Helló!
Volna egy kérdésem: a tank belülről nem valami pöpec. Gyakran megesik hogy eldugul karbi. A csapba pedig van fémszűrő. A tank le van szerelve. Mivel lenne érdemes rozsdamentesíteni?
Üdv: Vakond
Sziasztok!
Tegnap vettem egy simson schwalbit. Ezelőtt még motoron se nagyon ültem, úgyhogy szopok vele rendesen, de azért mentem vagy 50 km-et már.
Egyébként Ő dorogi származású, első tulajtól van, 30000 pénzért, igazából még semmi se volt megbontva rajta. Ezt lehet látni és érezni is.
A kérdéseim:
Kicsit ráz menet közben. Nem mindig, de akkor szeret igazán, amikor 2-ből háromba teszem. Tojás lenne a kerékben, vagy a lengéscsillapítók?
EZt valamikor hivatalosan lebutították, hogy valódi segédmotor lehessen. Vissza lehet csinálni ezt a butaságot?
A sima simson kmóra spirál jó hozzá? Hol tudok ilyet venni?
Köszi a válaszokat, esetleg magánban is, mert ez az index nagyon sz@r.:( kalmar@pro.hu
Gylab!!!!
Engem Érdekelne a Szlovák túra, én már átmentem tavaly Simsonnal, Párkánynál, és Léváig mentem.
Nagyon jó volt , csak egyedül voltam és úgy nem olyan jó mint ha többen mennénk.Mikor mennénk??Hányan?Jövő hétvégére nem lehet áttenni, mert én hétvégén dolgozom?
Jó ötlet a zsugorcső.
Így fogom feltenni :-)
A hőmérő tartozéka a vékony rézcső,amelyben a hőre táguló folyadék dolgoztatja a mutatót. Ez a cső nem melexik. Semmi baja nem lesz a zsugorcsőnek.
Mikor lesz megint hőmérő???????????
Az én járgányom még bejáratós, így sokkal jobban hevül, mint egy átlagos. Ha tudtok esetleg beszerző helyet, kérlek írjatok! Nagyon fontos!
Más:
Ez most egy igen lényeges téma, főleg mivel Magyarhonban vagyunk, és kishazánk útjain nem tudni mikor tűnünk el egy kátyúban.
Történt velem a februári feszökkenésről hazafele jövet, hogy a Soroksári úton beleszálltam egy legalább 30 centis kátyúba,a szép alufelnieim gondoltak egyet, és bal oldalukon 4-4 centit kihajlottak. Másnap elmentem a rendőrségre............hosszú történet, s a vége az, hogy rájöttem, hogy lehet a leg gyorsabban sérülésmentesen visszaállítani a felnit eredeti állapotába. Na jó, ez tulzás, kb 95% -osra. Hozzávalók: -19es kulcs
-13as kulcs
-10es kulcs
-egy db 20x40x10-es fadarab
-egy 3 kilós kalapács (brutál)
-egy db rossz gumibelsö lehetőleg kispolskiból.
Kiveszed a kereket, leereszted, ráteszed a darab fára, rárakod a gumibelsőt a deformálódott helyre és a kalapáccsal addig püfölöd, amíg vissza nem megy a rendeltetésszerű helyére.
Kerék visszarak, fölfúj, esetleg küllőt meghúz, örül. :)
A meglepi nekem is megjott. Homero kepeben. Ahogy latom mar a berakast kiveseztetek. Nekem a kerdesem az, hogy a huzalt be lehet-e valamivel takarni? Esetleg zsugorcso? Nekem minden mas fekete a motoron, igy ez a spiral nem nez ki tul jol rajta.
Már tegnap este ripityára szedtem...
de alig értem, hogy a sok trükkös járat mire való benne. Viszont a bing.de - ről letöltöttem egy rakás agyagot, kost van fordítás alatt. Ebben részletesen taglalják a működést is.
Pontosítás:
Az érzékelő hátulról előrefelé áll, de beütni felülről kell. Ráteszel egy fadarabot, aztán finoman kopogtatod kalapáccsal. Az enyém (illetve a fiamé) túlélte, és szépen besüllyedt a bordák közé.
Marceeeeeeeeee!
Én az érzékelőt a hengerfej bal felén a második, és a harmadik borda közé kalapáltam be hátulról előrefelé. Kicsit passzentos, de a bordák megfelelően kihajlottak picikét. Így a rögzítéssel sem kell bajlódni, mert szorul mint állat.
A menetszél nem zavarta abban, hogy a tegnap délutáni 18 fokban ne menjen fel városi közlekedés közben 120-ig.
A kijelző pont belefér a 100-as km óra gumi házába. Potom összegért kaphatsz a Futárban.
