Sziasztok.
Sok - sok topikot végigolvastam, de olyat nem találtam, ahol jelentős többségben a lakossági telepítésekről fényképek lennének...ezért ide elsősorban képeket várok, természetesen szükség esetén kiegészítő magyarázattal és Önreklámmal !
A topik célja, hogy a leendő klímatulajdonosok fejében kialakuljon egy kép, hogy miként tudná a berendezését mind esztétikailag, mind üzemeltetésileg a legjobb helyen elhelyeztetni.
Talán azok a szerelők is tanulhatnak a képekből, akiket a társtopikokban "fikázunk" a tudatlanságuk miatt.
Már megint egy kontárok által végrehajtott szerelést kell bemutatnom!!!
5 vagy 6,3kW-os berendezés (pontosan nem emlékszem). Felszerelt cső kb 60 cm.....és az is a vékonyfalú ingyen odaadós fajta (mert semmire nem jó).
Csőhajlítót, vagy egyéb segédeszközt nem használtak az "úri emberek", vagy nem is ismerték. A szívóoldali csonkon jól látható, hogy a 15-ös cső egy kissé meg van roggyanva valahol.... Szerintem mindenki látja, hogy hol.. :)))
Nem tudom észrevettétek-e, hogy a szerelők milliméter pontossággal elosztották a gépek közötti távolságot....
Aki már szerelt, az tudja, hogy előcsövezésnél nem is annyira egyszerű ennyire precíz munkát végezni. Az 5cm vastag hőszigetelés miatt pedig elengedhetetlen a konzolok felfogatásánál a távtartók besüllyesztése, hogy a gépek súlya ne szakítsa be a hőszigetelést.
Szióka! Dehogynem, áruld el merre lenne ez a szerelés? Az árak: normális cég 40.000nettó pénz alatt nem szerel körönként, + anyag ami cca. 4000Ft/fm + némi apróság. Magamat, pontosabban kollégáimat megbízhatónak tartom, és lelkiismeretes szerelőknek! Szóval ha dobsz egy mailt akkor tudok küldeni konkrét árakat és vagy mi vagy,. ha messze van akkor ajánlok olyan céget akiről tudom jól dolgozik.
Tsááóóó
Ui: Nem fikázunk, csak ha nagyon muszáj és Te is ideges lennél, ha a majnam kész lakásodat újra kellene csinállni a régi mester meg lebyúná a pénzedet. És, ha fikázunk akkor azért tesszük, hogy aki azután akar telepíteni az ne járjon úgy hogy pórúl!