Én 20 hónapja szültem,az elején nem foglalkoztatott a fogyókúra,nem a szoptatás miatt(tápos volt a kisfiam),hanem akkor még úgy gondoltam hogy talán simán is sikerül pár kilótól megszabadulnom a hónapok múlásával,kis mozgás,megfelelő táplálkozás,hát ez igencsak dugába dölt,amikor a drága párom mindennap egy kis csokikával,sütikével,tért haza,persze mellette szó sem volt a táplálkozás megreformálásáról és este 10 körül is még lecsúszott egy jó adag sült szalonna,hagymával,héjában sült krumplival.Miután viszont kezdett egyre inkább zavarni,hogy nehezen tudom felvinni a kicsit a 2.emeletre babakocsistól(persze a tároló rész üres) és úgy ömlött rólam a víz mintha valami vízesés alatt állnék,a vérnyomásról és vizesedésről nem is beszélve kezdett betelni nálam az a bizonyos pohár.Férjem biztatott és megmutatta ezt a fórumot illetve ő a dohányzás leszokásában segítő,támogató forumon írt régen,azóta már nem dohányzik,engem viszont felcsigázott a dolog és az olvasott írások közül is leginkább Gery-é,elkezdtem odafigyelni hogy mikor mit és mivel fogyasztok(a Tojásfehérjés reggeli is bejött nekem)persze próbáltam mindennap kicsit változtatni a reggelin,ebéden és a max. este 7-ig bezárólagos vacsorán is(néha kihagytam,néha gyümi vagy sali),hogy ne váljék unalmassá.Az almaecetes dolog nekem nem vált be,de az étkezés odafigyelése mellett,rengeteg bubi mentes ásványvizet fogyasztok,mellette vagy zöld teát vagy maté teát natúrba és a szűztea kapszula is segít,mert előtte anyagcsere problémákkal is küzdöttem.Most ott tartok,hogy kb.3 hónap alatt lecsusszant 5 kg(76-ról kezdtem),de biztos van aki azt mondja hogy csak ennyi?nekem azért mégis nagy előre lépés,mert nem pár hónap alatt akarok csodás alakra,vagy akár csak a régi formámra vissza fogyni(50-55kg voltam),hanem 1-1,5 év alatt,azt egészségesnek érzem,mert ismerem a szervezetem és nekem a hirtelen drasztikus dolgok nem működnek. Mindenkinek szorítok aki próbálkozik bármilyen fogyókúrával Gerynek meg külön,mert hatalmas erőt adott nekem a saját sikeres fogyásával!
Aki szeretne egészségesen fogyni, az próbálja ki a Herbalife programot. Egyáltalán nem éheztem 3x ettem egy nap, és 1 hónap alatt 7 kg-tól szabadultam meg. Ehhez még hozzájön hogy nem túl sokat mozogtam, és nem is volt rajtam túl sok felesleg. 68-ról 61-re sikerült fogynom minden szenvedés nélkül. Nekem ez nagyon bejött, és még jobban is érzem magam. Még olyan is volt, hogy 1x elfelejtettem vacsorázni...
Nézzétek meg ezt a lapot, bővebb tájékoztatást ad:
Azóta volt egy tivornya a haverokkal Görögben de ott is tudtam tartani a súlyomat. Most 132,5 - 134 között vagyogatok. Nyár végére szeretnék 120 alá menni.
(Én is elégedett vagyok az eddigi eredményemmel: 82-ről 68-ra, február 20 óta. Továbbra is mértékkel eszem, odafigyelek hogy mit, és a vacsorákat nagyon-nagyon szűkre fogom, de arra odafigyelek, hogy ne éhezzek! Egyszer már lezsaroltam magamról egy hónap alatt 8 kilót, és villámgyorsan visszajött a duplája, szóval most észnél vagyok, szeretném majd a "versenysúlyomat" nagyon sokáig tartani.)
Kedves topiktársak és látogatók: hajrá, hajrá!!! :)
135 kiló vagyok! A kezdetekhez képest 20, a konkrét fogyókúra kezdéshez képest 15 kg minusz és tartom a diétát! A cukrom 8,4-ről az egészséges 4,8-5,3 között van!
Eddig -11,5 kg! :) Azt azért észreveszem, hogy most már lassabban peregnek lefelé a kilók.... Most 68 az új kitűzött célom, ez 2,5 kg minuszt jelent, kb. 4 hét alatt szeretném, ha lemenne. Akkor már egy csomó régebbi ruhámba bele fogok férni kényelmesen :))). Sok sikert nektek is, és szurkoljatok!
szurkolok nagyon! Irigylem a kitartásodat, csak így tovább!
