Keresés

Részletes keresés

Fradibajnok29 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285602
Először lehet kezdő a Ferencvárosban tétmeccsen Brettschneider László.
A játékost a kezdőcsapatba jelölte Gellei Imre a Kecskemét elleni bajnokit megelőző utolsó edzést követően.
Szakvezetőnk továbbra sem számíthat a Vasas elleni kupameccsen megsérülő Balog Zoltánra és Jovánczai Zoltánra, bevethető viszont már Jeremias Buz.
Gellei Imre elmondta, várhatóan az alábbi csapat lép majd pályára: Kemenes - Bognár, Dragóner, Ferencz, Buz - Fitos, Lazic, Lipcsei, Laczkó - Brettschneider - Tököli.
A kispadon Szabó, Nagy J., Csepregi, Bartha, Deme, Horváth és Zsivoczky ül majd.
gojkómitics Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285601
Off
Az,hogy 9éves a történet azért durva,mert ezalatt már biztos lett pár kölyke a büdös cigánynak.Akiket biztosan a tisztességre,becsületre neveli az apjuk.
On
Előzmény: Tompus999 (285599)
KRIPO.67. Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285600
Hajrá FRADI!
Tompus999 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285599
Nagyon kemény... mégha a dátum szerint 9 évvel ezelôtt is történt. De ez semmit nem von le abból, hogy nagyon durva...
Előzmény: Törölt nick (285555)
sergiototta Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285598
már Erdélyben vagyok, holnap találkozunk :-)
Előzmény: Törölt nick (285595)
halford' Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285597
halford' Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285596

Grat a lilamajom, MTV-t ostromló Ourbán Flóriánnak, h a felcsutt se kapitánya lett!

-------------------------

HAJRÁ FRADI!

Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285595
Nem jössz?
Előzmény: sergiototta (285594)
sergiototta Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285594
Hajrá Fradi !
dirty Sanchez Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285593

A középpályás legutóbb Orosházán a csapat egyik legjobbja volt.

- Nagyon örülök, hogy a szakmai stáb egyre több bizalmat szavaz nekem - mondta Brettschneider. - Én is úgy érzem, hogy általában nem ment rosszul a játék, amikor becseréltek. Nyilván kell egy kis szerencse is ahhoz, hogy úgy alakuljon a helyzet, hogy az ember egyre több és több lehetőséget kap, de valahol ez azt is jelenti, hogy jó benyomást tettem a szakmai stábra, mert gyakrabban "vesznek elő."

Az orosházi meccset hogy élted meg?
- Örültem annak, hogy közel egy órányi lehetőséget kaptam, ráadásul úgy érzem, volt némi szerepem abban, hogy a csapat végül kiegyenlített. Kicsit szokatlan volt, hogy a szélen játszottam, hiszen világéletemben középen kaptam lehetőséget. Igyekeztem mindent kiadni magamból, így jött össze. Sajnos úgy alakult, hogy a döntetlennek is örülnünk kellett, e hét elején nem is volt túl rózsás a hangulat az öltözőben. Mindenképpen győznünk kell szombaton, hiszen a szurkolóinkat is kárpótolnunk kell, de már nem engedhetünk meg magunknak újabb botlást sem.

Gondolom, most már nem elégednél meg azzal, ha időnként kapnál néhány percet.
- Evés közben megjön az étvágy, de ez valahol természetesen, hiszen mindenki szeretne minél többet játszani. Mondhatom úgy, hogy sikerült "megmutatni" magam az utóbbi időben, remélem, lesz még erre bőven lehetőségem a továbbiakban is. Egy gól igazán jót tenne a játékomnak, hiszen attól biztosan lenyugodnék, felszabadultabb lennék. Lehetőségeim már eddig is voltak, remélem, előbb-utóbb összejön a gól is.

T0mika Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285592
HAJRA FRADI!
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285591
Több olyan klub van, amelynek esetében tavaly még elnézőek voltak a testületek, idén azonban változhat a helyzet."

Arra a kérdésre, miszerintkaphat e licencet olyan klub, amelynek csak valamilyen ígérvénye van, az MLSZ licenceljárási igazgatója leszögezte: "Kizárólag olyan ígérvényt fogadunk majd el, amelyet menet közben egyértelműen számon lehet kérni. Bankgaranciára, vagy kézfizetői kezességvállalásra gondolok..."

