemennek a halánték felé (tehát el a lefolyótól). A jobb szemnél viszont lejönnek a bal felére (az orrhoz közelire), pont oda, ahol a lefolyó van. És így lassan a bal szemem feljavul a jobb szemem meg elbaszódik. Reklám közben (amiből pedig elég sűrű van például az EUROSPORTon is) pedig sokszor hátracsopom a fejem (már ha nem kapcsolok más állomásra), ez meg jobban felsegíti a könnyet a szem felső régióiba. Hogy azt a rabok mindenit, erre a felismerésre majd 3 évig kellett várnom. A jobb szem sorsát éjjel még súlyosbítja, hogy a bal felemen szokok elaludni és, ha éjjel fel is kelek, mindig átmegyek a bal oldalra (már ha nem vagyok épp ott). Na most minden éjjel veszem a fáradságot és felkelek (az ágyon maradok persze), megnézem a TV melletti órát (piros színnel világít). A bal szememmel szinte tökéletesen látom. A jobbal viszont el se tudom olvasni. Most jobbra fordulok és úgy maradok és kb minden 5 perc után megnézem a jobb szemmel. 20 perc után már el tudom olvasni, 40 perc után már szinte egycsapásra. Egy óra után már elég jó (a jobb szem) - a bal közben meg elbaszódott annyira (és szúr a bal felső sarka), hogy alig tudom elolvasni a számokat az órán bal szemmel...........

 

Ezeket az ismeretek igyekszem felhasználni a monitor mögött. Majd írok erről is, egészen mellbevágó.........

 

ghepard Creative Commons License 2011.11.02 0 0 193

Még adós maradtam a főkolompossal, a főokkal - hogy pontosan miért is nagyon rossz az olvasás. Ez sokáig rejtély volt számomra. Már több cikket elolvastam a könnyekről, termeléséről, de vagy nem olvastam rendesen, vagy a sok szakmai kifejezezés között elcsúszott a lényeg, hisz azok a szavak spanyol viasz számomra. Vagy 3 hete azonban minden világos lett. Azt tudtam, hogy a könny fent termelődik és lent megy el, de nem tudtam, hogy pontosan hol és hogyan. Na a lényeg: fent termelődik a halánték felől és lent megy el a belső felén (az orr felőlin).

 

Namost ha olvasunk, akkor lassan halad a bal szem befelé és szinte tolja a lefolyóba a könnyet. A jobb szem viszont jobb felé megy (a halánték felé) és pont nem a lefolyóba nyomja a könnyet, hanem a másik oldalra (a szélektől tovább nem mehet, ott gyűlik össze).  A sor elejére azonban szinte pillanat alatt ugrik a szem és így a könny ott marad ahol van. Ha egy asztalra teszünk egy kis kendőt és rá egy tányért és lassan fogjuk húzni a lepedőt, akkor a tányér is menni fog. Ha azonban gyorsan meghúzzuk a lepedőt, akkor a tányér a helyén marad......

 

Majd megint lassan olvassuk a sort és a bal szem megint nyomja a maradék könnyet a lefolyóba a jobb szem viszont megint nem. Ha olvasás közben az ember elfelejt pislogni (és bizony nagyon elfelejt), akkor mondjuk elolvashat egy pislogásra 5-6 sort is, vagy még többet is. Ez azt eredményezi, hogy a bal szem sokkal szárazabb lesz, mint a jobb szem. Idővel akkora lesz a torzulás a szárazság miatt, hogy érezhetően romlik a látásunk. Ez egy percen belül is bekövetkezhet.

 

 Ez mindent megmagyaráz és így már nem rejtély számomra, hogy miért mértek kb 11 órakor sokkal jobb értéket a jobb szememen, mint a balon. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért otthon és éjjel sokkal jobb a bal szemem (ez szinte hihetetlen, az egésznapi száradás után, a bal szem bal felső sarka a legszárazabb), mint a jobb szemem. Az eddigi észrevételeim is helytállóak, csak azok kisebb mértékben hatnak és ezért nem volt egész nap tökéletes a szemem. Már úgy két hete igyekszek korrigálni, egyensúlyozni ezt a nagyon súlyos hibát, mely az olvasásból fakad.  Ez megmagyarázza azt is, hogy miért olyan kicsi hatásfokkal használ a szemtorna, már az amit a szemtrénerek preferálnak. Ez megmagyarázza azt is, hogy miért nem segít a szemüveg, a kontaktlencse, a lézerműtét se végleges megoldás, miért nem segít a sárgarépa, a sok vitamin és az injekciók se hozzák a várt eredményt. Ezek egyike se fogja rávenni az embert, hogy jobbról bal felé is olvasson, hogy a szem félső régióit is szem előtt tartja........... Mert hiába hiszi azt, hogy elég könny van a szemében, akkor is fent kevesebb van, mint lent

 

Ez ellen én már tettem eleget, de csak a töredékét annak, amit most fogok tenni. Ez azonban katonai fegyelmet kíván meg szinte egész nap. Nem nehéz meló, de kitartóan kell csinálni, szinte megállás nélkül. Most, hogy ismerem a főkolompost, tudok is ellene tenni valamit. Ezeken a dolgokon agyalok mostanában és minden jel arra mutat, hogy most tényleg jó irányban mozdultam el........... A jó hír az, hogy a szem sejtjei nagyon gyorsan képesek regenerálódni és nagyon gyorsan újratermelődnek, Ha az emlékezetem nem csal, akkor a leggyorsabban a szervezsetben. Két nap alatt új sejt képződik. Tehát ha kitartó leszek, akkor néhány hét alatt az új generációs sejtek már figyelmeztetni fognak, hogy hééééééé öreg, ez így nem lesz jó, a bal szem bal felső sarka már szárad, tégy ellene valamit egy kis mozdulattal..........