Nekem "csak" 10 kilótól kéne megszabadulnom de miután lemegy 2-3, mindig abbahagyom... Olyan lusta vagyok, hogy az nem igaz... A kaja azért gond, mert a páromnak mindig főzök és egyszerűen nem bírom ki, hogy ne egyek belőle.
Akkor megrekedt a fogyókúrám, akarat béli hiányosságaim miatt. Nem kezdtem valami nagy zabálásba de a leálláskor mért 143 körüli súlyról visszakúsztam 149 re. Mégsem a kezdeti 155+ (addig mér a mérlegem:)) de mindenképp visszalépés.
12 napja viszont fordulatot vett az életem: Részben recsegő-sajgó izületeim miatt részben pedig 28(!!!) éves és 160 kilós (194cm) haverom infarktusa miatt megrémülve több orvost s felkerestem. A vérvétel eredményeit kézhezkapva ért a hidegzuhany, cukorbeteg vagyok! A vérzsírom gyógyszer (sortis) szedése mellett is magas volt és a máj értékeim is rosszak voltak (inkább elhízás mint alkohol fogyasztás miatt)!
Azonnal elkezdtem a saját kis fogyókúrám egy drasztikusabb változatát kidolgozni és végrehajtani mert beszartam.
Azóta voltam diabatológián és szerencsére az orvos azt mondta, hogy nem kell gyógszert szednem, ha lefogyok és mozgok akkor be fog állni a cukrom a normális értékre és gyógyszert sem kell szednem.
10 napja diétázom és 5 kilótól sikerült megszabadulnom eddig. Lépcsőn járok fel a 7.-re és hetente 3 alkalommal 40 percet gyalogolok illetve súlyzós edzést folytatok egyenlőre még csak otthon. Örültem, hogy az orvos is a súlyokat ajánlotta, mert ahhoz értek valamicskét. Az izom a súlyzós edzés hatására felveszi a vércukrot és így az a vérben csökken...
Annyiban alakítottam át a régi diétámat, hogy rízs helyett párolt zöldség főleg brokkoli, répa,kel,karalábé amit eszem illetve alkalmanként barnarízst. A csirkemell adagomat leszorítottam kb a harmadára-negyedére és napi szinten fogyasztok zöldsalátát és jó minőségű tonhalat(konzervet). Saláta mixeket szoktam venni meg jégsalátát és káposztát, ruccolát stb... Ehhez adok olivabogyót és sok paradicsomot majd ráöntök egy tonhalkonzervet vagy néha natur joghurtot.
Reggelire is egy testépítők által favorizált kaját eszem: 4-5 tojásfehérjébe 3-4 evőkanál zabpelyhet teszek és megsütöm rántottának, néha gombát és snidlinget is teszek bele. Tényleg fínom! Egész délelőttre ellát energiával és nem hízlal. Hozzá szoktam enni paradicsomot vagy paprikát...
Inni csak vizet szoktam vagy szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet. Illetve a szombat esti pokerhez egy cukormentes redbullt megengedek, hogy azért embernek érezzem magam:) Amióta nem eszem annyi szénhidrátot és olyan sok cukrosat, azóta a kávét dem kívánom annyira pedig egészen koffeinfüggő voltam már. Reggel két kanál nescafe és 2 édesítő megengedett vagy esetleg ebéd után is egy ilyen adag. Viszont már az is előfordult, hogy nem kellet kávéznom reggel, és ez nagy dolog mert már évek óta azzal kelek!
Most még nem csinálom de majd módjával bevetema szűztea kapszulát amit útálok de eredményes kétségtelenül. Meghajt ezért naponta (estére) max 1 kapszulát fogok bevenni ...
Már láthatóan csökkent a cukrom a 12 nappal ezelőtti 8,4-es éhgyomri érték lement 7 alá. Naponta 6× kell mérnem egy hétig aztán majd a doki kiértékeli.
Mindenkinek sok sikert és nagy lelkierőt kívánok! Majd beszámolok az eredményemről (fényképpel is)!
168 cm magasságomhoz 78 kg vagyok, ezt szeretném visszavinni szülés előtti, eredeti súlyomra. 58 kg a végcél. 4 hete kezdtem el diétázni, ami abból áll, hogy reggelire 1 szelet teljes kiőrlésű tönkölybúza kenyeret eszem margarin nélkül sonkaszelettel, és sok paradicsommal, uborkával, újhagymával. Ebéd ugyan az, amit a családom fogyaszt, csak gyerekadag, vacsora pedig kefír vagy alma. Ha nap közben megéhezem: alma. 4 hét alatt 4 kg ment le rólam. Elkezdenék most már mozogni is. Olyan "tornázós DVD"-t keresek, amelyik kíméli a térdet!!! Nagyon örülnék, ha valaki tudna segíteni - ha reklámnak minősül, jöhet mailben is a tipp!
