Keresés

Részletes keresés

tbando Creative Commons License 2006.07.28 0 0 639

Asszem, jobb ha fátyolt boritunk a baromságaidra.   

Előzmény: dki (638)
dki Creative Commons License 2006.07.28 0 0 638

Miért -Te nagyon hülye!? - a jogszabályt nem kell betartani?

 

Más:

Az MSZP "gazdpolja" meg arról szól, ha nem értenétek, hogy csak azt lehet osztani, amit megtermelünk. Mivel a vállalkozások 70%-a nem tényleges termékelőállító, hanem árdrágító köbeeső kereskedő így a mostani szabályzók arra irányulnak, hogy elválljon a szar a májtól.

Tökéletes gazdpol! Nem lehet a gazdaságot másként gatyába rázni mostmár! Termelni kell, nem mutyizni, az alvállalkozó alvállalkozója alatt lévő huszadik alvállalkozójával termeltetni és építeni, ahová meg már nem jut haszon, csak azért dolgoznak, hogy jól kimelegedjenek!

 

Gondolkodjatok már!

 

Még más: Az MSZP lehet, hogy most elveszti az önkormányzatit, de ezen senki nem fog csodálkozni. Ők sem!

Viszont a nyerő önkormányzati testület és polgármesterei meg jobb, ha átgondolják, mi vár rájuk és azt miből csinálják meg?! Qurvára legyen toppon az agya, mert lopni már nincs mit?!

Előzmény: tbando (630)
tbando Creative Commons License 2006.07.28 0 0 637

Az Index Homáron van egy Trükkös APEH ellenőrők rovat. Ha nem ismernéd érdemes felkeresned. Analóg esetek a mienkével. Szóval lehetne egy Trükkös topic meg egy Szabály az Szabály topic. Ez utóbbihoz hirtelenjében két eset: A kolleganőmet leépítették. Azt mondja semmi baj, megnyitja a 20-ik fagyizót az utcában. De neki nem engedték meg, mert nem volt egyetlen szóbajöhető 4 m belmagasságú helyiség a házukban. (Én ugyan javasoltam neki Dr. Molnárt, az szokott ilyen ügyeket kijárni, kicsit húzós ugyan, de megbizhatónak mondják. A kolleganőm azonban nem vállalta be, született vesztes, az ilyen valóban ne legyen vállalkozó. Legalábbis idehaza.) A másik eset közismert. Kisütötték, hogy az Rt. elnevezés nem EU konform. Az átállás a Zrt-re cégenként kb félmillát kóstált. És még csak értelme sincs.  

Előzmény: Fuly (635)
gross Creative Commons License 2006.07.28 0 0 636
Kíváncsian várom!
Előzmény: Fuly (635)
Fuly Creative Commons License 2006.07.28 0 0 635

Sok hasonlóról tudok én is.

 

Hmm... Gyűjteni kéne ezeket. Nyitok majd egy topicot. Mi legyen a címe?

Előzmény: tbando (634)
tbando Creative Commons License 2006.07.28 0 0 634

Sok hasonlóról tudok én is. Annyiban azonban eltérnek a mi esetünktől, hogy kifejezetten öngólok. Mert seggfejekre van bízva. Akik úgy látszik olyan eredményesen müködnek, hogy mára már ráfanyalodtak a mienkéhez hasonló piti pénzszerző akciókra.  Mivel nem győzők vele betelni vele, orrba-szájba mesélem, és kapom máshonnan is a sztorikat. Az egyik legszebb, hogy valahol az ANTSZ jegyzőkönyvet vett fel, mert a normál háztartási tisztitó szerekről nem vezettek "Veszélyes anyag"-nyilvántartást. Most várják a végzést, hogy mit fog ez kóstálni. (Állítom, hogyha 1000 évig  törném a fejem, sem tudnék ilyen jót kitalálni)

 

És végül egy kérdésbe ágyazott jótanács: Mikor nézted meg, hogy a kocsid elsősegélydobozában a kötszercsomag szavatossági ideje mikor jár le? Ha sose, úgy gyorsan nézd meg. 10 rugót érhet.

