Valamelik nap Pesten ment a sávban mellettem egy V10TDI Phaeton. Háááát, elég kicsinek éreztem magam mellette... nekem teccett, brutális. Nulla presztizs még így is, de legalább ócsón meg lehet venni pár évesen.
Nevekről jut eszembe. A Corsa azért lett Corsa végül és csak angliában maradt Nova, mert a latin nyelvterületeken (spanyol) No Va annyit jelent, nem megy... :-)))
Azt mondják (TopGear) orrnehéz meg csak egy gagyi Vauxhall, Opel. De nekem akkor is naaagyon kéne. Soha nem mennék vele pályára, hogy az 50:50-es 1.6-os kis roadster-ek lenyomjanak kanyarban. Viszont amikor kamiont előzve 80-nál lepadlózom és a 6 henger 1800-tól 6000-ig max nyomatékkal morogva húz mint az állat.... Ahhh de ki szeretném próbálni. Ez kell nekem nem holmi dízel... ;-)
6,8-ert már van használt az autoscout.ch-n, igaz "csak" a 230Le-s polgári változat...
Jajj dehogy! A lézerek teljesen hatástalanok voltak a szörnyre! Egy tűzoltóbaltával verte ki a szemét, persze ahogy mondod miután már jópár embert megcsócsált. Én azután a pár rész után egy hétig nem mertem egyedül a szobámba menni este és anyu ott kötött mellettem amíg el nem aludtam... ;-)))
A másik sokkoló az volt amikor a fürdőhab beborított mindent. Az egyik SAS űrhajót beborította aztán ahogy kiszáradt összetömörödött akkorára mint egy kosárlabda és ott hümmögtek rajta a bázison a laborban, hogy ez nem lehet igaz, hogy ebben a meteor kőben emberi szövetek vannak... jjjjjj... durva volt... :-)
Én az Orion űrjhajós sorozaton agyaltam nagyon sokat. Voltak azok az áttetsző csillag lények akikre szintén teljesen hatástalan volt a lézer. (a rothadt mindenüket) Az egész ovi (mármint a fiúk) azon vacillált mivel lehetne mégis kinyírni őket. Végük arra jutottunk, hogy valszeg az atombombát azért nem bírnák ki. Erre az egyik részben azt is kibírták. Hát ez már végképp elkeserítő volt!!! Aztán amikor a végén az oxigén volt az amire feldobták a talpukat akkor hitetlenkedve ámultunk, hogy ez nekünk miért nem jutott eszünkbe! :-))))
Képzeld, én má ültem ilyen DB9-ben! Vezetni nem lehetett, mert: 1: messze volt a tesztpálya, és arrafele a másik oldalon ültek (Skócia) 2: épp ki volt belezve a hifi, azt szerelték (azért voltam ott, hogy azt megnézzem!!!) 3: az autót nem lehetett feltűnés nélkül kivinni, mert akkor még hivatalosan nem létezett (2004 eleje). De legalább lehetett beleülni, megtapizni... az egyik barátom (mint újságíró) mehetett is vele 1 kört.
"Mire bejön az országba, még csak 24 millió, áfával 30, a végén 40. 40?! Az nem is sok. Meg egy jó ügyvéd biztos kitalálja, hogyan lehet rá visszaigényelni, például, ha nagyon jól meggondoljuk, haszonjármű. "
Mindenhol a pééz az úr . Aztán a piáros mondja meg hogy a dizájner mit rajzoljon :(((
Mondjuk pár hibát láthattunk ,mikor a gülüszemü Ford és a testvére a Lancia kijött , hát két olyan görény autót .... csak a Sangjong tudott überelni a rodiusal :)))
Ez szép, és mindjárt eszembe is juttatja a Piaggio Vespa sikersztorit; Másfelől meg az ugrik be, hogy a FIAT állatira döglődik. (Nyilván nem csak ezért), de lehet, hogy fejleszteni is kellett volna ?
Bocs, tudom, hogy FIAT-fan vagy és én is Istenbizony szeretem a márkát, de a Bravo/Brava óta csak bámulok, hogy mit művelnek...
Én ótós ójságból vagyok okos. A 120 L asszem a '90-es évek elejéig (1992 ???) volt gyártásban. Addigra elkoptak az általad említett típusok. Majd utánanézünk. Bár én is elképzelheztetlennek tartom, hogy valahol Indiában ne gyártsanak valami mamut farmotorost.
Az se piskóta, hogy a Hindustan Ambassador a világon az egyik legnagyobb példányszámban eladott autó. Mi meg nem is láttunk belőle soha egyet sem. (Ja kérem, ha Kína minden egyes lakosa holnaptól WC papírt használna, 5 éven belül nem maradna erdő a Földön - állítólag. Hajrá s... mosás :-)
Kapaszkodj meg , a Fiat 126 motorja majdnem változatlan az első 50-es évekbeli első kiadás óta . Sőt a Fiat 600 motorja is ami kicsit előbb jelent meg pár ével az is tólélt pár étizedet .
A kis 2 hengeres motor rengeteg autóban debütált . Hol balra , hol jobbra forgatták , de maradt az a 2 hengeres amit 50-60 évvel ezelött kitaláltak . Néha vízhűtésesként jelent meg ... Utcsó példányait 2003ban Fiat Panda 34-es motorházteteje alatt adták el , de SEAT tető alatt is dolgozott . A Fiat 600-as 3 helyen csapágyazott 4 hengeres motorját a mai napig gyártják ! Pedig 1940-es évek végi a darab . Ez volt a Zastava farmotor , Zastava orrmotor , Fiat ritmo 1100, Fiat 127 , Fiat 133 , Panda , Uno , Ritmo , Fiat 850 , Fiat 900 autókban ... Csak a hengerűrtartamot növelték .
A kis Csinkvecsentókban is az ős motor van :))) De már innnyyektorval.