Hát nem tudom. Ha mindent szigorúan vesznek, akkor szvsz 4-6, esetleg 8 csapat indulhatna.

Ha megint engednek indulni minket, akkor az Dámosy bukásához fog vezetni.

"valaki" Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285590

Hajrá Fradi!

királyfurfang Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285589
Az tény, hogy az MLL-re semmi szükség sem volt, de ez addig nem érdekelte kistelekit, amíg nem volt MLSZ elnök...
Előzmény: szaltósGera (285588)
szaltósGera Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285588
az nem nagy baj hogy megszűnt semmi szükség rá
mint ahogy az mlsz-re sincs

de az sajnos nem mostanában fog megszűnni:(
Előzmény: királyfurfang (285587)
királyfurfang Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285587

A Magyar Labdarúgó Szövetség mai elnökségi ülésén alapszabálymódosítást hajtott végre.

Ennek az volt a lényege, hogy a szövetség megszüntette egyik tagszervezetét, a Magyar Labdarúgó Ligát.

Kisteleki K.O.

Nehogy valaki utána csinálja... Tepszics meg ehhez asszisztált. Gratula.

Kcsita Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285586
+ ha még érdekelne téged :)

MLSZ küldöttgyűlés

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége mára összehívta az MLSZ küldöttközgyűlését. A tanácskozás helyszíne a budapesti Corinthia Aquincum Hotel.

A küldöttközgyűlés napirendi pontjai:

1. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2006. évi tevékenységéről szóló elnökségi szakmai beszámoló.

2. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2006. évi pénzügyi beszámolója - a 2000. évi C. tv. (Sztv.) szerint.

3. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2006. évi közhasznúsági jelentése - az 1997. évi CLVI tv. (Kszt.) szerint.

4. A Magyar Labdarúgó Szövetség Felügyelő Bizottságának beszámolója
a., az MLSZ 2006. évi pénzügyi beszámolójáról,
b., az MLSZ 2006. évi közhasznúsági jelentéséről,
c., az MLSZ jóváhagyott 2006. évi költségvetésének teljesítéséről
- illetve az MLSZ FÜB. 2006. évben végzett munkájáról.

5. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2007. évi szakmai és pénzügyi terve.

6. Az MLSZ Alapszabályának módosítása.

7. Az MLSZ Felügyelő Bizottság tagjának megválasztása.

8. Egyebek.

(A közgyűlést határozatképtelensége esetén a megismétli április 21-én szombaton, amikor már a megjelent számától függetlenlül határozatképes lesz. )
Előzmény: Kcsita (285585)
Kcsita Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285585
http://ma.hu/page/cikk/ag/0/167035/1
Előzmény: bode1899 (285581)
bode1899 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285584
Közben már megtaláltam, gondola.hu. Bocs az okvetetlenkedésért.
Előzmény: bode1899 (285581)
FTC-akosmester Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285583
Időről időre újra és újra felvetődik, többek között e fórumon belül is a Fradizmus, hogy kinek mit jelent, mit várhat el jogosan a közvélemény a Fradistáktól és hogy mi, Fradisták mit várhatunk el joggal azoktól, akik színeinket képviselik. A vélemények természetesen megoszlanak, de hogy azok, akik jelenleg a Ferencvárosi Torna Clubot – bármilyen formában – képviselik, illetve az elkövetkezőkben képviselni fogják, szembesülhessenek azzal, mi mindent jelentett eddig az FTC-hez való tartozás, álljon itt ez a pár sor, melyből mindenki kedve szerint meríthet.

Olyan jelentős és méltán közismert személyek Fradiról alkotott gondolatait szeretném ehelyütt megidézni, mint Dr. Sárosi György, Dalnoki Jenő, vagy Simon Tibor, akik neve elválaszthatatlanul összeforrott az FTC évszázados történelmével.

Arra kérem a fórum látogatóit, hogy mindenki az ő szellemük és gondolataik megőrzésével igyekezzen maga is hozzátenni a gondolattár gyarapodásához, és az itt leírtak szellemében igyekezzen maga is képviselni a Ferencváros színeit.