Előzmény: Fuly (632)
tbando Creative Commons License 2006.07.28 0 0 633

Kölcsönről még nem hallottál? A szocik idáig mindent hitelből építettek. A Kádár rendszerben is, most is. Jó módszer, csak az a kár, hogy arrafelé vissza kell fizetni. Nem úgy mint idehaza szokás.

 

No egy off. Remélem a topik komolysága elbírja:

 

Csóró magyar turista Párizsban. Felkeresi a kupit, és megpróbál alkudozni de nem lehet. 100 euró. Nem kevés, de full szolgáltatás. Ahogy a kedves vendég akarja. Na ebbe végül megegyeznek. Felmennek, de nem telik bele 1 perc se, egy szál gatyában menekül a csóró magyar, utánna a magából kikelt csajszi: Mit képzelsz te hülye magyar? Hogy mindent lehet? - Kérdezi tőle a másik: Mit történt? - Képzeld, azt kérte, hogy úgy csináljuk, ahogy ő akarja. - És hogy akarta? - Hitelbe.

Előzmény: lcoder (631)
Fuly Creative Commons License 2006.07.28 0 0 632
Ugyanez nagyobb kivitelben: egy Nyergesújfalun megnyílott csúcstechnológiás üzem (30-50 fő foglalkoztatása) 1 nap után bezárt, mert kiszálltak mindenféle ellenőrök.
Az amerikai tulajdonos azt mondta, hogy köszönöm, ennyi volt. A gyár tényleg bezárt, rövidesen bontják.
Előzmény: tbando (630)
lcoder Creative Commons License 2006.07.28 0 0 631
Közben eszembe jutott egy kérdés. Fletóék láthatóan abban bíznak hogy az EU-s támogatások majd kihúznak bennünket a szarból: jön évi ezer milliárd fejlesztési pénz aminek nekünk csak a 15%-át kell kicsengetni. Viszont én úgy tudom hogy az EU-s támogatások általában utófinanszírozottak... Vagy nem jól tudom ?
tbando Creative Commons License 2006.07.27 0 0 630

Szia Geo!

 

Remélem most már egyre jobban körvanalazódik elötted is az mszp gazdpolja. De a legújabbról még nem biztos, hogy hallottál. Gyorsan megosztom veled, mert zseniális. Épp most fizettünk ki vagy 50 kisvállalkozó 30000 ft-t fejenként, mert nem volt kint egy fogyasztóvédelmi tájékoztató szöveg, miszerint az áraink az adót is tartalmazzák. Nem rossz, ugy-e?

 

 

lcoder Creative Commons License 2006.07.24 0 0 629
Márpedig nemigen lesznek - mitõl lennének ?
Előzmény: Fuly (628)
Fuly Creative Commons License 2006.07.24 0 0 628
Az önkormányzati választás nem lesz komoly fordulópont, SZVSZ.
Utána esetleg elkezdődhet valami mozgolódás, de 2007 közepe-vége előtt nem számítok jelentősebb felfordulásra. Ha addigra vannak eredmények, akkor utána se, a 2010-es választásokig kihúzzák.
Előzmény: lcoder (627)
lcoder Creative Commons License 2006.07.24 0 0 627
A probléma ott van hogy Fletóval sem verik meg a FIDESZ-t. Az önkormányzati választások ugyan kevésbé szólnak a pártokról de szvsz hacsak a FIDESZ nem csinál pár nagyobb bukfencet akkor elég nagy zakót kapnak. Utána viszont ugyanúgy röppályára kerül Fletó mint ahogy az EP választások után Megyó tette.
Hogy van-e helyette más ? Ezt nem tudom, de szvsz jelentkezõ mindig akad. És szvsz az MSZP baloldali részének nagyon nem tetszik a mostani liberális vonulat - ráadásul akadhatnak olyanok is arrafelé akik gondolkodnak, ha tovább nem is, de odáig hogy Fletó programja nem csak az országot viszi csõdbe de vele együtt az MSZP is az MDF sorsára juthat.

Ellenségképe pedig OVI-nak is volt, maga a gonosz szoclib koalíció. Tény hogy a FIDESZ soha nem annyira az öljük le az ellent témára épített mint az MSZP aki folyamatosan az ellenzék ellenzéke szerepét játszotta az elmúlt 4 évben.