 

ghepard Creative Commons License 2011.10.28 0 0 192

Érdekes dolgokat írsz, és próbálgatsz. Mostanában nem nagy az aktivitás itt, de folytasd majd kérlek. Én biztosan olvasni fogom... :)

 

Hát most egy kicsit aktív lettem, legalább én. Mostanában majd mindennap ér egy kis meglepi és jobban kialakul a kép, hogy mit kell(lene) tennem. Mint nemrég írtam a jobb és bal odali homályok meg szellemképek ellen már elég jól megbírkóztam a pár nap alatt. A beírt magyarázathoz még egy kis adalék. Tehát olvasáskor lassan megyünk jobb felé és szinte pillanat alatt aztán ugrunk a sor elejére. A bal szemet tehát a belső izom húzza (az orr felőli), de a jobb szemet a külső izom (a jobb halánték felőli). Ráadásul még, mivel lassan megyünk jobb felé, mindkét szem jobb oldalán gyűlik össze a könny (nyomódik össze és magasabbra préselődik), de ez az egyik szem belső része (az orr felőli a bal szem) a másiknak meg a külső része, a halánték felőli. Ez is hozzájárul, hogy idővel kialakulnak a torzulások, mert az egyik oldal állandóan nedvesebb a másik oldal meg szárazabb. Tehát gyakorlatilag elég lehetne, ha jobb oldalról bal felé is olvasnánk, vagy legalább pontosan a szavak jobb szélén megállnánk egy ici pici ideig, míg el nem mondjuk magunkban, vagy hangosan is lehet - a szavat. Ez is számottevően lefékezi a könny oldalra torlódását. Az agy közben meg értelmez visszafelé is, mert a mikromozgások nem állnak meg.

 

Itt megjegyzem, hogy az alsó szellemképet el lehet tüntetni azonnal (tehát nem a torzulást), mégpedig a felső szemhéj segítségével. Elég egy kicsit lejjebb irányítani a fejet de közben ugyaoda nézni. Ekkor a felső szemhéj lejjebb kerül és egy ponton pontosan kitakarja a szellemképet és így alulról máris eltűnik. Persze a torzulás a szemben megmarad és az így élesen látott kép nem az igazi erősségű, mert a fotonok egy része ki van takarva és így nem jut be a szembe.

 

De hogyan a függőleges torzulás ellen? Hogyan lehetne felülre tenni a könnyet? Na megtehetjük azt, hogy azt a bizonyos többletkönnyet felnyomjuk a szemek felső részébe. De nem pislantva, mert akkor a pislantás azt is eredményezi, hogy az alul lévő beszippantódik az elvezető nyílásokba. De ha lassan csukjuk be a szemet, akkor nem szippantódik be több oknál fogva. Az eredmény még jobb lesz, ha közben felemeljük fejünket, kb mintha az égre akranánk nézni. Ettől még jobb, hogy még egy kicsit hátrébb is.

 

Már valamikor írtam, hogy 3 féle könny termelődik. Nyákos, vizes és olajos.  A könny kb 90%-a a vizes és ez párolog el. Tehát lent marad a sokkal sűrűbb nyákos, meg a nagyon nehezen párolgó olajos. Na ezt, újrafelhasználni aranyat érhet a monitor mögött.

 

Majd szerdán jövök és leírom kb, hogy melyik a jobb megoldás, mert lefelé is lehet tenni a fejet, meg nem is kell semerre tenni, csak felhúzni az arcizmot (de a szemöldököt nem le), ami felnyomja aztán a sűrű maradék könnyet a felső régiókba. Na és a sűrűbb könny nehezebben párolog, tehát sokkal tovább nem kell pislogni, ami a monitor mögött aranyat ér, mégpedig azért, mert mondhatunk amit akarunk szentséges nehéz betartani a meló alatt a pislogást. Egyszerűen az ember a programkódot, az irományt stb figyeli és szinte teljes kapacitással ki akarja bogozni, hogy mit is lát. Ha tehát mondjuk 3 percenként rááldozok 3 másodpercet és felnyomom a sűrű könnyet, lehet nyert ügyem van, vagy lehet. Na az majd eldől. Van mit tanulnom............

 

Előzmény: _Igazságkereső_ (184)
ghepard Creative Commons License 2011.10.27 0 0 191

Egy frác, elfelejtettem betenni a képet, amiről dumcsiztam az előbb

 

Előzmény: ghepard (190)
ghepard Creative Commons License 2011.10.27 0 0 190

Na akkor lássuk a fent lentet. Ez sokkal de sokkal keményebb dió. Itt szinte minden ellenünk dolgozik. Az idő, a gravitáció, a fény, a párolgás stb. Nálam kb így néz ki a helyzet, már akkor, mikor teljesen tágra nyitom szemeim. Ha normálisan tartom, akkor már nincs nagy baj......

