Keresés

Részletes keresés

Gonoszka2 Creative Commons License 2000.08.29 0 0 2453
Na hello, szia, szevasz!

Még mindig nyögtök??????

Ha igen jobbulást. - Mesmeg szerintem a bajadéron gyorsabban gyógyulnátok...-
:o)))))

G2

Előzmény: Allia (2452)
Allia Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2452
Hasonlóképpen vagyok én is, és igyekszem a kapitányom legjobb manschaftja lenni. Néha sikerül is, eltekintve egy-két kezdeti bakitól. :-)
Előzmény: Rsüni (2451)
Rsüni Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2451
Köszi.

Idén április végétől kezdve mancsaftkodom egy 31-esen. Sosem gondoltam volna, hogy így megtetszik az ügy. Imádok a hajón dolgozni főleg úgy, hogy most már tudom, hogy mikor hova kell nyúlni. Jövő tavasszal megszerzem a vezetői engedélyt, esetleg veszünk egy hajót is, de ez családi döntés lesz és bizony sokan ellenzik. Ha nem, akkor bérelek egyet. Úgyhogy vigyázzat, jövünk!! :-)

Előzmény: Belo (2450)
Belo Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2450
Rsüni !

Szerintem Te nem is vagy olyan alulképzett. :-))))

Előzmény: Rsüni (2449)
Rsüni Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2449
Nem azt írtam, hogy szakadt a vantni, hanem azt, hogy vesztettünk. Pontosabban az alsó feszítő-tartó csavarját, így az egészet. Pénteken olyan 5-6-os szél volt sacc/kb. A génoát, vagy hogyishívjákot le is kellett cserélni a normál fock-ra, vagy hogyishívjákra.
:-)
Előzmény: Gróf Úr (2447)
czy Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2448
Hali!

Üdv újra a fedélzeten!

:-)

Előzmény: Boss (2441)
Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2447
Rsüni!

Ekkora szél volt? Vantnit? Nem a vitorla szakadt, hanem a vantni?! Nofene... Belo azzal csábítgatott, h vitorlásido van, nem vihar...

Előzmény: Rsüni (2446)
Rsüni Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2446
Tiszteletem!

Péntek, szombat, vasárnap: három gyönyörű nap szuper széllel, napsütéssel. Lelle-Fűzfő-Lelle-Badacsony-Lelle útvonal. Egy darab vantnit, vagy hogyhívjákot vesztettünk, szerencsére nem kellett sűrűn csapást váltani. Volt egy kis gázolajproblémánk is pénteken, de az nálunk természetes.

Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2445
Kedves Mátyás!

  • Menj el egy hatnapos "tanfolyamra" (néhány ajánlat itt a topicban is van)

  • Szerezz egy mentort, akinek van tapasztalata (min. 10 év vitorlázás, 2 törött árboc, 30 nm igazolt vitorlaszaggatás :-D és egy borulás)

  • Tanulj meg tole vitorlázni, egy-két szezon és tán még én is a Bajadér kormányához engednélek :-D Addig sika-sika-fel/leszerelés :-D

  • Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj, szeresd és tiszteld a Balatont, a szelet és a vizet, a hajódat és sose legyél józan :-D

  • Hajót már 1 milláért is kaphatsz, ha túraigényeid vannak. Ha nincsenek, akkor leginkább hajó (és gyakorolni, tanulni a legjobb) a kalóz. Ne higyj annak, aki a Finnre mondja ugyanezt, egy vitorla nem vitorla, két vitorla fél vitorla, SPINAKKER és SR FOREVER!!!! :-DDD

    Sok sikert: LeComte

    Előzmény: LudasMatyi (2442)
    Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.28 0 0 2444
    Gratulálok, nem volt kis teljesítmény. Mi is akkor kezdtük az egyhetes vitorlázásunkat és nagyon sajnáltuk a mezonyt, hogy nem mehet ki kocsmázni abban a hurrikánban! :-)))

    Jobb szelet: LeComte

    Előzmény: Boss (2441)
    Bebe Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2443
    Gratulálok!

    Sok hangot lehetett hallani egyes hajók motorozásáról, örülök, ha ezek nem igazak. Ha valaki motorozni akar, akkor miért indulna el egy ilyen versenyen???

    Jövőre jobb szelet! (mi is a Maraton alatt vitorláztunk, én is hiányoltam a szelet, 5 t-ás hajó, szél nélkül.:-( )

    Bebe

    Előzmény: Boss (2441)
    LudasMatyi Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2442
    Sziasztok!

    Kicsit más témában szeretném a tanácsotokat kérni újra. Arról van szó, hogy szeretnék megtanulni vitorlázni, engedélyt szerezni, egyedül kimenni a vízre. Mi a módja a jogosítvány megszerzésének? Mennyibe kerül egy kisebb vitorlás? Érdekelne bármilyen info ezzel kapcsolatban.

    Matyi

    Boss Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2441
    Belo:

    Felrakhatod, megtisztelsz vele, bár ez nem élménybeszámolónak készült.

    hin: Kösz!