Előre is köszönöm, és kívánok mindenkinek sok sikert a fogyózásoz!
Én ittam ilyen port, szépen lement 3 kiló, majd mikor megint rendesen eszel, 6 jön vissza. Csak hosszútávon érdemes gondolkodni. Ha elhagyod a kenyeret és a cukrot kezdésnek, többet fogysz, mint a porral.
Lehet kapni egyrészt lépésszámlálót, amely közelítőleg meg tudja mondani, hány kalóriát égettél, másrészt "karórával" összekötött mellkasra csatolható pulzus-mérőt, amely egyben lépést is számol. A kívánatos pulzusszám életkortól és edzettségi szinttől, valamint súlytól is függ. Általánosságban elmondható, hogy a zsír nagyjából (ha jól emlékszem) a nagyon erősen megterhelt szív által okozott pulzusszám 60%-ban ég legjobban. Na, ezt körülményesen mondtam, de a lényeg, hogy mondjuk egy edzetlen 35 éves, nagyjából 100 kilós embernek olyan 130 körül (kicsivel alatta) kell legyen a pulzusa. De ha bármilyen övet veszel is, ahhoz nyilván adnak vmilyen használati útmutatót, amelybe leírják a konkrét pulzusszám adatokat. Viszont érdemes az edzettségi szint fejlődése során kissé mindig utánigazítani, mert ami az elején nagyon megerőltető menet volt, az a későbbiek során lazán vett slattyogás lesz. A futás kontra séta harcban pedig csak azzal nyer a futás, hogy gyorsabban lehet elégetni vele x fix kalóriát, mint a sétával. Pusztán időt lehet spórolni vele.
Sziasztok,
halat hogyan készítitek el hogy az igazodjon a diétához?(filére gondoltam amit a csarnokban lehet kapni a halasnál vagy ti milyen halat esztek?) Már unom a sült csirkét.
Jól gondolom hogy 100kg felett akarmennyire is bírja a lábam(igen bírja) a futást jobban teszem ha 15perces "szenvedés" helyett(mert ugye akarmennyire is akarom vannak fizioligiai tények) jobban teszem ha napi 1-2órás intezív sétát iktatok be ? Lehet kapni valamiféle méter-kilométer mérő órát ? Illetve ezt kombinálni pulzusmérő órával ? Milyen tartományban kell lennem "intezív séta"(nem lötykölödésre gondolok) közben hogy "égjen a zsír"?
Te miért gondolod ezt? Van valami konkrét tapasztalatod erről? Ha lehet, indokold meg az állításodat, mert érdekel. Akkor mi a valódi fogyókúra? És miért lennénk hosszú távon kövérebbek?
Ezt részben magam alakítottam ki de az alapja, lényege megegyezik a testépítők által használt diétával. Az étkezésük fő alkotóelemei a natur csirkemell, rizs, zabpehely, tojásfehérje, multivitamin-ásványianyag tabletták, proteinturmix, zöldség, gyümölcs, sovány marhahús,halak.
Sziasztok! Egy másik topicba írtam de hátha valaki hasznát veszi itt is:
2 hónapja fogyókúrázok, már sokadszorra próbálkozom a lefogyással de amit eddig kipróbáltam mind vagy hatástalan volt vagy sikerült ugyan valamennyit fogynom de az később vissza is jött, sokszor duplán!
Ilyenek voltak a különböző fat burner zsírégető tabletták, a szűztea és a szűztea kapszula, a koffeines/guaranás thermo zsírégetők és a drasztikus kalória csökkentés is!
Most két hónapja úgy döntöttem, hogy kipróbálom azt a "diétát" amit a testépítők és más erősportolók(is) használnak szálkásításra, formában tartásra.
Úgy tűnik egyenlőre, hogy bejött! A diéta kezdetekor kb 2 hónapja 154-156kg között mozgott a testsúlyom. Mostanra koplalás nélkül sikerült elérnem a 144-146kg-ot. Mivel elég magas vagyok és sokáig sportoltam így az "ideális" testsúlyom kb 95-105 kg körül mozgott, nagy izomtömegem és magasságom miatt ennyi kilósan néztem ki soványnak/szálkásnak.
A diéta lényege:
Minden "rossz" szénhidrátot el kell hagyni például a cukrot, édességeket, csokoládét, üdítőket.
A zsíros húsokat, húskészítményeket, készételeket szintén száműzni kell.
