Nekem nagyon hasonló lakóautóm van, ( 1987 2,5 di 50 kw ) szintén két akkuval, de ebben az esetben a második a munka akku, a lakótér áramellátására szolgál.
Na végre jó lett. Volt szoftver frissítés, generátor cserék ( most gyári cikk számos van benne) . De hiába volt töltés nem kommunikált a generátor a komputerrel. Jött az ötlet a 2017 utániakat fel kell tanítani. Ez a 2014-re eddig nem kellet. Na ez segített. Le kopogom. Kopp - Kopp. Most jó.
Üdv! Olyan kérdésem lenne,hogy Ford tranzit 1999-es 2.5 Diesel 6 személyes dobozos fél magas hosszú kasznis. Első spirál rugót cserélnék. Amit bele raknák az hosszabb kb 4cm-el viszont 1mm -vékonyabb.Az átmérő ugyan az. Bontott rugó sárga fehér jelzésű. Bele lehet ezeket rakni? Ha valaki tud ebben segíteni,meg köszönöm!
Van egy MK8 2016 Ford transit 4,6 tonnás ikerkerekes 17 fös kis busz. Milyen váltó és difi olaj kell bele, és mennyi a csereperiodus .Mit ajánlotok ?
Az olajkereső oldalak nem ajánlanak semmit, vagyis keresd a ford kereskedőt - ennyit.
A Ford web oldalán 2 féle gyári olajat ajánl a difibe egyiknek 5.000.- literje a másiknak 15 ezer literje kicsikét nagy a különbség . Nem tudom mi lehet a Ford olajba 15 ezerért lehet hogy kis fordjelek úszkálnak benne, de kicsit húzósnak érzem főleg ha 50ezer km -ként kellene cserélni.Azt megfejtettem hogy 2,3 liter megy a váltóba és 2,85 liter a difibe.
Szóba került, hogy például a 2000-ig gyártott Transit váltókat átlehet építeni. Mégpedig úgy, hogy Mondeo 1.8TD 4. és 5. fogaskereket esztergálás után kilehet cserélni a Transit váltóban találhatóval. Elmondás szerint használható, vannak régóta hiba nélkül futó példányok.
Azt szeretném tudni, hogy ez vakítás, felesleges agyalás vagy ténylegesen megoldható titkos dolog?
Generátor csere meg volt újra. Hiba ugyan az. Lett egy hiba ami teljesen elkerülte a figyelmünket annyira a generátorra fókuszálltunk a szerelőkkel. Amikor az akku ikon elkezd világítani a Start Stop kapcsolón is világit az "OFF" és nem is lehet ON-ra kapcsolni. Be ragad OFF-ban. De nem tudom mit kapcsolhat mert nem Start Stop-os a kocsi. Ez a kapcsoló eddig nem világított. Ez a kapcsoló a műszerfal baloldalán a felső. Egy háromnegyed körben egy nagy "A"-val. Tartozhat ehhez valami szenzor? Talán csütörtökön lesz kimondott autóvillamossági szerelő aki ránéz.
92 ben még az ótvar lucas marelli generátor van,jellemzően nagy fordulaton kel életre. Az aksisaruk ha még eredetiek,le kell vágni és új csavarosat tenni a helyére.
Indítás után nem alszik el a töltéslámpa, hanem csak elindulás után, ha picit emelkedik a ford.szám. (1992 2.5D 4BA)
Írtam a Cromaxnak is, és kértem időpontot. Ezt válaszolták:
"1998-ig a tranzitok hagyományos feszültség szabályozója működött úgy, hogy a megfelelő fordulatszám kellett a töltéslámpa működéséig. Jellemzően addig is töltött a rendszer csak a lámpa késve reagált az első indítás után.
A rendszer ugyanúgy 12Vos a két akkuval is. Ha megfelelően működik 14,1-14,4V a töltés, terhelés nélkül. Terhelve min. 13,9V. (fűtőventilátor, fényszórók).
Korából kiindulva a kábeleket is kimérném. Jellemzően oxidációs probléma szokott előfordulni mind a pozitív mind a negatív főkábelen. Multiméterrel mérhetően."
Valamilyen kontaktjavító szert érdemes használni a kábelek csatlakozásainál?
A Bosch régi fesz. szabályzó száma : F00M346074 az új pedig : F00M346165. Csak az újjal szerelnek. A szabályzó gyári Bosch új nem felújított. Első körben cseréltük a fesz. szabályzót. Nem lett jó. Most adtak egy másik generátort. Délután csere. Biztos valami kumunikációs hiba mert töltés, égő lámpa mellett is van.
A generátor kommunikál az autó komputerével.Jártam már így,felújítottuk a generátort,töltés jó volt mégis égett a lámpa.Nem szerette az autó az új fesszabályzót.Szoftver frissítés megtörtént gyári programmal,nem segített.Megint kicseréltük a fesszabályzót ,jó lett.
Hát ha tud valaki itt megoldást. Ez a fórum jobban pörög. Egy 2014-es Ford Tranzit Custom 2,2TDCI az alany. A töltés jelző lámpa 1-2 km után kigyullad, világít. Menetközben újra indít megint jó 1-2 km-ig. Generátor cserélve újra. Tölt rendesen. Mi okozhatja a töltés lámpa kigyulladását? Az elektronikában mi zavarhat be? Akkuk 7 hónaposak, 100 km után is teljes tőlltőtségben.
Nemrég vettem egy 2013-as Ford Tr. kisbuszt. Nincs benne szervízkönyv, audio füzet, használati utasítás. (tudom letölthető, és le is töltöttem) de szeretném ha meg lenne
hozzá ez is. Petrányiba 20ezer... Más ötlet? előre is köszi
Tisztelt Fórumozók! Laikusként a segítségeteket szeretném kérni!Alany: 1997-es, 2,5-ös szívó dízel Ford Transit.Motortérből indítást követően, pár gázfröccs után fémes, kattogó hangot lehet hallani.Korábban a vezerélést feszítő görgő csavarja eltört, a görgő lesett,de valami csoda folytán nem ment el a vezérlés.Csavar pótolva lett,vezérlés új.Ventillátor csapágya cserélve lett, de más tipp nincs.Érdeklődnék, hogy van-e valakinek bármilyen ötlete, hogy mi lehet a baj?
Az előkamrás York motorokon mindig elrepedt a hengerfej.Cserébe jó hangos és gyenge.Szerencsére a Ford 83 ban feljavította,nagyobb löket,dugattyúkamrás égéstér és tök egyenes hengerfej,megszületett a 2,5di. Szóval a 2,4 et úgy tudod feljavítani hogy beépítesz a helyére egy 2,5 motort.
Tudtommal mindenki aki jót akar magának, nem 2.4 hanem 2.5 motort használ :) Turnébuszba -a súly miatt- meg gondolom turbós dukál, de ez csak egyéni vélemény.
Üdv főrumtársak!Megjelent a 2002-es Ford Transitom műszerfalán egy sárga villáskulcs olajos kannával!M?i akar ez lenni és hogy lehet eltüntetni?Előre is köszönöm a segitséget!
Azért írtam, mert végignyitogattam. 70-80% raktáron van vagy pár nap alatt beszerezhető.
A felépítmény nem jármű kategória. Alu, fa, habszivacs szendvicsszerkezet. Ezeket csak kijavítani lehet. A nyílászárok, fedelek, berendezések, gépészet ugyanolyan, mint a többi lakóban...
Sokat szerelgettem ezeket, volt pár régi lakókocsim.
