Hát elég érdekes lesz.. ugyanis nagybátyáméknál (szbathely) nagy szél van és esik a hóóó, uncsitesóm IC-n ül valahol Ttbánya környékén és már 1m5 óra késéssel vannak Szombathely felé.. szerinted?:P
backi tényleg ez nem jutott eszembe, nekem az a kütyü hiba ugrott be, akkor is csinálja ezt, de akkor már kiegészítem ha ennyire sürün regenerál, akkor moorolaj csere és figyelés sos ben
Kikapcsolódni indultunk, most Pest, holnap Villach. Szentgotthárdnál szeretnénk átlépni, de nem tudom, járható-e arra az út. Valaki nem lakik arra, aki olvassa a fórumot? Vagy érdemes inkább Győrfelé futni és inkább pályán az Osztrákoknál is? Ki akartam kerülni a pályát, jobb szeretek a kis falvakon átmenni, csak az idő kibaszarintott velünk. Minden javaslat jól jönne. Köszi!
A szuperretesz arra való, hogy ha a betörő betöri az ablakot,akkor sem tudja belülről kinyitni az ajtót. Ezek után nem lopja el a kocsit, mert gyanús, ha csak az ablakon át tud ki-be szállni. De a legtöbb itthoni 307-ben amúgy sincs szuperretesz. Kipróbálása, beszállsz, majd távirányítóval magadra zárod az ajtót. Ha ki tudsz szállni kilinccsel, akkor nincs szuperreteszed. A fordítás tényleg hülyeség. Az ablakok, stb. gyújtás elvétele után még kb 45 mp-ig működnek, szuperretesztől függetlenül.
Az ablak felhúzásban szerintem az a ráció, hogy mi van, ha direkt akarod résnyire nyitvahagyni? Ezért van lehetőséged bezárni a kocsit, és külön nyomásra ablakot felhúzni. Persze, jó lenne, ha ez konfigurálható lenne egyéni ízlésnek. De van ennél rosszabb is, pl. Astra távirányítóval nem húzza fel az ablakot, csak a kulcs bedugásával és elfordítva tartásával. Állítólag azért, hogy rá legyél kényszerítve, hogy meggyőződj, nem maradt kutya-macska-gyerek-anyós bent, mielőtt megfullasztanád őket.
Szerintem felesleges kinlódás, mert mint benne van a nevében is "szűrő". Tehát ha egyszer eltömődik akkor annak annyi. Csak gondolj bele a füstgáznak a kerámia anyagán kell átáramolnia. Lehet tisztítani ,de csak időszerű mikor tömődik el újra, álltalában néhány ezer kilométer után eltömődik. Vannak komolyabb tisztítási módszerek, de egyik sem házilagos azok nagyobb eredményt érnek el, de tökéletes már sosem lesz. Marad a kikódolás!
az a kódja, de hogy konkrétan mit jelent azt csak az tudja aki felfestette rá, évjáratonként változik meg tipusonként, fontos hogy ugyanaz legyen, mert pl a break és a sw között is van 100kg.
backi legalább egy ccm-et adtál volna vagy inkább egy motorkódot,
a DIESEL ADDITIVE MINIMUM LEVEL ügyel kapcsolatban tudok segíteni keress meg priviben
a ventinél meg a venti vezérlő kütyü halt meg majd jön zolisziszi és megmondja részletesebben ő a vellanyos emberünk
Ui. tök fasza hogy beírtad az adatlapodra hogy 307esed van de csak vésd már oda hogy melyik motor melyik bódé hogy használható legyen a z infó és ne azzal kelljen kezdeni hogy visszakérdezünk
Sziasztok! A kérdésem a következő lenne a 307-esem újabban indítások alkalmával a következő hibaüzenetet írja ki: DIESEL ADDITIVE MINIMUM LEVEL . Utánanéztem, a részecskeszűrőbe kell valami folyadékot feltölteni, de ez sajnos nekem most elég drága mulatság lenne,mert most vagyok túl egy teljes vezérlés-cserén és egy műszaki vizsgán. (150 ezer km-nél vagyok most). Szóval tudja valaki, hogy ezt a dolgot ki lehet-e iktatni, vagy mindenképp tölteni kell bele?? Vagy ha így hagyom, okoz-e még több kárt az autóban? És ha már itt vagyok, még egy kérdés: az autó leállítása után a hűtőventillátor kettes fokozaton búg kb még 10 percig is, és nem tud a szerelőm rájönni, hogy mi okozhatja. A hőmérsékletet szabályozó gomba már ki lett cserélve, a klímás is mindent rendbe talált, ennek ellenére búg,mint egy búgócsiga, és nem kell sokat mennem vele, valamikor csak egy utcányit megyek, akkor is bekapcsol sőt, le sem kell állítanom az autót, elég, ha kapok egy piros lámpát, vagy ha a fordulatszám 1000 alá esik, a venti kapcsol, mintha muszáj lenne!! . Valakinek valami ötlete esetleg? Köszi!
Siemens rendszerűt nem lehet javíttatni viszont más gyári szám alatt más autókba is került pl ford, mazda tehát beszerezhető.
Ezt úgy érted hogy a pug cikkszáma más de a siemens cikkszáma azonos a ford mazda befecskendezőjének?
Mert ha a sie szám sem azonos akkor a csúcs méret sem valószínű hog azonos, szívtam már egy 206ossal ahol a bontós rábeszélte a opel 1.3 cdti befecskendezőre mert csak két szám nem passzolt, hát az pont elég volt hogy szar legyen
1.4pd-d van? tetszik a kis taRgonca hangja, nemrég csináltam egy ilyet a 75lovasat kb 100 lett, hát hogy milyet szól az a kis vacak, 190km/h tudtunk belőle kihozni bár az alu bódés volt.
Sérülésektől nem igazán érdekelnek amennyiben az elemek cserélve voltak és nem vakolva. Ha motorikusan még megfelelő majd legfeljebb javítom a karosszériát. De mindkettőt nem szeretném, és a motorikus hiba a nagyobb lutri. A belső képeket én is hiányoltam már kértem is róla képeket.
Zolysys jóvoltából tudom, hogy nem szuperreteszes az ajtóm, így sikerült kinyitni. Délután megyek és veszek aksit. VARTA, vagy BOSCH még nem tudom meglátjuk melyiknek nagyobb az indító árama, ja és természetesen melyik fér be a helyére.
Jelenleg VW Polo PDTDI és R. Clio DCi-t autóm van, az előbbit cserélném le P307 HDI-re, a nagynyomású rendszerek nem idegenek számomra, de HDI tapasztalatom vagy ismerősöm akinek lenne nincs. Tapaszatalatokat javaslatoka előrre is köszönöm!
euro3 felett kell a részecskeszűrő ha jól tudom. A 90LE-s euro3-as. A jobboldali motortartó bakot nézd meg (az látszik), ha repedezett akkor tuti mindegyiket cserélni kell. Amúgy az átlagos dolgokat nézd meg... SW jobb mint a Break mert az űléseket tudod variálni vagy akár kiszedni.
Siemens rendszerűt nem lehet javíttatni viszont más gyári szám alatt más autókba is került pl ford, mazda tehát beszerezhető. Ha ezt a részt már átrágtam majd írok egy memoárt (a befecsi probléma folyamatban).
Gondoltam egyett és lustizok ma. Később keltem egy kicsivel, gondolván, hogy kocsival kimegyek a 6 órási komphoz (2km) és ráérek majd indúlni. Tettem vettem a lakásban, majd lasssacskán elindúltam a kocsihoz (5:34). Kapcsolnám ki a riasztót, de nem villog vissza a kocsi, hogy sikerült kiriasztanom. Gondoltam ennyire hülye vagyok, hogy péntek óta nincs leriasztva a kocsi. Nyitnám a kocsit, nem kattan a zár. Jött a következő gondolat foszlány, hogy tényleg hülye vagyok, mert még be sem zártam. probaként rányomtam a zár gombra. Kocsi nem reagál.
Ilyen tavaly vol és manuális nyitás után minden redbe jött. Kulcs takaró le, kocsit nyitom manuálisan. Kulcs a helyére, elforgatom és SEMMI. Se villágítás, sem klikk-klakk ekkor villant be, hogy a beltéri izzók sem villágítanak.
Mondom magamnak csak úgy bele a levegőbe. - Na ez jó. 6-kor indúl a komp, 5:40 van, fasza. Terveztem mára futást, de előrébb kell hoznom ebben a szép esős reggeli napon. 5 perc alaztt sikerül visszavarázsolni a kulcs takarót az ajtóra, majd írány a komp. Elméletben 14:30 alatt futom a 3.200 m-t, így esélyt láttam, hogy leérek. Táska hátra, szíjak meghúzva és GO. Komphoz 5:57 leértem. Szarrá ázva.
ja az egészben az a poén, hogy a telefonomat bent hagytam tegnap este a mukahelyemen. Kompnál kölcsönkérni egy telefont és kitalálni, hogy mi anyós mobil száma, mert nekik van a LIDLE töltőjük, hogy hozza be.
A totó nem jöt be, a telefon végé egy állmos bajszos szőke női hang megszólat: - IIIIIIIGGGGEEEEEENNNNNNN, KI AZ. Ekkor esett le, hogy ismeretlen a hang. Apum számát tudom fejből, Ő felhívta a feleségemet, hogy szóljon anyósomnak, aki be tudja hozzni a töltőt Vácra. Így reggel egy jó ébresztő volt mindenkinek.
A sejtésem beigazolódott, az ABS fault, Braking fault hibát nem az ABS vezérlő, vagy annak valamelyik komponense okozta, hanem a kormányszervo szivattyú elektronikája!
Vasárnap (03.10-én) kicseréltem a szervot egy bontottra, és az ABS hiba azóta nem jelentkezett.
A magyarázat valószínűleg az, hogy a sebességfüggő szervo az ABS vezérlőből veszi a jármű sebesség jelet, ezért egyrészt az ABS és a szervo direktben össze van kötve egymással, továbbá a diagnosztikai csatlakozó ugyanazon lábára van kötve mindkét eszköz.
