Keresés

Részletes keresés

bonviva Creative Commons License 2013.08.29 0 0 241

Igen, és ezen még a szintezés sem segít. Játszottam már olyan 96 leveles játékossal (nekem 23 van), akit smán levertem, mert buta volt, mint a föld.

Előzmény: heroica (240)
heroica Creative Commons License 2013.08.29 0 0 240

Ahogy az várható is volt, a térképészetes kérdésem kizúgott, és aztat se mondta: nyekk...

Jó tudni, hogy a játékosok ennyire tisztában vannak az agyi kapacitásuk befogadóképességével.

Már ezért megéri kérdést beküldeni, hogy fel- és lemérhesse az ember meddig lehet elmenni...

Nem sokáig, mint kiderült...

Count Dooku Creative Commons License 2013.08.26 0 0 238

Ezt viszonylag könnyen át lehetne hidalni úgy, hogy az értékeléstől függetlenül elétek kerülne utóbb minden kérdés.

Előzmény: *Zolika (237)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.25 0 0 237

Tudom, hogy mit írtam. Te meg nézd meg az irónia szó jelentését.

"az adminok szubjektíven döntöttek, elfogultak voltak, pikkeltek, stb" - ezzel vádoltak bennünket, de természetesen nem volt igaz.

A mostani kérdéselbíráló rendszer sem rossz, csupán egyesek valamiért -szórakozás, megfelelő értelmi képességek hiánya, stb.. - úgy jelölgetnek, ahogy. Ezt anno jeleztem a fejlesztőknek, akik azt mondták, külföldön bevált, bízzunk abban, hogy itthon is lesznek olyanok, akik felérik ésszel. Nos, a jelek szerint nem mindenki.

Előzmény: Törölt nick (236)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.25 0 0 235

Nem keverek én össze semmit.

"A régi honfoglalón az adminokkal volt a baj." - nem volt baj az adminokkal, rendkívül jól felkészült, okos, művelt társaság volt, néhányuk tapasztalt kvízjátékos. Azok terjesztették az általad idézett dolgot, akiknek nem fogadták el valamilyen kérdését és azt nem tudta feldolgozni. Van ez így, de ezért nem az adminokat kell(ett) szidni.

 

De ha már itt tartunk: néhány játékossal is sok baj volt a régi honfoglalón, többek közt olyanokkal, akik más-más nickeken írogatták a hozzászólásaikat, hogy úgy nézzen ki a dolog: sokan vannak. Nos, nem voltak sokan. Páran még azt sem tartották gáznak, hogy nickeket lopkodjanak és azzal fórumozzanak. De hát van ilyen, nem vagyunk egyformák.

 

Előzmény: Törölt nick (234)
Physio renick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 233

Így van. A németen még lehetett okos emberekkel találkozni, de ugye ott még most is a régi rendszer van. De lassan már ott is több a magyar, nem is szerepelnek rosszul. Ilyenkor azért el szoktam gondolkozni, hogy annyit szidott oktatási rendszerünk valójában hol is állhat az európai átlaghoz képest. De biztos, hogy sokkal jobb a helyzet, mint ahogyan be szokták állítani.

Előzmény: heroica (232)
heroica Creative Commons License 2013.08.25 0 0 232

Jut eszembe, arra szoktál hivatkozni, hogy nálunk is azért vezették be ezt a kérdéselbírálási módot, mert más országokban bevált.

Nem igazán akartam ehhez hozzászólni, de csak nem tudom megállni.

 

Játszottam annak idején az angol nyelvűn is, meg az oroszon is. Az angol nyelvűn olyan gyermeteg kérdések voltak, hogy csak a hülye (meg aki egy szót se ért angolul) nem tudta volna rá a választ. Nos, az ellenfeleim többsége vagy egyáltalán nem beszélt angolul, amit kizártnak tartok, vagy nagyon hülye volt. Ezek után, egyértelmű, hogy olyan kérdéseket választanak be maguknak, amire még ők is tudjáik a választ.

Ezért vált be náluk ez a rendszer.

 

Ehhez még hozzáfűzném azt, amit a fiam mondott. Babát várnak, és természetesen kifaggattam mindenről, hogy hogy's mint lesznek a dolgok. Egy megjegyzése kissé megdöbbentett. Azt mondta, hogy tuti, hogy nem angol iállami skolába fog járni, mert az oktatás nulla és hogy ott semmit nem tanulna, maguk az angolok meg nagyon hülyék. Amikor szóvá tettem, hogy ott vannak a magániskolák, ahol feltehetően magasabb a színvonal, az volt a válasza: egy átlagember számára megfizethetetlen egy ilyen iskola.