Ide tehát olyan idézeteket, történeteket, emlékeket írjon be mindenki, melyből kiderül, mit is jelent számára a Fradizmus, vagy azok az emberek, akik ezt megtestesítik. Sportolóinkat pedig arra kérem, rendszeresen olvasgassák ezeket a gondolatokat, és ezek szellemében viseljék a zöld-fehér mezt.      

Előzmény: FTC-akosmester (285582)
FTC-akosmester Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285582
Korábban már idéztem ide régi Fradisták gondolatait, erre szeretnék most egy intézményesített fórum-oldalt indítani a Fradidrukkeren (ha lehet). Megírtam a kezdő hozzászólást bevezetőként. Olvassátok el, és kérlek írjátok meg, láttok-e fantáziát a témában, mert ha reménytelen, akkor el se indítom, ha nem várható rá érdeklődés.
bode1899 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285581
Honnan való ez a kisregény?
Előzmény: dirty Sanchez (285577)
dirty Sanchez Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285580

Ez utóbbit is nehezíti azonban, hogy az FTC esztendő óta perben és haragban áll a licenckérelmet elbíráló MLSZ-el, - s ez fordítva is igaz...

Ezért alkudoztak volna??

profikám2007 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285579

És még egy saját tapasztalat, Amig gettón(munkásszálló)laktam a Bánk Bán

útcában, pontosan 6-évig, volt szerencsém hozzájuk közelről, és el kell mondanom

általánositani sem szabad. Mert a többségük rendesen ledolgozta a hetet, és

hétvégére mentek haza a családhoz. Rengeteg pozitiv tapasztalatom is volt, és

lehet meglepő lessz egyeseknek, de a háromszáz cigány 90%-a imádta a Fradit,

csak a tények kedvéért, és a 90-es évekig ki is jártak a meccsekre, de akkor ugye

jött az ismert cigányozás, ki szereti azt hallgatni. Pedig igy vagy ugy, de velük

kell élnünk, és jobb lenne inkább ismerni őket, és segiteni.

"Mert instálom alásan én esküt tettem DOBÓ kapitánynak, hogy biz én el nem

hagyom a várat".

Előzmény: profikám2007 (285572)
királyfurfang Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285578

Több olyan klub van, amelynek esetében tavaly még elnézőek voltak a testületek, idén azonban változhat a helyzet."

Basszák telibe a jó édes kurva anyjukat!!!

Előzmény: dirty Sanchez (285577)
dirty Sanchez Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285577
Sikeres tender esetén is legfeljebb a nyár közepén, ősz elején érkezhet az új tulajdonos. Addig pénz nincs, és nem is lesz! A licenckérelmeket viszont az UEFA szabályzata szerint május végéig el kell bírálni! 

Ahhoz azonban igazolni szükséges, hogy tartozás nincs, az anyagi háttér stabil, a csapat működtetése biztosított. A végső határidő lejártáig huszonkét klub adott be kérelmet a Magyar Labdarúgó Szövetségben, a jelenlegi 16 élvonalbeli együttesen kívül a Keleti csoportból kettő, a Nyugatiból pedig négy. A 2007-2008-as bajnokságban a Borsodi Ligában szereplő egyesületek mellett a Keleti csoportból a Ferencváros és a Nyíregyháza, a Nyugatiból pedig a Haladás, a Felcsút, a BFC Siófok és a Lombard Pápa nyújtott be igényt a licencre.

Egyelőre csak az biztos, hogy páros létszámú lesz a mezőny, de hogy hány tagú, azt még senki nem tudja. Első fokon április 27-én hirdetnek eredményt. Ezután a törvényben megszabott határidőn belül lehet fellebbezni, a hiányzó adatokat pótolni, kiegészíteni. Május végén, a másodfokú döntés után dől el, kik és hányan indulhatnak az első osztályú labdarúgó bajnokságban.