Ami a gazdaságpolitikát illeti, a gondot én abban látom hogy igazából ötlete Kókadt elftársnak sem nagyon van, ez ami most folyik még csak távolról sem hasonlít valami olyasmire ami kivezethetne a trutyiból amibe az elmúlt 4 év alatt sikerült nyakig merülni. Arra már gondolni sem merek hogy esetleg az ország gazdaságpolitikáját nem egy orvosnak kellene kigondolnia hanem mondjuk egy jobbfajta közgizdásznak.
Előzmény: Fuly (626)
Fuly Creative Commons License 2006.07.24 0 0 626
GyF leváltása/kirúgása -egyelőre- nincs napirenden, legalábbis házon belül. Merthogy ott rémült csend van.
Most az a téma ugyanis, hogy:
- GyF nélkül nem verik meg a Fideszt
- vele ugyan megverték a Fideszt, de ez baromi sokba került ország szinten
- és mit ér az egész, ha GyF mindezek után mindent magának és körének söpör be
- nincs helyette más, aki esélyes lenne a Fidesszel szemben, és még az a jóérzés se marad, hogy a rémséges rettenetes Orbán megbukott (mert más pozitívum már alig van)
- ha mégis kirúgják, akkor az elemi erővel feltörő érdek/hatalmi harcok szétvethetik a pártot, és akkor még esély se lesz sok évig

Szóval GyF regnálása addig tart, amíg az MSZP-ben elhiszik, hogy vele lehet folytatni. Mivel GyF (Orbánhoz hasonlóan) rossz vezető de ügyes hatalmi politikus, meglehet, hogy évtizedeken át fogja fenntartani a hitet, hogy csak vele lehet legyőzni az ármányt. Ő sokkal könnyebb helyzetben van, mint Orbán volt korábban, mert neki van egy komoly legyőzendő ellensége (Orbán), aki rendszeresen megteszi azt a szívességet, hogy az ellenségképet tovább táplálja, így garantálja a GyF mögötti tábor együttartását.

Hogy ez hogy jön ebbe a topicba? Nagyon egyszerű: az MSZP-nek ma nincs gazdpolja, GyF-nek, sőt, napjainkra egyre inkább már csak Kókának van.
Kóka gazdasági programja megy át GyF kommunikációjával - ami persze belső feszültségeket is kelt, de ez legyen az ő bajuk.
Előzmény: lcoder (625)
lcoder Creative Commons License 2006.07.24 0 0 625
Szvsz Fletó röppályája elég reális forgatókönyv. És szvsz ha nem következik be és Fletó húzásai is maradnak akkor úgy 2 év múlva a parsztfelkelés is elég jó eséllyel be fog jönni, addigra Fletó már teljesen hazavágja a gazdaságot.
Előzmény: Törölt nick (624)
lcoder Creative Commons License 2006.07.21 0 0 623
Ebben azért ne legyél annyira biztos. Szvsz az önkormányzati választások után a Fletó ugyanúgy röppályára áll majd mint annak idején Megyó. De szvsz egy elõrehozott választások címû forgatókönyv sincs kizárva.
Előzmény: Törölt nick (622)
lcoder Creative Commons License 2006.07.21 0 0 621
A baj csak az hogy ez a gyurcsány kormány erre erkölcsileg tökéletesen alkalmatlan. Ha ugyanis van olyan kormány akire a cikkben megfogalmaztott kritikák fokozottan érvényesek, na ez speciel az. Nem igazán hangzik jól a három milliárdnyi vagyonkát a cuculista kapcsolatain át összeprivatizélt Fletó szájából az hogy a minimálbérre bejelentett de valójában akár havi százezer forintot is kézhez kapó emberek micsoda élõsködõk...
Előzmény: Törölt nick (620)
lcoder Creative Commons License 2006.07.19 0 0 618
Tökmind1 ki marad. A sikeres egészségügyi reformhoz mindenekelõtt pénz kellene. Nyugaton is gondok vannak az egészségüggyel pedig ott egy picit magasabb GDP kb. hasonló százalékát fordítják erre.
Előzmény: Törölt nick (617)
lcoder Creative Commons License 2006.07.18 0 0 616
De: szerintem akkor tűnik el a hálapénz, amikor azt mondhatjuk, hogy sikeres az EÜ reformja
Egyetértek. Szerintem sem fog soha eltûnni a hálapénz ;-)
Előzmény: Törölt nick (615)
twist Creative Commons License 2006.07.17 0 0 614

Minek van szimbólikus jelentése?

