Keresés

Részletes keresés

windy12 (X) 2015.06.17 0 0 64394

Napi szinten cserélünk le elavult, elhasználódott, tönkrement 6-7-8 éves kínai klímákat. Elvétve sem akad közöttük sem Fujitsu, sem Daikin, Toshiba, Sanyo, stb. Egy sem.  

Előzmény: Dr. Klíma (64389)
wasman Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64393

Bizony, a klímaszerelők akkor olyasmiket is állítottak, hogy egy ilyen nemmárkás klíma csak egy évig megy. Persze egyik szerelő sem erősködött sokáig, hogy nála vegyem meg a 3x annyiba kerülő márkás darabot. Az irodai klímák amiket szintén 13 éve használok ráadásul alul vannak méretezve, így rengeteget mennek, még gázt sem kellett soha beléjük tölteni. A legjobb tapasztalat a lányomék baumax akcióban 25 ezerért vásárolt darabjaival volt, azok ugyanis olyan csendesek, hogy egyáltalán nem hallani a beltérit, a kültérit is alig. Azok 8 éve mennek igen intenzív használatban.

Az ügyvédünk méregdrága LG Art Coolt vett, 3 év után olyan hibája lett, hogy nem éri meg megjavíttatni. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a márkásak hamarabb hibásodnak meg, hanem azt, hogy ugyanannyi az esély. 13 év után nem tudott megszületni az a szerelő, akitől bekajálnám, hogy a névtelen daraboktól félni kell.

Előzmény: ívfény (64382)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64392

Töredezik? Az nem jó szó. Elporlad az inkább. :-)

Előzmény: Dr. Klíma (64389)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64391

Nem hurrogok Én le senki itt, tőlem jöhet a nomane hozzászólás ezerrel. De engedtessék meg a másik oldal hangja is. Én ma egy Chigot forrasztottam meg úgy engedett hogy a megrendelő füllel kiszúrta. És hogy miért vállaltam el? Mert a kollégám volt 2 évig, ha nem az lett volna tudjátok ki vergődött volna 3 órát meg a gáztöltet, nem hiszem hogy épeszű ember kifizette volna a teljes számlát. Tegnap egy klima szaktárs szerelt egy állami cégnél ugyanazon a tetőn ahol mi, szintén egy fantázia nevű gépet. Kérdem: Mi a baj? Nincs benne egy csepp gáz, újra peremezi a gépet ... mondom neki az szerintem kevés lesz, ezek orrukon szájukon keresztül szoktak engedni. Mondja hogy á nem ezek jó gépek. Ebben maradtunk. :-) Szerintem megy ő még oda párszor. :-) Persze az állami cég az fejőstehén nekik lehet naponta gáz tölteni, de lakossági fogyasztó nem buta. A jövőhéten megyek ingyen téliesíteni egy on-off mideát mert ugye én átvertem hogy ez a klíma a ma esti +16°C esetén lefagy a beltéri pedig bent még +26°C van. És a geci hitvány klíma köpködik a jég cseppeket mert ugye az asztal fölé kérte egy amerikai konyhás térbe ....

peterch Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64390

Szia !

Ha valaki visszaolvasna a kettonk hsz-eit, akkor mindig ugyan azt olvasna. En allitom, hogy a gagyi is lehet jo, Te meg csak a neves es joval dragabb mellett voksolsz. Lehet, hogy szerencses vagyok, mert amikor az ARDO-tol vettem az automata mosogepet es a kombinalt hutot, akkor azt irtak nekem, hogy sza..bb dolgot nem is valaszthattam volna, mert olasz. A mosogep 13 ev utan adta be a kulcsot, a huto meg most is mukodik minden gond nelkul. Amikor a Funai szines tv-t vettem 1992-ben, a szakik azt josoltak a kornyezetemben, hogy 1-2 ev alatt a kepernyo kipurcan. Koszoni szepen,de 21 ev folyamatos hasznalat utan meg ma is ha bekapcsolom gyonyoru a kep rajta.  Sorolhatnam meg tovabb, de minek. 

Udv , Peter.

Előzmény: Dr. Klíma (64388)
Dr. Klíma (X) 2015.06.17 0 0 64389

...ja

most karbantartások alatt cserélődnek is le rendesen, mert a zsalumozgató motorok, légterelő lapátok hullanak szét...alkatrészt venni hozzájuk lehetetlen.... a többségük azért működőképes még, mert évi 2-3 hetet mennek maximum.

Ha kicsit naposabb szobában van, akkor tudomány kinyitni, szétszedni a burkolatot, mert az elsárgult, elöregedett bizbaszok töredeznek rajta :)

Előzmény: viricsi (64387)
Dr. Klíma (X) 2015.06.17 0 0 64388

Tudok neked mutatni olyan klímát is, mely túl van a 15 éves életpályáján....és még most is működik.

Tudok rengeteg olyan klímát mutatni, mely a 2 évet sem élte meg és a veszélyes hulladékok között talált nyugalmat...

Kérdés az, hogy ki melyik oldalról látja...lehetsz szerencsés és lehetsz peches...

Aki megengedheti magának azt, hogy a drága, drágább berendezést vegye meg és élvezze az azzal járó komfortot, élvezze azt a nyugalmat-biztonságot amit a készülék tud, az megveszi...

Aki meg nem tudja, nem teheti meg, az megveszi az olcsóbbat....és ezek közé tartoznak azok az emberek, akik büszkén veregetik a vállukat, hogy milyen jó üzletet csinált. Én még mindig azt mondom, hogy nem baj, ha kedvezőbb beruházási kezdő költséget hozol ki magadnak, de azért ne állítsunk már szobrot a hitvány tervezésű, szar anyagból készült olyan tömegcikknek, mely működése nem okoz a többségnek örömet.

Nagyon sok esettel találkozom, mikor egy "gagyi" klíma után beruháznak egy "minőségi" készülékre....érdekes módon a megkérdezettek kivétel nélkül azt mondják, hogy nem vennének újra gagyit.... Néha a közeg és a körülmény befolyásolja az igényeid, hitt igényeid.... Aki nem ismeri az "élet" másik oldalát, az ON-OFF os készüléket is isteníti, mert jobb a vizes lepedőnél.

Előzmény: peterch (64384)
viricsi Creative Commons License 2015.06.17 0 1 64387

"... megsúgom neked, hogy a 13 éve gyártott klímák még működésre gyártották.....a mai gagyik meg csak a gariidőt bírják ki alapon mennek..."

Ehh Doki, emlékszel még az akkori gagyivitáinkra? Azok a Vestel, Nile-Line, Demrad, Daewoo, ... stb. gagyi negyvenezres gépek még mindig vidáman zakatolnak, pedig akkor is huhogtatok rendesen ellene.  :-)

Előzmény: Dr. Klíma (64381)
Advantech Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64386

Lenne egy másik kérdésem. Egy kollégámnak LG multi klímája, két beltérivel, olyan 7-8 éves szerelés. Egy-két éve azt tapasztalja, hogy ha csak az egyik beltéri megy, akkor cicergő hangja van a kültérinek. Ha mindkettő beltéri működik, akkor csak a ventillátor surrogása hallatszik. Többen is megnézték, és "ez ilyen, nincs vele semmi gond" mondással lezárták a dolgot.

Valóban jó ez így? (Eddig nem vették volna észre a zajt?) Van esetleg tipp, mi lehet a gond, vagy keressen egy tényleg megbítható klímást?

A.

Topacsenkó Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64385

Tovabbi jo szerencsét. Abbol indultam ki hogy nalunk az egyik irodai klima is vagy 15 eves, artel markaju. Meg nem volt baja de kb evente csak 5-10 napot hasznaljuk, amig az otthoni Lg az vegig nyomta a futesi szezont, hogy  csak szurocsere idejen kapcsoltam ki. Uzemoraban a 2 ev alatt az lg annyit ment mint az Artel 30 ev alatt sem fog. Erre probaltam ravilagitani.

Előzmény: wasman (64379)
peterch Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64384

Szia !

Vagyunk itt paran fekete baranyok, mert kiallunk a noname mellett. :))) Az en kis kinaim is mar a hetedik futesszezont tudja maga mogott hiba nelkul , nem on-off, hanem DC inverter. 

Udv , Peter.

Előzmény: ívfény (64382)
Advantech Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64383

Kipróbáltam, tényleg tud szárítani is a LUCA.:-)

A.

Előzmény: Advantech (64318)
ívfény Creative Commons License 2015.06.17 -1 0 64382

szia!

háhhá!! te itten isten káromló vagy evvel a szöveggel. noname klíma? 13 évet ment?

"nyugodtan állíthatom, hogy nincs kockázat ha valaki nem márkás klímát vesz."

mikor én is ilyesmiket brekegtem,  kaptam az íveket...  oltottak ezerrel...  ráadásul on-offosak lehetnek a tieid is.  világ vége.

Előzmény: wasman (64377)
Dr. Klíma (X) 2015.06.17 0 0 64381

Teljesen igazad van, remélem a következő beruházásodkor sem fogsz másként gondolkodni.... megsúgom neked, hogy a 13 éve gyártott klímák még működésre gyártották.....a mai gagyik meg csak a gariidőt bírják ki alapon mennek.

Tudok rá kismillió példát felhozni, hogy megvette a gagyit az ügyfél, majd 2 év múlva dobhatta a kukába...na ott 100% os volt a hibaszázalék.

Mindig az a kérdés, hogy melyik csoportba tartozot...

Dr. Klíma (X) 2015.06.17 0 0 64380

..."Az a saját kár azért lássuk be vonz egy-két megrendelői bosszúságot is, másképp nem hiszem, hogy megy a dolog...."

...Én olyan szerencsés helyzetben voltam, hogy aki saját kárán megtapasztalt a szakma rejtelmeit, az önzetlenül, szakmai szeretetből minden tudását átadta részemre. Én figyeltem, hallgattam, megfogadtam a tanácsokat... A sok sok év alatt mi is követünk el hibákat. Nálunk alap dolog, hogy minden szerelésünket úgy csináljuk, mintha vizsgamunka lenne a precízségi és szakmaisági vizsgán.... és ha minden igyekezetünk ellenére nem úgy sikerül, még akkor is emelt fővel állhatunk a munkánk mellé, mert még úgy is jóval az átlag felett vagyunk.... nagypofa ide, vagy oda, ez van...

Előzmény: newman13 (64376)
wasman Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64379

2 db az irodában ment nyáron napi 8 órát természetesen ha meleg volt. Az otthoniak is mentek melegben. A nyaralóban 4 db, abból az egyik működött a leggyakrabban a nappaliban.  Télen fűtésre nem használtuk őket. Ahogy írtam 13 év alatt egy sem hibásodott meg.Gondolom az nagyon ritka, hogy valaki folyamatosan klímával fűt. Akkor úgy módosítanám a leírtakat, hogy ha valaki sokszor használja a klímát hűtésre akkor a noname olcsó típus is hosszú ideig tökéletesen működik. Gondolom azért, mert a kompresszor mindegyikben márkás darab. Az egyik családtag a Baumaxban vett kb 8 éve akciósan 3 db-ot 25.000 ft/ db áron és azok is tökéletesen működnek azóta is. Fűtésre ők sem használják, de hűtésre mindig ha meleg van. Én és  családtagokra is igaz, a karbantartásra szinte semmit sem költöttünk, tisztító spray-el befújtuk őket (a kültérit is kitisztítottuk) egy évben egyszer és nem fizettünk vagyonokat (sok klímáról van szó) szerelőknek, akik ugyanezt csinálják. Talán 6-7 évente volt szerelő, aki megmérte a gázmennyiségeket és mindig rendben találta.

Előzmény: Topacsenkó (64378)
Topacsenkó Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64378

Fűtés szezonban 7/24 fűtésre használtad őket? Nyáron egyfolytában mentek? Nem mindegy, hogy évente 2x bekapcsolod, vagy erre alapozod egy ház fűtését.

Ez kb az a szitu, (csak mert szezonja van)

-ha nyáron havonta egyszer kaszálsz le egy 500nm-es kertecskét, akkor elég neked egy noname straus vagy mittomén fűkasza is, valószínű bírja majd sokáig (időben sokáig)

-ha a fűkaszát a hét 5 napján 6,órában nyüstöli egy közmunkás, akkor már érdemesebb egy stihl-t vagy husquarna-t választani, valószínű bírni fogja sokáig (üzemórában sokáig)

wasman Creative Commons License 2015.06.17 -2 0 64377

Nekem 3 ingatlanban 12 db olcsó noname klímám van 13 éve. Most döglött be először egy, a többi 13 éve hibátlanul működik. Még gázt sem kellett egyikbe sem tölteni. Ez alapján nyugodtan állíthatom, hogy nincs kockázat ha valaki nem márkás klímát vesz.

Előzmény: ms1964.2 (64360)
newman13 Creative Commons License 2015.06.17 0 0 64376

Akkor ezek szerint ő is kezdte valahol..... Az a saját kár azért lássuk be vonz egy-két megrendelői bosszúságot is, másképp nem hiszem, hogy megy a dolog.  A kereskedésetekbe nem látok bele, csak azt látom, hogy némely honlapon 20-30 százalékkal alacsonyabbak az árak, mint másokon, és még ott is ki van írva, hogy hívjon a jobb árakért, (A tiedén is), ezek szerint még ennél is adjátok olcsóbban. Ha nem érné meg, akkor nem csinálná senki. A telepítési árak nagyjából szűk sávon mozognak, tehát a gépáraknak is valahol ott kellene.

Előzmény: klimakiraly (64375)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64375

Ő szerencsés volt mert egy olyan ember mellé kerül aki saját kárán megtanulta a klímaszerelést ... mert ugye a fogyasztói társadalom tönkretette a hűtőgép , mosógép stb. javítást az alkatrész hiány miatt.

És a weblapok a nagyok játszótere lett mint minden más. Konkrétan Én már nem is kereskedem, ha az ügyfél azt mondja tőlem veszi klímát hogy egy kézben legyen akkor telefonálgatok és szervezkedek hogy ide érjen és pakolászom még sorba kerül. De masszívan nem éri meg vele vacakolni.

Sok vadász és kevés a fóka vagy hogyan mondják. Dübörög a gazdaság, de ez már poli-dili.

Előzmény: newman13 (64373)
Dr. Klíma (X) 2015.06.16 0 0 64374

inkább 4 az a 2 :)

Előzmény: newman13 (64373)
newman13 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64373

Neked milyen végzettséged van?  Csak azért, mert mindenki kezdi valahol és nem gondolom, hogy ekkora arccal kéne lenned.  Minden klímás honlap tele van akciókkal, tehát minden klímás cég nagyon nagy bajban van?  Ja, hogy a tiéteken nincsen akció?  Szerintem az a cég van bajban, amelyiknek nincs kerete még egy normális aktuális honlapra sem, ehelyett elavult, két éves, más cégtől kopipésztelt árlistákat tartalmaz.

Előzmény: Dr. Klíma (64372)
Dr. Klíma (X) 2015.06.16 0 0 64372

..:"Azt vedd számításba, hogy a netes ár nem mérvadó. A japán klímák - a szerelőt megkeresve - jóval olcsóbban kaphatók, mint amit látsz a neten.."

...ez így nem igaz. Nekem az a véleményem, hogy az akciózik, akinek kell a munka, kell az eladás....mert ha már valamit akcióznak, akkor egyesek zabálják és ugranak rá...arra senki nem gondol, hogy akciózva annyi az értéke amennyi.

Én úgy gondolom, hogy amelyik klímás nyár elején akciózik ott nagyon nagy baj van.... vagy bevállal rengeteg munkát és futószalag módjára okádják fel a jobbnál jobb szereléseket a semmiből lett, gyorstalpalón kiképzett műszakikkal

Előzmény: NAND708 (64365)
fghj k Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64371

sziasztok, min mekkora kábelcsatorna kell a beltéri egységhez? milyen vastagok a csövek? szekrény mögött van kb 3cm rés, lehet h befér oda vagy kevés lesz?

köszi: f

Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64370

Üdv!

Kérdezted a Gree tapasztalatokat. Nekem egy kicsi van (2,5) de nem is nagy területet, egy 42 nm-es lakást hűt.

Most hogy volt a hőség, tette a dolgát. Legkisebb ventillátor állásban, 26 fokra volt állítva. Így alig hallható, a 26fok mindíg 26 fok volt (nem melegedett, nem hült a légtér.) a légterelőt a plafonnal egy szintbe párhuzamosra állítottam, így senki nem fázott. Mást nem tudok róla mondani. (A fogyasztása, meg nem volt a teljes lakáshoz képest mérhető, mert napi 1-2 kw kilengés az átlaghoz nem leht mondani miből jelentkezik.)i 

Előzmény: Qstagi (64363)
Ordas Creative Commons License 2015.06.16 -1 0 64369

És még egy, ha a multi kültériben elromlik valami, akkor sehol nincs hűtésed.

Miért, Hány kazán van a lakásodban? Ha elromlik a kazánod, sehol sincs fűtés télen. Nem tudom, mi ez apara a multigéptől. Sokkal jobb, mint telefosni a homlokzatot 3-4 kültérivel.

Előzmény: fodorb (64367)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64368

"Mivel a fűtést is említed, csak inverteres néztél ugye ?"

ÉS elektronikus adagolós!!

Előzmény: fodorb (64367)
fodorb Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64367

Hello,

Ami a külön gépeket illeti, sokkal nagyobb a kínálat, mint multikból.

Mindenképpen olyan gépet érdenes választani ami rendelkezik rendes szervíz háttérrel.

Aki ezt ajánlotta, ezért mondhatta.

És még egy, ha a multi kültériben elromlik valami, akkor sehol nincs hűtésed.

Mivel a fűtést is említed, csak inverteres néztél ugye ?

Más :

Mi a bánat lehet a Daikin On/off készülékkel 2,5 kW ?

Tapasztalat, hűtés üzemben egy idő után csak szakaszosan jön be a levegő, azaz ki belőle a hideg, holott a zúgás állandó ?

És ha a leghidegebbre is van állítva, hát elég gyakran és hamar leállogat.

a gépből jövő suhogás üteme sem állandó, motorzúgást állandónak hallom, már amennyire lehet hallani.

Amikor a legmelegebb volt kint, akkor nem állt le, vagy ritkán, végig 18 fokra volt állítva legkisebb venti sebesség mellet, mert alergiás vagyok a zajokra.

kb 10 éves

Előzmény: jeho73 (64364)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64366
Előzmény: Qstagi (64363)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64365

Azt vedd számításba, hogy a netes ár nem mérvadó. A japán klímák - a szerelőt megkeresve - jóval olcsóbban kaphatók, mint amit látsz a neten

Előzmény: jeho73 (64364)
jeho73 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64364

Sziasztok,

Új vagyok itt a fórumon, és most tervezek klímacserét.

Sok véleményt olvastam, és a Samsungokat nem tartják sokra, amennyire kivettem a hozzászólásokból.

Most én mégis Samsungon gondolkozom, két okból is:

1. nyilvánvaló, az ár

2. nem a hagyományos egy kültéri - egy beltéri megoldást választanám, és hátha multiban jó a Samsung (?).

Egy családi ház hűtés/fűtését kell megoldani, jelenleg is van 2db 2,5KW split, de egyrész öregecskék, másrészt az egyikük feladta a versenyt, pont a tetőtéri.

Ott amúgy sem szerencsés a beltéri mostani elhelyezése, mert 3 kisebb szoba van, amiket hűteni kell, és ezért is gondolkodtam el a multin, amit később bővíteni lehet.

Ajánlották, hogy szereltessek fel külön gépeket, erről is szeretném a véleményeteket megkérdezni, lehet, hogy valóban jobban járok?

Esztétikailag nem biztos, bár nem zavaró annyira, a gépkocsibeálló fölé lehet elhelyezni a kültériket, ott van hely bőven, és nem is látszik nagyon.

Amin gondolkozom:

Kültéri: Samsung RJ080F4HXEA, ehhez Samsung AQV09PSBN (felső szint hálószobába, kb18 m2) és Samsung AQV12PSBN (alsó szint, kb 45m2)beltérik.

Minden vélemény érdekel, és előre is köszönöm!

Qstagi Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64363

Köszönöm a választ! 

A Gree-vel milyenek a tapasztalatok? Megnéztem a weblapjukat, nagyon büszkék magukra... de melyik kínai nem az? :) A szűrt levegő mellett leginkább a csendes műkődés fontos számomra.

Előzmény: Vaksiakksi (64343)
ms1964.2 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64362

Erről tud valaki valamit?

Midea MS11MU-12HRFN1 Oasis

snef Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64361

Hello

Esetleg valakinek van tapasztalata a kulterik beriasztozasaval kapcsoaltban?

Egy nyaralohelyrol lenne szo amihez lenne tavfelugyelet de meg ok se nagyon talakoztak olyan kerdessel hogy a kulterit hogyan lehetne beriasztozni...
Vagy tenyleg ennyire nem megszokott hogy lopjak a kulterieket?

ms1964.2 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64360

A Bauhausben akciós a VORTEX klíma.

http://www.bauhaus.hu/index.php?id=klimak_ventilatorok&tx_bahagsimpleproducts_pi1%5BproductId%5D=35255&cHash=5799a4258bdb9e4e11980fbb473a3de9

Láttam már házak falán, de kissé félek tőle.

Van valakinek üzemeltetési tapasztalata ezekkel kapcsolatban?

királyjoe Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64359

Szia!

A hozzászólásodból úgy érzem, hogy véleményed szerint jobb a Fujitsu?

Én olyanokat hallottam, hogy a Fujitsu régebbi gépei jobbak voltak, a mostaniakban már végrehajtottak néhány módosítást a költségek csökkentése miatt, és ez azért nem vált a gépek előnyére.

De persze ez is csak egy vélemény amit az a klíma szerelő mondott, akivel beszéltem. Kérdeztem más forrást is, Ő pedig azt mondta, hogy Fujitsu klímát szoktak szerelni.

Viszont amiket leírtál szempontokat azokra is érdemes lenne hiteles, független forrásból tudni a választ

"milyen a magyarországi márkaképviselete, van-e megbízható forgalmazója/szakszervize és főleg alkatrész utánpótlása"

Esetleg van itt valaki aki foglalkozik Mitsubishi és Fujitsu klímával is?

Megköszönném a segítséget.

Előzmény: Visatone (64353)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.16 0 0 64358

Hát igen, ez 2007 óta ment folyamatosan, és most van csapágy hangja ... de megy még így is.

Előzmény: Dr. Klíma (64357)
Dr. Klíma (X) 2015.06.15 0 0 64357

az FTXS gépek szerver termi, technológiai hűtésre vannak tervezve, méretezve....konkrétan nem tudod széthajtani...365 napon át 24 órás üzemeltetésre fejlesztve....

Az FTX pedig lakossági komfort készülék, pár hetes üzemre van tervezve a nyári hónapok használata esetén... 

az ár tükrözi az össz különbséget

Előzmény: TgY (64354)
_Bolhás_ Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64356

Urak!

Milyen cucc a Gree Trend? Szar?

SSgt.Chris Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64355

Nos igen, persze, hogy zárt...ezért is írtam, hogy gondolom többet árt a forró állott levegő a beltérinek, mint az, hogy szabadon ki van téve a téli-nyári időjárás viszontagságainak. Eszerint, jól gondoltam :-)

Előzmény: Zeki_ (64335)
TgY Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64354

Miben különbözik a Daikin FTXS  az FTX-hez képest ?  Tudom hogy hatásfok, illetve pl. légterelés komfort sokkal jobb az FTXS esetén, de tartósság, egyéb lényegi műszaki tartalom, anyaghasználat, stb. szempontból mik a főbb különbségek ? Más szóval mitől 'professzionális' az egyik s mitől csak 'lakossági' a másik ?

Visatone Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64353

"Az eredeti elképzelés Fujitsu klíma lett volna, azonban a klímás akivel beszéltem Mitsubishi készüléket javasolt."

Feltehetően ő azt forgalmazza....

Lehet, hogy felveszi a versenyt a Fujitsuval, de azért nem ártana utánanézni annak, hogy milyen a magyarországi márkaképviselete, van-e megbízható forgalmazója/szakszervize és főleg alkatrész utánpótlása. Az itteni szakik bizonyára tisztában vannak ezzel, úgy hogy nem ártana megvárni (vagy kikérni) az ő véleményüket is.

Előzmény: királyjoe (64344)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64352

Hátranyai:

nagyon zajos

bentről szívja el a levegőt, ami a saját maga lehűtéséhez kell, és ez a levegő másik szobákból/ablak réseken át pótlódik.

Igen, van amelyik fűteni is tud. Az drágább.

Előzmény: lapar (64350)
királyjoe Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64351

Szia!

Igen valóban nem nagy a különbség árban (20-25e Ft). Megkérdezem a klímás véleményét a nagyobb gépről.

Köszönöm a tippet.

Előzmény: SIMTDIToledo (64348)
lapar Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64350

Üdvözlet az uraknak!

Az lenne a kérdésem, hogy a mobil klímáknak mik a hátrányai a fixen rögzítettekhez képest?

Ezek annyival "rosszabbak", hogy igazából csak bérlőnek való? (aki tudja vinni tovább)

Én csak azért gondoltam erre, mert így bármelyik helységbe vihetném, nem jár nagy bontogatással a felszerelés, megnemis nagyon tudnám hova tenni a split klímát, mert vagy nagy ablak, vagy szekrény van a külső falon.

A mobilt viszont tudnám nem használatos kéménybe kötni.

Az is kérdés, hogy ezek között van-eolyan, ami fűteni is tud?

Köszönöm a válaszokat, ha esetleg már ki lett tárgyalva a téma alaposan, akkor irányítsatok már vissza lécci!

SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64349

Bocs nem MyCloud, hanem MELCloud.

Előzmény: SIMTDIToledo (64348)
SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64348

Szia!

Én a helyedben megnézném a 42-est is, ami nekem is van, sokkal nagyobb a szabályozási tartománya, és a netes képekkel ellentétben a kültéri is a 3.5-es méretű, és alig drágább. Azt sajnálom csak, hogy olyan drága hozzá a MyCloud, hogy lehessen távolról is vezérelni.

Üdv:

SIM

Előzmény: királyjoe (64347)
királyjoe Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64347

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, ebben a típusban gondolkodom (MSZ-SF35VE/MUZ-SF35VE DC INVERTER), ha már Mitsubushi klímáról van szó.

Lenne még a MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA STANDARD típus (70-80e Ft-al olcsóbb lenne). De azért nem ezt választanám, mert ez AC inverteres, amíg a fentebb említett típus DC inverteres.