Valamelyik szálon a szervo visszabeszélt az ABS vezérlőnek, és ez generálta a hibát (úgy sejtem, hogy a diagnosztikai szálon volt a hiba, a korábbiakban leírt feszültségértékekből következően.)
Szia! Nekem is ilyen motorral van szerelve az oroszlánom és egy olajcserénél a 4 kg-os olajból kb. 3 kg (liter) megy bele. Általában a 4 kg-os olcsóbb szokott lenni, mint az egy kilós kiszerelés, ezért szoktam olyat venni és van az utántöltésre is.
A hengerfej tömítésének cseréjekor nem kell gépmunkát csinálni, legfeljebb akkor, ha annak oka va. A tömítésben van egy kis háromszög alakú rész, aminél idővel a tömítés elkezd átereszteni. Ha csak ez a gond, akkor elég a hengerfej és a szelepfedél tömítések cseréje is. Az órám szerint most van benne kicsivel kevesebb mint 170 ezer km és még nem volt gyűrűzve.
Hat ahogz elnezem az elejen sem nagyon stimmelnek a hezagok.Jobb oldalon a sarvedo es a gepteto talalkozasa,lampamoso eleg szembetuno,de van rajta mas hezagproblema is.A belso kepeket is erdekesen hianyolom.Szerintem a forumon biztosan talasz segitot aki elmegz es ranez.
En 2 eve amikor vasaroltam az automat erdekes dolog tortent velem.Nagyon megtetszett nekem az ujtipusu sw es ezeket hajtottam nap mint nap.Talaltam is olyant amit megneztem volna jo ar szep auto extras stb,es feltunt valami a foton.Nem jottem ra elsore mi a hiba.Mar odajutott a dolog,hogy a kepeket sorjaba tettem egymas melle a gepen es hasonlitgattam ossze.Akkor esett le,hogy az auto belso fotoi nem egyezik meg a hirdetett mar komoly felrevezetes.Jeleztem is a hasznaltauto fele,nezzenek utana.Par nap mulva eltunt a hirdetes.2 autot is hirdettek ami gyanus volt.Na,gondoltam lebuktak.Autom tovabbra sem volt meg.Kb. 1 honap utan megint fent volt ugyanaz a ket auto,de mar mas aron.Kicsit el is ment a kedvem,de persze ez lehet,hogy csak ritka dolog.
Azota orulok a gepemnek es meg vagyok vele elegedve..:-))
A tapasztalat viszont azt mondja,hogy vigyazni kell,mert egy rossz vasarlas orokre elveheti valaki kedvet a tipustol,pedig lehet,hogy nem a tipus tehet rola,hanem az elozo gazdaja...
a motornak ez nem sok ha rendesen.cserélték az olajat de a befecsire mindenképp rá kell nézni, meg a lendkerekre, épp bele lehetne vágni de úgy ha van meg a zsebbe vagy 3kiló a.biztonság kedvéért,
a bosch felujithato és ezért van bontott is, a siemens meg nem javítható az új meg 100ezres nagyságrend/db és szinte nem létezik bontott mert elfogy ami bontodott.
A Bosch rendszerűnek a csúcsai tartósabbak, vagy csak a felújításuk olcsóbb? Láttam egy olcsó 307-est esztétikai hibákat leszámítva, állítólag csak a sok kilométer miatt nem kelt még el.
a lendkerekrol vitatkozhatunk is mert a 90 lovas verzió fix lendkerekes azonos valtoval, továbbá gyári kiváltó egytomegu van hozza, amúgy a 90 lovas hasznalban meredekebb a siemens befecsi miatt, a 107lovas mind fapos de nem nagy dolog megszüntetni és már nem is drága, sokkal inkább boschost vennék sőt csak azt
Egyébként a tipus nem teljesen idegen, a kollégámnak volt 5 ajtós változata benzinesben, de a HDi mégis csak más. Neki csak a szokásos katalizátor és kormánykapcsoló cseréje volt a kötelezőn kívül. Esetleg a 90 Le változat kevésbé problémás?
Én Gyöngyösön vagyok, van itt valaki a környékről?
Köszönom az infókat, bár a kettős tömegű lendkerékkel némiképp vitatkoznék, mert a szimpla lendkerék egy idő után a váltó károsodásához vezet. A cseréje viszont zsebbe nyúlós az biztos. Mindenképpen Sw-t nézek,család bővülése miatt cserélem az autót, kell a hely. Volt már II Meganom de valahogy nem nőtt a szivemhez, a 307 kicsit formásabb. Ez már mind részecske szűrős model?
Szia jól keresgélsz met az lehet a legjobb választás, két különösebb rákfenéje van egyik a kettőstömegű lendkerék, ami kis szerencsével már ki van cserélve egytömegű kiváltó szettre, a másik pedig a fap/dpf, amivelszintén el lehet bánni örökre szoftveresen ki tudom kapcsolni el lehet távolítani, ha még az előző gazdi nincs ezen túl, ezen felül én csak sw-t vennék a panoráma tető miatt, és nagyon oda kell figyelni a befecskendezés állapotára ami bosch egyébként, tehát gazdaságosan javítható manapság. Jó chippelhető, fogyasztása is kellemes, néha még mágnesszelep hiba szokott lenni, és még arra kell figyelni hogy van e utólagos hifi vagy riasztó mert általában pont ott furják át a tűzfalat ami alatt lakozik belül egy bady computer ami az autó központi agya. Hta 5 ajtóst nézel ne lepődj meg hogy a hátulja erős felütő hangot tud ani, ez már újonnan is ilyen, futómű nem kényes sőt nagyon strapa bíró igénytelen és egyszerű, mindenképpen fontos átnézetni márkaszervízben kb 10ezer ft max, vagy min egy gyári diagnosztikával megnézni pl a fap rendszert, mert az alku pozíció is.
Ha megírnád hogy hol vagy lehet lenne valaki a közeledben és megnézhetnéd hogy néz ki egy jó állapotú pl.
Autó vásárlás előtt állok P307 2.0 HDi 107Le tipust nézegetem, tudnátok valamit mondani róla mire érdemes figyelni, milyen hibák fordulnak elő vele leggyakrabban? A totalcar népitéletet már átfutottam.
Nekem van pár nagyon buta kérdésem... A clubtalálkozó időpontja még mindig kérdéses? A helyszín biztos hogy Gyula? Tud valaki cempinget olcsón ami normális is Gyulán (asszony campingbe szeretne menni) ;-)
Hmmm, amit kivettem azzal január óta írja ki ezt a problémát. Simány nyitja az ajtókat, stb. Ezt pedig órástól vettem, ma, orig volt. Ha tényleg az a baj, amit írsz, akkor eldurran az agyam...
Korábban írtam, hogy van egy hibaüzenetem: Plip battery spent. Itt is az mondtátok, meg már azóta megtaláltam angol nyelvű oldalon is, hogy ez a távitányító elemének az időszerű cseréjét jelenti. Vettem, kicseréltem, de a hiba még most is feljön. Mi a köv. teendő?
Az 1500-as alapjárathoz, amit még produkál a kocsi annyit hozzátennék, hogy észrevettem akkor csinálja ezt, mikor már meleg a motor. Pl egy városi tötyi-lötyi előhozza. Ha pl este 8-9-kor megyek haza, akkor nem melegszik fel annyira és nem jön elő. Egyébként az autó baromira erőtlen... Rohadtul idegesít. Alig várom, hogy szervízbe kerüljön...
Végre itt tudok leni, már alig vártam a reg utáni 24 óra leteltét. A clubweboldalra: Tervezem egy első lámpatest cserét (magasság állító motor átszereléssel) és ha öszejön, csinálok egy képekkel illusztrált doc-ot/PDF-et a weboldalra. :-) Remélem segíteni fogok vele pár embernek majd. (Sajna nyárnál előbb nem lesz belőle semmi). :-)
Az a baj, hogy a gyáriak között is van olyan, amit lehet levegős csavarozóval leszedni, de nagy többségében nem ilyeneket raknak fel, így aztán szépen szétcseszik. Én is most vettem télen új garnitúrát, az nem gyári, csak az alufelnihez jó, az acélhoz nem, de le van tojva:P
Nekem is volt gyari kerekor az auton es mar csak ugy tudtam leszedni a felnit,hogy elofurtam es balos csavarkiszedovel.Nem is vettem masikat,mert nem ajanlottak.Mindenkinek csak baja volt vele.Allitolag 3-4 leszedes utan mar gondok vannak vele,igy most sima csavar van rajta es nem megy tonkre.
A nem gyariakat nem ismerem,azokban biztosan lenne jobb minosegu is,ki tudja...bar lehet,hogy,draga is.
találtam egy 3/4 kör letört rugódarabot a garázsban, rövid vizsgálat után megtaláltam, a hátsó rugó alsó szem tört le. kontroll.....a másik már valamikor régebben ugyanott letörve....
Na mondom fasza szinkronba van legalább, de meggondoltam nem trehánykodunk, vettem a vaterán egy párat futárral utánvéttel, cakli pakli 10ért.
Várom azt ha megjön csere....
Gyanus a konstrukció hiba, mert mindkettő ua. ott tört el.
sztem uolyan mint sima alufelnire, vagy nem? Tudni kell milyen a csavar és olyan méretben venni. Hossz , szélesség ismerete kell. PL.: M12x1,25 hossz:26mm, fej 17 v. 19 menethossz:17mm Nem tom, h ez-e a méret, de ha ezeket a számokat tudod, akkor tudsz kérni kerékőrt. Vagy bemész pug kereskedés és aranyáron kapsz. :)
Aminőségtöl félek.. Egyébbként szép,a nejemnek is tetszik (pedig az nagy szó)
Próbáltam az 5008 ,hát egy kis c@r,elől nem rossz,de hátul én alig fértem.A 307 sw kényelmesebb hátul.Legalábbis a lábtér nagyobb. Visszont nagyon szép.