 

Ha megfigyeljük a két sort, akkor két dolog szembetűnő. Az első az, hogy a fenti szellem sokkal közelebb van a vezérképhez, mint a vezérkép alatti. A másik dolog meg az, hogy a  nagyobb betűknél az alsó szellem félig benne van a vezérképben, míg a kisebb betűknél  az alsó már szinte a vezérkép alatt van (ezt lehet olvasni nyugodtan), mindkét sort ugyanolyan messziről nézve. Mivel kisebb a betű, de a szemben lévő torzulás ugyanott van, ugyanaz a távolság a kisebb betűnél már azt jelenti, hogy szinte a vezérkép alá megy.

 

No, de a nehezebb kérdés, hogy miért sokkal kisebb a fenti szellem? S ez így van csaknem pontosan egyformán mindkét szemnél. Erre sokáig nem tudtam a megfelelő választ. A sors iróniája, hogy mikor kezdtem foglalkozni a szemekkel (tök véletlenül a nyaksérülésem vezetett rá), tettem is ellene valamit, amiről fogalmam se volt, hogy segített. Addig hatott a dolog, míg hátrafelé járkáltam és minden irányban forgattam a fejemet. Tehát fel (egész majd hátra), le (egész majd hátra), bal, jobb. Nem tudtam, hogy ez miért segített, sőt azt se, hogy ez nagyon sokat segített. Csak annyit tudtam, hogy segített és ez nem elég, tudni kell, hogy miért.

 

Már mikor pár hónapja kezdtem egy szemmel kisérletezgetžni, feltűnt, hogy sokkal könnyebben éles lesz aztán két szemmel a kép. Most így magyarázom:

 

Az idő: hát öregszem, minden felett lassan eljár az idő, minden torzul. Ez ellen nem sokat lehet tenni, csak csökkenteni az öregedés iramát

 

A  gravitáció: kegyetlen biztonsággal mindenkire hat, mégpedig lefelé, ezért idővel ettől is minden torzul. A gravitációt se tudjuk csak úgy leküzdeni és felrepülni....

 

 A párolgás: abban a pillanatban, mikor pislantunk, megindul a párolgás. A többletkönny a gravitáció miatt lemegy a szemhéj aljára, vagy inkább az alsó szemhéj alá. A párolgás fent erősebb mint lent (a szem alakjából kifolyólag is) és így leghamarébb fent fog kiszáradni (a ruha is hamarébb fent szárad meg és lassan fokozatosan megy a száradás alulra). Mivel a lenti régiókban több a könny, idővel fokozatosan akkora torzulás lesz a felső és az alsó régió között, ami először homályos képet eredményez, majd szellemképeket is. Mivel az ember olvasás, TV, számgép stb mögött szinte elfelejt pislogni (kb 8-szor kevesebbet pislog ott a kelleténél), meg is a baj. De a javításhoz a pislogás nem elég, sőt a túlzott gyorsabb pislogás még több kárt is okozhat, mert még jobban, szinte lesmirglizi a szaruhártya felső rétegét. S mivel a hiba fent van - a szellem lent jelenik meg.........

 

 A fény: hát még ez is ellenünk van. Mégpedig azért, hogy honnan jön. A fény általában felülről jön (a Nap a villany stb általában felettünk van). Na most a szemgolyó ugyebár gömbölyű és ami kint van a szemhéjak alól, annak a felső fele sokkal nagyobb szögben kapja a sugarakat, mint az alsó fele. A fény bombázza a szaruhártyát és a többi cuccot a szemben és felmelegíti. A felső szaruhártyaréteg és ebből kifolyólag az alsó retina réteg sokkal több fotonpofont kap - s ettől is máshogy torzul, mint az alsó szaruhártyaréteg és a felső retinaréteg.......

 

Majd ha az időm engedi, leírom, hogy most hogyan szeretnék ebből a kalamajkából kimászni és azt is megpróbálom leírni, hogy miért gondolom, hogy segíthet (egyszer már segített, csak nem tudtam róla, 2009 elején) és veszem észre, hogy most is segít, pedig csak 3 napja igyekszem.........

 

ghepard Creative Commons License 2011.10.25 0 0 189



Tehát akkor kicsit a szellemekről. A fenti kép a tökéletes. De sokszor az ember olyanokat lát, mint a középső sor és ide még csak jobbra és alulra tettem szellemeket. Ha azonban pontosan a szellem szélére nézünk kitartóan (vagy még jobban kifelé, de nem erre a képre, mert erről sose fog eltűnni), akkor alá mehetnek a vezérkép alá és így valami olyasmit láthatunk, mint a harmadik sor. A jobb illusztráció érdekében piros a szellemkép. A harmadik sor érezhetően jobb a középső sornál. Ha gyakorolni fogunk, akkor  a szellemkép szétfoszlik és marad az éles kép.