Előzmény: SIMTDIToledo (64345)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64346

Nekem is van Mitsum, teljesen okés.

SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64345

Szia!

Nekem kb 1 éve Mitsu van, előtte Daikin volt, és nagyon szeretem a Mitsut, csak ajánlani tudom, abszolút egy kategória felhasználói szemmel mint a Daikin, ezen még a korábban felmerült heti programozás lehetősége is megvan. Nekem SF42-es van, csendben teszi a dolgát.

Üdv:

SIM

királyjoe Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64344

Sziasztok!

Kb. 40 nm-es helységbe szeretnék egy 3,5 kW-os klímát szereltetni. Az eredeti elképzelés Fujitsu klíma lett volna, azonban a klímás akivel beszéltem Mitsubishi készüléket javasolt. Van valakinek tapasztalata a Mitsubishi klímákkal kapcsolatban? Mennyire jók ezek a gépek?

Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64343

Üdv !

Mint leírtam létezik olyan, hogy plazmaszűrő-s. Ennek lényege, hogy mindent feltölt elektromos töltéssel, és egy rács ami ellentétes töltésű "csapdába ejti " a pollent, szőrszálat, lebegő szennyeződést (állítólag 90%-os hatásfok). Olyat keressél amire az van írva, hogy plazmaszűrős. (Az idei Green-ek legtöbbje már ilyen)  

Előzmény: Qstagi (64342)
Qstagi Creative Commons License 2015.06.15 0 0 64342

Sziasztok! Napok óta keresgélek a neten olyan klímát amelyik képes kiszűrni a polleneket a levegőből, de egyik leírásban sem említik ezt, mint funkciót. 

Létezik ilyen egyáltalán, vagy ez egy annyira alap dolog, hogy már meg sem említik?

Norbi10. Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64341

Sziasztok! kiszeretném takarítani a klímát! Milyet tisztító szert ajánlotok hozzá? valami jó cucc kéne, mert a neten sok olyan van ami semmit nem ér. a Külső egységet már kifújtam kompresszorral nem volt olyan vészes.. Meg valami normális le írást lépésről lépésre a belső egység takarításáról.

demodulator Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64340

Még nem...csak az imént véletlenül megláttam a topikot, és elgondolkodtam...meg benéztem a gyerekszoba-klíma porszűrőjébe. De előkerestem a névjegykártyát, így most már azt is tudom, hogy a FrigoTrade volt. :-) Esetleg holnap odacsörgök.

Előzmény: Dr. Klíma (64339)
Dr. Klíma (X) 2015.06.14 0 0 64339

Esetleg őket próbáltad hívni?

Előzmény: demodulator (64338)
demodulator Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64338

Bp. IX. kerületben lenne 3 normál klíma, amit szegediek raktak fel nálunk, még annó innen a fórumról...valamikor 10 éve. LG ART COOL típusok. Egy karbantartás rájuk férne. Kit ajánlanátok?

Dr. Klíma (X) 2015.06.14 0 0 64337

Mindkét gépnek megvan a maga varázsa...

Keress jó klímaszerelőt és válaszd azt amit a klímásod ajánl....fontos, hogy jó legyen a kapcsolatod vele, hogy hiba esetén el tudd verni a port rajta, s ne járj úgy mint azt sokan már megtették

dr klíma

http:www.frigotrade.hu/klima/munkatarsak.php

Előzmény: erdelyiz (64336)
erdelyiz Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64336

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni klíma választásban.

A két típus:

- Daikin FTXB35C

-Fujitsu ASYG 12LLCC

A Fujitsu égszállítása 720 m3/h, a Daikiné 582. Lényeges ez, vagy csak a "huzatot" növeli, és a Daikin ugyanolyan hatékonyan hűt kevesebb levegő mozgatásával, mint a Fujitsu?

Köszönöm.

Zeki_ Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64335

Zárt a padlás tér? Akkor nem él sokáig a kültérid...

Előzmény: SSgt.Chris (64328)
Kimiki Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64334

Sziasztok!

Abszolút laikusként, hozzáértőket kérdeznék, hogy ezek közül van valamelyik mellett nyomósabb érv, illetve ezeket meg szabad venni?  :)

Köszönöm!

http://www.iceklima.hu/panasonic-cs-ue12qke-cu-ue12qke.html

http://www.webklima.hu/daikin-ftxv35ab-rxv35ab.html

ezsolt74 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64333

Ez azért durva, ennyire azért nem kéne spórolniuk, néhány $ miatt ilyet kihagyni, ha már úgyis megvan a helye.

Szerintem mindenki fizetne pár száz Ft-al többet hogy legyen benne oldal irányú pásztázás is.

Előzmény: klimakiraly (64332)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64332

Mert drága a motor!

http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=&SearchText=air+conditioner+swing+motor+stepping

A vezérlő panelen sokszor meg van a helye, az előlapban is ki van alakítva a felfogatás.

De a Magyar piacnak csak az ár számít és Kína képes ezért az 1-2USD-ért is külön modellt gyártani. De szerintem lassan majd ez is elhal mint a csak hűtő klíma meg a 2kW-os klíma. Olyan kevés fogy hogy nem fogják gyártani csak amiben van jobbra-balra pásztázás is.

Előzmény: ezsolt74 (64331)
ezsolt74 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64331

A klímák miért nem tudnak oldal irányban "pásztázni"?

A Samsung Jungfau klímám, tudja fel-le és jobbra-balra is terelni egyszerre a levegőt.

Előzmény: Ordas (64206)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64330

Üdv !

Most már egy hete hogy megy, csak ajánlani tudom egy ekkora lakótérbe a Gree GWH09KF-et.

Egyrészt, mert ahogy olvastam a hozzászólásokat, fontos, hogy jól irányítható a kifújt levegő.

Minimális fokozaton, csendes működéssel tartja a beállított hőmérsékletet.

Ami nekem fontos, hogy ebben van egy plazma szűrő, ami a sok allergén dolgot kiszűri a levegőből.

A terület amit írtál 13 nm ahhoz elég, ha Nálam 40 nm-et klimatizál.

A csomagba meg pakoltak még egy -jövőre- csere szűrőbetét készletet

Előzmény: hurenzon (64327)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64329

sztem a japánok inkább a tartósságról, megbízhatóságról híresek mint a felhasználóbarát funkciókról. japán autókkal is sokszor ez a helyzet, olyan dolgok maradnak ki néha, ami egy európainál ezer éve természetes, az ember nem is gondolná, hogy a japánok kifelejtik. Cserébe az örökkévalóságnak terveznek. Más a gondolkodásuk.

Előzmény: Törölt nick (64326)
SSgt.Chris Creative Commons License 2015.06.14 0 0 64328

Kicsit tovább gondoltam ezt a klíma telepítést, érdekelne, hogy mi a vélemény a kültéri résszel kapcsolatban.

Mindenképpen szükséges azt a szabadba telepíteni? Már úgy értem, mivel tetőtérben lakom, így a felettem lévő padlástérbe beszerelve védve lenne a tűző naptól, hótól, esőtől, jégtől, széltől.... Másrészt a padlás állott, forró levegője gondolom nem használ a hűtési rendszernek (?) ...

hurenzon Creative Commons License 2015.06.13 0 0 64327

Milyen típus van neked ?

200 e ft ig melyik a legjobb klíma egy 13 nm szobába? 

Előzmény: Törölt nick (64326)
G.b.Reload Creative Commons License 2015.06.13 0 0 64325

Klímát januárban érdemes szereltetni csak profikkal.  Én így tettem, és most élvezem a 26 fokot, amit egy Fu**** LMCA12 állít elő. Alig fogyaszt valamit! Júniusban bekapcsoltam, szeptemberben kikapcsolom. :)

Lacivill Creative Commons License 2015.06.13 0 0 64324

Háát beleolvastam, bár ne tettem volna.  Etelka leülhet, 1-es....

Előzmény: klimakiraly (64323)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.13 0 0 64323

Kedves Etelka,

Köszönjük.

Kánikulában ne rohanjon agyatlanul klímát venni!

Előbb tisztázzuk gyorsan, melyik mit tud, és mire kell odafigyelnie a vásárlásnál, mert pénztárcája és hőérzete is bánhatja a rossz választást! Tovább »

forrás: divany.hu

szocske_ Creative Commons License 2015.06.13 0 0 64322

ha pont a légáramban aludnék az biztosan nem tenne jót.

nekem a mennyezettel párhuzamosra állítva megy a klíma, csak jobbra-balra terelget automatikusan a kis lapátjával.

így alatta és a közelében egyáltalán nem érezhető, csak a szoba közepén egy pontban (a klímától kb. 4 méterre) találok olyan helyet, ahol egyáltalán észrevehető a légáramlás, vszínű ha épp ott lenne az ágyam, akkor nem lenne jó ott aludni.

mondjuk ennek a beltérije is jó nagy doboz, gondolom a hőcserélő is nagyobb a kisebb készülékektől, így kisebb ventilátor fokozattal visz át a hőcserélőn azonos mennyiségű levegőt.

Előzmény: Törölt nick (64320)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.13 -1 0 64321

nem mindig 350W-on ment, hanem ez volt az alja, fűtéskor azért sokszor ment nagyobb teljesítményen is.

hűtéskor viszont AUTO-ban végig a legkisebb fokozaton megy tegnap óta, azóta sem néztem, hogy ehhez mekkora áramfelvétel társul.

mivel 1-2 fokot kell csak neki hűteni a házon, hűtésre biztos, hogy elég lenne kisebb készülék is.

de nálam hűtés módban nem sokat fog működni ezt már eleve tudtam, csak akkor van rá szükség, amikor a mostanihoz hasonló napokig tartó kánikula van, ilyenből meg van évente max. 2 hét.

Előzmény: Dr. Klíma (64319)
Dr. Klíma (X) 2015.06.13 0 0 64319

..."egyébként érdekes dolog a méretezés... mikor klímát kerestem szinte mindenki akitől árajánlatot kaptam 3,5kW-os készüléket ajánlott, még rá is kérdeztem néhány helyen, hogy biztos elég lesz-e, mert a neten talált leírásokban a 3,5kW-os gépekhez szinte mindenhol kisebb volt a megadott felső m2 érték, mint amire nekem kellett. Akit megkérdeztem, mindenki azt mondta, elég lesz a 3,5-ös.

Aztán úgy alakult, hogy mégis 5kW-os készülék került fel.

fűtéskor fogyasztásmérővel nézve 350W elektromos teljesítmény volt a leszabályozás alja, az alatt sosem láttam működni, azt még nem néztem, hogy hűtésnél mennyi.

De megeshet, hogy azért tetszik nekem ez a gép, mert nagyobb, mint amit a többség ajánlott, így sokkal többet működik visszaszabályozva.

Ahhoz nem értek, hogy ez a COP és az élettartam szempontjából mennyire lesz előnyös, remélem nem sokkal rosszabb neki így menni, mint névleges teljesítményen.

Akárhogy is, komfort szempontjából nagyon elégedett vagyok és örülök, hogy márkás, nagyobb teljesítményű készüléket vettem."...

350 W elektromos teljesítményfelvétel esetén kb 950-1200 W fűtőteljesítményt produkál a klímád. Nem biztos, hogy a 3,5 4(,0) kW os gép kevés lett volna.  A túl sok ideig tartó, nagyon alacsony működésli üzem sem jó a klímának... 

Előzmény: szocske_ (64311)
Advantech Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64318

A válaszaitok megnyugtattak.:-)

Közben volt alkalmam a munkahelyi on-off klímát is alaposabban megvizsgálni párátlanítás szempontjából és ha eléri a beállított hőmérsékletet és ki-bekapcsolgat, akkor az sem párátlanít olyan nagyon, mint jet módban. Sőt, van hogy visszaemelkedik a páratartalom.

Szóval megnyugodtam, köszi.:-)

Azért kíváncsiságból a szárítás módot mindenképpen kipróbálom.

A. 

Előzmény: Advantech (64280)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64317

Hát. Hát-al nem kezdünk mondatot. De.

https://www.antsz.hu/hir1/legkondicionalo.html

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64316

így van a FEEL akkor követni fog. Némely modellben van a távirányítóban is szenzor. Választhatsz hogy beszívott vagy távirányító ... de ez nem gyakori extra.

Előzmény: Vaksiakksi (64315)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64315

Én értem, de igazából arra voltam kíváncsi, hogy hol, melyik alkatrésze.? Viszont amit írtál aszerint akkor arra gondolok, hogy ott ahol visszaszívja ?? Tehát Mondjuk az enyém a tetején.

(Csak azért mert azt írja a doksija, hogy a FEEL gomb "aktivála a távirányító hőmérséklet szenzorát" )

Előzmény: klimakiraly (64314)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64314

A beltéri egységben a vissza szívott levegő hőfokát méri és csak azt. A kifújtat nem.

Előzmény: Vaksiakksi (64313)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64313

Üdv MIndenkinek !

Annyit írtatok már a kilépő meg keringtetett levegő hőmérsékletéről, de kérdem Én, maga a klíma melyik szerkezeti egységében méri a hőmérsékletet ?  

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64312

Hát küldd oda neki a max hideget időnként amikor senki sincs otthon. Mellékhatásként elmenekülnek a csótányok, megfagynak a legyek, megszűnnek ott lenni az atkák, ágyipoloskák. Tudod, ezek mind olyanok amelyek a meleget szeretik.

Előzmény: szocske_ (64311)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64311

egyébként érdekes dolog a méretezés... mikor klímát kerestem szinte mindenki akitől árajánlatot kaptam 3,5kW-os készüléket ajánlott, még rá is kérdeztem néhány helyen, hogy biztos elég lesz-e, mert a neten talált leírásokban a 3,5kW-os gépekhez szinte mindenhol kisebb volt a megadott felső m2 érték, mint amire nekem kellett. Akit megkérdeztem, mindenki azt mondta, elég lesz a 3,5-ös.

Aztán úgy alakult, hogy mégis 5kW-os készülék került fel.

fűtéskor fogyasztásmérővel nézve 350W elektromos teljesítmény volt a leszabályozás alja, az alatt sosem láttam működni, azt még nem néztem, hogy hűtésnél mennyi.

De megeshet, hogy azért tetszik nekem ez a gép, mert nagyobb, mint amit a többség ajánlott, így sokkal többet működik visszaszabályozva.

Ahhoz nem értek, hogy ez a COP és az élettartam szempontjából mennyire lesz előnyös, remélem nem sokkal rosszabb neki így menni, mint névleges teljesítményen.

Akárhogy is, komfort szempontjából nagyon elégedett vagyok és örülök, hogy márkás, nagyobb teljesítményű készüléket vettem.

Előzmény: szocske_ (64310)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64310

ez is benne lehet. sajnos konkrét típusokat nem tudok, de abban szinte biztos vagyok, hogy beszerzéskor szinte kizárólag az ár számított.

régebben 2 készülék volt, most 3 db mennyezeti. annyira azért nem nagy az iroda, hogy ez kevés legyen... Ennek ellenére még ez sem komfortos.

Sőt, viszonylag kis ebédlőben, tárgyalóban is 1-1 ugyanolyan mennyezeti készülék van, ott egészen biztosan nem alulméretezett, mégsem észrevehetetlen a működése.

így csak arra tudok tippelni, hogy ennyivel tud többet egy drágább, márkás készülék az olcókínaitól.

Előzmény: Törölt nick (64309)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64309

Nem arról van szó, hogy otthon egy oda való készüléked van, míg a melóhelyen csak letudják a dolgot egy "jó lesz az oda" mentalitással?

Előzmény: szocske_ (64308)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64308

nem. a munkahelyemen 15 éve még on-off volt.

de olyan 5-6 éve már cserélték őket inverteresre, egy viszonylag nagy irodába került 2 db oldalfali. 

nagy előrelépés volt az inverteres, de még mindig szörnyű.

a mennyezetit kb. fél éve építették be, mostanában kezdjük használni, de az is hangos, kellemetlen a légáramlás annak aki a közelében ül, és melege van annak, aki távolabb.

persze mindig az volt az egyetlen szempont, hogy a legolcsóbb legyen.

ahhoz képest amit itthon a fujitsuval tapasztalok, brutálisan nagy a különbség.

és nem vagyok fujitsu ügynök, még csak klímát sem értékesítek, egyszerűen viszonylag kritikus átlag felhasználóként írok véleményt.

Előzmény: NAND708 (64307)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64307

Te nem véletlenül inverteres vs on-off összhasonlítást csináltál?

Előzmény: szocske_ (64306)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64306

sziasztok!

tavasszal rendszeresen beszámoltam a klímás fűtési tapasztalataimról, én gyakorlatilag fűteni vettem a klímát, nyáron ellennék nélküle. 
Ha azonban már van, kíváncsiságból csak kipróbálom, ma volt az első olyan nap, hogy túllépte a 26 fokot a benti hőmérséklet a házban.

A munkahelyemen többféle, többnyire olcsóbb kategóriás klímával találkoztam már, és utálom is őket, mert hangos, süvít a hideg szél, aki a közelében ül hidegre panaszkodik, aki távol, az melegre, így aztán össze vissza kapcsolgatja mindenki.

Nekem itthon egy Fujitsu ASYG18LFCA üzemel, ami kicsit talán túl is van méretezve, bár egy 60m2-es nappali+konyha+ebédlő helyiségben van + ezzel fűtök még egy hálót és egy fürdőt, összesen kb, 80m2-t, úgyhogy még az is lehet, hogy nincs.

Mindenesetre a hűtési tapasztalatokról: határozottan megéri normális minőségű készüléket venni. Amennyire elviselhetetlen klímákkal volt dolgom a munkahelyemen az elmúlt 15 évben, kezdve a régi on/off készülékektől, aztán inverteres oldalfali, legutóbb inverteres mennyezetbe épített (kazettás?) készülékekkel, ez itthon épp az ellentéte.
Bekapcsoltam ma minden beállítás AUTO, 25 fok, eleinte kicsit ment közepes fokozaton, aztán kb. 15 perc elteltével beállt a legkisebbre, az egész házban kellemes a hőmérséklet, és észre sem lehet venni, hoyg működik.

Szóval szerintem, aki megteheti, ne sajnálja egy márkás készülék felárát, ég és föld!

Talán ahhoz lehetne hasonlítani, mint az autókban egy alap klíma vagy egy digitális automata.
Az elsővel a vezető dolga össze-vissza tekergetni mindent, de szinte lehetetlen komfortos környezetet beállítani, míg egy profi autóklíma működését szinte észre sem lehet venni.

hurenzon Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64305

227 e ft beépítéssel jó ár,  ugye ?

Előzmény: .klímás. (64304)
.klímás. Creative Commons License 2015.06.12 0 0 64304

Bitang jó klíma, csak egy kicsit drága.....

Előzmény: hurenzon (64302)
M.Sanyi Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64303

Amit te keresel, azt fagyasztónak hívják.

Előzmény: dokiki (64300)
hurenzon Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64302

Sziasztok! 

Mi a vélemény erről a klimráról :

Daikin FTX20JV/RX20JV  ?

_Bolhás_ Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64301

"Az inverteres klímák nagy előnye, hogy nem szárítják úgy  a levegőt, mint az on/off klímák"

Egyeseknek előny, másoknak hátrány. Én simán elviselem a 35 fokot is, ha száraz a levegő. 70%-os páratartalom mellett a 25 fok is megkínoz. :-)

Előzmény: Zeki_ (64283)
dokiki Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64300

Sziasztok,

beszerelték a Daikin FTXB35C/RXB35C -t. Most elkezdtem próbálgatni, erős fokozatban, 18°C-re állítva  a kilépő levegő hőfoka 13 °C.

Ez nem sok?

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64299

Pedig anno a Toshiba auto üzemmódban a COOL fokozatban ha elérte a hőfokot átkapcsolt DRY-ba. Imádtam.

Előzmény: Visatone (64297)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64298

Mai adónkat is add meg nekünk ma ...

2015. június 8. napján hatályba lépett a 2007. évi LX. törvény 10/C. §-a.

A törvényi rendelkezések érelmében minden olyan vállalkozás, amely fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységet végez, illetőleg az 517/2014/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet 4. cikk (1) és (2) bekezdése szerint szivárgásvizsgálatra kötelezett alkalmazások üzemeltetői és tulajdonosai kötelesek

-     a Klímagáz adatbázisban regisztrációs kötelezettségüknek eleget tenni és
-     éves klímavédelmi felügyeleti díjat fizetni.

A klímavédelmi felügyeleti díj éves mértéke

a) HR-I és nagykereskedő kategória esetén 31 000 forint,

b) HR-IV, MR-I és viszonteladó kategória esetén 26 000 forint,

c) HR-II és MR-II kategória esetén 21 000 forint

d) HR-III és MR-III kategória esetén 16 000 forint, valamint

e) tulajdonos és üzemeltető esetében hűtőkörönként 30 Ft/F-ÜHG tCO2, de legalább 2 000 forint.

Visatone Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64297

Nekem is pont két éve van pont ugyanez a klímám. Rendesen fűt-hűt, ahogy kell. Soha eszembe nem jutott azt figyelni, hogy üzem közben csökken-e a páratartalom.... De ha már: azt azért megfigyeltem, hogy a hűtési szezon első egy-két napján még nem csöpög a kondenzcső, csak azután kezd szép lassan cseperészni. Ahogy nő a meleg, és egyre többet megy a masina, úgy nő a kondenzvíz mennyisége is.

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64296

Ezek már gyárilag kellően ki vannak herélve, hogy minden szent szarnak megfeleljenek, csak arra ne legyen tökéletes amire kéne.

Előzmény: Törölt nick (64289)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64295

ui.

másik fórumon írtam privit

Előzmény: windy12 (64291)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64294

Nem vicceltem, nem szokásom

Itt írták korábban, hogy a Gree GWH09KF ugyanaz belül mint a tavalyi Daikin FTXV 25 AB, ezért kérdeztem

M.Sanyi Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64293

Szia Feri !

Tegnap küldtem neked levelet. :)

windy12 (X) 2015.06.11 0 0 64292

Nos, úgy tűnik, hogy a klímád tökéletesen működik :)

windy12 (X) 2015.06.11 0 0 64291

Nem is értem, most  csak viccelsz? Természetesen a Daikin a jobb, ez nem kérdés....

Előzmény: Törölt nick (64287)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64290

ezért most 4-esen járatom

majd meglátjuk változik-e valami idővel

Az viszont gyanús, hogy ezek a mai hűtők 55 gramm gázzal vannak töltve.

Ha jól emlékszem régen nem spóroltak rajta ennyit, 100g felett volt egy rendes már nem freonos hűtőben. De lehet hogy rosszul emlékszem

Előzmény: Törölt nick (64289)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64289

nem

Azonban most nincs kedvem megint hűtőt cserélgetni mikor jön a kánikula, úgy hogy egyelőre marad a Zanussi.

Valószínűleg túl könyezetvédősre csinálták és nem bírja, hogy 28-29 fok van a lakásban

Az biztos, hogy jobb mint a Gorenje.

Viszont arra rájöttem, hogy nem arányosan szabályoz a beállítócsavarja.

2-es úgy óránként 15 percet megy, 6-8 fok van benne

3-as óránként 20 percet megy, 6-7 fok

4-es óránként 30 percet megy, 4-5 fok

5-ös óránként 45-50 percet megy, 4-7 fok

Nem jegesedik különösebben a hátfala, nincs befagyva a levezetőcső és a kompresszor fölött sincs semmi víz a csepptálcában.

Fogyasztásmérővel van mérve az áramfelvételi idő, a kompresszor meglehetősen meleg.

Én azért sokallom, hogy 24 óra alatt több mint 11 órát megy egy 300 literes kombi hűtő. :((

Persze fogyasztásban nem sok, de ezek szerint a hatásfoka elég sz.r. Most nem tudom, hogy ez az A++ nak köszönhető, mert anyámék20 éves Zanussi-Lehel hűtője 3-as fokozaton már fagyaszt felül is, 2-2,5 simán 2-3 fok van benne

Az úgy látszik segít neki, hogy egy kis ventilátorral fújat a meleg levegőt a kompresszorról. Csak valami tartósabb megoldást kell kitalálni

Előzmény: NAND708 (64288)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64288

Mi van a hőmérővel, megjavult a hűtő?  :-)

Előzmény: Törölt nick (64287)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64287

Szakik véleményét kérdezném, hogy a

Gree GWH09KF

és a

Daikin FTXB 25 C

közül melyik  és miért jobb?

NAND708 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 64286

Nekem teljesen jó.

Bár, nem tudom hogy jön ez az eredeti témához.

Előzmény: klimakiraly (64278)
dokiki Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64285

holnap este tudom megírni

Előzmény: Törölt nick (64270)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64284

Daikin, Fujitsu.

Előzmény: enterprise (64279)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64283

Az inverteres klímák nagy előnye, hogy nem szárítják úgy  a levegőt, mint az on/off klímák. Ugyanis nem olyan hideg a hőcserélős felületük.

szocske_ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64282

csepeg kint a kondenzvizk? ha igen, annyival biztos csokken a paratartalom. 

Dante001 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64281

A külön szárító üzemmóddal (dry) is nézted?

Advantech Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64280

Sziasztok!

Egy két éve felszerelt Fujitsu LUCA klímánk van. Hűt-fűt, amikor kell, de csak most vettem észre (éppen volt nálam páratartalommérő), hogy nem csökken a páratartalom, amikor a hűtés megy. Ami még érdekes lehet, hogy a lakás páratartalma 55-60% alapból, ez nem megy lejjebb hűtéskor, egy-két órás üzem után sem.

A munkahelyemen lévő on-off klíma ellenben mérhetően szárít, 47%-ról lemegy 40%-ra, bekapcsolás után fél órával.

Kezdjek aggódni, vagy minden rendben? Esetleg mit nézzek még meg, próbáljak ki?

A.

enterprise Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64279

Sziasztok!

150-200k korul szeretnenk klimat mit ajanlanatok? 

koszi

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64278

Szia,

Természetesen amit írsz az is egy része az igazságnak. Képen lévő számok alapján itt meleg van vagy pont jó? Annyit segítek hogy nekem Samsung magas oldalfali split klímám van, nem egy +13°C-fokos előremenő hűtőfolyadékkal üzemelő Fan-Coil-os rendszerem.

Előzmény: NAND708 (64263)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64277

Az egy nagyon rossz példa.