Na szóval a hosszbordásszíj polippá változott a főtengely feltekerte csápjait a vezérlés átugrott 16 himba széttört , a szervópumpa is feltekert némi szíjat magára, ezzel szétbaaltázta a tömbszelencét magában, az olaj elkezdett folyni belőle , a generátornak meg 5mm kijjebb jött a tengelye , de szerencsére ez a motor ezt simán túléli nem kell levenni a hengerfejet ,de azért van vele játék.
ja.kaptam a tájékoztatást, sőt.még.az egyik csupa joindulatu.barátod.még csalt.is hogy segítsék.neki.szívni.a véred.a.fityfene miatt, hát ha csak himba akkor jól megusztad hogy az index.belevert.a karterba me.eszakadt.a zindexvisszahuzorugo, amúgy meg nem szivnam.a.féred.tudom milyen mikor.a.dragaszág fityfene.fertőzést kap, kb mintha a gyerök lennö betög
Fut szalad 1 kor elegem lett reggel fejeztük beee.
Ma szintén kupleráj volt a négyzeten csörgött ez kbszt telefon egész nap , a legjobb kérdés az volt ,hogy a hátsó féktárcsának mennyire kell fényesnek lennie , mondtam nagyon a k életbe .
szerda este csörög a telóm épp foci közben mivel nagynéném hívott fel kellett vennem 10 perc műlva száguldás volt a VIII.kerbe őt meg a mentő hozta..csütörtökön meg is műtötték egy másik szobatársával egyetemben.. azóta -hála ott enn - a veseműködés elindult, de a majd 10 éve nem működő belső dolgok most fejtörést okonak igaz a dokik nyugtatnak hogy ez így van.. majd lesz minden rndben..
én meg kinyiffanok...
Tegnap betg-nél éjhfélig nyomtuk ő a sajátját és én is.. legalább elvoltunk egy kicsit lazábban :)
Viki mellett matek gyakorláskor egy puffon (kisszéken) ülünk. Felváltva ülünk a puffon és nem azért mert nem kényelmes, hanem mert mikor már az egyikünk emeli a puffot, hogy hozzávágja ahhoz a göröghöz aki kitalálta (ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ) a másik egyből ráűl és megpróbálja ugyanazt a feladatot 345637912138764 szor elmagyarázni. Pedig nem is olyan nehéz. 6+7+9-3 na ez mennyi. A nehezítésként annyi, hogy mindez fejben segédeszközök nélkül, mert szorobánnal pikk-pakk kiszámolja.
Sogor felstette a kocsi oldalát mert egy targoncás pont ott rakta le a raklapot ahol a kocsi oldala volt.
Egyik oldalon apa festett, másik oldalon meg a kislánya csak nem esettel, hanem ... szerszámokkal, melyett elötte belemártott a pocsojába, mintha festő tábla lett volna.
- a lambdaszonda elvileg cserélve volt még garanciális időben, de akkor azt írta ki a kocsi, hogy ne menjek tovább. megnéztem ennek a cseréje nem olcsó mulatság.
- a pillangószelepnél - mint hozzá nem értő kérdezem - mit kell megnézni? koszos, fennakad, repedt.
- kipufogó leömlőnél is vmi fizikai változást kell keresni?
Közben az alattam levő hozzászólásban levő linket megnéztem, elolvastam gyorsan a zajok a kocsiban részt. No ma átnézem a kocsit hátul. A pótkerék meg kulcsok helyét már kibéleltme egyszer, de az nem oldotta meg.
Holnap megy vissza a szervízbe, az általad felsorolt listát végignézetem velük, mert egy alapjárati motor 30e körül van... Utálnám azt, hogy mint a szakszervízben elkezdjükaz autó egyes elemeit kicserélni, hátha az okozza a hibát...
Egyébként, mint programozó nem értem, hogy ha van már egy fedélzeti számítógép a kocsiban (vagy kettő), akkor miért nincs napi log? A normál működést miért nem tárolja el kb három napra visszamenőleg? Vagy van ilyen? Gondolom könnyebb lenne visszakeresni, hogy miért jár a motor 1.500-on hibajelzés nélkül. Látni lehetne a pillanatnyi állapotot, ennyi levegő ennyi üzemanyag, áram, stb.
Egyébként már az autópályán érzem, hogy vmi nem stimmel mert időnként erőtlen lesz a kocsi. Nem nagyon, de azt az ember érzi. Utána már Pesten a lámpánál beáll az 1.500-as forulat.
Van egy Peugeot 307 1,4 16V-s személygépkocsim. Egy olyan problémával állok szemben, hogy az alapjárat beáll 1.500-as fordulatra. Korábban egy másik hiba is volt, ami mintha megszűnni látszik. Ennél az elektronika 1.000-es fordulat alatt folyamatosan korrigálta a fordulatot, ami azt jelentette, hogy a lámpánál állva föl-le mozgott a fordulatszám. Az ugrálás olya 100-150-es fordulatkülönbség volt. Az autón lehetett érezni. Volt a kocsi szervízben, a motortartó bak elkopott, elnyírta a kipufogó valamelyik flexibilis elülső részét. Mindkettőt cserélni kellett. Én azt reméltem, hogy az elektronika emiatt ad hülye jeleket a motornak és korrigál. Sajnos nem. A szelepfedél tisztítva lett (bármit is jelent ez..., informatikus vagyok, nem autószerelő :) )
Van még egy hiba. Minden indításkor Flip Battery hibaüzenet fogad. Keresgéltem a neten és itt a fórumban azt írta vki, hogy a távirányító eleme merül. Angol nyelvű fórumokon meg az akksit írják hibásnak. Gondoltam arra is, hogy a rendszer próbálja visszatölteni ész nélkül? De olyan bugyuta ötletnek tűnik... Az akksi minőségi, ősszel volt cserélve a gyári.
A lengéscsillapító, hátsó "csattogó" hangot hallat. Olyan, mint amikor két kemény tömör gumit (hokikorong) összeütünk. Tavlay a lengéscsillapító cserélve lett, a rugók jók. Mi lehet még? Szilent?
Jó lenne ezeket a hibákat kijavítani, mert a kocsit szeretem eszem ágában sincs tőle megválni. Naponta megyek vele, olykor egészen Genfig. 2007-es 150e km van benne
Ha már korábban a kérdéseimre volt válasz elnézést, nem volt időm mindenre rákeresni.
A héten készítek friss fotókat, feltöltöm a használtautóra, aztán várom a sült galambot :) Na és ha berepült a sült galamd ÉS megvan még a Vitara, kereslek. Nem számítok azért gyors sikerre, áll a piac, megy a nagyondrága és a nagyonolcsó szegmens.
Hölgyek és Úrautók, nyilván aki ide írogat annak mindnek van már 307-ese, de hátha nem. Megint :) meghirdetjük a miénket, az öregebbet. 1.6 benzin SW, szürke, 7 személyre vizsgáztatva, 5 üléssel. Második tulajtól, vezetett (márkaszervizben) szervizkönyvvel, 185 ezer km-el. Nagy szerviz után: minden olaj, szűrő cserélve, vezérműszíj, szíjtárcsák meg kismillió ilyenkor cserélendő dolog cserélve. Téli gumik lemezfelnin (Michelin Alpine) nyári gumik 16-os alufelnin (egy szezon futott Bridgestone Turanza ER300), vonóhorog, sok hárombetűs és még több sokbetűs extra. Törésmentes, de nem hibamentes: a vezető oldali ülésfűtése nem működik, egész télen fázott benne a seggem. Evvan. Viszont ócsó és jó, vigyék, vegyék. Így néz ki: http://keptar.trainmodeller.hu/index.php/automotor/307 sőt, még ígyebbül. Érdeklődni hol máshol, mint nálam. trainmodeller kukac gmail pont com címen például. Monoron lehet megcsodálni, sőt, a helyi márkaszervizben át is lehet nézetni akár. Ha esetleg valakit tudtok, aki ilyet keres, kérlek osszátok meg vele is az infót. Köszönöm!
Más: a 307 SW csomagtér ajtó változatlanul érdekelne. Nagyon kellene, az újat javíttatnánk, de 50-et mondtak a bontott üres ajtóra. Amit találtam a hirdetőkön az már mind elkelt sajnos, de 15-25 között voltak.
Ebben a dologban egy hiba van. Ha véletlenül elzárva van a szelep és ráindítasz,a nagynyomású áthúzhatja a koszt az üzemenyagszűrön. Én így jártam,volt egy dugulásom az üa rendszerben és utánna szarakodott a nyomástartó szelep,át kellett mosni a rendszert és ki kellett járatni,utánna lett csak jó. Mondjuk az enyém régi RHY.
Talán írtam már, hogy hallottam olyat, hogy valaki ismert olyat, aki azt mondta, hogy ez olyan, hogy (:) zsír új verda 8 féle bizt. rendszerrel, beleértve a kormányzár, váltózár ugrókódos anyámkínján át mindent beleértve, és 2 perc se volt megbuggantani a kocsit...
Persze nyilván nem mindenki ilyen, de meg gondolom a hiperszuper kocsikra szakosodva megy ez a szintű berhelés.
igen tudom, csak ahhoz meg kell találniuk a vezetéket, illetve egyáltalán ki kell találniuk hogy mitől nem kaphat üzemanyagot.
Mivel elég rejtett helyen lesz minden ezért nem sok esélyt látok rá hogy azt egy parkolóben megtaláláják, lévén nem látni oda és ki sem lehet tapogatni.
szerintem nem nyűglődnek vele, inkább keresnek másikat ha már .....
mindenesetre többre tartom ezt a megoldást mint a risztót, vagy gps-t :)
szerintem egyébként a profik ellen véd igazán, mert hiába hoznak ecu-t és bsi-t, üzemenyag nem lesz, a szelep és a kábelezése pedig olyan helyen van amit könnyen nem tudnak elérni, max aknából, leszedve az alsó motortakaró burkolatot.
esetleg trélerrel elviszik, de az ellen meg semmit nem tudsz tenni.
Az a baj, hogy nem írta az eladó az adapter típusát.
Érdemes lenne rákérdezni, hogy tudja-e a menüt elővarázsolni. Nekem cikkszám alapján egyértelmű volt, amikor vettem. (bár nem volt egyszerű kideríteni a jó típust)
Az közel sem jó neked hogy még nem dobtad ki belőle, fel fogod robbantani a turbót.
A tiéden WG-s csiga van így nem olyan gyors mint az 1.6- é , ott azért van baj mert a geo gyorsabban reagál sokkal.