 

A mai ember már kiskorától az iskolákban balról kezdi értelmezni a szöveget. A 6-8 órás tanítást sokszor a számgép, TV, mobil stb követi és így beleidegződik az emberbe a balról való értelmezés és akkor is azt használja, mert sokat azt tanulta és könnyebben megy. Most megpróbáltam vasárnap és hétfőn a TV mögött, majd a szabadban is jobbról értelmezni. Ami azt jelenti, hogy amit látni szerettem volna, annak mindig a jobb szélére mentem a szemekkel és onnan próbáltam értelmezni. Hát mit mondjak, marha furcsa, de minden viccet félretéve jöttek a meglepetések. A tenisznél például egy két szó van a képernyőn és vígan lehet jobb felől értelmezni. A pálya vékony vonalait és a kis labdát tűélesen láttam szinte órákig egyfolytában. De figyelnem kellett, hogy ne a szokásosan nézzek. 3-4 órát is elnéztem szinte teljesen éles kép volt mindig. Ha elfelejtettem és nem néztem a jobb felét, akkor kezdett szellemesedni, de egy kettőre vissza lehetett állítani élesre. Elég volt pár dolognak a jobb felére menni és ott maradni icipicit, aztán indulni bal felé. És ez nagyon szépen működött kint is a természetben. Azt hiszem most fél évig ezzel fogok szórakozni. Ja és még a fent lenttel, amiről talán holnap írok egy kicsit bővebben. Az más miatt romlik el szerintem. Majd leírom, hogy hogy látom most a tapasztalatok alapján........

ghepard Creative Commons License 2011.10.25 0 0 188

Van nem is egy hanem három kicsi ujdonság. A három nap alatt igencsak gyorsan peregtek az események.

 

Az első, jobb felől kell értelmeznem a világot. Az olvasás kiveri belőlünk a jobb felőlit mindenhol. Ajjaj nem győzök csodálkozni.........

 

A másik a fent lent, bővebben majd később.......

 

A harmakik, hogy miért megy most el olyan gyorsan a szellemkép. Ismert tény, hogyha egy pontra nézünk kitartóan, akkor szétesik a kép. Na most ha, ezt teszem a szellemmel, akkor szétesik - mivel csak a vézérkép felé mehet, rögtön tisztább lesz a képp, csak meg kell nézni............

Előzmény: _Igazságkereső_ (186)
ghepard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 187

Hát valóban nem valami magas az eredményesség. Meg is kérdeztem Tőle (Vén Péter), hogy hogyan is van. Akkor mondta, hogy van egypár eset. Viszont ott voltam Nála regisztrálva és már több mint 700 ember volt ott regisztrálva, de nem számolt be egy se, hogy tökéletes lett a látása, pedig nagyon sok a hsz, már valami 5000 felett lehet ott  a nem tudom hány év alatt. Írtam ott, hogy én így látom kb. 1000 ember nekimegy (a szemtornánának, látástornának), abból 990 két héten belül feladja, 5 fél éven belül, a maradék 5 tovább küzd, de csak 1-2 képes és akar nagyban változtatni szokásain.

 

Sajnos csak azt olvasom ott, hogy mit kell csinálni, de hogy miért van az, hogyan segít - azt nem tudni. Végül az összes gyakorlat csak amolyan relax. Magát a látást nem javítja, csak pihenésre, ellazusásra készteti az embert és aztán kipihenve megint bír egy kicsit. Kb mint a futás. Ha nem bírsz már futni, pihensz egy kisit, vagy akár egy órát is és aztán futhatsz tovább.

 

Igen, a szemeket használni kell(ene). Ahol csak tehetem, igyekszem rájönni, hogy ott és akkor hogyan lássak élesen. Most a nagy ellenségem (a szellemképek meg a homályok) egyszeriben a legjobb barátaim lettek. Azelőtt haragudtam rájuk, most meg keresem őket (de a világosban néha nehéz megtalálni, mert kisebb a pupilla és így nem szóródik annyira szét a fény). Ha meg megtalálom igyekszem pont a végét nézni egy ideig, vagy egy kicsit még kifelé - de közben látni, hogy mit mutat a közben előtérbe kerülő vezérkép. Már a 4 szellemmel is meg tudok bírkózni (mikor minden oldalon van, bal, jobb, fent, lent). Egy vagy 2 már elég könnyű, néggyel azért egy kicsit tovább tart. Már nagyon erős az érzésem, hogy egyre nagyobb része a szaruhártyámnak egyre egyenletesebb, lehet a szemlencse is, és meglehet a szemgolyóm alakja is néhány mikronnal hosszabodhatott.

 

Ha nem romlik a látásod, már az is jó, főleg, ha már elmúltál 40-43 évnél. Nem tudom hány éves vagy......

 

 Hát igen, nem valami pörgős mostanában a topik. Fontosnak érzem tudni, hogy mi hogyan hat és akkor mindjárt más a helyzet. Most, hogy tudatosítottam, hogyan változik az előttem lévő kép, megtanulhatom korrigálni - mert most már látom is, hogy úgy van. Majd teszek be olyan képet, csak meg kell csinálnom - lehet kedden, mikor jövök majd......

 

Előzmény: _Igazságkereső_ (186)
_Igazságkereső_ Creative Commons License 2011.10.21 0 0 186

 

Pár éve én is elméjültem némiképpen a látásjavítás természetes módszereiben, úgyhogy értem, miről beszélsz. Én is hasonlóképpen gondolok a szemüvegre meg a lézeres szemműtétre.

 

Nem valami lelkesítő hallani, hogy a látástréningek eredményessége, hogy is mondjam... nem túl magas.