 

Ezért épül le a kérdések színvonala, mert maguk a játékosok is "leépültek".

 

Az orosz se volt sokkal jobb. Akik jók voltak, azok mind magyarok voltak.

Előzmény: *Zolika (229)
heroica Creative Commons License 2013.08.25 0 0 231

Mivel nem tartom a kérdésadminokat minden témában abszolút szakértőknek, ellenben kellően olvasottnak és széles látókörűnek ahhoz, hogy tudjam, a döntésüket, legyen az szubjektív avagy objektív, kellő megfontolás után hozták meg, nem különösebben érdekelt, hogy ki, mit  írkált vagy gondolt. 

 

Ami viszont most folyik, se nem megfontolt, se nem objektív, csupán nehézségi foktól függ. Ha egy kérdés nehéz, nem kell. Innentől kezdve, akár a földhöz is verhetjük a seggünket, akkor is az lesz, amit a játékosok akarnak. Neked meg marad az illiúzió, hogy a kérdésekkel jobbá teszed a játékot.

 

Harcolj és küzdj, hogy kivegyék a játékosok kezéből a döntést, illetve, hogy a kérdésekre ne kelljen hónapokat várni. Ha ebben sikert érsz el, akkor valóban tettél valamit az oldalért.

Előzmény: *Zolika (229)
heroica Creative Commons License 2013.08.25 0 0 230

Minő meglepetés... Az a kérdés, amiről várható volt, hogy bekerül a döntőbe, be is jutott 4.496-tal, ami azt jeletni, hogy közel 4.5-es átlag kell ahhoz, hogy egy kérdés átjusson a kispajtások szigorú lektorálásán.

Ha minden igaz, akkor most tezo következik.

 

Mindenesetre nevetséges, hogy egy-egy téma maximális várakozási ideje több mint egy hónap.

 

A most zajló minikvízes kérdésem úgy fog kizúgni, mint az a bizonyos macska. Mondjuk, egy cseppet se könnyű, sőt, iszonyatosan nehéz, speciális kérdés:

 

Melyik kordinátarendszert használják mai napig is a térképészetben?

 

Akit érdekel nézzen utána...

*Zolika Creative Commons License 2013.08.20 0 0 229

A régi verzióban az volt a probléma, hogy az adminok szubjektíven döntöttek, elfogultak voltak, pikkeltek, stb... sokan kérték, követelték, hogy változzon meg a dolog. Megváltozott, mégpedig a külföldön már bevált módon. Most ez sem tetszik senkinek.

Valamilyen bírálat szükséges, most ez van. Nem én akartam így, tessék azoknak megköszönni, akik a kérdésadminokat támadták.

Hivatkozhatnék a lelkiismeretükre, de úgy gondolom, hiába. A mai napig alattomosan írogatnak ezt-azt.

Előzmény: heroica (227)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.20 0 0 228

Igazad lehet. Nekem is van olyan találmányom, ami Nobel-díjat érdemelne, de "ezeknek" én nem teszek szívességet. Érted, ugye? 

Megkérdezhetem, hogy te el is olvasod, amiket írsz? Csak azért, mert ilyenek sikerülnek: "Azért kicsit sajnállak: maradékokból élsz." Ez egy kicsit hasonlít a boszorkánypróbához: ha összekötözött kézzel-lábbal bedobnak a vízbe és lesüllyedsz, akkor ártatlan voltál - de meghaltál - , ha a víz felszínén maradsz, akkor boszorkány vagy és jól kivégeznek.

 

Az én lelkiállapotommal semmi baj, nem én keresek önigazolásokat.

 

Az ellendrukkerek legnagyobb bánatára az oldal köszönö jól, van, működik (több-kevesebb hibával, mivel ember alkotta - de azokat folyamatosan javítják). Van akinek tetszik, van akinek nem: mint általában a világ dolgai. 

Előzmény: Törölt nick (226)
heroica Creative Commons License 2013.08.20 0 0 227

Ha már a sikertelenségről van szó, bemutatom, hogy mely kérdéseim nem mentek át a szűrőn. Nem állítom, hogy te beválogattad volna őket, de esélyt se kaptak rá, hogy esetleg döntést hozhassál róluk. A végén pedig szót ejtek arról, hogy melyik az a kérdésem, amelyik még tartja magát, valószínű bekerül a döntőbe, de ott te fogod kiszórni, mert feltehetően ilyen kérdés már létezik. No, akkor lássuk:

 

Ki volt annak az expedíciónak a vezetője, aki 180 km-rel a cél előtt visszafordult, átengedve ezzel Robert Peary-nek a dicsőséget?