Nyugodtan ürítsd ki teljesen, nem fog túlpörögni, a 2.0 nál azaz RHS-ét ha a turbónyomás térképet összehasonlítom egy RHZ-éval nincs különbség így nincs baj, sőt ha túl pörögne bármilyan okból pl rossz szabályzó szelep 2500mb-nál letilt.
Leírtam már hogy siemenses befecskendezőt hogy szabad venni, sajnos nem olcsó, de nem szabad betenni bevizsgálás nélkül sajnos ki kell fizetni és be kell vizsgáltatni, ahhoz túl drága hogy kockáztasson az ember.
Hogy mit tehet, hát egy pár verzió már lett vázolva majd választ.
Ok hogy segíteni akarsz, de nem lehet általánosítani mert ami az egyiken segít az a másik fajtának árthat.
Én átépíteném boschra a helyében, vagy adagolósra :) mivel ez a motor az 1.9 td utódja nem nagy faragás lenne.
vagy vennék egy töröttet kivenném a porllasztókat és a többit leadnám egy bontóba amennyit adnak érte, egy napi tréler bérlésbe kerülne.
Első mondatodra a választ kérdéssel kezdem.Miért ,tudsz neki szerezni jóóóóóóóót,nem szart? Ha bemegy egy ismeretlen bontóba
,gondolod majd zsír újat kap?Mi a garancia arra,hogy kiszedi ha nem jó és visszaveszik?Most akkor mit csináljon,ássa el az autót?
Vagy vegyen másik motort bele?
Nem kellene itt basz_gatni aki szeretne segíteni a másikon ,mert nekem is jól esik ha segítenek.Írtam,h esetleg.Ha nincs akkor ugyis időbe telik mire szerez,vagy nem és szerencséje lessz.
A másik kérdésedre:Ha visszaolvasnál akkor már kérdeztem párszor,hogy nem-e jársz erre/Bogácson v.mindegy erre felém/meg,hogy készülök feléd ha jobb idő lessz,csak nem vetted figyelembe.
Azóta nem voltam a "barátunknál".Még tartozik 4 kerékkel és annyi. Lehet asse lessz meg.
A fapról:Visszaolvasgattam,mert ugye senki és te sem adtál nagyon 100-as tanácsot,hogy mi a jó megoldás.Pl nem muszály szétverni csapda részét,elég három 20-as furat,vagy a turbó túltőltése,túlpörgése a kipuf.gáz ell.hiánya miatt.Meg tudsz állitani a turbó paraméterein a kidobott fap miatt.Mi lett volna ha ez miatt önnállósul?
Bocs a hosszu írásért nem veszekedés miatt írtam,tőlem távol áll az ilyen téma.
A menüt úgy lehet elérni, hogy a kormánytávezen egyszerre megnyomsz 2 kapcsolót, a két oldalsót. Ez helyettesíti a menü gombot. Ilyen egyszerű, de ugye ezt az adapter tudja. Az adapter becsatlakozik a fejegység távvez bemenetére, plusz rámegy a fejegység hátsó csatira (ahol a hangszóró, táp meg canbus vezetékek vannak és ide megy be a gyári rádión volt csati is.)
Köszi de bontásba nem akarok kezdeni. A racing bazáros meg apródos meg kitudja milyeneket amit találtam mind fölhívtam. Még vadászok. Az a baj, hogy ugyan ilyen kopottakkal nem megyek sokra, olyanokkal teli van a net. Az enyém is működik csak a résolajveszteség mind határértéken kívül van. Meg sokat is eszik a kocsika szerintem. Reggelente túldúsít, reakcióidő meg a béka segge alatt. :( Szóval a helyzet szar de nem reménytelen...
....a "kolléga" a tankolás részét kicsit sötéten festette le ..de a hibákhoz még nem szólnék mivel én még csak 50 e -t futottam minden proléma nélkül ...lényegében még csak a szűrőkett kellet cserélnem ...
Jena-nak igaza van,elobb lesz alkatreszed es olcsobb,de azert a megterulesi ido nem biztos hogy gyorsabb es hely is kell,meg foglalkozni az alkatreszek hirdetesevel.Ma elegge pang a piac,mert millio elado alkatresz van a piacon.Ja,es kivonasi engedely stb.Nem is sorolom.Persze van mas megoldas is,de az nem publikus:-))
én csak annyit fűznék hozzá, hogy mivel már ezekbe az autókba is külön ecu-s gáz rendszer kell, így nem csináltatnám messze a mozgásteremtől, mert az ismeretségi körömben szívtak már azzal hogy messzire mentek mert olcsóbb volt viszont rengeteg garanciális probléma miatt a sok utazás elvitte a megtakarítást többszörösen.
Amúgy Páhiban és Jánoshalmán a legolcsóbb az országban, a Páhiak kínálnak az országban egyedül dízel-lpg vegyes üzem rendszer is, viszont jánoshalmaiak olcsóbbak, ismerős ott csináltatta a V8 4.4 X5-öt és egyszer kellett rajta állítani, pedig millió km-es a bömi, szóval neki bevállt de a drágábbikat rakatta azt tudom
Én meg nagyon utána néznék melyik gyártó terméke a legbeváltabb, van lpg-s topic is itt a zindexen azthiszem, meg nekem csakis kizárólag pótkerék tartállyal jöhetne szóba mégha az kisebb is
nem fogsz kapnai azaz olcsóbb ha veszel egy ilyet, mintha veszel 4 porlasztót pl. én vennék egy ilyet és kivenném ami kell, pl szivattyút is elraknám a polcra a többiből meg kiárulnám a vételárat, csak a kasztniért kapni 40 rugót a méhbe
Beidézem az oldalról, hogy ne kelljen végigböngészni mire is gondolok:
"
4. byd 2012.07.20. 21:34
Kedveseim! Mostani automban 281.000km van,ebből: 235.000km t tettem meg idáig 6 év alatt LPG uzemmodban,LPG vel összesen kb min.:450.000 km t mentem kb8-9 autóval összesen 25 év alatt.(volt diesel,és benzines is ezeken kivül,/de minek/) Veszelyek ,és tények idáig amiről nem volt szó.az írásokban -nincs olyan megállás az uton,hogy ne neztem a tukrot,amig vki biztonsagosan meg nem all mogottem,annélkül,h belémszaladva, ezzel esetleg ő is és mi is meghalnánk(tudom h biztonsagos a rendszer,de akinek van, tudja h miről beszélek) -minden induláskor a rendszer benzinnel indit,tehát nyugodtan 10 % + benzint pakolj rá,ha 10 km nél kevesebbet mész 1 hideg motorral. -ha tobbet mesz 1 meleg motorral annyival kevesebb,de a + benzin fogyasztast 5% alatt szamolni felelőtlenség. Mire alapozom?
-az LPG kut 1/15 aránylik a benzin kuthoz kepest,tehát ha LPG t akarsz tankolni,lényegesen messzebbre kell menni ha száraz a tank,mint ha egy jó kis benya tankolás kell. ez okoz 3-5 % + gázfogyasztást attol függ,mekkora a tankod,és h mindíg tele tudod e tankolni ha ritkábban tankolsz,tobb kitérő=drágább autózás ha kicsi a tankod(pótkerék tank)sürübben tankolsz és a kicsi potkerék tank mindig drágább a beszerelésnél. apropó:ha defekted van néha mit is veszel elő?????? mert pótkerék az nincs költség növelés megint,ha nem a gumis előtt ereszt le az a kedves kis pld jobb hátsó . ha nagy tartályod van:az jóóóóóó,de csomagtartód annyival kisebb.(nekem is ilyen van,de volt pótkerék tartály defektspray kombinálcióm is próbáld ki) -vizsgán mindig kérik a gáz műszakit,ami további 5e Ft meg 1 kis plusz ut,ha a vizsgahely,és a gázpapir kiállító hely nem 1 helyen van. -10 évente gáztartály csere,ami 40-70e Ft + költs. igen,ha eladom én kiszereltetem a gázt,és az újkocsi is megkapja azt. -Ha injektoros autod van,bonyolultabb a gáz rendszer,ami nekem évi 10e Ft os meghibásodást jelentett,de a szervízbe is benzinnel kellett elmenni nem de? -nem volt még olyan injektoros autom,aminek az injektorán v mit ki ne ütött volna a száraz gáz üzem.(dadogott utánna benyával) szerinted ingyen csinálják meg? -a hengerfejnél benzinnel 350 fok van átlagosan,erre tervezik a vasadat,gázzal 500fok!!! toyota carina 2.0 motorom 2x hengerfejes lett anno. Szerinted véletlen? hova írjam azt a kevés kis pénzt amiért elvontattak,bérelt auto,uj hengerfej,összeépítés stb? -ha régi reduktoros LPG d van,akkor 50.000km ént membrán csere 12.000huf (baráti áron) -1x felakadt az alja az autónak,1 gázcső lyukas lett,és elszelelt és kb1/2 tanknak helló mivel fognád be a 10 bár nyomásos lyukat?(egyszer 1 peugeotot láttam igy leégni) persze van rajta elzáró is a tankon ömlik a gáz,te meg odamész,és próbálod elzárni aha ,csináld csak. -Nekem a netto (benya inditás nélkuli)fogyasztósom 20% al több volt mindig (ha finoman mész persze akkor benyával is úgy mennél ,és azzal is kevesebbet eszik nem?) Most jövök lengyelországból! ott a Lidl áruház pld: 20 % al olcsóbb mint nálunk(könnyü az árakat összehasonlítani,mert ugyan az van a polcokon 70% ban mint itthon) az LPG árak? Hát igen! van,hogy 190 Ft ot is elkérnek! Ezzel az áldott Nemzetünkkel mindent meg lehet csinálni! Meg is csinálják,hogy áldja meg őket az ég! Éljen a Nemzetünk,és legyünk szeretetben erősek! A parlamentet,ahol ilyen hazafias döntések jönnek,közös aláírás gyüjtés után zárjuk be közösen.Múzeumnak jó lesz.Amit meg kell szavazni,küldjék ki kérdőíven.