Ez nem távgyogyászat, ma már késő is van ehhez, de te elhiszed hogy x e km rel ezelőtt felújított pumpa szar porlasztok aztán felújított porlasztok és beszarik a pumpa a szerelőnél...
Menet közben néha leált a motor,a porlasztoknál vesztette el a nyomást,gyors gyujtáskulcs forditással vigan ment tovább,diagnosztika szerint a porlasztokon mért nyomás nagyon széles intervallumban váltakozott....,ezért felujitodtak,mivel nekem a kodolashoz nincs diagnosztikai müszerem-tapasztalatom ,ezért vittem máshoz...,pár ezer km. korábban volt felujitva a nagynyomásu pompa...,a porlasztok kivételéig pöcc.röff indult,hidegen,melegen,-vagy + fokoktol függetlenül...
Szerinte fel van tanitva....porlasztocsere elött vigan ment az auto....a régi porlasztok lettek feujitva,ujrakodolva,mikor beszerelte" lelégtelenitette",viszont nem indul,a diagnosztika csak néhány Bar nyomást mutat....
Minden folyadékot lecseréltem benne tavaly. Difiben, szervóban is.
Motorola minden évben cserélve lett, a motor kiváló, olajmentes, azonnal indul. 530 ezer a futott km, de nem látszik rajta.
Klíma, tükörmozgatás/fűtés nincs sajnos. Kecskeméti kenyeres flottából való, alvázként vettem, merci sprinter 2x4.3m-es plató van rajta. Van vadiúj egyszersem használt vonóhorog.
Szia mindenki. Volna 2 db. kérdésem. Az egyik:? Berakok egy násik műszerfalat a atransitba és azt a km óra állást mutatja ami a donor transité volt. Hogyan tudom a saját állásomat rátenni?
Második kérdeésem: Világitaz abs lámpa. Mit nézzek át?
Az olajszűrővel nagyon megszenvedtem mire leszedtem, pedig volt szerszámom is hozzá.
A 90 ah-ás akksi meg úgy fért be, hogy az akksi tálca elejét meg kellett mókolnom, különben nem csukódott volna le a géptető. Cserébe úgy teker, hogy hibrid lett a kocsi, 15 km elektromos hatótáv tuti ,hogy van így nem félek végre nekimenni a télnek🙂.
A blokk oldalán van leengedő csavar,de jól beszokott rohadni,szóval jó az ha a gumicsőnél engeded le.A gyári vízhűtőn van leeresztő csap,akkor még a gumicsövet sem kell leszedni.Utángyártott hűtőn viszont nincs.
10w40-15w40 6liter,tescos favorit rózsaszín fagyálló tökéletes.Egy ötös fagyálló meg egy ötös desztvíz elég.Persze nem mindegy hol engeded le,ettől függ mennyi megy bele.
Most rakom épp rendbe a hátsó fékeket, a fékmunkahenger hollandi anyáját meglazítottam, de együtt forog a fém fékcsővel, sehogy sem akarja elengedni, csavarlazítóztam, melegítést nem próbáltam még, papagájfogóval próbáltam kicsit ráfogni finoman, de nem nagyon szabad, egyből megnyomta kicsit a réz csövet, így hát visszatekertem mielőtt eltörném... Valakinek van ötlete hogy lehetne meglazítani roncsolásmentesen? Vagy marad a régi munkahenger, már megpucoltam belülről, a dugattyúit is.
Sajna nincs ott más tábla vagy matrica, csak a fém adattábla és az alvázszám, lehet volt valaha csak festve is volt már. Esetleg ha valakinekmegvan az a diagram egy fotót vagy leírást megköszönnék róla ;) 93-as, 9 személyes, hosszú, félmagas körablakos busz, 14 colos szimplakerekes.
Illetve tudja valaki, vagy állított már be valaki terhelésfüggő fékerőszabályzót? Nálam maximumra van állítva az előfeszítettsége, tehát nem vesz el semmit a hátsó fékből, pattogva sem... Lehet lazítani kéne az elsőfeszítettségén? (nagy vastag rugó alatta egy anyával) mennyire gáz ha teljes fékerő megy hátra? hátsó fékkopás, kifarolás szempontjából? De azt sem akarom hogy bólogasson fékezésnél.
Az adagolónak működésileg semmi baja, csupán egy 200,- Ft-os tömítést kell benne kicserélni,
random a Google-ba keresve pl. egy szerviz árai:
"Az adagoló hibájának felméréséhez és a javítás költségeinek megállapításához technológiai okok miatt szét kell szerelnünk a hibás adagolót. (Például, egyszerű tömítéskészlet-cserénél is szét kell szedni az adagolót, mert a sérült adagoló-alkatrész tönkreteheti az adagolópadot.)A szétszerelés költsége bruttó 15.000/25.000 Ft.
A hibafelmérés után előzetes árkalkulációt készítünk, és értesítjük a megrendelőt a várható javítási, illetve anyagköltségről.
Az adagoló szétszerelésének költsége akkor is a megrendelőt terheli, ha a hibafelmérés után nem fogadja el az árajánlatunkat. Ebben az esetben az adagolót szétszerelt állapotban visszaadjuk a megrendelőnek. Kérésre a behozott adagolót összeszereljük, ebben az esetben az adagoló NEM beépíthető. Az összeszerelés költsége bruttó 10.000 Ft."
Üdv mindenkinek,segítségeteket szeretném kérni. Adott egy 2001.10. havi 90T330 típus. 8-10 fok alatt nehezebben indul a jármű,0 fok alatt pedig igen nehezen. Gyári izzító gyertyát kapott,relét cseréltünk. Adagoló lepróbálva/Hódmezővásárhely Bosch szerví/,nem találtak hibát. Porlasztók felújítva szintén ugyan itt. Elmúlt 1-2 évben senki nem tud rájönni hol keresendő a megoldás,tudtok e olyan szakít aki ismeri ezen modellek csínját-bínját? Kapott üzemanyagszűrőből is gyárit ill szűrőházat. 10 fok felett minden úgy működik ahogy elő van írva,illetve télen ha beindul nincs se kék se fekete füst.
Segítséget információt szeretnék kérni. Az alany egy 2007-es 2,2 TDCI 130 LE transit.
Váltó csere után(bontott váltó lett felrakva) ment 1800 kilométert és azután az autó hirtelen csak az egyes kettest veszi. Semmi előjel kerregés vagy zörgés. Váltónál lepattintva a bovdent kiderült a kulisszában függőleges irányban nem mozdul a rudazat. Még nincs szétszedve.
Van rá esély, hogy a kulissza rudazat halt meg, vagy várható a vált csere újra...
A nyomás folyamatosan,gyorsan változik 180-360 bár között,az injektorok értéke is folyamatosan,jelentös mértékben változik....érdekes hogy a hibakodkiolvasás után jelentösen csökkent a spontán leállás száma...
Azért jó lenne pontosítani, honnan jön ki a ciripelő hang...
Nekem most pl. a generátorból jön ki, mert kapott egy kis vizet...
Szóval nagy a paletta.
OBD II a műszeres kiolvasó csatlakozód?
Ha igen, vegyél egy ilyet, vagy a tiedével kompatibilist. (elérhető ára van és hasznos kütyü) bedugod és okostelóval párosítod, a Play-ről le lehet tölteni hozzá a hibakód kiolvasó programot. Amikor jelentkezik a hiba, félreállsz és kiolvasod az arcából mi a szitu.