 

A saját következtetésem az (amit korábban te is említettélha jól emlékszem), hogy a lényeg a látási "szoksásokon" van, hogy hogyan és mennyit használjuk a szemeinket. Ezt az életmód erőteljesen befolyásolja, és az átlag irodai dolgozó számára sajnos negatív irányba.

Az is fontos lehet szerintem (és erről olvastam is), hogy az sem egy előnyös "szokás" a látás szempontjából, hogy ha az ember hajlamos arra, hogy túlságosan elmerüljöna gondolataiba és ábrándozzon mondjuk az utcán sétálva is ahelyett, hogy ezekben a szituációkban inkább a jelenben maradva figyelne a környezetére, és használná a szemét.

 

Nekem amúgy enyhe rövidlátásom van (-3/4...-1 körüli) úgy 15 éve. Állítólag ez könnyen korrigálható lenne a látástrénerek szerint, viszont a topic tapasztalata szerint a 0-hoz közeledve egyre nehezebb. Amit csinálok jelenleg: pislogás, néha kis tenyerezés (pihentetés), és tudatosan törekszem rá, hogy távolra is használjam a szemem (részletek megfigyelése a távolban, utcán bambán sétálás helyett figyelni a környezetemet, stb...).

Egyelőre nem javul, de nem is romlik...

 

Olvastam az irományodat is a rezgésekről. Az tis módfelett érdekesnek találtam :).

 

Üdv.

 

Előzmény: ghepard (185)
ghepard Creative Commons License 2011.10.21 0 0 185

Hát akkor üdv a topikban. Hát érdekes dolgok, az biztos. A legérdekesebb az, hogy ezt az ember tudja már jó rég, csak nem jön össze abban a szürke agyában, hogy fel is használhassa valahogy ezeket az ismeretek a jobb látásért. Csak most tudatosult bennem, hogy még miért segített nekem az a mindenirányú színesbetűs olvasás. Fél évig kisérletezgettem vele (tehát majd minden nap olyan 45 percet úgy olvastam). Lejjebb van róla duma és képeket is betettem. A választ már leírtam akkor is és jó a válasz, de kevés a megértéshez, hogy azért, mert minden irányban olvastam és ez által a szemizmok meg minden ott bent, minden irányból izeg mozog. Vegyünk egy egyszerű példát (majd készítek szellemes képet és beteszem ide). Egy szellemet látunk a vezérkép alatt modjuk 1mm távolságban. Ha mondjuk a betűk 2mm nagyok (aszcvnmiou stb), akkor a felső fele még éles (de már nem olyan erős, mert hiányoznak a szellemkép fotonjai) , de a másik fele már össze van keverve az eltolódott szellemképpel. Mivel az alakok mindenfélék, szinte sose takarják a vezérképet (össze vissza váltakoznak) és így nagyon széthangolja az agyat. Na és még a vézérkép alatt éktelenkedik a szellemkép. Na most ha ezt a formációt megfordítjuk fejjel lefelé, akkor hirtelen a betű alját fogjuk élesen látni (ami most ugyebár fent lesz). Mivel én pontosan így gyakoroltam (normálisan olvastam a mailokat és a napi híreket, persze előtte atkódoltam a progival), 2 másodpercen belül így is és úgy is láttam a betűket, mert soronként változott a dőléssszög (90 fokkal). Tehát meg volt az agyban az éles kép az egész betűről és azért nem olyan hülye azért, hogy a rosszabbat válassza.............. Ez a dolog végül rászedett, hogy megszínesítsem hasonló módon a saját editorjaimat (minden betűnek meg van a maga színe), melyeket már 20 éve használok. Nagy meló volt, de rászedett a dolog és már másfél éve úgy dolgozom, hogy azokban színesben irogatok....

 

Na most nem tudtam hinni a szemtrénernek, semmi magyarázatot nem tudott adni kellemetlen kérdéseimre. Már 32 éve nem tudok hinni az orvosokban és a gyógyszerekben. Már akkor úgy döntöttem, hogy akiben fogok hinni, az én leszek, ha magamnak se fogok tudni hinni, akkor fel is akaszthatom magam, de 2000-ben mégis szemüveget kezdtem hordani (nagy hiba volt). De ugyebár ehhez sok mindent azért meg kell tudni, tapasztalni stb. Fizikai kutatóintézetben dolgozom és azért a 38 év alatt valami csak rám ragadt. Ha én nem is tudok semmit, az agyam azért tud, csak használnom kell - rengeteg infó van benne. Na itt a nagy kérdés, ki az az, vagy mi az az Én, aki használja és hogyan szedi ki onnét, mert az agy csak valami tárolóeszköz lehet............

 

Majd még irogatok, szerintem a szem és a látás nagyon fontos az embernek és azt kisérletezgetem szórakozásképp, hogy hogyan javíthatom természtes úton. A lézerműtét is csak egy szemüveg (persze bevésve a szaruhártyába) és nem végleges megoldás. Az ember változik és a látása is, de a bevésett szemcsit már nem lehet letenni. Ki tudja mi vár azokra az emberekre öregkorukra. Ugyanaz elé lesznek állítva, mint én voltam - aztán felteszik a szemcsit vagy nem. Mert akkor már fokozatosan rosszabodik a szem és a műtéthez 3 év állandó erősségű szem kell, másképp nincs értelme. Ja és másodszor megint le kell vésni (párologtatni) bizonyos vastagságú szaruhártyát, ami már vesélyes is lehet........