5. byd 2012.07.20. 21:46
Most megint melegszik az autom,ami azt jelenti,h 30 fokos este 8 órai autózásnál egyenesben az autópályán 50 km megtétele után 100km/h ás tempomattos autózásnál,85 fok helyett 100 fokon áll tartósan a víz,és ez nem termosztát! de ne ám!!!!! ennek a költségeit hova írjam???????? ja és 235.000km alatt ha hajtottam a vasat 2x lett szelepes,az az a kipufogó szelep beégett! kis ügy:hengerfej le.csiszolás a szelepen kb 6h munka mennyi a szervizedben 1 óra munka ?3000Huf Több? mennyi 1 hengerfej tömítés? szóval olcsó a gáz,de azért csak ésszel. "
Ezen az autón a motorháztető burkolat nélkülisége teljesen normális? Sógornak sincs rajta burkolat, nem tudom hogy az 1.4 16V benzineseken van-e gyárilag burkolat vagy nincs....
Havernak van bontoja,de nala sincs nem talalsz,akkor Marcius 20 utan megy ki Franciaba alkatreszert,legfeljebb megcsorgeted es ha meg aktualis es talal kintakkor hoz neked.A szama:huszas/339-1251
KERESEK 4db siemens injektort 90LE-s HDI-be. Bontóban eddig nem találtam (de ha találnék is lehet az is xar lenne). A nagy felújítók ezt nem forgalmazzák de 1helyről még várom az újra az árajánlatot.
Ha esetleg tud valaki jó beszerzési (használt/új) forrást az is jöhet.
Nekem ha jól emlékszem 205 eFt mondtak és a pótkerék helyett rakták volna fel. Automata kapcsoló rendszerrel, mely, ha a hűtővíz eléri a 40 C fokot akkor kapcsol.
Gyári adat: Olajat évente, de legkésőbb 30 ekm-ként. Ha ezt tartod be akkor ne lepődj meg, ha sürűbben lesznek gondok a kocsival.
Javasolt adat: Olajat évente összel és max 15 ekm.
Szelepfedél tömítést nem értem mért is kéne venni ott nem folyik, ha igen akkor erősen javasolt. Nem hiszem, hogy olyan hatalmas pénz lenne. Mondjuk a szervizen szerintem ennyi erővel a benzin szűrőt is javasolhatta vólna cserére.
Annyira titok, hogy Orfűn oly lelkesen mesélted mindenkinek, hogyan kell csinálni, hogy csak az nem hallotta aki nagyotthall. :DDDD
Meg amúgy is egy idő után érdemtelen lesz a fogyi verseny, ha mindig ugyanaz nyeri. Lehet, hogy be kell szerezni egy mérleget és aránypárokkal kiszámolni.
Én csak azt nem értem hogy ha a "menü" gomb a gyári fejegységen van és a kormányvezérlőn nincs, akkor ha nem lesz benn a gyári fejegység a menü gombot hol fogom megtalálni? :O
szia, ó bocsánat, tegnap telóról neteztem, ennek a hsz-nak az eleje kimaradt ahogy olvastam.
Már irtál is olaj ajánlást, bocsi...
A neten a formula3000 oldalán a Total ECS 5W30 a javallott a PUG-hoz, ezért érdeklődtem erről, nem láttam hogy irtad az 5W40-et.
Megnéztem a hűtővíz folyadékot és a kupakokat, elvileg nincs gond. A hűtővíz halvány narancssárgás, olyasmi szine alapján mint a DOT5.1 fékolaj :)
A motorolaj kevés, de nincs megégve, viszont jövő héten kap új olajat és szűrőt a motor.
Olajszivárgás......
Szerelőnél pár hete járt egy ilyen olajevős 307-es. Ő azt javasolta nekem abból az esetből tanulva, hogy ha már szivárog a motor sarkánál az olaj, akkor hengerefejet síkoljuk meg, vegyek egy felső tömítéskészletet ne csak hengerfej tömítést és akkor ha ezeket megcsinálja vezérléscserével egybekötve, lesz egy megbízható autója a sógornak.
Ez (a kormánytávval be tudok lépni a menu-be és azt állítok) csak akkor megy, ha van adaptered a nem gyári fejhez.
Szal, ha nem akarod a gyári fejegységet és veszel egy újat/vagy van már vhonnan és szeretnéd használni a kormánytávvezt, meg szeretnél a menüben is kotorászni, na akkor kell ilyen adapter. Elég sokat kellett keresgélnem, végül találtam 2-t, kiderült egyik olyan kocsohoz van, amiben nem volt gyárilag rádió, csak előkészítés, a másik meg olyan kocsihoz való volt, amiben volt gyárilag rádió.
Ami fejegységen van ilyen távvez csati, ahoz szinte bizti, hogy van adapter is, legalábbis az ismert márkákhoz.
Van már fejegységed, vagy most veszel még csak? MIlyen típ?
Segítek keresni, ha gondolod adaptert. Pár éve én végig szenvedtem a dolgot, de megérte. :)
Villog az óra: Az óra mellett van két gomb, ha jól emlékszem akkor a bal oldali hosszan nyomva tartva lehet beállítani az időt, dátumot, stb a jobb oldali meg a léptető.
Bocs az utolsó pillanatban történt módosításért. Évek óta nem voltunk nyararalni, és most jött egy lehetőség egy 8 fős társasággal lefoglani egy tengerparti kulipintyót. (szombattól szombatig, ezért a két hét) Próbáltam és még mindig próbálom az időpontot variálni, de sok embernek kell átszervezni a programját, ezért nem egyszerű. Sajnálom ha nem leszünk ott, és igen esélyes hogy idén nem találkozunk. Persze miattam értelmetlen időpontot variálni, mert akkor meg más nem ér rá. Olyan úgy sem lesz, hogy mindenkinek jó legyen... Sry
Hát ilyen a formám.... Nem jársz esetleg mostanában megint erre? :) Az a baj, hogy a szakszerwízbe van minden jóság bőség, csak épp szaktudás hiányában szenvednek, így a hosszadalmas és jól megfizetett óradíjak mögött épp, csak a megoldás nem születik meg a hiba kiküszöbölésére. Vagy a válasz, hogy a computer nem ír ki hibát, így minden normálisan működik, tehát jó az autó. Csak épp szegény kis francia műremek computere igen buta és nem vesz észre mindent...
Megpróbálom ezt a dolgot, talán siker koronázza, majd meglátom. Az már megnyugtat, hogy vélhetően nem a turbó, akarja bedobni a kulcsot. Annyira el van rajta dugva, hogy még az olajcsövet sem tudnem elverni rajta, hogy ne tölcse fel a kipuff rendszert olajjal, míg hazaérek vele :)
Hát diagolni kéne, mert minden mindennel összefügg, a 3 szelep ami összedolgozik a turbónyomásé a leállító szelepé más néven szívótorok csappantyú, és az egr, ezek egymásra kölcsönhatással vannak, mármit az általuk kivezérelt alkatrészek által produkált eredmény
kár hogy nem a hét elején jöttél Hétfőn voltam autót nézni Pécsen nállam volt minden, még akár chippelni is tudtunk volna :)
komplett kisműhelyt hurcolok már ha kilépek a kisfalumból
Ezért is vettem a kormánytávvez adaptert, ami linkeltem. Így a pio-t tom vezérelni a kormánytávval + a kormánytávval be tudok lépni a menu-be és azt állítok , amit a gyári rádióval is lehetett. :) Ez egy megoldás és el lehet felejteni a gyári rádiót, csak kis pízbe kerül. A kényelem ára. :)
a vicc az, hogy a két vezérlő közül az egyik, ami a blokk alján van, az nemrég lett kicserélve, lehet, hogy a másik is megadta magát? Ha az egrre beteszem az esetleg szart, akkor lehet más hibajelenségem?
Olyan jelenséget tapasztaltam a 107 lovas hdi-m nél, hogy csak olyan 1900 körül kezdi el húzni a motor a vasat. Kezd beszarni a turbó talán? Bár egyik napról a másikra kezdte. Van valakinek tippe, vagy tud valakit, aki Pécs körül ért ezekhez, a szervizen kívül?
Sógrom nemrég vett egy 2005-ös évjáratú 1.4-es benzines motorral szerelt 307-est.
Aktuális az olajcsere. Milyen olajat vegyen és milyen olajszűrőt?
Azon kívül....
A központi kijelzőjének a széléről hiányzik a nyomógomb.
A gond az, hogy az óra állandóan villog rajta. Hogy lehet beállítani?
Sajnos az autó kézikönyve 500 km-re van az autótól, kérlek irjátok meg pontosan mit kell csinálni.
és végül egy hiba, tanácsot kérünk.....
A motorteret vizsgálva az autóval szemben állva a motor bal szélén a kipufogó leömlőnél van egy csavar és ott olajos a motor sarka meg az a csavar is, odaverődik az olaj.
Mitől kerólhet oda olaj, esetleg ismerős hiba ez ennél a tipusnál? Arra gondoltam, lehet a hengerfej tömítés cserére szorul, de nem értek a tipushoz, csak most néztem bele életemben először 307-es motorterébe. :)
Nem egyszeru,mert kulhoni a gep,es mindig keresni kell.2 het volt mire rajottem hol van a felkialto es kerdo jel.A kukacra pedig 3 het us rament.Valaki azt mondta lehet tanitani a billentyuzetet,de speciel ehhez meg abszolult nem ertek..:-)))Az egyik gep USA-beli,a masik meg GERMANY...:-((
Amugy te pedig bevehetnel valami "fogalmazasgatlot",mert kicsit ertelmezhetetlen az elozo mondatod..:-DDD
Jo neked.A nedves torlokendo nalam nem muxik es mast meg en sem talaltam.Egyszer probaltam es majdnem elsirtam magam utana:-(((
Haver kapott valami cuccot amivel lekeni a muszerfalat,ne szilikonos es taszitja a port is.sokaig szep marad es nem fenyes,nem ragad es nem csuszik.Akik autokat apolnak azok nem adnak semmi tippet,mert nem a sajat zsebuk ellensegei.Igy gyujtom tovabb az infot es van tippje valakinek akkor szivesen kiprobalom.
