Én nem tudok most Neked rajzot keresnui, de Ti rákereshettek..
A kismegszakítónál és a FI-relénél is ha 3P+N a felírat, akkor bekapcsoláskor N érintkez zár először, és csak később zárnak a fázisok érintkezői. Nyitáskor (leodáskor) pedig a bulla érintkezői nyítnak utoljára.
!P esetén egyiőben nyít és zár mind a négy érintkező-
Most akkor azon elmélkedjetek egyet, mi a haszna a késleltetésnek.
Csak megjegyezném halkan, hogy a 2p és a 4p FI relé azért így van jelölve, mert a 2 és a 4 ág teljesen megegyező! Tehát akár össze vissza is beköthetők lennének a fázisok és a nulla, akkor is jól működne!
Kismegszakítónál a 4p-ba 4 túláramvédelem van, a 3p+N -ban pedig csak 3, viszont leoldáskor szakítja a N ágat is. De ezt mintha már leírta volna valaki.
ui.: rövidzárral soha nem keresgélünk, főleg nem írjuk le utána, hogy valamikor tanultam!!!
igaz, mire leírtam rájöttem hogy a szimmetrikus fogyasztó nem kitétel, de valljuk be nem is üzemi állapot egy olyan 3 fázisú fogyasztó ami asszimetrikus és nem használ nullát.
Azonnal elmászik a "belső" munkapontja amint az egyik tekercs zárlatos lesz, és túlfeszt kap a többi.
Nem akartam ekkora mélységben belemenni, ha már ilyen alapvető kérdésekben is gondok vannak...