Előzmény: Törölt nick (64264)
ívfény Creative Commons License 2015.06.10 -1 0 64276

úgytűnik, h helyreállt a béke. én voltam a kuka és nagyon fel volt irányítva a kilépő levegő, így hideget mindjárt be is tudott szívni a beltéri, még jeges is volt a hűtője, de lejjeb irányatottam a kiáramló levegőt és, most 7-9 fok a kilépő levegő. köszi a hozzászólásod! és a többieknek is...

Előzmény: Törölt nick (64245)
Ordas Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64275

Semennyire. Ha eléri a visszabaályozás határát, akkor on/off klímaként fog működni.

Előzmény: Törölt nick (64273)
ezsolt74 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64274
Nyáron a nagyméretű ablakok jelentősen növelik a ház hőmérsékletét.
De szerintem az se mindegy hogy miből épült a ház.

A nagybátyáméknak az ytong-ból épült ház ,a nap szinte teljesen körbejárja, így nagyon fel tud melegedni. Azt hiszem két évvel ezelött voltak azok a nagy 38-40 fokos melegek, náluk a besötétítés ellenére 30fok volt a lakásban, szerencséjükre van pinceszint így oda le tudtak menni a meleg elöl.
Nekem is ytong-ból van a ház de hiába sötétítek be, nagy melegben 2-3nap után már közel 28-30 fok van a szobában.
Hiába alszunk nyitott ajtónál ablaknál, reggelre is csak 24-25 fokra hűl le a levegő.
Nekem kb 23fok lenne az ideális, 25 foknál már kezd melegem lenni.
Az ytong nagyon hamar átmelegszik, nincs tömege.
Viszont a növényeknek nem igazán tetszik a besötétítés.
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64273

Katalógusadatok alapján a tavalyi széria FXTV 25 AB modellje 0,6 kW-ig tudott visszaszabályozni

Az ezévi FXTB 25 C viszont csak 1,3 kW-ig.

Megmondom őszintén, ezt az adatot nem néztem az újnál eddig, azt hittem hasonló teljesítmény, hasonló fokozatok és egyik évről a másikra nem változtatnak ennyit.

Mennyire fog ettől lefagyni az arcom, ha alatta ülök?

Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64272

Üdv !

Mivel már ennyien összegyültünk Nyíregyházáról, Én már túl vagyok rajta, de a későbbi szervíz miatt érdekelni, hogy ki tud ilyen kellemes árakat adni itt. Érdemes-e hozzájuk fordulni, meg egyáltalán legalább helyben is tudnánk egymásnak segíteni. Ha megtiszteltek válaszotokkal: emailom: konyveloiroda KUKAC vitax PONT hu.

Előzmény: dokiki (64258)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64271

hát nekem az a megoldásom, hogy amikor a mostanihoz hasonló kánikula van, akkor nappalra a redőnyök többsége leengedve, az üres háznak teljesen jó félhomályban, így aztán eleve nem melegszik fel nagyon a ház a betűző naptól.

naplementekor pedig ablakok kinyitása, és nyitva is maradnak reggelig.

ezzel a módszerrel a klíma esetleg nyár közepén fog pár napot menni, amikor annyira áthevülnek a falak, hogy a szellőztetés már nem elég.

de én fűteni vettem a klímát, nem hűteni.

Előzmény: Vaksiakksi (64268)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64270

dokiki: telepítés költsége nálad mennyi lesz?

Gyanítom kitől kaptad az árat, mert mondott egy cég nekem is pont ugyanennyit rá. :)

Ha nem publikus, akkor jöhet mailben (profilomban ott a címem). Köszi

Előzmény: Törölt nick (64269)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64268

Üdvözletem !

Egy tényleg valós kérdésem lenne. Ha már van klíma, kellemsre temperálta a levegőt, de nem lehet bezárt lakásban élni, a friss levegő jó hatással van az emberfiára, meg ugye egy "illatos" lakásba senkinek sincs kedve belépni.  Érdekelne, hogy ki mikor, hogyan oldja meg a szellőztetést.

Mert ugye ha napközben tennénk, akkor csak a kánikulát engednénk be és kezdheti előrről a gép a léghűtést.

Talán késő este, éjszaka lenne a jó megoldás ??

Kérdezem Kinek mi a tapasztalata ezzel ?

Előzmény: szocske_ (64267)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64267

na igen, ez talán még jobb példa...

ha a hűtési igény nem függ össze a hőszigeteléssel, akkor hogyan lehet, hogy nálam max. 25 fok van délutánra, aztán ha éjjelre kinyitok pár ablakot, akkor semmi szükség a klíma használatára, miközben a munkahelyemen hetek óta menni kell a klímáknak, különben megolvadnánk?

egyébként a klíma megfelelő méretezése sztem nem offtopic itt, és tényleg kíváncsi vagyok, hogy egy klímaszerelő miért írja azt, hogy a ház hőszigetelésének semmi köze ahhoz, hogy mekkora klíma kell egy lakásba.

Előzmény: dokeee (64265)
Infomaker Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64266

Sziasztok!

Klímát szeretnénk a linken lévő lakásba.

https://goo.gl/maps/gTSBn

A legfelső szint, a képen a tűzfal felé pont, és a harmadik-negyedik emelet (belső kétszintes lakás) felső szintjére.

A gond az, hogy már a harmadik szint is tetőtér, és a negyedik meg végképp (a negyediknél más a hajlásszög, látszik a képen).

A legfelső terasz a harmadikon már a miénk, és a felette szint is (az már nem látszik, mert ferde a tető már ott nagyon), de az erkélyajtótól balra lévő tetőablak nem a miénk.

Kérdéseim:

ki lehet vezetni a klímát a ferde gipszkartonon át, szigetelésen át a külső zöld zsindelyborításon át? (a padlás nem hozzáférhető)

Hol lehetne a kültéri? Fent a képen a bal felső sarokban egy pici, térdi érő korláton látni egy kültérit, talán ez egy szerviz erkély, szerintem senkié, hanem közös.

A legkönnyebb a tűzfalra lenne kiszerelni, de oda gondolom nem engedélyezik, a lakók meg pláne, ezért gondolkozom a tetőre valahogy.

mi a véleményetek?

dokeee Creative Commons License 2015.06.10 0 1 64265

Fene tudja, szerintem azért van, két hét múlva lehet, hogy én is bekepcsolom a klímákat, bár jövő hétre durva hidegeket jósolnak.

Előzmény: klimakiraly (64255)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64263

Azért ha a fizikának ilyen vastagon ellentmondó dolgot írsz, az elegáns elköszönés előtt kifejthetnéd, hogy miként is gondoltad...

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64262

Ne túl régen linkeltem a Thom diagramot ... felület hűtésnél ... no off topic.

Előzmény: szocske_ (64257)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.10 0 0 64261

beraktam egy pohár vizet, annak nagy a hőkapacitása, abban van egy hőmérő

mind a 4 klímaosztályt tudja papíron

Zanussi, rá is van írva hogy magyar Electrolux gyártás

könyörgöm, csak tudják már milyen időjárás van errefelé :)

Előzmény: NAND708 (64248)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64260

"kint 40 fok, bent 20 fokot akarok"

Gratulálok.

Előzmény: szocske_ (64257)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64259

Jaja, nem a neten kell turkálni, hanem a klímásokat felhívni egyedi árért. :)

Előzmény: dokiki (64258)
dokiki Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64258

Sziasztok,

a típusa Daikin FTXB35C/RXB35C. Webes ár 193e pénz,"egyedi" ár a 156e., Nyíregyházán,de szerintem más is tudja ennyiért:)

Előzmény: Törölt nick (64252)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64257

"A hőszigetelésnek a klímához semmi köze ... nagy vonalakban" - tehát szerinted, ha rossz a hőszigetelés, akkor is azonos teljesítményű klímára van szükség?

ez érdekes, nézzünk egy példát:

kint 40 fok, bent 20 fokot akarok.

jó a hőszigetelés a házamon és az ablakok is viszonylag modernek. 

a klíma szépen tartja is a 20 fokot.

nézzük a rossz hőszigetelés esetét, ezt úgy szimulálom, hogy néhány centire kinyitok minden ajtót és ablakot, így olyan lesz, mintha régi vacak ablakaim lennének

a klíma vajon továbbra is bírja majd tartani a 20 fokot??

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64256

Ahol így számolják ki a hűtés igényt, ott Én szét szoktam tárni a kezem, és elköszönök. :-)

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64255

A hőszigetelésnek a klímához semmi köze ... nagy vonalakban. Jól kezdted de a szigetelés és az ablak hőátbocsájtása itt nem játszik.

Előzmény: NAND708 (64241)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64254

Nem, dehogy, itt most az egykompresszoros kombi hűtőszekrényről volt szó, meg is kerestem:

http://astudiopecs.hu/hutogepjavitas/trukkos-huto-hibak-nyaron-2-resz

Előzmény: Törölt nick (64253)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64253

Azt mondod, hogy a klímát pont akkor ne használják amikor legjobban kéne?

Előzmény: haliholaci (64250)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64252

Majd pár sort írhatnál,mert nekem is opció! Ez nagyon jó ár, hol sikerült ennyiért? :-)

Előzmény: dokiki (64249)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64250

Valahol azt olvastam,h az egykompresszoros kombiknál nyáron nem feltekerni, hanem pont a minimumra kell tenni a szabályzót  a leolvasztási ciklus miatt. Ha túl hűti magát sok lesz a jég, nem tudja leolvasztani magát.

Előzmény: Törölt nick (64247)
dokiki Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64249

Hello,

nekem holnap este tesznek be egy 3,5-ös Daikint, a gép 156e volt.

Előzmény: Törölt nick (64237)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64248

Tekerd fel a termosztátot.

A hűtő klímaosztálya megadja, hogy milyen környezeti hőmérsékleten tudja a +5/-18 fokot

https://www.mall.hu/hogyan-valasszunk-fagyasztot

Osztály jele Osztály neve

Külső hőmérséklet

SN  Abnormális10 – 32 °C

N    Normál16 – 32 °C

ST  Szubtrópusi18 – 38 °C

T   Trópusi18 – 43 °C

Érdemes nem a levegő hőmérsékletét mérni, hanem konkrétan a húsba kell beledugni a hőmérőt (ha van gusztusod) és legalább egy fél napot várni. 

Előzmény: Törölt nick (64247)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64247

Tudom, hogy ez a klímás topik, ahogy olvasgattam az inverter kapcsán, látom hogy a hűtéstechnika sok ágát vágják itt egyesek. Tehát:

Tudtommal az ideális hőmérséklet egy hűtőszekrényben, amiben húst is tárolnak az +2 - +4 °C a normál térben, -18 °C a fagyasztóban.

Nem rég vettünk egy Gorenje kombinált hűtőt, ami alul szépen adta a -18°C-ot, a normál térben viszont nem hűtött eléggé, a polcokon csak 6-8 5C volt fokozattól függetlenül. Ami húsokhoz pl. elég gyenge.

Szerviz szerint kevés a gáz, tervezési hibás. Adtak csereigazolást,  másik típust kértünk helyette, így lett egy Zanussi.

Gondoltam ez már A++-os, csak jobb kompresszor lesz benne. Hát ez sem hűt jobban (ebben egy Sencop kompresszor van)

Mit lehet tenni ilyenkor?

Tudom, hogy meleg van a panelban, de több ismerősömnek is Zanussi, Whirlpool van panelban, régi téglában (szintén 28°C szobahőmérséklet ilyenkor) és majdnem fagyasztanak felül is.

Nektek klímásoknak, akik értenek a hűtéshez, milyen hűtőszekrényetek van?

:)

ívfény Creative Commons License 2015.06.09 -1 0 64246

szia!

igen! a legnagyobb fokozaton néztem, nálam, most 22,5 fokos a beltér hőJe és a klímák 3,7 az egyik a nagyobbik és 4,2 a másik kifút levegő hőmérséklete! megmértem digitális hümérővel.

aggódom kicsit, h ez már nagyon hideg és tönkremennek, vagy már kevés a gáz bennük? nem emléxem, h tavaJ ennyire hideg lett volna, bár igaz, akkor még csak egy üzemelt, de ez mit sem változtat, h bedöglik e vagy sem, tehát mire utalhat ez, tényleg kevés lehet a gáz bennük, aztán nemsoká kampó?

Előzmény: Törölt nick (64245)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64245

Legnagyobb ventillátorfokozaton mérted? Ott kell. 

Nekem most 9 fokos levegőt szuszog ki szárítás módban a fenti 25 fokos beltérből a gép. Énis megmértem ;)

Előzmény: ívfény (64243)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64244

Nálam 100nm-es kocka, kb 0,4W/nmK -es a fal, egy db 2kW-ossal bőven elvagyok. A hiányzó padlóhőszigetelés valószínű sokat segít.

Előzmény: Vaksiakksi (64242)
ívfény Creative Commons License 2015.06.09 -1 0 64243

a szakiktól és hozzáértőktől kérdeném, vagy aki tudJa a választ, h milyen a legalacsonyabb kilépő hőmérséklet a beltériknél? az enyimeket megmértem és túl hidegnek találtam és régebben valahol olvastam, ha már nagyon hűt a klíma, vagy túl hideget fúJ, az csökkenő gázmennyiségre utalhat a rendszerben?

Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64242

Ez új szabványok szerint épült tégla, +10 cm  szigeteléssel, Keletre néz az összes ablaka, a másik oldalon (fal)  szomszéd lakás van, tehát délutan a napsugárzást, hőterhelést ők kapják. Lehet , hogy ezért elég a minimum.

Abban meg igazad van, hogy más egy panel, egy tégla, meg a mai divatos tetőtér (egy rémálom)    

Előzmény: NAND708 (64241)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64241

El kellene felejteni a nm-re vetített szükséges teljesítmény "saccometriát".

A különböző falazatok között 1 nagyságrendnyi hőátbocsátási különbség is lehet. Valamint az se mindegy, hogy hány nm-t és mennyi ideig éri a falazatot a 1000-1500W/nm-es napsugárzás.

2kW kevés lehet egy 15nm-es zárószinti panelba, de bőven elég lehet egy a mai előírásoknak megfelelően hőszigetelt 130nm-es házba.

Előzmény: Vaksiakksi (64239)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64240

Nem tudom. Nekem amikor az előzőt vásároltam a 3,5-est javasolták, azt is vettem. Lehet elég lett volna 2,5-ös is, de nem akarok rizikózni. 

Előzmény: Vaksiakksi (64239)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64239

Üdv !

Csak kérdezem, hogy 10 nm2 + lakótér ennyit jelent klímateljesítményben ??

Tehát már oda nem elég a 2,5 KW , hanem 3,5 Kw-ost kell venni ?? Nem is gondoltam, hogy egy átlagos 2 szobás lakásba nem elég az alap rendszer. (majd ha igazi tartós kánikula lesz, Én is meglátoom mit tud a kicsike, ráadásul Nálam 4 db  90*210-es ablak (teraszajtóajtó) van)

Előzmény: Törölt nick (64238)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64238

Mosógépet nem tervezek, bár basszus klímát sem terveztem. :-(( Panasonic-al kissé elfogult vagyok, de nyitott vagyok 200.000Ft-ig bármelyik készülékre amelyik jobb. De ha nem muszáj, akkor lehet alacsonyabb árfekvésű is. :-))

Előzmény: Zeki_ (64236)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64237

Kicsi nekem a hűtési teljesítmény! Az előző klímám 3,5kw-os volt, 51nm-t behűtött,most is ilyen teljesítményben gondolkodom!

Előzmény: Vaksiakksi (64235)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64236

( Panasonic mosógépet azért inkább ne vegyél). Klímát vehetsz. Nem tudom az melyik kategória, de windy írta anno, hogy az olcsóbb Pana széria műanyag burkolata elég tré minőségű, hamar besárgul.

Előzmény: Törölt nick (64233)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64235

Üdv !

Nem akarom fényezni, de szerintem a Gree teljesen jó. Szereléssel , kültérivel a GWH09KF 2,6KW-os (új széria) pont kijön 200-ból. Jó tulajdonságai: Van plazma szűrője (ez nekem fontos, mert szinte mindent kiszűr -pollent-hajszálat-lebegő apróságokat-)  . Most, hogy beállt a hőmérséklet, már nem is hallom csak érzem, hogy működik. Meg tudja mérni a szobai hőmérsékletet, meg a külső hőmérsékletet (mint egy hőmérő a távkapcsolón) A Távkapcsolón lehet a levegő irányát (vagy 8 pozíció) állítani (ez is fontos a szemem miatt) A többi meg mindegyik máson is van (hűtés, ventillátor, párátlanítás, fűtés)

Szóval érdemes rászánni 5 percet, hogy megnézd a neten.

Előzmény: Törölt nick (64233)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64234

Ja, igen.3,5KW os elég lenne a Samu is ennyi volt, és 51nm-re elég volt. 

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64233

Sziasztok! 

Klímát kell cseréljek, a Samu elfüstölt. :-( 

Max 200.000Ft -ig nézelődök, találtam is 170.000-ért egy Panasonic CS/CU-UE12QKE. 
Klímában nem tudom hogyan teljesít a Pana, de több elektronikai cikkem ebben a márkában feszít, és igen jó véleménnyel vagyok róla. Véleményt tudnátok mondani róla!? Esetleg valami alternativa!?

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.09 -1 0 64232

Még azért ne vessük el sulykot. Mi is raktunk 20db ot tavalyi szériából megy mind szépen. Nem sok de ugye az LG kiszállt az árharcból, vagyis nem oly aggressziv már, így nem ezeket keresik az emberek.

Előzmény: haliholaci (64229)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64231

A szemben levő társasházon (kb 50m) levő On/Off kültérijét nyitott ablaknál simán halljuk, szóval azért ez komoly probléma is lehet! De azért a mai inverteresek főleg a folyamatos üzemben piszok halkak! 

Előzmény: Vaksiakksi (64227)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64230

És énnekem most megállt az alsó szinten az Lg, és milyen jó,h fent a tetőtérben megy a Midea! :-)

Ráadásul azért a csővezetékek hossza sem mindegy, nem is tudom hova lehetett volna nálam tenni egy kültérit,h elérje mindkét beltérit.  Aztán meg nézzük a hangot, szerintem társasházakba az is számít! 

Előzmény: Ordas (64207)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.09 0 0 64229

Persze, marad a szerelő, bár a 'kültériben fáradt el vmi' az érdekes, nincs egy éves, és nincs benne egy hónap üzem.  a Mideánk a tetőtérben 4 éve megy... 

Ami még szép, csak hogy megosszam a tapasztalatokat, az Lg távvezérlője a saját tartójával feltéve a klímával szembeni 4 méterre lévő falra nem látja a beltérit, szóval ki kell venni mindig a tartóból! 

Ezt a gépet a beszerelés után egy héttel már utáltam, szóval még az is lehet,h megérezte! :-(

Minden műszaki paramétere klassz, de mintha csak a katalógusnak gyártották volna...

Előzmény: klimakiraly (64226)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64228

Így van. A hideg akkor is lemegy alulra. Ezért szoktam én még külön hozzá légtisztítózni is, mert az lent beszívja  a hideget, és előre fel fújja ki. Na meg szűri is. Így az még segít abban, hogy tényleg át legyen keveredve a levegő.

Előzmény: Ordas (64221)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64227

Üdv !

Ennek a légterelő közepén van a "felfüggesztés". Így vízszintes légterelő állásban a légterelő felett is meg alatt is van rés.

Viszont attól félek, hogy megy a kültéri nehogy a szomszéd elkezdjen vitatkozni, hogy éjszaka zavarja (eddig ugye semmi zaj nem volt), most meg 5 méterrel arrébb megy egy -leírás szerint 50 DB-es zajforrás-.

1. Én nem hallom, mert nálam zárva van a teraszajtó.

2. A Kültéri az Én teraszomon van, felettem is van terasz, meg mellettem egy fallal elválasztva is van terasz.

Előzmény: haliholaci (64223)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64226

Pár percig ment?

Mi a beltéri?

Gondolom.

A kültéri a lényeg az indul, vagy próbál vagy bármi. Figyeld meg ha bekapcsolod mit csinál. De gondolom a kültériben fáradt el valami ezért nem tudja a beltéri megszólítani. Nem gondolom hogy szerelő nélkül újra indulna.

Előzmény: haliholaci (64222)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64225

Nem írtam, de nálunk szinte folyamatosan megy, a leggyengébb fokozaton, és 23-24C-on, nem szeretjük a nagy hőmérséklet különbségeket! 

Előzmény: haliholaci (64224)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64224

Nekünk a nappaliban van, de a szuper Lg ahogyan a hőtáguláskor pattog-nyekereg, azt még a falszomszéd hálóban is hallani. Szóval nem ajánlom hálóba. És tényleg le lehet fagyni mellette, vhogyan nem tud annyira visszaszabályozni, mint ahogyan én azt gondoltam, amikor már csak 200W-ot vesz fel még akkor is nagyon hideg levegőt fúj! 

Előzmény: SIMTDIToledo (64213)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64223

Az klassz, de az én (most éppen hibás) Lg-m pl alulról nyitja a légterelőt, tehát lefelé fúj, őrülten zavaró! 

Előzmény: Vaksiakksi (64219)
haliholaci Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64222

Sziasztok! 

Lg inverteres klímám (E12EL) először kivágta a biztosítékot (bár persze nem biztos,h az volt, de vmi kivágta a biztosítékot). aztán biztosíték fel, majd kb 2 óra múlva 5-ös hibakóddal leállt. Kb fél óra pihi után bekapcsoltam, pár percig ment, aztán újból 5 villanás a cooling lednél, majd már nem is indult el. 

Próbáltam rákeresni, (a szerelőt persze nem tudtam elérni,) a neten kommunikációs hibát írnak.

Most egy napig nem volt bedugva, írták akár ez is segíthet, érdemes kipróbálni?

Köszi:

Laci

Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64221

A levegő ismeri a fizikát. A hideg levegő le fog jönni alulra.

Értelemszerűen fűtésnél meg fordítva kell.

Legjobb ócsítás az volt, amikor a szomszéd a tetőtérbe egy db 5 kW-os monot akart (3 szobára) a lépcsővel szembe. Finoman mondtam, hogy a levegő ismeri a fizikát.  A lépcsőforduló hideg lesz, a szobák melegek. Nekem 3 db 1,5 kW-os van szobánként. És az övé ráadásul állandóan menne. És az egy nagy gép majdnem annyi, mint az én kicsi három masinám (persze szerelés, kültéri nekem több, de alig)

Az is jobb lenne, ha a padlásra lenne egy légcsatornázhatót. Bár annak a szerelési költsége!

Előzmény: Vaksiakksi (64219)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64220
Előzmény: windy12 (64215)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64219

Nekem is azt ajánlotta a szerelő, hogy párhuzamos legyen a plafonnal a terelő, és ha beállt a megfelelő hőmérséklet akkor a ventillátor fokozat 1. legyen (1./2./3.) a hőmérséklet meg 25 C fok legyen. Így kellemes és szinte hallhatatlan a működés.

Előzmény: Ordas (64217)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64218

Persze az 50RH miatt nem volt 100% komfort ...

http://www.eurometeo.com/english/read/doc_heat

Előzmény: klimakiraly (64216)
Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64217

És a mennyezettel párhuzamosra állítjuk a lamellákat (levegő irányt), így még az emberre sem megy.

Tapasztalat, hogy az átlag felhasználó ész nélkül használja a klímát. Kint 40 fok, beállítja a föld felé, 20 fokra, legnagyobb ventilátor fordulat. Hát gratulálok, csodálkozik, ha megfázik.

Ja, és a klímát karbantartatni kell, ha más nem fertőtleníteni. Ha ez megvan évetne 1x, akkor még beteg sem lesz..

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64216

Hát igen. Most a héten voltam egy multinál, mert fáznak az irodisták. Kivittem a tapintó hőmérőnket, ahol csak mondták megmértem és mindenütt 25-26°C volt. Mondom akkor most mit tegyünk? A 27°C-ra állítás jó lesz? - Nem mert akkor meg meleg van. Mondtam hogy akkor Én most elköszönök és eljöttem. :-)

Ja és persze az összes csak szoknyában, mert ugye nem tudják hogy a munkahelyen muszáj klímázni a sok számítógép miatt. A pasik hosszúnadrágban vannak és semmi bajuk a 25°C -al.

Itthon én se egy gatyában járaton a klímát ... 26°C-on és jól érzem magam. :-) A kocsiban ott 24°C de ott ugye süt a nap is.

windy12 (X) 2015.06.08 0 0 64215

Mondjuk, ezt nem nagyon értem. Ha mondjuk +26 fokra állítod a klímát, hogy tud lefagyasztani.....?

Előzmény: SIMTDIToledo (64213)
dokiki Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64214

Amúgy mi történik,ha a beltéribe kötjük a betápot?

Előzmény: Dr. Klíma (64160)
SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64213

Sziasztok!

Mindenki ajánlja a lehűtendő szobába telepítést, akár hálószobába is. Van/volt is nektek a hálótokban klíma? Nekem volt egy ftxs/rxs20-as a hálóban (14nm tetőtéri kb 25m3) és nem lehetett használni ha bent voltunk, mert azonnal lefagyasztott bennünket. Csak úgy tudtuk használni, hogy lehűtöttük a szobát, lekapcsoltuk, és lefeküdtünk aludni. (persze elég hamar felmelegedett). Ha van annak aki ezt ajánlja, akkor ok, de egyébként.....

Persze ha zárva vannak a beltéri ajtók akkor nincs más mód...

ÜDV:
SIM

Előzmény: Ordas (64212)
Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64212

Egy duál kültéri északi falra (vagy ahhoz legközelebbi) és 1-1 beltéri a szobákba.

Előzmény: novak19 (64210)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64211

Nekem most mentek el a szerelők. egy Gree 09KF 2,5 KW-ost raktak fel. Egy 42 nm2-es lakást lehúteni szerintem tökéletes. Most már  csak a finomhangolás van hátra

Előzmény: novak19 (64210)
novak19 Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64210

Sziasztok!

Több 10 oldalt visszaolvasva azt hiszem, hogy lemondtam a Samsung, Whirlpool és egyéb csodákról. Daikinről olvastam a legtöbb és legjobb hozzászólásokat. Már csak egy eldöntendő kérdés van :D Ti hova és mekkora teljesítményűt raknátok? (vagyis ez kettő)

Remélem értelmezhető a kép. A kültéri máshova történő elhelyezése nem lehetséges csak erre a két helyre. A lakás 50m2 második emeleti panel. A zöld megoldás kb. 4 méter távolság. A kék 2-3 méter.

Köszönöm a segítséget előre is!

BMW-GMBH Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64209

Eladó.