Adott egy 2019 ben vásárolt ford transit 98135 km van benne 95%-ban városban van használva.
Kb 1 éve kezdte azt, hogy hidegen ciripelt majd rövid idő múlva abbahagyta, de most amikir közel van az üzemihőfokhoz is hallható, igaz csak szakaszosan, a hang, de melegen hosszabb idő után már szépen csendesen jár ahogy kellene neki hidegen is. Szervizben először azt mondták pára miatt csinálja, majd amikor már hosszabb ideig nem hagyta abba akkor azt mondták nem a pára miatt van, de fogalmuk nincs mi lehet... görgőket, ékszíjat megnézték arra azt mondták minden ok..ennyit a szakszervizről.. pár hónapja olyat is csinál hogy kb 100-120km/h nál megtorpan és kiírja a service required feliratot.. de pár másodperc múlva eltűnik és újra gyorsul a kocsi.. erre azt mondták hiába dugják gépre nem tárolja el az üzenetet.. viszont egyre többször csinálja főleg ha nagyobb súly van benne vagy emelkedőn megyek pl m0-on.. üzemanyagszűrőre tippeltek látatlanban..
Szerintezek mi lehet az a ciripelős hang illetve a megtorpanásos probléma oka amire service required feliratot ír de csak pár masodpercig aztán minden működik tovább normálisan?
Illetve ez már tényleg nem láncos hanem szíjas? Azt mondták nem hiszik hogy a vezérlés ad ki ilyen hangot mivel ez már nem láncos.
2006 évi,nemrég volt nagynyomásu pumpa csere (Hibás volt),még a pompa hiba elött nem sokkal a fordulatszámérö össze vissza szökdösött menet közben rövid ideig..ezt a megállos jelenséget ujabb korában is csinálta 1-2 alkalommal ...aztán sok évig nem....
Adott egy Ford Transit 2,4 TDCi,és az a jelenség állt elö hogy menetközben leáll a motor.....kulcsal ujraindithato majd simmán gurul tetszöleges ideig...majd megismételi....sajnos egyre gyakrabban...valakinek ötlete?? Tapasztalata???Elöre is köszönöm a válaszokat.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítőkész hozzáállást, úgy néz ki, megoldódott. Valami vezetékben volt némi szakadás, de még nem tudom pontosan, melyikben és hol.
Most pár napra el kell mennem, ezért is volt nagyon izgalmas az egész, ha megjöttem, majd felírom, hogy pontosan mi volt a hiba.
Egy pár virtuális sörre a vendégeim vagytok, még egyszer nagyon köszönöm az ötleteléseket.
Az öreg, aki az akkut cserlte, lehúzta az egyik sarut, nem tudom, hogy - vagy +, ami az ajtó felé esik, majd ez a sarú még vagy 15 20 másodpercig hozzá-hozzá ért az aksi csatlakozójához. Ennyi volt, aminekem nem tetszett,igaz énbaromira nemértekhozzá.
Multiméterrel szakadáskereső üzemmódban el e jut a töltéskábel jel a generátortól az akkumulátorig. Ha bevizsgálták a generátort és ad feszültséget, akkor a töltéskábel és az akku között lesz gond. Amikor a pozitív sarut visszateszi ok hogy van egy kis szikra mert a komfort elektronika stb. fogysztók indulnak. Kérdés, hogy mekkora volt az... De a negatív kábeleknek is tökéletesen a helyükön kell lenniük ahhoz, hogy legyen töltés.
Transit 2012-es 2,2 125LE. Újonnan vettem, 172 e km, semmi mókolás.
Úgy éreztem, fárad benne a gyári 10 éves akksi (egy jó ideje nehezebben indít, de mindig elindult), ezért ma elmentem kicseréltetni.
Korosodó szerelő sok kínlódással és szikrával kicserélte az akkut, majd utána rámért és megállapította,hogy nem tölt a generátor. Mivel ők nagyobb javításokkal (már) nem foglalkoznak, elküldött. Az autószerelőm villamos jellegű problémákkal nem foglalkozik, annyit megtett, hogy kiszerelte a generátort, amit elvittem egy generátoroshoz, aki megállapította, hogy a generátor, bár egy felújítás ráférne, de teszi a dolgát, azaz működik.
Vissza a szerelőhöz, visszaszerelte a generátort az autóba, de ettől kezdve megint nem tölt. Biztosítékok rendben, ránézésre semmi rendelleneset nem találtak, csak azt, hogy nem tölt. Az akksi cseréig vélhetően töltött, hiszen napi használatban van az autó, minden működött rajta, plusz töltésre soha nem volt szüksége.
Terepen is mennél vele? Mert végül is nyugisan befér 1 moci pl. az alacsony-rövid tranyó rakterébe, de a helyszínre szállítás a nagy kérdés. Ha Superbike-om lenne, megoldanám motorszállító trailer+ Transittal. Kvázi hogyha az aszfaltos parkolóban letolod róla a bicajt, akkor okés, egyébként én vennék egy óccó 4x4-et és így oldanám meg:
Ha a forgalmiban a J betűnél M1, M1G, akkor D1 (max 7 személyig)
Ha a J betűnél N1, N1G, akkor D2 ekkor vontatáshoz kell az U "matrica" is, ami viszont megvásárolható a vontató gjmű. frsz.-ra, így annak érvényessége alatt több futót is lehet használni.
D1 kategória - Motorkerékpár / minden, legfeljebb 3,5 t megengedett legnagyobb össztömegű, legfeljebb 7 személy szállítására alkalmas személygépkocsi és annakpótkocsija/utánfutója.
Szóval nem kell matrica.
100 e plusz müszaki és ha nem veszel futót alkalmanként 5- 10 e ft ért bérelhető esetleg ismerőstől kölcsönkérni.
koszi, igazság szerint nincs vonohorgos autom, szoval ha a mostanira hivatalosan tennék azt alsóhangon +100k (ha jol gugliztam), auto meg ér kb 7-8 százat. plusz vegyek futót, ill. ha jol nezem vontatásnál a sebesség határok is mások, meg futóra matrica.
azt hittem egyszerubb lesz ha veszek egy dobozost es kész, de igy végigpörgetve a hahu-t nem láttam millió alatt olyan trasnsitot ot amibe beleugranék, szóval még gondolkozok mit vegyek. foleg meg mivel ezek munkás autók kapják az ivet rendesen, 2- 3oldalt olvastam itt csak vissza.
érdekelne a véleményetek. hobbyra keresnék egy tranzit-ot (krosszmotor szállítás) nagyrészt hétvégén lenne használva de annyira nem vagyok képben hogy milyen évjárat-tip nézzek. ti mit javasoltok? latom van hossz-keresztmotoros, mechanikus adagolos stb. azt se tudom az osszes hatso kerekes, vagy van ami elsos? 1m-1,5m korul gondoltam mint vételár de ha találnék olcsobban az se lenne baj. ill. kb mennyit fogyaszt egy ilyen gép? ha nincs megpakolva lasd kb 100kg krosszmotor meg 1-2 utas. 10l? mire szamitsak
Sziasztok. Segítséget, és tanácsot szeretnék kérni. Van egy 93 évjáratú, 100 le 2,5 TD motoros lakóautóm. Maga az autó, és a motorja sincs rossz bőrben, kb 170 e km van benne. Szeretném ha egy picit erősebb lenne a gép. A hírhedt Epic adagoló van benne, kicsit félek is, hogy valahol beadja az unalmast. Olvastam, hogy létezik, helyette mechanikus Bosch adagoló, esetleg ennek a cseréjével elképzelhető, hogy picit ugrósabb lenne a gép. Nem száguldani szeretnék, csak, ha meglátja az emelkedőket, örülök, ha 60 al fel tudok mászni rá. Kb 3,4 t össztömeg a lakóautó. Esetleg arra van tapasztalat, ha betennék még egy interculert is kaphatok még némi plusz lóerőt? Továbbá, ha tudnátok kontaktot adni,hogy hol találok ilyen Bosch adagolót. Köszönöm előre is a segitséget.