De jó, már ennyi ember megkapta, akkor kérdezhetek már:
Hogyan és hova rakjátok/raktátok fel? Mert az érzékelő egységet hogy hova tegyem...foggalmam sincs. A henger négy sarkán a hűtőbordákon végigmenő gumi(?) bigyó helyére nem fér be. Oda ahhogy elnéztem , csak a henger vagy a hengerfej furkálásával tudnám berakni. Akkor sem biztos. A hűtőbordák közé vízszintesen nem fér be rendesen, a fele kilóg, csak kicsi része érintkezik a érzékelőnek a hengerrel... 5letem sincs. Magáról a kijelzőről már nem is beszélve.
Van valakinek jó tippje?
...következik az íves felújítás módszere. Ehhez kell egy vadi új akksi is. Az újat a jobb kezünkbe fogjuk, a régit a bal kezünkbe, és mialatt az új akksit betesszük a régi helyére, amazt ívesen elhajítjuk a francba... :DDD
Helló Mártongúnár!
Az igaz hogy 70ccm-es a motor de ez még nem indolkolja az 5-5,5 literes fogyasztást. Ahogy olvastam ez nem szokta meghaladni a 3l-es fogyasztást más 70ccm-is simson. Amúgy minden alap-ba van benne. Amíg a régi henger volt rajta annó az 50ccm-is addig a fogyasztás nem haladta meg a 2.5l-ert.
Ha tudsz válaszolj.
Köszi!!!
Helló Mártongúnár!
Az igaz hogy 70ccm-es a motor de ez még nem indolkolja az 5-5,5 literes fogyasztást. Ahogy olvastam ez nem szokta meghaladni a 3l-es fogyasztást más 70ccm-is simson. Amúgy minden alap-ba van benne. Amíg a régi henger volt rajta annó az 50ccm-is addig a fogyasztás nem haladta meg a 2.5l-ert.
Ha tudsz válaszolj.
Köszi!!!
Jajaja én annak idején csináltam a Babettához, az nesquick doboz zárófóliából volt. Node asszem már csak zacsis van, nem? És még anynit, hogy nem is kisérleteznék ezzel a helyedben, hisz a rés akkor is ottmarad, és valóban csökken a kompresszió. Hidd el, pár perc alatt megvan, csak ne durvával csináld.
Nem tom,miért mondja Brown,hgy rezgőssel csiszolj. És hogy eldobhatod a hengert,mikor a hengerfejről van szó???
Mivel Marci épp előttem írta,csak megerősíteni tom. Sík felületre csiszolóvászon vizesen,és körkörösen billegtetés nélkül mozgatni rajta a fej tömítőfelületét. Autók hengerfejével is így csinálják. Lehet,hgy 2-3 különböző durvaságú csiszolóvászonra lesz szükséged. Ha nagy a hiba a tömítőfelületen,akkor durvázni,majd finomabbal polírozni. A klingerit legvékonyabb fajtája is viszonylag vastag ebben az esetben,bár kérdéses,mennyit szedtek le a hengerfejből. Amúgy szvsz nem bírná. Egy idő után átégne. Ha minden kötél szakad,akkor puha 1-2 tizedes alulemezből csinálj tömítést. Ezt sima ollóval lehet vágni,és úgy érdemes,hogy akkora legyen a lap,hgy még a tőcsavarok helyét is ki tudd vágni belőle a központosítás miatt. De bármely tömítést csak akkor érdemes,ha azzal csak pótolod a hengerfejből leszedett magasságot. Jobban ne emeld fel a hengerfejet tömítéssel,mert nem lesz ereje a mocidnak.
-milu- ! Nem igaz az, hogy nem tudnád otthon megcsiszolni, ahogy RX mondja. Valóban sima felületre ráragsztasz csiszolópapírt, bevizezed, és csiszolod. Nincs ebben semmi, de semmi ördöngősség. Én is megcsináltam már. A csavarokat meg hiába húzod meg jobban, csak majd egyszer kitéped a tőcsavart a helyéről, aztán nézhetsz.
Egyébként egy használt hengerfej 1000Ft, és kész.
Tömítést épp ezért nem javaslok, és nem hiszem el, hogy egy kis FBS kibírná, ne csináljátok már!
Szervusz patvaros! Mennyi az a sok? És mér mondod, hogy nem tuningos, ha 70-es?
sztem az a legjobb megoldás, ha finom csiszolóvásznat kiterítesz asztalra, vagy üveglapra, arra ráfekteted a hengerfejet és úgy lesíkolod. elósör mondjuk 120as papírral, aztn egyre finomabbal, végén szinte polírral.
klingeritet amúgy barkácsboltban lehet pl. venni. elég nehéz körülírni, azthiszem pl. gaázvezetékek tömítésénél is szokták használni... ilyen gumis papírszerű kemény leírhatatlan valami. :)