Magyaran szolva cd darab x 99 zeneszam?Es a kijelzore szerinted kirakja a szam eloadojat es cimet,vagy erre mar nem jo.Lehet,hogy nezek pesten egy helyet ahol van ilyen es leteszteltetem veluk.A masik akit hivtam valami kijelzo problemat emlegetett,hogy valamit ki kell utni vagy ilyesmit.
Sziasztok. Esteleg, aki ért a klímához. Digitklímámon AC gomb benyomása után a műszerfal felől fémes süvítő hang hallatszik. Semmilyen más gombra nem reagál, csak ki és bekapcsolásnál. Klíma működik, fújja a hideget. Én vákumkapcsolóra gyanakszom, de nem igazán értek hozzá.......
Nem sajna, van olyanom is: zöld folt, fél körömnyi a jobb első ajtón. Azt meg ráadásul a saját parkolónkban csinálta egy agyonéretttségizett versenyző. Az lejönne poolírral, ez utóbbi nem, mert ez már karc.
Te rosszabbul jártál mint én. Nagy mákom volt a mult nyáron.
A tacskó parkolóban gyakorolnak nálunk a T-betűs kezdő kolegák.
Befejeztem a vásárlást el akartam lőni egy cigit de mikor odaértem az autóhoz a következő kép tárult elém:
Egy autó közeledik nagyon lassan a kocsim farához. Látható volt , hogy nem lesz jó a vége de az autó csak közeledett. Közbe kellett avatkozni, odaléptem és egy akkorát húztam a tetőre, hogy belefájdult a kezem. Mondtam az oktatónak azonnal állítassa le a motort vegye ki a kulcsot szálljon ki és nézzen szét.
A két autó kevesebb mint 1 cm-re állt meg egymástól.
Figyelmeztettem az oktatót ha mégegyszer bepróbálkozik az autóm mellé beállítani bárkit és rajtakapom nem lesz jó vége.
Azóta még nem láttam, hogy próbálkozott volna.
:)
Másik történet:
A két szememmel láttam, hogy egy szintén T-betűs autó simán beletolat egy parkoló autóba fékezés nélkül, utánna el is tiplizik. Nem siettem megvártam a tulajt és elmondtam neki mi történt. Megadtam a rendszámot, színt, típust és a telefonszámomat.15-20 percel később fel is hívott, hogy megállította az autót de az oktató nem hajlandó beismerni a hibát.Kérte ha tudok ugorjak már el hozzájuk tisztázni az egészet. A rendőröket kellet értesíteni hozzá, hogy végre elismerje mi történt. Pont ilyenek okítják a következő sofőr nemzedéket?
Szerencsére az SW spóról egy kis melót a tetején :):)
Nem piszkos a műszerfal, csak azt hittem van valmi tuti szer, de a legjobb a tiszta víz...
Egyedül a bal első belső kilincs mellett van folt a műanyagon, az előző tulaj nyoma, ahol a keze hozzá ért nyitáskor mindig. Na ez nem jött le sima vízzel és Clin-nel se..
Hát ennyit tusz tenni hogy jól kidühöngöd magad, mert fényezni nem érdemes mert ha eladáskor bemérik szarabbul jön ki, aprópénz sem kárpótol mert az autó eredeti állapotát a javítás sem hozza vissza, a pofánbaszás meg közel sem ér ennyit ez az egész, annyi szopás van egy pofánbaszás után hogy az hihetetlen, régen én is sokszor gondoltam rá hogy megoldás lehet a testi inzultus, de ma már elszaladok én inkább még a 40kilós ember elől is, mégegyszer nem keveredem ilyesmibe nagyon nem éri meg.
Műszerfalápoló: Megmondom őszintén én nem használok a műszelfalra semmit.
Van az autóban 1 csomag nedves törlőkendő hátha kell valamit csinálni és nincsen víz a környéken.
Na én ezzel törölgetem át időnként a műszerfalat és a pöttyöcskékből is kihozza szépen a port.
Kárpitra kárpittisztítót javasolok nekem a preventes kefeadapteres jött be. Nemsokára nekem is meg kell csinálni újra .
A teknősbékás vaxok jók de ha nem annyira vészes akkor ajánlom a szinezett waxot. Madarasteszkóban lehet venni a fémre illetve műanyag elemekre is. Én ezt használom és elég sokat segít az apróbb karcok eltüntetésében.
Klímatisztító:
Ha van a közeledben szakszervíz akkor ott megéri mert szoktak akciókat csinálni és nemcsak kitisztítják az egész rendszert de szénszűrőt is kapsz ha nincsen szervíz akkor én a befújós habos témát ajánlom.
A padlóra egy takarítógépes témát mindenképpen megéri csinálni de akkor ki kell szedni az első üléseket úgy könnyebb és szaporább is, nomeg gyorsabban is szárad.
Nem vagyok a témában jártas, szerintetek mi lett volna a megoldás?
Jövök ki barkácsáruházból este, erre látom, hogy a kibaszott passzátos buzerátor, akitől épp ajtó fesztávolságra álltam meg = bőven volt helye beszállni egy 120 kilós embernek is hátra, hát kedves anyuka nem rányitotta az ajtót a kocsira.
De úgy, hogy látom ül bent a hülye ostoba kurva, rendezkedik - volt vagy 50 kilós -, és folyamatosan rajta az ajtaja az enyémen.
Mondom "ez ügyes volt"!
Jön az apuka, persze ilyen félújgazdag geci az aegész család ránézésre. Sofőrülésen az egyszem nem érintett tag, a trendi fiúcsak a családból. Kérdi mi a probléma: mondom az, hogy rányitották az ajtót a kocsira. Persze sötét van, mondom annyira nem tűnik vészesnek, de azért... erre az okoska nő a hátsó ülésről: nem ért az hozzá.
DE, hozzáért. A csávó is mondja, hogy igen, hozzáért. Erre fogja magát és beszállnak az autóba....
MOST ilyenkor mi a teendő, mit kellett volna tennem???, Verjem pofám???, no way...
Kértem volna tőlük pénzt? De mire, és mennyit???????????
Adott volna pár ezer forintot jó esetben, amivel semmire nem megyek, mivel nyilván teljes elem újrafényezés kellene, az meg gondolom egy húszasnál kezdődik....
Írtam volna föl a rendszámot?, de mit érek azzal is...
Komolyan kérdem, ilyenkor mi a lófaszt lehet tenni???? Nyilván orrba tudtam volna baszni a csávót is, de végül is nem ő volt a hibás.
Most legalább van egy bitófa alakú karc pluszban az autón.
Jó, tényleg én vagyok a hülye, de mennyivel lett volna jobb, ha ott nekiállok hangoskodni, okoskodni...hepciáskodni.... Annyi lett volna a vége, hogy ugyanúgy ott a karc, pénz viszont úgyse lett volna belőle.
Hogy egy talicska aprómajom ba...a seggbe az össezs ilyen buziparasztot a földön egyszerre szárazon merev bikacsökkel!!!!!
Én a sima waxot ajánlanám, meg 1L ásványvizet (egy kis eddzésnek sem utolsó körbewaxolni a kombit :))
Általánosságban tudok csak írni erről, mert nem értek hozzá, csak a saját tapasztalataim vannak :( Ez egy külön szakma, amit 2-3 évig tanulnak :) A polírpaszták akkor ajánlottak, hogy ha már vesztett a fényéből a bevonat. A polírpasztában levő kis szemcsék felfényesítik a felületet de egyúttal némileg vékonyítják is azt. A wax csak a felület védelméhez járul hozzá esetleg még tisztítja azt, így nem "vékonyítja". Idézőjelben, mert eleve 80-100 mikron vastagságról beszélünk, tehát nem azt jelenti, hogy lekoptatja, csak a felső lakk rétegből vesz le a polír egy picit.
Tudtok vmi jó helyet, ahol vmi jó polírral megcsinálnák? Egyszer a frédi szervízben állítólag vmi drága (folyékony) polírral csináltak már ilyesmit, egész jó lett
egyszerű bemész egy autó fényező boltba és kérsz egy deci szilikon mentesítőt, azzal csinálsz egy próbát ahol nem látszik, és szépen letakarítod vele a műszerfalat
Kérdésem lenne arról hogy a hátsó lökhárító kétoldali koptatóját ki tudome pattintani alul benyúlva mert festeni kellene vagy lekell szerelni a teljes lökhárítót?
Az én hugom sok éve a barátjával csupa jószándékból lekenték a műszerfal tetejét ápolóval. Már évek óta új barátja van, de a csillogás még mindig megvan és marha idegesítő ...
Hát próbálunk egy üreset lőni, ha minden megmaradt csak a vas nyeklett feleslegesen ne fizessünk érte.
A bosszantó, hogy pont a fiatalabbik macska lett oda :( nem is lehet jelenleg bezárni, mert nem csukódik a hátsó ajtó, tehát használni sem tudjuk. A "vicces" hogy első blikkre nem látszik semmi, csak ha tüzetesebben megnézzük akkor a hátsó ajtó rövidebb lett 2-3 centivel!
Ugyanakkor van egy "kis" probléma az újabb macskánkkal. Kéne egy bontott üres csomagtér ajtó :( Ugye a garázsba nem lehet beállni nyitott hátsó ajtóval. Legalábbis elsőre biztosan nem, második próbálkozás meg nem volt :(
Gyorsan kell, olcsón kell, szín mindegy, fényezve lesz, üres legyen mert csak a vas sérült mindent át lehet rakni.
A hátsó ajtónál pedig a határolót kell picit megkenni. Egy csepp műszerolajat cseppentesz rá. A WD40-es kezelés nem hoz jó eredményt itt. A zsanért nézd meg, nem lóg-e, de én még nem láttam lógós ajtajú 307-est, mindig a határoló adja a hangot. A zsanérra is egy-egy csepp műszerolaj mehet és mozgasd át. A határolót úgy kell kenni, hogy teljesen kinyitod az ajtót majd az ajtó felőli végére belülre (szinte az ajtón belül a lyukban) megy az olaj mivel ott ér hozzá, majd megjáratod picit. Ha a kinti részre csepegtetsz az nem csinál semmit.
Műszerfalat ne kend be semmivel mert az első este amikor nem látsz ki a visszaverődő fénytől megbánod! Tilos.