 

Melyik évben tört ki az USA és a Brit birodalom között az ún. disznóháború?

 

Melyik felderítő NEM a Szovjetuniónak kémkedett?

 

Kinek vagy kiknek a balladájáról énekel Deák Bill Gyula?

 

Hogyan nevezik az USA-ban a pókerjáték két ász-két nyolcas lapját?

 

Melyik vadnyugati hős emlékére nevezik mai napig az USA-ban a pókerjáték két ász-két nyolcas lapját a "halott ember lapjának"?

 

 

Ami pedig még tartja magát, nem meglepő módon, borzasztóan triviális:

 

Milyen könnyeket hullat az, akinek a bánata nem valódi, érdekből, számításból könnyezik?

 

 

Egyetlen egy nehezebb kérdés sem jutott át a selejtezőn. Bár, ha jól emlékszem, Deák Bill a döntőben esett ki.

Nem világmegváltó kérdések, de azért annyira nem is rosszak, hogy maga a kérdésadmin ne láthassa őket és döntsön a sörsukról.

Előzmény: *Zolika (219)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.19 0 0 225

Igazad van: "Aki meg lúzer, az lúzer." Én meg kérdéseket bírálgatok. Ha jól megnézem, teszek valamit azért, hogy az itt játszók komfortosabban érezhessék magukat. És rendre idegesítem az ellendrukkereket.

Jut eszembe: te mit is csinálsz? 

Elkeseredetten írogatsz mindenféleket. Ez is egy elfoglaltság.

(A "kispajtások" nem olyan hülyék ám, mint ahogy szereted beállítani őket. Nem kellene mindenkit állandóan lenézni, és akkor talán többen is köszönnének az utcában/bárhol.)

Előzmény: Törölt nick (224)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.19 0 0 223

Az alapállásod (és a kiindulópontod) a hibás. Talán meg kellene találni a helyes nézőpontot.

Aki kérdést szeretne írni, az írhat. Nem kötelező, mégis sokan megteszik. Talán azért, mert nem csinálnak kabinetkérdést abból, hogy elfogadják-e a kérdésülket, vagy sem. Idejük van, kérdést írhatnak, hát írnak. Őket leszólni csak azért, mert kérdést írnak, elég necces. Más kérdés, hogy milyen kérdéseket írnak, illetve a jelenlegi elbírálórendszerben milyen kérdések kerülnek be a döntőbe.

Hogy mi a normális kérdés, meg mi nem, az megint megítélés kérdése, Bartók rádión szocializálódott lelkeknek nyilván csak a komolyzenei kérdések értékelhetők, a sportbolondoknak meg nyilván csak az egyetemes labdarúgással foglalkozók azok.

Van néhány ember, akinek meg az a dolga, hogy ebből az egyvelegből kiválogassa azokat, amelyek miatt játszható (mert az) játék ez. 

 

"Gondolom egész jó kérdések lehetnek, ha mindenki így szenved)))" - ez a mondat egyébként az egész eszmefuttatásodra feltette a koronát. Ha többször elolvasod, akkor remélem rájössz, hogy miért.

Előzmény: v a r angy (221)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.19 0 0 222

Akinek savanyú a szőlő, annak savanyú. Aki riosszindulatú, az rosszindulatú. Aki sznob, az sznob.

Előzmény: Törölt nick (220)
v a r angy Creative Commons License 2013.08.19 0 0 221

akkor meg ez a sok jóember mit kinlódik?

Ha mindenki  leszűri a tanulságot, a honfoglalónak nincs szüksége normális kérdésekre.

Gondolom egész jó kérdések lehetnek, ha mindenki így szenved)))

Előzmény: *Zolika (219)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.19 0 0 219

Kérdést beküldeni nem kötelező.

A bírálati rendszer olyan, amilyen, de kerülnek be kérdések. 

Van, aki a kérdésbeküldői sikertelenségét a bírálati rendszerre fogja. De van olyan is, aki az előző "bírálati rendszert" is szidta, meg most sem terem számára sok babér. Így inkább trollkodik egy picit, ha már. 

Előzmény: Törölt nick (218)
heroica Creative Commons License 2013.08.19 0 0 217

Két kérdésem máris kiesésre áll, egy még tartja magát, de az meg valószínűleg tezon fog elvérezni.

