Ha akarja. Ha aktivan fellep. Ha felmerul a gyanu, hogy meglopod oket, vagy egyeb gebasz van. Ilyen esetekben eleg sokmindent meg tudnak tenni.
De utolag mar az atyauristen se tudja megallapitani, felteve ha regi orad van.
(Meg a szamlazorendszeruket sem birjak a fogyasztashoz igazitani, pedig hidd el, az fontosabb lenne nekik)
PS: Nem lattam meg kozelrol aramszolgaltatoi rendszereket, de hasonlo komplexitasuakat igen. Maradjunk annyiban, hogy tobbe kerul nekik kideriteni hogy mi volt, mint amennyit nyernenek ezzel az informacioval.
Ize. Szoval szerinted, ha osszekotod az N-PE vezetoket a FI utan, az nem BAJ, CSAK lemegy a FI ?
Tehat a hibaaram azonnali jelenlete aktiv fogyasztoknal nem baj, csak eppen semmi nem mukodik semmi.
Kivancsi lennek ahogy ezt elmagyarazod az asszonynak...
Egyebkent:
> Valami baj történik ? NEM. Csak egyszerűen csak felkapcsoláskor ha van működő fogyasztó lemegy.
Addig nem tortenik baj, amig mukodik a FI. Ami ugye veges szamu (relativ keves) kioldasra van meretezve. Utana mi lesz ? Egy villamos rendszert nem 3 honapra terveznek...
Vegulis kezifekkel is lehet menni 130-al az autopalyan, csak kell hozza egy eros motor !
Egy napelemes fórumon történt "eszmecsere" folyamán érdekelne a válasz.
Egy kész 5 Kwp napelem rendszert bekapcsolva hagytak az óra cseréig,ugye ez elvileg nem szabályos de nem ez a lényeg most.A villanyóra még a régi forgó tárcsás volt ami a vissza termeléskor nem mért illetve megáll.
Egy ember váltig állítja,hogy a szolgáltató látja ha vissza termelt.Nem az órán,mert az nem jegyzi fel hanem "csak" látja. Bizonyítékot persze nem prezentált.
Szerintem csak akkor tudja a szolgáltató ezt mérni ha a a trafó után minden villyanyóra "okos" plusz még a trafó is.De lehet még akkor se ha azaz egy óra még a régi tipusú.
Esetleg az inverter torzít-módosít az áram hálózaton ami mérhető?Persze ez csak akkor lenne mérhető ha az az egy napelem van csak még a vonalon
Valaki tudja az egyik vagy a másik állítást igazolni?
Ha rosszul írtam valamit annak az az oka,hogy nem sok közöm van a villanyszereléshez.
Nekem is van belőle, az érintkezője körbeforog, így bizonytalan az érintkezés. Amúgy megvoltam győződve hogy hifista vagy, azoknak szokott problémát okozni a forrasztás.
Azzal teljesen egyetértek, hogy drága, minőségi problémám még nem volt ezzel a típussal. Viszont nekem fontos, hogy egymásba tudjam dugni, "stokizni" őket, mert hogy labormérésre használom ezt a típust.
Engedd el a témát, beteg , korházba van . ct re vár. Ilyenkoe ingerültebb az ember. Van tudás a nick neve mögött , inkább igyál meg egy tiltott csiki áfonyás vitaminsört :)
Sinán. Csak ne a pákahegyre nyomd a forrasztóónt, hanem a banándugóra, hogy azon olvadjon meg. Először tömd tele a vezeték helyét ónnal, majd tartsd melegen, és nyomd bele a drótot. Némi reszelés segíthet a forrasztásban.
Ennek a cosomegának meg mi baja? Beírtam szürkén, offtopicként, (mint ezt is) hogy olvassa már el amit ír mielőtt elküldi, erre megkerdült és neki állt feljebb. De ha nem lát akkor miért basztatja a számítógépet, vagy telefont vagy akármit?
Nincs sem klíma sem hőszivattyú tervben. Az internetnek,kábel tv-nek már bevéstem a falba a védőcsöveket,kábelek behúzva,az aljzatok is felszerelve..viszont igen,lesz majd egy kétszárnyú kapunyitó.. Lehet hogy pazarló,de ahogy írtam egyedül élek,nem használok túl sok áramot,és ha pár ezerrel magasabb lesz a villanyszámla havonta azt kibírom..:) Viszont valószínűleg 1-2 éven belül szeretnék felszereltetni egy 1.5 kW-os napeleme rendszert,ami majd az áramszolgáltató rendszerébe termel,gondolom ez kivitelezhető utólag is..?
Egyedül élek:) A napi fürdéssel,mosogatással és a főzéshez szükséges melegvíz stb előállításával elfogyasztott áram nem égbekiáltóan sok..Egyébként 25.000 ft-ért vettem átszámolva,tehát nem egy nagy összeg.A szüleimnek 6 éve hoztam egyet,azóta is kiválóan működik.Igen egyébként én is tartottam-tartok vizesblokkba 8 kW-os cuccot bevinni,sokfelé laktam Angliában és elég sok helyen találkoztam ilyen zuhanyokkal,elég közkedveltek ott ezek az átfolyós vízmelegítők és elég sok háztartásban ezek vannak,nemigazán hallottam balesetről..de igazad van,sosem tudni..
Tehát akkor ha jól látom mindegy hogy szálanként vagy többeres kábellel vannak bekötve a nagyobb áramigényű gépek.
A fürdőszobában csak a zuhany és az egyik vízmelegítő lesz,a mosógép is a konyhában lesz. Pince nincs,melléképület van,de ott egy 220-as aljzat van,ami elég is,garázsban szintén és ami szintén elég is,egy elektromos motor által működtetett billenő garázskaput fogok majd beépíteni de gondolom azt arról majd meg lehet oldani..Műhely nem lesz,elég volt a barkácsolásból..:)
Ize. Nem akarok beleugatni, de a letezo legdragabb megoldast valasztottad a HMV eloallitasara. Ennel meg a mezei villanybojler is sokkal-sokkal hatekonyabb es olcsobb (fenntartani es kifizetni is)
Arrol nem is beszelve, hogy nem akarnek 8kW-ot vinni a zuhanyzoba, még az anyosnak sem :)
Ez egy egyszer hasznalatos cucc. Cserelheted az egeszet, ha egyszer mukodni fog, ehhez viszont meg kell piszkalni az elosztoszekrenyt. Ehhez kepest a cserelheto betetesnel nem kell megbontani (ha jol tudom) a szekrenyt, eleg a beteteket kicserelni. Nyilvan itt a villam masodlagos hatasairol beszelunk csak, ha direkt a talalat, akkor teljesen mindegy.