Eladnám felesleges mobil klimám, 3x használtuk.

Ajándékba kaptuk de rakattunk fel split klimát.

Több mint egy éve őrzőm.

65eft.

CyberShot Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64208

...nem, radiátorból itt egy se lesz :)

Kösz a segítséget!

Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64207

Én 4 körös masinát vettem. Igaz, rá akart beszélni a két duálra egy klímás. (persze, mert az a legrágább). Árban így néz ki

2 duál > 1db 4körös > 4db mono

Mi volt az érv? Ha az egyik gép tönkre megy, ott a másik. :) LOL. Felvilágosítottam, hogy nekem kazánból is csak 1 db van télire. Úgyhogy 4körös és pont.

Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64206

Működhet, csak meg kell beszélni a levegővel. Csak az meg nem hallgat ránk...

Komoylra fordítva: a beltérik oldalra nem tudnak "pásztázni", szóval motorosan ide-oda mozgatva a rácsot. Magyarán: oldal irányba nem sokat fogsz észlelni a jó levegőből. Mint a hülye meg a gép (energiatakarékosság? megbízhatóság?), de a kanapén, illetve az étlező legföljebb lévő széke körül nem sokat fogsz érezni, csak a beltéri előtt lesz buzi hideg.

Komfortosabb a két beltéri és szerintem kevsebb áramot is fog fogyasztani.

Csak a két beltéris 2-3-400 Ft árhátrányát fogyasztásban szinte sosem fogod behozni. Kérdés, hogy a komfortod mennyit ér.

A kazettás gép iylen szempontból nem rossz, mert az 4 irányba fúj, de még az sem fogja elérni a komfortját a két beltérinek (az egység körül hideg lesz, ahogy távolodunk, csökken a hatás).

Elvégre radiátorból sem csak 1 db van ebben a nagy térben...

Előzmény: CyberShot (64205)
CyberShot Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64205

Köszi, logikus.

Eggyel középen (pl. a hűtő melletti falon) nem lenne hatásos? csak, hogy ne legyen 2 beltéri egy helyiségben...

280 a belmagasság egyébként

Előzmény: Ordas (64202)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64204

Nekem 24 órában megy a hűtés, nyár elejétől nyár végéig. Sokkal komfortosabb, mert így a legkisebb fokozaton is elég a beltérit járatni. Este sem kell várni vagy szellőztetni hogy aludni lehessen. Nekem nagyon bejön ez a függetlenség a kinti kánikulától. Persze nem észnélkül hűtünk, balzsamos 25 fok van bent, pont kellemes egész napra.

Nem is hűtés, hanem szárítás módban megy a gép, teljesen észrevétlen mind a beltéri mint a kültéri. Csak szépen nyugisan csepeg belőle a kondenz víz kint. Szerintem energiában sem vészes, pláne ha jól szigetelt a kecó. Ha jól emlékszem valahol 150Kwh volt így egy mért nyarunk, ami nem tétel...

Előzmény: BalII (64203)
BalII Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64203

Szia!

Köszönöm a gyors választ! Az egyik üzlet sajnos sok üvegfalból áll, rossz szigeteléssel, a klíma szerencsére gyorsan végzi a dolgát, így szerintem ott marad akkor az esti kikapcsolás (télen a fűtésnél kénytelenek voltunk éjszaka is egy minimális (18) fokot tartani, mert sajnos anélkül annyira lehűlt a bolt, hogy reggel 12 fok fogadott, amit fél nap alatt bírt a gázfűtés visszafűteni.. (néha jobb bolt a klímával fűteni)

A lakás viszont rettentő jól van szigetelve szerencsére, télen fűtés nélkül egy nap alatt 1 fokot hűlt csak..

Ezért is gondoltam, hogy ott lehet hatásosabb lenne az egész napos működés, de lehet maradunk az este 8-tól reggel 8ig tartó hűtésnél (talán ilyenkor tud a legkönnyebben hűteni) és akkor a nappali melegben nem erőltetjük feleslegesen.

Előzmény: szocske_ (64198)
Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64202

Nem ismerve a belmagasságokat, a szemöldökfalakat én a cserépkákyha mellé, meg az étkezőasztaltól felfelé tenném a 2 oldalfalit.

Azért a kazettáshoz kell vagy 40 cm álmennyezet. Egy lakásnál ez ritka.

Egy jobb minőségi 1,5-2,5kW beltéri 70-100e Ft, egy kazettás 3,5kW-os beltéri meg 200. Szóval erősen véleményes... 

A duál, vagy 2 mono árat nem vetem össze. Mert duálból ritkább már az olcsó gyagyi

Előzmény: CyberShot (64201)
CyberShot Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64201

Köszi.

A két végébe a helyiségnek?

Eggyel nem lehetne, pl középtájt egy mennyezeti kazettás?

Előzmény: Ordas (64200)
Ordas Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64200

Duál gép. Vagy 2 db mono

Előzmény: CyberShot (64197)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64199

otthon szinte biztos nem járatnám egész nap, vagy legalábbis fentebb emelném nap közben a hőmérsékletet, erősen pazarlásnak tűnik a kora délutáni 35 fokban hűteni az üres házat. 

Előzmény: BalII (64196)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64198

szerintem ez annyira helyszín és időjárás függő, hogy szinte lehetetlen jó receptet adni.

még gázfűtésnél is megoszlanak a vélemények (az én tapasztalataim szerint érdemes néhány fokkal lentebb venni éjszakára és mikor dolgozunk nap közben ezért üres a ház), pedig a kazán hatásfokát nem befolyásolja a külső hőmérséklet.

a gázkazánnal szemben egy klíma éjjel, mikor kint hideg van, sokkal jobb hatásfokkal működik, ezért ha van hőtároló tömeg (vastag falak), akkor érdemes lehet éjjel túlhűteni jobb hatásfokkal, cserébe délelőtt, mikor már süt a nap, elég félgőzzel kell menni a készüléknek.

ha viszont egy csupa üveg üzlethelyiségről van szó, akkor sztem pénzkidobás éjjel üzemeltetni, mert bár jó hatásfokkal hűtöd le a benti levegőt, az kb. az első ajtónyitáskor elillan.

Előzmény: BalII (64196)
CyberShot Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64197

Sziasztok,

a korábbi http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=135176168&t=9018927 hozzászólásomra tudnátok ötleteket adni?

A kérdés: a rajzon lévő nappali-étkezőt milyen módon lehetne leghatékonyabban/legolcsóbban/legjobban... beklímázni? Hova és milyen készülékeket kellene tetetnem?

Köszönöm!

Előzmény: CyberShot (64141)
BalII Creative Commons License 2015.06.08 0 0 64196

Mi a tapasztakat, hogyan éri meg klimat hasznalni? 0-24ben beallitani egy fix fokot vagy csak akkor, amikor tenyleg otthon is van valaki? Az egyik egy üzletben van, ami 9-18ig van nyitva a masik pedig a lakasban, ahol nagy reszt este 8-tol reggel 9ig tartózkodunk. valahol azt olvastam, hogy az allando mukodes a jobb, de ennek ellent mond, hogy sok szallodaban kikapcsol a legkondi, ahogy kihuzod a kartyad indulaskor.. Pedig gondolom nem igy lenne, ha az allando mukodes lenne a takarekosabb. Inverteres uj klimakrol van szo. Koszonom

Zeki_ Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64195

Még én sem találkoztam heti programozásúval. Ott voltak a távirányítóban a hét napjai?

Előzmény: Visatone (64194)
Visatone Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64194

Akkor nekem mázlim volt. Eddig három klímám volt, az első márkájára már nem emlékszem, a második egy Fisher volt, most egy Fujitsum van. Ha elmentem nyaralni,  mindhármat be tudtam állítani úgy, hogy a hazaérkezésem napján - és csak akkor! - mondjuk délután kettőkor kapcsoljon be. És persze úgy is lehetett (volna), hogy minden nap ettől-eddig működjön.

Elnézést a megtévesztő melléfogásért; ezek szerint rosszuk tudtam, mert nem mindegyik klímát lehet heti programozásra beállítani.

Előzmény: klimakiraly (64188)
G6 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64193

Klímákat nem gyárt a Whirlpool, valami kínai cuccot matricáznak fel a logójukkal, ugyanúgy ahogy pl. Blaupunkt klíma sincs, mégha árulnak is ilyen néven készüléket. Szóval én nem várnék túl nagy minőséget tőlük, az áruk viszont a márkanév miatt magasabb, mint amennyit valójában érnek.

Előzmény: igh5 (64191)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64192

Melyik Whirlpool mosógép az alja?

http://www.parafalo.hu/whirlpool-mosogepek/

A 80 vagy a 237 ezres ...?

A kollégám is azt mondja hogy vett egy jó laptopot 200-ért Én meg mosolygok ... ja 700-ért esetleg. :-)

Előzmény: igh5 (64191)
igh5 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64191

Ezt találtam még a neten:

http://www.edigital.hu/klimaberendezes/whirlpool--spiw409l-26kw-split-klima-ingyen-beszerelessel-p472190.html

(ingyen beszereléssel )

Mosógépben a Whirlpool az alsó tartományban van - szerintem rozsdából gyártják - de mi a helyzet a klímaberendezéssel?

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64190

No de ki gyártja? Mert engem is zaklatnak vele hogy jó-e ez.

Illetve az Auchanos DeLonghi ..

Ez most a sláger.

Ez a Comfee klíma honnan jött meg miért azt meg végképp nem értem. :-)

Előzmény: .klímás. (64186)
Grg Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64189

Pedig az én Daikin FTXS-em nem tud, csak ki/bekapcsolás időzítést...

Előzmény: Visatone (64185)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.07 0 1 64188

Az alap gépek sose tudták a heti időzítést!

A legalapban nincs valós óra ott 1-8 vagy 1-24 óráig küldheted rá hogy mennyi óra múlva induljon vagy álljon le. Egyszer végre hajtja azt kalap törlődik.

A kicsit komolyabban van valós óra így megtudod adni hogy induljon el 16:30.kor. Megcsinálja egyszer azt törlődik.

Aztán van olyan ami valós óra szerint addig nyomja még ki nem törlöd.

Majd van heti programos amiknek minden napra megadhatod mit tegyen, van aminek többet is egy napra.

Előzmény: Visatone (64185)
windy12 (X) 2015.06.07 0 0 64187

Szia!

A Fujitsura a gyártó ad két év garanciát. A magyarországi disztributor a saját kontójára ad rá plusz nyolc évet, abban az esetben, ha évente kétszer megrendeled hozzá a karbantartást, valamint, nem használod fűtésre.  Ugyanez vonatkozik a Daikinra is, annyi különbséggel, hogy ott nincs a fűtéskitétel.

Nálunk is van akcióban ez a Daikin, ha gondolod, keress meg.

Előzmény: artur916 (64182)
.klímás. Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64186

Szia!

A legrosszabb tákolmány, amivel találkoztam az utóbbi néhány évben. Volt szerencsém múlt héten kettő darabhoz, hát szerintem igazán igénytelen darab. Régi, alap inverter, kapillárcsöves adagolással. Szerintem felejtős.

Előzmény: igh5 (64179)
Visatone Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64185

Már tizenöt éve is tudták az alap on-off klímák - én akkor léptem be a klímások táborába (a felhasználói oldalon). Nem ismerem a mai gépválaszték összes szolgáltatását, de nem hinném, hogy ezt a már akkor is alapnak számító funkciót manapság kihagynák ebben az elég erős piaci versenyben. Ha tévednék, akkor persze sorry vagyok... :-)

Előzmény: Zeki_ (64174)
dokiki Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64184

Most szétnéztem jobban, lesz honnan vinni áramot, úgyhogy jöhet a Daikin!!!!!!!

Előzmény: windy12 (64176)
dokiki Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64183

Köszi , a kábellel nem lesz gond, csak a falfúrással... Az ablak mellett elég vastag:)

Előzmény: windy12 (64176)
artur916 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64182

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kéni, hogy melyik klímát válasszam, az alábbi kettő közül.

• Daikin ftx35/rx35 (ez valami kifutó modell?)

• Fujitsu ASYG12LLCC / AOYG12LLCC

Az áruk kb. ugyanannyi, a fujitsu-ra 10 év, míg a daikin-ra 3 év a garancia. Nem tudom eldönteni, melyik lenne a jobb választás. Elsődleges szempontjaim a megbízhatóság és a csendes beltéri egység. A daikin-ban van valamilyen légtisztító szűrő is, ennek van gyakorlati haszna?

Köszönöm a segítséget.

windy12 (X) 2015.06.07 0 0 64181

Csepelhez viszonylag közel vagyunk, hétfőn is dolgozunk ott. Ha gondolod, keress meg az elérhetőségemen : Kattints ==> Pannonklima

Előzmény: igh5 (64178)
windy12 (X) 2015.06.07 0 0 64180

Ez így leírva nem tűnik hibás működésnek.

Előzmény: Vfogasz (64177)
igh5 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64179

Erről van valakinek tapasztalata?

Most 105 ezer bruttó.

Daewoo DSB-F1277LH-NV 3,6 KW inverteres split klíma

igh5 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64178

Keresnék olyan szakembert, aki szállítana és felszerelne 1 vagy 2 vagy 3 db split klímát BP XXI. kerületben.

Előzmény: Visatone (64173)
Vfogasz Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64177

Üdv. Mindenkinek szép jó reggelt. Kis segítséget kérnék. Pár napja mikor használtam a klímát igaz akkor még csak olyan 28 fok körüli idő volt tökéletesen hideget fújt s rendesen nagyon hideget csinált a szobában. A kültéri két csonk a vastag s a vékony is tiszta vízcseppes volt. Most a napokban ahogy már azért délután keményen 30-34 fok van és bekapcsolom , fúj de nem azt a vadító hideget hűvöset de nem annyira vészesnek érzem , bár számokkal nem tudom alá támasztani , és igaz a szobát is lehűti. A kinti csapoknál viszont a vastag szintúgy vízcseppes de a vékony viszont nem. Egy idő múlva az is az lesz de nem olyan gyorsan mint a vastagabbik. Miért van ez? Kondenzvíz ugyanúgy keletkezik és kellemes időt is csinál szóval nincsen gond vele. Ez hiba? Vagy csak én vagyok túlságosan elfoglalva ezzel a dologgal? Most jött volna be az igazán jó idő és hogy süti a nap a kültérit és a falak is kezdenek átmelegedni attól lenne ez a "más" működés a szememben? Köszönöm 

windy12 (X) 2015.06.07 0 0 64176

A kültéri egységhez bőven elég lesz egy 3 eres, megfelelő átmérőjű vezeték. Ami fontos, ha a villanykapcsolótól vezetitek, akkor úgy kell megcsinálni, hogy ne kapcsolt áram menjen a géphez, mert az nem jó.  Ablak tokot nem fúrnék át, a falat kell fúrni.

Előzmény: dokiki (64168)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64175

Engem anno lebeszéltek, mert nem igazán tudni hogy ki gyártja.

Annyiért már van Gree, ami szintén kínai, de a jobbikból.

Előzmény: igh5 (64169)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64174

?

Minden klíma tudja a heti programozást? Aligha.

Előzmény: Visatone (64172)
Visatone Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64173

Szabad-e megvenni az Auchanban árult beredezést?

WHIRLPOOL AMD-019 139.900,-Ft.

Szabad, csak nem érdemes. Alapszabály: klímát olyan forgalmazótól kell venni, aki nem csak árulja, hanem szakszerűen (!) felszereli, karbantartja, és lehetőleg mindezt referenciával. Az áruházban vett klímánál a telepítés utáni esetleges garanciális ügyintézés gyakorlatilag reménytelen.

Előzmény: igh5 (64169)
Visatone Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64172

Azt minden klíma alapból tudja.

Előzmény: pam-pi (64171)
pam-pi Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64171

Ja elfelejtettem írni, hogy fontos lenne a heti programozási lehetőség!!! (Nem elég, hogy x idő múlva kapcsoljon ki vagy be)

Előzmény: pam-pi (64170)
pam-pi Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64170

Sziasztok.

Tudna valaki küldeni klíma árajánlatokat? Egy 2,5 és egy 5 kW hűtési teljesítményű kellene (20 ill. 60 nm-re). Japán érdekelne kb ebben a sorrendben: Fujitsu, Daikin, Panasonic, Hitachi. Nem csak hűtésre, hanem kiegészítő fűtésre is használnám, mivel napelemből már most pluszban van a termelésem, így szeretnék a gázon spórolni ősszel és tavasszal. Miskolci vagyok, és mivel úgy látom nincsenek itt a környékről szakik, csak maga a gép érdekelne a beszerelést meg tudom oldani.

igh5 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64169

Mint kezdő klímás, feltennék egy pár kérdést.

Beszerzésről van szó.

Szabad-e megvenni az Auchanban árult beredezést?

WHIRLPOOL AMD-019 139.900,-Ft.

dokiki Creative Commons License 2015.06.07 0 0 64168

Sziasztok,köszi a javaslatokat.

Kérdés:ha a beltéribe kötöm a tápot,akkor azt mondta a szaki,hogy 8 eresnek kell lennie ami kimegy a kültéribe ,nekem meg csak 5 van 

A WC-ből menjen egy komplatt 8 eres?Vagy csak annyi ami a betáphoz kell,a beépített 5 eres meg elég lesz a kommunikációra?

Nem akarok falat piszkálni semmi képpen,a WC-ben van egy villanykapcsoló,onnan elvileg lehet csatornázni.

Ha átfúrjuk a müa ablak tokját,annak lehet valami rossz következménye? (pl penész)

A hűtésre inkább akkor van szükségünk,amikor hétvégén az asszony süt-fűz,mert ilyenkor elég nagy a pára.Illetve tavaly is olyan max 29 fok volt bent,nekem az kell,hogy ha beáll a hőség,akkor vigye le 26-27 fokra.Ha zárva vannak a hálók,akkor tudom nyomatni a nappali-konyha felé,éjszakára meg jönne be szépen a hálókba egy kis enyheség.A fürdővel szemben a nagyfiú van,ő tud szellőzetteni éjszaka,meg zárva tartja az ajtaját (serdül), a fűrdő melletti északi fekvés,ott a pici van,a nagy háló meg a mién,ide jöhet a "hideg"

windy12 (X) 2015.06.07 0 0 64167

Igazad, van, ez a legegyszerűbb megoldás. A wc-ben egy sima külső kábelcsatorna sem olyan vészes.

Egyébként meg úgy ahogy van kakás az egész koncepció, hogy ebből a is közlekedőből kell hűteni a szobákat. Én ilyet el sem vállalok.

Előzmény: Törölt nick (64165)
Dr. Klíma (X) 2015.06.07 0 0 64166

Ne idegeskedj. Ha megfelelö a kábel keresztmetszete, akkor a beltéri felől is visszatáplálható a kültéri. Ekkor a beltéribe kell kötni a betápot

doki

Előzmény: dokiki (64164)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64165

Hol itt a gond? Régit lecsapod, nem foglalkozol vele, és a WC-n át húzol egy újat falon kívül. A fürdőt nem piszkálod.

Előzmény: dokiki (64164)
dokiki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64164

Belökök egy képet az alaprajzról.Kék pötty a beltéri, a kültéri a fürdő és WC között van kívül.Lehet nem a legjobb helyre van téve a beltéri,de a nappali-konyhát éjszaka lehet szellőztetni,a hálókban viszont nem nagyon,mert forgalmas út mellett lakunk+hátul is zajosak a fiatalok.

A törések miatt az újravezetékelés nem lehetséges,de erősen gondolkozom,hogy amit a beltérihez fenntartottak vezetéket átviszem a fürdőbe,és ott falon kívül kiviszem a kültérihez.Csak sajnálom átfúrni a műanyag ablak keretét.

Előzmény: Törölt nick (64163)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64163

Hát a falnak van egyik oldala és van másik oldala is. De be lehet húzni új vezetékezést is, falon kívül. Tisztességesen, frankón, szépen.

Előzmény: dokiki (64159)
CyberShot Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64162

aha. miért? úgy klimatizálnád? ;)

Előzmény: Törölt nick (64143)
dokiki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64161

Akkor ez bukta, köszi az infót.

Előzmény: Dr. Klíma (64160)
Dr. Klíma (X) 2015.06.06 0 0 64160

Daikin esetében 4 eres kábel kell a kültéri és beltéri közé.

A betápot a kültéribe illik bekötni

Előzmény: dokiki (64157)
dokiki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64159

Az a baj hogy a fürdőn keresztül megy a csempe alatt:( sajnos nagy wasistdas.

Előzmény: Törölt nick (64158)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64158

Vagy az előkókányolást kiszediek és tisztességesen megcsináljátok. Nem egy nagy waszizdasz.

Előzmény: dokiki (64157)
dokiki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64157

Megnéztem jobban ezt a Daikint,ezt fogom venni,ha be lehet szerelni egyáltalán,mert most nézte meg a szerelő az előcsövezést (már így vettük a lakást,hogy elő volt készítve).

A beltéri és a kültéri közé egy 5 eres kábel van behúzva,és azt mondta,hogy lehet ez a Daikin már a kültériről kapja a delejt,így a beltéri felé egy 8 eres kábel kellene.

Így ha ez igaz,csak olyan típust vehetek,ahol a kültéri a beltéritől kapja az áramot.

Előzmény: windy12 (64136)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64156

Ott nem tudom ki a profi.

Előzmény: SSgt.Chris (64147)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64155

Itt annyi volt most a tél, hogy esett egyik reggelre 3mm hó, csak hogy picit látszódjon, aztán estére el is olvadt.

Előzmény: Törölt nick (64153)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64154

Má mé ne lehetne? Soha nincs se hó se jég. Legalábbis délvidéken.

Előzmény: Törölt nick (64153)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64153

nekem semmi bajom a téllel, csak az hogy nem lehet normálisan horgászni és biciklizni :)

Előzmény: Törölt nick (64144)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64152

Szia!

Nem bunkó vagyok, csak annyira elfoglalt, hogy akkor gyorsan leírtam a címet. Nem gondoltam, hogy talán ez így ebben a formában sértő is lehet akár!?  Küldtem neki most a weblapján található mail címre üzenetet, remélem jó helyre írtam. 

Üdv!

Előzmény: Törölt nick (64151)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64151

Írta, hogy küldjél neki emailt, az nem azt jelenti, hogy ide dobd be a cimed, hanem, hogy írd meg neki:

Szia Windi,

kellene a segitseg a XXX klima resetelessel, stb.

Köszi,

KiafVagyok

Előzmény: Törölt nick (64149)
ívfény Creative Commons License 2015.06.06 -1 0 64150

ok

biztos jó szakik, tényleg .

valszeg olvassák ezt a fórumot, mert lecsaptak rám, mint gyöngytyúk a takonyra. pedig csak anyit írtam, h majd ecce kell... 

Előzmény: klimakiraly (64146)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64149

Ha időd engedi segítesz majd a resetelésben!? :-)

Előzmény: windy12 (64132)
dokiki Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64148

Szia,igen neztem, elég nyomott ár:), csak ne lenne ilyen kocka:(. Az LG-k milyenek minőségben?

Előzmény: windy12 (64136)
SSgt.Chris Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64147

Pápa... :-)

Előzmény: Zeki_ (64142)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64146

Igen. A klimaker-es srácoktól tanultam a szakmát. Ők már 1986-ban mikor Én kiestem az iskolából is hűtéssel dolgoztak.  Semmi rosszat nem tudok mondani rájuk, tisztességes szakik mindannyian. Imre

Előzmény: ívfény (64130)
ívfény Creative Commons License 2015.06.06 -1 0 64145

"Azt sem ertem minek neked ajanlat hiszen most rakattal be egy orion on/off-fost  "

ezt én sem értem! mivel ajánlatot nem én kértem, csak úgy kéretlen jött emailba gondolom az itteni brekegéseim hatására, igaz írtam, h akarok majd egy másik fűtőset is az egyik meglévő csak hűtős helyett idővel, ha az megficcen, de az nem mostanában lesz remélem. és az valaki, úgy gondolta hátha el tud adni nekem klímát... mellesleg az "ürhajó" nagyon gromek! teszi a dolgát, ahogy kell. egyáltalán nem hangos, mint ahogy azt itt többen felhozták, a beltéri hangja a legkisebb fokozaton, nekem még alvásnál is vállalható, ha kell majd. valamelyik este teszt gyanánt bekapcsoltam és éccakára úgy maradt, de nem keltett fel, a hangja. és nem hangos utcai zajos helyen lakom, ahol beolvad az állandó alapzajba a klímáé, hanem kertesház, ahol szereti a fül a csendet.

Előzmény: Topacsenkó (64138)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.06 0 0 64144

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64143

Fát ültettél már?

Előzmény: CyberShot (64141)
Zeki_ Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64142

Értem. Szegény ember vízzel főz.

Rakasd be az egyik helyre, aztán próbáld a ventis átfújást.  De inkább profi szakít hívj ki felmérni, hogy hova legyen az első klíma. Aztán majd látod később...

Merre fele laksz?

Előzmény: SSgt.Chris (64140)
CyberShot Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64141

Sziasztok!

Ebbe a nappali-étkezőbe milyen klimatizálást ajánlanátok? Lefelé van Dél...

A nyílászárókra redőny van tervezve.

Köszi!

SSgt.Chris Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64140

Hát ez 2007-es építés, van amikor egy-egy "szebb" nyári napon elmászik 32-33 fokra a délutáni/esti órákra, amikor premierplánba tolja a Nap a meleget. A védekezést egy redőnnyel a dupla erkélyajtóra, meg Velux külső hővédő rolókkal kezdtem meg. Ezek segítségével mondjuk 2-3 fokot nyertem... de a 30-31 fok se nyújt komfortot. :-( 

Arra gondoltam, ha a közlekedőbe tolná a hideget azt egy forgó ventillátorral még el lehetne valahogy teríteni, vagy csak remélem? :-)

Előzmény: Zeki_ (64124)
Topacsenkó Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64139

Azt nem tudom nezted-e. Egyik ismerősöm vett egy ķínainak álcázott csúcs Daikint toredek aron. Előszor ő is a kompresszort szurta ki, aztan lekaparta a xionlulu feliratot és alatta ott volt a daykin felirat. Na őt sem bassza àt akàrki. Hozzád hasonló csóka.

Topacsenkó Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64138

Azt sem ertem minek neked ajanlat hiszen most rakattal be egy orion on/off-fost. Megsem olyan jo az orion űrhajó???