Egy jó tanács, ha találsz egy megfelelő gépet,és át is nézted rendesen,ne gondolkozz sokat mert elviszik. Tavaly én is úgy vettem a fehéret,hogy reggel 8 -kor megláttam a hírdetést, 11-kor már le is foglalóztam.
Igen sajnos , fogyasztása az van , üresen 12 litert simán benyeli. Ha megpakolom rendesen( tripla rugó hajlik ) 15 liter ,. Sajnos. Még légterelőt akarok rá szerezni ,az talán segítene 1-2 litert. Az is valami.
Sajnos a 2000-es keresztmotorosnak annyi. A héten adom el, 200000-ért. Nem kínlódok vele tovább. Vettem helyette 2,4-est. Hosszmotorost 2004 est ha lesz hozzá komplett klímád szólj légyszives,érdekelne
Egyébként szerinted azzal teszek kárt, hogy ha vÍzzel után töltöm és kinyomatom egy párszor levegővel? Ez a sűrű massza félő, hogy nem jön ki elsőre...
Én úgy szoktam hogy a kimenőt meg a visszatérőt is lekötöm a tartályról fogom a kompresszort és átfújom. Persze a cső másik vége valami edénybe kell rakni.
Sajnos magam kell megoldjam (ácsként...) a kormányszervó olajcseréjét. Jelenleg egy világos barna sűrű massza van a rendszerben. Az autószerelő szerint elég volt csak a tartályban cserélni a masszát olajra... Ugyanúgy trutymós lett az egész.
Tudnátok segíteni, hogy ezt a rendszert miként tudnám kimosni és újra tölteni? Egy F3FA motorról lenne szó.
Segítségeteket előre is köszönöm és ha igénylitek, szakmámon belül szívesen viszonzom!
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne,hogy Ford tranzit 1998 2.5 Diesel M.kod 4HB . A váltót lehet e felújítani és érdemes e és hol érdemes?Ha lehet és van ilyen hely akkor címet kérhetnék? Vagy inkább bontottat venni!
Én kérdeztem rá direkt, hogy mi tört az autón a balesetben,azért, hogy mindenki lássa,hogy volt vele valami. Az a gond ,hogy az ügyfélkapu nem írja ,hogy mi volt a sérülés ,csak a balesete időpontját. Sajnos később sikerült lekérdezni ,mint ahogy ide írtam(bocs). Amit tudnod kell még róla hogy 9 tulajdonosa is volt.
Igen,nem is értem hogy hogy merik meghirdetni.Igen most néztem kettőt is,igaz egyik se Magyar még,és lehet hogy már nekem nagyon újak is,és az egyik már nagyon határeset(összegben)
Ja ,és vigyázz nagyon mert nem semmi ,hogy milyen xarokat hírdetnek .csak amit magam tapasztaltam, példák, : 300000-et ,vagy kevesebbet tekerve, (több is) ,öt centis gitt a kerékjáratban, megbeszéltem 10-re egy találkozót, odaértem 9-re, ot bikázták, tologatták, hogy beinduljon, ott is hagytam a p...ba. centis rozsda lefújva, stb,stb..... :D
Igen, csakis a ford jöhetett szóba ugyanis azt már ismerem, magam is meg tudok szerelni ezt azt rajta, és az alkatrészellátás is meg van oldva . Jut eszembe most nézz fel a használtautóra, van fent platós duplafülkés több is 2000000-ig . A tíz kerben kettő is.
Ne add fe, én majd egy évig kerestem a régi ford utódját, és úgy gondolom megérte várni. Mert bevállt az autó. Úgyhogy türelem. Annyit tudok segíteni, hogy lekérdezem itt neked.
Amit lehet tudni róla1999-es, eddig 9 tulaj , 403000 van benne,kérelemre ki van vonva forgalomból. ,és ennek is volt balesete tavaly úgymint károkozó.... úgyhogy jól nézd át, a nyúlványokat futóművet ilyesmit. Mert ha megrottyant valami fődarab az már sose lesz jó.
Ha nem haottak a porlasztók,adagoló elég fitt és nem füstöl kicsi anyagot lehet ennek adni és egész vállalható lesz.A legjobb diesel motor volt a 2,5di -még az özönvíz előtt.
Ez sokkal megbízhatóbb -volt húsz évvel ezelőtt.Alvázat jól nézd át,nem ritka ezeknél a tk ra rohadt váz.A kardánt mozgasd át,keresztek,függesztő csapágyak milyenek.A difinek mekkora a holtjátéka,nincs ikarus hang.Generátor hátulján olajfolyás.Kartergáz lehúzott beöntőnél.Kormányszervó működése.Fűtőmotor fokozatok.Hideg meleg állító könnyű múködése.ilyesmik.
Mármint szétszakadt a gyertya? Akkor sajna a biztos megoldás a hf levétele.
A beindítás kockázatos.Bár egyszer egy isuzunál jártam úgy hogy beszakadt,gondoltam menjünk egy vadat hátha kilövi.Kb 5 másodperc múlva ki is lőtte a gyertya beszakadt végét,de olyan erővel hogy csinált egy huplit a motorháztetőre.
Tovább bonyolodik a tranzitom javitása,mig a magasnyomásu pumpa bevizsgálni van, gondoltam leellenörzöm az izzokat....cserére megérettnek találtam öket,neki álltam kiszerelni....eddig 2 kijött épen,egy még uton van kifelé...egynek sajnos a hegye,vagyis az a vékonyka része ami izzik bentmaradt a helyén...
Járt még igy valaki?? Mit lehet tenni??
Ha a vezérlés a helyére kerül,probáljam beinditani,hátha a komresszio kinyomja? Vagy félö hogy beesik a dugatyura és hatalmas kárt csinál?
Vagy megprobáljam beütni a hengerbe,és a kipufogonyiláson esetleg kipiszkálni(lehet hogy hülye ötlet!)
Vagy egyetlen járhato ut a hengerfej levétele...ez mennyire macerás? A motrot ki kelle venni hozza?? Vagy helyben megoldhato(2,4 TDCI)
Nem,még nem káromkodtam,nem szidtam az autot,csak egy fél dinyét ettem meg bánatomban...de uton vagyok az auto megutálása és egy üveg pálinka vásárlása felé....pedig eddig megvoltam elégedve vele,és most is nagyon hiányzik....
Ezt az autót engedd el. Lekérdeztem neked,kétszer is tekerve volt, Balesete is volt 2019-ben (egyik tekerés 486000 ról.) És ha jobban megnézed a képeket minden le van fújva, fehérrel ,és keréktárcsa ezüsttel,hogy eltakarják a rozsdát.
Majdnem húsz éves,csodák nincsenek.Korrózió elsősorban.A hossztartók,a váltó mellett ahol dupla lemez van,nincs szétrohadva,ha volt javítva szakszerűen vagy takony? Hátsó híd felett ahol a felütköző gumi van szintén szeret elpusztulni.Küszöb eleje,falcok alul.A plató tartó vasai. stb. Alaposan át kell nézni.Klíma megy?Ennyi idősen horror lehet a javítási számla.Indításkor nem csörög nagyon a vezérműlánc?
