A kávé, kávéfőzők és -darálók tudománya és művészete.
Szeretettel várunk kérdéseiddel és véleményeddel, de előbb nézz szét a www.kavekorzo.hu weboldalon, ahol már sok elméleti és gyakorlati tudnivalót összefoglaltunk.
...de én csak egy 25 dekás szemes blendet rendeltem Szegedről, erre Béla küldött mellé ajándékba egy 7 decis Johnnie Walker "BeansUp" whiskyt díszdobozban + még egy halomnyi szemest is, gratis! :))
Természetesen köszönöm, természetesen értékelem, és miután vettem és kóstoltam már Avikszes KV-t, ami nekem valóban "bejött", a jövőben lesz is még rendelésem onnan, vagy itteni pesti MM-es KV vásárlásom. Az élet már csak ilyen.
"This is the beginning..." :-)
A "whisky"t igyexem kipróbálni még ma vagy holnap. Köszönöm a rendelésem technikai részének egyénre szabását is!
Gyönyörű állapotú Gaggia Baby class eladó. Nemrég lett teljesen felújítva , ezzel egy időben tuningolva.Azóta csak ozmó vízzel volt használva. Tuningok: -PID: Xmt 7100 -Rézcsövezés -Tágulási tartály -Ipari felsőszűrő -Szükítés 0.5mm. -Classic OPV 9 barra állítva Gyári karral , egy és két személyes kosárral adom.
sziasztok, én magam rancilio silvia felhasználó vagyok, és egy olyan kérdéssel találtak meg engem, amihez én nem igazán értek:
max 30 ezer forint értékben melyik karos presszó kávét főző gépet érdemes megvenni?
egy ilyen alsó kategóriás gépnek nyilván sok hátránya van, szóval én alapesetben ilyen gépek között inkább aszerint válogatnék, hogy melyik cégnél könnyebb elérni a szervizet :P
ugyhogy inkább hajlanék egy delonghi felé (EC 151) de hátha van valakinek tapasztalata az ilyen gépekről.
Darálóval rendelkezik az illető, így csak egy "egy lukas" portafilteres, hamar működő, nagyon egyszerű és olcsó gépet keres hozzá. köszönöm a segítséget!
Megnéztem az Eureka oldalát: a Manuela hangosabb, mint a többi. Nincs benne a "silent" müködés.
Lehetne a Silenco plussz húszezerért, de akkor márközelítek árban a Specialitához. Csak a Manualeval kapcsolatban van egy kis 1993-as kalaptartó és ajtókárpit nélküli Suzuki Swift utánérzetem....
Ezt jó tudni, így viszont akkor a Manuale felé tendálnék... a kevesebb elektronika nem feltétlenül probléma a kávét pedig egyébként is külön leméred gondolom?
Régi vizuális emlékeim szerint jó pár évvel ezelőtt Sid-nek (Casino Mocca) voltak remekebbnél remekebb színekre átfestett és teljesen felújított, tuningolt, eladásra kínált Gaggia Baby Primo-i, én egy krém színű Babyre emléxem, mert azt láttam is nála, plusz mintha lett volna még egy szürkére festett, nagyon ütős gép is, de azt már nem tudom, hogy azt is ő hirdette-e itt? Vissza kellene keresni itt a topikban, ezek tényleg nagyon szépre sikerült gépek lettek/voltak azokban a régi szép időkben. :-)
Nekem egy PID-elt Gaggia Classic és egy La Pavoni Europiccola van, őrlőnek pedig egy Iberital Challenge amivel egyébként az égvilágon semmi problémám nincs, együtt lehet élni a hiányosságaival és könnyen elérhető hozzá minden alkatrész .
Ha viszont valaki azt mondaná hogy egy daráló upgrade-nek óriási hozzáadott értéke lenne a kávé minőségben is akkor komolyan elgondolkodnék a váltáson, pláne ha ezt mondjuk le is tudnám tesztelni.
Egyébként a helyedben én az újabb Mignont választanám, főleg azért mert ilyen dolgokat hosszú távra vesz az ember és amit olvastam az újabb szériáról az meggyőző volt (nincs rögösödés, minimális pangó örlemény, nagyobb tárcsák)...
Annak, aki úgy gondolja, hogy kávé és kávé között nincs különbség (talán az idelátogatók között nincs is ilyen), szóval ajánlom, hogy próbálja ki a Kapucziner által pörkölt
El Salvador San Lucas közép-amerikai kávét.
Valami elképesztő íz bomba. Melyik is az a torta, amiben baracklekvár van és csokibevonat? Na ez olyan (megjegyzendő, én kis cukorral iszok minden kávét).
Ennyiért szerintem ez felejtős, a caffe35 webáruházban Full felújított, újra festett, felszabályzott, és karbaőrlősre átalakított SJ-k szoktak lenni 110-ért.
Szegedről tervezek rendelni egy Beans Up Mini hordozható kávéfőzőt (ár: 10 ezer), kizárólag munkahelyre, kizárólag saját használatra, kizárólag az otthoni "bedöglött" KV-im mennyiségének a csökkentésére. A kérdésem tehát nem az ezzel készíthető KV ital minőségére, sokkal inkább eme kézi készülék tartósságára irányulna. Ha esetleg valaki ismeri ezt, vagy használ ehhez hasonló, de árban nem nagyon eltérő készüléket, írjon már pár sort, legyen kedves, hogy hány nyomásig vannak ezek a handpresszók "hitelesítve", és mikor esnek szét e kezünkben a forró vízzel??