Topacsenkó Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64137

Ha rég túllennél rajta tudnád h ez nem Ő...........

windy12 (X) 2015.06.05 0 0 64136

Akkor azt a Daikint gyorsan meg kell venni, mert vastagon nagyker ár alatt ajánlották. Ha megnézed az árgépen, a legalacsonyabb ár 193.000 forint, és ezek már nyomott netes árak.

Előzmény: dokiki (64135)
dokiki Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64135

Sziasztok,

nemrég kerestem olcsóbb klímákat,most viszont ajánlottak 3,5-ös inverteres Daikin FTXB35C és LG E12EL-t is 156 eFt-ért.

Ezeket ismeri valaki?Kifutó modellek?

Gondolom jobbak mint a Gree,Midea vagy Samsung alapkészülékei (140 eFt körüliek)

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64134

nagyroland1981@gmail.com 

Előzmény: windy12 (64132)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64133

Üdv !

Nekem hétfőn szerelnek egy alap 2,6 KW-os Gree-t, kültérivel. A szoba egyik falán a klíma a fal másik kinti oldalán a kültéri. Ez tökéletesen elég lesz a lakásba. Semmi különlegesség, mert már átéltem egy nagyobb lakásban amit alant leírtam, felesleges, (nem kell külön áram vezetékelés, ha egy szabad konnektor van a közelében, és rendesen le tud oldani probléma esetén) egy ekkora is mindent megtesz.

-Ha van +30.000,- forintod az alap Gree-hez képest akkor a Gree Viola sorozat a legjobb

-Gondolom fagyasztónak nem akarod, mert akkor a Gree Office 

Előzmény: Törölt nick (64129)
windy12 (X) 2015.06.05 0 0 64132

Igen, összezavarhatja. Volt már rá példa. Megoldás lenne a vez panel resetelése, majd újra felkódolása. Ha küldesz, egy mélt, akkor megpróbálok segíteni.

Előzmény: Törölt nick (64131)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64131

A rossz Option Code-ot elfogadja, majd összezavarhatja a berendezést? Vagy a rossz kód nem is kerül mentésre, csak is a jó? 

ívfény Creative Commons License 2015.06.05 -1 0 64130

ok, rendben! ezen már régen túl vagyok! de nekem elég lett volna egy igen, vagy nem! mivel kaptam a cégtől ajánlatot, nagyobb bizodalmam lett volna, ha itteni fórum társ van a háttérben! ezért kérdem!

Előzmény: klimakiraly (64128)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64129

Annyi már eldőlt, hogy Gree, Midea vagy olcsóbb Daikin (tk. Gree) lesz felszerelve

Valószínűleg 2,5 kW inverteres

A kérdés, hogy ezekből a legalapabb típusok, melyek már elfogadható minőségűek?

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64128

Ha nick nevemre kattintasz, akkor talán megtudod ki vagyok.

Előzmény: ívfény (64127)
ívfény Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64127

ok!

nem vagyok cég! akkor ez http://www.klimaker.hu/ te lennél?

Előzmény: klimakiraly (64123)
Mezőföldi 2 Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64126

Szerintem  1 db. beltéri kevés lesz oda.

Előzmény: SSgt.Chris (64121)
G6 Creative Commons License 2015.06.05 0 0 64125

Attól függ melyik helyiség hűtése a legfontosabb. A nappalival szemben, az előszoba ajtó fölé nem lehet rakni? Talán úgy tudna a lehető legtöbb helyre eljutni a levegő. De mivel nagyon tagolt a lakás, jobb lenne két kisebb készülék, mert így valamelyik része a lakásnak biztos, hogy ki fog maradni a hűtésből.

Zeki_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64124

Nem tudom manapság mivel, miből építenek tetőtérbe lakást, de szerintem nem lesz egyik megoldás sem jó.

Hány fok volt mostanában nálatok?

A klíma sajnos nem tud olyan oldalra levegőt fújni. Leginkább szembe, vagy kicsit oldalra okés a dolog.

Tehát vagy nappaliba szembe az ajtóval, és átfúj az étkezőbe, vagy a hálóba szembe az ajtóval, és átfúj a közlekedőbe, és onnan talán valami jut a gyerekszobába.

klimakiraly Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64123

Vagyis kizárólag Szegeden telepítek, javítók, karbantartók etc. és jelenleg csak magánszemélyeknek cégeknek, nem!

Előzmény: klimakiraly (64122)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64122

Ha arra gondolsz hogy bemutatóterem ... akkor az nekem nincs. De Szegeden keresem a kenyérre valót.

Előzmény: ívfény (64109)
SSgt.Chris Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64121

Üdv Urak!

Klíma beszerelésén gondolkodok, laikusként nehéz eligazodnom. És ez még csak az elhelyezés, konkrét típus, teljesítmény még szóba se került...

A mellékelt rajzon látható az elgondolásom. (A lakás tetőtéri, 2. emeleti, dupla erkélyajtóval...) Mindjárt 2 lehetséges hely is felötlött bennem, persze építő jellegű javaslatra nyitott vagyok, jobb előbb, mint utóbb.

Az 1. es opció mellett az szól, hogy a hűtött levegő nagy része a közlekedőn át a szobákba juthatna (?), a kültéri és beltéri közti távolság max. 3m,

a 2. opcióban a ház közepére de ott az étkező, ami amúgy is hűvösebb, illetve talán a nappali, ami nem rossz, de a szobák kimaradnak a "jóból".

peterch Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64120

Szia !

Nalam a tetoterben van az elso pillanattol. Igaz nem klasszikus cserepem van,hanem lemezcserep. Igy a rovid ideig tarto napsutes is segit a klimahoz juto levego felmelegiteseben. Nalam a fodemen valoban vastag a szigeteles. A levego utanpotlas az eresznel tortenik es a klimaval szembeni tuzfalon levo 15x15cm-es nyilason. Tobb okbol is elonyos szerintem , mert nem eri a csapadek, igy nem fagy ra. Elomelegitett levegot kap. Nincs szem elott. Mivel dupla rezgescsillapitassal van szerelve es a gerendakrol lognak le a tartoszarak, igy a kulteri egyseg zajszintje is csokkent. De en termeszetesen csak futesre hasznalom. 

Udv , Peter.

Előzmény: szocske_ (64117)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 -1 0 64119

Ez nagyon helyes dolog. Én a lavórokat is belevenném a körbe. Aki járt már Londonban láthatta, hogy ott fekete dróthálós lavórok vannak, és elsőre fel se tűnnek. Aki meg járt romániában, az láthatja a másik végletet.

Előzmény: Visatone (64118)
Visatone Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64118

Azóta módosult a törvény. Az önkormányzatok saját rendelettel szabályozhatják épületek, utcák, negyedek városképi előírásait, aminek értelmében megtilthatják kültéri egység homlokzaton való elhelyezését akkor is, ha egy társasház lakói amúgy hozzájárulnának. Ezek többnyire védett, régi épületek, amelyeken valóban elég hülyén néznének ki a kültérik, továbbá azok a (sor)házak, ahol az utcafront helyett van lehetőség a hátsó, kert/udvar oldali falon történő elhelyezésre.

Nyilván vannak speciális esetek, például történelmi városrészek, ahol nem könnyű a megoldás, és bár emiatt leszerelt kültériről még nem hallottam, azért bizonytalan esetben érdemes megkérdezni az önkormányzatot.

Előzmény: windy12 (64092)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64117

a padlásos megoldással inkább az a gond, hogy nem feltétlenül éri meg lehűteni a födém feletti levegőt a külső levegő folyamatos beszívásával...
esetleg nagyon combos födém szigeteléssel
egyébként jövő télre akarok valami szélfogó megoldást is építeni a kültérinek, mert ha nem is telibe kapja, a ház szeles oldalára lehetett csak elhelyezni
még gondolkozom, lehetne-e vmivel tunningolni, miközben esztétikus is marad
(pl. szolár bevonatos fémlemez + felette üveg/polikarbonát fedés, a nap felé tájolva? :)

Előzmény: NAND708 (64116)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64116

padlásos esetben azért többet, szerintem. 1000W/nm azért tud melegíteni. A gond inkább az, hogy a "meleg" cserép alatt a hideg levegő háborítatlanul (melegedés nélkül) elhúz.

Előzmény: szocske_ (64115)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64115

voltak hasonló gondolataim, de miután szemebsültem a kültéri által megmozgatott légköbméterrel, rájöttem, hogy kb. egy ezredet emelnék a SCOP-on :)

Előzmény: NAND708 (64114)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.04 0 1 64114

Rakjál elé 10nm fekete fóliát és oldd meg, hogy az alól szívja a levegőt a kültéri.

Vagy a padlás levegőjét kapja meg, csak legyen utánpótlás.

Előzmény: szocske_ (64112)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 1 64113

sörkollektort neki :)

Előzmény: szocske_ (64112)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64112

"Szvsz általában a "kültérit süti a nap" probléma túl van dimenzionálva. " - az átszívott levegőnél biztosan, bár én örülnék neki a legjobban, ha nem lenne, mert nekem fűtésre van a klíma, így akár sokat is javíthatana a hatásfokon 1-1 napsütéses téli nap :)

Előzmény: NAND708 (64108)
prime1977 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64111

Rendben!Várok türelemmel!

Előzmény: klimakiraly (64099)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64110

Ha a buszmegálló az ablakod alatt van, tényleg nem veszel észre semmi plusz zajforrást.

Előzmény: Vaksiakksi (64105)
ívfény Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64109

hali!

ki az köztetek, aki klímát árul Szegeden?

NAND708 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64108

Az átszívott levegő hőmérsékletét méri, nem hallottam még ilyen okból leálló fűtésről.

Szvsz általában a "kültérit süti a nap" probléma túl van dimenzionálva.

Előzmény: szocske_ (64106)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64107

ha a beltéri max. ventilátor fordulatához tartozik a 28 db érték, az túl jó lenne...

nincs megadva több érték az egyes fokozatokhoz?

Nálam a 4 beltéri ventilátor fokozathoz ezek az adatok vannak megadva: 43/37/33/26
a csendes (26) simán vállalható éjszakára is.
a 33 már határeset, a többi mellett csak akkor aludnék, ha nagyon fáradt vagyok :)

Előzmény: Vaksiakksi (64105)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64106

lenne egy kérdésem is a szakértőkhöz, csupán érdeklődés szintjén:
ha azt írják, hogy fűteni -15 és +24 külső hőmérséklet között tud a klímám, azt hogyan kell érteni, van benne egy hőmérő, és ha kívül kerül a tartományon a hőmérséklet lekapcsol?
mert pl. ha rá süt a nap a kültérire egy kellemes tavaszi napon, akkor simán lehet, hogy eléri a 24 fokot a kültéri annak ellenére, hogy még bent szükség lenne némi fűtésre.
vagy ez inkább valami ajánlás jellegű, hogy ezen a tartományon kívül nem nagyon kéne erőltetni a használatát? ahogy megadnak minden elektronikai eszközre tárolási és működési üzemi körülményeket, nyilván fog működni (valameddig :) azon kívül is, persze bizonyára nem tesz neki jót...

Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64105

Maximum teljesítmény esetén értendők, és inverteres a kicsike

Az is biztos, hogy a hűtőm (Indesit) specifikációja szerint a max hangterhelés 39 DB , Viszont szinte semmit sem hallok, hogy zúg, pedig egy légtérben van a konyha+nappali helyiségben.

Előzmény: windy12 (64104)
windy12 (X) 2015.06.04 0 0 64104

Nem csak a kültéri, a beltéri is elég hangosnak tűnik....

Előzmény: Vaksiakksi (64102)
szocske_ Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64103

az 51db nekem elég soknak tűnik, bár azt nem tudom ezt milyen üzemállapotban hozza, ha max. fordulaton és inverteres, akkor lehet, hogy ezt csak ritkán és rövid időre éri el.
de ahogy korábban is írták, nagyon sok függ a telepítéstől: nekem a fujitsu kültéri hangja még felette lévő ablak nyitott állapotában is alig hallható. viszont nálam a talajon áll a kültéri, nem falikonzolon, és olvastam már olyat, akinek az volt a probléma, hogy a fal átveszi és felerősíti a zajt/rezgést, ettől lesz zavaró a kültéri hangja.

Előzmény: Vaksiakksi (64102)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64102

Üdv !

Kérdésem, hogy a specifikációban leírt hangosság igazából mit jelent:

Kültéri: 51 DB

Beltéri  28 DB

(2,6 KW-os Gree klímáról van szó)

Azért kérdeztem, mert láttam már olyat, hogy a konzolra egy zajcsillapító lapot (gumi alátétszerű) raknak

Előzmény: Dr. Klíma (64096)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64101

Megnéztem újra. A beltéri kikapcsolva, áram alatt. Kód beütve, majd mikor elmentem, nem dirriring, hanem négy csippogás hallható, és a szellőző vmint az energiatakarékos led ütemesen villog párat, majd folyamatosan égnek együtt. ((

Előzmény: Törölt nick (64074)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64100

Szép ez a videó, az elpárral mit csináltok? Gondolom azon is áll ilyenkor vastagon a penész.

Előzmény: Dr. Klíma (64091)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64099

Igen, köszönöm. De ezt most többen teszik mint a kapacitásom. Pici türelmet kérek. Első a már űgyfelek. By mobile

Előzmény: prime1977 (64098)
prime1977 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 64098

Írtam neked emailt Klimakirály.

Kérlek nézd már majd meg!

Köszönöm!

Zeki_ Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64097

Hogy mennyire hangos egy kültéri, az nem csak a kültéritől függ, de a telepítéstől is. Amúgy nem hangos (japán klímáknál biztosan nem).

Előzmény: Törölt nick (64095)
Dr. Klíma (X) 2015.06.03 0 0 64096

Mennyire zavaró a kültéri hangja? ...ha az hallatszik, akkor nagyon zavaró tud lenni nemcsak neked, hanem a szomszédoknak is.

Ezért is javasolt az alapos körültekintés a berendezés vásárlása-telepítése előtt.

A kínaiak-koreaiak csinálhatnak bármit, a gépeik sose lesznek olyanok, mint amit a legtöbb japán fejlesztésű géptől elvárhatunk...hiába, pici pénz, alacsony minőség minden területen

Előzmény: Törölt nick (64095)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64095

Holnap megkérdezem az önkormányzatnál.

Egyébként ezek a kültéri egységek mennyire hangosak?

Mert ha zavaró, akkor a rossz hangszigetelő panel fal miatt lehet, hogy tényleg jobban járunk, ha a túloldali szoba erkélyére kerül és akkor védve is lesz télen nyáron hótól, víztől és a madárháló miatt még a galamboktól is

Előzmény: windy12 (64092)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64094
Előzmény: klimakiraly (64093)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64093

Nem tudom, Én még nem szereltem le klímát homlokzatról. Lehet erre van valami állami vagy önkormányzati vállalat, de az ismerős klímaszerelők közül se senki. Kb. olyan ez mint Colombo felesége ...

windy12 (X) 2015.06.03 0 0 64092

A 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 1. számú melléklete alapján építési engedély nélkül végezhető tevékenységek:

Napenergia-kollektor, szellőző-, klíma-, riasztóberendezés, villámhárító-berendezés, áru- és pénzautomata, kerékpártartó, zászlótartó építményen vagy építményben való elhelyezése, ha ahhoz nem kell az építmény tartószerkezeti rendszerét vagy tartószerkezeti elemeit
a) megváltoztatni,
b) átalakítani,
c) elbontani,
d) kicserélni,
e) megerősíteni vagy
f) újjáépíteni.

Dr. Klíma (X) 2015.06.03 0 0 64091

Karbantartásra jelentkezni az elérhetőségeim alatt megadott címeken lehet.

....lustáknak +3620 999 333 6 :) ...de ne csodálkozz, ha nem tudom azonnal felvenni, vagy csak több óra múlva tudlak visszahívni (?)

Dr. Klíma (X) 2015.06.03 0 0 64090

A közös képviselők szeretnek nemet mondani, mert fogalmuk sincs a jogszabályokról.... és ha nemet mond, akkor abból neki baja nem lehet (kivéve ha a kedves ügyfél nyomatékosítja felé a marhaságát...)A legtöbb annyit tud, mint egy talicska kavics

Előzmény: Törölt nick (64089)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64089

Kinéztem, de nincs másnak sem.

Az a gond, hogy a közös képviselő felől felrakhatnánk, de azt mondta, hogy a hivataliak allergiások rá és ha meglátnak egyet így felszerelve, akkor leszereltetik.

Mondjuk ha átvisszük a csövezést a konyhán az erkélyig és az ágy fölött lenne egész magasan, akkor annyira nem vészes a dolog, ha jól mérem, akkor a beépítési költségbe foglalt 5 + 1-2méterből megoldható

Előzmény: G6 (64084)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64088

van egy Fisher mobil klímánk, de úgy ahogy van sz.r az egész elképzelés.

jó hideget fúj, de nagyon hangos és aludni nem lehet mellette

Előzmény: Törölt nick (64085)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64087

Nem mondtál újat, tudom, hogy egy kalap szar, de ha bérlakás és el akarnak költözni ám mégis muszáj megoldani, és meg lehet ezzel is, akkor lehet, hogy pont ez lenne a legjobb a problémájára.

Előzmény: Vaksiakksi (64086)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64086

Bocs, hogy beleszólok, de mobil klíma alegutolsó amit érdemes beszerelni mert:

1. Zajos, hiszen egybe van építve a beltéri meg a kültéri

2. Mindíg figyelni kell, hogy a csapadékvíz tartály mikor telik meg.

3. Árban majdnem ott van mint a klímában a gép (csak nincs szerelési, meg csövezési költség)

4. Ahol van hűtés ott a hőleadást is el kell vezetni.

5. Néztem szép nagy darab (lakásban parkoltatni, húrcolni )

Előzmény: Törölt nick (64085)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64085

Mobil klímát nem tudsz bedugni valahogyan?

Előzmény: Törölt nick (64082)
G6 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64084

Másnak sincs homlokzaton klímája? Mert alapvetően mindenhol ez a szabály, hogy homlokzatra nem szabad, ehhez képest annyi kültérit látok a panelek falán, mint égen a csillag. Szóval sokan beleszarnak. Ha meg másnak lehet, szerintem neked sem tilthatják meg.

Lehet 13 métert csövezni, bár valóban nem a legjobb megoldás, meg nem is olcsó. Ezesetben szóba jöhet a közlekedőbe való szerelés a háló ajtajával szemben, bár ez kompromisszumos és mivel az a helyiség még kisebb, méginkább fontos, hogy egy kis teljesítményre visszaszabályozni képes klímát válassz.

3,5-ös klímát végképp ne szereltess oda szerintem, azok kb 35-40 négyzetméteres egylégterű helyiségekbe valóak. 140 alatt azért már vannak inverteres klímák, csak privátban kell kérni árajánlatot :) Én nem vagyok klímás, szóval nem tudok ebben segíteni, de konkrétan tudok pár nem publikus árat, ami alapján ezt mondom. Ha meg tovább akarod vinni a gépet, akkor végképp nem érdemes gagyit venni. Az on/off klímákkal alapvetően nincs gond, olcsóbb invertereseknél még megbízhatóbbak is általában, csak mivel nem tudják szabályozni a teljesítményüket, nagyon rossz komfortot biztosítanak, főleg egy kicsi szobában. Mert vagy ontják a jeges levegőt, vagy nem. Nem tudnak olyat, hogy folyamatosan "langyos" levegőt fújnak, csendesen, egyenletesen temperálva ezzel a helyiséget.

Előzmény: Törölt nick (64081)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64083

Üdv !

A távolság nem a leglényegesebb , mert nálam tíz azaz tíz méternyi rézcsőtávolságban volt a klíma és kültéri. Csak ez drága mulatság. Tehát kiépítés Nálad nem jó elképzelés. Viszont ha most szűkösek az anyagiak, meg költözni is fogtok, akkor miért nem veszel egy Sencor SFN5040BL ventillátort átmenetileg

Előzmény: Törölt nick (64082)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64082

Az a gond,hogy akkor legalább 13-14 métert kellene csövezni az erkélyig, ami tudtommal ezeknél nem kivitelezhető hatékonyan.

Szerinted egy későbbi költözés során az áttelepítés egy másik lakásba mennyire problémás és milyen költségvonzata lenne?

(mint említettem, bérlakás és nem szeretnék sokáig itt maradni, de most ezt muszáj megoldani)

Előzmény: G6 (64080)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64081

Beszéltem a közös képviselővel és azt mondja, hogy tilos homlokzati falra szerelni kültérit a városi szabályzat miatt

Csak az erkélyre lehet.

Mondjuk ott van olyan rész (a konyha erkély felőli külső fala), ami védett és nem süti a nap.

De akkor is át kellene húzni a konyhán.

Most akkor kizárólag EU környezetvédelmi szabályozás miatt nem szerelnek már On-off klímát vagy egyéb gond is van velük?

mert árban nem mindegy, 3,5 kW Mideát több helyen látni 95-100 körül, inverterek meg 140-től indulnak még kisebb márkákból is.

Ez most nekünk nem mindegy, mert egyéb költségek is voltak az elmúlt időszakban

Előzmény: Vaksiakksi (64078)
G6 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64080

A hálóba tenném a klímát, szembe az ajtóval. Gondolom elsősorban az lenne a cél, hogy a hálószoba ne legyen túl meleg alváskor, de azért az ajtón kifújva a másik tér is hűlne valamennyire. 2,6-os klíma jégveremmé fogja változtatni azt a kis helyiséget, főleg ha on/offos. Oda egy inverteres 2 kW-os kéne inkább. Mert ha túlhűti a hálót, akkor ki fog kapcsolni 5 perc után, aztán nem hűt semmit majd a másik helyiségen. Amúgy on/offost már nem is lehet kapni hivatalosan, esetleg elfekvőben lehet még pár készleten maradt darab, de ha már azt mondod nem sajnálod a pénzt az igényes szerelésre, akkor ne rontsd el az egészet egy gagyi klímával szerintem.

Előzmény: Törölt nick (64077)
G6 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64079

A nappalit nem akarja hűteni, csak a hálót meg a konyha-folyosót.

Előzmény: Vaksiakksi (64078)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.03 0 1 64078

Így nehéz, mert a nappali és a háló között ott a konyha, fürdő. Az is kérdés, hogy Hol van  magas szekrénysor, vagy egyáltalán hol van szabad falfelület. Mert legtöbbször a fal és plafon találkozásához teszik a falra. (felülről a hideg alulra áramlik és az alsó meleggel helyet cserél, amit ismét lehüt.

A másik meg felesleges olyan helyre tenni ahol rátűz a nap.

Őszintén ilyenkor vagy megalkuvás, hogy hol tartozkodol többet, vagy 2 kicsi + 1 kültéri.

Kényelmi szempontból a beltérit a nappaliba a fal közepére, úgy hogy a fürdöre nézzen, a kültérit meg vele párhuzamosan az erkély sarkába, akkor még a kondenzvizet is ki lehet vezetni, vagy sokszor ott van az esővízlefolyó is.

Előzmény: Törölt nick (64077)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64077

A minőségi munkát meg kell fizetni.

Inkább fizetek valakinek 10 ezerrel többet, ha megfelelő helyre, megfelelő anyagokkal és minőségben végzi el a munkát. A másik csak pénzkidobás lenne

Csak ahogy látom, annyi a kókány klímás szerelő és cég, hogy nem tudom kinek lehet hinni.

ez a gree már inverteres?

nálunk így néz ki a lakás.

Szakértőket kérdezném, hogy az ágy fekvését figyelembe véve hova lenne érdemes tenni a beltéri egységet?

Előzmény: Vaksiakksi (64076)
Vaksiakksi Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64076

Üdövzletem !

Én pont most járok ilyen cipőben, nekem egy 42 nes lakásba, amiből a konyha+nappali egyben van egy Gree 2,6KW  klímát ajánlottak (beltéri+kültéri) Az a helyzet, hogy hiába "olcsó" a készlet + szerelés is van, minnél távolabb van a kültéri a beltéritől, annál drágább a szerelés. (Mondjuk Nekem  a fal egyik oldalán a beltéri a másik oldalon a kültéri) Ez is jó minőség, mert már volt és nem volt vele semmi probléma.

Előzmény: Törölt nick (64075)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.03 0 0 64075

Üdvözlet a tagoknak!

Arra rájöttem, hogy minél többet olvasgatok klíma témában, annál kevesebbet tudok.

A lényeg, hogy bérelt panel lakásba szeretnénk egy klímát.

A lakás teljes mérete 48 nm2, ebből a hálószobát (14 nm2) és a konyha-folyosót (15 nm2) szeretnénk hűteni.

Legfontosabb a hálószoba lenne, hogy normálisan tudjunk aludni.

Teljesítményben elég lenne a 2,6 kW-os?

Nekünk megfelel az ON/OFF klíma is, nincs szükségünk inverteresre

Mivel bérelt lakás és valószínűleg csak 2-3 évig maradunk, minél olcsóbban szeretnénk megúszni a dolgot, de azért elfogadható minőségben.

A kérdésem, hogy melyik az a márka vagy konkrét modell, ami már megfelelő minőségű?

A rászánt összeget igyekszünk ehhez igazítani, de nem szeretnénk fölösen költeni olyan funkciókra és teljesítményre vagy 15 éves élettartamra, ami sohasem lesz kihasználva

Köszönöm!

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64074

Bocsánat. Azt a kód beírása előtt csinálta(4 csipogást). A kódot pontosan ezért írtam újra. És mentéskor valóban "diriring" hallható! Csak azért gondoltam, hogy rosszul adtam meg, mert a kód átírása előtt tökéletesen működött a ledek világitása, és a terelő lapát is oda vissza járt. Most a ledek sötétek, a terelőmotor pedig ha erősebb lenne átfodtitaná a lapátot, mivel csak eggy irányba forog, megállás nélkül. :-)

Előzmény: windy12 (64073)
windy12 (X) 2015.06.02 0 0 64073

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem négy csipogást kellene hallanod, amikor elküldöd a távirányítóról a kódot a gép felé, hanem azt, hogy "diriring". Ha nem ezt mondja, akkor ott valami nem stimmel.

Előzmény: Törölt nick (64072)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64072

Ezt adtam meg én is. Mikor a kódot elmenti, akkor 4 csipogás hallható és két led világit folyamatosan! Az elemet, kiveszem, majd vissza. Bekapcsoláskor pedig már nem világit egyik led sem. Nem lehet hogy az van, hogy a kód az jó csak a beltéri nem tudja lekommunikálni a kültérivel? Ezért van probléma a terelő motorral is!?