Amiből sokat lehet enni az a csirkemell, hal, rízs, zabpehely(natúr),zöldség, gyümölcs és a legfontosabb, hogy sok vizet kell inni! Néha lehet vörös húst(marha,borjú) is enni de arra figyelni kell, hogy minddent só nélkül minimális fűszerezéssel teflonban kell kisütni (a halat és a csirkét is)! Most többet eszem mint régebben de fontos tápanyagokat szemét , fölösleges dolgok helyett és a rajtam felhalmozódott zsír csökken.
Tojást is lehet enni de csak a fehérjét illetve az íze miatt egy sárgája azért belefér.
A zabpelyhet zsírszegény tejjel fogyasztom minden reggel nagy adagban, ezzel vígan elvagyok akár délig is mert rengeteg energiát ad de mégsem hízlal.
Egy átlagos napi étrendem (kicsit egyhangú mindennap ezt enni de szerintem még mindíg jobban belefér mint koplalni!):
Reggeli:
20-30dkg zabpehely 2dl tejjel.
vagy
omlett ízesítés nélkül teflonban kis lenmagolajjal(fontos omega3 forrás) 6-8 tojásból de csak 1 sárgájával. Körítésnek paradicsommal vagy más zöldséggel.
Tízórai:
Gyümölcs. Alma vagy szőlő, barack stb.
vagy
1-2 natur joghurt, kefír.
Ebéd:
1 zacskó gyors rízs ízesítés nélkül főzve. 30-40dkg csirkemell kevés fűszerrel és lenmagolajjal teflonban megsütve. Hozá kevés savanyúság. Néha nem főzök rízst a csirkemellhez ilyenkor kiváló hozzá az ananász, szőlő, alma vagy egyéb édes gyümölcs! Néha csak egy kis citromot facsarok a csirkemellre fogyasztás közben, úgy is finom!
vagy
Hetente 1-2 alkalommal sütök (a csirkéhez hasonló módon) sovány marhahúst.
Uzsonna:
Általában elteszek egy szelet csirkemellet és azt eszem gyümölccsel vagy simán gyümölcsöt.
vagy
Kipróbáltam egy 100%-os tejprotein turmixot ami szintén nem hízlal de jól laktat, tele van fehérjével és még vizzel turmixolva is nagyon finom!
Vacsora:
Lefekvés előtt 3-4 órával (nálam ez este 8-9 óra mert későig fent vagyok).
Friss vagy fagyasztott tengeri halfilé 40-50dkg teflonban kisütve ugyanúgy mint a csirkemell. Köretnek vagy kevés rízs vagy párolt zöldég (különösen brokkoli),desszertnek gyümölcs.
vagy
Friss jégsaláta vagy salátamix, 3-5db paradicsom, lenmagolaj vagy olivaolaj, oliva bogyó, 1-3 tonhaltörzs konzerv szűrőben átmosva.
Fontos nagyon egész nap folyamatosan vizet inni! Sokszor iszom csapvizet de az ásványvíz jobb. 3-5liter szükséges de lehet több is különösen melegben!
Lehetőség szerint nagydózisú mulivitamin-ásványianyag tablettát vagy tabletta packot fogyasztok!
Az adagok ne ijesszenek el senkit, egy 80-90 kg-os embernek a fele is elég, én még mindíg 145 vagyok úgyhogy többet kell ennem.
Néha lehet félrekajálni, én max 2 étkezést szoktam hetente engedélyezni magamnak de a fő alapelveimet betartom: No kenyér,tészta és No cukor! Ilyenkor általában valamilyen panírozott csirkét vagy halat, rákot eszem és egy kevés sajtot is szoktam. Meg szoktam engedni magamnak egy jó házias levest vagy főzeléket is. Gyorséttermekben csak salátát szoktam enni öntet nélkül. Ha már nagyon szenvedek az ízek hiányától akkor mézet fogyasztok(mértékkel)!
A mozgásra még nem bírtam rávenni magam részben lustaságból részben rengeteg napi probélma miatt de hamarosan elkezdem a súlyzós és az aerob edzést is! kezdetnek itthon edzem majd hetente 3× kézisúlyzókkal és fekvőtámaszozom majd. Aerob edzésként pedig erőltetett tempójú gyaloglást tervezek(ez a tökéletes zsírégető mozgás-jobb mint a futás). később jön majd a konditerem.
majd beszámolok róla, hogyan haladok! Eddig nagyon bíztató, hogy kb 10 kilót fogytam szenvedés nélkül és nem izomból, vízből hanem nagyrészt zsírból, koplalás nélkül!