Sziasztok!Kis segítség szeretnék kérni tőletek,Transit vásárlás előtt állók, kiszemelt egy 2003as 2,4es tde 350L EF ASM,125lovas.Kérdésem h mire figyeljek vásárlások,mennyire megbízhatóak ebben a kategóriában?
Ilyen? A baloldali kis lyukon benyúlsz kicsi csavarhúzóval,a himbát lenyomva tartod,ekkor benyomhatod teljesen,benyomás után a jobb oldali lyukba bedugsz egy stiftet és benn marad a helyén.
Semmi extra,pont olyan mint egy közönséges szimmering.Én a házat csak akkor veszem le ha folyik a tömítése.A teflonosnál kell célszerszám,a rugósnál nem,szépen rá lehet forgatni.Előtte be kell zsírozni a főtengelyt.
Sziasztok! Ford tranzit 2.5 Diesel 1998 évjárat 4HB. Váltó felőli főtengely szimeringet cserélnék. Valami jól bevált technikát tud valaki ajánlani az új berakasara? Rugós szimeringről van szó! Köszönöm!
Gyári az,ilyen rövid a difi.Nem emel ki a kuplung ha nem veszi az egyet meg a rükit.Kinyomóvillában elfáradhatott a rezgéscsillapító gumi.Csere vagy átalakítás.Valaki nyomja a pedált és aknáról nézni alul mit csinál,hajlik a villa vége,vagy a bovden szorul.Persze lehet hogy rommá kopott a tárcsa ez miatt mélyen van már a kuplungszerkezet. Olajfogyasztáson egy gyűrűzés segít,persze szakértelmet igénylő munka.
Üdv mindenkinek! 2017-es gépről van szó. 2 hónapja hengerfejet cseréltek a Petrányinál gariba. Azótaa klíma csak menet közben kezdett hideget fújni, reggeli indításkor soha. Ha elkezdte fújni a hideget, bármikor leállítottam napközben utána ugyanúgy működött. Másnap reggel semmi. A hét elejétől viszont mår menet közben se fúj hideget. Tegnap elvittem úgynevezett klímáshoz, 2 óra alatt kiderítette hogy gáz van benne 70%, feltöltötte, de nem működik, valamilyen elektromos baja van, de ő nem ért a villamossághoz. A biztik jók azt mondta, meg lehet hogy egy csatit elcseréltek. Ennyit tudott. Kérdeztem, ha elcserélték akkor hogy működött? Most jelenleg itt tartok. Esetleg valakinek ötlet?
A 2,2_est meg ne vedd itt is, a facén is ,mindenhol azt írják ,hogy a 2,2_es motorokkal gond van. Sajnos nekem is van vele rossz tapasztalatom ,ugyanis a munkahelyemen a céges tranyó pont alattam füstölt el. Transitos csoportba raktam s fel róla képet. A dugattyú átégett, 700 körül lenne a javítása, úgyhogy kuka az autó.
1998 Transitom kilométer számlálójába szeretnék beletekerni valamennyit,mert 2 éve rossz és most megy műszakira,gondolom nem veszik jó néven ha ugyanott áll a km számláló,mint anno.Van erre valami trükk?? Köszönöm!
Persze, amit lehet átnézek rajta, de igazából a motor amiről sokat nem tudok. Utána olvasva (2.2 Tdci 125le) azt írják jó motor mikor működik. Takarékos, erős, de macerás a javítás, ezért próbálok mindenhol utánanézni, mert maga a kocsi tetszik. Vezérlése milyen, láncos, turbo, befecskendező milyen gyakran cserés, ilyen dolgokra lennék kiváncsi.
Új autó vásárlás előtt állok. Eddig csak Ivecom volt, de a kiszemeltek között képbe került a 2012es Transit Jumbo 2.2 tdci motorral. Sokat nem tudok a kocsiról, sose volt fordom. Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen 300k+ futott teherautókra költeni kell. Igazából azért tetszik a Transit mert úgy látom sokkal kevésbé rohad mint egy Iveco vagy Sprinter. Mennyire megbízható ez a motor+hajtás kombináció? Mire figyeljek motorral váltóval kapcsolatban ha a kasztni amúgy rendben van? Súlyt nem fogok vele vinni, azért kell a Jumbo verzió mert inkább helyre van szükségem.
Kiiktatott izzitással,3 hengerrel (1-böl kivéve az izzo ezért kompresszio nem sok) pöcc-röff indul,az a kérdés hogy ennél a tipusnál (2,4 TDCI 101 Kw) van-e a tankban kisnyomásu pumpa.... hosszu utakat járok,nem szeretnék lerobbanni valahol...ezért amit lehet rendbe akarok tenni az auton...
Az általad leirtakban egészen biztos vagy??? Mert valamilyen oknál fogva üzemanyagot nem szivott,a csövek üresek voltak teljesen...amit tudott azt benyomta a motorba...szerintem meg utánna szárazan foroghatott... az ujabb rendszerü dieselekkel nem vagyok jártas... egy nemet forumon olvastam olyat hogy ugyanlyen dieselel üzemanyag nélkül maradt, tankolás után nem gylt be...és pár ezer euros kár keletkezett az autoban...
Nem 80 -vannal,csak hegyek között,sok sipálya nem annyira meredek...aki vontatott az életében most vontatott elöször autot,és eléggé pánikolt,tiszta ideg volt meg kapkodott meg hol fékezett hol a gázt nyomta...... ezért kellet 5-6-os fokozat hogy a féknek legyen vákumja...
Köszönöm a segitséget. Az autot siekrült elinditani pet flakonba töltött gázolajjal,viszont nagyon gondolkodoba vagyok hogy az adagolot levegyem és bevizsgáltassam,mivel az auto huzatva volt 5 -fokozatban kb 5-10 percet (fékre-szükség volt!) és azalatt esetleg nem kapott elegendö kenést.....
Az a baj hogy itt nem kapok olyan szerelöt aki értene hozza,tehát nem orákon át tarto öninditozással vagy vontatással akarja beinditani....aztán meg fizzessek neki egy csomot a semmiért...azért irtam ide hátha valaki járt hasonloan és megosztja velem a tapasztalatát....
Semmit....1000 valahány kilométeres után leállitottam,kb fél ora mulva csak hosszas inditozásra indult,maj d pár km után magátol leállt...még 1-2 alkalommal beindult és le is állt..azota semmi....a közös nyomocsövön nyomás nulla...
Hétvégén kiszedtem ,egyesével az összes biztosítékot,és az összes relét. Szépen mindegyik lábat megcsiszoltam,aztán persze vissza a helyére. Részeredmények vannak, mert most azt csinálja,hogy amint ráadom a gyújtást azonnal villog ,és ha indítok akkor is villog, de la leállítom ,és újraindítom ,akkor nem villog tovább. Gond nélkül megyek vele több száz kilométert. Úgyhogy egyenlőre így marad.
Hétvégén nekiállok ,aztán meglátjuk. Érdekez, hogy ha leállítom, és újraidítom nem villog az izzítás visszajelzője, gond nélkül megyek vele 300 kilométert. Alapjáraton szokta csinálni néha.
Azért ha főrelé, fuss végig a biztosítékokon is, ha van multimétered csengesd ki min. a 20A és az a felettieket, na meg összes relé egyenként kiszed, szemrevételez, kontakt spray befúj, vissza...