*Zolika Creative Commons License 2013.08.16 0 0 215

Szokj hozzá, hogy ha kérdést teszel fel, akkor arra nem feltétlenül kötelező válaszolni. Sőt, arra is készülj fel, hogy olyan választ kapsz, ami nem tetszik neked - de az akkor is válasz.

A modortalan, faragatlan dologról ne itt és ne te nyiss vitát. 

Előzmény: Törölt nick (212)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.16 0 0 214

Segítek, de csak azért, mert jó szívem van:

" volt a Honfoglalónak egy Hivatalos fóruma, és azon belül egy Kérdésbeküldés topik" - írod. Most meg nincs ilyen (és nincs felsorolva a kérdésadminok neve). Innentől kezdve nem értem a problémádat. És azt sem, miért kíváncsiskodsz. Egyszerűen nem értem, hogy miért fontos az, kik foglalkoznak a kérdésekkel. De azért válaszolok: akiket az üzemeltetők felkérnek.

 

(Jut eszembe: heroica szokta néha kiírni, hogy ha ide nem jó a kérdése, akkor beküldi máshová. Kérdezd már meg tőle, hogy ott, ahová küldi, ki foglalkozik vele. Vagy érdeklődj esetleg más kvízoldalakon, hogy publikus, nyilvános-e a kérdésekkel foglalkozók neve.

 

Ha az egy feltétele bárminek, hogy csak olyan oldalra küldesz kérdéseket, ahol tudod, ki foglalkozik vele, akkor rajta.... 

Előzmény: Törölt nick (213)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.15 0 0 211

A nem válasz is válasz. Egyébként meg: mi közöd hozzá? 

Előzmény: Törölt nick (210)
heroica Creative Commons License 2013.08.11 0 0 209

Laca kedves!

 

Sajnos ezzel a nevemmel nem tudok kérdést írni, mert nekem is csak forog és forog a semmi. És nagy valószínűséggel nem is fogok tudni róla kérdést beküldeni, úgyhogy egy másik nevemem próbálkozom, de abszolút sikertelen vagyok eddig. :)

Előzmény: Delej1987 (207)
Delej1987 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 208

Ja amúgy Laca820 vagyok.

Előzmény: Delej1987 (207)
Delej1987 Creative Commons License 2013.08.11 0 0 207

Erika szerencsés vagy,hogy egyáltalán tudsz kérdést beküldeni.Nekem május óta ott csak a betöltő karika  de sebaj..

Előzmény: heroica (206)
heroica Creative Commons License 2013.08.11 0 0 206

Már csak elvétve írok, tezo elé pedig még egy kérdésem se került.

Ami azt jelenti, hogy az eddig elbírált kérdéseim egyike se került játékba. Amiből következik, hogy a nagyon aranyos játékpalánták és sorstársaik sokkal szigorúbban bírálják el a kérdéseket, mint maga tezo.

Van még 7 várakozó, meglátjuk mi lesz, de sok jövőt nem jósolok egyiknek se.

 

Előzmény: lona lona (205)
lona lona Creative Commons License 2013.08.10 0 0 205

Te is csak ijesztgetsz bennünket, aztán írod a kérdéseket százával. 

 

Zolika már kancsal lesz tőlük.oo)

Előzmény: heroica (204)
heroica Creative Commons License 2013.08.10 0 0 204

Újabb kérdésem vittem máshova. 3-assal esett ki:

Kinek vagy kiknek a balladájáról énekel Deák Bill Gyula?

Van bennem annyi tisztesség, hogy megvárom a kérdés kiesését és csak utána viszem el.

Előzmény: *Zolika (203)
*Zolika Creative Commons License 2013.08.10 0 0 203

Elég kevés. A helyesírási és ténybeli hibákkal terhelt, gagyi kérdéseknek esélyük sincs. Azoknak se, amelyeknél azt látom, hogy a beküldő tréfás kedvében violt és kimásolt egy, már bennlévő kérdést.

 

Viszont az eddigi 200-200 helyett már 300-300 közül válogathatok, kértem az üziket, hogy növeljék meg a számot, hátha...

Előzmény: heroica (202)
heroica Creative Commons License 2013.07.30 0 0 202

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az eddig beküldött kérdésekből mennyi került be ez idő alatt.

Nagyon remélem, hogy tezo alaposan megrostálta a selejtezőn átkerülteket.

Előzmény: heroica (201)
heroica Creative Commons License 2013.07.30 0 0 201

Újabb kérdésem került lapátra és így egy másik oldalra vittem át. Pedig ez az eddigieknél jóval könnyebb volt.

No, mindegy. Ha nem kell, hát nem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!