Előzmény: windy12 (64071)
windy12 (X) 2015.06.02 0 0 64071

Nekem is ez van meg még régről :

Előzmény: Törölt nick (64062)
G6 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64070

Vegyél Gree-t állítólag megbízhatóbb, mint a Samsung.

Előzmény: dokiki (64065)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64069

Hívtam a szervízt, és majdhogynem elküldtek a p.....a! Nincs már jótállás, legközelebbi szervíz Debrecen, én Kisvárdai vagyok. -Hát nem nagyon járnak erre. - volt a válasz! Kösz ba....g. Option Code -t több helyen is olvastam, egyeztek is. Na bumm. Mit csináljon a felhasználó, hát próbálkozik. A hiba már előtte is megvolt...

Előzmény: GeriSoft07 (64067)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64068

Én oldalamon is megy egy thread ... 2x írtam hogy keressen másik szerelőt. :-)

Előzmény: GeriSoft07 (64067)
GeriSoft07 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64067

Lehet, hogy nem googlizni kellett volna, hanem egyből szervizt hívni?

Kicsit hasonló, ma hívtak egy helyről, vettek egy gépet, nem drága, 5.700EUR

megjött, mi a f..nak várjuk meg, míg kiér a szakszerviz beüzemelni, dugó van rajta, főkapcsoló, ki-be gomb, miért ne tudnánk beüzemelni.

bedugták, kijött a füst, ami nélkül elektromos gép nem megy.

Kiderült, 3x230V olasz verziót küldtek a 3x400V helyett

Kár közel 1.500EUR

Biztos örülnek majd, ha végre működik a gép.

Most komolyan, googlin javítasz, kódokat ütögetsz be? Tudod hány embert szivattak már halálra ilyenekkel, hogy kinyírta a gépét javítás helyett?

pl linuxosoknak, mikor realmedia playert keresett .rm fileokhoz?

Azt írták, így kell telepíteni:

rm -rf / realmedia

persze mind elhitte, mert .rm file a realmedia, és fel se tűnt, hogy rm (törlés) -rf (rekurzív erőltetett) / (gyökértől) utána akármit írhatsz már paraméternek, felér egy format c-vel.

Előzmény: Törölt nick (64064)
Dr. Klíma (X) 2015.06.02 0 0 64066

Ha a "mások" által ajánlott klíma megáll és nem tudja senki javítani, akkor kit hibáztatnál??? magad, vagy akik merték ajánlani?

Nagyságrendekkel nagyobb az esély ezeknél a gépeknél arra, hogy problémába ütközz, mely megkeseríti az életed. Persze lehetsz szerencsés is és soha nem lesz gondod vele és boldog leszel, sőt másokat is arra biztatsz, hogy a te általad vett gépet vegye.

Amíg nincs összehasonlítási alapjuk az "ügyfeleknek", addig azt is jónak tartják amilyük van...

Én továbbra sem ajánlom a felsorolt gépek közül egyiket sem. Túl nagy a kockázat ahhoz, hogy maximálisan elégedett legyél sok-sok év múlva is. Ha az anyagi lehetőségeid nem engedik meg, hogy még kicsit gyűjtögess hozzá, akkor én a következőt javaslom:

Hívj fel jópár céget és az általad kiszemelt készülékhez kérj valamilyen alkatrész árajánlatot (mondjuk beltéri vezérlő panelt) ...ez bármikor elpukkanhat egy nyári zivataros időben. Amelyik készülékhez több cég is ígér kedvező beszerzési időpontot és elfogadható javítási költséget-gyorsaságot, azt a klímát kell kiválasztani ...(és még ez sem biztos, hogy 3-4 év múlva is lesz alkatrész hozzá)

Előzmény: dokiki (64065)
dokiki Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64065

Hello,

ok,gondoltam hogy nem csúcskészülék egyik sem,de én sem lopom a pénzt,meg nem is én nyertem az ötöst,de ez van.:)

Tegyük fel,hogy csak ezeket lehetne kapni az egész világon és egész évben 45 fok van kint, te melyiket vennéd???

Köszi,

Imi

Előzmény: Dr. Klíma (64059)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64064

Jótállás nincs már, ma beszéltem a samsung szervízzel, pénzes javitást tanácsoltak. De most nem is ez zavar, sokkal inkább a option code átirása utáni hiba ami aggaszt. Azt egy környékbeli szerelő , nem fogja tudni megoldani. Tanácstalan vagyok.

Dr. Klíma (X) 2015.06.02 0 0 64063

Szia

Samsungban nem tudok neked segíteni, de javaslom, hogy a lehető leghamarabb (még ma) vedd fel azzal a kapcsolatot, aki eladta-beszerelte. Elvileg 5 év gari járna a készülékbez, ha rendben van minden papír és telepítési körülmény...

Előzmény: Törölt nick (64062)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64062

Sziasztok!

2010 környékén vásároltam egy Samsung AQV12UGAN légkondicionáló készüléket. Idén januárban volt egy pár perces áramkimaradás, majd mikor újra volt áram, a klíma automatikusan bekapcsolt. Kikapcsoltam, nem foglalkoztam vele. Most, mikor már hasznomra lenne, bekapcsolás után azt tapasztaltam, hogy nem megy a kültéri egység, csak szobalevegőt keringet. Kb 5perc után 4csipogást követően le is áll a beltéri. Próbáltam utána nézni a dolgoknak, Option kód újraírását javasolták. Sikerült is átírnom. De rosszabb lett a helyzet. Most már az automatát is lecsapja néha, továbbra sem megy a kültéri, a ledek nem világítanak. és a Terelőlapát csak egy irányba teker végpont nélkül. Tehát tekerne ha a lapát tudná hová követni. Kérdésem az lenne, van e itt olyan vki, aki tudna segíteni, legalább a helyes kód újraírásában. Ezt adtam meg neki: 547677d23d - sok helyen ezt írják erre a típusra, de nekem csak rontotta a helyzetet.

windy12 (X) 2015.06.02 0 0 64061

Biztos, nem véletlenül...

Előzmény: NAND708 (64060)
NAND708 Creative Commons License 2015.06.02 0 0 64060

Volt itt szaki, aki a Samuk elé teszi a kínai Gree-t. 

Előzmény: dokiki (64057)
Dr. Klíma (X) 2015.06.02 0 0 64059

"Ti melyiket ajánljátok"

Én, konkrétan egyiket sem...

Előzmény: dokiki (64029)
klimakiraly Creative Commons License 2015.06.01 0 0 64058

Nem klímaeladásból él aki az ajánlatot adta, az majdnem biztos, valami másból.

Előzmény: dokiki (64057)
dokiki Creative Commons License 2015.06.01 0 0 64057

Sziasztok,

64029-re valaki esteleg?Nagy segítség volna,köszönöm.

Imi

Törölt nick Creative Commons License 2015.06.01 0 0 64056

A benapozással lehet a legtöbb fűtési kltg-et megspórolni.

Előzmény: prime1977 (64055)
prime1977 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 64055

Nagyon szépen köszönöm mindannyiótoknak a hasznos információt és a segítőkészséget.

Ha lenne még valami biztosan jelentkezem!

köszönöm szépen még egyszer!

Előzmény: G6 (64054)
G6 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64054

Ez is még egy hasznos táblázat:

http://www.pbgazpalack.hu/pb-gaz_megoldasok/Energia_osszehasonlitas

A Ft/kWh oszlopot nézve látható, hogy fajlagosan melyik fűtési mód a legolcsóbb. Csak a PB gáz értékesítésében érdekelt cég elegánsan elfelejtette közölni, hogy a hőszivattyús (=klímás) tarifát el kell osztani 3-4-gyel, ugyanis a készülékek szezonális fűtési hatékonysága (SCOP) általában 3-4 körül van, vagyis a leadott hőenergiának csak harmad-negyed részét veszik fel a villamos hálózatból. Ebből már látható is, hogy még normál  áramtarifával is a legolcsóbb lesz az összes közül, hőszivattyús (H-tarifás) árral pedig messze megelőzi a többi fűtési módot. Persze az igazsághoz hozzátartozik, hogy minél hidegebb van, annál kevésbé éri meg klímával fűteni, mert romlik a hatékonyság (hidegebb levegőből ugye kevesebb hőt lehet beszivattyúzni a lakásba). Aki nagyon akarja, pontosan ki tudja számolni, hogy milyen átlaghőmérsékletig éri meg jobban a klímával való fűtés a gázhoz képest, de átmeneti időszakban, tehát amikor a hőmérséklet mínusz pár foktól mondjuk 10-15 fokig terjed, szinte biztos, hogy a klíma a legolcsóbb.

G6 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64053

Hogy mennyit fogyaszt, az nagyon sok mindentől függ. Meg kellene becsülni a lakás hőigényét, pl legegyszerűbb módszer erre, ha megnézed a korábbi fűtésszámlákat, aztán akkor lehet viszonyítani, hogy klímával ugyanaz a hőmennyiség mennyibe kerülne.

Itt van amúgy egy kalkulátor, a klíma fogyasztása nagyjából a 0,3-as teljesítmény tényezőjű hőszivattyúnak felel meg:

http://www.csaladihaztervezes.hu/kalkulator/futesi-koltseg-kalkulator

Előzmény: prime1977 (64050)
G6 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64052

Március áprilisi számlának ez miért lenne kevés? Akkor már nincsenek mínuszok. Anyámnál akkor evett 10-15 ezret a klíma, amikor -10 fokok voltak, pedig az egy 6 kW-os jószág. A klíma a legolcsóbb fűtési mód alapvetően, a gáznál is olcsóbb, csak valamiért sok emberbe berögzült, hogy a klíma az sokat fogyaszt, meg hogy villannyal fűteni drága, emiatt fel sem merül bennük a klímával való fűtés lehetősége.

Előzmény: prime1977 (64045)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64051

Az hogy mennyit eszik a klíma nem csak attól függ hogy kint milyen hideg van, bent meg milyen meleget akarunk vele csinálni, hanem hogy mekkora a fűtendő légköbméter, milyenek a falak, ablakok, meg egy picit az is, hogy kint mennyire párás a levegő.

Előzmény: prime1977 (64050)
prime1977 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64050

Szia!

Nem.Kéthavonta kell bediktálni az óra állását.Tehát biztosan nem általányról van szó.

De akkor szerintetek egy klíma télen,havi szinten fűtésre használva mennyit fogyaszthat 24 órás üzemidőben?

Ha végig mínusz 5-7 fok van kint.

Tehát csak meg lehet saccolni,hogy 10 vagy 20 ezer forint.

Többet nem kérdezek!:)

Ígérem!:)

Előzmény: digium (64049)
digium Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64049

Nem lehet, hogy havi átalányt fizet? Majd az évfordulóval kiszámolják a különbséget és jöhet a meglepi, meg a frissített havidíj...

Előzmény: prime1977 (64040)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64048

Van lelkes unoka.

Előzmény: prime1977 (64047)
prime1977 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64047

Az a lakás 50 éve nem volt felújítva normálisan.Tavaly történt a beruházás mivel most volt ár lehetőség óvatosan.

Nyugdíjas,kemény 75 ezer forinttal.

Szóval itt már nem lesz álmennyezet és egyéb dolgok.:)

Előzmény: Törölt nick (64046)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64046

Álmennyezet, szigeteléssel.

Előzmény: prime1977 (64045)
prime1977 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64045

Szia!

Néztem én már mindenhol de nem látok rajta típusjelzést.

Van neki egy kinti egysége de gondolom ott hiába nézném.

Annyit tudok,hogy nincsen ion vagy plazma kijelzője.

Mert hát neten nézegettem én már a képeket és azoknak általában jobb oldalt rá van írva,hogy plasma meg ion.

Valahogy kitudom én ezt.

Amúgy azt hiszem a március-áprilisi számla volt ennyi.

De mindegy mert szegény nagyi most beteg volt és sokszor ment 27 fokon is a klíma.

Egyébként a legnagyobb baj azzal a lakással,hogy óriási a belmagassága.

320 vagy 330 centi.

Egyébként köszönöm az infókat és a válaszokat!

Helyben egyébként kiskunfélegyházán lakom.

Ha végül is rászánom a klímára magamat majd valahol itt kell nézzek a környéken.

A szegedklimát néztem már egyébként.

Gondolom ide a 4. emeletre beszerelni egy klímát lenne vagy 50 ezer forint.

Előzmény: klimakiraly (64042)
prime1977 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64044

Szia!

Ez szerintem rohadt kevés.Én olyan 18 ezret gondoltam 1 klímára,tehát a 2 klíma közel 40 ezer havonta.

Bár lehet annyi azért nem lenne de 2 klíma ha csak havi 20 ezerbe is van télen az sokkal jobb mint szénnel cseszekedni vagy fával,amire félóránként lehet rakni.

És az olyan 150 ezerbe benne volt októbertől márciusig.

Előzmény: Törölt nick (64041)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64043

Ja ha két havi és Március-Április akkor sok, ha Január-Február akkor kevés ... :-) nem tudjuk mikori és milyen idő volt kint.

http://www.amsz.hu/eszleles/static_charts/

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64042

AZ elején nem látod, a hátuljához nem férsz hozzá ... és oldalt vagy alul? ;-) Régen alul volt az LG-nél, de ha jól rémlik újabban oldalt van.

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64041

Ha besüt a nap, a falak szigeteltek, körbeépített, akkor ne csodálkozz. De ez most sok neked, vagy kevés?

prime1977 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64040

Sziasztok!

Már múltkor írtam be klíma ügyben de még tanakszom rajta mi és hogyan legyen.

Viszont még kérdeznék valamit.

Nagymamámnak a lakása nemrég lett felújítva és mivel oda gázt nem lehetett bevezetni soha(a város legjobb utcája pedig)ezért világ életében szénnel tüzelt.

85 éves és vannak problémái az egészségével (szédülés,koordinációs nehézségek,stb)

A kályhát ki kellett váltani valamire.

Tavaly óta klímával fűt.Tehát az egész telet klímával nyomta végig,és nagyon jól.

Egy régi lakást kell elképzelni.

5.5 x 5.5 m és a belmagasság pedig 3.2 méter.

Szóval szép nagy.

Itt egy klíma van ami 25 fokra volt véve és a nap 24 órájában ment ami olyan 23-24 fokot tudott biztosítani a szobában.

Nem tudom a típusát de egy fehér LG Inverter V és 4 irányba tudja terelni a levegőt.

Ilyen van a konyhában is de az 21 fokra van állítva mert ott alig van kint.

Ott olyan 20 fok van.

Most kapott villanyszámla díjat és a 2 havi díja 20 ezer lett.Tehát 1 hónapra a két klíma 10.000 forintot fogyasztott folyamatos fűtési üzemelés mellett.

Az egyik 21 fokon a másik 23-24 fokon ment napi 24 órában.

Elképzelhető,hogy ezek a legújabb klímák ennyit ennének?

Nem tudom elhinni pedig láttam a csekket és semmi kedvezményt nem kap.

Amúgy valszeg én is ilyen klímát szereltetek ide be hozzám csak ki kell tudnom a típusát ennek a készüléknek.

Már néztem mondjuk de az elejére nincsen írva a hátuljára meg nem látok be mert a falon van.:)

Azt tudom,hogy fehér,és a jobboldalára rá van írva,hogy Inverter V.

Jobb oldalán csak a hőfokot mutatja,meg ha túlfűt akkor leáll,és ilyen kis hőmérő ikont mutat.

Szerintem nem is lehet drága.

Szóval tényleg ennyit tud fogyasztani egy ilyen klíma?

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64039

"De, ahogy te is mondtad, mindenki magából indul ki és keres megoldást a problémáira ;)"

Ez nagyon tetszik!

Én is prüszköltem, aztán jöttek sorra a megoldások. Vizes porszívó már sokat jelentett, aztán vettem egy 9 méteres gégecsövet, és bedugtam a fürdőszobába a porszívót, nyitott ablak mellé. Fillérekből lett központi porszívóm. Na nem vetekszik a gyárival, de imádom.

Előzmény: Törölt nick (64038)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64038

Nekem ilyen problémám nincs a normál porszívóval sem. Eleve felfelé fújja a levegőt, nem a földre, másrészt meg négyszintű szűrés van benne, HEPA fokozatú cserélhető zsákkal. Az utószűrője ugyanolyhan tiszta mint az első nap amikor megvettük. Ott ugyan nem jön vissza semmi a beszívott porból.

Electrolux Ergospace, 13 m kábellel, így soha nem kell konektort váltani sem elér a ház minden ponjára egy konnektorból.

De, ahogy te is mondtad, mindenki magából indul ki és keres megoldást a problémáira ;)

Előzmény: ívfény (64036)
ívfény Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64037

a radiátor is igen, de egy klíma légáramlásához mérten, összehasonlíthatatlanul csekélyebb mértékben! tudom, mert van otthoni porszint mérőm! az aszony allergiás orra! radiátor fűtés melett nem prüszköl!

Előzmény: Törölt nick (64034)
ívfény Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64036

ilyenem nekem is van! központi porszívó. pont a napi szintű szőnyegporszívózás miatt kelett, mert sűrűn porolt a másik oldalán a hagyományos porszívó. egyik felén felszívta a port, a másikon nyomta ki, igaz kevesebb mennyiségben. de mostanra ez már a múlté nálam is!

Előzmény: windy12 (64032)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64035

Sokat jelent az is, ha az előszobában van a porszívó és onnan kap egy 9 méteres gégecsövet. Meg lehetne mindent tisztességesen csinálni, de direkt nem csinálják úgy.

Előzmény: windy12 (64032)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.31 0 0 64034

A radiátor is a plafonra viszi a meleget csak azt jellemzően az ablak előtt teszi.

Előzmény: ívfény (64031)
windy12 (X) 2015.05.31 0 0 64033

Ismét sikerült belefutni egy "mesterember"  munkájába.  Érdekes módon hiába hívta az ügyfél, hogy most már jöhet felrakni a készülékeket, azt üzente, hogy sajnos nincs most kapacitása....nem csodálom.

windy12 (X) 2015.05.31 0 0 64032

Nálunk a por kérdése megoldódott gyakorlatilag, amióta elköltözött a lakásból a hagyományos porszívó. Sajnos bármilyen jó minőségű porszívót használ az ember (asszony), az úgyis felkavarja maga mögött a port, az pedig a levegőbe kerül.

ívfény Creative Commons License 2015.05.31 -1 0 64031

nem arról van szó, h koszos a szőnyeg, mert el van hanyagolva a higiénia a kéróban! de mindenki magából indul ki, gondolom ezért gondolsz erre a lehetőségre? bocs... a padlószőnyeg eleve porosabb, akárhogy takarítja az ember, mint egy parkattás megoldás, vagy egyébb! viszont én a komfort érzetem miatt padlószőnyeg párti vagyok! ez az ára a kényelmemnek, h kicsit porosabb a levegő, mint máshol, ahol nincsen padlószőnyeg! nem úgy kell elképzelni, h homokvihar van a kéróban, ha üzemel a klíma!engem nem is zavar a többlet por! de aszony,  allergiás és prüszköl, ha megy a klíma fűtése, de mindezt megfejelve egy viharos klímával, ami ráfújtat a szőnyegre, anomáliába is torkollhat a komfortérzetet tekintve. de rajta vagyok a dolgon, h irányított légárammal, ami még kellemes , de nem a mennyezetet vagyok kénytelen fűteni a klímával, talán kompromisszumként lehetséges. csak azért nem fogom kihajintani a szőnyegeim, h klíma fűthessen! ha nem jön össze, akkor a klíma csak hűteni fog és ennyi! és idővel, ha elfogynak a fa forrásaim, újragondolom az éppen elérhető lehetséges ,számomra  legideálisabb megoldásokat, amik szóba jöhetnek. most úgy tűnik, h ha nem tudom a klímás fűtést nekem megfelelőre hangolni, akkor a kút vizzel fogok fűteni, radiátoros höleadóval.a radiátor már így is ki van építve és az minimális légáramlarral adja le a hőt kb 40-50 fok közötti hőmérsékleten.

Előzmény: Dr. Klíma (64030)
Dr. Klíma (X) 2015.05.31 0 0 64030

Próbáltad már azt, hogy takarítod a padlószőnyeged? ...nem egyszer, többször :)

bocs:)

Előzmény: ívfény (64028)
dokiki Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64029

Sziasztok,

lerágott csont,de ti vagytok a szakik.3,5-ös inverteres kellene,az ár korlátolt,ezekre kaptam ajánlatot:

Gree Home: 135eFt

Gree Trend:139eFt

Gree Confort:149eFt

Midea Aurora 155eFt

Samsung AR5000 12HSF :139eFt

Nord Sahara: 139eFt

nekem a Samsung-ba annyi nem tetszik,hogy a terelő zsanér elég meredek szögben áll,szerintem nem tud felfelé-vagy vízszintesen fújni.

Ti melyiket ajánljátok?

Köszi,

Imi

ívfény Creative Commons License 2015.05.30 -1 0 64028

joll vann!

igazad vann!! ettől független, ha mégsem lesz annyira pormentes a kégli levegője, először elkezdem megmagyarázni a klímámnak, h te szerinted nem lenne szabad pornak lennie a levegőben,, mert klímakirály megmonta!  és, ha nem érti meg az a buzi doboz, akkor, vagy leverem a falról, vagy csak hűteni használom, mert akko a mennyezet felé liheg és nem keveri annyira a port...ha viszont sikerűl összecsiszólodni a mostani óccsó szarral, idővel lehet komolyabba gondolkodnom!

mellesleg kocsim 20 éves, klíma nincsen benne, de, ha lenne, ki@asznám, egyszerre, mert nembírnám, hogy megfázok tőle állandóan! ott sokkal közvetlenebbűl tolná a rusnya arcomba a hideget, mint a kéróban.

Előzmény: klimakiraly (64027)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64027

Tényleg nem értem, ma bekapcsolod a klímát, mire hazaérsz a kirándulásból vagy a bevásárlásból etc. tisztább lesz a lakásod a klímád meg porosabb.

Nem azt mondtam hogy csak akkor járasd a klímádat mikor otthon vagy.

Te sem érted, a kocsidban nagyobb por van ... mert gondolom nem pollenszűrős, hanem árhatékony szűrő nélküli az is. ;-)

Előzmény: ívfény (64024)
ívfény Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64026

konkrétan, igen...

Előzmény: Törölt nick (64025)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64025

Pont úgy, mint a 2 méteres gégecsővel rendelkező porszívók a szoba közepén.

Előzmény: ívfény (64024)
ívfény Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64024

úgy látom nem érted!? vagy nem akarod? akármilyen jól megszűrt levegőt ráfujatok a poros padlószőnyegre, belekeveredik a levegőbe a por a szőnyeg felületéről és ugyan, ha szuper a klímám és jól megtisztítaná a levegőt, addig míg bejut a klímába, h megtisztíthassa, addig szívom a poros, porosabb levegőt!

Előzmény: klimakiraly (64022)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64023

OFF

Ez a klíma tavaly volt karbantartva (állítólag)(a lakásban olyan tisztaság hogy látszik hogy nem egy bejárónő van)(És az is hogy aki ezelőtt tisztította jól megküldte valami vegyszerrel ami kikezdte alaposan a horganyzott lemezt.)(5 éves Japán gép.)(Persze az hogy a lapát oldalra jön ki és ugye jelen esetben sincs annyi hely bal oldalon hogy kiférjen ... letörném a kezét annak a mérnöknek aki ezeket a gépeket elkezdte tervezni a CAD-ben.)

Nyugalom Én sem hittem el amit láttam ...

ON

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.30 0 0 64022

Egy jó szűrővel szerelt klíma, ami port felkavar azt össze is szedi. No nem egy perc alatt de összeszedi, tehát nem termeli a port hanem összeszedi. _Szerintem_

Persze amiben szúnyogháló van mindenféle elektrosztatikus tulajdonság nélkül vagy akkor résmérettel hogy még a homokszemek is átférnek, na az nem.

Előzmény: ívfény (64020)
Dr. Klíma (X) 2015.05.30 0 0 64021

Általában ahol hasonló megoldás születik (klímával fűtenek), üzemel mellette egy légtisztító készülék is. Így, akár a padlószőnyeges lakásban sem kell tartani a szálló portól. Nagyon komfortos, tiszta levegő van a lakásban, s takarítani is ritkábban kell a szekrényeket, TV-t, stb

Előzmény: ívfény (64020)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64020

én arra gondoltam, ha a szarrá szűrt, mikroszemcse nélküli, akár kristálytiszta levegőt ráfúja a padlószőnyeg poratkáira a klíma, akkor, lehet sivatagi porvihar szerű levegő is a lakásban!? no! szándékosan túloztam! a lényeg! hiába a szűrt levegő, ha intenzív a légáramlás! de! azt is mondtam, h ez csak elmélet, lehet nem így lesz!  ha a mennyezetre irányítom a kiáramló levegőt, amikor fűtök, akkor alul hidegebb marad a levegő. úgy lenne nekem faxa, ha ahol én lent vagyok a légtérbe, odafúja a meleg levegőt, nekem azt bírná a puhos testem! egyenlőre kostolgatom, lehet lesz, módszer, ami beválik...  :)))

Előzmény: klimakiraly (64018)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64019

nem pazarlásról van szó!

hanem elhasználni a + delejt, viszonylag értelmes módon, addig, amíg nincs olyan, ami, mondjuk( elektronyos autó), jobb felhasználási módja az elektronyos áramnak, mint a klíma. legalábbis számomra...

Előzmény: Dr. Klíma (64013)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64018

Klíma nem szűri a levegőt? Ez nekem újdonság. Illetve még nem volt klíma mi szűrte ki a szálló port.

Mondjuk ha jól sejtem valami olyan egység sikerült szert tenni, aminek még poros szűrőjét nem láttam. :-)

Biztos van egy két szerelő kollégám akinek most márka nevet írnék (nem teszem, sajnos abból is kell eladni) le esne húsz fillér hogy tényleg ... az olyan mint Colombo felesége ... nagyon ritka hogy lenne rajta por.

A másik agyon ekézett márka meg pont engem égetett be anno hogy nem akart fűteni úgy eltömődött a szűrője. És nekem se esett le hogy azért lehet mert koszos a szűrője. és persze Én is adtam el a gépet.

http://forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=485465&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9018927

Előzmény: ívfény (64017)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64017

igazad van, ha...

