H astráról volt egy cikk, ott például úgy próbálják csökkenteni a baleset költségeit, hogy frontális ütközésnél x sebességig az első lámpáknak semmi baja nem lesz, "csak" a lökhárítót kell cserélni.
amúgy meg lehet választani, hogy gyűrődőzóna, ami után a költség k.rva sokba fog kerülni, de épen szállok ki, vagy egy 30 éves volvo, ami tömör vas az egész, a kocsinak semmi baja nem lesz, viszont én a szélvédőn repülök ki ;)
Hullaval ertek egyet. Na bazz. Sajnalom. Szar erzes amikor a vadiuj autot megnyomjak. Gondolom nem 2-vel csordogalva jott, hogy nem vetted eszre.
Az X5-ben szepen tette a dolgat a gyurodozona. Valszeg az utasterben a kave sem lottyent volna ki kozben. Viszont romma ment az eleje... Szerintem kis sebessegu frontalis utkozesnel tul deformalhatora vannak a mai kocsik tervezve. Lattam mar regi kadettot eppen csak megnyomodott orral meg galacsinna gyurodott eleju vadiuj kocsit koccanas utan. A Captivaban pedig gondolom az oldalmerevito rudak tettek a dolgukat, ott nincs semmi crashbox meg hacacare, izom fem otvozet...
Mindenesetre jo tudni, hogy oldalrol biztosan massziv a kocsid!
Balra kanyarodas kozben megelozott egy X5-os. A bal elso ajtonal talalt el. Nekem meg eppen be lehet csukni az ajtot, de egy jo 3-4cm-s horpadas van az egeszen, neki a jobb eleje gumiig behorpadt.
Hurra... biztos hamar megjavitjak majd, biztos sok alkatresz van hozza, hisz gyakori atlagauto :((((((
DiFerről vagy jót vagy semmit, maradjunk az utóbbinál :-)
Az én álmaim autója nem német, nem nagy, nem erős, még csak nem is dízel. És egyelőre csak álmaimban létezik. De dolgozom rajta...mármint a megszerzésén ;)
offolok, de látta már vki ezeket az új "mini" reklámokat? totalcaron látom állandóan, van egy pár, nekem nagyon tetszenek, jópofák :) "Naggyon Mini. Az új Mini" :)
"Egy töredelmes beismeréssel indult a sajtótájékoztató: eredetileg eszük ágában sem volt négyajtós Astrát gyártani. Ugyanis a nyugat-európai piacon az alsóközepes szedánok marginális, 5 %-os keresettséggel bírnak. "
vectránál nem tudja vki mennyi az arány?
B vekiről vannak infóim -bár fejből nem vágom-, de nyugaton azt se nagyon vették 4ajtósban. viszont a C-nél elég nagy a különbség a 4-5 ajtós között. szóval? :)
ezért mondtam, hogy zafirával már csúsztam volna :) egyszer sikerült is.
megyek télen, kanyar előtt kb. 250méterre nyomok egy fékpróbát, hogy megnézzem mennyire csúszik az út. tiszta korrekt volt. odaérek a jobbos kanyarhoz kb. 15km/h-val nyomom a féket semmi, megyek ugyanúgy egyenesen. tekerem a kormányt, semmi, mondom lol :DDD legalább indult volna meg a hátulja, h kilinccsel előre menjek, de tökegyenesen mentem tovább :D a padka fogott meg, ami előtt 10000000kiló hó volt, így szerencsére a felninek se lett semmi baja.
A mult télen, hóban a Mecsekben alig birtam megelőzni egy 20-al közlekedő trabit, mert az 1,8-as ban tudtommal nem lehet kikapcsolni a kipörgésgátlót :(
De honnem :))) Hétköznapi ember pl Vectra C vel tudja bármikor :)
Próbakörre vittük tavaly jeges úton a haverom Skoda fábiáját , vagy favoritját .. mittudom én mi az .. Skoda és kész .
Meglepő és hirtelen izzasztó pillanatokat éltünk át a kocsiban ülve .
