azt észrevettem, hogy az egyvonalas rajzhoz azért hiányzik pl a vezetékszám-jelölő, vagy csak én vagyok bamaba. Monsjuk könnyű elkészíteni.
Ha valaki tényleg csak játszik, a jó hír, hogy menteni, nyomtatni ugyan nem lehet, de 300 dpi minőségű pixelgrafikus exportot lehet készíteni a rajzról, amit aztán bármibe be lehet illeszteni, ráadásul amíg nem zárod be az oldalt, nyilván megmarad a programban, sőt több ablakban elindul. Ha meg valaki egy ügyfélnek készít egy munkát, akkor egyáltalán nem sok az a 49 eur, amibe kerül.
Továbbra sem fogom fel hogy milyen szög bújt ki, milyen zsákból.
De mégegyszer:
Egy apró pici részét látod a problémának, abból vonsz le helytelen következtetéseket. A kreta-t én sem szeretem, de nem azért és nem úgy szar ahogy te azt gondolod. A srác meg aki csinált egy UI-t fölé valószínüleg ügyes, jó kezekben rendes programozót lehetne nevelni belőle. Kell neki pár év.
A csillagozást meg hagyjuk, mert ha az alap krétába lefejlesztenék azt a hihetetlen funkciót hogy több gyereket lehessen kezelni, akkor hirtelen megugrana a hasznossága. (hamár egyszer a nagyvezír kiadta hogy legyen mindenkinek legalabb három gyereke, akkor nem ártana ezt a krétaba is realizálni)
> azonnal bankot váltanék, ha egy suhanc tudna írni egy még jobb alkalmazást a jelenlegi helyett
Van még kb fél - egy éved hogy a pénzed a párnába varrd. Az összes europai banknál jön ez a funkció, még akkor is ha megint elhalasztották a bevezetését.
> mert akkor ez azt jelenti hogy nincs biztonságos kapcsolat
Ezt a kérdést engedd el, mert ritka nagy baromság a következtetés amit levontál. Szerinted ha nem a gmail saját kliensével levelezel, akkor már nem biztonságos ? (illetve konzekvensen kevered az authentikációt a titkosítással, illetve fogalmad nincs mi az az API) Hidd el nekünk, hogy jó ez így. A "miért" elmagyarázásához kellene pár év, mert messziről indulunk.
Más. Bő másfél hónapja rakták fel a napelemes rendszert, volt év. jegyzőkönyv, eph mérés, ott meg volt bontva egy-két dolog, remélem nem ott lett egy időzített hibám.
Amit akartam hogy kibújjon a szög a zsákból megtörtént, elnézést a többiektől ...
- Na szóval szerényebben főleg a SW tervezés, tesztelés, és egyéb agymenésekkel ha közöd van egy a szülők, gyerekek,pedagógusok által 1.9-re értékelt ipari hulladékhoz.
- Szerényebben kritizáljunk, minősítsünk olyan gyereket aki egymagában ugyanezt sufniban 4.5-re megcsinálta.
Én azért azonnal bankot váltanék, ha egy suhanc tudna írni egy még jobb alkalmazást a jelenlegi helyett, mert akkor ez azt jelenti hogy nincs biztonságos kapcsolat. Ezt még Elek is felfogja azonnal ...
Így már nem is csodálkozom, hogy partvonalra kerültél innen ...
Ha a koax -ra gondolsz, akkor szerintem az is kihúzottnak számít, mivel a szolgáltatói modem is ki lett húzva a konnektorból, amibe a koax megy, tehát galibát nem okozhatott, ráadásul, mint írtam, ugyanezen fogyasztók másik c16 -os körre átdugva hosszabbítókkal működnek.
Kérdés, hibás c16 -os okozhat -e ilyen problémát? Volt cserélve, jelenség megmaradt, gyakorlatilag kizárható, hogy egy másik hibás került be. Esetleg átköthetném a mellette lévő c16 -ba, az tuti jó, ha azzal is ez van, akkor kismegszakító kizárva.
Illetve, akkor azt is sikerült letisztázni, hogy másik kismegszakító körön lévő fogyasztó nem okozhat ilyen gondod anélkül, hogy a saját körén lévő biztit ne vágná le.
Ma akkor leszedegetem megint az aljzatokat, nem sok munka, csak szerintem megint ugyanerre fogok jutni.
Igen, de a 8 -ból 3 van használva állandóan, (tv,számítógép,házimozi meg néhány sallang) ,anno aljzatonként mértem fogyasztást ha minden be van kapcsolva rajta, a problémás körön nagyon max 600W fogyasztás lehet egyszerre. Többi aljzat meg nincs használva, fel lett rakva, hátha lesz majd ott valami.
Vicceskedtek itt, hogy ki a nagy király. Közben itt ülök az éjszakai buszon beitalozva, teljesen egyedül. Én vagyok a nagy király. Sőt! Az élet császára! Is!
A multiméterek általában 20-30 ohm alatt sípolnak szakadásvizsgáló üzemmódban. Egy villanyszerelőknek gyártott feszültségteszter meg pl 100 kOhm alatt. A másik probléma a multiméterrel, hogy ha ohmmérő állásban véletlenül beletalálsz egy feszültség alatt lévő körbe, akkor azt nagyon nem szereti (és igen, az ember úgy felejti néha), egy feszültségteszter meg erre van kitalálva.
> Szerinted egy multiméter -a Feszültség mérést kivéve ---jó-e 230V-s áramkör ellenőrzésre ?
Szerintem a szakadásvizsgálat nem az áramkört ellenőrzi, hanem csak az adott vezeték folytonosságát. Ha nem sípol 0,8V-al, akkor 230-al sem fog. Egyébként igen, szerintem jó az áramkör ellenőrzésére is, feszültséget és áramot is lehet vele mérni, ez a célja. Terhelés persze nincs benne, de miért is lenne ?
Ha jól emlékszem a lecsapott FI mellett nem volt zárlat az N-PE viszonyban, felkapcsolt FI esetén pedig volt. Ez várt eredmény a PEN miatt.
tudnátok ajánlani valamilyen egyszerűbb villamos hálózat tervező programot? Amivel mondjuk egy lakás hálózatát le lehet rajzolni. Abszolút alkalmi használatra, vagyis még akkor is valami freeware kellene, ha nyilván nem tökéletes.