tudnátok ajánlani valamilyen egyszerűbb villamos hálózat tervező programot? Amivel mondjuk egy lakás hálózatát le lehet rajzolni. Abszolút alkalmi használatra, vagyis még akkor is valami freeware kellene, ha nyilván nem tökéletes.
Vagy negyedszeri kérdésre vallottàk bé hogy mégiscsak van a szekrénysor mögött egy használaton kivüli konnektor . (amibe össze volt kötve a védöföldelés a nullàval)
Senkinek sem szabad semmit elhinni. Nekem is mondták hogy nem nyult senki semmihez. Aztán kiderült hogy a menyecske lemosta a szikragyújtású aragázkályha hátát.
Állítólag nem csináltak semmit, és régóta úgy van, tehát "magától" lett rossz. A 8 aljzat egyáltalán nem sok. Nem tudjuk miért ennyi, mi a leosztása, Máshol lesz ott a sunyiság.
Én is csak ennyit kérek tőled, már az elejétől fogva. Csak most még jobban úgy érzed, hogy ronggyá kell égetned magad. Ne tedd, most még visszavonulhatsz és csak páran fogunk emlékezni erre az égésre.
Irod hogy egy áramkörön 8 darab alyzat van , gondolom 8 konnektorra gondolsz. Egy kicsit nem sok? Lehet túlterhelted és valahol egy kötéssel lett valami.
Vagy akár a szerelvények hosszabb csavarral vannak befogatva esetleg a körmök becsípték a vezetéket s használattól lesurlódott a burkolat. Továbbá szekrény függönykarnis vagy fénykép akasztódott a falra .
Vagy akár a kismegszakítónàl nem érintkezik rendesen a csavarkötés és melegedik. Valamitöl leold . Alaposan hosszan kell nézni az egészet.
Legyőzöttnek titulálsz egy 18 éves gyereket aki hobbiból alkotott egy abban a pillanatban jobb dolgot amivel beírta magát a történelembe? Nyilvánvaló hogy nem kellhet versenyre de valsz' nem is ez volt a célja. Ez nagyjából a BKV szoftverrel egyenértékű égés volt azon szoftver ház részére aki nevéhez fűződik a dolog. Sok pénzért elvállalok valamit politikai kapcsolataim okán mart csinálok valami lomot.
Olyan nincs. Gányolásfelderítésre. Csakhát ha valami gányolás, az gányolás. Oda nem műszer kell, hanem a gányer észjárását kell megfejteni, visszabontani.
Ékes példája amikor az E-Krétát megalkotta az állam és egy gimnazista diák irt egy E-Szivacs alkalmazást ami sokkal használhatóbb ugyanarra a funkcióra. Elgondolkodtató hogy hogyan tud kapcsolódni egy idegen alkalmazás ugyanazon szerverhez? Milyen szánalmas titkosítás lehet ott ?
És ennyi. Itt látszik mennyire nem értesz ehhez.
Több okból is érintett vagyok, de maradjunk annyiban, hogy az E-Szivacs már cseppet sem jobb, mint a Kréta. Kihasznált egy-két hiányosságot, erre ráfejlesztett és mostanra elfogyott a srác, sajnos. A hogy tud kapcsolódni kérdésedből érződik mennyire hülye vagy nem értesz ehhez a témához sem és mégis kódolásból oktatod itt a népet.
Frusztrált és a legnagyobb baj, hogy te is egy régi kor maradványa vagy. Attól, hogy a Postából Matáv majd T-csoport lett az alapoknál sok minden nem változott és ez nagy baj...
Mit gondolsz, én mi a bánatért kezdtem el villanyt szerelni ? Mert egyetlen villanyszerelő sem értette meg, hogy mit és hogyan kellene bekötni az építkezés alatt. (okosház) Azóta találkoztam olyannal is, akire rá merném bízni, de akkor épp nem volt senki ilyen.
Regszerelő más téma, vannak részek amihez nem nyúlhatsz, mert azt mondja a törvény és vagy a szolgáltató. Olyankor az ember megprobálja minimalizálni az átb@szás mértékét.
Legutóbb a festőkre akadtam ki, szar munkáért kértek el csomó pénzt, másnap vettem glettet meg glettvasat, teddy hengert, azóta nem hívtam festőt.
> Értelmiség számára nyilvánvaló alantas munkát végző emberek szakmai fennköltségét kritizáltam egy kicsit ...
Ez baromság. Olyan nincs, hogy az értelmiség számára alantas munka. Olyan van hogy az egyén számára alantas munka (mint neked a villanyszerelés, ahogy már többször emlegetted). Ez érdeklődés, alázat és ego kérdése. (Vagy mondjuk építkezel és meguntad hogy várni kell mindenkire. Ez is egyfajta motiváció)
> Orosz azt mondta hogy az alapokat kell rendesen megtanulni az egyetemen
Tudom mit mondott, oda jártam. Már akkor is legenda volt az öreg.
A baj csak az, hogy kvantumfizikát tanít, ami szinte mindennek az alapja, viszon onnan kurva nehéz megérteni a for ciklust. Pedig a félvezetőknek a kvantumfizika az alapja, az elektronikának is, a CPU-nak az elektronika, a programozásnak meg a CPU. Szóval ha jól megnézed az atomokat, abból lesz a for ciklus, abbol meg a witcher 3.
> egy olyan programnyelvet amit 5 és múlva a kutya nem fog használni
1972-es a C. 1985-os a C++, 1995-os a JAVA. Az általam ismert legtöbbet kereső programozók a három közul valamelyikben alkotnak. A programozás logikáját kell megtanulni, maga a programnyelv az majdnem mellékes, és itt van Orosznak igaza és a legnagyobb tévedése is. Mert tanítani kell, viszont nem egy napig tart az _első_ programnyelv.
> Soha nem mondtam hogy nem érdemes. HA valaki elmondhatja magáról hogy elért valamit, az mind azért lehet mert tett érte.
Látod, itt teljesen egyetértek veled. Az egyetem semmire nem garancia.
Ezt is ügyesen ferdítették. A 6. oldalon betűjelek vannak az ábra mellett, a leírásban pedig számokkal hivatkoznak rá. Milyen lehet az érdemi rész ferdítése, ha ezt a bagatell részt is benézték?
De igen, megcsapott még elemiben (is) otthoni barkácsolás alatt is többször, és utoljára munkahelyen mert alányúltam két szigeteletlen sínnek. Nem számoltam mennyiszer de nem hetente 2 alkalommal. Mind 10 percig volt téma az életemben ...
Ez egy nagyon erős túlzás volt de részemről, nem vagyok fél lábbal Lipóton hidd el ...
Utolsó nagy történetem az amikor kinéztem regszerelőket hogy saccoljanak munkadíjat a teljesítménynöveléshez. Fele nem válaszolt 1-2 kivétellel mind át akart baszni alapból. Na ezért (is) van az hogy az emberek otthon kókányolnak inkább mint kihívjanak valakit aki ért is hozzá és normálisan meg tudná csinálni nekik.
Már egy örökifjú szösszenetet megosztottam, nevezetesen:
- Mi a különbség Te közötted és egy szakember között?
- Míg te lelkiismeret furdalással, addig a szaki lelkiismeretfurdalás nélkül csinálja a szart neked otthon.
----
Van egy másik újabb a jelenlegi főnököm szólása építkezése alatt gyártódott:
- Ha a kőműves felrakja a falat 2.8-al akkor én is feltudom kitűnővel ... :)