Persze ez csak egy lépés, hogy ezt a részt kizárd a hiba lehetőségekből...
Sziasztok egy kérdésem lenne, adott egy 2004-es 2400 köbcentis hosszmotoros ford transit, aminek az izzítás visszajelzője néha elkezd villogni. Tegnap elvittem kiolvasni a hibakódokat és a p1631 ecm ipcm főrelé hibát dobta ki, és természetesen a" kipufogó gáz viszavezetés határérték felett "( gondolom az egr. Szelep.) Az lenne a kérdésem hogy melyik ez a főrelé,és hol található? Először is kicserélném ezt a relét hátha megoldódik a gond .és persze megtisztítom a szlepet. Előre is köszönöm szépen a segítséget mindenkinek.
Üdvözlök minden fórumtagot! Van egy régi Transitom. 96-os évjáratú, 2,5 diesel. Valaki szedett-e már szét ilyen tipusú autó első futóművét? Mennyire nehéz a rugó kiszerelése az érdekelne igazán. Előre is köszönöm ha valaki tud segíteni!
Üdv! Transit 2010 évj. PGFA motorkód. Pár napja kemény lett a járása és indítási probléma jelentkezett meleg motornál. Beindulna ( röffen) és megáll. Valamikor 2-3 próbálkozás után beindul, de valamikor 10. Re indul be csak. Hibakód nincs. Valakinek esetleg valami tapasztalata vagy ötleteilyen esetbe? Válaszokat előre is köszönöm!
És még egy: a lakóautó az saját meghajtással rendelkezik. Aminek nincs saját motorja, az lakókocsi - na ezt pl üzemszerű dolog vontatni. A lakóautót kevésbé... :-)
Erre találták ki a forgalmi engedélyt... Megnézed a platós összsúlyát, és hozzáadod a lakóvontatmány összsúlyát. Ha a lakó összsúly 750 kg alatt van, akkor 4250 kg a bűvös súly. Ha a lakó 750 kg feletti, akkor 3500 lehet a max matek - mindez "B" jogsival...
Sziasztok, van egy platós ford tranzitunk ami 6 személyes és szeretnénk egy lakóautót venni. Vontatható a tranzittal amennyiben a lakóautó saját tömege 790 kg és a teljes tömege 940 kg? Vagy ha félreállítanak hogy derül ki hogy most az egész össztömeg mindennel együtt meghaladja-e 3500 kg-t? 🙈 Válaszaitokat előre is köszönöm ☺️
Épp a napokban eljöttünk egyet Kolozsvárig, majd Gödöllőig vele, egyelőre még üres utánfutóval. No, a két nap alatt asszonypajtás is nyomott bele vagy 300 kilométert. Átlag 60-80-as sebességgel. 8 alatti fogyasztással.
Oké, akkor nem toronycsapágy. Nem tudom a nevét, az az alkatrész, ami az első futóműnél a lengéscsillapító és a torony közé kerül.
Mindenesetre ma végre kicserélődött a két gömbfej is (van ennek más neve), illetve beállítódott a futómű.
Érdekességképpen: végre megtaláltam a megfelelő 18-as kónuszú gömbfejet, de két különböző gyártótól, az unixnál nem volt semmi, a bárdinál ez volt. És a lecserélt gömbfejhez képest mindkettőnek rövidebb volt a szára majdnem 2 centivel. Még szerencse hogy a kormányösszekötő elég hosszú.
Jöttem is hazafele az E85-ös úton (Bukarest és Bukovina között megyen), bár fútt a szél oszt azért még ezért félrenyomott. Félmagas a járgány. Lehet ezzel még valami stabilizálni?
Igazságod van, toronycsapágy volt az. Ki is cseréltem mindkettőt a hétvégén. A gömbfejjel az volt a baj, hogy elsőre 16.3-as vastagságú kónuszt (mi ennek a neve magyarul) adtak, amiről kiderült hogy kicsi. Kicseréltük 18-as kónuszúra, de arról ma kiderült hogy csak papíron az, gyakorlatban 16.3-as. Holnap sublerrel megyek, visszaviszem a unixba a másodszorr leváltottat oszt elnyesek a bárdiba, úgy tűnik azok komolyabbak.
Ki akartam cserélni a kormánygömbfejeket. Végül kiderült, hogy a kormányösszekötőkkel meg a csapágyakkal van a baj, illetve a lengéscsillapítók felső részén levő csapágyak (?) kopottak. Meg az is kiderült, hogy sem az itteni unix, sem a bárdi nem képes a megfelelő gömbfejeket megtalálni.
Köszönöm a tippet, de ezt a "virágboltot" nem értem. Lehet fáradt vagyok már.
A héten lebontottam a kisbusz menyezeti tapétáját (vagy mi ennek a neve), alapos takaítás után ma raktam vissza a leszigetelt helyére. Nem egy leányálom.
Köszi ,megtörtént. Nem igazán találtam a difin a leeresztő csavart, ezért vettem egy jó nagy orvosi fecskendőt + darab csövet,így szivattyúztam ki a fáradt olajat. A váltóba pedig fecskendővel nyomtam be az új olajat. Persze megint ráhúztam egy darab csövet .
Megvan az átmeneti megoldás a köv. 10 évre, nyomtam egy kapcsolóra közvetlenül a váltó mellé áramot a zenedobozról, oszt megtaláltam azt a kábelt amelyikre egyesül a két hátsó tolatólámpa (biztosítéktábla mögött). Asszem majd nyesek rá egy reflektort is majd erre a vonalra hátrafele, jól jön táborozás közben.
sziasztok! olyan jelenség van hogy gyujtásra teszem a motort és sipilo hang hallatszik kb 5 másodpercig. majd ha beinditom a mototr ugyanez a hang ismétlödik de a müszerfalon semmi rendellenesség. csak aez a hang van. mi lehet ez?,
Úgy fél éve megvan már lassan a Tranyó, oszt azóta sem működik rajta a rükverclámpa. Mostanában meg ippeg a menyezeti tapétát szereltem le, szigetelem a felső részt is, oszt észrevettem az ablakok fölött futó kábeleket. Elgondolkodtam rajta, mi lenne ha nem lehetne másképp megoldani, akkor az egyik üres kapcsolóra rárakhatnám a rükverclámpa áramellátását. Állítólag amúgy a váltón van egy kapcsoló, amiről fingom nincs amúgy.
Csendesen alakul a járgány, már a hosszú távú vándorlásokhoz igazodóan. Hét elején megyek cseréljük a gömbcsuklókat, beállíttatom a futóművet (ha lehet ilyesmit), szerzek be 15ös felniket a nyári gumikhoz, illetve az elmúlt 3 hétben (ahogy időm engedi egyebek mellett) csináltam meg a kasztni hosszában az első ülésekig az ablakok alá a franciaágy tartóit. Jó lesz.
Az ablakok fölé polcokat tervezek (itt sem kell majd plussz lukakat csinálnom, akárcsak az ágynál, ott is a meglévőket használtam ki), viszont a motorzajjal van még bajom. Januárban már leszereltem a belső kárpitozást és beragasztottam szigetelésnek öntapadós kétcentis valami (valami K-flex) a lemez belső felületére az orrtól hátrafele végig. A tűzfallal, illetve az orral még nem csináltam semmit. Van valakinek tapasztalata ezzel?
Lehet.Szelepdekni le,himbasor le,már hozzá is férsz.Mindig legyen felsőholtponton a henger ahol csinálod akkor nem esik be a szelep.A negyedik henger gázos kissé,nehéz hozzáférni mert közel van a kasznihoz.