A vizitdíjnak, vagy annak, hogy azért kell  fizetni, mert sokat járunk orvoshoz?

 

Egyébként a vizitdíjnak szerintem VAN ÉRTELME! 

Orvosok fizuja kevés. Ha naponta ellát 30 beteget ( pl.háziorvos)

akkor havonta kb 300 ezer Ft. plussz bevétele van/lehet.

Ez az összeg megfogható, lehet(ne) akár adóköteles is.

Nagyjából fele, tehát menne a kségvetésbe.

 

De ettől ugye a  tb. ellátórendszer nem változik, és arra nincs biztosíték, hogy az államnak adóként befizetett összeget a TB. fogja megkapni.

 

DE!

Ha így kommunikálnák, és nem büntetésként ( mert sokat járunk orvoshoz) más lenne a gyerek fekvése!

 

A vizitdíj NEM fogja sem megoldani, sem csökkenteni a hálapénzt!      

Előzmény: Törölt nick (608)
lcoder Creative Commons License 2006.07.17 0 0 612
Várd ki a végét. Ez még a csomagnak csak az elõszele volt. De szvsz ez is agyon fogja vágni a vállakozások legalább 1/3-át. És nem nagyon látom hogy a multik annyira rohannának az országba felszívni az így felszabaduló munkaerõt, sem azt hogy honnan fogja állam bácsi a dolgozók után a szociális segélyt kitermelni. Esetleg még további megszorítások, még több munkanélküli, amíg a dolgozok_szama>0.
Előzmény: Törölt nick (610)
lcoder Creative Commons License 2006.07.17 0 0 609
A választások elõtt arról sem nagyon olvashattál vizionálást, legalábbis hazai elemzõktõl hogy idehaza Bokros kategóriájánál nagyobb méretû megszorítás szükséges pár hónappal a választások után.
Előzmény: Törölt nick (607)
twist Creative Commons License 2006.07.14 0 0 606

Benéztem az EÜ-s topikba is, de kicsit eldurvult. Azt meg már únom!

Engedjétek meg ezért, hogy néhány mondatot itt, remélem nem off.

 

TB. önkormányzatoknak volt vagyona!

Beolvasztották az állami vagyonba.

OK. ez már a múlt.

De nem kéne elfelejteni, mert HONNAN volt az a vagyon???

Ha nem tévedek nagyot, talán a biztosítottak befizetéseiből. 

 

Amikor bevezették a pontrendszert, vállalkozó háziorvosokat, szvsz AKKOR alakult ki a felesleges orvoshoz járás. De azt nem mi alakítottuk ki !!!!

A pontrendszer ( pénzszerzés ) érdekében egy torokgyulladással végig kellett járni az egész intézményt, mert a fülészettől a röntgenig KÜLDÖZGETTEK, beutaltak. 

Most, megváltozott a finanszírozási rendszer, és egy határ után jelentősen CSÖKKEN a vizsgálatért a tb. által fizetett összeg. SŐT ! Háziorvos csináltat egy labor vizsgálatot, azt mondjuk a gégész 3 nap után nem ismételheti, mert levonják tőle.

(Ellenben a mai napig divat, hogy 1 napos kórházi befektetéskor 3 napot íratnak alá a beteggel.)

 

Mi lett ennek a következménye?

Orvos ( az igazgatóval együtt felosztotta a tb. bevételt )  nem fejlesztett, nem emelte a nővérek, asszisztensek bérét, hanem egy tisztes fizetést kivéve gépkocsit lízingelt, továbbképzésekre számolta el a pénzt. 

Legyünk őszinték, szépen ""kiprivatizálták"" a Tb.-t.

A tb. befizetések elfogytak, államnak kell finanszírozni a kségvetésből!!