"Nem titok, hogy kik alkotják a testületet, de személyiségi jogaik védelmében, az ő saját kérésükre nem hozzuk nyilvánosságra a nevüket. A 25-30 szakember között találhatóak általános szakemberek, de ezúttal külsősök, jogi, pénzügyi szakemberek és könyvvizsgálók is" - jelntette be Serényi Péter. Az MLSZ sajtófőnöke szerint egy-egy klubnak elsősorban a gazdasági helyzetét nézik át, különös figyelmet fordítva a legutolsó mérlegre, melyben bankgaranciát vállalnak arra, hogy az egyesület végig tudja játszani a szezont. "Ezúttal szigorúbban veszik az előígéreteket, valamennyi csapatnál kész üzleti tervet kell letenni az asztalra".

Serényi bejelentette: kiemelt figyelmet szánnak az infrastrukturális helyzetre, többek között valamennyi elsőosztályú csapatnak rendelkeznie kell villanyvilágítással. Ez jelenleg sincs meg valamennyi NB I-es csapatnál, de a másodosztály Keleti csoportjából érkező Nyíregyháza sem tud esti meccset játszani. Amennyiben lesznek olyan csapatok, amelyek kiharcolták az élvonalbeli szereplést, de nem tudják teljesíteni a licencben foglaltakat és kizárják őket, csak abban az esetben töltik fel a helyüket, ha páratlan lenne a létszám. Így előfordulhat, hogy a 2007-2008-as bajnokságban csak 14 csapat vesz részt. Ez azonban csak május 30-án derül ki, amikor az UEFA által kiadott határidő lejár.

Tavaly - főleg a Fradi jóvoltából - elsősorban a pénzről, pontosabban a szükséges anyagiak hiányáról szólt minden, licenccel kapcsolatos történet. Gertner Zoltán, az MLSZ licenceljárási igazgatója tájékoztatójában elmondta: "értelemszerűen idén is az egyik elsődleges szempont lesz, de már felhívtuk valamennyi érintett figyelmét... Több olyan klub van, amelynek esetében tavaly még elnézőek voltak a testületek, idén azonban változhat a helyzet."

Arra a kérdésre, miszerintkaphat e licencet olyan klub, amelynek csak valamilyen ígérvénye van, az MLSZ licenceljárási igazgatója leszögezte: "Kizárólag olyan ígérvényt fogadunk majd el, amelyet menet közben egyértelműen számon lehet kérni. Bankgaranciára, vagy kézfizetői kezességvállalásra gondolok..."

Száműzetik a Ferencváros?

Középtávon egymilliárd eurónyi ingatlaneladásból származó bevétellel számol a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A listáján szerepel egyebek között a Ferencváros által használt, a Könyves Kálmán körút 32. - Gyáli út 10. alatti 6 plusz 2 hektáros sporttelep (itt található az Üllői úti stadion és több edzőpálya is) ingatlan értékesítése is. Ez lesz, lehet, az a privatizációs ügylet, amelytől a Ferencvárosi Torna Club - korábban is és most is - a túlélést reméli. A klubnak egymilliárdot meghaladó a tartozása, a labdarúgócsapatot működtető részvénytársaságé is fölhalmozott 800 millió forintos adósságot.

Ha hinni lehet Dámosy Zsoltnak, akkor "az állam elfogadta az általunk megfelelőnek tartott feltételeket, a változás a jelenlegi állapotokhoz képest annyi, hogy az állam megpróbálja kihasználni a sportcentrum szabad kapacitását, és ebből bevételeket szerezni." Az FTC jelenlegi elnöke szerint a KVI 3-4 héten belül kiírja a pályázatot, ezután 4-6, maximum 8 hét múlva következhet az elbírálás, és érkezhet a vételár a KVI-hez, a használati jogról való lemondásért pedig, - az elnök szerény becslése szerint legalább 1,2 milliárd forint - a Ferencváros kasszájába.

Dámosy Zsolt bejelentette azt is, hogy az FTC is pályázni kíván egy partnerrel karöltve. "Az ingatlanfejlesztésből befolyó pénzekből lenne rendezve az adósság és egyben biztosítva a labdarúgó-szakosztály jövője is. Az FTC-nek ez lenne a legelőnyösebb, hiszen ebben az esetben nem csak a használati jog ellenértéke járna a klubnak, hanem az ingatlanfejlesztésből származó - várhatóan komoly - bevételekből is jutna a Ferencvárosnak."