Csavar távolságok szerintem nem egyeznek. Ha gondolod lemérem az enyémet. De pl a csavarok száma se egyforma,a középső ülés sorban 8 csavar van,a hátsóban 6.Régi transitnál nem rémlik ilyen.
Szerelői hiba miatt tönkre ment a CYFA (2012-es évjárat, EURO-5, 2.2 TDCi 125 LE-s) Transit kisbusz motorom.
Fűzött blokk sajnos nem elég, komplett motorra lenne szükségem, mert tönkrement a hengerfej is, a 4 db injektor is, a turbófeltöltő is, stb-stb.
Itt Magyarországon nem találtam ilyen bontott komplett motort, így tovább nézelődtem Európában, és Angliában van egy komplett CYFF motorkódú, szintén EURO-5, 2.2 TDCi, 125 LE-s motor. Ide küldve futárral, kb. 1 Millából jön meg. Muszáj még ezen az áron is megcsináltatnom, mert különben ott állok egy kibontott motorú kasztnival, amit csak fillérekért tudnák eladni, ha pedig sikerül a motort egy megbízható használtra cserélni, akkor újra tudom használni a munkában, illetve a piaci értéke a busznak újra 3 M Ft körüli.
Tudja valaki, hogy mi a különbség a 2 motor között? (nyílván nem sok, mert csak az utolsó karakter más, és a teljesítmény illetve körny.vég.-i paraméterek is egyeznek).
De nem akarok mellé nyúlni, hogy esetleg valamit úgy változtattak rajta, hogy GÁNYOLÁS NÉLKÜL NEM BEÉPÍTHETŐ, vagy esetleg nem fog működni a motorvezérlővel, vagy akármi......
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata, kérem ossza meg Velem!
Nem nyúlhatok mellé, mert mint említettem a komplett motor 1 M Ft, és Angliába visszaküldeni sem lenne annyira egyszerű, ha még sem kompatibilis a két motor egymással. Kinti bontós oldala szerint jók egymás helyettesítésére..... Ford márkaszervízben bent jártam, természetesen nem tudták megmondani, csak az alvázszám bűvöletében élnek, de hogy véleményt merjenek formálni ebben a kérdésben... inkább hagyjuk is.....
Természetesen ha az a csoda előfordulna, hogy valakinek van egy fölösleges CYFA motorkódú bontott de komplett motorja az is érdekel!
Várom szakértő vagy beépítési tapasztalatból adódó véleményetek, hozzászólásotok!
Adott egy 2.0 TDCI 2004-es kormány szervószivattyú. Olajszivárgás van a tartályból érkező cső környékén. Már cseréltettem ógyűrűt de nem szünt meg a szivárgás. Van esetleg ezekhez javítókészlet, vagy valami trükk ami miatt csöpöghet? Ha kompletten kell cserélnem szivattyút az mennyibe fog fájni? Esetleg tud valaki jó áron?
Magoldódott az összecsukhatós üléssor problémája. A varrás mentén felbontottam a kárpitot hogy odaférjek a csonkhoz, nyestem rá bowdent oszt azt kiraktam a huzóka csövén. Majd összerakom valahogy a letört huzókával, most ippeg a kárpítvarrás hagyományo mesterségét gyakorolom. Hegyes ez a kurva tű...
Én is arra várok, hogy trafo mondja a tutit :))) Amúgy igen izgalmas csavarok vannak lenn. A feje torx és valami igen kurva sűrű, de messze nem úniós szabványú menetje van. Tudom, megpróbáltam kicserélni tisztességes fejűre...
91-es kiadású, 9 személyes tranyóm hátsó, összecsukható üléssorát beraktam második üléssornak (hátra kétszintes emeletes ágyat tervezve). Csak ippeg közben az összecsukható üléssor felső huzókája (amitől rácsukható a támla az üléspadra), az szépen kiszakadt. Most még fogok ezzeé játszani, leszedem róla a borítást, hátha meg lehet csinálni), de eszembe jutott, hátha lehetne későbbi évjáratból olyant beszerezni, amibe bele vannak építve a biztonsági övek. Már csak az a kérdés, hogy egy ilyen, későbbi darab mennyire szerelhető a régebbi helyére.
Köszi és szégyellem magam, ha ennyire egyszerű, de bevallom őszintén, hogy jó régen volt, amikor kivettem a rádiót, hogy megnézzem mi van alatta és úgy emlékeztem, hogy nem elég a hely a szabvány 2DIN-hez. De remélem igazad lesz és az én emlékeim rosszak.
Sziasztok, 4-es Transithoz rádióra van rendes megoldás nagy(obbacska) érintőképernyőre? Hely az ugye van, de az 1 DIN-es fakk béna elhelyezkedése miatt nehéz normális cuccot találni. Androidos kellene mindenképpen.
Pár nap múlva végre nekifoghatok egy alaposabb szerelésnek az autón, még mielőtt elviszem az alját kasztnizni (ippeg tegnap találtam egy nagyon jónak mondott kasztnist, kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, az aljának a négy sarka lukas). Oszt végre rákérdeztem, lehet-e kapni illetve mibe is kerülne a két hátsó ajtónak a gumi ütközője. No, gyárit biztosan nem veszek, abból kijön a kasztnizás fele.
Tisztelettel tanácsot kérnék, ha van rá bármilyen ötlet, honnan szerezzek vagy miképp oldjam meg. Sokat adna a komfortérzésnek ha nem zörögne.
Hányadik henger? Negyedik? Benne van a dugó tetejében.Kicsit összeveri a hengerfejet meg a dugót de kis szerencsével túlélte.Le kell szedni a hengerfejet mert ha kimozdul beeshet a dugó és a henger közé,meghúzza a hengert is.Cseréltem már ilyen miatt dugattyút.
Kb 30 km el ezelott a transitom gondolt egyet es elkezdett fustolni 99 es TD. Volt mar regen hasonlo problémám De ilyen hogy egy, darabka levaljon a porlasztocsucsbol olyan nem.
Hol lehet a kivált darab? endoszkoppal nezve semmi probaltam magneses palcaval kiszedni semmi nem jott.
Le kell szedni a hengerfejet? vagy mar valoszinu kipufogta?
A km órák kalibrálása más és más.Ha leveszed a mutatót és átteszed csak egy bizonyos sebességnél fog jól mutatni,minden másnál csalni fog.A kardántengely fordulatából számolja ki a sebességet és az abs ről nem korrigál.
A felső teflongyűrűket vedd le róla és tegyél helyette gumi tömítést ahogy 97 előtt a gyár is csinálta.Sajnos sokszor előfordult hogy felül feltámaszkodott alul meg átfújt.
99 es transit kisbusz. Ha a diffirol hianyzik a kis lemez amin az áttétel van. Akkor miről lehet kideriteni hogy, milyen áttétel van benne? A leghosszabb attetelre lenne szuksegem.
Van-e csere darab ill. helyettesítő alkatrész 96-os tranzit láng izzító cserére ,nem találtam csak mtz meg mást ? Ötlet hol szerezhetném be tartaléknak kell.
Végül sikerült vásárolnom jó állapotú 2000 előtti transit.
Adrágám Abs kiporgesgatlos.
Az Abs müködik szépen a, kiporges gatlo nem mukodik.. Hibat nem jelez.A kipörges gatlo gomb ha, megnyomom vilagit ha, megint nyomom elalszik.( Ha hasznos info A kezifek vsszajelzo nem mutat).