Miközben az intézmények, orvosi műszerek szépen lerohadtak, mert nem költött rá senki.

Most ezt a pénzt is nekünk kell összedobni.

 

DE NEKEM MÉG MINDÍG NEM EZ ÁM A BAJOM!

 

Rossz volt a rendszer, ami ezt lehetővé tette, ezért a rendszeren IS változtatni kell,

pl. úgy, hogy a vizitdíj ellenében ALÁÍRATJÁK VELEM hogy milyen ellátást, vizsgálatot kaptam.  

 

Ehhez képest azt kiatalálni, hogy FELESLEGESEN járunk orvoshoz???

Már ne haragudj!!

FELHÁBORÍTÓ!

 

Ki jár oda feleslegesen?

A nyugdíjasok 1%-a mert 2 hetente szeretné kipanaszkodni magát! Max.

 

Ennek a kormánynak  maga mellé kéne állítania azokat, akiktől a  még több pénzt, a megoldást várja.

De így nehéz lesz!

Ez pedig csak 1 példa.   

  

 

   

Előzmény: Törölt nick (600)
lcoder Creative Commons License 2006.07.14 0 0 605
Nagyjából én is hasonlóról beszélek, csak szvsz mintha ezekben az elemzésekben nem szerepelne kellõ súllyal az adóterhek miatt megszûnõ cégek (és az azok megszûnése miatt nehezebb helyzetbe került többi cég) problémája, bár emlegetnek némi GDP növekesés csökkenést, de szvsz lesz az GDP csökkenés is.
Előzmény: Törölt nick (604)
lcoder Creative Commons License 2006.07.14 0 0 603
Nézd, ha egy repülõgép zuhan mert túl van terhelve akkor nem biztos hogy az a legjobb stratégia hogy kidobjuk a motort azzal a felkiáltással hogy ez a legnehezebb alkatrész. Fletóék ezt csinálják. Ha ésszerû dolgokat javasolnának azt támogatnám. Pl. az ÁFA kulcsot teljesen indokolatlan volt lecsökkenteni. Pl. a minimálbért lejjebb kellene vinni. Pl. a 13. havi nyugdíjat nem biztos hogy meg kellene tartani ha egyszer már akkor sem volt rá fedezet amikor beígérték. Esetleg tovább lehetne a bérterheket csökkenteni az alsó kategóriában - a minimálbér utáni duplázás helyett minimálbér utáni felezéssel több bevételhez jutnának, és pláne nem produkálnának több tízezer munkanélkülit (plusz az utcára kerülõ közszolgák amiket igencsak humoros módn 3 milka kamatmentes hitellel akarnak Fletóék abba a vállalkozói szektorba küldeni ahonnan eleve menekülni fognak még azok is akiknek van némi tapasztalata e téren) és radikális GDP visszaesést jövõre - szvsz az elemzõk 3%-os növekedése meglehetõs utópia, pláne ha Fletónak vannak még további ötletei...
Előzmény: Törölt nick (602)
lcoder Creative Commons License 2006.07.14 0 0 601
A gond csak az ezzel a nagy tervvel hogy szart sem ér. Sõt, nem kis károkat okoz. A környezetemben kapásból 5 cég fogja becsukni a boltot a megszorítások után, pedig én szinte kis sem mozdulok az elefántcsont tornyomból. Azok akik ezekben dolgoztak meg fognak jelenni a munkaerõpiacon. És ami azt illeti kétlem hogy pártunk és kormányunk mostanság ki tud annyi pénzt támogatásra a multiknak hogy 20-30 hankook kategóriájú céget behozzanak a kiesés pótlására. Ez esetben viszont tovább fog növekedni a költségvetés kiadási oldala, és nem hogy nem csökken hanem nõni fog a hiány.
Ami ennél is nagyobb gond az az hogy ezek az emberek már nagyon nehezen (vagy sehogy sem) fogják újra megnyitni a boltjukat ha egyszer tönkrementek. Azaz az országban lesz pár száz multi meg egy rakás munkanélküli akik jobb esetben feketén dolgoznak.