"

teljes mértékben klímára akarod bízni a ház fűtését"

de én esetemben egyenlőre nem akarom! csak az átmeneti időszakokat megoldani klímával. mivelj van annyi fám bespájzolva, h kb 5 évet tudok fűteni vele és amíg van a fafaeldolgozós kapcsolatom hulladékfára bagóért, ez így is marad. mivel ezzel nem tud versenyezni, még a akár 10-es scop-ot tudó klíma sem, ami nem létezik szerintem..  .) tehát, igazatok van, nagy többségben, de nem az én esetemben. most nem akartam sokat költeni klímára, ezért próbaképpen 100 ruppóért bevállaltam egy on-off osat, azt ha beválik az átmeneti időszakokra és kedvet kapok hozzája, lehet lecserélem idővel, inverteresre.egyenlőre kostolgatom a dolgokat!  semmiképpen nem akartam, nagyon sok pézt belerakni, a próbaprojektbe,egyenlőre, főleg, a meglévő fa mennyisége miatt sem.csak ki akarnám próbálni, jó lenne e a klímás fűtés?  az átmeneti időszak a lényeg, a megmaradó áram értelmes felhasználásával! nem pazarolni akarom az áramot, de az elmünek sem adnám oda szivesen! cekasszal, viszont végképp nem akarnám elfűteni a megmaradó delejt, ettől már jobb egy on-off fűtős klíma! bagóért! az aszony eleve, nem akarta, mert mindegy, neki, h on-off, vagy inverter, de lihegi a levegőt a lakásban és kevergetheti a port! lehet nem fogja, lehet, igen? de az tény, h amikor a a légmozgás intenzívebb egy lakásban, akkor a porosodás is komolyabb mértékű, főleg, h mindenhol pallószőnyeg van. majd kiderűl. szoval, több szempont miatt nem akartam, komolyabb beruházást, egyenlőre, de, ha megtetszik a dolog és , helyükre kerűlnek a dolgok, talán, mire ezek a meglévő klímák berottyantanak,amik mostan vannak,  a helyükre, majd komolyabb és kisebb fogyasztásúak kerűlnek, de lehet, csak megmaradnak, nyári hűtésre, ha már megvannak és tendálok más irányba, hőszipka, vagy földhő, vagy tököm tudja, van kutam is, talán az.... viszont, ha méretezném idővel, mert úgy döntök, h nekem ez kell, akkor fel kellene tegyek, 2 db 6-7kw-ost az, inverteresből, mert, akkor már be kell osztani a megmaradó delejt, nem lesz annyi felesleg!

Előzmény: payagyerek (64012)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64016

Ő csak a kis lapkákat napelemcella-t vette meg amik a gyárban elbuktak a teszten. És azokat ugye védeni kell az időjárástól valamiképpen.

Na rá gugliztam, nem kevesen küzdenek vele amint látom.

Előzmény: Törölt nick (64011)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64015

no ez azért házilag nem tűnik egyszerűnek. Argon van a hegesztőinknek, vákuum szivattyú meg nekünk. Na de hogy csatlakozzon, mert cnc esztergályosunk az nincs. Az ebay-on lehet van ilyen asztal is, de azt azé nem venne ...

Előzmény: Törölt nick (64011)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64014

Ilyen nincs. Van tűzvédelmi főkapcsoló amit az új OTSZ ír elő de csak tűzvédelmi okokból. Az inverter kialakítása meg olyan , hogy ha nincs betáp ő sem működik.

Előzmény: klimakiraly (64008)
Dr. Klíma (X) 2015.05.29 0 0 64013

Én is gondolkodom napelemben....de eszembe nem jutna "pazarolni" az áramot, azért mert "ingyen" van...

Előzmény: ívfény (64007)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64012

Annyiban más a helyzet, hogy ha teljes mértékben klímára akarod bízni a ház fűtését, akkor méretezned kell. Nem vehetsz találomra 1 gépet, oszt jóvan.

Tehát.

Ha -15-ben 3,5kW fűtésre van szükséged, akkor 6-7kW körüli klímát muszáj venned. Ekkora teljesítményben drágább, mint a szokványosak. Ráadásul normális műszaki felépítésű kell (nem ON-OFF), mert -15-ben mindenképp szükséged van a 3,5kW-ra. Ergó már pár100eFt körül bóklászol.

Ám, ha mondjuk helyette nézel 1 olyan "kis" teljesítményűt, mely mégis képes megkínálni a házadat -15-ben 3,5kW-al, akkor kiderül, hogy valójában mégsem olyan elvetemült drága az előző esetben taglalthoz képest.

Előzmény: ívfény (64007)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64011

Milyen üveglapoknak?szívja ki a levegőt, és engedjen utána argont.

Előzmény: klimakiraly (64009)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64010

Nincs ilyen kapcsoló. Tűzvédelmi főkapcsoló van, melyre van kiskapu. (Amúgyis 1 haszontalan, értelmetlen baromság.)

Előzmény: klimakiraly (64008)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64009

Lehet igazad van de én is fizetek mindent és nem kérdezett meg senki hogy akarok-e zöld lenni ezen az áron.

Nem vagyok irigy, nekem is lesz de csak azért mert ebben az országban most nem mernék másba fektetni. Ennyi pénzért nem kapok semmit ...

Ismerős az ebayen vett selejt napelem cellákat. Ablak cserekor haza vitte az üvegket ... kézben buszon.

Invertert csinált van műszaki érzéke.

A munkahelyről haza hordta a lejárt ólom akksikat amiket kiszedtek szünetmentesből a karbantartók.

90.000 bruttó közalkalmazotti bérért dolgozik, és mos nulla forint a villanyszámlája.

Kérdem miért nem visszatáplásban gondolkodott. Pontossan nem emlékszem a válaszra de 46 évesen megkönnyeztem, azt gondoltam én vagyok a tisztesség ne továbbja, de nagyon nem.

Na így van értelme kisérletezni ...

És egy problémára nem tud megoldást a pára ami közé megy az üveglapoknak.

Ja fűtése fa fűtés ami a tanya körűl nő.

Előzmény: Törölt nick (63996)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64008

Mennyit is fizettek a németek hogy valaki elvigye onnan a felesleges napáramot?

Nem nekik fizettek ők fizettek hogy valaki elvigye.

Ha jól tudom idehaza pedig már kell egy leválasztó kapcsoló amit bármikor letud kapcsolni a szolgáltató távolból is. A miérttet nem tudom, elvileg nem a mavir-nak kell hanem a hálózat üzemeltetőjének.

Előzmény: Zeki_ (64005)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64007

valószínűleg igazad van. csak arra akartam rámutatni, h, ha klíma, akkor a napelem is, szinte kötelező tartozék szerintem! ha már így szóba kerűlt...  .) ha van, napelem, akkor mehet a klíma, sokkal bátrabban, mivel nem közvetlen zsebbenyúlós a használata, sőtt, egy on-off cucc sem taszít nyomorba egy évvégi villanyszámla zárás során. ha pedig sokat megy a klíma, akkor akármilyen inverteres a gép, szépen megtudja nyaggatni a vellenyóra csapágyrendszerét egy éves ciklus alatt! ha nincsen napelemes háttér.. persze, még így is lehet óccsóbb egy fűtés, alkalomadtán, mint foszilis cuccokkal... és az ismerős sem vadászta volna annyira a scopokat, ha van napeleme. az mellékes, h mit kapott még +-ba a felárért. a fő csapásirány a magas scop érték volt! aztán, h olyan készülék tudta ezt, amiben még hozzá volt csapva pár jó tulajdonság is, de fizetni kellett azokért is, az más kérdés...

Előzmény: szocske_ (64004)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64006

ezekre a kérdéseidre, sajnos nem én fogok tudni választ adni...

Előzmény: Törölt nick (64003)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64005

A cégednél nincs véletlen felvétel? :)

Tesla nem kell, de ha már marad hó végén is pénze  a családnak, örülnék.

Szerintem a napelemes energiát csak addig veszik át, amíg el nem terjed túlságosan.

Kivétel ha a világ elektromos hálózata sokkal jobban összekapcsolódik, és amit az éppen napos helyeken megtermelnek, azt az esti-éjjelin elhasználnak.

Akksi fronton kellene egy áttörés, hogy helyben lehessen tárolni, felhasználni, olcsón, éveken keresztül.

szocske_ Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64004

azért a 100 ezer felár nem biztos, hogy kizárólag a pár tizeddel jobb scop különbségért fizette, lehet, hogy a drágább klíma csendesebben komfortosabban működik, és megeshet, hogy tartósabb is lesz, vagy esetleges meghibásodás esetén lesz hozzá alkatrész és szerviz. Persze nem biztos, lehet, hogy az olcsóbb lesz a tartósabb, de ezt sajnos előre nem lehet tudni...

Előzmény: ívfény (64001)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64003

Egyszerűen a cserepeket is le lehetne árnyékolni napelem nélkül, nem? :) Dupla tetőcserép.

Létezik olyan klíma ami jobban tud fűteni mint amennyire egyébként hűtene? Hűtésre csak évi pár napra kellhetne, fűteni annál többet. Cserébe nem lenne kémény, gázkazán, és ezek amortizációja, szerelése.

Egy lakásklíma éves feltöltése mennyi körül mozog, cakpakk parkolócédulával bezárólag?

Előzmény: ívfény (64001)
.klímás. Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64002

Ja, kifejtette, de azért, biztos ellenkezik is az elveivel, de azért nem megy el pincérnek, mégis ebből próbál megélni....

Előzmény: NAND708 (63998)
ívfény Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64001

ha bele lehet kicsit "vauznom"  mivel előjött a napelemes témakör a klíma körűl, így, anyit megállapítnék, h, ha van napelem, annyira már nem lesz fontos a cop, scop és egyébb jósági tényező, mint napelemek nélkűl! így bővül a megvásárolható klímák köre, azaz nem kell görcsösen a legjobb hatásfokút választani, lehet olcsóbb , esetleg kicsit roszabb scop értékekkel bíró cuccban is gondolkodni! egy ismerősöm, majdnem 100 000ft-al többet fizetett, egy klímáért, mert pár tizeddel jobb cop volt ráírva a z olcsóbb, de hasonló inverteres klímáért... szerintem az a pár tized, mire behozza a 100 ezret, már nem működik a klíma sem

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 64000

Hmm, miért is? Amúgy nem, hosszú távra terveztem az első pillanattól. Pl. azért sem lett túl nagy, hogy csak nekem és feleségemnek is kényelmes legyen ha  a gyerköcök elmennek.

Előzmény: NAND708 (63999)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 63999

5 éven belül tervezed eladni a házad?

NAND708 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 63998

Többször kifejtette már, hogy nem híve, a  szén/gáz (hő)-> villany->hő átalakítás miatt

Előzmény: Dr. Klíma (63997)
Dr. Klíma (X) 2015.05.29 0 0 63997

Pedig kk is elkotelezett hive a hoszivattyus futesnek, hisz arulja rendesen, es aki arulja az ajanlja is amit arul

Előzmény: NAND708 (63994)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 1 63996

1. Felesleges idekeverni az autón kívül mást

2. Ha magaddal is vitatkozol, én pláne nem segíthetek ;)

3. Megkérdezésem, alternatívák megvizsgálása nélkül épül az új atomerőmű. OK, az én adómból van.

4. Államosítják az áramszolgáltatókat, így a villamos hálózatot is. OK, az én adómból van.

Namost akkor a 3 ill. 4 pont után ki is fizeti a villany (révészt)?? Én!

Akkor meg hadd döntsem már el, hogy az további adózott forintjaimból milyen módon:

1. Öngondoskodom (olcsó rezsi a höszipkával, +5 eltartott)

1. Megtakarítok (napelemrendszer)

2. Szórakozom (Tesla Model S autó)

Előzmény: klimakiraly (63989)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.29 0 0 63995

Szerintem csak neki szólt, és olyan értelemben, hogy akinek működik nem igazán itt olvasgat róla, hanem a pénztárcájára hallgat ;)

Előzmény: NAND708 (63994)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.29 0 0 63994

"Nem akarok senkit megsérteni, de valószínűleg a tulaj tojik majd a fejetekre."

"Még mielőtt valaki mondana okosat: Már megtérült! (Hihetetlen, de igaz.)"

Nem igazán értem ezeket a kijelentéseket. Itt klimakirályon kívül sztem mindenki elkötelezett híve a hőszivattyús fűtésnek. Van aki napelemről hajtja, van aki H-tarifáról, és vannak akik nappali tarifáról.

Előzmény: payagyerek (63981)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.29 0 0 63993

Mi az az OFF ami 25k-s. Nem vagyok túl művel napelemben pedig kellene itthonra nagyon.

Előzmény: payagyerek (63992)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63992

Én kiszálltam.

Itt fexik egy 104 paneles OFF (25k-s) megtervezése előttem (hogy fér, hova kell dilatációs hézag, stb...). Az fontosabb, mint a hűtőkamra. :-)

(bár már megvan, csak le kell ellenőriznem önmagam 2×)

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63991

OFF

Bocsi, talán így.

https://www.solarweb.com/Account/GuestLogOn?pvSystemId=37174776-d718-4d82-8f21-a309011ea19d

https://www.solarweb.com/Account/GuestLogOn?pvSystemId=ca0d74b7-da7e-4927-9671-a309011edd0c

ON

Előzmény: klimakiraly (63990)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63990
Előzmény: klimakiraly (63989)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63989

Ami nappal otthon van töltőn és este meg autózol vele?

Vagy örökké akkumulátor lesz az "electric grid energy storage" ingyen?

Mert Én nem igazán értem miért lehet ingyen energiát tárolni az elektromos hálózatban? Kinek jó ez, azon kívül aki annak használja? Mert a hálózat üzemeltetőjének tuti nem jó. Az erőműveknek szintén nem jó. A rendszer irányítójának nem jó, csak a munka van vele. Sokan dolgoznak jelenleg ingyen. No de meddig?

Ingyen adjuk amit a Tesla 3.500USD-ért kínál ... vagyis sokkal sokkal többet.

http://www.teslamotors.com/powerwall

Mennyit termelsz nyáron nappal?

A szomszédom.

https://www.solarweb.com/NewCharts/Chart/ca0d74b7-da7e-4927-9671-a309011edd0c/00000000-0000-0000-0000-000000000000/Day

Előzmény: Törölt nick (63988)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63988

OFF

Áááá az semmi, miután már nekem is visszahozta az árát a hőszipka, most már autózni is villannyal fogok ;)

Kemény két év alatt térül meg az a plusz 8 panel amit fel kell tennem hogy kiváltsam a benzinfogyasztásomat :D

Upsz, csak venni kell mellé egy 24 millás villamos verdát ... Pssszt! Ezt nem hallotta senik ;) ON

Előzmény: payagyerek (63986)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63987

Értem és igazat is adok. Én sem tudom megjósolni semminek az életkorát.

De azt tudom, hogy pl. 1 mai gázkazán (mert régi már nemsokáig van) sem húzza tovább 5-6-7 évnél.

Előzmény: klimakiraly (63985)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63986

Valójában duplán nyerek. A tetőtéri szobák felett beárnyékoltam örökre a cserepet. Így az már soha többé nem lesz 70°-os. Jócskán csökkent az itteni, nyári hűtésigényem. Miközben a takarás termel.

És ez mindenütt így van, amit érdemes számításba venni.

De ez itt OFF.

Előzmény: klimakiraly (63984)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63985

Nekem is van egy tuti diesel kocsim. 180.000-n áll a számláló. Sokkal kevesebbet fogyasztott eddig mint a régi benzines, kb. 10%-al nagyobb tempó mellett klímával.

De most van egy 580.000HUF ajánlatom. 4db injektor, 1db két tömegű lendkerék, ha már le van véve a váltó akkor kuplung is. eddig nem volt barkácsolva mindig Opel szervizben volt, de most lehet keresek egy payagyereket, ha érted mire gondolok. :-)

Előzmény: klimakiraly (63984)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63984

Ez lemaradt.

Előzmény: klimakiraly (63983)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63983

Perpetum mobile?

OR

Amortissement?

Előzmény: payagyerek (63981)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63982

Van benne 1 hűtőkamra. :-)

(A fene enné má meg az a sz@rt.)   :-)

Előzmény: klimakiraly (63980)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63981

Más.

Mondhattok bármit, ma is be lett takarva 1 házikó 8kW napelemmel és kap hamarost 5kW-os monoblokk, injektoros (EVI Scroll) levegő-víz hőszipkát. (Bizony, az is injektoros.)

Nem akarok senkit megsérteni, de valószínűleg a tulaj tojik majd a fejetekre.

(Tényleg nem bántás, inkább csak baráti utalás a lényegre.)

Megint más.

Nekem is be van takarva a háztetőm színig. Ezzel meg is van a villanyom, fűtésem, stb... Nyilván nem gázkazánnal fűtök. Kéményem nincs is. Szerintem ki lehet találni, hogy mivel. (Nem cekásszal!)

Még mielőtt valaki mondana okosat: Már megtérült! (Hihetetlen, de igaz.)

Tudom, lesz majd megint valaki, aki megmondja az okosat. Fölösleges. Ez a nyugdíjam. És nem majd valamikor (ha megérem), hanem már most.

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63980

Én még nem néztem meg. :-) Lehet nem is fogom, amekkora klíma fűtés fan vagyok. :-) Jó nekem hivatalból meg kellene, de addig még ma is azért hívnak mennyiért rakok fel egy On-Off MSR Midea-t panelba Szegeden. :-)

Előzmény: payagyerek (63979)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63979

Na ezt nem gondoltam volna, hogy 1 alvó fórumra benyesek 1 kósza videót, oszt ez lesz belőle.

Ismételten és mindenféle konfrontációt mellőzve, csak pusztán magyar szavakkal írom:

A f@szomat érdekli a videón az a köcsög hűtőkamrás lóf@sz! :-) Meg, hogy a kis beöltözött kínai mókusok NEM lebegő sapkával sasolnak a klíma ventilátora előtt.

Emlékeim szerint én hunyorogva és csattogó fülekkel, mint sielők az ugrósáncon ferdén vagyok képes erre.

Ennyit a "marketingről".

Inkább mondanátok azt, hogy az egész "marketingértéke" annyi, hogy az egyik kínai csajt asztalszélre vágnátok. :-)

Előzmény: NAND708 (63960)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63978

Én ezt jobban kedvelem.

http://www.mavir.hu/documents/10258/193045374/MEKHMAVIR_Stat_20141110_preview.pdf/09f1d77c-d399-4ccc-8bcc-0b12d4f60915

Hatalmasat buktak a hazai földgáz erőművek. Persze az import áram primer energiáját nem sikerül kibogoznom legutóbb mikor olvasgattam.

De politika az egész hisz ligniten kívül semmink sincs. Addig még tudunk eladni államkötvényt, addig hawaii-DJ-napszemüveg. Ha majd nem akkor majd jó lesz a lignit is.

Előzmény: Törölt nick (63972)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63977

Na ez nem az a cég ahol ilyent megtehetsz. "Kisfiam beülsz a NISSAN-ba és elmész oda ahova mondom." Ezt kapta a kollégám mikor két embert küldtek 2x4órás munkára ahova ugyan az a szerszám kellett. És persze a két ember nem egy helyre lett küldve.

Előzmény: Törölt nick (63975)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63976

Ha már megint áramról beszélgetünk: http://hvg.hu/gazdasag/20150528_Az_Elmubol_Lazarek_vesznek_is

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63975

Remélem van annyi eszed, hogy mindezt csak papíron teszed meg, valójában simán begyalogolsz.

Előzmény: klimakiraly (63974)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63974

Itt A Röszkei Unilever zöld áramot vesz - Francia atom. És a földgáz tüzelésű kazán szép lassan ki lesz váltva mindenhol elektromos fűtőszálak lesznek. Eszük ágában sincs Paksi áramot venni ... Illetve a meleg víz gyártás se lesz hőszivattyús ... Csak durva volt most is látni egy 45kW-os légkezelő fűtéshez húzták ki a 4x50 vagy még vastagabb kábel ... mennyi áram kerülhetett annyi rezet kibányászni és megolvasztani ... a meglévő jól működő meg majd megy a kukába. De ha zöldnek kell lenni akkor semmi se drága. Az összes jól működő R22-s gép ki lett cserélve már tavaly. Esővízzel mennek a WC-k ... kb. 3 hétig építettük a párhuzamos csőrendszert 5-en, plusz anyag.

No nekem ez nem ésszerű, rengeteg erőforrás elpazarolni párhuzamosan.

Ja és a legjobb itt lakok a gyár mellett 800m-re. ha itt dolgozom 1 hétig. Mindennap bemegyek saját kocsival a munkahelyre 17km. Ott átülők a céges kocsiba, és vissza jövők. Munkanap végén vissza céges kocsival, és újra haza sajáttal. Mert adózási ...

Előzmény: NAND708 (63970)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63973

Tényleg nem kötekedni akarok veled ha még úgy is tűnik. ;-)

A hűtőkarma extra száraz levegőjében lehet sosem fog olvasztani. :-) Szuper lesz az SCOP, mert ugye a hűtőgép kifogja szárítani a levegőt frankón a klíma helyett. Ha a jó a szoftvere akkor nem kellene olvasztani-a sose. persze Én ilyen tesztet nem csináltam lehet majd a klíma fog hűteni a hűtőgép meg majd pihen. Mondjuk a nagybanin amekkora hűtőházakat látok, nem igen gondolom hogy van olyan amibe elég 2,5kW hűtő kapacitás. :-) (Mondjuk jó lenne egy olyan munkahely ami mellett soha többet nem kellene nagybani-ra mennem. :-( )

Előzmény: windy12 (63958)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63972

jól látom hogy 71%-ban nukleáris előállítású?

Előzmény: digium (63968)
CyberShot Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63971
Előzmény: NAND708 (63970)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63970

Köszi a táblázatért. Valahol azt láttam, hogy 40%-os részaránnyal importálunk villamos energiát. Ez hülyeség lenne? Vagy az ELMŰ megoldja, hogy csak hazai termelésűt szolgáltat?

Előzmény: digium (63969)
digium Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63969

Bocsánat, visszaszívom! Nem néztem vissza időben a videót, hogy most Kínáról van szó... 

Ettől ugyan még az EU-ban bőven jó a légkondis/hőszivattyús fűtés.

Előzmény: digium (63968)
digium Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63968

Azt semmiképpen nem állítanám, hogy fosszílis energiahordozókból!

Lassan már öt éve tettem be ebbe a topikba: 

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=102288483&t=9018927

Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63967

Nem hiszed el, de az atomerőmű a legtisztább, legszabályozhatóbb, legkevésbé környezetfüggő és szennyező technológia. Az más dolog, hogy a barmok pl. tengerpartra építik. Az árak pedig kivétel nélkül, minden esetben érdekből diktáltak. Mi kerül a vízen annyiba? Mi kerül a gázolajon annyiba? Semmi, csak és kész. Miért nem gyártanak kevesebbet fogyasztó tragacsokat? Miért nem gyártanak csendesebb buszokat? Miért nem gyártanak élhető környezetet? Csak.

Előzmény: Törölt nick (63965)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63966

Meg egy kis CO2..

Előzmény: Törölt nick (63965)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63965

Igen, drágább. De ideje rájönnünk, hogy végetért az olcsó fosszilis energia kora! Vagy így vagy úgy jobban meg kell fizetni az árát! Vagy környezetszennyezésben, vagy árban.

Ha választhatok, akkor inkább drágább, de tiszább üzeműek legyenek az erőművek! Heti szintem megyek el a bokodi-füstgázleválasztós, kénmentesített stb. erőmű mellet. Egyáltalán nem bánom a szomszédságot, sőt büszke vagyok rá, hogy így is működhet egy erőmű! Gyakorlatilag csak gőz pufog ki a kéményből, ami a páratartalomtól függően de leginkább métereken belül szétfoszlik a levegőben ...

Előzmény: Törölt nick (63963)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63964

És szerinted hány ilyen jól felszerelt szenes erőmű van Kínában?  Biztos már a CO2 leválasztást is megoldották csak nem kötik az orrunkra...

Előzmény: dokeee (63961)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63963

Ha ennek megfelelően olcsóbb lenne a végtermék, és olcsóbb lenne a felhasználás, mindenki azt használná.

Dr. Klíma (X) 2015.05.28 0 0 63962

:)

dokeee Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63961

Mondjuk kurvára nem mindegy, hogy azt a szenet 10e szar kazánban, vagy egy füstgázmosóval, elektrosztatikus porleválasztóval ellátott, sokkal jobb hatásfokú erőműben égeted el, ahova legrosszabb esetben is vasúton viszik a szenet, nem 10e külön fuvarral.

NAND708 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63960

Arra a maszlagra már fel se kapjátok a fejeteket, hogy "szén helyett fűtsünk lékkondival" Miből állítják elő a villanyt? 

Én még a kompresszormetszetet is fenntartásokkal kezelném, a klímakamra meg egyenesen bárgyú.

Ez egy marketing videó, jó hogy nem volt a klímakamrában bernáthegyi, nyakába akasztott rumos hordóval.

GeriSoft07 Creative Commons License 2015.05.28 0 0 63959

Egyszer egy gyártott gép nem hozta a maximális feszítő erőt, nyomaták határoló nem engedte.

Gyár szerint jó

Mikor szembesítettük, hogy az skf mérnökei szerint ez a szabadonfutó 10Nm-t tud, és ha 3db van benne, akkor max 30Nm, ellenben a 6500N erő eléréshez a tengely átmérőt és a forgató nyomatékot és az erőkart felszorozva lesz nekünk 5700N-unk, akkor közölték, az SKF nem ért a saját termékéhez.

Na kb ennyire lehetne megtámadni a másik gyár által mért adatot, aki hangosabban kiabálja az igazát, annak lesz igaza

Előzmény: Dr. Klíma (63956)
windy12 (X) 2015.05.28 0 0 63958

Teljesen igazad van.  Változik, fejlődik a technológia, ami tegnap még hihetetlen volt, az ma már elfogadott, holnap meg minden sarkon használják. Lehet, hogy emlékszel, mit kaptam a fejemre a hőszivattyús topikban kb öt éve, csak mert meg mertem említeni a levegős hőszivattyút. Kb. eretneknek, és mindenféle sarlatánnak tartott a társaság. Azóta a Althermából és a Zubadanból is eladtak pár ezer darabot, és kiderült, hogy igenis működnek, ha megfelelően vannak telepítve és használva.  Ez tipikus kutya ugat, karaván halad eset.

A Gree gépet egyébként csak a kíváncsiság kedvéért most kezdjük tesztelni a nagybani piacon, hűtőkamrában lesz a kültéri egység -24-25 C fokon, a beltéri meg irodában.