A tisztításra kell csak odafigyelni: "földnedves" mosószeres SZIVACCSAL töröld át, ez a recés felületből is kihozza a port, majd tiszta vízzel átöblíted. A sima szarvasbőrös ronggyal meg át kell törölni és olyan lesz mint újkorában.
A műanyag ápolók az ajtó melletti műanyag takaróelemekre jók meg a lábpihentetőre, de műszerfalra ne tegyél belőle semmiképpen, többet ártasz vele mint használsz.
A külsőre Turtle Wax jó, tartós eredményt ad. Vegyél egy tekercs TESA szalagot és ragaszd ki az ablakokat, műanyagokat, hogy ne kend össze, így még gyorsabban is haladsz. Mondjuk én 2-3 órát elszüttyögök vele így is mire kész az autó, de a tavaszi kezelés őszig kitart, szépen gyöngyözik rajta a víz és lepereg, könnyebb tisztán tartani.
Mostanában ha benn ülök,alapjáraton egy nyiszogó ütemes hangra lettem figyelmes. A generátor szíj felöl jöhet.Eddig párás esős időben jött elő,de ma is hallottam. A szabadonfutó,feszítőgörgő az összes görgő új,főtengelytárcsa új,mi lehet ez? A klímakompresszor lehet,vagy valami más?
Bakker Martinka, közbejött valami? A táblázat szerint mostantól Te nem érsz rá az utolsó két időpontban :-( ezek szerint (ha minden így marad) mi nem találkozunk idén?!
Erről beszélek én is. Viszont így ha véletlenül le kell vennem a sarut valamiért az akkuról, utány franciául indil a komputer. Átállítani meg nem tudom, mert nincs gyári fejegység!
Eredetileg én is cserét akartam, de utánagondoltam és akkor a fenti dolog sajnos előjöhet. :(
Ahogy Zolysys mondja, vagy mélyen a pénztárcába nyúlsz és akkor központi kijelzőn van a szám címe.
Nekem ez nem kellett, megelégedtem a fejegység és kormánytáv közti illesztővel. Kicsit lejebb nézek és látom a fejegységen a szám címet. :) Amúgy menet közben utat kell nézni, nem a kijelzőt. :)
Nem gondolkodtál nem gyári fejegységen + kormánytáv adapteren?
Én a 308-ban így csináltam. Igaz kicsit drágább volt így, de kormánytáv használható beállításokhoz is. Angliából 20 alatt meg volt cakkpakk. A központi kijelzőre lehetett volna kirakni a fejegység kiírását, de az már tényleg drága dolog.
Szeretnék tippet kérni, hogy a hátsó ajtó nyitáskor-csukáskor nem szép finoman járnak, hanem surlódva és hangjuk is van.
Próbáltam már 1-2 fajta kenőanyaggal próbálkozni (arra a karra ami az ajtóba belecsúszik, határoló talán??), de nagy javulást nem értem el...
Másik hogy jön lassan a jóidő, kivül-belül nagytakarítást tervezek. Tudtok tippet adni bevált műszerfalápolóra/tisztítóra (a szilikont utálom, legalább is a régi zsigulis-fényes szilikon végeredményt nagyon nem szeretném).
Ma bekellett mennem a szervízbe!Sajnos a gáz jeladó potméter miatt,én nem érzem hibásnak ,de a szerelőm...
A számítógépük nem volt hajlandó komunikálni a kocsival(végig ott voltam vele),de végül megálapították,hogy príma kocsi,SEMMI BAJA,BÁR EGY PEDÁLT (HA TUDOk KÖLCSÖN) ÉRDEMES LENNE CSERÉLNI,HOGY AZZAL JOBB LENNE-E..
midig az aktuálisan beállított myelvvel megy a kijelzés. Viszont onnantól kezdve nem éred el a menürendszert,időt, dátumot sem tudsz állítani addig amíg a másikat vissza nem rakod.
A házunkban egy emelős garázs van alig fér be a cicus kb 2cm marad a plafon és a tető között. Azantennát minden egyes alkalommal le kell szerelnem mert amikor kiállok beakad és félek, hogy letörik. Ma meguntam! Tudtok nekem ajánlani valami lehajthatós darabot? Nézegetem a netet de egyszerűen nem lelek. Valami ilyesmire gondolok, vagy csak egy adapterre ami a meglévőt mozdíthatóvá teszi:
Van indok is, leírták, hogy útban van a bakterház, abban vannak a működtetéshez szükséges cuccok, azt arréb kell tenni, stb. Volt róla cikk ahol leírták, belinkelem ha érdekes.
Jól láttad, de nem kapkodják el az átalakítást. A fénysorompó már kb egy éve kész van csak nem üzemel... Azt ígérték, hogy idén májusra átadják, nem kapkodják el a munkát!
Van ami ellen megved,de van ami ellen ez sem!En legtobbet mellekutakon jarok es ameddig hasznaltam addig jo volt.Autopalyan nem is hasznalom,mert nem megyek gyorsabban,mint ahogy lehet.(legalabbis eddig igy volt).Vannak vakriasztasai,mert masra is erzekeny,de inkabb fekezzek,mas miatt,mint meresnel ne!
Mondjuk mar 1 eve nem hasznaltam mar,de elotte parszor kihuzott a csekk fizetesbol:-))
Legutobb Paks elott 190km/h van mentem bejelzett es egy nagy satufek eleg volt,de mar nem lennek biztos,mert a "sündisznok" is fejlodnek...inkabb mar lassabban jarok:-)))
Miért logikus? pl. állok a sorompónál 15-20 percet, nem szívesen járatnám a motort, de mivel esik az eső párásodik is belül minden. A családban a többi autóval ez nem gond, mert ott működik a ventilátor gyújtásról is. (Ford, Fiat)
Normális az, ha a szellőző ventilátor csak járó motornál fúj levegőt? Csak gyújtást ráadva semmi, digitklíma van az autómban. Más autónál még nem találkoztam ilyennel.
Nem! A képen látható szivattyú nem a cseredarab. A cseredarab teljesen le van csupaszítva.
Tegnap addig jutottam a nyomozásban, hogy a két cső közül, amelyik a képen kevésbé látszik, valamilyen bilinccsel van rögzítve. A másik, ami a képen jól látszik, egy fém csőben folytatódik, ami valamilyen menetes kötéssel csatlakozik a szivattyúba. Szóval remélem megúszom egy plusz bilinccsel.
Sziasztok! Segítségeteket kérném, nemrég megadta magát az utastérbe a levegőt befújó fűtőmotor/fűtőventilátor nem tudom mi a pontos neve. Semmilyen fokozatban, sem automatán nem fúj. Visszaolvasgatva a fórumon azt kiderítettem hogy mivel nekem digitális automata klímám van így nem valószínű, hogy ellenállás kontakthiba van, mert ugye nincs is ilyen nálam. Kiszereltem hát a fűtőmotort, amit megnéztünk 12von és működik, viszont a szabályozó elektronika része folyamatosan sípol.Kérdésem a következő lenne, érdemes a tranzisztorokat kicserélni és megpróbálni hogy jó e? vagy az egész elektronikát lehet kidobni és helyette másikat szerezni? Érdeklődtem és az egészet fűtőmotort kompletten 45 000 ft ért nem szeretném elsietve megvásárolni... a csatolt képen a szerkezet látható.
Főldi én? Hát bevinnélek az erdőbe :D:D:D:D A collégámért is ugy kellett 1 x visszamennem :))Lemaradt a lámpáknál.Azőta csak a féklámpámat nézte nem a közlekedésit.... Ismered a PILVAX közt ? TVK mintabolt./zsákutca/ na oda pótkocsival.......Hála az égnek a végén már kirakták a sulykorlát táblákat :))Továbbá..
Busszal jártam a belvárost, a várat stb...... na csak röviden az eltévedésről. Jah és nem volt GPS...:D:D:D:D:D
Hazafelé Ildi megkérdezte, hogy mért nem mutatja a kijelző a hőmérsékletett. Hát egyből eszembe jutott, hogy én csak odapasszentottam a csatit a helyére, hogy ne lőgjon, de nem nyomtam meg a piros rögzítő részét. Így este még szétkaptam egyszer, csak hogy lássa a szomszéd, hogy nekem milyenem van :DDDD
Hu pár napja voltam közel feléd:)) Pázsitos sétány v mi, határ útról kell befordulni,de mingyá ott a soroksári is :))Ferihegy felől mentem M3-as ,M31-es M0-s, 4-s,ill.gyorsforgalmi. :D:D
akarok is, igaz azóta nemigen volt kint a garázsból az autó, de már jó lenne ha benne lenne, te is berakhatnád az újat a boxeredbe hogy a régid elkomunizálhassam az enyémbe :D
Ja értem már,butaságot beszélek,ennek a végén van egy merevebb véknyabb fémcső ami egy "o" gyűrű és egy torx csavar segítségével becsatlakozik a szivattyúba!Miért akarod itt leszedni?
Azt még kb 2-3 hónappal ez elött szedtem szét kitakarítottam átfujkáltam,semmi probléma nem jelentkezett,minden jól müködik!
Anno azért szereltem szét,mert az index kar erötelen volt,néha rá kellett segíteni,hogy visszaugorjon.De volt olyan is, annyira lötyögött mär,hogy autómatikusan bekapcsolt,kicsit a rugót megbütyköltem,és azóta ujszerü.De nem kizárt,hogy ott is lehet valami gáz.Ma beszéltem egy itteni kollégámmal ö azt a tanácsolta,hogy az anyós ülés alatt is nézzek szét,mert szerinte ott lessz a gond.Az övfeszítö visszejelzöje szokot néha szórakozni!Akkor ma ha hazajön idöben a Pärom alänézek a dolognak,remélem ott lessz a gond..
Meg kellene nézni de még addig még van hideg, és lehet produkálni a hibát
ha nem vagy messze megnézem
Írd be az adatlapodra hogy milyen autód van pontosan és nagyjából merre laksz, és akkor ha a későbbiekben is kérdezel nem kell pontosítással húzni az időt
Egy átfogó diag kell, hogy látszódjon milyen állapotban van a fap, és a töltőkör
mikor AF hibát dob akkor betilt, azért nem megy mikor taposod, az hogy már betilt az már nem kis hiba lesz mert az AF hibát ha nem komoly dobja de nem tilt, ha már tilt is azaz átáll vészüzembe akkor már komolyabb a baj.