A dolog úgy kezdődött , hogy ültünk a Vekimben a havrommal és mentünk hozzájuk mert náluk állt a Skoda. Utca , kanyar , stb ... semmi extra .. Átültünk a Skodiba és ugyan abban a kanyarban ahol pár perce a Veki minden egyébb probléma nélkül befordult a Skodri majd bemászot az árokba , meg minden ... Ki gondolta volna , a Veki után , hogy a széria autóval nem lehet menni a jégen ? :)))))
a fizikát nem lehet átb.szni, de ez vhogy mégis bekanyarodott nekem a csúszós/jeges kereszteződésbe úgy, mintha száraz lenne az út :) a műszerfalon meg nézem, hogy mi az a szép led, ami minyá kisüti a szemem és eddig nem is világított :DDD szép lett volna épp egy tesztautót összetörni :D esp rulez! (de csak ha kikapcsolható) ;)
a nagyon koránt nem bírom. de ha épp úgy van suli, hogy 7-8 körül kell kelnem (1 héten egyszer :P), akkor szívesen kinézek a teraszra egy forró teával és bambulok egy sort ;) utána már nem kell kelteni :)
Hozzátok nagyon közel az érd felső vagy mi kerszteződésnél Aszem Difer kereskedés , tudod , ahol az új 6-os autópálya kezdődik ami megy dunaújváros felé .. szóval ott van tesztautó ! Ki lehet prószálni !
:-) Szerintem ne Agából indulj ki. Vagy ha igen akkor add el a Vekit, ő már túl van rajta :-))
A Captivát én is szívesen megnézném, nagyon tecc, de inkább nem fájdítom a szívem. És különben is, most álmaim netovábbja teljesen offtopic. Viszont azt megígérhetem, ha sikerül akkor sem fog akarni vele menni senki...sőt..
Az hogy lehet ? Télen a Vekisek csak úgy vezetnek , hogy azt használják :))))
Az egészben az a rossz , hogy kis csalással is csak rövid ideig tudsz kisodródni , mert a kocsi rosszul lesz a dologtól és azonnal beszünteti a rosszalkodást ...
Márpedig a Vectra orral menetiránynak kell mennie és kész ,punk tum ...mondja a számítógép és annyi volt a gyereknapnak...
Azt hittem én leszek az elcső aki válaszolhat , ily korán reggel .
Ezt az időt szeretem ami kint van ilyenkor . ( most értem haza - de még pár óra és indulhatok is vissza :))) jaj de jóóó ) Szóval ,kellemes , nem csípős épp nem hideg az idő ...remek...
Lehet ha most vennének vérmintát , több lenne a taurin szint mint a örösvérselyt vagy mi :)))
Aga
Ja , ESP :))) Ha beavatkozik ... EL tudom képzelni .. amint a lágymányosi budai oldalán a kanyarban 140-el és közben vigyorogva mondod : " Figyelitek padlót nyomok , miközben a kocsi satuféket nyom és a gázt is elvette ... jó mi ? "
Jáááájjjjj...
Vectra12
Pár hónapja Pesthidegkút felé megadatott nekem , hogy átéljem azt amit most Aga biztosított nektek .
Szerintem is remek a kocsi , sőt a képeken szereplő leendő Antarához képest jelentősen jobbnak igérkezik .
Viszont pár dolog amiben én mást tapasztaltam.
- 12 literes gézolajfogyasztás még a tököm se fog kifizetni , miután a 2.2 DTI-m 5-6-max7 literrel eltötymörög !!!!
- ehez a 2 tonnás autóhoz KICSI ez a 2 literes motor , vezettem 150 lovas verziót és közel sem megy úgy mint a Veki 2.2 DTI motorral , visszafelé nem szívesen ápgrédelnék
- bőr ülés izlés dolga , cimborámnak a Signumban az van és hibáúl csak azt róta fel , hogy nyáron kellemetlen , télen hamar megoldja az ülés fűtés.
- fa berakás . hát ja , patent tartja csak kipattíntod és berakható a másikat helyette. Olyan mint a króm ablakkeret az ajtókon , kézzel 1 perc alatt cserélhető.
Amugy ennel szolidabban megyek a nagy atlagban, de kivancsiak voltatok, mint tud. Ha csak setakocsikazunk, semmit nem tudtok meg rola :) Amugy a kanyarstabilitasa jobb, mint amit ereztetek, mert az ESP meg bele sem avatkozott :)