 

_Igazságkereső_ Creative Commons License 2011.10.20 0 0 184

Üdv. ghephard!

 

Érdekes dolgokat írsz, és próbálgatsz. Mostanában nem nagy az aktivitás itt, de folytasd majd kérlek. Én biztosan olvasni fogom... :)

 

 

Előzmény: ghepard (183)
ghepard Creative Commons License 2011.10.18 0 0 183

Ja, még kifelejtettem, a monitor még pislantani is fog - mondjuk 5-6 mp alatt egyszer (úgy ahogy kellene pislognunk, csak a monitor mögött ezt nem nagyon tudjuk tartani). Tehát kb pontosan úgy, mint mikor felülről és alulról becsukódik a szem. Nehány tized mp erejéig lesz, kb úgy fog kelleni beállítani, hogy pont elegendő legyen arra, hogy észbekapjunk és mi is pislantsunk............

Előzmény: ghepard (182)
ghepard Creative Commons License 2011.10.18 0 0 182

Nem gondoltam volna, hogy alig pár nap után lesz egy ujdonság. Nem eget verő, de azt hiszem elég fontos, mármint nekem elég fontos. De meglehet másnak is. Nem tudni még pontosan, hogyan is rakódik össze a kép az agyban. De sokat gondolkodtam és az eddigi saját tapasztalatok alapján kb ilyesmit raktam össze. Nincs sok idő, hogy összeálljon a rengeteg receptor jelei alapján az összkép, ezért a fizikai törvények szerint  próbáltam. Ha tökéletes a szem, akkor egy pontból kiinduló fotonok a pupilla nagyságától függően elérik az egész felületet és úgy törnek meg, hogy a retinán megint egy pontba gyülnek. Ha több kisebb görbület van a szaruhártyán, vagy a szemlencsén - akkor onnan máshova fognak gyűlni a fotonok. Ez odáig vezethet, hogy szellemképet is lehet látni a vezérkép mellett. Nem egyet, hanem többet is és más írányokban is. A nagy baj az, hogy a szellem rajta van a vézérképen és nem alatta. Ha miért? Gondolom azért, mert a vezérkép a központban van a szellem meg kívülebb. Mivel az idegek az ún. vakfoltban gyűlnek össze és innen mennek aztán az agyba. Kívülről az út a vakfoltig hosszabb, mint közelebbről így tehát a szellemkép impulzusai később érik el az agy e jelek feldolgozására szakosított sejtjeit - és így már csak a közben elkészített (hamarébb odajutott jelek) képre teszi az agy. És így már még jobban érthető az olvasás romboló hatása. Mert a szöveg mindig egyirányú és így az egyik szemen bal felől keletkezik a szellem, de  a másik szemen jobb felől. Mert az olvasásnál a bal szem mindig befelé megy (az orr felé), de a jobb szem kifelé (a jobb.

 

A nagy kérdés, hogy alá lehet e tenni a szellemet a vezérkép alá? Mert ha sikerülne, akkor legalább a vezérképet élesen látnánk, igaz már halványabban, mert a fotonok egy része a szellemképhez  fogyott el. Nos meg lehet ezt csinálni. Méghozzá egyszerűbb, mint gondolnánk. Egy szemmel megy a dolog nagyon szépen. A bal szememen jobb felé van a szellemkép. Ha most pontosan a szellemkép szélére fogok nézni, akkor az lesz a központban és hamarébb lesz kész az agyban és így a mellette lévő vezérkép lesz felül. Így bal szemmel bal felé kellene olvasnom, hogy előbb lássam a szellemet, csak sajnos a szöveg jobbra megy. A jobb szemnél meg balra van a szellem és így tehát jobbra kell mozgatno, ami úgy is van, mert a szöveg jobb felé megy.

 

Na ez nagyon szépen működik. Most megint belevágok egy nagy kisérletsorozatba. A mindenirányú színesbetűs is elég bonyolult volt, de ez még olyanabb lesz. Sajnos a színeset nagyon bonyolult volna leprogramozni, ezért csak a szürke árnyalataival fogok dolgozni. Egy szó mint száz, le akarnám filmesíteni, hogy hogyan tűnik el a szellemkép.

 

Tehát mozogni fog a betűk élessége (feketesége, szürkesége), néhány mp alatt lesz a betű mellett szellem és gyengébb lesz a vezérkép, majd lassan elűnik a szellem és erősebb (feketébb) lesz a betű. Itt sok sok kisérletezés fog kelleni a legjobb eredmény érdekében......

 

Még nem tudom pontosan hogyan, de felváltva fogom olvasni a sorokat, hol az egyik szemmel, hol a másikkal. A jobb szemmel jobbra fogok menni, de a ballal bal felé. Ezért minden második sort megfordítok, tehát a sor első betűje (ami a bal szélen van) lesz az utolsó (teljesen a jobb oldalon). A második betű átmegy a másik oldalra, de bal felől lesz odatéve. Na így mindig először fogom látni a szellemet és lehet az agy megtanulja, hogy nem is kell aztán mutogatni. Nem tudom, mennyit fogok majd így olvasni naponta.......... :)     Mindenestere előbb meg kell csinálnom a progit, hogy mindig más szöveget kódolhassak át ilyen animációra. Na majd csak belevágok, mert ha nem csinálom meg, sose tudom meg, hogy járható út lenne............