Most mindent is felújítok, közte a tranyót is megpróbálom. Január eleji kaposvári látogatás kapcsán tudatlanul futóművet akartam beállíttatni (Mercinek jó vót pár éve). Szól a futóműves, hogy ez hátul merevtengelyes, inkább azzal foglalkozzak, hogy elől kormánygömbfejeket cseréljek, mert lassan úgy nézek ki.
Nincsen semmi baj! Itthon ennyiért másfél porlasztót veszek :) Oszt míg ezek működnek, addig beszerzek tartaléknak 4 nagyon jó darabot. Most épp egyébbel foglalkozom, itthon gyártom bútorokat (nem tudtunk hozni magunkkal), meg épp farba nyomom magamnak az injekciót, hátra helyre jön a lábam :) Mindenesetre a 11 éves fiam 9 hónapos fejfájását már megoldotta egy itteni csontkovács, szerintem jó moka lesz emellett a Tranyót is helyrepofozni. Nyáron Dobrudzsa, Bulgária tervben. Grúzia tán vár még kicsit.
Üdv tudna valaki segíteni. Van egy ford transitom 2018 évjárat 190 ezer km-es. 2 hét állás után produkálta hogy ladesystem bitte Service. Piros felkiáltójel és az akulámpa világít. Akura rátöltöttem bár indított rendesen 12volt álló motornál a töltés járó motornál 13,8 volt. De a hibaüzenet minden inditás után kb 20 másodpercel ujra megjelenik. Szerelő azt mondta tul hideg van majd ha jobb idő lesz elmulik ezt én kétlem megköszönném ha valakinek lenne valami jó ötlete. Köszönöm előre is.
Nem szoktam sírni, de elhiszem neked, hogy ez lehet a gebasz. Magam is erre gyanakszom. Már csak valami használhatót kell találnom értelmes áron. Jelzem majd :)
Van egy huszonéves veterán transitod csilliárd kilométerrel.Amibe kb soha senki nem vett porlasztót.Ha elvinnéd adagolós műhelybe a négy porlasztót és lepróbálnák elsirnád magad.
Eddig nemigen füstölt. Most, ahogy megterheltük erősen, kezdett füstölni kékesen, illetve az utóbbi 1 hétben a reggeli minuszokban füstöl mígfelmelegszik a motor.
Sok fehér hengerfej/ ha olajszaga van túl sok olaj van benne.
Porlasztó: szürke füst.
Égő motorolaj: kékes szürke.
Fekete korom nagy gázra ok ha nem akkor nincs elég levegője..
Na a kérdés mért égeti a motorolajat.
Leragadt gyürü,/rosszul berakott/ szar turbó stb.
Ha hidegen nem füstöl hanem melegen a motorolaj viszkozitása csökken feljutt az égéstérbe viszont!! A gáz lejut e a karterbe? Kiszedet járó motornál az olajbetöltöt ha lefújja a fejed akkor szar a gyürű.
Igazából lehet pár ok. Sok km alatt a henger tojásra kopik a gyürü hozzá kopik azt mikor hozzá nyulkálnak akkor jön a gond..
Sziasztok....Segitséget szeretnék kérni,van egy 2004 ford transitom a 125 ös változat. Normál müködés után,napi használat 1óra rakodás után, ujra beinditáskor az elektromos gáz nem reagál,gázadásra leáll.Kiolvasás után fötengely jeladó cserét ir az agya , csere után sem változott semmi......esetleg valaki találkozott -e a hibával...elöre is köszönettel....Pál
Ha időd engedi, megtennéd, hogy a pár sorral lejjebb betett hengerfej tömítésképén a lukak mellé ráírod a számokat? MsPaint, vagy amilyen képszerkesztőd van... :)
Helló! Van egy 1998-as 2.5 szivódiesel Ford tranzit ön! A gondom az lenne,hogy a motorolaj befolyik a légszűrő házba! Mi okozhatja? Köszönöm a segítséget!
Középső csavartól haladsz csigavonalban kifelé. 70nm aztán 90 fok. Egy jótanács,festékes filccel rajzold meg a csavarok tetejét,akkor nem zavarodsz bele.Transiton több csavar van mint más motorokon.
Jut eszembe: valahol 70liter körüli az üzemanyagtartályom vagy valamit rosszul mérek? Hazafele menet egyszer 63 litert toltam bele (Zilahon, Kolozsvár előtt).
Október elején nyestem egy bő 1000 km-es kirándulást a tranyóval (mi csak Röfikének hívjuk, RRF a rendszám), anyámékhoz, Klézsére. Aztán itthon elvoltunk 3 hónapig, bóklásztunk fel-alá, január 3-án pediglen visszamentünk Somogyba (a a kölkök magántanulók, levizsgáztunk). Az adagoló továbbra is is csöpögött, ettől függetlenül odafele megvolt a hétfeles fogyasztás. Kaposban az adagolóssal átnézettem még egyszer a csöpögést, kiderült, hogy az egyik tömítés cseréje kimaradt. Nem lehet rá szavam, általában 2-3 hetes várakozás van rá, nekem 3 nap alatt meglett a tömítések cseréje (egyáltalán nem drágán), szimplán csak azért mert jeleztem neki, hogy hosszabb útra megyünk családostól. Továbbra is hálás vagyok neki, most már nincs csöpögés (ez az egyik tömítés kimaradt - adagoló motor felőli oldala, az üzemanyag bejövő ága alatti csavar, kb. egy centis o-gyűrű). Aztán múlt héten megraktuk a tranyót (a laprugók kiegyenesedtek, úgy egy tonna körüli volt a rakomány), oszt hazajöttünk Csángóföldre úgy 1200 km-t. Mindennemű gebasz nélkül. Jó, hazafele a tizes közeli fogyasztás megvolt. Valszeg a tonna körüli rakomány meg az intenzív gáz miatt is.
Annyi azért van, hogy -5 fokban még hidegen feketén füstölget nagyobb gázra, felmelegedve meg hajlamos enyhén kékeset füstölni. Asszem porlasztók.
Mit szóltok?
Megjegyzem, a Békás-szorost odafele hátsó kopott gumikkal megjárta (egyik rondább szerpentinen csúszott csöppet, mondjuk 0 körüli hőmérséklet volt vizes aszfalton), hazafele új C-s gumikkal gond nélkül nyomta.
Sajnos nincs fedél ezen a típuson az autó most áll.Az alvázszám meg nem jó nekik ezért gondoltam valaki már végig vitte ,ezek olyan egyforma színűnek látszanak.
Mert kezdő hengerfejes. Mikor megy az égési folyamat bedolgozik a viztérbe.
Ez csak rosszabb lesz. Ha üzemeleg és néha kis fehér pamacs jelenik meg akkor már nincs sok idő mert a viz befele is megy.. ha teljesen át ég akkor meg gépmühely.
Esetleg tudja valaki, hogy dolgozhat valami levegőt a hűtési körbe? Amikor leveszem a kiegyenlítő tartály sapkát szinte le akarja lökni magáról, annyi levegő "pukkan" ki... Az egyik csövet már cserélnem is kell, mert azt is nyomja szét.
Mi a színkódja egy 1996-os szokásos fehér tranzitnak ,mert az alvázszám nem jó a festék boltosnak. Csak egy kis javító kellene a vásárolt fehér túl világos ,ez olyan csont fehér,én gy hívom ford tranzit fehér.köszönöm a segítséget.