    Igen! a motor az áram utánpótlás miatt ment, ez egészen biztos!
    Meggyozodésem, hogy ebben a mezonyben senki nem indított motort azért, hogy a helyzetén javítson! Tapasztalataim szerint egy nagyon sportszeru küzdelem folyt végig, csak egy példa: a versenyben lévo hajók egy-egy találkozásánál bíztatták, és kitartásra buzdították egymást. Ezért, engem személy szerint nagyon felháborítottak azok a hangok, amelyek azt sugallták, hogy az élen végzett hajó motort használt a haladásához, még egyszer mondom elképzelhetetlen!
    Egyébként, az áram utánpótlására engedélyezve volt a motorok használata oly módon, hogy csak a motort lehetett járni a hajtómuvet, amely le volt plombálva tilos volt bekapcsolni. Magam is napi 6-8 órát járattam a motort így lehetett folyamatosan jéghideg sörrel, üdítovel és ventillátorokkal elviselhetobbé tenni a hoséget.

    Jó Szelet!

    Boss

    hin Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2440
    Szia Boss!

    Gratulálok a teljesítményhez!!!
    Egyszer láttunk Titeket a kút után Kenese felé haladni, bliszterrel:-))) Yoo kis hajó:-)
    A Santa Mariával szöget ütöttél a fejembe. Mint nagyonnagyhajó tulajdonos, biztos tudsz válaszolni egy kérdésre, miszerint két alkalommal is találkoztunk a S.Mariával és feltünt, hogy folyamatosan ment a motor hűtése. Ez csak a generátor miatt volt vagy lehetett egyébb oka is? Viszonylag kicsi szélben nagyon jól hasítottak, bár meg kell említenem, hogy roppant csinos kevlár vitorláik vannak:-))

    hin

    Előzmény: Boss (2436)
    Belo Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2439
    Kedves Boss !

    Felrakhatnám az itteni élménybeszámolódat ide?

    Előzmény: Boss (2436)
    Boss Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2438
    Kösz a gratulácíót!

    Bár, semmi rendkívüli hőstettet nem hajtottunk végre, vitorláztunk egy hosszút és még anyagilag is jól jártunk (megspóroltuk a méregdrága szolárium árát).

    Hajó neve: Perdi
    Típusa: Bavaria 38

    Jó Szelet!

    Boss

    Előzmény: ovitomi (2437)
    ovitomi Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2437
    Hello Boss!

    Gratulálok!!!!

    Egy légkondicionált munkahelyről, minden elismerésem a Tied (Tietek)!!! (Szélviszonyok, hőség, stb!)

    Áruld el légyszíves, hogy milyen hajóval voltál és mi a neve.
    (Mielőtt csatlakoztam a ehhez a fórumhoz, végig olvastam. Valami rémlik, hogy a hajód típusát írtad, de elfelejtettem :-((( )

    Jobb Szelet jövőre!
    ovitomi

    Előzmény: Boss (2436)
    Boss Creative Commons License 2000.08.24 0 0 2436
    Szevasztok!

    Valóban, az utolsó pillanatban én is beneveztem a Balaton Maratonra és a lehetoséghez képest teljesítettük is azt. Sajnos mindössze öt kört tudtunk megtenni a számunkra eloírt hétbol. Mentünk ameddig lehetett, így aztán kilenc szép napot töltöttünk a vízen, a hatodik körnek már nem fogtunk neki, mert világosan látható volt, hogy nemcsak a limit időre, de még a fogadásunkra épített sátor bontására sem érünk vissza. Így a verseny rendezoségével megállapodtunk, hogy nem érdemes új körnek fogni egy számított ido fogja az utolsó öt hajó befutási sorrendjét, meghatározni, nem számít feladásnak, ha nem kezdünk bele a hatodikba. Az eredményünk még az elvárhatónál is rosszabbra sikeredett, de hát sajnos az én hajómmal (8 t.) igen macerás teljes szélcsendben cirkálni Keszthelyre és vissza, mert mint tudjuk, ez a jó balatoni szél (0,5-1 km/ó) mindig onnan fúj (ha fúj!) amerre az ember haladna. Olyan szakaszunk talán egyszer volt, amikor bliszterrel tudtunk egyik bolyától a másikig vitorlázni.
    A szélviszonyok nem az ilyen nagy és nehézkes hajóknak kedveztek. Ennek ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy látva a kikötoben az indulás elotti nyüzsgést engedtem a kísértésnek és az elso bátortalan bíztatás után, azonnal beneveztem. Nekem tetszett, sok tapasztalatot gyujtöttem sokat tanultam, például arra is rájöttem, hogy kilenc napot egyfolytában és eredményesen végigvitorlázni nem lehet egy jó váltó kormányos nélkül, és amit sosem hittem volna megtanultam, hogy ezt a monstrumot el lehet indítani már két csomós szélben is, igaz nem dönti hanyatt az embert a kormányos ülésben, de az illúziónk meg van, hogy mégiscsak haladunk.
    Szinte biztos, hogy egy kicsit nagyobb elokészületek után jövore ismét indulok és akkor talán sikerül lenyomnom a Sánta Máriát (az egyik motiváció ez volt).
    A gyozteseknek és az elottem végzetteknek oszintén gratulálok különösen azoknak, akiknek sikerült a rájuk rótt köröket teljesíteni (már ez sem volt egyszeru).