Mindenki úgy csinálta az 1.6 hdi mert túl nagy lett aturbó nyomás , Jena vette a fáradságot és megoldotta szoftveresen így már teljesen el lehet távolítani a fap-ot , mind a két megoldás jó.
Igen van benne üa szűrő de egybe van építve a benzinszivattyúval.
Elvileg le lehet róla aplikálni "kimosni" és visszatenni.
A szivattyú a jobb 2 alatt van elrejtve egy műanyag fedél alatt. azt kell kicsavarni de vigyázni kell összeszerelésnél mert ha nem jó a tömítettség el fogtok ájulni a benzinszagtól.
Mielőtt nekiesnék, megkérdezném tőletek, tudja-e valaki, hogyan lehet lecsatlakoztatni a Peugeot 307-es elektro-hidraulikus kormányszervo szivattyújáról a hidraulika vezetéket.
Van egy 2004-es 307 SW-m (2L-es 110 LE HDI), ami 13 fok külső hőmérséklet alatt nem hajlandó menni. Erőtlen a motor, a gázadásra nem reagál és a turbó sem működik (akár egy gyenge szívó dízel). 14 fok felett pedig mintha semmi probléma nem lenne, normálisan működik minden. Így minden hidegebb napon arra kényszerülök hogy indulás előtt legalább 15 percet melegítsem a motort és ezután még pár kilométert is meg kell tennem azzel a "virgonc" autóval az üzemi hőmérséklet eléréséig. Amikor is hirtelen megugrik az autó és azután már megy rendesen (csak vissza ne hüljön, mert akkor újra indul a totyogás, ami a pesti forgalomban igen csak idegesítő tud lenni). Márkaszervízbe még nem vittem az autót, egy helyi szakihoz járok vele, aki nem tudja hogy milyen baja van, még diagnosztikával sem.
A FAPot már tisztítattam és folyadékkal fel is van töltve. Csak azért írom, mert valamikor a központi számítógép ANTI POLLUTION FAULT-ot jelez ki, amikor egy kicsit jobban lenyomom a gázpedált (az autó attól még nem megy), ami persze a következő napon már el is tűnik.
Hozzászólásaitokat előre is köszönöm, szép napot kívánok.
Egy kis segítségre volna szükségem van egy 2007-es 1.4(65KW) 307-em benzines autóm, üzemanyagszűrő van ebben a típusban? és ha van hol helyezkedik el, mert olvastam azt is hogy nincs, viszont a Peugeot honlapján B szintű karbantartásként előírja a cseréjét? Ja és szerelőm többször nekiállt keresni, de nem találja;viszont az üzemanyag szivattyút hangosnak itéli,összefüggés?
Ja levegőszűrőm 5 forintos nagyságban olajos pedig csak 63000km van benne.Előre is köszi
Világos, azért is írtam, hogy lebutítva. Függ a gumi összetételétől, egy kemény gumi szarabbul fog tapadni(nem "nyalódik" úgy bele az aszfaltba/betonba) mint egy lágyabb gumi. Viszont ezt elgondolva, minél lágyabb, annál nagyobb felületen tud érintkezni az úttal.
Ha szabad, egy kis kedvcsináló március végére:
"A nemrégiben indult Francia Autók Klubja az első találkozóját szervezi! www.franciaautoklub.hu
A részvétel egyetlen feltétele, hogy francia autód legyen Egyébként, bárkit szívesen látunk, akár itt klubtag, akár máshol, vagy netán sehol, akkor is jöhet!
Helyszínként én termesztésen Budapestre gondoltam, mivel itt amúgy is kevés az effajta megmozdulás.
Égész pontosan a Szentmihályi úton lévő Pólus Center hátsóparkójára. (Ázsia Centerhez közelebb)"
Ha belevauzhatok, nem mindegy, hogy 6"ra megy pl egy 195ös gumi, vagy 7,5"ra, utóbbi stabilabb lesz a feszített oldalfal miatt. Másrészt az oldalfal magassága is elég sokat számít. Lebutítva a dolgot, a gumi szélesség a tapadással KB arányos, a stabilitás pedig nagyban az oldalfal milyenségétől függ, ha csak a kerekeket nézzük.
Hát a Csabának volt egy ilyen agymenése hogy nem szedi ki, igaz még nem látott dízel motort belülről, én inkább kiürítem és visszább írom a turbót hogy ne szaladhasson meg a nagyobb gázsebesség miatt,
nem kell azt ledugózni ki is lehet írni is, de amúgy egy próbát megér,csak vigyázni az egr egységgel mert drága dolog, lehet bedobja az AF hibát és betilt, de nem illene
tudni kellene hol vettek visszább a turbónyomáson, ha vettek vissza vagy pedig csak lyukakat fúrtak a fapra???
De érdemes lenne az egr-t is átnézni, mert az motorféken és részterhelésen van nyitva, így illik is a képbe, mert telitalpas gyorsításnál viszont zárva van,
Adj a zárnak zárjégoldót de ne gagyit, abban olaj is van. Elvileg meg is oldódik a baj, de amikor jobb lesz az idő akkor mindenképpen szedd szét az ajtózárat.
A csomagtérhez: Takarítsd ki mindenképpen mert nagy gond nem lesz vagy behalt a kapcsoló vagy nem.
Nalam tavaly az volt,hogy nem engedte bezarni az autot gombbal + nem zart le hatul,mert a hatso zar oxidalodott belul beazas miatt.Meg jo hogy nyitott allapotban tortent.Eroteljes pucolas, Oxidacio mentesites es egy kis kezeles lett a megoldas.
Lehet,hogy nalad is ez lett csak bezart allapotban.:-((
Sajnos külföldön vagyunk,de az itteni szerelök komputert akarnak cserélni,több ezer EURO-ért,hät mi meg nem akarunk több ezer eurót kidobni,közben lehet,csak egy eloxidälódott vezeték vagy csatlakozó a hiba. Ezért fordultam segítségért a fórumhoz!Még az anyósülés alatti csatit nem néztem meg,csak találgatok....Hátha?!!
Anno a 2 Golfom alatt 7x15 felni volt 195-ös gumival,de a 195 guma akár a 5.5 coll széles felnire is felmegy.Így a 6 vagy 6.5 teljesen ok.Talán a súly miatt én a 6-t választanám.
és ha szélesebb gumit rak rá, mert pl ami van az már nem ajánlott erre a szélességre? Anno én a szélesebb felnire szélesebb gumit raktam, természetesen váltóméretben.
Mégiscsak szélesebb a felni, máshogy fekszik rajta a gumi. Bár ez a 0,5" nem olyan sok.
Utána néztem ennek a 15"-os acélfelni dolognak. Felhívtam a sárkányt, ott azt mondta telefonban egy manus, hogy szerinte 6.5" és ET27. Közben megtaláltam az autómon hol van beleütve a felnibe az adat, az alapján az enyémen 6" ET27 van fent a téli gumihoz. A neten elég nagy a szórás az eladó felnikben, van 6 és 6.5" is.
Mekkora jelentősége van annak a fél collnak? A gumi ezt lekezeli? Kanyarodásnál nem okozhat gondot (beleér valamiben)?
Szóval mit javasoltok, vegyem amelyik jobb áron / jobb állapotban van, vagy fontos az a fél coll?
Szerintem az lesz.En akkor erzem legjobban ha reggel hidegen elinditom es hatul pakolok.Kicsit gazszeru,de edesebb az illata,de kellemetlen kicsit az teny.Tisztan erezhetoen a kipufogobol jon ki.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. 1.6 HDI-m van. Az a problémám, hogy kb 1300-1500-as fordulat környékén normál gyorsításkor egy pillanatra megtorpan a motor, mintha "elszökne" a turbónyomás, aztán változatlan pedálállás mellett elkezd szépen húzni.
Erőteljes gyorsításkor pedig nincs ilyen gond. Alapjáraton álló helyzetben gázfröccs után mikor visszaesik a fordulat nagyon furcsa szuszogást hallat. Olyan ez a hang mint egy benzines autóban amikor a direktszűrőbe vissza "prüszköl" a motor. Mindezek mellé társul egy kellemetlen égett kipufogószag is...
Próbáltad a kéziféknél lévő kapcsolót a slusszkulcsal ki-be kapcsolni? Nálam akkor jelentkezett ugyanez amiko gyerekülés miatt kikapcsoltam a légzsákot.
Üdv. A kuplung melyik alkatrészeit kell kevlároztatni? És hol csinálnak ilyet? Csak azért kérdezem, mert hamarosan komplett kuplung cserém lesz........ köszi
A gyari megcsuszott tavaly.Autoban kb.130-140e.Utana javitasnal amit betettek valeo,de kevlar nelkuli volt.Most kevlaroztak le.O sem tudta mi a gond es a szerelo sem,csak a masodik mostani szerelesnel.Valaki mondta neki ezt a kevlart.Nem tudom kevlarozas nelkul mennyit ment el vele,mert kint melozik es 1 eve nem lattam.sacc/kb. max 30-40e-t szerintem.Azt sem tudom elotte mit csereltek,de gondolom ha a szerkezet hibatlan volt akkor maradt a regi...
Szoval aki meg nem halotta,honnan tudna,hogy nem fogja birni az uj??En sem gondoltam volna ezt...En is penteken lattam bakon a gepet es rakerdeztem,ennyi.Azert kerdeztem azt is melyik gyartmany a legjobb es azt is kell-e kevlarozni hatha lenne suchs,es kevlar nelkul is kibirja,de hat ez van amit irtal,es ezt kell szeretni.
A tobbi csak azert erdekes,mert en nem szeretnem 2x szetszedetni az enyemet,ha ilyen lesz.Akkor inkabb keresek valakit aki csinalt mar tobb ilyen HDI-t.
MONDJUK TEGED:-D
Meg a minosegre is kivancsi leszek,mert utalom ezeket a szexardi alkatreszfelujitokat:-((