Aki meg a vizit díjtól azt várja hogy csökkentse a notorius orvoshoz járók számát - nos, az szvsz nemigen járt mostanság államilag finanszírozott egészségügyi intézményben. Az egész valahogy kurvára nem arra van optimalizálva hogy a betegek passzióból bejárjanak - sõt, ami azt illeti inkább az a helyzet hogy csak akkor mennek el az emberek orvoshoz amikor már túl késõ.
Előzmény: Törölt nick (600)
twist Creative Commons License 2006.07.13 0 0 599

A magam részéről az összes megszorítást jóváhagyólag tudomásul venném, 

- átmenetileg - ha látnék valamilyen reformot is!

Sőt! Még látnom sem kéne, csak egy kompetens személy szépen elmondaná, hogy minek  mi az értelme.

 

OK! Most nagyon gyorsan pénz kell a kségvetésbe, ezért ebben az évben megszorítások vannak, melytől 400 milliárd bevételt várnak.  ( Persze ezzel éppen ellentétes lépés, a Nemzeti Autópálya ZRT. 419  milliárdos hitelének átvállalása, amit megint nem  értek, de én csak egy mezei szavazó vagyok ,  nem fontos a Kormánynak, hogy én is értsem. ) 

 

Idén 400 milliárd  a " megszorításokból", amit ha időarányosan átszámítunk ( és valóban bejön) jövőre és 2008-ban is kiteheti az 1000 milliárdot.

2 év múlva elvileg nem lesz kségvetési hiány!

 

ÉÉÉÉÉS????

 

Vegyük pl. a vizitdíjat ( mint általam meg nem értett intézkedési tervet)

Ugye abban egyetértünk, hogy a vizitdíj CSAK arra nem jó, hogy a hálapénzt  megszüntesse.

DE !

Ha azzal együtt vezetnék be, hogy a rajtam elvégzett vizsgálatokat, beavatkozásokat  nekem aláírásommal kéne igazolnom,   hát rögtön lenne értelme!

Erre már mondhatnám, hogy olyan reform féle, mert  bevezetne egy ( államnak ingyenes, nekem pénzbe kerülő ellenőrzést ) ami miatt  ADoTT ESETBEN ( nem akarok általánosítani) orvos nem írhatna be akármit.  Nem számolhatna el tb. felé olyat, amit nem csinált meg.

 

Azt persze nem gondolom, hogy én okos vagyok, kormány meg nem,  DE AKKOR MI  ÉRTELME A VIZITDÍJNAK ?

Tudja valaki? 

 

 

Előzmény: Törölt nick (598)
lcoder Creative Commons License 2006.07.13 0 0 597
Én inkább Megyó és Fico közt látok párhuzamot. Ami a szlovákoknál most elkezdõdik az volt nálunk a jóléti rendszeváltás. De megyek mielõtt a Geo innen is kirúgat...
Előzmény: Neocortex (595)
lcoder Creative Commons License 2006.07.13 0 0 596
Õszintén szólva engem ebben nem annyira a bal vagy a jobb érdekel, hanem hogy a szlovákoknál eddig viszonylag jól alakultak a dolgok, most pedig ott is jön az osztogatás, és erre a piac mintha kissé idegesebben reagált volna mint amikor Megyóék kezdték idehaza ugyanezt. Az hogy most Fletó virít a parlamentben vörös zászlóval az oldalán vagy OVI fején a koronával engem nem annyira érdekel mint az hogy a költségeim egyik napról a másikra elég durván megnõttek és hogy emiatt jó eséllyel be kell hogy csukjam a cégemet.
Előzmény: Törölt nick (594)
Neocortex Creative Commons License 2006.07.13 0 0 595
Nem próbálom meggyőzni, csak az a véleményem, hogy Szlovákiában nincs baloldal. Jobboldal se nagyon van, de baloldal aztán végképp nincs. Tehát csak személy(iség)ekben lehet gondolkodni, akkor viszont helytálló a párhuzamom. Szlovákiában nincs olyan, mint Gyurcsány, itt pedig nincs olyan, mint Dzurinda. 0rbánok-Ficok, T0rgyánok-Meciarok és Csurkák-Sl0ták viszont mindkét országban vannak.
Előzmény: Törölt nick (594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!