    Jó Szelet!

    Boss

    Kevin Creative Commons License 2000.08.23 0 0 2435
    Ha tükörsima a viz, akkor elég nehéz kihajózni IMHO :)))

    Kevinnagyonokosatszólt

    Előzmény: Gróf Úr (2434)
    Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.22 0 0 2434
    Üdv LM!

    Lehetséges megoldások:

  • hajóbérlés kapitánnyal

  • összebarátkozni valakivel, aki szívesen kivisz

  • csak úgy perhecc felkiabálni az épp kifutó hajókra, hogy felfértek-e

  • lehangoltan bámulni a partról

  • Minden lehetoségre kitértem? :-)

    Sok sikert: LeComte

    Előzmény: LudasMatyi (2432)
    Andrew1 Creative Commons License 2000.08.22 0 0 2433
    Hello hello ....

    Lenne egy kerdesem ... Nem tudja valaki veletlenul hogy a hetvegi RTL kupa versenykiirasa megtalalhato valahol a web-en ?

    Udv : Andrew1

    LudasMatyi Creative Commons License 2000.08.22 0 0 2432
    Sziasztok!

    Egy kéréssel szeretnék fordulni Hozzátok. Tegnap este kint jártunk egy nagyon kedves ismerosömmel a Balatonon, sült halat ettünk a lellei mólón, már sötét volt, amire kiértünk, nagyon szép este volt, víz tükörsima, nem volt nagy tömeg sem. Ahogy ott ültünk, azon gondolkoztunk, milyen csodálatos dolog lehet egy ilyen estén kihajózni, és az estét kint tölteni a vizen, megnézni a napfelkeltét, felejthetetlen élmény volna. Szerintetek hogy lehetne ezt megvalósítani? Lehetséges volna kibérelni (tudom sokba kerülne) egy kisebb hajót, amin el lehetne tölteni néhány órát este? KÉRLEK BENNETEKET, HA TUDTOK BÁRMILYEN MEGOLDÁST, ÍRJATOK!

    Belo Creative Commons License 2000.08.21 0 0 2431
    Na jó !
    Gróf Úr kérésének megfelelően itten a képek. :-)))
    Sajna nem volt elég nagy látószögű kamera.
    A lényeg, hogy két SR-t összekötöttünk katamaránként. Majd három spit húztunk rájuk. A többi a képeken. :-)



    Előzmény: Gróf Úr (2430)
    Gróf Úr Creative Commons License 2000.08.21 0 0 2430
    Üdv mindenkinek, remek 9 napot töltöttünk vizen, köszönöm mindenkinek! Rájöttem, kissé költséges Beloval vitorlázni, mindig behülyít valamire, hol egy SR, hol egy algátlanítás (nagggyon jót tett a hajónak, h leszedtük a szakállát :-D), hol egy spi. :-))) Hogy tudtam eddig Sudár-Katamarán és spinnaker nélkül élni? :-DDD A SR katamarán verziójáról képek hamarosan, nem semmi látvány, ahogy 3 spi alatt hasítja a vizet :-)))
    Belo Creative Commons License 2000.08.21 0 0 2429
    Hamarosan befut a Balaton Maraton gyöztese.
    Fastnet Creative Commons License 2000.08.19 0 0 2428
    ovitomi, koszi az URL-t! A Szept 9-10 miatt meg ne aggodj, legkorabban jovo nyaron jon nalam szoba a dolog.
    Előzmény: ovitomi (2414)
    Ethan Hunt Creative Commons License 2000.08.18 0 0 2427
    Még egy kérdés (illetve kettő):
    1. Van valakinek tapasztalata a Mérföld Yachting-ról (gondolok itt az Adrián szervezett tanfolyamukra)?
    2. A horvát tengeri vizsgapapír jó-e a Balatonon, vagy külön le kell-e vizsgázni belvízre is?

    EH

    Belo Creative Commons License 2000.08.18 0 0 2426
    A Balaton Maraton Online frissült néhány képpel
    Ethan Hunt Creative Commons License 2000.08.17 0 0 2425
    Sziasztok! Jó szelet!
    Aug.21.-szept.3. között ráérnék vitorlázni 7-10 napot. Mivel az ismerőseim között momentán egyedül vagyok ezzel az elképzelésemmel, csatlakoznék egy társasághoz. Leginkább Balaton vagy Adria jöhetne szóba. Alapvető adatok: 29 éves pasi vagyok, kevés vitorlás, több motoroshajós rutinnal, autó, jogsi, angoltudás van. Bővebbet és ajánlatokat, ötleteket e.mail-ben.

    EH

    czy Creative Commons License 2000.08.17 0 0 2424
    Tüzijátékok aug 20.-án

    Tihany 22:00
    Füred 22:15

    Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!