Dámosy Zsolt szerint az FTC-nek megvannak a befektető partnerei, "akik hajlandóak olyan konstrukcióra, hogy a klubnak járó 1,2 milliárd forint felett is áldoznának a Ferencvárosra." Az elnök állítja: komoly esély van arra, hogy a leendő tulajdonos anyagilag folyamatosan hozzájáruljon az FTC zRt. működéséhez, de az irányítást továbbra is az egyesület vezetése végezné. "Abban az esetben pedig, ha mégis egy idegen nyerné meg a pályázatot, ő köteles lesz megvásárolni a zRt. részvényeit, és a tartozásokat is átvállalni, de ahogy említettem, én azt a variációt tartanám előnyösebbnek, amelyben az FTC is részt vesz. Ebben az esetben pedig nagyon szép és biztos jövő áll a Ferencváros előtt..."

Persze nem mindenki látja oly rózsaszínűnek a világot, mint Dámosy Zsolt. Főleg annak fényében nem, hogy ígéretekkel már eddig is tele volt a padlás. Sikeres tender esetén is legfeljebb a nyár közepén, ősz elején érkezhet az új tulajdonos. Addig nincs pénz!

Ahhoz viszont, hogy focicsapat a következő szezonban az első vagy másodosztályban egyáltalán pályára léphessen igazolnia kell a licenckérelemben, hogy tartozás nincs, az anyagi háttér stabil, a csapat működtetése biztosított.. Ilyen rövid idő alatt azonban, esküdni lehet rá, hogy a klub gazdasági helyzete aligha változott. És május végéig nem is fog! Persze, - nem új dolog - segíthetnek a kiskapuk, a papírok és az ígéretek. Ez utóbbit is nehezíti azonban, hogy az FTC esztendő óta perben és haragban áll a licenckérelmet elbíráló MLSZ-el, - s ez fordítva is igaz...

Könnyen megtörténhet tehát, még ha feljut is az NB I-be, marad, ahol van, vagy még hátrább sorolva...

dirty Sanchez Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285576
Laczkó Zsolt szerint a csapatnak kötelező hoznia a hétvégi hazai meccset.
- Sok újdonságot nem nagyon tudok mondani, mindenképpen meg kell nyerni a mérkőzést - mondta a középpályás. - Magunk miatt is, és azért is, mert a Nyíregyháza ott van a nyomunkban, így nem szabad hibáznunk.

A tavasszal botladozó Kecskemét akár ideális ellenfél is lehet.
- Nem másokkal kell foglalkoznunk, nekünk saját magunk körül kell rendet tennünk. Ha mi megfelelő állapotban vagyunk, akkor mindegy ki az ellenfél, megnyerjük az adott mérkőzést.

Mennyire fogta meg a csapatot az orosházi döntetlen?
- Természetesen győzni szerettünk volna, de úgy érzem, már előre kell tekinteni, máris itt a lehetőség a javításra. A Vasas elleni meccs után talán egy picit tompább volt a társaság, most érzésem szerint frissebbek leszünk, ez is segíthet.

Mennyire vagy eddig elégedett a tavasszal?
- Tulajdonképpen nem vagyok az, hiszen ősszel eredményesebben játszottam, úgy kezdtem a bajnokságot, hogy sorra jöttek a gólok. Az akkoriakhoz képest a csapat teljesítménye is romlott, így talán az enyém is. Ősszel szinte minden bement, most meg kifelé jön minden, de előbb-utóbb megváltozik majd ez. Azon dolgozok, hogy inkább előbb...

Green Army Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285575

"...sőt még az Üllői úti stadionba is elkísérték..."

NAPJAINK HŐSEI KÖZTÜNK ÉLNEK...

:)

Előzmény: Törölt nick (285561)
Apus Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285574
Valamelyik nap éppen a kurucinfot antiszemitázták a pont fm-en.. VÉLETLEN KAPCSOLTAM ODA!!!
profikám2007 Creative Commons License 2007.04.13 0 0 285573

Ja és az anagy mamlasz meg is érdemelte, mert ugy kellett volna pofán basznia azt

a felállitott egérszart, hogy csak ugy nyekkenjen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!