Sziasztok, ne haragudjatok, ha beillesztem az alábbi hírlevelet. Szeretném leszögezni, hogy én is egy duci lány vagyok, és azért ne utáljatok ki engem innen, mert talán ez az egyetlen kezdeményezés Budapesten (én legalábbis nem tudok másról), ahol úgy mozoghatnak ducik, hogy nem az a cél, hogy fogyjanak!!! Bosszantó módon mindenki elfelejti, hogy egy telt embernek ugyanúgy joga van élvezni a mozgást, netán játszani, és esetleg ennek nem csak az lehet a célja, hogy kalóriát égessen...szóval vagyunk páran, akik egy éve összejárunk kosarazni meg röplabdázni, és nagyon élvezzük!!! Jó lenne, ha néhányan még csatlakoznának hozzánk. Bővebb infók lentebb. Elnézést, ha bárkit is zavartam volna, szép napot.:)
Kedves leendő, meglévő, valaha is érdeklődő körték (no és nemkörték:))!
Örömmel értesítek mindenkit, hogy szeptember 3-án hétfőn este hatkor a nyári szünet után újra indul a Körtekör! Ezentúl már Emil bácsi szervezésében, tehát neki kell a befizetést is intézni. Továbbra is heti két alkalomról van szó, a további pontos időpontokat még 3-án fogjuk egyeztetni. Ami továbbra is várható: heti két alkalomszor 1 óra kosár és röplabada, garantáltan vidám hangulat és önfeledt játék, és mindez fixen csak havi 4.000 Ft-ért! Ehhez viszont minimum 12 főnek jelentkeznie kell a 3-i beíratkozáson, tehát ne habozz.:) Előzetesen örülnék egy emailnek,(kortekor@gmail.com) hogy tudjuk, mire számíthatunk. A helyszín továbbra is a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának a tornaterme, a XIII. kerület Fiastyúk u. 35. szám alatt. Még valami: az utolsó hetekben több "nemkörte":) vagy csak "félkörte":) lány is csatlakozott hozzánk, nagy-nagy örömünkre. Érdekes egyveleg alakult ki, van aki gyorsabb, és van aki technikásabb ugyebár.:)) Így lehet a Körtekör a tolerancia és az egymás elfogadásának üdítő kis szigete, ahol mindenki csapattagnak érezheti magát, kortól, nemtől, súlytól függetlenül. Egy dolog számít, a játék szeretete, ami mindannyiunkban megvan!:)
A csoki a legjobb edzésprogram hatásait is le tudja nullázni! (Nem mintha a tiéd -- v. az enyém -- jó edzésprogram lenne.) De ez nem arra ok, hogy a normális ételeket fogd vissza, hanem arra, h. a csokit fogd vissza, nekem úgy tűnik logikusnak... A szakértők szerint helyesebb gyakran enni és keveset, mert úgy fölgyorsul az anyagcsere ahhoz képest, mint ha uannyi kcalt egy étkezésre viszel be.
Reggelire legeslegjobb az SK főzött zabpehely, bogyós gyümölcsökkel v. reszelt almával és (nem túl sok) diófélével. Finom is, egészséges is és jól eltelíti az embert. (Egy ujjnyival több víz-tej keverékben, csipet sóval, édesítővel, mazsolával és mézeskalácsfűszerrel fölforralod, lezárod és pár nyugalmas perc alatt beszívja a összes lét, azzal kész is. A különösen nagy szeműnek, mint a DM-féle "Grossblatt Haferflocken" viszont kell pár perc forralás.)
Sziasztok! Nekem is lenne egy kérdésem. 168 cm "magas" és 71 kg vagyok, tehát a bmi-m 25,1. Nem vészes még,de hastájékról azért le kellene adnom 2-3 kg-t. Ezt már egy ideje próbálom, de nem igazán sikerül, annak ellenére, hogy 4 éve járok rendszeresen futni, heti 20-30 km-t, télen meg 40-50 perc szobakerékpárral helyettesítem. A gondot az is jelentheti, hogy szívesen nassolok, egy-két csoki mindig beesik naponta. :) Most azt találtam ki, hogy az ebéden kívül nem nagyon vinnék be táplálékot. Az ebédet nem tudom szabályozni, ez hotelben menüs rendszerű, de azért ez önmagában még csak nem sok. Viszont kellene valami olyasmit találnom, amit reggelire meg vacsorára ehetnék, hogy ásványi anyag, vitamin meglegyenek, de ne legyen benne túl sok kalória. Tud valaki vmit ajánlani? A reggeli az fontos lenne, üres gyomorral nem túl egészséges dolgozni 8-13-ig.