 

ghepard Creative Commons License 2011.10.05 0 0 181

Rég nem volt itt hsz. Továbbra sincs semmi egetverő ujdonság. Nap mint nap elvagyok, de továbbra is foglalkozom a szemeimmel, gondolkodom erről arról, hogy mit lehetne még kitalálni, kipróbálni. Már vagy egy éve csak azt néhány mp-s szembecsukást és utána tágranyitást próbálgatom. Hol egyszerre két szemmel, hol csak az egyikkel. Rengetegszer be tudom állítani az extralátást, tehát sokkal jobban látok, mint látnom kéne. Gondolkodom, hogy mi hathat még azon kívül, amit irogattam, vagy mi hathat még.

 

Tehát, ha tágabbra nyitom a szemeimet, akkor nagyobb lesz a felület, amin fog párologni a könny, nagyobb felület hűl le és görbül meg ezáltal. Nagyobb felület meg jobban tudja görbíteni a szaruhártyát. Pontosan úgy mintha vennénk egy nem túl vastag pálcát. Ha a közepén tartjuk a két kezünket nehezen fogjuk tudni begörbíteni. De egyre távolodva a közepétől egy ponttól már sikerülhet. Innen távolodva már egész könnyen be tudjuk görbíteni. A csukott szemek alatt meg felmelegnek és így nagyobb határok között hintázik aztán. Na az utóbbi időben még az eszembe ugrott, hogy itt még a szemgolyó alakja is megváltozhat egy ici picit, megnagyobbodhat. Én azon igyekszem, hogy közelre jobban lássak. Nekem pont ez kell.

 

Felfújunk egy kis ballont keményre, mondjuk olyan kicsit mint egy teniszlabda. Ha az egyik felén két ujjal megnyomjuk, akkor a másik része kidomborodik, nagyobb lesz, mert a nyomás benne nem változik, csak kisebb lett az alakja - ezért ott ahol nem tartjuk kidomborodik, mert a gumi nem bírja visszatartani. Pont ez történik a szaruhártyánál is, mikor lehül a párolgástól és kisebb lesz és ez egy kicsit meghosszabíthatja a szemgolyót is. A hidegnek és a száradásnak nagy ereje van. Például még a vastag vonatsínek is a melegben kitágulnak, a hidegben meg összébbmennek. Az indiánok a sápadtarcúakat úgy is szokták kínozni (vagy egyenesen a halálba küldeni), hogy egy vékony bölénybőrszalagot benedvesítettek és a nyakuk köré tekerték és megkötötték nem is igen szorosra. Ahogy a bőr száradt, úgy zsugorodott és egy idő után lassan lassan megfújtotta az embert.

 

A szemnél persze mikrométerekről van szó, de néhány mikrométer változás már dioptriákat jelent (hogy kb 10mikrométer jelent egy D-t, így tehát 5 mikro 0.5D stb). Ezzel szórakozom nap mint nap, hogy lassan lassan javulgasson magának szinte észrevehetetlenül.......

 

ghepard Creative Commons License 2011.08.31 0 0 180

Nem vagyok ott. De itt is nyugodtan dumálhatunk. Sajnos most nálunk holnap (csütörtökön ünnep van és pénteken se jövök. Csak jövő héten kedden (szeptember 6) reggel kukkantok majd be ide. És ha arra gondolsz, hogy beszélgethetnénk, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy születésem óta gyakorlatilag nem hallok, tehát nekem a telefon meg a fej(fül)hallgató már el van felejtve........ Ezért is minden istennyilát próbálgattam, hogy javítsam szemeimet és látásom -  és ha még az eszembe jut valami, akkor fogok is kisérletezgetni továbbra is újabb dolgokkal......

Előzmény: skeeter22 (179)
skeeter22 Creative Commons License 2011.08.31 0 0 179

Facen főnt vagy felveszük egymást és akkor nem kell itt írkálni,lennem ég egy pár kérdésem..hm..?

Előzmény: ghepard (178)
ghepard Creative Commons License 2011.08.24 0 0 178

Szorítok, hogy az értékek visszaálljanak a rendesebb tartományba - a nyugalom is segíthet ebben egy kicsit......

Előzmény: skeeter22 (177)
skeeter22 Creative Commons License 2011.08.23 0 0 177

Voltam szemésznél és nagyon a határt surolja a szemnyomás mérő..vissza kel majd mennem 1 v2 hét mulva és megnézik romlot e vagy sem....

:(

Előzmény: ghepard (176)
ghepard Creative Commons License 2011.08.18 0 0 176

Ezekkel egyetértek, én is így látom és tapasztalom is. Nyugalomban minden feléled, sztresszben meg minden fél (a sejtek) és szinte összekuporognak, becsukódnak és nem működnek, hanem sínylődnek. A sztresszben, félelemben tartott kisérleti állatok (szegények)  csak harmad annyit éltek, mint a normális körülmények között élők.