Előzmény: payagyerek (63957)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63957

Az szerintem senkit nem érdekel. Engem sem. No meg nem is azon részletet emeltem ki a filmből fotóként.

A gyári SCOP ígéret sem érdekel, hanem a műszaki felépítés.

Sőt, még az sem érdekel, hogy miként mérik!

A kisfilm java része sem érdekelt. (a kínait amúgyse nyesem folyékonyan)

Engem 1 csomó minden nem érdekel.

Ám azt sejtem, hogy mit várhatok 1 efféle kompresszortól és azt is sejtem, hogy mi lehet a "hátulütője" (bár feltételezem, hogy megoldották).

Sajnos tudom, hogy ha COP-SCOP számokkal dobálózunk, akkor mindig lesz, aki ...

De!

Sok-sok évvel ezelőtt pont én voltam az, aki bőszen lehurrogta a levegős hőszipkát, mert csak és kizárólag a víz primerű rendszerben látta a jövőt. Most meg tessék. Változott közben a technika és mindjárt lett létjogosultsága a levegősnek.

De be merem vallani és elismerem a tévedésem!

Ui.:

Amúgy a marketing pont nem ez a film.

Szakmailag nekünk marketing pl., hogy van benne gyári csepptálcafűtés.

Civileknek marketing, hogy nem infrás a távirányítója, hanem rádiófrekis, van benne ionizátor, mindenféle bizb@sz szűrő, 7 fokozatú a ventilátora, vízszintes irányban is mocorog a légterelője, van rajta hőfokkijelző, na meg az új divat, hogy wifis. (Ezek fogják eladni.)

Előzmény: Dr. Klíma (63956)
Dr. Klíma (X) 2015.05.27 0 0 63956

Az eszem megáll, hogy a vágottszeműek mi mindent kitalálnak marketing erősítése területén...

Aki látott már -25 fokos tesztlabort (működés közben), az röhög az egészen, mert nem így néz ki egy kültéri.....röhej az egész, hogy még ti ezt meg is kajáljátok...itt csámcsogtok rajta...

A daikinnak vannak igen komoly laborjai, ahol igen komoly fejlesztéseket, kutatásokat végeznek.....és igen, a konkurens gépeit is berakják néha és azokat is bemérik-bevizsgálják. A baj az, hogy ezen adatokat nem szabad közölni....ha ezekbe bepillantást nyernétek, akkor Ti magatok is elszörnyülködnétek, hogy milyen "hazugságban" ringatnak bennünket egyes gyártók.... persze a prosi apróbetűs részén, alján mindig ott van, hogy az adatok eltérőek lehetnek, a gyártó fenntartja a jogot....

na jó éjt mindenkinek, álmodjatok nagy SCOP számokat és tartós, megbízható üzemvitelt :)

doki

Előzmény: payagyerek (63953)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63955

És mindig hátulról fúj a szél.

Előzmény: klimakiraly (63952)
Topacsenkó Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63954

Az mondjuk eleg erdekes hogy egy palya hogyan lejt mindenhol. 

Előzmény: klimakiraly (63952)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63953

Peterch bátyó, meg akit érdekel:

https://www.youtube.com/watch?v=Mg1odephWzQ

2:50-től látványosodik

(Lassan az importőr megkínálhat 1 kib@szott kedvezményes árú 12kBtu-sal, annyit említem.)

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63952

Az összehasonlíthatóság a lényeg, ugyanolyan kosár órák esetén mit tud az egyik mit tud a másik.

Persze kérhette volna az unió azt is hogy ezt a 50-60 hőfok párt adják meg a gyártók és mindenki gyártson olyan kosarat amilyent akar.

Az autóknál se jár mindenki városban, vagy tisztán autópályán ...

Ezek szerint feltűnően sok gyártó zarándokol el a spanyol Santa Olivába, hogy ott mérhessék meg az autóikat. Ott ugyanis van egy különleges tesztpálya, amelyen valószínűtlenül sima az aszfalt, ami ugye nem kicsit csökkenti a gördülési ellenállást, és hogy, hogy nem, 1,5%-os lejtése van. Kitalálták, ez a maximális megengedett határérték a szabványban. Vagyis nincs csalás, csak kihasználják a törvény adta lehetőségeket.

Így kamuznak a fogyasztással

Mindenki tudja, hogy a hivatalos fogyasztási érték egy vicc. De hol a csalás? Tovább »

forrás: totalcar.hu

Előzmény: k.andras.1970 (63949)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63951

Na igen. Igazad van. Bocsánat.

(Én szemellenzővel lesem a világot, mert sok helyen H-tarifa visszabontással szembesülök napelem miatt.)

Előzmény: NAND708 (63950)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63950

Miért 3?  H-tarifával már 2 felett jobb, mint a gáz. Egyszeri 100e a kiépítés, gyorsan megtérül, sok új építésű ház esetén meg 0 Ft

Előzmény: payagyerek (63947)
k.andras.1970 Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63949

A hűtésnél is túlsúllyal van az enyhe idő. Ki az aki otthoni felhasználásnál 25 fokos külső hőmérséklet alatt hűt (kivéve ha tetőtéri szobában az egész tető csak déli üvegfelületből áll.) 2600 órával számolva több mint 100 nap hűtést feltételez.

Az SEER érték így ugyanúgy kevesebb a valóságban, mint papíron.

Ha ezek az értékek ugye csak számított értékek, akkor elméletileg az SCOP-t is szinte településre lebontva meg lehetne adni mondjuk az elmúlt 10 év hőmérsékleti adatai alapján.

Előzmény: klimakiraly (63934)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63948

Szelektív konnektor. :-)

Örömteli, mikor így magára hagyják az embert, neadj'Isten még hülyére is veszik, hogy nincs műszere, amivel rámért és talán mégiscsak azért szólt, mert valóban probléma van.

Előzmény: .klímás. (63943)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.27 0 0 63947

Hát lehetséges, hogy az idei tél melegebb volt, mint az átlag. Fene tudja. De az tény, hogy 3,5 környékén nyomtak szezonálisan a gépek.

Bár az, hogy meleg lehetett a tél, csak 1 dolog (bár én fáztam). Ezzel szemben elnyújtott, hosszú. Én pl. most is fűtök. Bár nyilván jelenleg 6 körüli COP-val battyog.

3 fölött már jó a szezonális. Akkor már üti a gázfűtést.

Hogy jövő-e? Szerintem az. Én csak fűtéscéllal találkozok klímával. (napelem után nyilván)

Rengeteg új ház épül, ahol eleve nem kötik be a gázt. Ma már csak hátrány lenne. Fatüzelést az első körben kukára vetik, mert az kéri a legnagyobb infrastruktúrát.

- tárolni kell a fát

- alkalmanként hasogatni is kéne

- ganézni kell a mocskot

- kémény kell

- és ami a legdurvább, hogy kell neki építeni XYm2 szobát, hisz a fáskazánt, neki kellő 1m3-es puffertartályt, az összes gépészetet el kell helyezni valahol. (érdemes kiszámolni eme szoba bekerülési költségét)

Előzmény: klimakiraly (63945)
ívfény Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63946

köszönöm a választ!

aszthiszem értem, de lehet, h nem! :))

új még nekem ez az egész!  :)

Előzmény: payagyerek (63938)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63945

A Hitachi ad meg SCOP a colder zónára, ott 3,55 a legmagasabb érték.

Persze az Ő internetes oldaluk is hibás, csak az első oldalon adja meg az [SCOP c] a többin nem. De ha letöltöd csv-be ...

Egy jó RAC-35WPB / RAK-35PPB  gép 4,6 SCOP-s 928kWh/y  Colderben 3,28 SCOP és 2807kWh/y.

Persze van itt AR12FSSKABEX / AR12FSSKABEN 4,6 / 913kWh/y és c-ben 4 / 2100kWh/y.

Meg nem korlátozott gépek +7-en 5 feletti cop-al és kétezer alatti colder fogyasztással.

Szóval nem tudom ez-e a jövő, de ... vagyis nem de, vegyen mindenki fűtős klímát, persze tőlem. :-)

Előzmény: payagyerek (63935)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63944

Na de mit produkál/mi a jelenség? Hátha mi már ettünk is olyant.

Előzmény: .klímás. (63943)
.klímás. Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63943

Ma ismét segítőkészek voltak a Fujitsu szervízben. Kértem, egy Fujitsu géphez segítséget, azt mondták, hogy biztosan nem jó a betáp. Lehet. Igaz, hogy bármit bedugunk abba a konnektorba, minden megy róla, csak a klíma nem.....

Előzmény: payagyerek (63942)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63942

Peterch bátyó.

A Gree U-Crown sorozata ilyen. Ezt forszíroztam mostanság.

Előzmény: peterch (63930)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63941

Van köztük gázfűtés is. Még radiátoros is. (vagy épp parapet klímabeltérik vizes fan-coil-nak átalakítva, inverteres ventilátora automatizálva)

Én pont mindent kW-ra, kWh-ra váltok és avval számolok, hisz kW-ban méretezek termelésre is és hőszipkára is. Csak ekkor tudom megmondani pontosan (ha a tulaj kezembe nyom 1 számlát), hogy miből-mekkora kell.

Előzmény: NAND708 (63940)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63940

Ha valami szór kinyerhető energia szempontjából az a fa. Vized, nem vizes, kérge van, m3-re vagy q-ra lett véve. Ezernyi kérdés.

Pont emiatt tértem át Ft alapú számításra kWh-ról..

Előzmény: payagyerek (63939)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63939

Pontosan csak a vizes rendszerűt mérhetem. Klímát képtelen vagyok.

Klíma esetében csak találomra lett "konzekvencia" levonva, mivel csak az előző évekbeli fűtésre elhasznált fa, vagy gáz adhatta az összehasonlítást.

Szóval közel sem nevezhetném pontosnak, de a lényeg, hogy 3-as fölött van.

Előzmény: NAND708 (63937)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63938

Nem. A COP nem jelent semmit, mivel levegő a hőforrás. Csak SCOP (szezonális) a mérvadó.

ON-OFF klíma nem működhet jó hatásfokkal a satnya műszaki felépítés miatt. Ráadásul az "hisztérikusan" olvaszt, ha kell-ha nem.

Előzmény: ívfény (63936)
NAND708 Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63937

Mivel méred ilyen pontosan a leadott hőt?

Előzmény: payagyerek (63935)
ívfény Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63936

az én on-off-os klímámra 3,6-os cop-ot írnak, ez hihető?

payagyerek Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63935

Nekem folyamatosan csörgedeznek be az infók az idei fűtésszezonról. Ezek szerint a DC inverteres klímák (vagy hasonló levegő-víz gépek) mereven 3,5 SCOP felett vitték a fűtésszezont.

Inkább 3,8.

Az én véleményem:

Talán még 4-es is lehetne, de napelem folyományaként inkább bővebben fűthettek az emberek, mint előtte.

Előzmény: klimakiraly (63934)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.26 0 0 63934

Gyanítom ma se sok hűtés érdeklődő lesz, így egy kicsit még beszélnék a fűtésről.

Mivel az EU nak is sikerült gumiszabályt hoznia, nem kötelező a melegebb és hidegebb éghajlatra adatot megadni. Csak az átlagosra, így szinte mindenki csak az átlagos SCOP-t adja meg.

Viszont az átlagos COP-nál mindössze 1óra -10°C van egy teljes szezonban az alatti hőfők nincs.

És ha jól látom, mert olyant nem találtam hogy Magyarország hova van besorolva írásban ... mi a hidegebb zónában vagyunk.

Előzmény: windy12 (63933)
windy12 (X) 2015.05.25 0 0 63933

Csakhogy mindez nem számít. Magyarországon nagyon kevés napon van -15 fok körüli hőmérséklet. Ezáltal ha a klíma ezen a néhány napon nem túl jó COP-val fűt, az jelentősen nem befolyásolja az éves fogyasztást.  Ezzel szemben annak igazán nagy jelentősége van, hogy azon a néhány napon is legyen teljes értékű a fűtés a helyiségben, amikor kinn a leghidegebb van.  Egyébként meg ennek a Gree gépnek jobb az éves energiafogyasztása fűtésben, mint a sokat dícsért Fujitsu LUCA-készüléké.

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.25 0 0 63932

Mondjuk az előttem szólóhoz csatlakozva, igencsak kíváncsi lennék a Gree LOT10 vagy LOT11 adataira. Eddig még nem sikerült meglelni.

Én is mondhatom egy 5kW-os +7°C / 20°C gépre ami -15°C / 20°C 2,5kW-ot tud leadni, hogy akkor ez nem névleges 5kW hanem 2,5kW.

És hogy még rafináltabb legyek ahogy emelkedik a külső hőfok úgy korlátozom is az inverteren keresztül a névleges teljesítményt ... meg olyan Tdesignh értéket adok meg ...

Előzmény: windy12 (63929)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.25 0 0 63931

ha arra a típusra gondolt amit már elemeztünk ... a nyomás - entalpia diagramba próbál jobban beleférni http://dbnst.nii.ac.jp/english/detail/1826

Persze nem használnak nyomástranszduktort csak hőszenzorokat (mert az olcsóbb) így szerintem van ebben még tartalék. :-) / hiba lehetőség / inkább többet fogyaszt mit kevesebbet.

peterch Creative Commons License 2015.05.25 0 0 63930

Szia !

Lennel szives leirni a tipusat?  Ilyen esetben milyen a COP ertek?  Mert gondolom az injektoros megoldas a kompresszor aramfelvetelen keresztul kozvetiti a hutokozegbe az energiat. Nem pedig a levegobol elvont energia novelesevel.  Tehat a COP radikalisan csokken. Szerintem.

Udv , Peter.

Előzmény: windy12 (63928)
windy12 (X) 2015.05.25 0 0 63929

Javítás :  -15 fokban is leadja névleges teljesítményét.

Előzmény: windy12 (63928)
windy12 (X) 2015.05.24 0 0 63928

Én egészen biztosan nem gondolkodnék dual készülében, ha van lehetőség több kültéri elhelyezésére. A dual drágább is, nagyobb a meghibásodás lehetősége és kevésbé energiatakarékos.  Mono készülékeből jelenleg van a Gree-nek olyan készüléke, amelyik 1-15 fokban leadja a névleges teljesítményét, tehát igencsak alkalmas fűtésre.

Előzmény: BBmaster86 (63927)
BBmaster86 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 63927

Kedves Fórumozók!

Mostanság vásárolnánk egy nettó 80nm körüli, frissen felújított családi házat. 60nm földszint (2 szoba 20 es 11nm, 11 nm konyha + étkező, 8nm fürdő + egy kis közlekedö+lépcső) + netto 20-25 nm (brutto 40nm) tetőtérbeépítés.

A ház Budafok óvárosa felett található, észak-déli tájolású. A ház felújításakor a vegyestüzelésű kazánt elbontották, helyette bevezetésre került 3x20 amper áram (vezérelt is). Az alsó szint fűtését norvég panelokkal tervezték, míg fönn hűtő/fűtő klíma. A konyha és a fürdőben csak a kiállás van meg, de a panelek nem kerültek megvételre. A ház B energetikai besorolást kapott (10cm homlokzat + lábazat szigetelés, 15 cm a tetőtérben + hőtükör + gipszkarton), új nyílászárók. A tető felülete és tájolása egy 3000kwh napelem elhelyezésre nyújt lehetőséget.

Szerintetek ezek ismeretében milyen fűtési költségekkel számolhatunk? Van valakinek hasonló tapasztalata? 

Én egy dual inverteres/hőszivattyús klímával gondoltam megoldani az alsó és a felső szint fűtését/hűtését + a fürdőbe padló ill. törölközőszárítós radiátor.

A kert végében van gáz csonk, de szerintem alsó hangon 1-1,5M lenne egy klasszikus rendszer kiépítése. Ha a fórumolvasás alapján megszerzett eddigi tudásom nem csal a vezérelt áramnak köszönhetően + inverteres klímákkal a fűtési költség egy gázos rendszer szintjén tartható.

Szerintetek mennyibe kerül egy normálsis minőségű, 2x3,5kw-os, direkt fűtésre optimalizált inverteres klíma?

Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszi!

Dr. Klíma (X) 2015.05.23 0 0 63926

Az ünnepek alatt is dolgozunk, így ne félj mail-t írni...

windy12 (X) 2015.05.22 0 0 63925

Van raktáron a vezérlőpanel, ha megkeresel privátban (telefon, mail....) akkor árat is tudok neked mondani.

Előzmény: gábor 78 (63924)
gábor 78 Creative Commons License 2015.05.21 0 0 63924

Üdv! Valamit sikerült kideríteni,vagy még folyamatban?

Előzmény: windy12 (63823)
vizimento Creative Commons License 2015.05.18 0 0 63923

Nekem is...

Előzmény: ezsolt74 (63922)
ezsolt74 Creative Commons License 2015.05.18 0 0 63922
Nekem eltünt kompletten az összes "Bejárt topik"-om.
Most próbálom összeszedni a gondolataimat, hogy mik lehettek.
Előzmény: Operator (63909)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.17 0 0 63921

Na Ugye!

ívfény Creative Commons License 2015.05.17 0 0 63920

azaz, ezt!

Előzmény: klimakiraly (63914)
ívfény Creative Commons License 2015.05.17 0 0 63919

oppá!

egy ilyent pont bevállalnék!

Előzmény: klimakiraly (63917)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.17 0 0 63918

Kik vesznek és hova 7kW-os inverterest? 

Előzmény: klimakiraly (63917)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.17 0 0 63917

Mi örülnénk ha ennyiért tudnánk adni 7kW-os inverteres split klímát.

Előzmény: Zeki_ (63916)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63916

Semmit nem látok benne, ami ezt a durva árat indokolná.

Előzmény: klimakiraly (63914)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63915

Na igen. A feljelentgetős mentalitás.

OFF

1 jogállamban kártérítésre kötelezném a feljelentgetőket akkor, ha végül mégiscsak beigazolódik az alaptalanság.

ON

Amúgy csak a Gree U-Crown klíma tulajdonságainak kiderítése volt a célom. Legfőképpen az 5kW-os, mivel szinte csak a 2,6-os és a 3,5-ös van hangsúlyozva az adatlapokon mint "csodaklíma". Azért voltam "kénytelen" eme fórumon szóba hozni.

Sajnos ez még nem tisztázódott előttem.

Előzmény: Törölt nick (63906)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63914

nagyon szabadulni akar a készlettől : http://www.webklima.hu/daewoo-dsb-f2477lh-nv.html

Előzmény: Zeki_ (63905)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63913

Nyertél! :)

Előzmény: Lacivill (63912)
Lacivill Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63912

67945 van 2szer is

Előzmény: Zeki_ (63911)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63911

Nekem okés.

Előzmény: Lacivill (63910)
Lacivill Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63910

dehogy nincs, nézz csak ide be, összevissza a hozzászólás számok:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9004917

Előzmény: Operator (63909)
Operator Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63909

Sorry, szervermozgatás/bővítés volt és az adatbázisok újraindexelése miatt támadt egy kis zavar 2-3 alkalommal rövid időre, pont azokkal a tünetekkel amiket írtatok. A jelek szerint már rendbejött a rendszer, már nincsenek zavarok.

Dr. Klíma (X) 2015.05.16 0 0 63908

Kerestem az elveszett (kimoderált?) hozzászólásom. A nevemre kattintva, a topikba 43xx hozzászólást tettem, gondoltam itt megjelenik az utolsók között....Legnagyobb meglepetésre a csak dr. klíma hozzászólások között ott volt egy számomra ismeretlen nick és az ő hozzászólása egy teljesen más topikból.... megzavarodott ez a forummotor, de rendesen...

Előzmény: Dr. Klíma (63907)
Dr. Klíma (X) 2015.05.16 0 0 63907

Tényleg eltünt a hozzászólásom. Úgy látszik, hogy néha a hasznos hozzászólásokat is kidobják a kukába. Sajnos nincs időm válaszolgatni, inkább csak pihenésként kukkantok be ide...

Előzmény: klimakiraly (63904)
Törölt nick Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63906

Szia, tetszik a fejlesztés iránya, ezért is ...

.. és maximális jóindulattal, szerintem ne terjeszd itt! Ki tudja mikor hívja rád a felügyeletet valamelyik törvénytisztelő forgalmazó/telepítő innen! 

Természetesen, ha minden szükséges engedélyed és vizsgád megvan neked illetve a cégednek hogy ezekkel a hűtöközeget tartalmazó, különösen környezetkérosító gázokkal dolgozz, akkor tárgytalan :D

Ismét modom, nem legyen igazam és maxirespect amúgy ;)

Előzmény: payagyerek (63899)
Zeki_ Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63905
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63904

(volt itt egy Dr. Klíma hozzászólás is)(meg egy másik név is a kedvenceknél, de eltűntek. :-) )

klimakiraly Creative Commons License 2015.05.16 0 0 63903

A cseppvíz elvezetővel milliméter pontosan a gázcsövekkel 5mm pontosan illik kiállni. És ha nem akarsz festőt hívni a szerelés után akkor pedig a sorrend nagyon nem mindegy.

Én nem rontanám a szakma pozícióját/időm sincs úgy hogy ennél többet nem tudok segíteni.

Arról nem is beszélve hogy a csövet illene szerszámmal hajtogatni.

Előzmény: _villy_ (63901)
Peter atyuska Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63902

Ahol a csövek kimennek majd tegyél be nem rézcsövet hanem műanyag csövet nagyobb belső átmérővel. Ezt lelehet dugózni.

Előzmény: _villy_ (63901)
_villy_ Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63901

Sziasztok!

A tanácsotokra lenne szükségem egy klíma szereléssel kapcsolatos kérdésben. Adott egy épülőfélben lévő családi ház és arra gondoltam, hogy még a falak befejezése előtt beraknám a falba a rézcsövet, hogy később már ne kelljen megbontani a falat. Azt már olvastam, hogy szigetelt vegytiszta rézcsőre lenne szükségem, de abban nem vagyok biztos, hogy milyen méretet kellene választanom. Tudnátok segíteni benne? 

Előre is köszönöm!

ívfény Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63900

OK!

aszem értem, valamelyest...

mivel azért vettem hűtő-fűtő klímát, h az átmeneti időszakban tudlyak fűteni, ez most meg is van, csak csiklandoz a gondolat, h  mivel van a napelem és úgy látszódik, h lesz lyócskán + delely elfűtésre érdemes lenne talán a 0 fok alatti időszakban is klímázni... lehet lyövőre veszek egy olcsóbb inverteres cuccot is és, a nagy hidegekben az is besegít malyd... bár amiket itt írogattok, h hőszipka féleséget fabrikálni klímából, az lenne a legtuttibb számomra is talán...

Előzmény: payagyerek (63886)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63899

Igen-igen. Azért is érdekel efféle gép, mert utóhűti a gázlét.

Radiátoros fűtés esetén pl. sok hő benne maradna máskülönben, hiszen úgy cca. 45° körül van a kondenzátum (55/45° fűtővíznél). Ha ezt a benn maradt hőt visszafordítja a gép (legalább 1 részét), akkor már nyertünk.

De padlófűtésnél és klímaüzemben is hasznos (30°).

Előzmény: klimakiraly (63895)
lrobertoB Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63898

Minden esztétika kérdése!

ki lehetne vezetni, lehetne azon a falon is a kültéri, de akkor a kondenzvíz egy vödörbe csepegne, vagy csak úgy a terszra....hát nem tudom egyik sem jó megoldás!

Tisztában vagyok a hibaforrással!

Elsősorben egy ilyen rendszer szerelési költsége érdekelne, mert nyilván az befolyásolja az elhelyezést :)

Előzmény: SIMTDIToledo (63892)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63897

szegedklima.hu/IMG_20150514_185039.jpg

Előzmény: klimakiraly (63878)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63896

Nekem hagyja nagyítani azért teszem a képet a tárhelyemre.

És az nem _is_ hanem ez egy Samsung. De ugye ez modernebb mint a múltkori LG. És az a durva hogy mind a kettő az alap modell. Kíváncsi leszek mikor lesz a Daikinban. :-) ilyen.

Előzmény: payagyerek (63887)
klimakiraly Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63895

Ha a köztes nyomásértéken lévő "edényzet" (szeparátor) nem csak gőzt választ le, hanem valamelyest le is szívja őt az első dugattyú, akkor utóhűl a gázlé, aminek mi örülünk.

Hát ezt kellene hogy csinálja. A kondi végén nem lehet gőz, csak folyadék amit illene lehűteni. Ha hűtőd párolog ezért vapor injection ... injection a fenét ... hiszen szívja a kompresszor.

Vagy nem tudom.

Én anno nagy 8MW-os rendszeren találkoztam vele először csavarkompresszor és economiser néven. Ha oda figyeltél és volt elég ammóniák jó volt, de ha elfogyott a rendszerből a folyadék és nem figyeltél akkor szívtad a kondenzátor a világ végéig ... többek között ezért jöttem el a cégtől mert nem értették mit beszélek ... most.

Előzmény: payagyerek (63884)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63894

Ah! Köszi!

Bár nem értem. Változtatnak a bevált megjelenítésen, elQrják és nem tudnak vele mit kezdeni.

Előzmény: Garfield007 (63890)
payagyerek Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63893

Félreértettelek. (Amúgy nincs benne semmi titok.)

Mikor-mit sikerül normális árban szervírozni. Swep-ek szoktak lenni hébe-hóba, de a "Permatyis" Baode BL50C sorozat is remek. (Az Alfa CB14-30 nyomásban jó, de csak 3,5kW-ig tud.)

Előzmény: szla0056 (63888)
SIMTDIToledo Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63892

Szia!

Bocsi, hogy beleszólok, de a kondenzvizet nem lehet kiereszteni a fal mögötti teraszra? A gravitáció mindig működik, a cseppvízszivattyú meg hibaforrás..

Persze ha nem hát nem..

Üdv:

SIM

Előzmény: lrobertoB (63891)
lrobertoB Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63891

Sziasztok,

érdeklődnék, hogy nagyságrendileg mibe kerülne egy olyan split klíma telepítése, ahol a kültéri és beltéri távolsága kb. 10m! Egyszintes, fafödémes ytong épületben, ahol a vezetékelés a "padláson" lenne! Illetve a kondenzvízelvezetést is ilyen távolságban kellene megoldani és a padlás miatt ugye nincs szabadesés!

A csatotl képen próbáltam az elképzelést vázolni!

(pirossal a beltéri, zölddel a kültéri a kép bal oldalán lenne, de valamiért levágta..)

Garfield007 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 63890

A linkben cseréld ki a THM-et BIG-re.

Előzmény: payagyerek (63887)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!