 

Ezt az allergiát ismerem, nekem volt nagyon sokszor és az utolsótól tavaly szabadultam meg 37 év után. Le is írtam, hogyan jött végül össze a dolog. Mert egy helyen (az édesanyám házában, ahol most a fiamék laknak) mindig rámtört a taknyosság, szinte csurgott. Azóta vagy 30-szor is voltam ott és nem jött elő............

 

Majd minden a fejben dől el, hogy állsz a dolgokhoz (ez hat a legnagyobb arányban), persze a többi kisebb nagyobb tényezőket is figyelembe kell venni és lehetőleg küszöbölni.......... Időt, nyugalmat adni a testnek, hogy felnőjön a feladathoz.......

Előzmény: Semmisem (174)
ghepard Creative Commons License 2011.08.18 0 0 175

Most nem tudom, hogy melyik irományra gondolod, mert a saját hsz-ra válaszoltál. Ha az én 35 oldalasomra, akkor a fekete-fehéret nyomtasd, a kék-sárga a monitoron jobban olvasható...... Hát én is azt hittem vagy két éve, hogy az olvasás, TV-zés, monitorozás még jobban kinyírja a szemeimet és csökkenteni kellene. Már gondoltam azt is, hogyan fogom csökkenteni a TV-t a monitor nézést a melóban. De pont fordítva van, minél többet olvasok, monitorozok, TV-zek annál jobban bírom. Nekem ezek a legjobb szemgyakorlataim, az olvasás, TV-zés, meg a monitorozás - ettől edződnek a szemek, persze nem szemüvegben. Az elején azért nem bírtam, mert a szemüveg, melyet 9 évig viseltem teljesen ellustította a szemizmaimat, melyek a közellátásra húzzák össze a szemlencsét - és így a szemlencse se volt összehúzva, ezért lerakódások keletkeztek benne, ami már a szürkehályog kezdeti stádiuma volt.......... 

Előzmény: skeeter22 (173)
Semmisem Creative Commons License 2011.08.18 0 0 174

Egyre inkább eme két véleményem kezd bennem kikristályodosni:

- szinte bármilyen testi baj,tünet stb első ellenszere a nyugalom. tovább gondolva a hasonlatot a te elképzeléseidhez: minden rezeg, sőt a legtöbb dolognak van sajátos rezgése... a mozgás rezgés, a nyugalom rezgés (holott azt hiszik, az semmi)... de ai a fő, hogy tudatosan egyensúlyba hozzuk a kettőt. Például, nekme "elvielg" nagyban tombol az allergia szezonom (tezstek szerint 4 csillagos parlagfüves vagyok)... a gyógyszereiket nem szedem már 3 éve konzekvensen, és idén elhatároztam, h a legminimálisabb szemm csepept sem veszem magamhoz... a tüneteim van h nagyon durván beütnek a nap folyamán (egyébként főleg reggel, de. )... erre jó "orvosság":

   - " ezt a tünetet ismerem, ezért és ezért jelentkezik, ...volt már hozzá szerencsém, most még gyengédebb leszek vele..." vagy " csak godnoljam szépen át, ennek itt van az ideje, bizonyos törvények szerint, ez nekem sajátosságom, de doglozhatok rajta" ilyen szövegek és godnolatok, elnyugtatnak hamar, utána, csak leülök kicsit (csak lélegezni, egynes háttal) és a tünetek elillannak :D

 

Annyira telejskörűen akartam átadni az 1-es véleményme, h elfeledkeztem a 2. ról, na majd potolom ha megfogalamzodik ujra :D

Előzmény: ghepard (166)
skeeter22 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 173

uhhh amire ezt végig olvasom vak leszek:Dköszönöm majd kinyomtatom,mert igy neten nem szeretek nagyon olvasgatni...

Előzmény: skeeter22 (164)
ghepard Creative Commons License 2011.08.18 0 0 172

http://latastrening.hu/indexb.php?Lang=hu&action=gyak

 

Ez a link pontosan a gyakorlatok leírásába visz Vén Péter szemtréner oldalán, de úgy hogy látod a menüt is. Van ott fórum is, melyhez jómagam is több mint 300 hsz írtam (a régihez meg az újhoz is, a mostanihoz, mert egyszercsak elveszett az egész, de valahonnan megmentettek sok hsz-t. Kb 5000 van ott. Tehát, ha elolvasod az oldalt (főleg a fórumot), akkor nem hiszem hogy kellene a tanfolyam is. De vannak, akiknek meg kell venni pénzért azt, hogy mondjuk lassabban lélegezzenek, pihenjenek, csukják be a szemüket stb. Lehet, mert ha már megfizetik, akkor el is kezdik (hogy ne úgy hasson, hogy kidobott egypár forintot az ablakon), anélkül nem vágnak neki........ A meditációnál, egy másik téma, de a szemekre is jótékony a hatása (TM) pottom 150 ezer forintért kapsz egy szavat a mestertől (szinte tök mindegy milyet) és megmondja, hogy ezt ismételgesd naponta 2-szer 20 percig kb stb....... Megmondja, hog így meg úgy (lehet nem is úgy) fog hatni stb......... Err‼l is írtam topikomban itt lejjebb, nem is olyan rég

Előzmény: skeeter22 (171)
skeeter22 Creative Commons License 2011.08.18 0 0 171

Lehet kcisit béna vagyok,de én nem találom ezt a szemgyakorlatos dolgot hol van?Segíts

Előzmény: ghepard (170)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!